maniskiui filmukai nelabai praeina,neissedi ju
jam labiau idomiau pavazineti dviraciu arba masina, ir sukti koki konstruktoriu
maniskiui filmukai nelabai praeina,neissedi ju jam labiau idomiau pavazineti dviraciu arba masina, ir sukti koki konstruktoriu
Jo kinukai dar siek tiek gelbsti namuose, bet siuo metu atsibode jau visi, tai labiausiai ziuredavo toma ir dzeri, ogi ir tarakonus
mano vaikinui labiausiai patinka ziureti multikus siuo metu, galetu istisai prie ju sedeti ir po kelis kartus ta pati ziureti, jau praktiskai atmintinai moka
mano vaikas tai filmukus ziuri,pasakas,darbelius ivairius daro,piese,kerpa is spalvoto poieriaus,soka,dainuoja.
o musu tai per vasaros atostogas buna kieme,varineja su paspirtuku arba dviraciu,kai blogas oras buna namie multikus ziuri arbe prie kompo zaidimus zaidzia.retsykiais su masinelem pazaidzia.o jau piest ar paspalvint knygute tai jau problema
na o mano berniukui 4 metukai, ir jis visai nezaidzia zaislais, jam smagiau yra piesti, rasyti, skaityti, puzzles delioti, dar filmukus ziureti. Patinka jam is raidziu zodzius delioti. jis jau pats moka tuos zodzius sudelioti ir parasyti ir net nereikia man sakyti kokia raide po ko eina, aisku buna suklysta. Bet as jam vis sakau einam pazaisti su masinom, bet jis ne sako geriau tu pasiimk flomasterius ir einam spalvinti arba rasyti. man atrodo kad cia retas toks vaikas kuris nezaidzia zaislais...
musu didziajam tai pat 4metukai.jo pomegiai labai ivairus,nuo paprasto ziurejimo filmuku iki vazinejimo dviraciu ,paspirtuku ir karstimusi darzelio teritorijoje .
labai moka susikaupti tai daznai spalvina,labai jau graziai ir kruopsciai tai daro. siuo metu labai pamego karpyti tai karpome viska nuo paprasto burbuliuko iki gelyciu meskiuku masinu,tetis nupiesia masina jis pats issikerpa priklijuoja ant popieriaus.
laba diena... noreciau paprasyti pagalbos... jei turite mazameti kuriam yra nuo 3 iki 6 metuku ir nevedate jo i ikimokykline ugdumo istaiga gal sutiktumete atsakyti i kelis anketos klausimus. jei taip, prasau parasykite man siuo adresu kornelija.sarliokaite@gmail.com, buciau be galo dekinga
Mano sūnus puikiai žaidžia vienas, įdomiausi žaislai, žinoma, mašinos. Mėgsta pasakas labai, jei negaliu paskaityti, tai tada klausosi įrašytų. Patinka klausyti muzikos, taip pat žiūrėti laidas apie gyvūnus ir gamtą, taip pat ir animacinių filmukų neatsisako pažiūrėti. Namuose pareigų daug neturi, tik susitvarkyti žaislus ir sumesti savo purvinus drabužius į skalbinių dėžę, bei kas vakarą išsivalyti dantis
Maniskis lanko darzeli , jei ne darzelyje daznai piesia , labai megsta delioti Lego , ziuri filmukus , kartais paieskau internete loginiu , mokomuju zaidimu , o siaip daznai prisigalvoja visokiu nesamoniu pasidaro is kokios nors dezes masina , ar is baldu ir paklodziu palapine , ar laiva ... lauke labai megsta buti , vazineja dviraciu , paspirtuku . Su visokiom masinelem nebezaidzia , nebent as pasirasau kartu pazaist tada tik
Dabar susidomėjimas nr.1 yra sesė, o šiaip tai kaip ir visi berniukai, mašinytės, dėlionės ir žinoma filmukai...
