Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ''Puikio košė''
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
yazmin
Labutis,
Gal kartais kas ragavot eko koses ''Puikio kose'', kuria pirkau maximoj ir tik ten ja temaciau. Nesupratau kame reikalas, bet ji buvo karti, pabijojau tduoti mazei ir ismeciau. gal kam pasitaike tp karti, gal kam patiko? essen.gif
linksmutis
AS nusipirkus buvau jos irgi, pirkau nes ant pakuotes maciau kad pagaminta is ekologisku zaliavu. Bet nezinau ar ji tokia visada buna ar as jos pagaminti nemokejau, ir plikinau ir viriau, bet kad tie grudeliai man visvien neisbrinko. Skonis ne itin malonus bet nepamenu ar ji karti buvo. Mazius truputi valge, bet matyt jam nelabai aptiko schmoll.gif . Tai dabar ir stovi, nezinau kur deti g.gif
san
mes valgem (dabar nebevalgom, nes jau prie stambesniu kruopu perejom ax.gif ).
taip, ta kur su avizom, man irgi buvo karti - bet as ta pirmaji karta paragavau jos tik po to, kai maze jau buvo istarsius visa bliuda doh.gif .
tai va nezinau, ar mano mazei karti patinka, ar cia del to, kad ji apskritai viska (iskyrus bananus) valgo biggrin.gif .

o kaip ten gavosi kokie tai netirpus grudeliai tai nezinau - man visada isvirdavo normaliai.
as verdu tokiu "labai labai baisiu ir kenksmingu metodu" - mikrobangej:
imu viena dali kruopu, dvi dalis salto vandens; vandeni pilu po truputi ir maisau, kad nebutu i gumulus susoke (kaip blynus biggrin.gif ); tada "tesla" kisu i mikrobange ant max galios kol uzverda; kai uzverda - ant mazos galios ~5 min; gaunasi toks kietokas daiktas (as specialiai darau kietai, kad po to galeciau daugiau pieno ipilti).
kai pravesta, ipilu pieno, aliejaus ir ismaisau su "kotu". viskas.
Dew drop
Man taip pat grudeliai neisbrinko schmoll.gif ir neskanu buvo, maze net ziaukciojo...
tai atidaviau tevams, susers suniui ax.gif
Akvarelė
O mums tai thumbup.gif tos Puikio košytės. Vartojam žaliam ir oranžiniam įpakavime. Raudonam nelabai patiko. Žalioje dėžutėje yra su grikiais. Ją valgom kartu su žaliom alyvuogėm, paskaninam sviesteliu ir trupučiu druskos. O košę iš oranžinės dėžutės paskaninam tarkuotu obuoliu arba trintu bananu. Aišku neapsieinam be trupučio druskos ir sviestelio. Taip kaitalioju tas košes pusryčiams ax.gif 4u.gif .
Verdu pagal duotą instrukciją: Į 200ml šalto vandens įberiu 3 šaukštelius. Kai košytė užverda - išjungiu ir dar palaikau kiek karštai. Šiaip laikantis instrukcijos atrodo, kad neužtenka dėt 3 šaukštelius, bet ištikrųjų viskas gerai, nes vėsdama košė pradeda tirštėti.
Jokių grūdeliu neradom g.gif mirksiukas.gif
Kazimiera d'Artanjan
Mes taip pat džiaugiamės šita koše. Išvirti sunku, verdu ilgiau, dedu daugioau košės. Jei vienos nevalgo (manasis mažai ką valgo), maišau su tyrelėmis ir pan.
dovalu
mums jos labai neskanios schmoll.gif , manau kad jos per daug sumaltos
inuska
Niekaip neisiuliau sitos koses saviskiui. O pati paragavau ir suratau kodel. Ir man neskanu schmoll.gif
Cole
Esu ir aš virusi iš raudono pakelio: grikiai, miežiai, avižos. Esu pirkus du kartus. Tai antrajam pakelyje tikrai buvo kazkaip keistai aitriai karti sad.gif , kartesnė nei pirmajam. Pagalvojau, kad gal kur drėgniau buvo laikytas tas pakiukas ir avižos papelijo g.gif , tai isviriau dukart, o likusia paukščiukai sulesė smile.gif .
Arinva
QUOTE(Dew drop @ 2005 02 28, 15:26)
Man taip pat grudeliai neisbrinko  schmoll.gif  ir neskanu buvo, maze net ziaukciojo...
tai atidaviau tevams, susers suniui  ax.gif
*

