Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kuo domisi Jūsų keturmečiai ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3
Liutaure
Turiu savo wub.gif keturmete, kadangi auginam maza broli, tai visi (isskyrus tete) esam namie. Nuo mazens taip jau ipratom, kad as su dukrele zaidziu visokius zaidimus, viena ji nezaidzia isvis g.gif , zaislu turim visokiu ir daug, bet pavyzdziui nusiperkam nauja tai sako "einam zaist", o as jau puolu koki darbeli nuveikt, galvoju, gal susidomes nors pusvalandziui, bet ne, sako noriu zaist su tavim ir viskas. Ir jau ryte, kai kava geriu atnesa lelytes kelias ir duoda man primygtinai ir jau turiu "persijungt" i leliu gyvenimus ir taip visa dienele. Zaidimai daugiausia pokalbiu tipo, bet tas pagrindinis sneketojas ir veikejas esu as, o ji daugiau nori likti antram plane ar net stebetoja, tai ir zaidziam taip visada, isskyrus kai esam lauke ar yra tete, aisku ir valgyt paruosiu pribegdama ir mazaji pamaitinu bet daugiau nieko, net kai mazyli maitinu is karto i rankas ibruka zaidimo veikejus cool.gif , tai as ir nezinau g.gif , kartais tiesog sakau, kad noriu su tavim kalbetis kaip su dukryte, o ne drauge kokioj parduotuvej (zaidimas) ir t.t , kartais kvieciu "padeti"virtuvej, namu ruosoj, taip ir pabendraut, bet nesidomi, raides mokintis greit nusibosta, knygeliu nelabai skaitom, tik vakare, spalvint nespalvina, kai kartu tai taip, zodziu gyvenam zaidime rolleyes.gif tai ir nezinau, kuom dar sudomint daugiau...
mano pazistamos sako, pati ipratinai tai ir zaisk, o as ir zaidziu, nes nenoriu sirdeles uzgaut, bet kartais tas veiksmas vyksta kokia trisdesimt kartu is eiles doh.gif
siaip yra jautri, gera, judri mergaite, parasykit prasau ka jusiskiai panasaus amziaus veikia ?
beje su tete zaidzia biski kitaip, daugiau pati rodo iniciatyvos
Papildyta:
papildysiu : televizorius nelabai, o kompiuterio zaidimai visai nedomina (ir gerai), na gal koki DVD filmuka gal pusvalandi ir ta nori kad kartu ziuretume mirksiukas.gif
camarada
Sveikutė.
Aš irgi turiu panašaus amžiaus leliukus. mirksiukas.gif
Tik skirtumas tas, kad mano mergaitė labai mėgsta žaisti viena. Kartais užeina toks noras, kad pažaisčiau su ja, bet ir tai labai trumpai. Anksčiau irgi žaisdavom dažniau kartu. Maniškei labiau patinka užsilipti kur nors, pašokti, paskutiniu metu daugiau paspalvina, knygutes pavarto. Prieš porą mėnesių turėjom kompiuterinį žaidimą, kuris jai labai patiko, tai jį žaisdavo. Bet dabar kai okulistas labai apribojo televizoriaus ir kompiuterio laiką ( thumbup.gif ), tai prie kompiuterio visai neprisėda ir pasirodo nereikia. biggrin.gif Tačiau mes leidžiame į darželį ir aš labai patenkinta.
Šiaip paskutiniu metu labai krečia šunybes sesei. g.gif Ir nežinau, kaip jai paaiškinti, kad taip negalima.
Liutaure
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Matai, tavoji eina i darzeli, o manoji ne, tai savaime kitaip dienele susidelioja smile.gif
As kartais galvoju, kad tiesiog nuskriausiu, jei nezaisiu g.gif nors puikiai suprantu, kad vaikas pazaisdamas truputi vienas tikrai nesijaus nuskriaustas, tai yra normalu.
O mazojo manoji neskriaudzia, tik manau, labai laukia Manoji didziavosi ir tikrai dziaugesi.
Nezinau kazkaip noreciau, kad biski pati uzsiimtu, kad dometusi, nes istisai zaidime diena is dienos, kartais buna sunkoka blink.gif
Gal cia tiesiog mano toks psichologinis nusiteikimas, kad zaisti butina, nezinau tiesiog g.gif
uzklydusi
o kol maziuko nebuvo ji irgi daznai prase pazaist?(gal cia yra siek tiek pavydo mazojo demesiui) o kodel nenorit leist i darzeli?juk nebutina visas dienas,bet gal jei ten patiktu su vaikais rolleyes.gif
camarada
Sveikutės.