mums greitai 4 metukai, megstame su masinom raizyti, knygutes vartyti, leidziu trumpai su play station pazaisti apie 30 min
zaidziam,dazniausiai pasakas vaidinam
Papildyta: QUOTE(jekaterina.s @ 2009 10 18, 20:23) mums greitai 4 metukai, megstame su masinom raizyti, knygutes vartyti, leidziu trumpai su play station pazaisti apie 30 min mano piesia,tik spalvint nemegsta
Paskutinis atradimas: strateguoja su plastmasiniais kareiviais, tankais ir mašinom. Nupirkom tokį nemažą rinkinį kareiviškų dalykų, tai super jam veiklos, net vonioje maudosi su tanku
Mūsų vaikinui prieš Kalėdas sueis 4 metai. Dėlioja Lego, stato palapines, bet už vis labiausiai mėgsta traukinukus - tiesiog riša virvele vieną mašiną prie kitos ir tampo jas arba žaidžia su ant bėgių judančiais traukiniais (pastebėję jo aistrą visi tik ir dovanoja traukinius...). Kai namie atsirado kompas, tai pasidarė žiauriai sunku jį atplėšti ir sudominti kuo nors kitu - žaidžia žaidimus, žiūri filmukus apie traukinuką Tomą arba šokančias "Lazy Town" mergaites... Nors man jo "draugystė" su kompu visai nepatinka, todėl pamažu mėginam įvesti vis stipresnę kontrolę. Savaitgalio tradicija - "Paslapčių sodas" per TV.
Žaviuosi mamyte, išmokusia savo keturmetį susitvarkyti žaislus, sudėti nešvarius drabužius. Mūsiškis savarankiškai tik dantukus valo. Tvarkosi ir drabužius susideda tik kai jam padeda tėtis ar mama. Tiesa, ne taip seniai atradom gan smagų užsiėmimą - kartu kepam pyragą. Labiausiai jam patinka mėsmale sumalti varškę. Meginu įtraukti ir į kambarių tvarkymą, bet gavęs savo pašluostėlę ja pamojuoja tik kelias minutes - greitai nusibosta, o gal nemoku parodyti malonaus rezultato.
kaip ir visi berniukai,mes ir burzgiam su masinytem,kareivukais.....
bet sakykit mamytes,kurios ismokinot savo 4m skaiciuot cia pacios,ar darzeli.mes nelankom darzelio,ir pasikeite mums biski salys,tai ieskau zaidimuku vaikams namuose,nes jau oras ne koks Papildyta: sveiki, mano 4m ,kaip ir dauguma berniuku burzgia su masinytem,laksto,kompas.... bet va kilo klausimas tos mamytes kur ismokino skaityt,ir skaiciukus,ar jus pacios,ar darzeli?
Mano dziaugsmas labiausiai megsta zaisti su masinom ir kariauti: sustato kareivelius ir komentuodamas skraido su lektuveliais, vazineja su tankais ir pan. Piesti ir spalvinti tik neseniai pamego
Mano mergytes, kai dvynukes, tai ju ir poreikiai nesiskiria, sutampa interesai, jos viena su kita visada uzsiimdavo, dabar tai labai megsta paisyti, zaisti mokytojom, domino, saskem, loginius zaidimelius su kompiuteriu, leleytem
Maniškis tai turbūt daugiausia su mašinėlėm šiuo metu žaidžia. Bet kažkaip priklauso, kartais būna koks laikotarpis, tai išvien spalvina knygeles, arba vien dėliones dėlioja. O dabar mašinų laikotarpis
mano dukrytei greit ketveri, tai raideles mes pradėjom mokintis po truputi jau senokai, po kelias raideles. Pirmiausia išmokom močiučių, senelių, mamytės tėvelio vardų raideles. Kartais jas piešiame ant specialios lentos su kreida (kur viena pusė būna magnetinė), kartais su želiniais blizgiais rašikliais piešiame "atvirutes" ir pasirašome.....įvairiai įjungiame raidžių pažinimą į žaidimo procesą. Paskui spalvinimo knygelių būna su raidelėmis.
mes ir pradejom raidziu pazinima-tai ziure jau keverzoja M raide ar T-turim vyreni broli uz tai sekma jo pedom visame kame
Mano keturmetė dukterėčia eina į priešmokyklinę klasę.
