Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(BloodBlondie @ 2007 11 15, 08:15)
fantastika - jau ir pusryciams suvalgyciau situos sonkauliukus  ax.gif
6663 - o i pomidoru salotas kokius zalumynus dedi? gal turi kokia paslapti kaip pagerinti "plastmasini" pomidoru skoni (cia kur ziema buna tokie - nei skonio, nei kvapo)?  4u.gif  jei gerai matau ant pomidoru kapareliai?  blush2.gif ?


Dekui smile.gif 4u.gif
Apie pomidorus - tikra tiesa, ziema jie ne kokie schmoll.gif ..Shios salotos visai paprastos: pomidorai, melynasis svogunas (gali buti bet koks), atspejai-kapareliai smile.gif , druska, juodieji pipirai, saulegrazu aliejus (man jis l. patinka) ir actas (galima raudono vyno acta)..Zalumynai - petrazoles ir krapai.
Kaip pagerinti "guminiu" pomidoru skoni, nelabai zinau g.gif , gali pabandyti juos pabarstyti druska ir trupuciu cukraus, juodais pipirais, palikti 5 min, ir tada daryti salotas..Turetu padeti smile.gif ..

kuo apibarstytos bulvytes - Bulvytes apibarstytos juodais pipirais, druska, ispausta cesnako ir priberta galybe dziovintu prieskoniniu zoleliu: bazilikas, krapai, petrazoles, kmynai ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 11 15, 11:21)
Fantastiškai atrodo  thumbup.gif
O šonkauliukai tik tuom ir marinuoti: druska, česnaku ir pipirais?

4u.gif
Jei norit pajusti tikra mesytes skoni ir kad ji butu sultinga, galima kepti visai nemarinuota, kaip ash ir dariau: sudejau mesyte i kepimo inda visai nemarinuota, apiberiau juodais pipirais ir pridejau daug cesnako..Druska berti gale kepimo!!! - tada mesyte nebus sausa... smile.gif

Kokio karštumo orkaitėj šonkauliukus kepti? Labai skaniai atrodo - kepiau neuzdengus , 400 karshtumo orkaitej, bet g.gif galima ir mazesnio karshtumo kepti..


Papildyta:
[quote=egleegle,2007 11 15, 10:53]
Sveikos, merginos,

gal aš čia ir ne į tą temą pataikiau, bet tikiuosi, labai nepyksite ir jaunai šeimininkei padėsite 4u.gif

Pas mane nuomojamame bute nėra orkaitės, o aš žiauriai mėgstu užkepėles... Šeimininkė sakė, kad mikrobangų krosnelė yra su griliu... Aš tokia konservatorė ir kažkaip tomis mikrobangėmis nepasitikiu - o gal veltui?

Taigi, klausimas toks, ar mikrobangės grilius = orkatė = skanios užkepėlės? blink.gif

Manau, kad bus taip pat skanu, tik gal kepti reiks ilgiau.. smile.gif

O receptas tavo skamba labai skaniai..
Papildyta:
Gal ir nelabai tinka prie antru patiekalu, bet imetu kelias sriubytes smile.gif :
Rugshtyniu

user posted image

Burokeliu

user posted image

Pupeliu

user posted image

Agurkine

user posted image
4u.gif
Atsakyti
guminius pomidorus labai pataiso uzpilas čia
Atsakyti
QUOTE(gija23 @ 2007 11 15, 13:25)
Sveikos,
Turiu viena beda - niekur nerandu tokio irankio pirkti, o patiekalas taip skaniai atrodo  verysad.gif Gal zinot kur galeciau ji nusipirkti? buciau labai dekinga  4u.gif


parduotuveje jau tokio ir nerasite g.gif cia man mama perdave, pirkome labai labai seniai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 17:20)
kepiau neuzdengus , 400 karshtumo orkaitej, bet  g.gif galima ir mazesnio karshtumo kepti..

Šonkauliukai išties labai gundančiai atrodo net ir po sočios vakarienės bigsmile.gif essen.gif Dėkui, nežinojau, kad druską reik pabaigoj bert, reiks pabandyt rolleyes.gif

Tik dėl temperatūros noriu pasitikslint, kokiais vienetais pas tave? ax.gif Įtariu, kad ne Celsijais ax.gif Greičiausiai Farenheitais? mastau.gif Kelvinais labai mazai gautus mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 05:06)
Shonkauliukai, kepti orkaitej:


Labai skaniai atrodo, ypac patiko bulvytes rolleyes.gif

QUOTE(gija23 @ 2007 11 15, 11:25)
Sveikos,
Turiu viena beda - niekur nerandu tokio irankio pirkti, o patiekalas taip skaniai atrodo  verysad.gif Gal zinot kur galeciau ji nusipirkti? buciau labai dekinga  4u.gif

manau, kad gali paieskoti visokiose mugese ar per visokias sventes kai privaziuoja amatininkai wink.gif Man rodos per kazkuria Kaziuko muge maciau tokiu irankiu g.gif

QUOTE(Laurita* @ 2007 11 15, 11:36)
dariau vakar  ax.gif labai skanu  tongue.gif tik aš valgiau su tuo krapiniu užpilu, o MB valgė su majonezu, sakė jam taip lietuviškiau  hihihi.gif

thumbup.gif smagu, kad patiko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2007 11 15, 21:39)
Šonkauliukai išties labai gundančiai atrodo net ir po sočios vakarienės  bigsmile.gif essen.gif  Dėkui, nežinojau, kad druską reik pabaigoj bert, reiks pabandyt  rolleyes.gif

Tik dėl temperatūros noriu pasitikslint, kokiais vienetais pas tave?  ax.gif  Įtariu, kad ne Celsijais  ax.gif  Greičiausiai Farenheitais? mastau.gif  Kelvinais labai mazai gautus mastau.gif

smile.gif aciu.
Del druskos - jei norit, kad butu sultinga mesa, visada beriam gale gaminimo..Taip ir pvz kepant bulves- barstom druska gale, tada jos nesubyra 4u.gif

Taip - ash randuosi JAV, tai vienetai skiriasi..pamirshau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 21:50)
Taip - ash randuosi JAV, tai vienetai skiriasi..pamirshau blush2.gif

Viskas gerai, tik pasitikslinau 4u.gif
Atsakyti

Agurkine

user posted image
4u.gif
[/quote]

notworthy.gif noriu 4u.gif labai skanu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 10 15, 09:14)
4u.gif
Apkepta jūros lydeka su sūrio padažu ir pomidorais

user posted image

Sudėtis:

Jūros lydekų filė – 100 g
citrinpipirių  – 0,5 g
vegetos – 2 g
nat. spaustų citrinų sulčių – 4 g
miltų – 15 g
kiaušinių – 1 vnt.
aliejaus – 20 g
fermentinio sūrio – 20 g
majonezo „Hamker” – 40 g
pomidorų – 70 g

    Atšildytą jūros lydekų filė apibarstykite vegeta, citrinpipiriais, apšlakstykite citrinų sultimis ir marinuokite apie 6-12 val. Marinuotą žuvį pavoliokite miltuose, kiaušinio pakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Ant apkeptos jūros lydekos dėkite tarkuoto fermentinio sūrio, sumaišyto  su majonezu, ir kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3-5 min., po to ant apkeptos žuvies dėkite 3 mm storio pomidorų pusžiedžių ir dar kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3 min.


Vakar kepiau saldyta rudagalviu menkiu file pagal si recepta. Maniau, kad butent is sios saldytos zuvies nieko gero tiketis negalima. Bet buvo labai skanu!!! thumbup.gif Ypac tinkamas patiekalas vakarienei - nesunkus!

Patiekiau su ryziais ir padazu (pakepinti ant sviesto porai, kapareliai, zalymunai ir grietinele, siek tiek sojos padazo).
Atsakyti
kaip skaniai ta zuvyte atrodo... super! reiks pabandyti! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2007 11 16, 09:03)
Vakar kepiau saldyta rudagalviu menkiu file pagal si recepta. Maniau, kad butent is sios saldytos zuvies nieko gero tiketis negalima. Bet buvo labai skanu!!!  thumbup.gif  Ypac tinkamas patiekalas vakarienei - nesunkus!

Patiekiau su ryziais ir padazu (pakepinti ant sviesto porai, kapareliai, zalymunai ir grietinele, siek tiek sojos padazo).


o mums nepatiko. schmoll.gif
tik dabar "užkrito" žuvies pavadinimas, kurią kepiau doh.gif
bet esmė tame, kad buvo per riebu.
nors ir kyla minčių, kad tai nuo žuvies (+Sūris) bet bandyt su kita žuvim, kažkaip irgi rankos nekyla blush2.gif
Atsakyti
Labai greita ir visai skanu:
Karshti sumushtiniai - duona ar batonas (batono neturejau smile.gif ), aptepam majonezu ar sviestu, dedam deshrytes (ash dejau virtos mesos, nes jos radau shaldytuve), svoguno ir pomidoro riekeles, marinuotas agurkas, pomidoru padazas ir suris..
4u.gif
user posted image
user posted image


Atsakyti