Maniškė irgi labai laukė sesytės. Ir dabar labai rūpinasi, stengiasi, kad sesei būtų viskas gerai ir pažaidžia jos abi, bet tiesiog būna tokių minučių kai jai reikia pabūti judresnei ir tada prasideda .... doh.gif
O šiaip iš tikrųjų vaikas turi išmokti žaisti vienas. Aš mažąją stengiuosi palikti pažaisti kai įsižaidžia.
Aš už tai, kad vaikas eitų į darželį. Nors kelias dienas. Nors iki pietų. Jie ten mokomi savarankiškumo ir veiklos ten labai daug, ir vaikų.
Liutaure
mastau del darzelio-bet niekaip neapsisprendziu g.gif bijau, kad minusu rasciau daugiau unsure.gif , beto yra vaiku su kuriais ji pazaidzia, pabendrauja be suaugusiu prieziuros.
Uzklydusi, ji visalaik norejo zaisti kartu ir iki broliui gimstant bigsmile.gif visada 4u.gif , bet va galvoju, ka kiti keturmeciai veikia, gal jau tokiame amziuje kokiu mazu darbeliu gauna ar kokia pareiga turi g.gif , tiesiog ne vien zaidimai smile.gif
camarada
Mano keturmetės pareiga susitvarkyti kambarį ir palaistyti gėlytes (kadangi turime nedaug ir nelepių). Žinoma, reikia priminti, bet su mielu noru atlieka šį darbelį.
amama
mano keturmete pati apsirengia, gamtinius reikalus susitvarko, susideda drabuzelius, zluosto dulkes, siurbia, tvarkosi savo daiktus, zaislus, padeda man virtuveje - kepant blynus, sunesa produktus, maiso, o paskui valgo smile.gif
Na, tikrai neturime bedos...gal del to, kad turim pora metu jaunesne sese...jos abi uzsiima puikiai, aisku, buna visko smile.gif
O del darzelio, as irgi uz, ji gi turi suprasti, kad nera siame pasaulyje vienintele ir, kad demesys gali buti skirtas kitam.
Is savo asmenines patirties zinau, kad del darzelio labiau pergyvena mamos, o vaikai daug lengviau prie visko pripranta smile.gif
Sekmytes jums! Aukit sveiki!
Liutaure
aciu camarada ir amama 4u.gif
matau daug ka daro jusu dukreles, o mano kazkaip ne , sako, ai ne, man nepatinka, geriau einam zaist g.gif reikes pamastyt ir butinai surast kokiu darbeliu, o manoji ir rengtis nelabai nori ir nusirengt tik maudytis ir galva plaut pati nori bigsmile.gif ir dar indus plaut, bet cia tik zaidimas, nes puse butelio ploviklio nebera o ir indai putoti ir puse virtuves slapios biggrin.gif
lotta
mano keturmetis sunus gana ilgai delioja savarankiskai kaladeles ir piesia laabai ilgai tongue.gif
Pries keelta menesiu idomiausi zaidimai buvo puzlikai, dabar siek tiek pabodo ax.gif
Paja
Mano keturmetė lanko darželį, bet dažniausiai tik iki pietų, o tada jau namučio. Jai labai patinka žaisti vienai su lėlytėm, dėlionėm ir t.t., pažaidžia su kompiuteriu kažkiek, o visą valandą gali būti ramu, kai daro įvairias užduotėlių knygelės. Ji vadina "pamokų ruošimu", nes nenori atsilikti nuo sesės. Užduotėlių knygelės kuo įvairiausios (Motorikai ugdyti, Peliuko užduotėlės, Meškučio užduotėlės, Gurdučių akademija ir t.t.). Pabandykit kokią vieną, gal patiks. Nesakau, kad visai nereikia prie vaiko būti-paaiškini, parodai, bet užtat kokia nauda vaikui ir man leidžia atsikvėpti. smile.gif
camarada
Mano keturmetei irgi labai patinka knygutės, o ypatingai su lipdukais ir užduotėlėm. Tai gal knygelės su lipdukais sudomintų jūsų gražuolę.
Liutaure
Aciu mamos 4u.gif
Camarada, mes daug esam tu knygeliu su lipdukais suklijave, bet kartu, as nulupu, o ji palaiko, suranda ir pati priklijuoja, na gal taip mazoji nori kad kas jos darbeli ivertintu, na kad nedirbtu pati sau, o "drakus" beje viena daro g.gif
migliux
Mano keturmetė (jau beveik penkiametė) žaidžia viena, bet nevisą laiką nori viena. Kartais norėtų kad aš su ja žaisčiau. Aš nelabai mėgstu. Be to kai vaikas eina į darželį, tai gal dėl to nori pabūti viena g.gif
Žaidžai su chou chou, minkštais žaisliukais, mažais gyvūnėliais, piešia, stato ir pan.
AgnePagne
Sveikos smile.gif

