Pastebejau, kad beveik nebevalgau mesos, gal tik vistiena. Todel galvoju, gal atsisakyti ir sios mesos ir tapti vegetare. To noreciau ne del mados. Mano drauge pries pora metu atsisake mesos, tai akivaizdziai pagerejo odos bukle, dingo celiulitas, netgi energijos atsirado daugiau... Kaip zinom zmogus nera plesrunas ir jo organizmas nepritaikytas virskinti mesos. Tai gal tikrai mes tik tersiam savo organizma valgydami mesa. Noreciau padiskutuoti sia tema. Ar verta tapti vegetaru, su kokiais sunkumais susiduria zmogus, atsisakes mesos, galbut ne visi gali tapti vegetarais del sveikatos problemu?
bandžiau. nesigavo. pritrūko fantazijos ir kantrybės.
taip mėgstu mieste vietoj priešpiečių kebabą kokį sušlamšt, ar koldūnų išsivit kai tingisi kažką marmalint (o su varške man tolygu su vėmalais). taip ir likau plėšrūnė
Bandžiau ir aš atsisakyti mėsos...
Apie dvejus metus buvau netikra vegetarė, nes valgiau pieniškus produktus, žuvį... Rezultatas - nusilpusi sveikata, problemos su žarnynu ir dar gražiausiai, kad ir net du kartus buvau nualpusi... gal dėl būtinų vitaminų trūkumo... Matyt nekiekvieno organizmas gali nevalgyti mėsos, nes ten irgi yra naudingų vitaminų... QUOTE(orlando @ 2007 10 14, 16:45) Kaip zinom zmogus nera plesrunas ir jo organizmas nepritaikytas virskinti mesos. Tai gal tikrai mes tik tersiam savo organizma valgydami mesa. gal gali ir konkrecius oficialius tyrimus pateikti, pagal kuriuos tu sita isvada priejai, nes man zmogus yra plesrunas ( ta prasme, kad jam reikalinga mesa) ir kuo atsiauresnese klimato salygose zmogus gyvena, tuo yra didesnis mesos poreikis
Sutinku su Silvute. Juolab, jeigu žmonės nevalgytų mėsos, tai per ledynmetį žmonija būtų išnykus... Žmogau organizmas pritaikytas virškinti įvairų maistą - ir augalinį, ir gyvulinį. Be to, mes šiauriečiai ir mėsa mums reikalinga...
QUOTE(Silvute @ 2007 10 14, 18:24) gal gali ir konkrecius oficialius tyrimus pateikti, pagal kuriuos tu sita isvada priejai, nes man zmogus yra plesrunas ( ta prasme, kad jam reikalinga mesa) ir kuo atsiauresnese klimato salygose zmogus gyvena, tuo yra didesnis mesos poreikis nu tik nepradekit pult, tiesiog skaiciau apie vegetarizma ir radau toki sakini. suprantu, kad mesoje yra daug reikalingu medziagu ir pan. bet gal tu medziagu galima gauti vartojant papildus. QUOTE(orlando @ 2007 10 14, 15:45) Kaip zinom zmogus nera plesrunas ir jo organizmas nepritaikytas virskinti mesos. Tai gal tikrai mes tik tersiam savo organizma valgydami mesa. Zmogus dalinai yra plesrunas, nes priekiniai dantys kaip plesruno ir zarnynas trumpesnis (santykinai dydziui) nei zoliaedziu. Mes pusmeti maitinomes zolem ir zuvim, ir max karta per savaite vistiena/kalakutas. Tik nenaudojom pieno produktu ir kiausiniu (dukra alergiska), ir didziausias siu dalyku trukumas, nes atsibosta kai ieskaisi receptu ir pastoviai "apipilame kiausiniu plakiniu", "pagardiname grietine"... O jei dar soja naudoji tai butu be problemu, bet... prasidejo ligos: persalimai, slogos, maziukei sunvotes pradejo dygti, nusprendem, kad prisizaidem
Kad sumazinti mesos kieki, tai pilnai suprantu ir pateissinu, bet visiskai atsisakyti... Nemanau, kad tai butu labai sveika, o ypac vaiko auganciam organizmui. Mano manymu reikia valgyti kuo ivaresni maista, kad uztektu ir zuvies, ir vadinamos "raudonos" mesos .