moka skaičiukus iki 15 suskaiciuoti ir uzrasyti, raideles raso, aisku ne visas dar, megsta spalvinti ir deliones delioti, eilerastuku daug moka na ir via kita, ka mokykloj moko
parašysiu ir aš apie saviškį. mums nepraeina diena, kad neskaitytume vaiku enciklopedijos. jau atrdo, kad mintinai moka. budamas treju pats labai domejosi veliavomis, tetukas prie kompo rodydavo, jis speliodavo. bet praejo, pagrindines atsimena, jau tu retu saliu tai ne
o enciklopedijoje be galo domisi gyvunais, paskui pamates juos per tv ar national geography jau kai kuriu pavadinima pasako is dvieju zodziu, pvz. melinasisi banginis ar panasiai. nieko neverciu daryt, vargais negalais ismokiau kaledoms eilerasti. niekaip nekartojo, kai pasakiau, kad jei ismoks, jau ta pacia diena ka nors atnes senis. per penkiam min 3 stulpeliu eilerastis kaip is pypkes ejo. skaiciais pats domisi klausdamas, matau, kaip su pirsciukais skaiciuoja. iki 10 ir desimties ribose sudeda ir atima. raidziu nemazai zino, paskaityti nelabai bando, paraso mama, baba, tete, arba nukopijuoja parasyta. nerasau, kad zaidzia su masinom, stato lego, visis ta sugeba nedainuoja, nesoka net apsirikes. sako, kad jam tai kvailai atrodo i darzeli ejom tik kelis men, 2 metus auga kartu su sese, nenori eit, nors kai ejo, adaptavosi gerai, turejo draugu. kadangi neturiu su kuo palyginti, tai nezinau, ar jis daug ar mazai sugeba. as pati 4 metu jau mokejau skaityti, bet ziuriu kiti vaikai ne tiek nemoka kiek jis. idomu
mes su sunum kazkaip neturim problemos tokios kad ka veikti.uzsiimam viskuo,ir skirtingai,diena neprailgsta.nuo sio rugsejo pradejo lankyti mokykla(ne lt gyvenam)tai dienos dar uzimtesnes pasidare.sunus domisi viskuo:patinka piesti,pildo penkiamecio knygute siuo metu,pazysta raideles,skaiciukus,bando skaityti.moka ir zaisti vienas,susikuria sau zaidimu,del to problemos nera.kas liecia kompiuteri tai truputuka leidziam su teciu kartu pasedet ,jie ten zaoidimukus bendrus turi.va idomu,ar temos autores dukryte kai buvo keturiu ,kaip su vaikais bendravo(maciau kad tema uzvesta pries pora metu)
Mano sunus jau pamego smulkesnius lego, po Kaledu vaiko lyg nebuta
Su manim pasimokina kartais skaicius, raides, bet max 5min Megsta su mociute maisyti tesla blynams Visada stengiuosi, kad vaikas butu uzsiemes, nes kitaip prasideda dukimas
megsta mokytis, raides pazysta, paraso, uzduoteles lb megsta spresti is iv vaikisku zurnaliuku.
Labiausiai domisi muzika ir sokiais, M. Jacksono koncertus gali valandu valandas ziuret ir pats bando pagal ji sokti
Mano dukryte 4 metuku. Ir jai labai patinka viskas kas susije su Barbie, coliukem, fejom. Ji megsta ziureti visus multikus apie Barbie, o Ypac apie 12 sokanciu princesiu, Fairytopija. Skaitom knygutes apie Barbie, jei ant kokio drabuziuko yra Barbie, arba feja, tai tai bus jos megstamiausias drabuziukas. Spalvina knygutes, megsta uzduoteliu knygutes. Zaidzia su lelytem. Ir dar ARKLIUKAI. Taip pat megsta mane sukuoti, dazyti, puosti. Megsta klausyti Eurovizija ir sokti. Dar jai patinka filmukas "Wale". Nuo savo vyresnes sesutes ismoko skaiciuoti iki 20. Neseniai pamaciau, kad moka kai kurias raides rasyti, bet reiksmes nezino.