Šiandien mano vaikinukas pastatė mane atseit į ratą (na taip turėjo skaitytis, nors mes tik dviese buvom) ir sako, dabar mama žaisim. Sakyk, kokia gėle nori būti. Sakau, aš tulpė. Ir uždainavo "augo tulpė vidury ratelio, augo tulpė vidury ratelio. Kas rutele tau patinka, tą į ratą pavadinki". Aš likau apakus blink.gif Taip žaidėm, kol visas gėles išvardinom ir jis perėjo prie gyvūnų. Bet tada sakau, tau reik miegučio eiti.

Dar pastaruoju metu išmokęs daug eilėraštukų, dainelių, skaičiuočių, moka ir kelias mįsles. Čia viso to išmoko Kauno darželyje "Drevinukas". Šaunios auklėtojos thumbup.gif Lankom dar Pipirinos estetinio lavinimo studija. Tai ten irgi visokių dalykų išmoko, ir raides pažino (kol kas dar ne visas), ir žaidimų mokosi. O svarbiausia ėmė skaičiuoti, kas jam labai sudėtinga. Bus turbūt į mane atsigimęs, nes aš su skaičiais nedraugauju blush2.gif

Dėl žaidimo atskirai, savarankiškai, tai nelabai. Jis turi savo kambarį, bet ten neina nors tu ką. Šiandien atvežė jam rašomą stalą. Sakau, galėsi dabar prie jo ir valgyti, ir paišyti, ir rašyti ir viską viską daryti. Tai sako, čia tavo stalas, ne mano. suprask, kad aš vienas nemėgstu būti. Ir užmiega ne savo lovoje, o dažnai svetainėj ant sofos, kol dirbu prie kompo. Tada nunešu miegantį.

Šiaip yra labai smalsus, viskuo domisi, fantazuoja, darže kapstosi kartu, nori viską laistyti, skinti.

Labai nepakenčia plauti galvos, tiesiog isterijos prasideda. Apie apsirengimą, batų apsiavimą, jų užrišimą, rūbų sulankstymą tai net nėra kalbos. Visada sako nemoku, nenoriu, tingiu. Tai bent jau nusirengti moka ax.gif Bet išmėto rūbus aplink save. Dėl indų plovimo tai aš pati neleidžiu. Pas mus virtuvė nedidukė, vietos nedaug. Bet pas močiutę tai jie ten prisitaško.Savi ten jų ritualai tongue.gif Bet šiaip tai sakyčiau, kad gražus amžius tie ketvirti metai. Vaikas jau savarankiškas, sąmoningas, smalsus. Tik vat bijojau to kodėlčiavimo, bet jo kaip nėra, taip nėra. Tik toks nežymus, saikingas klausinėjimas. O ar jūsų, mamytės, keturmečiai dideli kodėlčiai?
Liutaure
Saunus zaidimelis su tom tulpem ir kitom gelytem, saunuolis 4u.gif ir mamai idomu ax.gif
o del kodelciavimo, tai irgi to dar nepatyrem, bet jei uzkimba ant kokio klausimo tai klausia tol kol nebera atsakymo doh.gif isgvildena iki pat saknu

siandien manoji isejo pas drauga i svecius, viena, i kita laiptine tai jautesi didele, o as laukiau labai kol gris-taip jauciasi, kad nera unsure.gif ir truksta tuoj
knielita
Musiskis vaikinukas lanko darzeli. As matau labai daug pliusu, nors aisku yra ir minusu. Taciau vaikas turi galimybe bendrauti su kitais vaikais, ismoksta sokiu, daineliu, eilerastuku. Dalyvauja sventese, tampa vis savarankiskesniu thumbup.gif
Jei esam namuose tai gana daznai zaidzia vienas - masinos, keliai, garazai. Piesti nelabai megsta. Visada padeda tvarkytis namuose, aisku po to reik tvarkyti is naujo, padeda seimininkauti virtuveje - minko tesla, padeda daryti misraines ax.gif Visada kai lieju geles ir jis lieja.
Buna, kad praso pazaisti kartu, tada zaidziam su kamuoliu, statom, slepiames. Na bet kad pastoviai tai tikrai nereikia zaisti.
Gal jus pabandykit dukryte leisti i mokykleje jei nenorit lankyt darzelio? As manau jai truksta bendravimo su vaikais ir visai nesvarbu kad yra keli draugai kieme. Tuomet ji pasidarytu savarankiskesne, daugiau atrastu veiklos pati.
incia
Mano vyresnelis (5m.) ir mazas (3,5m) visada zaidzia kartu, ir musasi daznai, po to taikosi smile.gif .
Dazniausiai stato garazus visokius, namus is kaladeliu, zaidzia su masinom daugiausia. Kai nusibosta ju mustynes, duodu spalvint ka nors (darbe atsisvietus daug stambiu paveiksliuku, tai sakau, kaip darzely, darysim darbelius).
daznai ziuri telika, zinau, kad nelabai gerai, bet kasdien praso filma ijungt (is serijos "taxi" arba "greiti ir isiute". jau net neisivaizduoju, po kiek kartu jie perziurejo tuos filmus. doh.gif
Kartu su visa seima megsta zaisti Domino (vaikiskus turim su filmuku herojais), kartais vyresnelis su tevu kortos Kara zaidzia.
Siaip, dabar kai paauge, tai visai imanoma namie tvarkytis, jie sau randa uzsiemimo. Svarbu ziuret, kad stipriai nesusimustu.
AgnePagne
QUOTE(incia @ 2007 10 31, 15:15)
Mano vyresnelis (5m.) ir mazas (3,5m) visada zaidzia kartu, ir musasi daznai, po to taikosi smile.gif .
Dazniausiai stato garazus visokius, namus is kaladeliu, zaidzia su masinom daugiausia. Kai nusibosta ju mustynes, duodu spalvint ka nors (darbe atsisvietus daug stambiu paveiksliuku, tai sakau, kaip darzely, darysim darbelius).
daznai ziuri telika, zinau, kad nelabai gerai, bet kasdien praso filma ijungt (is serijos "taxi" arba "greiti ir isiute". jau net neisivaizduoju, po kiek kartu jie perziurejo tuos filmus. doh.gif
Kartu su visa seima megsta zaisti Domino (vaikiskus turim su filmuku herojais), kartais vyresnelis su tevu kortos Kara zaidzia.
Siaip, dabar kai paauge, tai visai imanoma namie tvarkytis, jie sau randa uzsiemimo. Svarbu ziuret, kad stipriai nesusimustu.
*

