Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Išlaidos (nėščiųjų ir pagimdžiusių)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
moorka
Sveikos! ax.gif
Planuoju seima todel islaidu klausimas man yra labai svarbus. Norejau paklausti, kokias patyrete islaidas budamos nescios, veliau-pagimdziusios, kokios jusu manymu turi buti seimos pajamos, kad galima butu normaliai pragyventi ir isauginti kleckiuka (kokios jusu vyru pajamos) blush2.gif ???
(Na, jei aisku ne paslaptis mirksiukas.gif )

Man labai sunku isivaizduoti, kiek realiai reikia lesu visam tam reikalui, nes niekad to nesu patyrus(iki siol su tevais gyvenau) rolleyes.gif .

Aciu uz tai kad atsakote. rolleyes.gif
Burbulytis
Mamytes, ko niekas nerasote, cia taip aktualu planuojancioms?!!! As tai manyciau, kad +500 maziausiai prisidetu per menesi nuo esamu islaidu, juk ir mityba sveika, ir prieziura reikalinga, o kur dar rubeliai, visi daiktukai leliukui. Kazin, ar dauguma pastoja, kai jau buna apsirupinusios bustais ir pinigeliais kazkokiais, ar ne? Aciu uz atsakymus.
moorka
Jo Burbulyti, tikra tiesa, kad daugiau islaidu pasidaro, bet kiek kam iseina isleisti??? Man atrodo, kad niekas neatsako del to, kad visos cia kietos yra, vyrai tikriausiai po 5 stukas namo atnesa (kasdiena) tai joms ir neaktuali si tema. ax.gif
Na, pagal tai, ka matau tiesiog susidaro tokia nuomone...
Vat taviskis pvz kiek parnesa aukso? blush2.gif
JurateL.
Na aš vadovaujuosi tokia nuostata:"davė Dievas dantis, duos ir duonos"...ir nieko čia nepriplanuosi, karo metu šeimos sugebėdavo 6 vaikus užaugint....žodžiu mažiau sukti sau galvą, kuo daugiau rūpesčių, tuo sunkiau suplanuoti tą vaikelį, užtenka tau, tavo vyrui , užteks ir dar vienai burnai.Juk uždirbam visi skirtingai, ir poreikiai visų skiriasi, išlaidumas, mokėjimas pataupyti...Manau kažkokio rezultato čia nesužinosi.Aišku, jei vienas tik šeimoje dirba ir tai tiktai minimumą uždirba...gal ir verta paskaičiuoti g.gif
Asticus
Visiskai pritariu JurateL'ei.Daznai buna tiem ,kurie uzdirba dvigubai ar trigubai daugiau didesnes problemos apsisprest del vaiko planavimo, nei tie kuriu pajamos zymiai mazesnes...ir isaugina ne viena vaika, ir aprengti buna ir pavalge...
lovely
Busimos mamytes, nereikia pykti, kad niekas neatraso!Tas planavimas ir islaidu paskaiciavimas kiekvienai seimai buna ivairus. Jei, jus dirbate, o alga ne minimumas, o didesne, tai tikrai jusu mazylio islaikymui uzteks gaunamu pinigeliu.
Kaip jau minejau, kiekvienam ivairiai- daugiausia islaidu reikia, lovytes pirkimui, vezimelio, kraitelio, nebent jei yra draugu ar giminiu, gal kas paskolins ar atiduos, tuomet dat geriau. Priklausomai, kaip gimdysite, ar mokesite gydytojui, ar ne? Budama nescia, kur lankysites privaciai ar ne? Visa sita imanoma susumuoti, bet tik aptytiksliai, nes buna ir papildomu islaidu, kuriu negali isprasusti i jokius remus ir paskaiciavimus.
Sekmes---Busimoms mamytems!
moorka
Nepykstu visai ax.gif
Tiesiog iskeliau toki klausima nes labiau norisi, kad mano lialius valgytu SKANIAI negu NE SKANIAI, kad vilketu NAUJUS rubelius, o ne SENUS kazkieno padevetus ir t.t. ir pan.
tongue.gif
nemanau, kad gimdancios tuomet kai negali vaikui duot visko ko jam reikia yra protingos. Na galu gale, kazkokia savimeile gi turi buti... juk tai TAVO vaikas.
va ka as manau. rolleyes.gif
vat as apie tai ir galvoju, ar vyro 1500 ir mano 80% nuo 1000 uztektu lialiui???
unsure.gif
tiesa pasakius mums vos uztenka... ir lyg atrodo nepramogaujame per daug verysad.gif
Medetka
QUOTE(moorka @ 2005 03 03, 11:25)
Nepykstu visai  ax.gif
Tiesiog iskeliau toki klausima nes labiau norisi, kad mano lialius valgytu SKANIAI negu NE SKANIAI, kad vilketu NAUJUS rubelius, o ne SENUS kazkieno padevetus ir t.t. ir pan.
tongue.gif
nemanau, kad gimdancios  tuomet kai negali vaikui duot visko ko jam reikia yra protingos. Na galu gale, kazkokia savimeile gi turi buti... juk tai TAVO vaikas.
va ka as manau.  rolleyes.gif
vat as apie tai ir galvoju, ar vyro 1500 ir mano 80% nuo 1000 uztektu lialiui???
unsure.gif
tiesa pasakius mums vos uztenka... ir lyg atrodo nepramogaujame per daug  verysad.gif
*