QUOTE(orlando @ 2007 10 14, 19:10) del to tu esi visiskai teisi... taip ir yra...
aš manau kad vieniems žmonėms tinka būt vegetarais, o kitiems ne.. reiktų kažkokius tyrimus pasidaryt, nustatyt, ko tavo organizmui reik o ko nebūtinai.. aš pati norėčiau sužinoti, bet nžn kokius ir kur tyrimus reik daryt..
QUOTE(orlando @ 2007 10 14, 16:45) Kaip zinom zmogus nera plesrunas ir jo organizmas nepritaikytas virskinti mesos. Tai gal tikrai mes tik tersiam savo organizma valgydami mesa. žmogus yra VISAĖDIS, taigi ir plėšrūnas ir žolėdis pagal savo prigimtį. todėl jam būtinai reikia mėsos. joje yra nepakeičiamų amino rūgščių, kurių nėra jokiame kitame maiste. o maisto papildai - chemija, kokie jie geri ir brangūs bebbūtų. tai gal geriau pasipildyti maisto medžiagas natūraliu maistu o nesitrūčyt cheminiais preparatais. pritarčiau, kad galbūt nereikia mėsos kasdien valgyt, užtenka porą kartų per savaitę, bet visai atsisakyti nesveika. o atsisakyt galima nelabai sveikų mėsos gaminių - dėšrų, dešrelių, rūkytų produktų. geriau jau išsivirt šviežios mėsytės
Bandžiau, tikrai nepagerėjo jokia būklė, tik energijos kritišklai sumažėjo ir dar svorio priaugau (nes daugiau anlgiavandenių pradėjau valgyt ir niekad soti nesijaučiau). Galiausiai prasidėjo mažakraujystė, baigės vegetarizmai. Mėsos nemėgstu, bet daug geriau jaučiuos truputį jos valgydama, o be žuvies išvis neišgyvenčiau.
Gal būti vegetaru ir įmanoma JAV, kur labai daug pakaitalų mėsai, bet tai jau grynas išsidirbinėjimas. O šiaip - žala sveikatai, savo kailiu patyriau.
Aš negalėčiau būti vegetarė ,niekaip
man butu idomu, kad parasytu tikri vegetarai, kurie jau keleta metu nebevalgo mesos, ir papasakotu, kodel nusprende nebevalgyti mesos, kas pasikeite, ar nebuvo sveikatos problemu.
mane pacia nuo to sulaiko tai, kad pas mane gelezies trukumas organizme, o mesoje gi daug gelezies. tai ir idomu, ar nebuvo zmonems sveikatos sutrikimu ar uzteko ivairiu papildu vietoj mesos. QUOTE(orlando @ 2007 10 17, 18:50) man butu idomu, kad parasytu tikri vegetarai, kurie jau keleta metu nebevalgo mesos, ir papasakotu, kodel nusprende nebevalgyti mesos, kas pasikeite, ar nebuvo sveikatos problemu. mane pacia nuo to sulaiko tai, kad pas mane gelezies trukumas organizme, o mesoje gi daug gelezies. tai ir idomu, ar nebuvo zmonems sveikatos sutrikimu ar uzteko ivairiu papildu vietoj mesos. Nevalgiau mesos penkis metus, taip pat zuvies. Nei mesos nei zuvies per daug nemegau tai nebuvo sunku atsisakyti. Motyvacija skamba gal ir juokingai - vasaras leidau pas senelius kaime, kiauliu tokios grazios akys Kiek tau metu? As pradejau penkiolikos, pasekmes - sustojo augimas, nors tevai yra aukstesni ir dar turejau pasistiebti. Kuri laika labai tai isgyvenau. I mazakraujyste buvau linkusi visada, zinau yra daug kitokio maisto nei mesa kraujui pagerinti, tad didesniu problemu nei turejau neiskilo. Mano didziausia klaida, kaip ir daugumos vegetaru, buvo ta, kad atsisakius mesos i jos vieta nieko naujo kaip ir neinesiau. Nors daug zmoniu valgo nepilnaverti maista net valgydami mesa, taciau jei tai apgalvotai primtas zingsnis - butiani domekis koks maistas kokiu medziagu, vitaminu gali pasiulyti. As neidealizuoju vitaminu ir niekad gyvenime neimciau maisto papildu, nes tikiu, geriau valgyti tikra maista - papildai ir pan., nors etiketeje turi ir daugiau procentu ko reikia, yra