o maniskis nieko nenori daryti pats laukia kol as uz ji padarysiu
Mamytės, ką keturmečiams atneš senis dovanų? Mūsų senis nesugalvoja
QUOTE(sigb @ 2007 12 10, 13:52) Mamytės, ką keturmečiams atneš senis dovanų? Mūsų senis nesugalvoja Aš dovanosiu dviratuką ir gauruotas šlepetes. Gal dar kokį multiką nupirksiu. Sesuo atsiunčia iš UK specialų sudėliojamą putplasčio kilimą su piešinukais ir raidėm bei skaičiais, o močiutė tai turbūt kokią mašiną padovanos. Knygų turime užtektinai šiam laikotarpiui, tad nebus perkamos. Ai, tiesa, dar mano krikšto mama dovanos jam milžinišką mašiną. Jergau jergau, kaip nemėgstu didelių žaislų, nes jie užgriozdina viską O kaip čia vaikučiui kortu užreikė?
Mes tai nupirkom aprengtą ponį su buteliuku. Nu, baisiai norėjo. Teko susimesti su seneliais ir nupirkti. Taip nupirkom dar CD su filmukais lietuvių kalba.
QUOTE(AgnePagne @ 2007 12 10, 13:20) Aš dovanosiu dviratuką ir gauruotas šlepetes. Gal dar kokį multiką nupirksiu. Sesuo atsiunčia iš UK specialų sudėliojamą putplasčio kilimą su piešinukais ir raidėm bei skaičiais, o močiutė tai turbūt kokią mašiną padovanos. Knygų turime užtektinai šiam laikotarpiui, tad nebus perkamos. Ai, tiesa, dar mano krikšto mama dovanos jam milžinišką mašiną. Jergau jergau, kaip nemėgstu didelių žaislų, nes jie užgriozdina viską O kaip čia vaikučiui kortu užreikė? Taigi žaidžia karą ir karusėlę po truputį, o močiutė kortų neturi, tai jei senis atneš, tada tas kortas močiutei nuneš-apie visus pagalvota QUOTE(sigb @ 2007 12 10, 19:05) Taigi žaidžia karą ir karusėlę po truputį, o močiutė kortų neturi, tai jei senis atneš, tada tas kortas močiutei nuneš-apie visus pagalvota Oho, jau moka kortomis žaisti? QUOTE(camarada @ 2007 12 10, 14:35) Mes tai nupirkom aprengtą ponį su buteliuku. Nu, baisiai norėjo. Teko susimesti su seneliais ir nupirkti. Taip nupirkom dar CD su filmukais lietuvių kalba. Maniškė irgi labai nori tokio ponio. Kur pirkot? Kokia kaina? Dar galvoju pirkti knygučių, nes jų niekada negana.
Musus senelis pirko lelyte, jai drabuziuku. lelytej kedute i masina ir dar ta plastilinini dantista (sena jos svajone)
Paieskosim dar knyguciu kuriu kaip ir visiem niekada negana kortom maniske ir galetu zaist dienu dienas, bet deje labai plista mazyles rankose jos.
sunus senelio prase "pianino", tai jau nupirkom toki sintezatoriu savo vargui
kai sunus rase laiska kaledu seneliui, tai paise lape ko noretu...na ta pianina, apelsinu, saldainiu.......ir kazkoki zmogeliuka kampe QUOTE(ramyra @ 2007 12 11, 13:42) kai sunus rase laiska kaledu seneliui, tai paise lape ko noretu...na ta pianina, apelsinu, saldainiu.......ir kazkoki zmogeliuka kampe KAip miela O aš kažkaip apie prenumeratą nepagalvojau, nors kiekvieną mėn. perkam Nykštuką. Ot, mama.