sakyciau, tema ne toj vietoj uzvedei, jei butum pas nestukes uzvedus, gal daugiau atsakytu g.gif
beje, jei mes su vyru tiek uzdirbtume kiek jus, nebutu absoliut jokiu dvejoniu mirksiukas.gif uzdirbam maziau, bet vis tiek laukiam savo angelelio wub.gif
moorka
jo... gal tema ir ne vietoje ax.gif
o del uzdarbio... na nezinau.....
gal as tiesiog neisivaizduoju kaip su musu "biednom" pajamom vaika finansuot... g.gif gal per daug blogai as cia galvoju... Bet tikrai neisivaizduoju kaip galima su dar mazesnem pragyvent??? blink.gif JUK dabar viskas taip brangu!!!
zuikiene
Pakolkas neturim mes dar mazylio/es, tai tiksliai negaliu pasakyt, bet manau, kad islaidos bus apie 300-500Lt. Priklausomai nuo to ar maitinsi pati ar ne. O pradinio kraitelio susipirkimui mazdaug, manau, iseis apie 2000 Lt. Bet cia irgi labai toks salyginis dalykas-ziurint kokio lygio daiktus pirksi. Cia manau kazkur tokia suma gautusi perkant vidutinio brangumo prekes.
JurateL.
Moorka, tu geriau apsidairyk ir pamatysi, kad judu gyvenat labai gerai...nereikia būti savimyla, pastebėk mažesnius dalykus, nes dažniausiai mažuose dalykuose ir slypi laimė ...(po artimo žmogaus sunkios ligos ir netekties pradedi suvokti, kad pinigai, nauji rūbai, geresnė mašina....ar tai vertybė?)Čia mano pamąstymai.

Jei tave tai paguos, mudu bendrai uždirbam mažiau , bet nemanau, kad mano vaikas bus prasčiau aprengtas ar kažko neturės, kas jam bus būtina augti (na gal žaislų už 600lt ir nepirksim ax.gif )...
moorka
Aciu Zuikiene uz konkretesne informacija 4u.gif
JurateL, tu teisi. Bet man tokios "parkes" prasidejo vien del to, kad nenoriu, kad mano vaikas augtu taip kaip as. Gerai atsimenu, kaip as jauciausi valgydama vidurines mokyklos pradzioje bananu zieveles vietoj bananu. verysad.gif
Renadai
Sveikutes,
Kai as gimdziau savo pirmus vaikus, isviso neplanavau ar sugebesiu juos islaikyti. Buvau studente ir vyras buvo studentas. neturejau jokio supratimo apie dekretines pasalpas ir visus kitokius po gimdymo priklausancius pinigus. Uz pinigus kuriuos gavau iseidama i dekreta - nusipirkau latviska mikseri. Man atrode, kad as turtinga ir net nebuvo minties, kad nesugebesiu ismaitinti vaiku.
Ir viskas buvo puiku. Dabar as net neisivaizduoju kaip, bet mes isgyvenom ir nieko mums nepritruko.
O dabar pinigu yra daugiau ir jau pradedi galvoti kas apsimoka, o kas nelabai. Bet manau, kad visu islaidu vistiek niekada nesuplanuosi. Tikrai kazkas teisingai cia pasake, kad Dienas dave dantis - duos ir duonos. Svarbiausiai, kad vaikutis gimtu sveikas, o pinigu jam islaikyti visada atsiras.
Musu islaidos man besilaukiant trecio vaiko - nepadidejo. Kraitelio supirkimui aisku reikia papildomu pinigu, bet gavus uz dekreta ir jo metu sedint namie, gal neturetu pinigu labai pritrukti...
saule111
Yra svarbu tureti kazkiek pinigu - tada biski moraliskai lengviau ir nereikia TAIP smarkiai jaudintis del ateities. mirksiukas.gif bet esu tikra, kad kai pradesi lauktis, tai per daug piniginiu pokyciu i tavo seima neines, bent jau taip nerupes - rupes, kad tik 2.gif butu sveikas. mumi gal daugiau pinigu iseina, nes turiu sveikatos problemu bet viskas telpa i savo remus.
Blond
Moorka, idomiai skaiciuoji...80 proc. nemoka niekas, moka 70 proc. atlyginimo. Taigi, jei uzdirbai 1000 Lt, gausi 700 Lt gimus vaikeliui. Tai manau nera mazai. Ypac jei pati maitini. Aisku, daug kainuos kraiteli susipirkt, bent jau as taip galvoju.
Ir visai mano manymu yra neblogai, jei kas nors atiduoda rubeliu leliukui. Bent as tai labai daug turiu atiduotu rubeliu ir tikrai labai geru, net nauji daugelis. Ir labai dziaugiuosi, kad iki metu nereiks pirkt beveik nieko. Na bet jau vezimeliui tai teks issimest ax.gif Noriu tikrai gero, kad po to vargo netureciau pigiai nusipirkus. Sykstus moka du kartus mirksiukas.gif
moorka
na, as tikiuosi, kad mano NUOSTABUSIS pasistengs, kad lialiui nieko netruktu ax.gif
nes as busiu tikrai bejege... g.gif
moorka
Blond, pritariu. Vezimelis manau turi buti ne pats "leviausias". Ir leliui gerai ir mamka nevargsta. Nes su vezimeliu daug tenka reikalu turet. As savo seske uzauginau tai zinau tai. (Pas mus skirtumas 12 metu) biggrin.gif
lovely
Moorka, dar gausi dekretines, uz 4 men. atskaiciavus mokescius nuo algos, iseitu apie 2800lt, tai manau vezimeliui ir dar kai kam tikrai uzteks. O, kas liecia rubelius, jei yra kas atiduoda mazai devetus, tai tikrai verta imti, nes nauji patikek kainuoja, o kokybe kartais neatitinka kainos!
Kai pastosi, tavo skaiciavimu ratas pasisuks visai kita kryptimi, o kol mastai uzteks ar ne pinigeliu, tai kaip visuomet ju truks! Taip, kad sekmes tampant nestuke.gif
zuikiene
QUOTE(lovely @ 2005 03 03, 15:08)
Moorka, dar gausi dekretines, uz 4 men. atskaiciavus mokescius nuo algos, iseitu apie 2800lt, tai manau vezimeliui ir dar kai kam tikrai uzteks. O, kas liecia rubelius, jei yra kas atiduoda mazai devetus, tai tikrai verta imti, nes nauji patikek kainuoja, o kokybe kartais neatitinka kainos!
Kai pastosi, tavo skaiciavimu ratas pasisuks visai kita kryptimi, o kol mastai uzteks ar ne pinigeliu, tai kaip visuomet ju truks! Taip, kad sekmes tampant  nestuke.gif
*