QUOTE(Liutaure @ 2007 10 14, 13:47) Aciu uz atsakyma Matai, tavoji eina i darzeli, o manoji ne, tai savaime kitaip dienele susidelioja As kartais galvoju, kad tiesiog nuskriausiu, jei nezaisiu O mazojo manoji neskriaudzia, tik manau, labai laukia Manoji didziavosi ir tikrai dziaugesi. Nezinau kazkaip noreciau, kad biski pati uzsiimtu, kad dometusi, nes istisai zaidime diena is dienos, kartais buna sunkoka Gal cia tiesiog mano toks psichologinis nusiteikimas, kad zaisti butina, nezinau tiesiog Tai jei norit kad pazaistu viena,tai taip ir pasakykit,juk ne 1-2m vaikais,jusiskai jau tikrai supras.Sakyuykit kad turit darbu ir siuo metu neturit laiko,kai galesit tai ir pazaisit kartu.juk tokio amziaus vaikas viska puikiai supranta
Aisku yra gerai artimas kontaktas su dukryte. Bet jai reikia po lengva ismokti zaisti ir vienai ir su kitais vaikais. Taip butu ir jai ir Jums geriau.
Dukrytei kovo 10d.sueis 4 metukai.
Jia labai patinka puzzles,sokti,o ypac kai paleidziu vaikiskas daineles tai ima jas megdzioti,net grazu klausytis.Bet seip yra nenustigstanti vienoje vietoje,jeigu su ja uzsiemu skaityti,ar piesti,o dar turime specialias pratybu knygeles skirtas 3-4 metu vaikuciams,tai ji tik ta minute uzsiema,ir viskas pribuzoja tuo viskas ir uzsibaigia.Jau pradedu jai skaityti,o ji tuoj nubega ir uzsiema kazkuo kitu.....
Dukrytei balandi bus 4.Zaidzia viena/seses nuostabai,jos dukra jau paaugle ,bet taip ir nezaide niekad viena,vis mama einam zaist/.Manoji piesa,delioja kaladem,spalvina knygeles,domisi raidem.paraso savo varda,mama,tetis.mato kaip brolis mokosi ir pati praso pamokyti.Taip ir augam
mano pupai birželi bus 4m. su žaislais nelabai zaidzia ji namie, va darželi auklėtoja sako ji tik ateina tuoj prie žaislu
ir as parasysiu apie saviski vyruku: jam svarbiausia fizinis kruvis, jei per diena nepalaksto, neissiduksta, tai vakare begioja koridorium pirmyn antgal pusvalandi (turim labai ilga tiesu koridoriu)
Mano dukrytei labiausiai patinka piešti, spalvinti ir dėlioti puzzle
Paskaitinėjau mamyčių žinutes, ir galvoju, gal 4 metų sulaukus yra toks laikas, kai labai domina būtent piešimas spalvinimas ir pan.?
Maniškiui 4m, labiausiai dabar žaidžia žaidimus Alies junior, domino, gamina valgyti iš modelino...
Taip pat dievina kardus ir riterius jau nuo 2,5 metukų...
Maniske labai zaidzia su baby born lele. Patinka jai labai. Viena zaidzia dar kartais broliui pasiulo
Maniškiui dabar labai patinka Lego kaladėlės.