maziau isisavinami nei valgant tikra. Dar svarbu zinoti ka su kuo valgyt, pvz. kai valgai kazka del gelezies, nederint su kalcio turinciais produktais - neisisavinsi, derink su vitamino c turinciais ir t.t. Tai atrodo gan nuobodu, bet maisto ir Lietuvoje yra ivairaus, nors vegetaru buti ir brangu (jei sveikai maitinies). Gyvenau JAV tai galiu pasakyti ivairesniu buvo tik darzoviu, vaisiu, jie pvz. esant Floridoj yra auginami kaip ir vietoj, bet visa kita kaip "mesos pakaitalai" manes niekad nezavejo tad ju ten ir neieskojau. Ten vegetarus tik normaliau priima, lektuve ir tai gali gauti atskira meniu, tas pats ir ekskursijose jei maitina. Bet kazin kokio kitokio maisto nera Kad zmogus nekiles is plesruno, papriestarausiu ir as - baltaodziai visi turim iltinius dantis. Ju neturi azijieciai Jei atsukciau laika atgal, visgi nedaryciau to penkiolikos. Patarimas butu tik vienas - jei nori buti vegetare, daryk tai protingai QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 17, 22:13) Nevalgiau mesos penkis metus, taip pat zuvies. Nei mesos nei zuvies per daug nemegau tai nebuvo sunku atsisakyti. Motyvacija skamba gal ir juokingai - vasaras leidau pas senelius kaime, kiauliu tokios grazios akys Kiek tau metu? As pradejau penkiolikos, pasekmes - sustojo augimas, nors tevai yra aukstesni ir dar turejau pasistiebti. Kuri laika labai tai isgyvenau. I mazakraujyste buvau linkusi visada, zinau yra daug kitokio maisto nei mesa kraujui pagerinti, tad didesniu problemu nei turejau neiskilo. Mano didziausia klaida, kaip ir daugumos vegetaru, buvo ta, kad atsisakius mesos i jos vieta nieko naujo kaip ir neinesiau. Nors daug zmoniu valgo nepilnaverti maista net valgydami mesa, taciau jei tai apgalvotai primtas zingsnis - butiani domekis koks maistas kokiu medziagu, vitaminu gali pasiulyti. As neidealizuoju vitaminu ir niekad gyvenime neimciau maisto papildu, nes tikiu, geriau valgyti tikra maista - papildai ir pan., nors etiketeje turi ir daugiau procentu ko reikia, yra maziau isisavinami nei valgant tikra. Dar svarbu zinoti ka su kuo valgyt, pvz. kai valgai kazka del gelezies, nederint su kalcio turinciais produktais - neisisavinsi, derink su vitamino c turinciais ir t.t. Tai atrodo gan nuobodu, bet maisto ir Lietuvoje yra ivairaus, nors vegetaru buti ir brangu (jei sveikai maitinies). Gyvenau JAV tai galiu pasakyti ivairesniu buvo tik darzoviu, vaisiu, jie pvz. esant Floridoj yra auginami kaip ir vietoj, bet visa kita kaip "mesos pakaitalai" manes niekad nezavejo tad ju ten ir neieskojau. Ten vegetarus tik normaliau priima, lektuve ir tai gali gauti atskira meniu, tas pats ir ekskursijose jei maitina. Bet kazin kokio kitokio maisto nera Kad zmogus nekiles is plesruno, papriestarausiu ir as - baltaodziai visi turim iltinius dantis. Ju neturi azijieciai Jei atsukciau laika atgal, visgi nedaryciau to penkiolikos. Patarimas butu tik vienas - jei nori buti vegetare, daryk tai protingai aciu tau uz issamu pasakojima. man 30 metu, taigi turbut sau labai nepakenksiu. gal dar galetumei imesti kokia internetine nuoroda apie vegetarizma, kokius maisto produktus galima derinti, kuriuos ne, kaip kad cia rasei. is tikruju nesu visiskai apsisprendus, tik noreciau pameginti ir paziureti, kas gausis,nes kaip minejau, drauge tai labai patenkinta, kad mete mesa. as turiu problemu su oda, tai galvoju, gal padetu.