maniskis irgi schmoll.gif schmoll.gif protest.gif ir isvirti sunku su gumuliukais man gaudavosi g.gif tai perejom prie paprasciausiu dribsniu "Nordic". o del kartumo tai avizos kada pasensta duoda kartu skoni tad geriau nevalgyti g.gif
Kruopike77
aga, mums irgi buvo karti, slykstyne tongue.gif
tai as dabar labai sekmingai maitinu "Mylyn Paras", suomiskom. Maximoj yra prikrauta prie ekologisku produktu... tai ten visokiausiu rusiu: turiu jau septynias susipirkus biggrin.gif
meska
as tai labai nusivyliau Puikiu, nes visai nesiverda, kiek bedetum, vis viena skysta gaunasi. be to ir smirda bei atrodo kaip kiauliu jovalas. biggrin.gif
temi
Maniskis valgo zaliam pakely puikio makalose, bet dedu daugiau nei 3 arbat saukstelius, nes gautusi sriuba. Siaip man irgi skonis keistokas: kazkoks krakmolas jauciasi. Kitos pakuotes puikio ko gero nepirksiu, mielai kertam MillynParas dribsnius thumbup.gif
egliuke
Mums tai visai patinka ta košė rolleyes.gif Kad skysta nesigautų, šaukštelius dedu su kaupu ir dar tirštos vaisių tyrelės įmaišau. Dukra valgo labai skaniai, nors man skonis irgi keistokas atrodo. Gal dėl to, kad kruopos labai smulkiai sumaltos g.gif
Jenifer
mums jinai irgi patinka. skonis keistokas gali atrodyt del ruginiu miltu, kuriu ten irgi yra. bet as gyvenime esu ir rugines koses valgius, tai skoni ta atpazistu ir neziaukcioju. o maisau savo merginai su trintu bananu ir labai skaniai valgo smile.gif
virguteus
mano vaikiukas labai valgo puikio koses. visas. as "is akies" ipilu vandenuko ir kruopyciu ipilu, bebaigiant virti valio tutteli pienuko ir palaikau truputi. po to sutrinu banano, kose sudedu ir nium nium... nezinau gal jus pasigaminti nemokat, gal skoniai skirtingi, bet ji man tarkim tikresne nei milupa dripsniu koses, nors jos beje man skanesnes, bet man atrodo per ne lyg apdorotos. na bet cia mano asmenine nuomone. vien zodziu mano sunui labai patinka tai ir man gerai. biggrin.gif
bizyte
nu, as apie sita kose zinojau jau seniau, tik jos ne visur buna pirkti. Vakar netycia radom Maximoj, nupirkau, siandien isbandem doh.gif paragavau pirma as.....galvoju, kaip cia vaikas valgys, jei man neskanu....neapsirikau, paragavo sauksteli ir viskas.... schmoll.gif daugiau tikriausiai neisiulysiu doh.gif
Mitetyte
Vienos nevalge, bet pamaisius su tyrele labai pritiko... smile.gif
Ausyte1
Mano mažė nevalgė tos košės. Man jinai irgi nepatiko schmoll.gif
Daugiau neduosiu... cool.gif
inga22
QUOTE(yazmin @ 2005 02 28, 11:38)
Labutis,
Gal kartais kas ragavot eko koses ''Puikio kose'', kuria pirkau maximoj ir tik ten ja temaciau. Nesupratau kame reikalas, bet ji buvo karti, pabijojau tduoti mazei ir ismeciau. gal kam pasitaike tp karti, gal kam patiko? essen.gif
*