Nu jo, uz dekretines tai sumoka uz tuos 4 men., bet reikia nepamirsti, kad ju taip jau negalima lengva ranka isleist, nes paskui vien tik is vyro atlyginimo jau sunkiai gali but pragyvent. As tai pvz. tuos pinigus pasiskirsciau tolygiai kiekvienam menesiui, kad man kaip ir visada gautusi kaip atlyginimo gavimas.
moorka
o tai kap ten buna? unsure.gif
gauni ant 7 nestumo menesio ta 4 men atlyginima, iseini i dekreta, o po to gi moka dar metus po 70% algos... ar yra laikotarpis kai nemoka??? g.gif
be to as gaunu 1000 i rankas(ant popieriaus apie 1500), tai gaunas, kad gausiu apie 4000???
saule111
[quote=moorka,2005 03 03, 14:22]
na, as tikiuosi, kad mano NUOSTABUSIS pasistengs, kad lialiui nieko netruktu ax.gif
Moorka, negasdink savo vyro schmoll.gif jam ir taip bus pakankamai streso
moorka
as ir negasdinu unsure.gif
as tik parasiau juk kad tiesiog tikiuosi. unsure.gif
chris
Sveikutes. Prisijungiu ir as prie sios diskusijos, nes esu labai panasi i Moorka mirksiukas.gif Na as irgi jau planuodama pradejau galvoti apie pinigelius, o dabar kai isejau i dekretines kelis kartus net i panika buvau puolus, bet visa laime turiu gera vyra ir gera mama. Jie mane nuramino. Juk tikrai pilna ypac mazesniuose miesteliuose gyvenanciu mazas pajamas turinciu seimu, kurios gauna minimumus ir augina vaikus - socius ir laimingus.
Manau, tavo atlyginimas tikrai geras, o jei ir vyras dar uzdirba neblogai, tai tikrai gali nepergyventi. Pagalvok, kaip mamos vienos soskes uzaugina blink.gif
Nesciai islaidu nepadauges tikrai - na nusipriksi leis naujus drabuzelius, bet juk ir taip pirktumei, keiciantis sezonams. O pasalpos uzteks pilnai kudukio kraiteliui ir dar liks, pamatysi. Paskui su leliuku busi namie ir bus lengviau tvarkyti pinigelius. Juk pati gaminsi - nereiks prietauti mieste, galesi planuoti, kada kepti bulvinius blynus (kainuoja 0), o kada karbonadus. O leliui visada uzteks. taip kad linkiu greiciau jungtis prie nestuke.gif mirksiukas.gif
jovana
4u.gif Sveikos planuotojos. Šiaip tai mano patirtis rodo (1 vaikiukas), kad kūdikis iki kokių 8-10 mėn. labai daug papildomai nekainuoja. Nebent pampersai sudaro didesnę išlaidų dalį, bet ir tų pirmiems mėnesiams mums pridovanojo lankytojai. O šiaip tai mano pajamos buvo apie 800+93. Taigi vaikui sočiai pakako ir pampersams, ir rūbeliams. Tiesa rūbelių nepirkau labai daug, bet tik tokius kad turėtų švarius pakeisti. Labai greitai išauga, todėl pirkdavau truputį didesnius. Tik kai reikejo primaitinti nuo 6 mėn. tai jau po truputi pradejo vaikas brangti. As iki 9 mėn. pati maitinau. thumbup.gif . Vezimeliai ir lovytes buvo supirktos uz 750 lt. Dabar jau mamos 1000 gauna. (kalbu apie dirbancias.). Dar daugiau: drįsčiau teigti, kad mes per tuos metelius išleidom mažiau nei kai mergaičiukės dar neturėjom.
Irmuska2
QUOTE(moorka @ 2005 03 03, 15:44)
o tai kap ten buna?  unsure.gif
gauni ant 7 nestumo menesio ta 4 men atlyginima, iseini i dekreta, o po to gi moka dar metus po 70% algos... ar yra laikotarpis kai nemoka???  g.gif
be to as gaunu 1000 i rankas(ant popieriaus apie 1500), tai gaunas, kad gausiu apie 4000???
*

Kai iseisi gimdymo atostogu, tai gausi uz 126 dienas 100 proc. atlyginimo (skaiciuoja pagal uzpraejusio ketvircio vidurki, pvz. iseini 2005 balandi, tai vidurki skaiciuoja pagal 2004 spali, lapkriti, gruodi), o paskui iki vaikui sueis 1 metai - 70 proc. nuo uzpraejusio ketvircio vidurkio (t.y. jei tos 126 dienos pasibaigs 2005 rugseji, tai iki vaikui sueis metukai skaiciuos pagal 2005 sausi, vasari, kova). Tikiuosi aiskiau :-) as tai kai pastojau, net lentele tokia pasidariau, kada ir kaip iseiti atostogu, kad normaliai su pinigeliais viskas butu :-)

O be to, kai gims vaikutis, dar gausi 1000 Lt vienkartine ismoka. Ir dar po 93 Lt kas menesi iki vaikui sueis 3 metai.