Galesiu paieskoti ir veliau atsiusiu per AZ, nes pati juose nesilankiau ir kazkokio isskirti negaliu
As ir manau kad nepakenksi sau, bet as asmeniskai pirmus metus metusi valgyti mesa kaip tik priaugau svorio ir dar nesiojuos guziuka - organizmo reakcija i kai kuriu produktu negavima ir kaupima. Issityriau, kad nepiktybinis, lygtais cholesterolio atsargos. Jei vien del odos problemu, itariu ne vegetarizme atsakymas, o produktu derinime ir kai kuriu, pvz. sokolado, atsisakymas.
pagalvojus kiek toj mėsoj būna privaryta hormonų, anabolikų ar kitokių brudų, tai tikrai norisi būti vegetare. tik ar kiti produktai geresni -- visur dabar konservantai, chemikalai, nitratai.
manau kad sveikai maitintis yra šiais laikais didelė prabanga
Niekaip negaleciau buti vegetare
as irgi negaleciau gyventi be mesos
neįsivaizduoju kaip reiktų suderinti tą vegeterišką maistą, kad tau nieko netrūktų
Neisivaizduoju gyvenimo be mesos
nu kokia diena dvi gal ir galeciau iskest bet paskui jau turbut silpna butu ir kam save varzyt juk valgymas vienas didziausiu gyvenimo malonumu
Man juokingi visi kraštutinumai
Pries pora meteliu buvau sukvailiojus ir metus vegetaravau. Bet specialiu vitaminu negeriau, maisto nebalansavau ir rezultatas - emiau silpineti, galva sukosi, viskas pasidare neskanu, net slykstu(kaip veliau paaiskejo taip buvo del to, kad liaudiskai tariant nukrito hemoglobinas), eme kibti ivairiausios ligos(persalimas - kas pora menesiu, net vasara, ginekologines smulkmeneles ir pan.). Nuejau pas daktare, patikrino krauja ir eme kumsciu grumoti - ka, sako, tau galvoje negerai, mazakraujystes labai truko gyvenime? Taip ir emiau mesyte valgyti, ir po pusmecio ligu kaip nebuta, galva nesisuka, o ir ta mesyte visai skani Taip kad, jei apsisprendete vegetariauti - ne tik literatura skaitykit, bet ir i daktarus ar kokius dietologus kreipkites, kad jums suderintu mityba. Antraip bus nekas...
Aš tai sąmoningai pradėjau mažinti mėsos suvartojimą,manau to pakanka.Esu linkusi į mažakraujystę,mėsą mėgstu,tai stengiuos tik kas kelintą dieną jos valgyti ir liesesnę,kiaušinius irgi riboju,Kaip sakoma,visko vengti su protu,nes absoliučiai nevertingų dalykų praktiškai nėra,kaip ir absoliučiai vertingų.
nu be mesos tai as
negaleciau buti vegetare man mesyte labai patinka
Gal ir sveika būti vegetaru, bet be mėsos negaliu
Mano būsima specialybė susijusi su maistu, esu buvusi mėsos perdirbimo įmonėse, mačiau, kaip skerdžiami gyvūnai. Gaila gūvynų, baisu, bet be mėsos negaliu vis tiek
broliene pries keleta metu atsisake kiaulienos,neuzilgo jautienos,bei vistienos.as maniau,kad ji emesi tokios dietos,ar siaip is kitu paskatu atsisake mesos.pagaliau isdrysau paklausti,kodel.pasirodo,viskas prasidejo kai pavalgius kiaulienos,jai sutrikdavo virskinimas,nebevartojant sios mesos,pagerejo.neuzilgo nuo jautienos budavo blogai,atejo laikas ir vistienai.