na mano maze prie tos koses ne artyn, nupirkau taip ir stovi
Neringa78
Gaila,kad ankščiau nepasiskaičiau, būčiau nepirkus visai, o užvakar kaip tik pastvėriau pokelį doh.gif Bet dar neišbandėm, bet jau įtariu, kad nepatiks, nes iš jo valgytojas prastas.
Parašysiu atsiliepimus vėliau tongue.gif
urba
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 03 07, 12:09)
tai as dabar labai sekmingai maitinu "Mylyn Paras", suomiskom. Maximoj yra prikrauta prie ekologisku produktu... tai ten visokiausiu rusiu: turiu jau septynias susipirkus  biggrin.gif
*

Sakyk o tos suomiskom kruopos stambios ar smulkiai maltos g.gif Noretumem ir mes paragaut g.gif biggrin.gif
O puikio ir mes turim nusipirke, tik dar nebandem, prisikaiciau tai net nesinori virti unsure.gif
Neringa 78 ar jau isbandet g.gif g.gif
Izida
Aš irgi jau spėjau nupirkti, paragauti ir išmesti. Tai buvo vienintele koše, kuria mano mergina valgyti atsisakė.
peledziuke
nei su tyrele, nei be jos verte purtytis. Bent prisijuokiauuser posted image
sirse
Man tai ta košė irgi tokia labai jau šiaip sau.... o kai dar pagalvoji, kad išverdi šaukštą košės, o plauti vis tiek visą puodą reikia,- tai kažin ar iš vis ją apsimoka pirkti g.gif . Nors mano sesės valgė.. tik aš iš karto įdėjau vaisių tyrelės....
Beje, kiek supratau tai "Puikio" ir "Pūkio" košės yra visiškai tokios pačios, nes juk gamintojas tai tikrai tas pats g.gif .. tik tiek, kad Pūkio košė yra šiek tiek pigesnė.. nes ji gaminama Maximos užsakymu g.gif
viketa

