Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plaukų kirpimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Encore
Kokios malonios problemos!! smile.gif
Savo panelei vos gumyte irisu i tuos 5 plaukucius! (1m9men) unsure.gif biggrin.gif
Grazu ziuret kai vaikuciai plaukuoti! smile.gif
Jicky
O as saviski dazniausiai mieganti apkerpu, nes kazkaip labai nesiduoda kerpamas doh.gif nors paskutini karta, kai kirpau, tai prie veidrodzio isstovejo ir nepyko visai, kai kirpau thumbup.gif
KEIBI
QUOTE (Ramune G. @ 2004 08 16, 09:18)
O as saviski dazniausiai mieganti apkerpu, nes kazkaip labai nesiduoda kerpamas  doh.gif  nors paskutini karta, kai kirpau, tai prie veidrodzio isstovejo ir nepyko visai, kai kirpau  thumbup.gif

Gerai tu sugalvojai mieganty kirpt:super. Man didesnė problema savo merginą šukuot nes plaukai iki liemens.Būna gera nuotaika tai tyli,o kai nenori šukuotis tai spiege,rėke ne savu balsu.
Taip kad tau geriau nei man.
ausyte
biggrin.gif Musu mazoji gime ilgais juodais plaukuciais, tai su plaukiuku problema teko anksti susidurti.. Musu mociute karciukus pakirpdavo be dideliu problemu. wink.gif Tiek ji, tiek kirpykloje, kur jau buvom viena krta, uzbovydavom su mobiliuoju telefonu. thumbup.gif vaikams tai visada patinka paminkyti mygtukus. wink.gif O ir dideliu sukuose nereikia daryti, svarbu greitai apkirpti, kad plaukai netrukdytu. tongue.gif Ir sukuojantis ji labai nesispardo. Paciai labiau patinka buti susirisusiai, nes plaukuciai labai jau lenda i akytes. ohmy.gif O vyresneli tai iki kokiu 3 metu, gal ir ilgiau sunku budavo apkirpti... Brrr.. g.gif Nepasiduodavo provokacijom, be to berniuko ir sukuosenos kitokios.... Na, bet su laiku viskas issisprendzia... biggrin.gif
patri
o mes cia Ispanijoj tai stovedamos ant grindu kirpomes!!! mazajai 1metukai-o tokio amziaus mazai kas sedi ant kedes!!! tai ir tai bekerpant su tetuku turejom visus triukus rodyti,nes mazyle taip nenoriai prisileido kirpeja-vis ziurejo ji ji ir jo zirkles pakreivomis... biggrin.gif
murzinyte
as pirma karta kirpau su zirklem dar visai maziuka, nes plaukiukai i akis pradejo lysti... O dabar su masinele kerpu. Kaip bebutu keista, zirkliu jis bijo labiau nei masineles.O ir man paciai su masinele kazkaip saugiau...
O kai kirpau su zirklem, tai isodinau i maitinimo kede priesais TV, kai Nomeda ( daugelio vaiku simpatija) rode. Visai ramiai issedejo wink.gif
O mergytei tai siulyciau kirpciuku nekirpti - bus daug vargo ( mano mama kirpeja, tai sake po to ateina kas savaite, nes l.greitai auga). Geriau pavargti su segtukais, o po to kasyte wink.gif
traliabum
mums antras kirpimas praejo labai ramiai kaip ri pirmas, sedejo toks susimastes, rimtas, lupas paputes i veidordi vis ziurejo kaip ji ten su masinele zulina biggrin.gif
norejau paklaust mamayciu, ar jus visada vedat i kirpykla, ar bandot pacios namuose? nes mes rastume masinele, bet va as pati ne kart su ja nekirpus, tai bijociau kirpt maziu, va vyras gal ir pakirptu, ar verta bandyt, kaip manot?
