Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip ėmėte vaiko priežiūros atostogas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2
laurija
iėjau metams, o po to žiūrėsim
Simpatiaska
Mergaites o koki prasyma reikia rasyti gryztant i darba,anksciau nej vaikui sukaks 3-ji metukai,gal kas turi pvz??
jutyte
Planavau 1 metams. Po to pratesiau iki 2. Kai artejo 2 susiduriau su problema: i darzeli kuri lanko dukra neprieme, nes jo metu vaiku grupe bus formuojama tik nuo rugsejo (mano zuikis gimes sausi), seneliu neturime (tiksliau turime tik seneli, bet jis dar dirba), o savo darbelyje uzdirbu tiek, kad sumokeciau auklei, transportui, pietums (savo ir vaiko moksleivio)... Ilgai dvejojau. Lyg ir noretusi i darbeli, bet..... Parasiau prasyma iki rugsejo. Tiesa perspejau, kad jei vyras neteks darbo grisiu anksciau. aisku informuosiu pries 1-2. Juk zmogui, kuris dirbs vietoj manes irgi reikia konkretumo.
astaliut
as kai rasiau tai pirma 1 m,o poto dar 2 4u.gif
Egle.vb
Rasiau iskarto dviem metam
rille
Zinau,kad geriausia rasyti 3 metams.Nes prasitesti reikes daugiau popieriu, o jei grysit anksciau tai paprasciau.As rasiau 3 metams thumbup.gif
lawwra_a
Aš išėjau metams, o kaip bus, bus matyti cool.gif
MildaS
Geriau rasyti ilgiau, o po to ateiti ir pranesti, kad grizti 4u.gif negu sakyti, kad iseinu metams, po to dar vieniems ir dar vieniems. Direktoriai irgi zmones 4u.gif
As va jau nuo balandzio griztu dviem dienom i darba ax.gif
burbuliukas:)
Viską suplanavom, apgalvojom ir išėjau 2 metams. ax.gif
Piranjai
parasiau tik metams, o jugi dabar tokie laikai... jei vyra ispirs is darbelio tai gales lialka namie auginti lotuliukas.gif
zilkonas
Aš irgi išėjau metams o paskui matysiu ar grįšiu ar liksiu namie
JovitaKe
Na nezinau, kaip is tikruju turi buti. As norejau rasyti iskart dviems metams, bet buhaltere man liepe tik metam rasyti. g.gif
ronile
as irgi emiau 1 metus,o veliau gal teti leisim tongue.gif
@@vandeniuke@@
sveikos,
is karto parasiau 2 metams vaiko auginimo atostogoms 4u.gif
-Lilė-
Aš irgi parašiau iš karto dviems metams, jau metus ir atbuvau ax.gif
@mamyčiukas@
as is karto trims metams isejau
Uksnė
Parašiau 3 metams, dėl visa ko, kad paskui nereiktų lakstyt ir vėl rašyt prašymus, nors planavau augint iki 2 m. Bet atrodo, kad gausis 4 metai ax.gif nestuke.gif
boruzele885
As pasirasiau porai metu... Bet noreciau tris metelisu apauginti... ax.gif ziuresim kaip su seimos finansais bus g.gif
eglelapas
As emiau dalimis: iki metu ir dabar iki 3 m. Bet neproblema i darba grizti, kad ir per viena syki buciau emusi iki 3 m. Nes pagal istatymus, vos nusprendusi, kad gal jau noreciau grizti i darba, ateini i darboviete ir parasai prasyma apie grizima anksciau laiko, nei buvo numatyta ir po 14 dienu, gali grizti i darba. Taigi, jokio skirtumo cia nera smile.gif
ingutukas25
as 2metams, nes manau 1metu truputi mazokas vaikelis dar, nors uzsieni tik po 4men.einama...
medlink
Kaip nori taip imi... gi visada gali parašyti naują prašymč, visada grįžus į darbą vėl gali išeiti atostogų, visada gali eiti pamainomis su vyru... taip mes abu ir darėm ax.gif
Rutukas111
iskarto 3 metams smile.gif
Meskute5
as rasiau dviems metams iskarto. Dabar eina treti, kol draziuke neatsilaisvins vieta - rasysiu iki triju. Tuo labiau, kad gali nutraukt kada nori tas atostogas ir zygiuot dirbt. 4u.gif
Skaile
Aš rašiau dviems metams. Po dviejų grįžau, padirbau pusmetį ir vėl išėjau pusmečiui. Vaiką į darželį išleidau, ėmė sirgti. Savaitę paeina, dvi namie. Tai džiaugiausi, kad yra tokia galimybė grįžti į vaiko priežiūros atostogas.
*Lyra*
Aš rašiau vieneriems metams, o po to pratęsiau dar metams.
dirde
sveiki,

išėjau atostogų iki 3 metų,jos dar nesibaigė(2,9m.) dabar norėčiau grįžti, tik tam, kad išeiti kasmetinių atostogų ir vėl atgal į vaiko priežiūros...taip galima kažin?
ŠEFĖ
as pradzioj rasiaus iki metuku, paskui prasitesiau iki 1.6 , o dabar liksiu iki 2 metuku. Valdzia gal ir nebuvo labai patenkinta bet man vaikas ir jo sveikata svarbiau thumbup.gif
dailele
QUOTE(dirde @ 2011 10 07, 10:57)
sveiki,

išėjau atostogų iki 3 metų,jos dar nesibaigė(2,9m.) dabar norėčiau grįžti, tik tam, kad išeiti kasmetinių atostogų ir vėl atgal į vaiko priežiūros...taip galima kažin?
*

