Lalaa, labai skaniai atrodo
nezinau kas del saslyku, man idomu koks gali buti skonis
[quote=Lalaa,2007 11 12, 08:37]
Savaitgali darem troskini ![]() reikes bulviu, farso, kopusto, morkos, svoguno, cesnako ir kitu priekoniu dariau stikliniam inde, bet galima ir kitame, viska sudeliojame sluoksniais, bulves, farsas, kopustai su morkom, uzpilame stilkine vandiens ir troskinam apie 1 val. Paprasta ir skanu! Papildyta: [quote=dangiuk,2007 11 12, 12:18] labas, norėčiau pasiūlyti grybų - paukštienos kotletus. QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 12, 20:44) Lalaa, labai skaniai atrodo galiam ir su krutinele, bet as pirkau Iki, slauneliu mesyte, tai buvo labai sultingi saslykai QUOTE(Lalaa @ 2007 11 12, 21:52) galiam ir su krutinele, bet as pirkau Iki, slauneliu mesyte, tai buvo labai sultingi saslykai aš keptuvėj panašiai kepu, tik su paprika ir sūriu, dar vėrinukus mirkau kiaušinį ir džiūvėsiuose o tokius kai tu ko gero ir ant grotelių skanu būtų QUOTE(Lalaa @ 2007 11 12, 19:52) galiam ir su krutinele, bet as pirkau Iki, slauneliu mesyte, tai buvo labai sultingi saslykai labai liuks patiekalas,butinai iskepsiu.O bulviu kose as dar darau su saldytais zaliaisiais zirneliais,buna tokia zalia grazi.Kartais paivairinimui...
Axa tas vistienos saslykas geras, dar noretus recepto tu salia salotu lyg ir su kalafiorais
o as gaminu stai tokias salotas:
Rudytos vistienos krutinele ar slaunele spalvoti makaronai, paprka, pomidorai agurkai zirneliai svogunu laiskai knorr krapinis padazas QUOTE(Lalaa @ 2007 11 12, 21:52) galiam ir su krutinele, bet as pirkau Iki, slauneliu mesyte, tai buvo labai sultingi saslykai tai iki yra parduodama jau nupjaustyta nuo slauneliu mesa?tai morkas zalias dedi i kose? QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 13, 13:08) taip salotos, ziediniai kopustai, pomidoras, agurkas, galima deti dar svoguno, zalumynu, druskos, pipiru, aliejaus ir pora laseliu citrinos sulciu ar acto, i saldytuva val ir skanaus ![]()
Neryte nu jau grozis....... ir taip skaniai atrodo.......reiks pabandyt
Aš irgi užsimaniau Nerytės makaroniukų
QUOTE(kedute @ 2007 11 13, 18:25) QUOTE(lineva @ 2007 11 13, 18:51) Aciu uz komplimetus makaroncikams o tos salotos tai iv. variacijos.. kartais darau su rukyta vistiena, kartais su virta krutinele, kartais su kokiu kumpeliu, kartais su "slapianke" jei papigiai reikia
Lalaa žinau Jūsų salotytes,labai skanu
[attachmentid=120361][attachmentid=120361]
Reikes(4 porcijos): Vistienos krutineles Svogunu Geltonosios paprikos Pieskoniu(pagal skoni, as naudoju PROVANSO VISTIENOS, kari, ir kvapniuosius pipirus) Aliejaus Felix chilli thai padazo Ryziu Istrinti supjaustyta vistienos krutinele prieskoniais. Ikaitinti alieju PUODE, suberti vistiena. po ~10 minuciu suberti stambiai supjaustyta svoguna ir paprika. palaukti kol svogunas pasidaryt permatomas. Paruosti sausa keptuve, kiaurasamciu isgrebti puodo turini, perdeti i keptuve, uzpilto padaza ir palaukti kol uzcirskes.
Awdrute skaniai atrodo tavo patiekaliukas,
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 27, 17:52) siandien pietums valgem idarytas bulves mums reikes vidutinio dydzio bulviu, tada su tokiu irankiu issukam bulveje skylutes, o paskui dedam i vidu farsa (uzmarinuota) ![]() tada dedam i puoda + kitos darzoves, pvz. morkytes, pilame vandiens ar sultinio, kad apsemtu ir troskinam apie 40min ![]() o bulviu likucius galima iskepti keptuveje ir pateikti su sirdelem ![]() PS. o cia vaizdine iliustracija, kaip daroma sirdele ![]()
As irgi megstu idarytas bulves. Tiesa sakant jau buvau primirsus si recepta
Shonkauliukai, kepti orkaitej:
Kartais kepu nemarinuotus shonkauliukus: sudedam kepimo inda ir apibarstom juodaisiais pipirais, cesnakais. ![]() Kai apkepa, pabarstom juros (ar paprasta) druska : (kad mesyte sultinga butu, druska beriam veliau..) ![]() ![]() Prie ju orkaitej kepe ir bulvytes (neskustos): ![]() Tinka ir pomidoru salotos: ![]() Skanaus
fantastika - jau ir pusryciams suvalgyciau situos sonkauliukus
6663 - o i pomidoru salotas kokius zalumynus dedi? gal turi kokia paslapti kaip pagerinti "plastmasini" pomidoru skoni (cia kur ziema buna tokie - nei skonio, nei kvapo)?