ja pykindavo,vemdavo-simtomai kaip apsinuodijus. jeigu neklystu,tai kepenys nebegamina kazkokiu fermentu.ir sutrinka virskinimas,mesa sutrikdydavo skrandzio veikla. tapo netikra vegertare,nes zuvi vis dar valgo,bei pieno produktus.
Man atrodo, kad vegetarizmas yra didziausia nesamone - juk nevalgant mesos, netenkama tiek daug maistingu ir naudingu medziagu
nzn man tai cia kazkokia nesamone. O veganai tai isvis savizudziai
Aš vat štai jau devynis mėnesius nevalgau mėsos. Žuvį ir jūros gėrybes valgau
1. Labai jaučiasi bendras organizmo palengvėjimas 2. Netinsta nei kojos nei rankos ir rytinis užtinimas nebenutinka. 3. Kraujas mano geresnis nei buvo, kai valgiau mėsą. 4. Lengviau prižiūriu savo svorį. Sunkumai: 1. Pirmas dvi savaites neatsitraukiau nuo šldytuvo 2. Maisto gaminimas tampa kasdiene būtinybe, nes reikia įvairaus maisto. 3. Tenka ieškoti naujų receptų ir sukti galvą kuo maitintis. (ypač daug dėmesio tenka skirti pusnatrinukui sūneliui) Dabar galvou, kad prie mėsos negrįšiu.
Sunku skaityti kai kurių SuperMamų pasisakymus..
Sakykit, koks skirtumas tarp valgymo žmogienos ir pvz. kiaulienos? m?? Ta pati mėsa... Bet kažkodėl pirmasis variantas atrodo absurdiškas, ar ne? Tai kodėl gyvūnų mėsos valgymas yra taip paprastai suprantamas? Žmogui užtenka tiek mažai produktų, kad jis būtų sveikas ir jaustųsi puikiai...
Nevalgau mėsos jau ilgą laiką , jokių papildomų vitaminų nevartoju ir viskas puiku
Na, nesu vegetarė paranojikė - guminukus, jogurtus valgau, pieno produktus taip pat. Aš tiesiog klausau savo organizmo. Šiuo metu jis nenori mėsos ir jeigu kada vėl pajusiu mėsos norą tikrai nesikamuosiu ir valgysiu.
As vegetare jau pora metu. Siaip niekada mesos nevalgiau, nemegau, bet tevai versdavo...
Kai pradejau gyvent viena pamaciau, kad visiskai neperku jokios mesos. Mano organizmas nepraso jos. Ir tai nera kazkoks nusistatymas ar pan. As esu tos nuomones, kad reikia isiklausyti i savo organizma, jis pasako ko jam reikia. Jei viena diena labai labai uzsinoresiu mesos tikrai ja valgysiu. Bet kolkas esu laiminga, sveika vegetare ir tuo dziaugiuosi
Geriausia daryt taip,kaip jauti,o ne kankintis iš idėjos ar dėl mados.Aš mėsą valgau kasdien,su labai retom pertraukom-galiu pasakyt,kad jei jau negaunu mėsos-esu alkana ir pikta.Šviežiai rūkyti lašinukai su svogūnėliais ir raugintais agurkėliais vakare-mmm...tie į kūną neina
Nu negalėčiau viso to atsisakyt,nebent žinočiau,kad nuo to mirsiu Bet...dabar mirštu be to,todėl nesiveržiu į paukštelių gretas...Kruopytės ne man...