Neimk į galvą dėl teliko. Aš kai amžinai darbais užsiknisus, tai vaikas labai dažnai filmukus žiuri. Esu supirkus nemenka kolekciją multikų DVD. Net jau ir mėgstamiausi yra. Pvz., labiausiai patinka Ogis ir tarakonai. Kvatoja jis sau vienas jį žiūrėdamas smile.gif Bet o gražūs multikai iš mažens formuoja gerą skonį ir supratimą apie animaciją ir gėrį bei blogį smile.gif
gitule
Mano keturmete( dabar jau penkiamete) buvo galva pametusi del puzliu. Deliodavo viena ir gana sekmingai, jai patikdavo jau parodyti rezultata. Siaip be problemu zaisdavo ir dabar zaidzia viena. Kai nori pabendrauti, ka nors nuveikiam abi. Jeigu as tvarkausi, tai ji man padeda ir valo dulkes. Dar leidziu issiurbti jos kambari, jeigu tik ji turi noro tuo metu smile.gif . Buna, kad pasikrapstom abi virtuvej smile.gif
Lora12
mano keturmete ir megsta zaist viena, nors darzely kuo puikiausiai zaidzia su drauge (turi kaip ir geriausia) taip pat labai varto knygutes, megsta kad jai skaitytum, dabar jau ir su broliu zaidzia, bet jai greitai nusibosta, nes jis dar mazas ir ne viska supranta, o taip lanksto daug is popieriaus, klijuoja , piesia ir kt
vaižgantė
Mano dukra labiausiai mėgsta būti su broliais, dalyvauti jų žaidimuose, kartu su jais žiūrėti TV. Dar ji labai mėgsta tampyti kačiuką biggrin.gif
Linuute
Labutis mamytes

Maniskiui jau keturi su puse.Jis labai gerai zino kaip mane"suvystit".Zino kaip ir ka pasakyti,kad man jo gaila pasidarytu.Siaip geras vaikiukas yra,bet kaip ir visi,manau,buna ir oziuku.Buna ,kad ir savo kambario nenori tvarkyti!!!Tada paimu siuksliu maisa ir einu i jo kambari,sakau,kad sudesiu visus zaislus ir ismesiu.Tada pripuola ir pats tvarkytis padeda.
Pazaist kartu kartais pazaidziu as su juo,bet kai bunam dviese namuose dazniausiai zaidzia pats.O kai yra tetis,arba ateina mociute(ypac!!!),tai tada jau zaidzia intensyviai su juo.Taip prisipratino!!! tongue.gif
Kambarius taip pat noriai padeda man tvarkyti.Rytais tingi keltis,kaip ir tetis tongue.gif
Pastoviai nori kur nors vaziuoti.Savaitgaliais,tik atsikeles,iskart klausia kur vaziuosim.Arba kas ateis i svecius?Dalyvis augantis smile.gif
Papildyta:
Mokytis tingi.Gal sakau dar neatejo laikas g.gif neramu truputuka,nu bet gal atsiras noras?
Ten kokias pilis statyti,ar koki konstruktoriu sudeti,jam idomu!!1Nu bet kas liecia knygas,tai sunkoka mums doh.gif
jaunojimistika24
sveikutes.....
mano paneliai 4metai ir 8 men. ji lanko darzeli ir papildomai sokius, tai darzeli su draugais issisiunta, taip pat ismoksta ivairiu eilerasciu, daineliu, kadangi ji grupeje yra vyriausia tai ji savo tvarka ivedineja. o vakare man pasakoja koks vaikas ka prisidirbo, juokinga biggrin.gif , o parejusi is darzelio ( dabar ismoko persirengti i naminius drabuzius) tuoj puola prie kompiuterio , zaidimai ir vaiku prekes perziureti is disnejaus. schmoll.gif bigsmile.gif , jau esu supykusi,kaip atpratinti, bet pati ismokiau, ner ko pykti...........
dar mano paneliai labai patinka zurnalai pvz. barbies, princese, mike pukuotukas.....na ir taip toliau, viskas kas susyje su disnejum animacija, ji pati issprendzia uzduoteles, suvedzioja, piesia, tik manes papraso kad perskaityciau tai tenka smile.gif dabar pradejome mokintis raides, nupirkau raidyna, gan neblogai sekasi, bet jau tenka ir man delioti raides, bet kompiuterio ji nepaleidzia is ranku. verysad.gif . jau pradejo angliskai suprasi per tuos zaidimus as kartais nesuprantu ka reikia daryti o ji man paaiskina, tai zado netenku ir nueinu savo reikaliukais. blush2.gif , tai taip mes zaidziam ir kariaujam.
vikte
Mano mažulei 4,5,jai labai patinka žaisti su sese barbem turi net visą namą pasistatę,man ramu kai jos užsiemusios,labai patinka lipdyti su plastelinu,karpyti,delioti puzzle buvau net 200 detalių nupirkusi ir tos įveikė, labai mėgsta kai jai prieš miegą skaitoma knygele kartais ir užmiega beklausydama tongue.gif . Vasara nusipirkome"Zylutė"bandžiau mokyti skaityti,bet nelabai kas gavosi dar nemoka ilgam sukoncentruoti dėmėsio nors visas raideles jau pažįsta, na aš per daug ir neverčiau kai ateis noras tada ir vėl pratęsime biggrin.gif ,mėgsta taip pat žiūrėti filmukus, už ausų neatitrauksi,tenka kartais ir papietauti bežiūrint,žaisti kompu,bet jau stengios riboti laiką nes akių gydytoja nelabai leidžia schmoll.gif ,su tečiu žaidžia monopoli ir visai neblogai jai sekasi,dar lankome darželį kur ji išmoko daug žaidimų,eileraščių. rolleyes.gif
migliux
Na maniškė jau po truputį skaito thumbup.gif Labai tuo džiaugiausi, svarbu kad tik noras būtų
iCute
Mano maziui beveik 4... Ir kodelciukas ir snekutis ir fantazuotojas ir isdykelis ir tinginiukas....ir..... lotuliukas.gif