Kai išmokau skaniai virti - labai patinka!!!! thumbup.gif tongue.gif
Tuos 3 saukstelius i6maisau mazame vandens kiekyje ir supilu i verdanti piena su vandeniu(50/50), kaip darant kisieliu. TADA PAVERDU GAL 5 MINUTES. ZINOMA,CUKRAUS, sviesto idedu.
Gulia
Mums skani kose thumbup.gif jei essen.gif labai norim
pakalnutė
Mes irgi ją valgome, tik skaniname vaisiais, cukinija, moliūgu.Kartais pietums įdedu ir mėsytės, su daržovėm. essen.gif
Jos man atrodo sveikesnės, nei tos tik vandeniu užplikomos ax.gif Bet čia kiekvienos apsisprendimas ir pasirinkimas : newyear.gif 000054.gif
viltuke
As irgi ziurinejau ta kose. Varciau rankose tuos pakelius, galvojau, galvojau ar pirkti taip ir nenusipirkau. Bet paskaicius atsiliepimus tai ir nebepirksiu smile.gif
diach
Mes vakar irgi ragavom Puikio koses. Isviriaukaip rase VIKETA, mano panelei labai patiko. Tikrai verta pabandyti. Skanaus
nebijau
Sveikos, neseniai registravausi, tai nežinau, ar pasieksiu Jus, ar galėsiu įrašyti savo komentarą.
Pastebėjau, kad daug mamų nemoka virti puikio košės. Pagal virimo instrukcija, kurią parašė pediatrai, košė tikrai neskani. Ir mano vaikas nevalgė. Patarsiu, kaip virti, kad būtumėte ir Jūs, ir Jūsų mažylis patenkinti. Į 200 g šalto pieno įberkite 3-4(kokio tirštumo mėgstat) arb. šaukšt. mišinio ir maišyti, kol užvirs( kitu atveju, iš komentarų pastebėjau, sušoka į gumulus). Virkite apie tris min, kartais galima ir penkias. Įberkite kruopelę druskos, įdėkite cukraus(pediatrai pakrauptų pamatę mano patarimą), žodžiu, taisykite košelę taip, kad Jums pačioms būtų skanu. Galite skaninti tyrele, galite įdėti sviesto-aišku, to pediatrai nerekomenduoja, tik aliejų, bet Jūs pačios pabandykit aliejų į kokią košę įpilti, irgi nevalgytumėt.
Dėl kartumo- jį priduoda avižos, tad pirkdamos žiūrėkit, kad nebūtų besibaigiąs galiojimas, nes švieži avižos kruopytė yra nekarti.
Žodžiu, virkit kruopytes kaip manų košę ir problemos nebus.
Patiko Viketos patarimas-jis man pačiai buvo naujovė.
Ačiū už Jūsų nuomones, patarimus, o dėl kokybės-irgi tobulėsim, tai pirmasis blynas Lietuvoje.
Nireglina
Buvau ir aš savo sūnui tų košių pripirkusi. Nevalgė. Bandžiau gardinti tyrele- nė į burną. Tuomet sumaldavau kavamale paprastus dribsnius ir virdavau iš jų košes. Vaikas visuomet noriai valgydavo. Nesunaudotas "Puikio" košeles išvežėm į kaimą vištoms.
adrija
cool.gif Viriau 3 kartus visokiais būdais ir visą laiką gaudavosi cry.gif Palikau vyrui,nė ta s nevalgo. g.gif
Ručius
Mano seimyna sitos koses irgi nevalgo schmoll.gif kad ir kaip bandziau ja skaninti schmoll.gif
As pati labai megstu visokias koses, taciau ir man ji neskani, kazkokia karti blink.gif

nors kai paskaitai ant pakelio, tai tikrai turetu buti naudinga ir maistinga g.gif gaila unsure.gif
Uliuliuska
Mes vakar nusipirkom ir pabandem....visai nebloga....tik as ja viriau mikrobangei. Ir dar siandien poekperementavau.....moliugo kose su "Pukio", praskedziau savo pienu, sviestuko...ir skaniai suvalgem.
Ručius
QUOTE(Uliuliuska @ 2005 12 12, 15:27)
Mes vakar nusipirkom ir pabandem....visai nebloga....tik as ja viriau mikrobangei. Ir dar siandien poekperementavau.....moliugo kose su "Pukio", praskedziau savo pienu, sviestuko...ir skaniai suvalgem.
*

As irgi visko i ta kose bandziau det, kad ja butu galima valgyt smile.gif
Bet tai kam tada tokia kose, kad i ja reiktu kazko pilt, det, kad jos skonio net nesijustu?! blink.gif Perku kitas koses ir skaniai jas valgom be ypatingu priedu thumbup.gif
Ručius
QUOTE(Uliuliuska @ 2005 12 12, 15:27)
*

As irgi visko i ta kose bandziau det, kad ja butu galima valgyt smile.gif
Bet tai kam tada tokia kose, kad i ja reiktu kazko pilt, det, kad jos skonio net nesijustu?! blink.gif Perku kitas koses ir skaniai jas valgom be ypatingu priedu thumbup.gif
ArTutė
Tai buvo viena is megstamiausiu mano dukrytes kosiu thumbup.gif ir skanindavau tik trupuciuku sviesto mirksiukas.gif
matuko mamyte
ax.gif mums labiau patiko dribsniu koses thumbup.gif .o pukio dar 2 pakeliai po puse stovi spintelej schmoll.gif
svetima
QUOTE(inga888 @ 2005 03 05, 08:19)
maniskis irgi  schmoll.gif  schmoll.gif  protest.gif ir isvirti sunku su gumuliukais man gaudavosi g.gif  tai perejom prie paprasciausiu dribsniu "Nordic". o del kartumo tai avizos kada pasensta duoda kartu skoni tad geriau nevalgyti g.gif
*