Skaičiau skaičiau... Man kažkaip labai jau keistai kalbate čia. Jei būtumėt vegetarės, tai ir mėsos nė negalvodamos atsisakytumėt, kadangi pasaulėžiūra vegetaro tokia. Išsskyrus, aišku, vegetarus dėl sveikatos. O čia "svarstau tapti vegetare", skamba kaip "norėčiau sau pavadinimo"... Aš mečiau valgyt mėsą ir žuvį, kai man buvo 15 metų. Nevalgau šešis metus. JAu tuoj septinti. Ir? nieko - augimui nepakenkė, nuotaika puiki, idėjų maistui pilna, galimybių taip pat. Plaukai stiprūs, nagai gražūs. Su oda yra šiek tiek bėdelių, bet va, jau treti metai lygi beveik. Tuo labiau, mūsų giminėj paveldima tokia oda. TAip kad - reikia tik mokėt valgyt. Žiūrėt ką valgai, ir laisvai išgyvensi. Net tik išgyventi galima, o ir labai labai puikiai mėgautis maistu.
O šiaiip, nepastebėjau, ar yra pastaba, bet dauguma maišote vegetarizmą ir veganizmą (veganai nevalgo ir pieno proguktų, kiaušinių)
Vegetarizmas nuo seno žinomas indų pasaulyje. Būti vegetaru reiškia prailginti sau gyvenimą. va aš mėsos nevalgau būtent gyvulių, nes seni išminčiai rašė, kad yra gyvas maistas ir mires. |tai kad geriau valgyti paukstiena jei jau mėsos reikia. Siūlyčiau gyvenantiems Kaune apsilankyti radhranėje restorane, kur pateikia neapsakomai skanų maista iš sojos, tikrai lb skanu
Labai noreciau, bet jauciu neiseitu, nes be mesos man silpna
QUOTE(balock @ 2009 02 19, 23:35) Man irgi.Kartą lyg ir bandžiau nevalgyt mėsos,bet jau antrą dieną už rūkytą dešrigalį velniui dūšią būčiau pardavus.Fui,kokia aš bjauri mėsėdė.Vyras dar gali keletą dienų be mėsos,o aš ne,manęs miltiniais blynais neužkiši.Ir vaikas į mane - grįžtam šiandien iš kiemo,sakau gal blynukų tau iškept?O jis:''Lašinių noriu''. QUOTE(emula @ 2009 02 19, 15:45) Vegetarizmas nuo seno žinomas indų pasaulyje. Būti vegetaru reiškia prailginti sau gyvenimą. va aš mėsos nevalgau būtent gyvulių, nes seni išminčiai rašė, kad yra gyvas maistas ir mires. |tai kad geriau valgyti paukstiena jei jau mėsos reikia. Siūlyčiau gyvenantiems Kaune apsilankyti radhranėje restorane, kur pateikia neapsakomai skanų maista iš sojos, tikrai lb skanu Soja nera gerai, nes tai stipriai alergizuojantis produktas. O is savo patirties (mes vagom kalakuta maks 1k. per savaite, nu ir kai bunam sveciuose nesirenkam) - labai sunku maitintis be mesos: darzoviu idomesniu nera, zuvies pasirinkimas mazas, o kai tas pats per ta pati labai atsibosta.
manau, kad neverta, zmogaus organizmui reikia ir mesos;]
QUOTE(#Mia# @ 2009 02 20, 09:11) Soja nera gerai, nes tai stipriai alergizuojantis produktas. O is savo patirties (mes vagom kalakuta maks 1k. per savaite, nu ir kai bunam sveciuose nesirenkam) - labai sunku maitintis be mesos: darzoviu idomesniu nera, zuvies pasirinkimas mazas, o kai tas pats per ta pati labai atsibosta. Lietuvoje tikrai labai mazas pasirinkimas, arba jeigu jo yra, tai kainuoja daug. Pati buvau vegane, po to vegetare daug metu, bet po to pinigine tiesiog neisnese del to, kad pasirinkimas yra per mazas, taip kad buti vegetare tikrai daug daugiau kainuoja nei buti mesede. Bet pliusu zinoma daug yra: oda atsigauna, nagai, plaukai stipresni, daugiau energijos ir dingsta tingumas. Per tiek metu nepastebejau kad soja butu sukelusi kazkokia alergine reakcija, reikia ziureti, ka perki. Pvz ta pigiausia soja (maiseliuose) yra genetiskai nemodifikuota ir geriausia, be to sojoje yra tiek pat naudingu ir maistingu medziagu kaip mesoje, neveltui juk mesos pakaitalu vadinama. Labai palaikau vegetarus, bet man paciai nei valios, nei pinigu tam neuztenka del mazo pasirinkimo, receptu, informacijos stokos, tad dabar jau esu mesede. Man mesa labai skani, bet ja valgant deje pastebiu tik minusus.