Zaidzia ir kartu ir pats... Nors mieliau zaidzia kaip kas nors buna salia, ypac miegstami zaidimai "situaciju" kaip temos autore minejo... Pvz. susisodina zaislus, drakona ir tigra ir vienas pries kita ten jie kovoja, taikosi, draugauja...Dialogas toks ilgas gali buti. Miegsta spalvinti, eilerastukus miegsta, daineles, knygos su lipdukais ir pazl jau atsibodo. Darzeli lanko... patinka ir jam ir man, nes lieka daugiau laiko kokibiskam bendravimui su jo, kas ypac svarbu po 1 metu amziaus, ne kiekybe, bet kokybe...
Del pareigu ir darbeliu, tai stengiuosi nepasiduoti kai jam reik apsirengti paciam, nor tingi nerealiai, kambari tvarkome kartu arba su mano moraliniu palaikimu... biggrin.gif vaikas turi ismokti gerbti mamos asmenini laika, nes jus ne robotas ir ne zaisliukas... smile.gif
Liutaure
As kartais stebiuosi is kur tiek fantazijos ar vaizduotes, neseniai kelias dienas mano dukruze buvo suo doh.gif , as jos seimininkas (gerai, kad antraip nenorejo) bigsmile.gif , siandien ji buvo voras-tete, medzio saka - voras mama, o zaislinis voriukas - voriukas vaikas, o pikta lelyte, as norejau nuskriaust voriuka vaika g.gif
uzvakar nupirkau kasos aparata, galvoju pazais, toks fainas, bet ne sako negaliu but ir pirkeja ir pardaveja, tai va, zaislai pas mus savaime nieko nereiskia, svarbu, kaip su jais zaidziama ax.gif
kiwi*
kokie jie nuostabūs, mūsų vaikai - pasaulio pažinėjai wub.gif
AgnePagne
QUOTE(kiwi* @ 2007 11 19, 12:36)
kokie jie nuostabūs, mūsų vaikai - pasaulio pažinėjai wub.gif
*

Bet ar atkreipėt dėmesį, kaip mūsų vaikai greitai keičiasi? Nustebina net kiekvieną dieną juos matančias mamas blink.gif