Taip kad tikrai nieko baisaus - ypac turint minty tai, kad visgi nemazai laiko praleisim namie - maziau papietavimu, kavyciu pagerimu, siaip pabludijimu po parduotuves ir "va gal sito noriu, tai ir pirksiu" - taigi, ir tu islaidu maziau :-)
Nors tiesa pasakius, as ir pati labai pergyvenu, kaip ten bus su tais finansais, nors uzdirbam abu su vyru tikrai daugiau nei vidutiniskai :-) Bet tai turbut normalu - pergyvenam gi del savo leliuku 4u.gif
moorka
Na va 4u.gif aciu Dievui as ne viena tokia toli i prieki ziurinti hihi smile.gif
Is tikro, daug seimu yra blogiau gyvenanciu. Bet kaip ten bebutu, manau, kiekviena is musu nori, kad viskas butu kuo geriau. mirksiukas.gif
linada
mano mama man, kazkada labai raudanciai "kaip as vaikus isauginsiu....." pasake, kad "vaikai patys auga, juos tik reikia myleti" wub.gif . tai kai labai isigilini - sventa teisybe. o del to noro vaikui duoti kas geriausia - tai manau, kad vsitiek taip niekada nebus ir bus dalyku, kuriu as tiesiog negalesiu savo vaikui duoti, ir tokiu dalyku bus nemazai, bet gandru vistiek uzsiprasiau, kad paliktu dovanu i afrika isskrisdami biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
stebukliuke
nestumo metu viskas priklauso nuo to ka pasirinksi: poliklinika ar privatu ginekologa.
Vizitas pas privatu ginekologa kainuoja apie 100 Lt (iskaiciavus echoskopija, plius jei reikia koki tyrimuka padaryti). jei lankysies poliklinikoj, mokesi tik uz tuos tyrimus, kuriuos nuspresi daryti papildomai, pavyzdziui, toksoplazmozes, kas itin aktualu, jei bendrauji su katem. wink.gif
maistas kainuos tiek pat kaip ir visada, nebent labai jau noresi kokiu braskiu vidury ziemos ir sau neatsakysi wink.gif Nors as pirmus du menesius faktiskai nieko nevalgiau, nes labai pykino sad.gif
o visa kita vel priklauso nuo taves pacios ar pirksi kokius brangesnius vitaminus, ar pasirinksi koki brangu krema nuo striju ir t.t. Reguliuosies. tik manau, kad kraiteli kudikiui gal nuo nestumo vidurio vis tik reiketu jau pradeti kaupti, kad po to viskam nereiketu pinigeliu daug skirti wink.gif
Bent jau kol kas tikrai nepasakyciau, kad as isleidziu daugiau, nei ne nestumo metu. o del velesnio laiko irgi nesuku galvos. Pajamu yra, ne minimuma gaunam, taip, kad viskas bus gerai wink.gif
Linkiu sekmes ir nebijokit planuoti galvodamos vien tik apie finansine puse!
moorka
Aciu visoms supermamytems mirksiukas.gif uz atviruma ir dalyvavima.
Tikiuosi ir as greit parasysiu: "va je as jau laukiuos" mirksiukas.gif
mindira
Manau reikia tik noro ir sugebesi isauginti, su tokiom kaip jusu pajamom tai ir gerai isauginsi, pazystu daug poru, kurios augina vaikus su visai menkom pajamom, uz 700 lt du vaikus ismaitina, aprengia ir t.t...Zinoma sunku, bet kai nori sugebi, stengiesi.
O del rubeliu tai pati pastebesi, kad nauju neverta pirkti ir apsidziaugsi kai kas atiduos, juk vaikai taip greit auga! thumbup.gif Nupirkusi gali tik viena karta apmauti ir jau ziurek nebeitelpa i rubeli tongue.gif Ir kur deti? pinigai ismesti, tai geriau nusipirkti is padevetu rubu, bent pinigu nebutu gaila.
mindira
QUOTE(Irmuska2 @ 2005 03 04, 02:10)
Kai iseisi gimdymo atostogu, tai gausi uz 126 dienas 100 proc. atlyginimo (skaiciuoja pagal uzpraejusio ketvircio vidurki, pvz. iseini 2005 balandi, tai vidurki skaiciuoja pagal 2004 spali, lapkriti, gruodi), o paskui iki vaikui sueis 1 metai - 70 proc. nuo uzpraejusio ketvircio vidurkio (t.y. jei tos 126 dienos pasibaigs 2005 rugseji, tai iki vaikui sueis metukai skaiciuos pagal 2005 sausi, vasari, kova). Tikiuosi aiskiau :-) as tai kai pastojau, net lentele tokia pasidariau, kada ir kaip iseiti atostogu, kad normaliai su pinigeliais viskas butu :-)

O be to, kai gims vaikutis, dar gausi 1000 Lt vienkartine ismoka. Ir dar po 93 Lt kas menesi iki vaikui sueis 3 metai.

Taip kad tikrai nieko baisaus - ypac turint minty tai, kad visgi nemazai laiko praleisim namie - maziau papietavimu, kavyciu pagerimu, siaip pabludijimu po parduotuves ir "va gal sito noriu, tai ir pirksiu" - taigi, ir tu islaidu maziau :-)
Nors tiesa pasakius, as ir pati labai pergyvenu, kaip ten bus su tais finansais, nors uzdirbam abu su vyru tikrai daugiau nei vidutiniskai :-) Bet tai turbut normalu - pergyvenam gi del savo leliuku  4u.gif
*

Sunkiai cia su tais skaiciavimais, o kodel rasai, kad 1000 lt vienkartine, bendradarbe ejo dekretiniu tai gavo apie 4000 lt, tai kaip tada skaiciuoti?
Tai i dekretines tik po puses metu iseini? o skaiciuojasi - puse metu, atimti ir tu triju menesiu vidurkis 70 procentu? Jei nori gali veliau iseiti i dekretines, kad iseitu geras vidurkis, tai kai iseini nescia budama biuletenio, kaip tada?

gal kas atsakys, labai jau idomu,DEKOJU
vasaryte
QUOTE(mindira @ 2005 03 03, 23:13)
Sunkiai cia su tais skaiciavimais, o kodel rasai, kad 1000 lt vienkartine, bendradarbe ejo dekretiniu tai gavo apie 4000 lt, tai kaip tada skaiciuoti?
Tai i dekretines tik po puses metu iseini? o skaiciuojasi - puse metu, atimti ir tu triju menesiu vidurkis 70 procentu? Jei nori gali veliau iseiti i dekretines, kad iseitu geras vidurkis, tai kai iseini nescia budama biuletenio, kaip tada?