O mano vaikutis tai eina iš proto dėl judriųjų žaidimų, buvimo lauke ir žaidimų su vandeniu.Galėtų visą dieną praleisti vonioje ar prie kriauklės
Del vandens mes irgi labai jau isproteje, pasiimam visus drakonus
Minetas dantistas mums buvo idomus 3 dienas per 6 menesius QUOTE(camarada @ 2007 12 11, 13:03) Pirkom maximoj. Kainuoja 158 Lt, bet buvo nuolaida, tai mokėjom 110 Lt. Ir mums knygučių niekada negana. Na va, praziopsojau nuolaida, bet matyt vis tiek reikes nupirkti, nes dukra dabar labai praso parasyti laiskeli Kaledu seniui, kad poniuka nupirktu. Idomu ar ilgai dziaugsis tokiu poniuku? Man jis atrodo kaip zaislas trumpam laikui. QUOTE(symante @ 2007 12 11, 17:23) Na va, praziopsojau nuolaida, bet matyt vis tiek reikes nupirkti, nes dukra dabar labai praso parasyti laiskeli Kaledu seniui, kad poniuka nupirktu. Idomu ar ilgai dziaugsis tokiu poniuku? Man jis atrodo kaip zaislas trumpam laikui. Bent pas mus tai tokie žaisliukai tarnauja ilgai. Laabai ilgai ji su jais žaidžia.
sveikutes.Mano sūneliui jau beveik 4.Labai domisi knygutėmis jų jau turime begales ir dar labai patinka paskutiniu laiku gyvūnai
QUOTE(saulemeile @ 2007 12 12, 13:03) sveikutes.Mano sūneliui jau beveik 4.Labai domisi knygutėmis jų jau turime begales ir dar labai patinka paskutiniu laiku gyvūnai o jis nori didelių?
Taip nori didelio stovincio ziaslo
QUOTE(AgnePagne @ 2007 12 10, 18:17) Oho, jau moka kortomis žaisti? Dar baisiai šaškėm patinka žaisti, moka ir šachmatais, bet aš nemoku, tai negaliu vaikui kompanijos palaikyti Papildyta: QUOTE(ramyra @ 2007 12 11, 14:42) kai sunus rase laiska kaledu seneliui, tai paise lape ko noretu...na ta pianina, apelsinu, saldainiu.......ir kazkoki zmogeliuka kampe Tikrai kaip miela
[quote=sigb,2007 12 13, 16:37]
Dar baisiai šaškėm patinka žaisti, moka ir šachmatais, bet aš nemoku, tai negaliu vaikui kompanijos palaikyti QUOTE(sigb @ 2007 12 13, 14:37) Tikrai kaip miela tai as jau nusiteikus tam QUOTE(Liutaure @ 2007 10 14, 00:47) Turiu savo mano pazistamos sako, pati ipratinai tai ir zaisk, o as ir zaidziu, nes nenoriu sirdeles uzgaut, bet kartais tas veiksmas vyksta kokia trisdesimt kartu is eiles siaip yra jautri, gera, judri mergaite, parasykit prasau ka jusiskiai panasaus amziaus veikia ? beje su tete zaidzia biski kitaip, daugiau pati rodo iniciatyvos Papildyta: papildysiu : televizorius nelabai, o kompiuterio zaidimai visai nedomina (ir gerai), na gal koki DVD filmuka gal pusvalandi ir ta nori kad kartu ziuretume Oho kokia prisirisusi dukryte
[quote=AgnePagne,2007 12 13, 16:25]
Namie jis nieko nemoka, viską jam reikia paduoti, padaryti Aš irgi dar ir pamaitinu kartais, ir aprengiu
Mano beveik 4 metu zmogutis labai megsta skaityti Donaldukus, deti puzzle, ziureti animacinius ir vaikiskus filmukus, zaisti su masinytem ir ne tik...Kartais pasako, einam zaisti drauge, o kartais uzsizaidzia ir vienas
mano greitai busianti keturmetė tai moka ir viena randa kuo užsiimti.tai lėles rengia,tai puzles dėlioja.paskutiniu metu rado labai gerą užsiėmimą.ji kaip ir didesnieji pradėjo taupyt pinigėlius.na jai dar aišku pakanka geležinių(centinių).tai dabar mėgsta dažnai juos skaičiuoti kiek jau turi prisitaupius.