Neringicka
Na, mes jau 1 metu ir 4 menesiu, bet plauku dar niekad nekirpom. Kai pipiras gime buvo ilgokais, juodais plaukuciais, bet jie visi nuslinko. Ataugo plonuciai, sviesus. Ir jie jam dar i akis nelenda, tai ir nieko nedarau. ant pakausio susisuke, nes du verpetai, tai vaikinas atrodo, kaip susukuotas biggrin.gif
delfinas
Mano vyrutis pirmasyk kirpykloj buvo visai neseniai, t.y. dvieju metuku ir apie 3 menesiuku. Pas mus yra labai saunios kirpyklos maziukam: ten kedes, kuriose jie sedi, yra Barbes dzipas, motociklas, kazkoks meskiukas ir pan., pilna visokiu kitokiu atrakciju, kamuoliu... Siaip Paulius nemegsta, kai ji svetimi ciupineja, bet toj kirpykloj (issirinko sedeti Barbes dzipe biggrin.gif) labai fainai sedejo. Ir nenorejo islipti, kai kirpeja baige ji kirpti laugh.gif. Dar paskui ir ant motociklo "pavaziuoti" ejo. Gavo pirmo plauku kirpimo sertifikata su priklijuota plaukuciu sruogele wub.gif, dar gavo ciulpinuka ir kazkokiu kitu saldainiu pakiuka, su juo labai maloniai kirpeja pasnekejo. Jauciu, kad dabar i kirpykla eis kaip i svente.
murzinyte
QUOTE (traliabum @ 2004 10 23, 16:13)
mums antras kirpimas praejo labai ramiai kaip ri pirmas, sedejo toks susimastes, rimtas, lupas paputes i veidordi vis ziurejo kaip ji ten su masinele zulina biggrin.gif
norejau paklaust mamayciu, ar jus visada vedat i kirpykla, ar bandot pacios namuose? nes mes rastume masinele, bet va as pati ne kart su ja nekirpus, tai bijociau kirpt maziu, va vyras gal ir pakirptu, ar verta bandyt, kaip manot?

Mano pirmas kirpimas buvo vyras, o antras jau sunus laugh.gif
Na zinok tikrai nieko sudetingo, visokius "grybus" po to galima dar su zirklem pataisyti wink.gif
ausyte
smile.gif Na, manau, kad nebutina vesti i kirpykla, jeigu pati mooki kirpti. AS tai visai antikirpejiska... blink.gif Todel arba mociute nukerpa, arba i kirpykla reikia eiti... rolleyes.gif
Šmigija
I kirpykla vaika vedziau 3 kartus doh.gif Neimanoma nulaikyt, taigi jei plaukuciai nedaug atauge pati vaika apkerpu (liekam plaukais aplipe abu smile.gif ) O jei plaukuciai buna geropkai atauge, apsisarvuojam kantrybe ir keliaujam pas tikra kirpeja wink.gif
uga
O mums su kirpimu jokiu problemu thumbup.gif Matui dabar netgi patinka. Pradejom kirpti nuo metuku (vis tie prietarai) mieganti su rankine masinele.
Dabar kerpam namie su elektrine labai trumpai, o jis sau kaifuoja. Po to bega i veidrodi pasiziureti koks grazus biggrin.gif
Inesute J
Iki metu laiko savo maziui vis pakirpdavau kirpciukus, kad nelystu i akis. O pries pora dienu buvom nuvede i kirpykla (jam dabar 1.4 m.)
November
Pas mus tikra tragedija su tais plaukais,gime jau apauges kaip mauras.Iki siol pati kirpau,nevisada graziai gaunasi(esu prasta kirpeja),kartais kai nuzarinu tai baisu ir zmonem pasirodyt biggrin.gif kirpykloje nesileidzia,aplamai labai nemegsta kai prie plauku lendi.Jam jau virs 2metu,greit eis i darza ka darysiu neisivaizduoju,noretusi grazesnes sukuosenos,bet ar pavyks pasigrazinti-nezinau. g.gif g.gif g.gif
ausyte
Mes kirpykloje buvom irgi. Gime mazoji ilgais plaukuciais. Dabar jau grazias kaseles pinam. O kai buvom kirpykloje, tai kirpejos uzzbovijo telefonu. dave trumpam pasizaisti. reikia vaika kazkuom patraukti, kad galima butu greitai pakirpti.
indreka
Aš irgi savo vaikui telefoną duodu, ir tada darau ka noriu. Apatinius plaukučius su elektrine mašinėle, viršutinius su žirklėm, ir liuks bachūrėlis gaunasi.