Sveikos, merginos,
gal aš čia ir ne į tą temą pataikiau, bet tikiuosi, labai nepyksite ir jaunai šeimininkei padėsite Pas mane nuomojamame bute nėra orkaitės, o aš žiauriai mėgstu užkepėles... Šeimininkė sakė, kad mikrobangų krosnelė yra su griliu... Aš tokia konservatorė ir kažkaip tomis mikrobangėmis nepasitikiu - o gal veltui? Taigi, klausimas toks, ar mikrobangės grilius = orkatė = skanios užkepėlės? Mano receptas toks: Befstogenas Jums reikės: jautienos filė, vieno didelio arba dviejų vidutinių svogūnų, pievagrybių (aš renkuosi tokias proporcijas: jautiena 1: svogūnas 1: pievagrybiai 2). Taip pat grietinėlės, natūralaus skonio pomidorų padažo, pipirų, druskos, prieskonių. Aš gaminu taip: keptuvėje apkepu jautieną, supjautytą smulkiais gabalėliais. Tada mėsytę sudedu į puodą, toje pačioje keptuvėje apkepu svogunus ir pievagrybius. Viską sudedu į tą patį puodą. Užpilu grietinėlės, įdedu porą didelių šaukštų natūralaus skonio pomidorų padažo. Viską troškinu dar apie 10 - 15 min. Patiekiu su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Niam niam Deja, dabar neturiu nuotraukytės... O šiandien pabandysiu pasigaminti menkę su sūriu ir pomidorais iš pirmo puslapio! QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 05:06) Prie ju orkaitej kepe ir bulvytes (neskustos): ![]() kuo apibarstytos bulvytes
Kokio karštumo orkaitėj šonkauliukus kepti? Labai skaniai atrodo
Sveikos,
Turiu viena beda - niekur nerandu tokio irankio pirkti, o patiekalas taip skaniai atrodo QUOTE(gija23 @ 2007 11 15, 11:25) Sveikos, Turiu viena beda - niekur nerandu tokio irankio pirkti, o patiekalas taip skaniai atrodo labai sekmingai su mazu saukstelius tos bulves issikapstuoja,nebent nori butent tokiu suktinuku -bulviuku po to kepti QUOTE(Nerytė @ 2007 11 13, 09:42) o as gaminu stai tokias salotas: Rudytos vistienos krutinele ar slaunele spalvoti makaronai, paprka, pomidorai agurkai zirneliai svogunu laiskai knorr krapinis padazas dariau vakar
Dar vienas receptas:
Salotos "Pavasaris" reikės saliero stiebo, obuolio, graikiškų riešutų, majonezo, pipirų, druskos, kitų prieskonių. Taigi, dviem žmonėms užteks kelių šakelių nuo saliero stiebo, obuolio, šiek tiek graikiškų riešutų. Salierą ir obuolį supjaustome, susmulkiname riešutus, viską išmaišome su majonezu ir prieskoniais. Labai skanu ir gaivu. Skonis originalus. Salotos daug kartu išbandytos - vienos mėgstamiausių QUOTE(BloodBlondie @ 2007 11 15, 08:15) fantastika - jau ir pusryciams suvalgyciau situos sonkauliukus 6663 - o i pomidoru salotas kokius zalumynus dedi? gal turi kokia paslapti kaip pagerinti "plastmasini" pomidoru skoni (cia kur ziema buna tokie - nei skonio, nei kvapo)? Dekui Apie pomidorus - tikra tiesa, ziema jie ne kokie Kaip pagerinti "guminiu" pomidoru skoni, nelabai zinau kuo apibarstytos bulvytes - Bulvytes apibarstytos juodais pipirais, druska, ispausta cesnako ir priberta galybe dziovintu prieskoniniu zoleliu: bazilikas, krapai, petrazoles, kmynai ir t.t. Papildyta: QUOTE(Limcamca @ 2007 11 15, 11:21) Jei norit pajusti tikra mesytes skoni ir kad ji butu sultinga, galima kepti visai nemarinuota, kaip ash ir dariau: sudejau mesyte i kepimo inda visai nemarinuota, apiberiau juodais pipirais ir pridejau daug cesnako..Druska berti gale kepimo!!! - tada mesyte nebus sausa... Kokio karštumo orkaitėj šonkauliukus kepti? Labai skaniai atrodo - kepiau neuzdengus , 400 karshtumo orkaitej, bet Papildyta: [quote=egleegle,2007 11 15, 