Na o mano mazasis vyrukas labai megsta zaisti su traukinukais
Mano sūnus labai mėgsta žaisti su mašinų modeliukais, piešia,spalvina knygeles, filmukai RATAI,BOLTAS,ir visi toki žanro labai jau jam patinka, dukra labai žaidžia su minkštais šuniukais,ir kitais gyvuneliais, lelem, bet ne barbem, labiau patinka leliukai tokie,žaidžia namais,būna mama.Labai myli žirgus, net keista, bet "alpsta" del žirgų,sake, kaip užaugs pirks žirgą. Taigi filmų daug jai patinka, bet labiausiai SIMARONO ŽIRGAS. O kai leidžiu pažaist kompiuteriniais žaidimais tai viskas............daugiau tada nieko nereik
Aciu, kad pasidalijot savo patirtim....galiu ir as pasakyti kaip sekasi....
mazajam jau greit 2, tai situacija pasikeite, dalis tu zaidimu kuriuos turejau zaisti as tai dabar zaidziama su broliu, bet musu zaidimai isliko, kur broliui vietos ner....o siaip tu pomegiu nauju neatsirado....zaisti, siusti ir dvd padariau tokia isvada... kaip ipratinsi taip ir nores vaikutis....
Daug zaidzia maisnytem. kartais ka nors nuspalvina, nupiesia. Padelioja. Vartom zurnaliukus , zaidziam ivairius stalo zaidimus, net skirtus suaugusiems. Dviratuko gerbejas ir zaidimu lauke
As su savo pirmu vaiku galima sakyti prasedejau ant zemes ir prazaidziau iki dvieju metu, kol sulaukeme sesutes. Veliau tiek laiko nebeturejau, tai teti lauzdavo. Jau buvome prisipratine, oj oj oj. Taip pat i darzeli nevedeme. Atrode, pats nieko vienas nenori daryti. Bet nuo kokiu 3.5 metu pastebejau, kad daugiau pabuna vienas, pasakas kazkokias panoseje murmedamas, zaidzia. Dabar labai patinka statyti is lego kaladeliu, piesti - pasiteisino labai magnetine -piesimo lenta, karpo, klijuoja - duodu senus zurnalus, lipdo, megsta uzduociu knygeles, siaip megsta vienas vartyti knygas, zaidzia kartu su sese su indeliais ir virtuvele - turime prisirinke kastonu, mozaikas padaudoja, nuo kinderiu likusius plasmasinius kiausinius, tai verda, kepa ilgiausiai, o jei vandens dar gauna... Vakare ziuri senaja animacija, o jei reikia ka svarbaus pasidaryti ir diena ijungiu. Jau ir sese priima i savo zaidimus, tik mazoji tokia kenkeja
mano bernužėlis tai pakvaišes del traktoriuku,nes tėvelis ūkininkauja tai ir vaikutis kartu viskuo domisi.daug padeda namu ruošoj, labai patinka dėti puzles,spalvoti knygutes,konstruoti konsruktorius,piešti,žiurėti filmukus,o ypač filmus apie gyvunus.geriausias laikas vasara kai gali visa diena žaisti smėlio dežeje,važinėti dviračiu.
Dukrytė dabar labai mėgsta žaisti namus. Ji mamytė, o lėlės, meškiukai-vaikai. rengia juos, daro valgyt ( turi virtuvėlę), migdo. Eina pas gydytoją ( aš
mano kiskiui labai patinka delioti deliones,piesti,sokti,dainuoti,zaidzia su masynelem,kareiveliais.O kai silti orai,tai kiemas,kiemas,kiemas... pasikapsto smelio dezej,su dviraciu ar paspirtuku pasivazineja.O buna kad uzeina tinginiukas,tada nori tik ziureti filmukus.
o manasis mažius mėgsta vartyti knygas, dainuoti, fantazuoti... kai šilta iš kiemo neprisišauksi namo, išmoko su dviratuku važinėt, aišku šonuose dar 2ratukai
beja kaip išmokinti mažių piešti..