*

Dekretiniu atostogu galima iseiti 28 sav. Kai susitvarkysi sodroje tau perves 4 men atlyginima 100%, po to kai pagimdysi valstybe tau ismokes vienkartine ismoka 1000Lt. Po to kai baigsis dekretas, darbe tau parasys isakyma, kad tave isleidzia vaiko auginimo atsostogu r su tuo isakymu eisi i sodra.Ten tau paskaiciuos 70% atlygnimo ir tuos pinigelius gausi iki vaikui sukaks 1 metai. + is savo seniunijos (bent Kaune taip) gausi po 93 Lt kol vaikui sukaks 3 metai. veliau po 50Lt kol vaikui sukaks 7 metai.
Vienkartine ismoka sumoka visoms mamoms nepriklausomai nuo to dirbo ji ar ne.
vasaryte
Apie islaidas, zinoma, kad ju padideja, bet ne taip ryskiai, kaip isivaizduoji. Pradzioj reikia paciai labiau prisiziureti t.y. kremukai nuo striju, vitaminai, rubeliai, baseinas (jei nori ir gali sau leisti). bet is kitos puses paziurejus, nebelakstysi po miesto kavines ir barus, nebepirksi daug rubu (ne nesciai) nors noras bus didziulis:) pamatysi, atsisijos daugelis dalyku, ankstesnes ir dabartines islaikos bus apytikriai vienodos. O kas liecia vaikelio daiktus, manau siais laikais galima rasti visko neisleidziant kruvos pinigeliu. Siulau rasyti nesciosios dienorasti, kur susirasysi netik islaidas, bet ir jausmus bet svarbesnius ivykius.As rasiau ir man labai padejo.
Linkiu sekmes
lovely
Nepamirskite, kad nuo tu 100% dekretiniu, atskaiciuoja 33% mokesciu!
Kalinka
kas liecia nestuma ir kudikio auginima, tai manau daugaiusia reiks pinigu pampersams o ir tai galima pakeisti pigesnem sauskelnem, vystyklais, nors vystyklai, manu brangiau. Manau kas liecia maista tai issimaitinsi nesunkiai. Auksciau bambos neissoksi. jei siandien neturiu uz ka pirkti kazkokiu navarotu atidedu veliasniam laikui ir perku tai ka isgaliu. Jei neiperku bananu perku obuolius, tarkim kremui nuo striju net ir gerai uzdirbant neverta leisti pinigu, tai perku uz 7 lt is rusijos parvezta alieju, kuris drekina oda ir daro ja nemaziau elastinga nei simtus kainuojantrys kremai. Vitaminai velgi ziuri prieinamas kainas. Nesciu rubai, dirzai, privatus kabinetai tikrai nebutini. Rubai laisvesni gal is ko perpirkti, dirzai ne kiekvienai reikalingi(su pirmu neturejau ir dabar dar galvoju ar jis butinas).Kraiteli daug nereik, greit isauga, prinesa lankytojai. Pirkausi tik grizimui is ligonines o kitus is draugiu gavau, devetus ir labai dzaiugiausi veltui neissvaisciusi pinigu. Vezima, lovele galima nusipirkti gavus dekretines, o jei nedirbai kai uzregistruoji naujagimi vienkartine pasalpa tikrai uzteks gal naudotam vezimeliui, lovelei, patalynei. Jei pati nemaitini ir nera daug atliekamu pinigeliu misineliams galima maitinti kaip mus mamos augino ir vaikas tik bus laimingesnis jei neprifarsiruosim sojos ir kt meshlo. O didziausios investicijos tai laukia kai vaikas paaugs-auklei ar darzeliui, isleisti i moksla.Vat del to tai reik pasukti galva, nes zaislai tikrai pigesni nei knygos...ir t.t. Musu pajamos ne didesnes nei Moorkos bet musu seima greit papildys naujas narys/nare ir turim daug kur kisti pinigelius ir planuosimes taip kad visiems uztektu... biggrin.gif
Blond
QUOTE(lovely @ 2005 03 04, 10:00)
Nepamirskite, kad nuo tu 100% dekretiniu, atskaiciuoja 33% mokesciu!
*

Nu tai jau tikrai neatskaiciuoja. Gauni 100 proc. algos, kuria gaudavai i rankas, o ne ant popieriaus. Jei kalbesim apie atlyginima ant popieriaus, tai aisku, nuo tu 100 proc. atskaiciuos 33 proc.
Irmuska2
QUOTE(mindira @ 2005 03 03, 23:13)

*

Na ne taip viskas ir sudetingai, tiesiog paimk ir susirasyk, geriausia Excelyje :-) -

nuo kada skaiciuoji nestuma - pvz. as nuo 2004 spalio 16 d.
atskaiciuoji 28 savaites - nuo tada gali eiti i dekretines, as pvz. 28 sulauksiu 2005 balandzio 30 d.; tada galima iseiti gimdymo atostogu, per kurias už 126 dienas tau mokes 100 proc. atlyginimo "ant popieriaus" (- 33 proc. gyventoju pajamu mokescio), skaiciuojant nuo uzpraejusio ketvircio, t.y. 2004 spalio, lapkricio, gruodzio.
Po to, kai gims vaikutis, tu gausi i Savivaldybes vienkartine ismoka 1000 Lt
O pasibaigus gimdymo atostogoms, t.y. po tu 126 dienu kurios yra gimdymo atostogos, pvz. man 2005 rugsejo pradzioj, tave isleis darbdavys i vaiko prieziuros atostogas iki vaikui sueis 1 metais ir gausi 70 proc. atlyginimo nuo uzpraejusio ketvircio, t.y. 2005 sausio, vasario, kovo.

Dar tiesa, is savivaldybes po 93 Lt kas menesi gausi nuo tada kai gims vaikutis iki 3 metu.