Vakar nuėjomį į "Straiką" švęsti mano draugės sūnaus gimtadienio. Tai mano sūnus kategoriškai atsisakė net pabandyti žaisti boulingą. Nepavyko jo niekaip įkalbėti. Taigi, baimių, tiek sąmoningų, tiek nesąmoningų laikotarpis įgauna vis didesnį pagreitį smile.gif
vidmanta
mano mazajai 4 metai Jos dabar pagrindinis zaidimas tai madu demonstravimas tik ir ziuri kaip su mamos dazais pasidazyti pasikvepinti smile.gif po desimt kartu persirengineja Jau baigia is proto isvaryti doh.gif
Liutaure
manoji irgi Gabija ir gimimo data 2003 07 30 irgi megsta pasidazyti ir rengtis mano rubais, tik tvarkyti nera kam biggrin.gif
Arminux
Mano Arminas labai myli knygutes, vis prašo kad skaityčiau, ir nebandyk, ka praleisti, nes moka beveik atmintinai. Jas ir saugo labai, kas mane džiugina.
Na o su mašinom ir visais kitais vyriškais žaislais nuolat pykstamės, nes po to kambarys jo panašus į karo lauką. Tik kai tvarkytis reikia, jis jau būna pavargęs. schmoll.gif
Labai juokina savo fantazijom ir vaikiškom mintim, tikras suaugęs vyrukas patampa. biggrin.gif
aura771
TEGYVUOJA 4-MEČIŲ MAMYČIUKES. Kadangi prie jūsų šaunaus būrio prisijungiau tik šiandien (kokį ketvertą metų bvau tik pasyvi stebėtoja), noriu pasiųlyti savo varijantą.
Mano mažiui irgi 4. super judrus. arba sienom lipa, arba nuo manes nenueina. Beje, darželį lanko no 1 metukų. Niekas negelbėjo, kad bent kiek ramiai pasėdėtų, dėmesį sukoncentruotų. Bet nupirkau stebuklą vardu MAGNETINIAI PAGALIUKAI BURBULIUKAI (suprantat gal apie ką aš čia). Dabar pati prašausi priimama kartu žaisti. Matytmėt, ką jis išdėlioja, aš ko gero taip nemoku.
iCute
Mus tie pagaliukai - burbuliukai neilgai gelbejo...Db net neisiulysi... Kuri laika zaizdavo, gyvates daridavo ir kt...
aura771
tai gal jų mažokai buvo? po ketvirto rinkinuko manuliukas tokias piramides, bokštus lipina, kad ojojoj.
iCute
Ne zinau, pernai per Kaledas gavo dovanu nuo seneles, ta rinkinuka kur 16 lt kainoja... Jam idomu buvo kuri laika, man buvo turbut idomiau negu jam... lotuliukas.gif mes kartu bokstus statiem, dariem trikampelius, kvadratus, ets...

Maniskis db labai miegsta zaisti su drakonais, tie kur kaiusiniuose parduodami... Eina per parduotuve, iesko ir sako, "tokio dar neturiu, tokio reikia"... Jau 6 turi... Ten "kojos ir rankos", uodega, galva, sparnai, viskas kiausinyje, reikia surinkti... Tai jam uzsiemimas, sudeti viska i kaisini, paskui jie issilukstena, paskui pritvirtina viska, tai va tokie jam db idomiausi... Paskui vel viska i kiausini deda ir vel isrenka ir taip gali ilgai zaisti ir vienas ir kartu su manim... smile.gif
aura771
O dar yra vienas dalykas, kuris mane šiek tiek gąsdina. Tai va. Maniškis susigalvojo tokį daugą. Sako jo vardas Sinas. blink.gif tai daržely prisižiūrėjęs iš vaikų su juo karą žaidžia, arba policininkus. Laksto, rėkia Sinai slėpkis, saugokis. Šiaip vaikas lyg ir sveikas. Kalbėjau su psichologu, tai sakė lyg ir nieko blogo g.gif Tiesą sakant labai išsigandusi buvau. Bet viskas dėl to, kad dabar jau ilgokai sergam, sėdim namie. Tai ta psichologė sakė, kad jam tiesiog draugų trūksta. Mama yra mama, bet draugai tokiam amžiui jau darosi svarbesni doh.gif
Papildyta:
o beje tų rinkinukų nupirkau jau 5 ar 6. ir dar pirksiu, nes jau neužtenka bokštams. jeigu ruošiatės pirkti, nesusigundykit tokiais peršviečiamais - nesilaiko. Geriausi tokių natūraliųspalvų paprasti. thumbup.gif
AgnePagne
QUOTE(aura771 @ 2007 11 21, 15:56)
O dar yra vienas dalykas, kuris mane šiek tiek gąsdina. Tai va. Maniškis susigalvojo tokį daugą. Sako jo vardas Sinas.  blink.gif  tai daržely prisižiūrėjęs iš vaikų su juo karą žaidžia, arba policininkus. Laksto, rėkia Sinai slėpkis, saugokis. Šiaip vaikas lyg ir sveikas. Kalbėjau su psichologu, tai sakė lyg ir nieko blogo  g.gif  Tiesą sakant labai išsigandusi buvau. Bet viskas dėl to, kad dabar jau ilgokai sergam, sėdim namie. Tai ta psichologė sakė, kad jam tiesiog draugų trūksta. Mama yra mama, bet draugai tokiam amžiui jau darosi svarbesni  doh.gif
Papildyta:
o beje tų rinkinukų nupirkau jau 5 ar 6. ir dar pirksiu, nes jau neužtenka bokštams. jeigu ruošiatės pirkti, nesusigundykit tokiais peršviečiamais - nesilaiko. Geriausi tokių natūraliųspalvų paprasti.  thumbup.gif
*