MANO JAUNELIS DOMISI IVAIRIAIS VYRISKAIS IRANKIAIS MANAU KAD TAI PADARE ITAKOS TAI KAD TETIS VISKA NAMUOSE REMONTUOJA DABAR JAU PRADEJO DAIRYTIS KA BROLIS VEIKIA IR JIS NORI RASYTI MOKYTIS BEZDZIONIUKAS PASIDARE SAKO BROLIUI EINAM AS TAVE PAMOKINSIU RAIDZIU (O BROLIS VYRESNIS )
Maniskei tuoj bus 4 tai dabar uzejo piesimo,rasymo manija(aisku paraso tik dvi pirmas savo vardo raides,kitu dar neismoksta
QUOTE(vejune @ 2010 11 10, 14:09) Maniskei tuoj bus 4 tai dabar uzejo piesimo,rasymo manija(aisku paraso tik dvi pirmas savo vardo raides,kitu dar neismoksta mano sunus labiausiai megsta multikus ziureti
Maniskis siuo metu serga MAKVYNU
QUOTE(linosska @ 2010 11 18, 15:18) Maniškiai tai pat jau kuris laikas srga Mkvynu liga Papildyta: Mammytės o ką jūsų keturmečiai moka kas liečia raidelių pažynojimą,skaičiukų ? mūsų beveik keturmetis vos iki 15 moka suskaičiuoti ir tai su klaidomis,pažysta kelias raideles,žino pagrindines spalvas.\ O ką jūsų keturmečiai moka? Aš kiek supratau,kad mūsų berniukas tuti daug daugiau mokėti nei maniškis moka,bet jis yra gana aktyvus vaiks,kuris nelabai linkęs mokintis,bet kiek pastebėjome greit įsisavina naują informaciją. QUOTE(cobyte @ 2010 12 06, 21:32) Maniškiai tai pat jau kuris laikas srga Mkvynu liga Papildyta: Mammytės o ką jūsų keturmečiai moka kas liečia raidelių pažynojimą,skaičiukų ? mūsų beveik keturmetis vos iki 15 moka suskaičiuoti ir tai su klaidomis,pažysta kelias raideles,žino pagrindines spalvas.\ O ką jūsų keturmečiai moka? Aš kiek supratau,kad mūsų berniukas tuti daug daugiau mokėti nei maniškis moka,bet jis yra gana aktyvus vaiks,kuris nelabai linkęs mokintis,bet kiek pastebėjome greit įsisavina naują informaciją. Mūsų, gal kad mergytė, tai ramesnė, mokytis jai smagu, skaičiuojam iki 20, raideles visas pažįsta, tiek rašytines, tiek spausdintines, rašo tik spausdintinėm, daineles, eilėraštukus greit išmoksta QUOTE(Gera-mama @ 2010 12 11, 20:23) Mūsų, gal kad mergytė, tai ramesnė, mokytis jai smagu, skaičiuojam iki 20, raideles visas pažįsta, tiek rašytines, tiek spausdintines, rašo tik spausdintinėm, daineles, eilėraštukus greit išmoksta Tikrai jam dar ne laikas mokintis,kaip auklėtoja sako,jis vienu metu net nepastebėsime kaip pradės domėtis ir viską labai greit išmoks,nes daug ką mato girdi ką brolis mokinasi,vistiek kažkiek įsimena,kad ir nelabai klauso ar žiūri. Tikiuosi,kad ateis laikas ir susidomės raidelėmis,skaičiukais ir viskas bus gerai, o šiuo metu jis labiau nori žaisti,dūkti,o ne mokintis
labiausiai mūsų keturmečiau patinka donaldo komiksai, ir visokios knygos
mano dičkė ramaus būdo, tai labiau mėgsta tokius užsiėmimus kaip
*piešimas (ypač, kalnais popieriaus sunaudoja piešdama *rašymas (moko beveik visas raideles parašyt), *dėlionės, *stalo žaidimai dabar ypač pamėgti, tik jiems jau kelių žaidėjų reikia (todėl mama au tėte privalomai tampa žaidimo partneriais *skaičius ir raides visas pažysta, skaičiuoja iki 20 (daugiau kol kas nemokinu, manau lai šituos pilnai įsisąmonina)...sulig skaičių pažinimu prasidėjo ir piešiniai kuriuos reikia nupiešti sujungiant skaičiukus...žinoka pažinus raideles labai jau norisi ir skaityt išmokti, tai mokomes vienskiemenius, kai kuriuos dviskiemenius žodelius, po truputį, kad neperkraut vaiko... *dabar dar labai susidomėjo muzikos gama...mokinamės pasolfedžiut ir visą gamą sudainuot (čia jau iš mamos pakopina, nori mokėt tą pati ir aplamai, daug dabar kuom pradeda domėtis...pats tas amžius kai viską nori mokėti ir žinoti, aš kaip mama, nespėju jos tiek išmokyt kiek jinai nori, vis pristabdau, kad nepersikrautų...nors iš kitos pusės, labai smagu, kad jinai pati daug kuom pasidomi, mielai imasi mokytis, nereikia versti ar "kusoti" kad gal prisėdam ką paskaityt, papiešt
mano dukryte Auksyte megsta piesti,rasyti savo varda skaityti knyga su mamyte
Turiu ir aš išdykėlę keturmetę
|