10:53] Sveikos, merginos, gal aš čia ir ne į tą temą pataikiau, bet tikiuosi, labai nepyksite ir jaunai šeimininkei padėsite Pas mane nuomojamame bute nėra orkaitės, o aš žiauriai mėgstu užkepėles... Šeimininkė sakė, kad mikrobangų krosnelė yra su griliu... Aš tokia konservatorė ir kažkaip tomis mikrobangėmis nepasitikiu - o gal veltui? Taigi, klausimas toks, ar mikrobangės grilius = orkatė = skanios užkepėlės? Manau, kad bus taip pat skanu, tik gal kepti reiks ilgiau.. O receptas tavo skamba labai skaniai.. Papildyta: Gal ir nelabai tinka prie antru patiekalu, bet imetu kelias sriubytes Rugshtyniu ![]() Burokeliu ![]() Pupeliu ![]() Agurkine ![]()
guminius pomidorus labai pataiso uzpilas čia
QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 17:20) Šonkauliukai išties labai gundančiai atrodo net ir po sočios vakarienės Tik dėl temperatūros noriu pasitikslint, kokiais vienetais pas tave? QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 05:06) Labai skaniai atrodo, ypac patiko bulvytes QUOTE(gija23 @ 2007 11 15, 11:25) Sveikos, Turiu viena beda - niekur nerandu tokio irankio pirkti, o patiekalas taip skaniai atrodo manau, kad gali paieskoti visokiose mugese ar per visokias sventes kai privaziuoja amatininkai QUOTE(Laurita* @ 2007 11 15, 11:36) dariau vakar QUOTE(Owly @ 2007 11 15, 21:39) Šonkauliukai išties labai gundančiai atrodo net ir po sočios vakarienės Tik dėl temperatūros noriu pasitikslint, kokiais vienetais pas tave? Del druskos - jei norit, kad butu sultinga mesa, visada beriam gale gaminimo..Taip ir pvz kepant bulves- barstom druska gale, tada jos nesubyra Taip - ash randuosi JAV, tai vienetai skiriasi..pamirshau QUOTE(Mama_Tania @ 2007 10 15, 09:14) Apkepta jūros lydeka su sūrio padažu ir pomidorais ![]() Sudėtis: Jūros lydekų filė 100 g citrinpipirių 0,5 g vegetos 2 g nat. spaustų citrinų sulčių 4 g miltų 15 g kiaušinių 1 vnt. aliejaus 20 g fermentinio sūrio 20 g majonezo Hamker 40 g pomidorų 70 g Atšildytą jūros lydekų filė apibarstykite vegeta, citrinpipiriais, apšlakstykite citrinų sultimis ir marinuokite apie 6-12 val. Marinuotą žuvį pavoliokite miltuose, kiaušinio pakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Ant apkeptos jūros lydekos dėkite tarkuoto fermentinio sūrio, sumaišyto su majonezu, ir kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3-5 min., po to ant apkeptos žuvies dėkite 3 mm storio pomidorų pusžiedžių ir dar kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3 min. Vakar kepiau saldyta rudagalviu menkiu file pagal si recepta. Maniau, kad butent is sios saldytos zuvies nieko gero tiketis negalima. Bet buvo labai skanu!!! Patiekiau su ryziais ir padazu (pakepinti ant sviesto porai, kapareliai, zalymunai ir grietinele, siek tiek sojos padazo).
kaip skaniai ta zuvyte atrodo... super! reiks pabandyti!
QUOTE(egleegle @ 2007 11 16, 09:03) Vakar kepiau saldyta rudagalviu menkiu file pagal si recepta. Maniau, kad butent is sios saldytos zuvies nieko gero tiketis negalima. Bet buvo labai skanu!!! Patiekiau su ryziais ir padazu (pakepinti ant sviesto porai, kapareliai, zalymunai ir grietinele, siek tiek sojos padazo). o mums nepatiko. tik dabar "užkrito" žuvies pavadinimas, kurią kepiau bet esmė tame, kad buvo per riebu. nors ir kyla minčių, kad tai nuo žuvies (+Sūris) bet bandyt su kita žuvim, kažkaip irgi rankos nekyla
Labai greita ir visai skanu:
Karshti sumushtiniai - duona ar batonas (batono neturejau ![]() ![]() |