Galima, tik popierių rašymo doh.gif
Teorija tokia: rašot prašymą leisti grįžti į darbą iš vaiko priežiūros atostogų (tai reikia padaryti prieš 14 d.); rašot prašymą kasmetinėms atostogoms (terminas 3 d.); rašot prašymą išleisti vaiko priežiūros atostogų iki jam sukaks treji metai.
Darbdavio dalis: rašo įsakymą, kad leidžia Jums grįžti į darbą, grįžimo dieną praneša SODRAI, kad darbuotoja grįžo iš vaiko priežiūros atostogų; rašo įsakymą dėl atostogų; rašo įsakymą, kad Jūs išleidžiama vaiko priežiūros atostogų ir nepamiršta pranešti SODRAI, kad darbuotoja išleista vaiko priežiūros atostogų.
Tokiu būdu Jūs pasiimat atostoginius ir toliau auginat vaikutį 4u.gif Aišku prieš tai viską aptarusi su darbdaviu ir gavusi jo pritarimą mirksiukas.gif

Atsakant į temą:Aš rašiau iš karto 3 metams, bet grįžau į darbą kai dukrytei suėjo 2. Mano vieton nebuvo priimta kita darbuotoja tai darbe apsidžiaugė, kad grįžtu.
dirde
ačiū dailele,

žinau popierizmo daug, bet susitarsim smile.gif su terminais ir darbdaviais irgi viskas ok. Gal ir nebereiks grįžti į vpa po kasmetinių, gal tiesiog išeisiu iš darbo jau. Viskas dėl pinigėlių 4u.gif
Rytinė pašvaistė
Norėčiau paklausti.
Kai ėjau motinystės atostogų, rašiau iškart dviems metams. Dabar planuoju gal iki trijų metukų auginti. Kada reiktų eiti rašyti į darbovietę (ir į Sodrą turbūt, ane) prašymą, dėl atostogų pratęsimo? Ar kai sueis vaikui du metai ar žymiai anksčiau?
rircik
parasiau dviems metams smile.gif
lina13
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 10 14, 18:02)
Norėčiau paklausti.
Kai ėjau motinystės atostogų, rašiau iškart dviems metams. Dabar planuoju gal iki trijų metukų auginti. Kada reiktų eiti rašyti į darbovietę (ir į Sodrą turbūt, ane) prašymą, dėl atostogų pratęsimo? Ar kai sueis vaikui du metai ar žymiai anksčiau?
*

mane taipat domina sis klausimas nes ir mes taipat padarem,o dabar sugalvojom iki 3metų būti pasidžiaugti nors vaiku smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 10 14, 18:02)
Norėčiau paklausti.
*

mane taipat domina sis klausimas nes ir mes taipat padarem,o dabar sugalvojom iki 3metų būti pasidžiaugti nors vaiku smile.gif
muduabududu
Sveikos,

Man irgi aktualus klausimas dėl motinystės atostogų. Aišku, gal dar kiek ankstoka, nes vaikiuką tik planuojame, bet, labi tikiuosi, kad gale metų reikės išeiti ilgųųųųųų atostogų blush2.gif Noriu paprašyti mamyčių, kurios bent per artimiausią pusmetį išėjo motinystės atostogų - kiek laiko ėmėte atostogas, kokios sąlygos su pinigėlių mokėjimu ir pan. Ačiū toms, kurios atsakys 4u.gif
Dezdemona*
QUOTE(muduabududu @ 2012 01 24, 14:56)
Sveikos,

Man irgi aktualus klausimas dėl motinystės atostogų. Aišku, gal dar kiek ankstoka, nes vaikiuką tik planuojame, bet, labi tikiuosi, kad gale metų reikės išeiti ilgųųųųųų atostogų  blush2.gif  Noriu paprašyti mamyčių, kurios bent per artimiausią pusmetį išėjo motinystės atostogų - kiek laiko ėmėte atostogas, kokios sąlygos su pinigėlių mokėjimu ir pan. Ačiū toms, kurios atsakys  4u.gif
*

emiau atostogas pries 8 menesius, salygos tokios: jei iseini 1 metams - moka 100proc. jei 2iems - pirmus metus 70proc. antrus 40proc. ir galimybe gauti ir 40proc ir eiti diirbti
Papildyta:
emiau dviems metams bet i darba grisiu praejus 1 metams po gimdymo smile.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(lina13 @ 2012 01 19, 16:15)
Papildyta:

*

Pati paklausiau, pati atsakysiu:
prasitęsti motinystės atostogas reikia iki kol dar jos yra nepasibaigusios (ta prasme, kol dar esate vaiko auginimo atostogese iki dviejų metų, turite nelaukti kol jos pasibaigs, o likus kad ir porai dienų iki šių atostogų pabaigos, parašyti prašymą pratęsti šias atostogas dar metams).
lina13
ačiū uz aktualią informaciją smile.gif
gerule
Rasiau dvejiems metams - tikrai zinau, kad tiek ir busiu namie. tuo labiau zinant musu sodros situacija, nenustebciau, jei ismokos vel greitu keistusi, ir aiksu ne i gera doh.gif
tada manau, norint prasitesti atostogas, jau skaiciuotu pagal nauja tvarka, kuri, manau, tikrai butu nepalankesne mamai negu kad dabar yra ...

o atsaukti atostogas visada juk galima mirksiukas.gif
Cansado
Aš irgi rašiau, kad išeinu visoms iš karto, paskui kada norėsiu, tada nutrauksiu, įspėjusi darbdavį..
SESIA
iskart 2 m.
Vygta
Iskart visoms-2m
cami
Aš rašiau dviem metam iškart, dabar dukryteimetukai, o jau galvoju kad norėčiau ir trečius metus su ja pabūti, jei tik vyras leis nedirbti... biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.