Kas del pasalpu is Sodros, tai labai naudinga pasidaryti Excelyje lentele, susirasyti kiek DU gaudavai ir gauni, tada lengviau pagal nestumo savaites ir ketvircius skaiciuoti, kada isieti gimdymo atostogu ir pan. :-) tada aiskumo daugiau thumbup.gif

Tikiuosi aiskiau tapo :-)
Indira
na, sumalkit mane į miltus, bet negaliu neparašyt savo nuomonės, kuri kardinaliai skiriasi nuo čia išsakytų 4u.gif
nu niekad nesutiksiu, kad vaiko atsiradimas - tai nedidelės išlaidos. Aišku, viskas priklauso nuo to, kaip tas vaikas auginamas. galima vaika vezioti kazkieno paskolintame, nudrengtame vezime, rengti nuskalbtais ir n-kartu devetais rubeliais, maitinti nezinia kuo ir t.t. taciau manau, kad kiekviena mama nores savo vaikui geriausio. o tai kainuoja, ir nemazai. kainuoja vaikui vezimas, kainuoja lovele, kainuoja rubeliai, kainuoja maistas. atsiranda tokios islaidos, kaip foto aparatai, kameros (juk noris savo angeleli iamzinti), islaidos auklei ir t.t. Norisi vaikui nupirkti lavinanti zaisliuka, o ju kainos tai ohoho.
Velgi pabreziu, kad mano skaiciavimai labai jau salyginiai, priklausantys nuo kiekvienos seimos. Galima vaika isauginti ir turint minimalias pajamas, galima dar is sutaupyti vaiko saskaita blink.gif , na bet ne man toks poziuris. Uzdirbame su vyru tikrai gerokai daugiaunei vidutines pajamos, ir vaiko atsiradimas stipriai itakojo musu biudzeta. neperku vaikui naujausiu, madingiausiu rubu, neturim paskutinio klyksmo vezimo, viskas labai taikoma i kainos-kokybes santyki, bet suma vis tiek labai apvali. Gal ir noretusi antro leliuko, taciau pagalvojus, kokios tai islaidos, kurios laikui begant tik auga - na jau ne. Aisku, jei seima gyvena, ir nelabai yra perspektyvos, kad materialine padetis keisis, tai tada situacija kita. bet niekad nepritarsiu, kai jauni zmones, kuriems viskas pries akis, uzuot to, kad dirbtu, uzsidirbtu savo bustuo, isikurtu, padarytu siokia tokia karjera, apsikrauna vaikais...
Nesutinku, kad jei dave dievas dantis, duos ir duonos. Duonos tai duos, bet kad noris prie tos duonos ir desros, ir sviesto, ir pyrago.... Galit mane materialiste isvadinti, taciau toks gyvenimas
Indira
na, dar ne viska pasakiau, tiksliau, noriu reziumuoti smile.gif
Jei norima islaikyti ta pati gyvenimo tempa, pomegius, tai vaiko atsiradimas yra dideles islaidos. Jei sutinkama aukotis vardan to, kad butu vaikiukas, tada galima issiversti su minimaliom islaidom rolleyes.gif
Na pavyzdziui, jus megstate vaikscioti i kluba pasisokti. po vaiko gimimo toliau vaikstote - tos pacios islaidos + alga auklei. nevaikstote - sutaupyti pinigai, kuriuos butumete isleide cool.gif
iki vaiko gimimo pirkote naujus dzinsus 2 poras kas sezona. po vaiko gimimo toliau perkate po 2 poras + vaikui dzinsai. perkate 1 pora sau, 1-vaikui - sutaupote pinigu (vaikiski vis dar siek tiek pigesni) cool.gif
svetima
Musu su vyru pajamos irgi kur kas didesnes negu vidutines, bet kas cia zino-gal dabar jos tokios, paskui bus kitokios-gali ir sumazeti gerokai unsure.gif
Bet planuodami vaikus apie tai nelabai galvojom, nes tikrai uzaugina zmones vaikus su minimaliom pajamom, tai mums tikrai nera ko skustis..
Del islaidu,tai pirmais metais po dukros gimimo as net gi sutaupiau nemazai-nes sau pirkau labai mazai rubu ir kitu niekniekiu, naturaliai maziau kur iseidavom, nevaziavom i keliones, o pasalpa gavau tikrai nebloga.. rolleyes.gif O kudikiui tai nepasakyciau, kad daug isleidom-na pampersai, pradinis kraitelis , dar siek tiek tekdavo vaistams ir daktarams ikisti..Del maisto, tai mazam vaikui gi nieko ypatingo nereikia-grudu koses, morkos, bulves ir truputi mesos, pienas mamos.. mirksiukas.gif
Paskui didziausia islaidu dali sudarydavo aukle-500 lt. i menesi, o kai pradejo eit i darza, tai liko tik mokestis uz darza-125 dabar, ir aisku padidejo siek tiek poreikiai-reikia daugiau saldumynu, zaislu, bet perdaug mes visko nepirkinejam..
Antram vaikui neplanuoju jokiu ypatingu kraiteliu-viskas liko nuo pirmosios dukros, kas kad ner visai nauja-kudikiui nuo to nei silta, nei salta..O toliau viskas vel tas pats bus.Pirmais metais tikrai maziau planuojam lakstyt po kavines, aisku nevaziuosim ir i keliones sia vasara tai jau tikrai, o kita irgi vargu-jau vien is to gaunasi gerokai sutaupymo mirksiukas.gif
Paskui jei eisiu i darba, vel reikes aukles, o jei neisiu, tai ir cia sutaupysim tongue.gif Nors istikruju man tai labai apsimoka grizt i darba-ir kuo anksciau mirksiukas.gif