Aura771, gal mažulis tiesiog darželyje jaučiasi vienišas? Gal jis lėtesnio būdo, nelabai drąsus ir vaikai neįsileidžia jo į savo ratą? Todėl ėmė ir susigalvojo draugą Sidą? Kiek esu skaičiusi, toks vaikų elgesys nėra sietinas su jų psixikos sutrikimais, greičiau su psixologinėmis sąlygomis ir kažkokia vidine būsena, kuriai esant vaikas daugiau fantazuoja. O fantazuoja tada, kai tam yra sąlygos. Pasidomėk, ar vaikutis yra priimamas į vaikų ratą. Man pvz., labai nejauku, kai mano sūnus mane vadina mažule, mergina, žmona blink.gif Suprantu, kad motina berniukams yra tartum pirmoji moteris, mylimoji. Bet nejauku. Tačiau, priežasties toli nereikia ieškoti- mes gyvenam tik dviese, be tėvo. Todėl tam susiformuoti buvo tinkamas pagrindas. Manau, psixologė yra teisi, sakydama, kad nieko baisaus, vaikas sveikas. Todėl reiktų susirūpinti ne jo psixikos būsena, o tiesiog pabandyti ištaisyti susiklosčiusią situaciją wink.gif Jei, žinoma, įmanoma.
Arminux
reikės ir man tokių paieškoti, nes maniškis irgi domisi lavinamaisiais žaisliukais, o ypač jei ką "sumeistavot" galima. Tokiems žaisliukams ir man pinigėlių negaila, nes per jo žaislus neperlipu. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
iCute
Kaip tik vakar MB nupirko tu persvieciamu, tikrai nesilaiko, as jam net ne sakiau nieko, turbut pajuto apie ka brangioji forume gathering.gif

O mums dar toks zaisliukas patinka, siulas su medine adata, lentute maza su skylutem ir dvi sagos medines, thumbup.gif jei reik kur palaukti eiles pvz. pas gydytoja, ar mashynoj vaziuojant...Senamiestyje pirkau, turgelyje...
Arminux
Įsigijom katinėlį, priglaudėm našlaitį. Tai dabar geriausias užsiėmimas. smile.gif
Calmness
Maniskis db labai miegsta zaisti su drakonais, tie kur kaiusiniuose parduodami... Eina per parduotuve, iesko ir sako, "tokio dar neturiu, tokio reikia"... Jau 6 turi... Ten "kojos ir rankos", uodega, galva, sparnai, viskas kiausinyje, reikia surinkti... Tai jam uzsiemimas, sudeti viska i kaisini, paskui jie issilukstena, paskui pritvirtina viska, tai va tokie jam db idomiausi... Paskui vel viska i kiausini deda ir vel isrenka ir taip gali ilgai zaisti ir vienas ir kartu su manim...

reiks ir man nupirkt tokiu ax.gif ,manau kad maniskiui patiktu rolleyes.gif
AgnePagne
QUOTE(giedrede @ 2007 11 28, 20:33)
Maniskis db labai miegsta zaisti su drakonais, tie kur kaiusiniuose parduodami... Eina per parduotuve, iesko ir sako, "tokio dar neturiu, tokio reikia"... Jau 6 turi... Ten "kojos ir rankos", uodega, galva, sparnai, viskas kiausinyje, reikia surinkti... Tai jam uzsiemimas, sudeti viska i kaisini, paskui jie issilukstena, paskui pritvirtina viska, tai va tokie jam db idomiausi... Paskui vel viska i kiausini deda ir vel isrenka ir taip gali ilgai zaisti ir vienas ir kartu su manim...

reiks ir man nupirkt tokiu ax.gif ,manau kad maniskiui patiktu rolleyes.gif
*

Sakai kiaušiniuose. Tai kažkas panašaus į Kinderius? g.gif
iCute
i kinderius panasu tik tiek kad zaisliukas kiausinije...
Noa
Maniškiui keturmečiui rūpi keturi dalykai:
1. Mašinos (didelės ir mažos, bet geriausia - vidutinės ir telpančios ant estakados. Žaidžiami autoįvykiai, mašinų turgus, eismas kelyje smile.gif ).
2. Lego (statomos transporto priemonės, nameliai ir belekas. Išrenkami žmogeliukai, arkliukai, raktai, organizuojamas važiavimas nenustatyta kryptimi).
3. Knygelės. Ypač brolio.
4. Piešimas (flomasteriai, pieštukai, guašas).

Dar mėgsta kompiuterį - žaidžia online žaidimus, žiūri filmukus youtube ir pyksta, kai jo laikas pasibaigia smile.gif Dievina brolio MP3 grotuvą, su juo ant ausų gali būt ramus belekiek laiko smile.gif
Eina į darželį, nusirengia ir apsirengia, prausiasi ir valosi dantis. Moka pasinerti baseine - išmoko iš vyrsnio brolio smile.gif Žaidžia ar piešia pats vienas, manęs į reikalus labai netraukia, nebent liepia įlipt į mašiną, paklausia, kur vežt arba pasigiria, kokią pastatė mašiną. Pagiriu smile.gif
ramyra
QUOTE(Noa @ 2007 11 29, 15:13)
Maniškiui keturmečiui rūpi keturi dalykai:
1. Mašinos (didelės ir mažos, bet geriausia - vidutinės ir telpančios ant estakados. Žaidžiami autoįvykiai, mašinų turgus, eismas kelyje smile.gif ).
2. Lego (statomos transporto priemonės, nameliai ir belekas. Išrenkami žmogeliukai, arkliukai, raktai, organizuojamas važiavimas nenustatyta kryptimi).
3. Knygelės. Ypač brolio.
4. Piešimas (flomasteriai, pieštukai, guašas).