QUOTE(Kruopike77 @ 2005 03 07, 10:09)
tai as dabar labai sekmingai maitinu "Mylyn Paras", suomiskom. Maximoj yra prikrauta prie ekologisku produktu... tai ten visokiausiu rusiu: turiu jau septynias susipirkus  biggrin.gif
*

Nesuprantu kam aplamai reikalingi tokie "Puikiai" ir pan schmoll.gif ...Vyresnėlę nuo šešių mėnesių pradėjau maitint Nordic arba Mylyn Paras-ir praktiškai iki dabar dar vago tas košes, nors jau 6 metai jai..Beje, maža ji buvo alergiška pienui, tai tas košes virdavau tik ant vandens, be cukraus ir druskos, o valgė vaikas apsilaižydamas thumbup.gif
Visoms rekomenduoju tik šituos paprastus dribsnius, taip ir sveikiausia ir patogiausia ir manau pigiausia mirksiukas.gif
Alexarina
Mes irgi nupirkom paragauti šios košės ax.gif Mažylė NEVALGO jos schmoll.gif Susiraukia ,spjauna doh.gif Nors irgi visko išbandžiau pridėt g.gif
Uliuliuska
QUOTE(evelidu @ 2005 12 16, 21:34)
Mes irgi nupirkom paragauti šios košės  ax.gif  Mažylė NEVALGO jos  schmoll.gif  Susiraukia ,spjauna  doh.gif Nors irgi visko išbandžiau pridėt  g.gif
*

O mums skanu, tik kad su ta kose terliuotis daug, indus plauti........ ax.gif
pilypukė
is pradziu valge neblogai ta kose,bet paskui schmoll.gif ...dabar valgom visokias "Bebi" koses-lapnoja thumbup.gif o darau jas dazniausiai tik su vandeniu,nes pienisku nelabai nori...
Prikolnaja
maniske irgi jas valge,kol neparagavo dribsniu thumbup.gif tai dabar stovi pas mus 3pakeliai puikio koses ir visos skirtingos,jei kam reikia galiu atiduot uz ka nors kito valgomo g.gif
viketa
Mes nevalgom TIK "Puikio". Dabar jau nebe taip gerai valgo greito paruošimo MILUPOS, kurias anksčiau mėgo, o labiausiai mėgsta dribsnius NORDIC. Matyt, toks amžius.
Opusas
mes pasiskaninam jogurtu ir lapnojam net ausys linksta thumbup.gif
Dzastina
Aš pritariu, kad dribsnių košės daug geriau, negu Puikio košė, jos ne taip svyla prie dugno verdant, be to, skanesnes.
Vilusa
Prieš kokius tris mėnesius pupa dar bandė valgyti - dabr Puikio košės - nė už ką schmoll.gif Tetis sakė, kad tokios neskanybės ir jis nevakgytų blink.gif blush2.gif
garbaniukee
mums tai puikio kose super smile.gif
aisku galima paskaninti tyrele ar kokiu vaisiumi.
risa
Paskubėjusi nupirkau du pakelius, verdu pakaitom, iš vieno, iš kito. Maišau su vaisių tyrelėm, bet vaikis valgo be didelio noro, nors jis ir kitas košes nenoriai valgo. Nors iš akies viską maišau, visad gaunasi normalaus tirštumo, ir verdu, kaip pagal rekomendaciją parašyta 2-3min. O paskanint, manau, būtina, juk pačios irgi kruopų košių vienų nevalgot?..
Paperka vien tas žodis "ekologiška", o tai tos nelietuviskos košės su sintetikos prieskoniu pasitikėjimo nekelia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.