Aisku pagalvojus veliau bus ir mokslai ir visa kita, jei turesim, tai aisku prisidesim, o jei ne, tai vis tiek kazkaip bus galima suktis-gal imt kredita mokslui, gal dar ka sugalvosim rolleyes.gif
Ziuret i vaikus tik is finansines puses man kazkaip nelabai priimtina ax.gif
svetima
Tiesa, dar nepasakiau vieno sutaupymo saltinio tongue.gif
Anksciau as ziauriai daug valgydavau-buvau kuda, nieks i kuna neidavo, o po gimdymo aisku viskas pasikete-tekdavo ir dietu pasilaikyt, po antro manau dar aktualiau bus-manau to, ko nesuvalgysiu laisvai uzteks bent vienam vaikui ismaitint, o gal ir abiems biggrin.gif
O dar ivertinus, kad "i senatve" ir vyras maziau bevalgo, tai cia atsiveria placios taupymo perpektyvos biggrin.gif mirksiukas.gif
zuikiene
As irgi manau, kad nereikia taip jau ziuret, kad tik viskas butu nauja, pvz. as ir lovyte ir vezima perku naujus, perku ir pirmuosius naujus rubelius pasiemimui is gimdymo namu, bet po manau nieko tam leliuzui neatsitiks jei panesios mano suneno ar dukterecios rubelius. Visgi savu vaikeliu tie rubeliai ir nieko jie ten nenudregti ziauriai. Jei kas butu pasiules, buciau ir lovele padeveta paemus-kas gi cia tokio. Svarbu, kad vaikiukas butu higieniskai priziurimas, svarus, sotus. Zinoma veliau islaidos dideja, bet kazkaip tikiuosi, kad pajamos irgi dides. Stengsiems, kad didetu ir tikiu, kad padides. Pvz, planuoju dabar apsidrausti, tai kiekviena menesi mokesiu po kokius 150 t. tai bus vaikui, jei ka uz mokslus sumoket. Kai lauksiuosi antro, apsidraus vyras. Ir bus kitam vaikui uz mokslus. Svarbu manau ka jam duosim aukledadami ji. Jei isugdysim ji geru ir protingu zmogumi, isleisim i mokslus, kitiems dalykams jis ar ji manau jau gales uzsidirbt ir pats.
Krisss
Na prisidėsiu prie jūsų pamastymų apie išlaidas vaikiukui. mes irgi esame pakankamai jauni, ir apie vaikiukus dar tikrai neplanavom. Pasisekė, praeitą vasarą pasiėmėm kreditą būsui, nusipirkom namuką. Ir po poros mėnesių sužinau kad aš laukiuosi. Tai viskas buvo neplanuota. iš pradžių buvo ašaros, apėmė baimė ne todėl kad aš nenoriu vaiko, o todėl kad kaip reikės gyventi, nes mes vieną atlyginimą tikrai didesnį nei minimumas atiduodam paskolai ir mokesčiams už elektrą. O kur dar kiti pirkimai, tuo labiau du auto, kuriuos reikia išlaikyti, apsirengti irgi norisi, namie remontų irgi norisi, na elementari virtuvė vien kiek kainuoja.
bet po to susitaikėm su ta mintim, ir tikrai džiaugiausi kai kažkas kažką atiduoda, ir nesiruošiu pirkti kažko labai įmantraus ir būtent paskutinio mados klyksmo. schmoll.gif nes vaikai taip greitai viską išauga, kad nespėsi nei mirktelti.
Ir dirbu aš iki šiol, nors liko max 3 savaitės, ir po to iškart planuoju po truputį grįžti, na ta prasme kad didžiąją dalį darbo galėsiu atlikti namie, nes dirbu finansų srityje. Ir dar studijuoju neakivaizdžiai, paskaitos šeštadieniais. na bet kaip nors yra tėvai, uošviai, kaip nors išsiversim, va didžiausios išlaidos prasidės kei reikės samdyti auklę, nes jos kainuoja. doh.gif o paskui aišku darželiai, mokyklos.
Na aš manau čia priklauso viskas nuo to kaip mokėsime gyventi, ir kaip paskirstysime savo pajamas. mirksiukas.gif
svetima
As tai manau, kad finansai negali but priezastis negimdyt vaiku, na nebent kuris nors seimos narys aplamai neturi darbo ar gauna tik minimuma...Kitais atvejais, tai galima issiversti-del vaiku aisku kazko atsisakai, bet ir gauni labai daug to, kas aplamai nera ikainojama ir nera nuperkama uz jokius pinigus.. smile.gif

moorka
As tai manau, kad finansai negali but priezastis negimdyt vaiku, na nebent kuris nors seimos narys aplamai neturi darbo ar gauna tik minimuma...