Dar mėgsta kompiuterį - žaidžia online žaidimus, žiūri filmukus youtube ir pyksta, kai jo laikas pasibaigia smile.gif Dievina brolio MP3 grotuvą, su juo ant ausų gali būt ramus belekiek laiko smile.gif
Eina į darželį, nusirengia ir apsirengia, prausiasi ir valosi dantis. Moka pasinerti baseine - išmoko iš vyrsnio brolio smile.gif Žaidžia ar piešia pats vienas, manęs į reikalus labai netraukia, nebent liepia įlipt į mašiną, paklausia, kur vežt arba pasigiria, kokią pastatė mašiną. Pagiriu smile.gif
*

drinks_cheers.gif maniski irgi veza tie dalykai. Tik kadangi jis dar kolkas vienturtis, tai mielai isitraukia i namu ruosa- tvarko su manim kambarius, siurbia, valo dulkes, geles laisto... ausinuka nureketuoja nuo savo 15m dedes biggrin.gif
Daznai zaidzia situacinius zaidimus- kaip jau mineta, jis uz vairuotoja, mama keleive. Veza mikriuku kur pageidauji biggrin.gif , pinigus paima, talona isduoda, dar butinai duris masinos reik uzstumt su trenksmu biggrin.gif Viena syki parveze nupirkes 1 kg obuoliu uz 10 litu lotuliukas.gif
sigb
Sveikos, keturmečių mamytės. Mano keturmetis labai domisi įvairiomis knygutėmis (ypatingai su lipdukais, priešmokyklinukų užduotėlėmis) ir jau skaito nesudėtingus tekstukus thumbup.gif . Į darželį šiuo metu neina, nes abu auginam sesę, o kitais metais, jau keliaus į priešmokyklinę. Dievina kompiuterį-didžiausia bausmė, jei pasakai, kad keletą dienų neįsijungsi kompo smile.gif - leidžiam į dieną pažaisti apie 30-45 min. O ką pirkti iš žaisliukų, tai net neįsivaizduoju: nauju žaislu pasidžiaugia keletą valandų ir viskas-žaislas padėtas į šalį ir ten ilgai bei nuododžiai guli schmoll.gif . Šiaip jam patinka įvairūs konstruktoriai- kažką sudėti, kažką išardyti, meistrauti. Susidomėjom tuo drakoniuku kiaušinyje, kur yra jų pirkti?
*sandriukas*
QUOTE(aura771 @ 2007 11 21, 13:56)
O dar yra vienas dalykas, kuris mane šiek tiek gąsdina. Tai va. Maniškis susigalvojo tokį daugą. Sako jo vardas Sinas.  blink.gif  tai daržely prisižiūrėjęs iš vaikų su juo karą žaidžia, arba policininkus. Laksto, rėkia Sinai slėpkis, saugokis. Šiaip vaikas lyg ir sveikas. Kalbėjau su psichologu, tai sakė lyg ir nieko blogo  g.gif  Tiesą sakant labai išsigandusi buvau. Bet viskas dėl to, kad dabar jau ilgokai sergam, sėdim namie. Tai ta psichologė sakė, kad jam tiesiog draugų trūksta. Mama yra mama, bet draugai tokiam amžiui jau darosi svarbesni  doh.gif
Papildyta:
o beje tų rinkinukų nupirkau jau 5 ar 6. ir dar pirksiu, nes jau neužtenka bokštams. jeigu ruošiatės pirkti, nesusigundykit tokiais peršviečiamais - nesilaiko. Geriausi tokių natūraliųspalvų paprasti.  thumbup.gif
*

Mano sunus irgi turejo issigalvota drauga - Oksmara biggrin.gif (ale is kur jie tokius vardus istraukia, cia tai idomu lotuliukas.gif ). Nemanau, kad cia yra kazkas tokio blogo. Tiesiog jis pas mus kol kas vienturtelis, todel zaidimu drauga susirado. Pastaruoju metu, vis reciau jau girdim draugo varda, kai paklausiu kur jis dingo, sako i Amerika isskrido biggrin.gif Ir maniskiui nei is musu demesio stigo, nei uzdaras buvo. Tiesiog taip buna, anksciau ar veliau jie su tais draugais atsisveikina mirksiukas.gif

iCute
QUOTE(sigb @ 2007 12 03, 12:17)
Susidomėjom tuo drakoniuku kiaušinyje, kur yra jų pirkti?
*

Mes pirkom senukuose, paskui Chipoline, maximose irgi maciau...

O mums db idomiausia knygute Mokomes Stebeti, ten kur reik atimti, sudieti, rasti skirtuma ir t.t. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.