QUOTE(6663 @ 2007 11 08, 05:43)
RECEPTAS:
Krepšeliai iš vištos krūtinėlių
Vištų krūtinėles pasūdyti, pabarstyti pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais ir gerai išmušti, kad būtų plonos, bet neplyštų. Keksiukų formeles patepti aliejumi. Į formeles įkloti vištieną, kad mėsos kraštai liktų už formelės ribų.
Pasiruošti mėgiamą įdarą. Dėti po kelis šaukštus įdaro į paruoštą mėsą ir užlankstyti kraštus visiškai uždengiant įdarą.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 40 min.
Įdarą galima naudoti bet kokį, tik svarbu, kad būtų sūrio, pvz., su česnakais ir svogūnais pakepinti smulkinti grybai, sumaišyti su tarkuotu sūriu, smulkinti pomidorai, suamišyti su žalumynais ir tarkuotu sūriu ir t. t. Aš vakar smulkiai supjausčiau ir sumaišiau parūkyto kumpio, marinuotų agurkų ir fermentinio sūrio (tokio, kuris gerai lydosi).
Dalis krepšelių buvo iš krūtinėlės, dalis iš kumpelių be kaulo ir odos (į vieną formelę dėjau po du gabaliukus, nes jie gerokai mažesnis už krūtinėlę)... Krūtinėlės gavosi šiek tiek sausokos, tad kitą kartą jas pamarinuočiau... O kumpelių mėsa buvo sultinga...
Bet iš esmės man labai patiko ši idėja - nereikia sukti galvos, kaip įtvirtinti įdarą, kad neiškristų ar neišbėgtų per kraštus smile.gif