Aš galėčiau nevalgyti mėsos,man užtektų ir žuvytės,bet mano šeima nevalgo,o gamintis atskirai,perdaug laiko.Kartais pagalvoju,kokia būčiau laiminga,jei nereikėtų savo vyrams maisto gaminti,kiek turėčiau laiko ir pinigų
Nuo mazens nelabai megau mesa, retkarciais vistienos, kalakutienos tevai ipirsdavo. O pastaruoju metu visiskai jos atsisakiau.
Nevalgau mėsos apie dešimt metų. Šiaip vegane būt negalėčiau, nes man sūris tokia pat aistra kaip kitiem mėsa
Kai nustojama valgyti mesa,atrandama daug kitu produktu
QUOTE(orlando @ 2007 10 14, 17:45) Pastebejau, kad beveik nebevalgau mesos, gal tik vistiena. Todel galvoju, gal atsisakyti ir sios mesos ir tapti vegetare. To noreciau ne del mados. Mano drauge pries pora metu atsisake mesos, tai akivaizdziai pagerejo odos bukle, dingo celiulitas, netgi energijos atsirado daugiau... Kaip zinom zmogus nera plesrunas ir jo organizmas nepritaikytas virskinti mesos. Tai gal tikrai mes tik tersiam savo organizma valgydami mesa. Noreciau padiskutuoti sia tema. Ar verta tapti vegetaru, su kokiais sunkumais susiduria zmogus, atsisakes mesos, galbut ne visi gali tapti vegetarais del sveikatos problemu? Zmogus nera plesrunas, todel neminta vien mesa. Zmogus nera zoledis, todel neminta vien augaliniu maistu. Zmogus yra visaedis, todel i jo raciona turi ieiti ir gyvuliniu, ir augaliniu produktu. Vegetarizmo minusai: vegetarams dazna gelezies stokos anemija, nebent jie papildomai vartoja maisto papildus su gelezimi, kas yra tikrai maziau naturalu, nei valgyti mesa, vegetarams daznai pritruksta nepakeiciamuju aminorugsciu, kuriu musu organizmas nesintetina ir ju turime gauti su maistu. Gyvuliniai baltymai daug pilnavertiski. Tik labai besidomintys ir ismanatys vegetarai isvengia siu aminorugsciu stokos, vegetarai linke kaloriju trukuma kompensuoti saldumynais, todel kartais uzuot suliekniejus, tik sustorejama. Papildyta: Beje, kasdien valgyti mesa, ypac kepta, tikrai nera sveika, nes joje daug cholesterolio, sociuju riebalu. Mesa reiketu valgyti 2-3 kartus per savaite.
Na as irgi jau keli metai gyvenu be mesos. Vaikystej ir paauglystej tai buvau visiskas zveris, galejo nieko man nebut, koki jaucio gabala isverda mama ir as ji doroju
Del visu tu amino rugsciu ir baltymu tai galima juos kompensuoti zuvim ir ankstinem darzovem visokiom. Bet va kaip isgyvena tie tikrieji vegetarai, kurie tik zoles valgo tai nelabai isivaizduoju... Siaip manau kiekvienas pats savo organizmo pasiklauso ir supranta, reikia jam mesos ar nereikia. Svarbiausia kad visgi nebutu to ryjimo begalinio su nuostata kad tam cia visi gyvunai tik ir sukurti kad mes juos estume |