manajam labai patinka smelis.sedi visa diena ir kapstosi. dar patinka su teciu dviraciais vazineti.toli nuvaziuoja,nuo centro iki lampedziu,issimaudo ir atgal.
maniskis tai domisi kompu, filmukais,o ant smelio pazaidzia bet nedaug.
maniskis nuo 4 iki dabar-dabar-jam 6.2metu laabai megsta zaisti tik su mazom masinytem-modeliukais,jokios didesnes,as su distanciniais-1dienai.modeliukai-be galo jam rupi-ir namie ir darzeli.darzeli lanko nuo 2.5metu ir labai
na,dar pasineses nerealiai ant ZAIBO MAKVYNO IR ZMOGAUS VORO.Jau 6metu nlb ka aprenksi....nenori nieko kito,nesioti... tai pas mus taip-golfai,dzemperiai,maikutes-ZAIBO MAKVYNO,dzinsai-tik MAKVYNO arba ZMOGAUS VORO,kojines ir kepure-VORO,BASUTES IR KEDAI-SU ZMOGUM VORU... o siaip dar labai megsta piesti ilgus piesinius(t.y.suklijuoja 3-5lapus popieriaus,ir piesia-kara arba lenktynias.na,kompiuteriniai zaidimai tai ribojami,bet nlb ir verziasi prie to kompo.
o maniskis vienas beveik nezaidzia ( greit bus 5m).Duoda man masinyte ar minksta zaisliuka ir turiu as buti dinozauras, kaciukas ar masiniukas.Jis pasiima kita personaza ir kalbame kalbame, bet daugiausiai jis man sako, ka turiu sakyti, ko klausti
o mano vyrukui irgi tik mazos masinytes
O va prie kompo tai mes jam neleidziam, o jis kazkaip ir nesipraso nes zino kad tabu. Sakom spes dar prisisedeti
keturmete dukryte domisi knygutemis, megsta spalvinti, piesti, spresti uzduoteles pagal amziu skirtose knygelese, patinka puostis karoliukais, apyrankemis (megsta pati juos verti), burbulus pusti dar patinka (visada parduotuveje ju praso
maniskis ne nenutuokia, kad yra kompiuteriniai zaidimai
Maniskis labai domisi masinytėm, labai patinka vairuoti. nepraeina nei pro viena ventiliatoriu, na bet koki irengima, kur matosi koksnors ventiliatorius. Na ir mėgstamiausias uzsiėmimas- skalbti su skalbimo masina. Turi ir zaisline, kartais pasiima paprasta kibiriuka ir ten yra tipo skalbianke ir ji suka. Na, zodziu patinka viska sukti ir kas sukasi.
O is kitokiu uzsiemimu, tai dar patinka sokti, skaiciuoti, eilėrascius mokintis.
mes dar su kompiuteriu zaisti neleidziame, spes dar ateityje
Kai pradejau sia tema tai manajai buvo 4, dabar jau katik 6 suejo.... niekuo perdaug manoji nesusidomejo, palyginus, kaip va kitos mamaos rase....tai lauke kai silta tai iki nukritimo su vaikais, o va namie vel tas pats, nieko, nieko nieko...tai pareinam is kur pusdieni nebuve pirma sklausiamas, ka man veikti ? sakau gyvenk
siaip sunku budavo lyg ir kaltas jausdavais, kad va neuzimi, bet kai jau praejo riba tai buvo pasakyta arba padarai koki darbeli ir mamai padedi arba veiki ka nori
Maniskis, jei silta, zaidzia lauke ... O namie ziuri animacinius filmukus, zaidzia su masinytem ..
Maniškė tai niekaip filmukų neatsižiūri, nuo metų kai pradėjo teletabius žiūrėt, tai iki dabar multikai jai gėris
Truputį mėgsta žaist su lėlėm (barbę su kenu randu visad nurengtus ir vieną ant kito sudėtus
mergaite ziuri filmukus makvyna, pinoki, krokodila gena su cheburaska, megsta plaukioti baseine, zaisti su virtuvele, virti kava ir elgtis kaip mama...tai pat buvo nuejusi iki muzikos pamokeles, isbande kendo.
|