taigi taip ir gaunasi cool.gif kad vienas seimos narys netenka darbo ir ilgam tongue.gif
gerai, kai vyras uzdirba daug, o kai vidutiniskai???
pirmi metai aisku ne tokie gaunas sunkus, kaip kiti 2 (iki 3).
neisivaizduoju kaip vaika 1 metuku galima atiduoti ar palikti kokiai tai nepazistamai bobai-manjakei! blink.gif AS NEGALECIAU!!! Geriau savo mamai alga moket! Uz tai buciau rami, kad mano kleckiukas saugus.
Mane darzelyje kankino monstre aukletoja, nenoriu kad mano vaikui taip butu, o pavojus tikrai yra. Aplink pilna manjaku! Dirbu teisesaugoje tai gerai zinau. unsure.gif
Jis gi vargselis net pasakyt negales cry.gif
Ellada
Moorka, o kas tau pasakė tokią nesamonę, kad tu gausi 80 procentų nuo 1000 Lt? Tai tik ligos atvėjų moka 80 procentų, vaikui iki 1 metų moka 70 procentų nuo atlyginimo. Tu gausi (jei buvo 1000 į rankas) maždaug 570 Lt kas mėnesį (na, gal klistu keliais litas, kas oro ne daro biggrin.gif). O 100 procentų atlyginimo gausi už 126 dienas (70 prieš gymdymą ir 50 po jo, praktiškai už 4 mėn. - 4000 Lt).
Beje, visai įmanoma iš tokių pajamų pragyventi tongue.gif .
Isila
kai mes planavom vaikiuka, tai i tas musu pajamas visai neatsizvelgam. na, abiem su vyru uztenka, uzteks ir vaikiukui. dabar, kai jau imu skaiciuoti, kokias ismokas gausiu- pasirodo visai neblogai gausiu, tai, prisipazinsiu, lengviau atsikvepiau. nusprendziau pries einant i dekreta iseit atostogu menesiui, o atostoginius man pamokes ta ketvirti, nuo kurio skaiciuosis ismoka iki vieneriu metu. taip turetu padideti ta ismoka- juk viskas i bendra katila skaiciuosis.
LiVo
skaiciau skaiciau... visu mintys atrodo protingos. bet ar pagalvojat, kad ne viskas yra pinigais ismatuojama, jei viska matuoji pinigais, tai tikrai dar ne laikas tureti vaika, tai ka reiktu daryti seimoms, kurios gauna neperdidziausius atlyginimus?
ir dar, kad jauni turi daryti karjera, tai ka kai jau senatve ims i akis ziuret, tada reikia vaikus darytis, aciu as turejau senus tevus...
kaip tik mano poziuriu vaikus reik gimdytis, kol esi jauna, kol neturi baisiu ambiciju, vaikas greit paaugs, prasides jo gyvenimelis, niekas tikrai siaubingai daug nekainuoja vaiko islaikyme, jei jau tokios ambicijos pirkti viska nauja, tai gali vezima nauja pirkt uz kelis tukstancius, gali uz kelis simtus, skirsis gal tik firmos vardas, o kokybe nelabai...
as pasoziuriu izleidziu tiek kiek ir isleisdavau, o ir sau ir vaikui nuperkam, gal poziuris kiek pasikeite, seniau visak sau, o dabar pirma galvoji vaikui. maistas vaikui, maitink pati, puse metu nieko nekainuos, dar vaikas sveikesnis bus, o tos kruopos ir darzoves tai sorry irgi ne milijonus kainuoja.
gali laukti, kol atlyginimas tavo bus ne tukstantis, o 3 i rankas, bet pagalvok kada taip butu g.gif
Akva
LIVO - VISISKAI NESUTINKU!
Kadangi as pati nemaitinau leliuko savo pienuku ir del alergijos tikimybes pirkom gana brangu HIPPa, tai vaiko islaidos pirmus 4 menesius sudare 700 Lt menesiui!!! Iskaitant skiepus, daktarus, pampersus ir t.t.
As labai dziaugiuosi, kad tuomet, kai su vyru per abu pajamos tebuvo 800LT, vyras mane atkalbinejo ir sake, jog pirma reikia rasti gera darba, uzdirbti daugiau pinigeliu o po to jau meistruoti vaikiuka.
Kai paskaitau SM, kad vaikus skiepija nemokama vakcina vien del to, jog nera pinigu, kai perka pati pigiausia misinuka, nors lelius alergiskas, vel gi tik del pinigu stygiaus... man darosi baisu!!! Meile sotus nebusi!
As manau, kad vaikiukas turi ateiti planuotai ir apmastytai. Visko gyvenime pasitaiko, bet tam ir esam zmones o ne shuniukai, kad galetumem planuoti ateiti, o ne gyventi ir galvoti "ai, kaip bus taip!".
Tafi
Niekada neskaiciavau, kiek isleidau pinigu per siuos metus butent vaikui, nes man atrode, kad tai yra butina ir neisvengiama. As neturejau jokiu draugiu, kurios butu galejusios atiduoti lovyte, vezima ar rubelius, tad viska pirkau pati ir tik nauja. Pradedant nuo rubeliu, kuriuos uzdejus esu tik karta, o kai kuriu net neteko uzdet, nes vaikas akyse augdavo,toliau vezimas, lovyte, kaip kazkuri jau minejo fotoaparatas, nuostabiausioms akimirkoms uzfiksuot, dar lankom muzikos mokyklele ir t.t. Aisku jau nekalbu, kad pampersai, serveteles, misinukai. Svarbiausia yra ne tai. Pats nuostabiausias dalykas, kai vaikas sako mama, tete, kai tau sypsosi, reiskia emocijas, pirmas dantukas....ivairus isgyvenimai.
Manau pats tas jaunai gimdyt ir augint vaikus. Zinoma , kurios sugeba suderinti dar ir darba, sveikintina thumbup.gif .
As vaiko vezimo nezadu parduot, nes liks antram( jei paplanuosim). Beje renkantis vezima, musu akcentas buvo tas, kad prognazova dideli vaika, tad ir rinkomes lietuviska vezima, nes jis pakankamai platus, ilgas. Vaikas jau metinukas ir jame puikiai telpa su kailinukais. Maitinimo kedute ir ta pirkom paprasta lenkiska, nes nemaciau pagrindo pirkti firmos varda , kai dar neaisku valgys vaikas joje ar ne. Apsiejom be jokiu maniezu, vaikstyniu, nes mano nuomone, tai vaikui naudos neduoda ir patogu tik tevams. Stengemes pirkti zaislus lavinancius kudiki, bet pastebejimas ir toks, kad Chico zaislai vaiko visai nedomina, tad zaide tik su paprastais barskuciais, barankom, kaladelem.

Beje griztant i tema, tai nescia neturejau praktiskai jokiu islaidu, dirza gavau, nesciosios kelnes paskolino. Pirkau tik vitaminus materna ir foline rugsti.

As daznai atkreipiu demesi i busimas mamytes prekybos centruose naujagimiu skyriuje. Jos tiesiog sluoja lentynas, pradedant nuo soskiu, buteliuku , misineliu( kuriu perka net po keleta poku geriausiai isreklamuotu firmu), pientraukiu, antspieniu ir t.t. Man tai ryskiai nesuprantama. Juk to misinelio kudikis gali nevalgyti, as asmeniskai sunkiai pritaikiau misineli, nuo vienu bere, kitu vaikas nevalge. Beje juk kiekviena zada maitinti savo vaikeli, ir as zinoma taip galvojau ir sakiau kad iki metu, bet deja pieno uzteko vos menesiui per kuri vaikas nepriaugo svorio. Juk viska galima isigyti ir po gimdymo, jei neturi pieno, pirksi misineli, jei staiga reiketu grizti i darba pirksi pientrauki, jei nesiseks pradziai su maitinimu nusipirksi ir anspenius vaistinej. O net kudikiu prekiu specializuotose parduotuvese, pardavejos busima mama tikraja ta zodzio prasme bando apmulkinti, nes kiekvienai musu atrodo, kad visko reikes, o dar pimygtinai sako, kad butina ta ir ana tureti.
Jau baigiu, nes itariu truputi per daug cia parasiau doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.