November
Maniski mobilioju jau nepapirksi,praejo tie laikai. rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
zujka
O pas mus dar toli kirpimas. mirksiukas.gif
Tasira
O mes jau irgi kirpykloj apsilankem ax.gif Nebeturim tokiu ilgu garbanu verysad.gifo pas kirpeja sekesi puikiai(pati bijojau list ir sugadint).Ziurejo i zuvytes,dar rankoj zaisliuka laike, kartais atsisukdavo paziuret,ka ten ta teta daro,bet tik tiek thumbup.gif Truputi tik nepatiko,kai jau su fenu pute,bet ir tai be garso atlaike toki isbandyma wub.gif
Aushrinė
Gime sunus juodas ir ilgaplaukis - kaip velniukas 2.gif Iki 1.7 m nei karto nekirpome, bet kai pradejo darytis panasus i mergyte, nutareme pasirodyti kirpejai . Pirmas kartas buvo didziule tragedija , kiti du - siek tiek geriau, bet finale mama budavo visa aplipusi plaukuciais ... Iki mokyklos tikiuosi isaugsim sia problemele tease.gif
inora
Savo dukrytei,pirma karta,kirpčiukus kirpom,kai jai suėjo 1 metukai,tada tik pradėjo lįsti į akis. Kirpčiukus kirpdavom kas mėnesi iki 1,5m. Po to nusprendėm,kad jai labiau tinka be kirpčiukų. Jos kaktyte žema. Dabar kirpčiukus surišam i uodegytę, auginam:)
vaidau
O pas mus su kirpimu, tai jokių problemų thumbup.gif , nes nėra ką kirpti tongue.gif Merginai greit 3m., o dar nė karto nekirpom plaukučių, nes jie neauga taip greit, kaip norėtųsi cry.gif
JOVITA A.
Mažajį kerpam namuose su el. mašinėle , bet labai nemėgsta , muistosi ,tai reik bekerpant vis girti koks jis bus gražus , kad labai kantrus ,tikras vyras ir t.t , šiaip ne taip atsėdi nes žino kad po kirpimo tai jau tiesiai į vonią , o šitą tai jis jau mėgsta thumbup.gif Kirpykloj kirptis dar nemėginom g.gif
LiVo
aš nesenai 0,5 cm patrumpinau dukrai grifkutę, kai ji...miegojo, nes kitaip nea blink.gif
Katulia

Kai suejo metukai,nukirpome beveik plikai,vos digliukai matesi,o tai buvo vasaros metu,tai labai tiko. Tai taip ir kerpame kas pora menesiu,aisku jau nebe taip trumpai,su el.masinele,labai jam patinka,sedi kaip prikaltas.
Jurgytė
Mano merginos kasos, tai ohoho tongue.gif Kerpu grifką pati. Ji leidžiasi, bet po to, kai paskui vaikštau su žirklėm ir koreguoju savo meną - jai atsibosta. Bet, nori būti graži, tai kenčia biggrin.gif Vieną kartą kirpomės vaikų kirpykloje (Kaune, Kanto g.). Ten fainas vaikiškas interjeras, bet kirpimas mažai tesiskyrė nuo mano ax.gif
Vilika
QUOTE(Jurgyte @ 2005 07 26, 15:38)
Mano merginos kasos, tai ohoho  tongue.gif Kerpu grifką pati. Ji leidžiasi, bet po to, kai paskui vaikštau su žirklėm ir koreguoju savo meną - jai atsibosta. Bet, nori būti graži, tai kenčia  biggrin.gif Vieną kartą kirpomės vaikų kirpykloje (Kaune, Kanto g.). Ten fainas vaikiškas interjeras, bet kirpimas mažai tesiskyrė nuo mano  ax.gif
*

Mes ir kirpomės toje kirpykloje. Mažiukei labai ten patiko, nes vaikiška aplinka ir dar po kirpimo saldainių kirpėja davė. Reikės vėl eiti, nes vėl apaugo biggrin.gif Kai reikia tik kirpčiukus patrumpinti, tai kerpu pati. Tik visada lygindama per daug nutrumpinu biggrin.gif Iš pradžių atrodo, kad vienoje pusėje ilgesni, po to, kad kitoje ir taip kol plaukai lieka visai trumpi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
JDA
na mes svu garbanu atsisakem, kkai buvo 13 menesiu, pasisodinau ir nukirpau, o kai nukirpau, tai nepazinau, toks didelis tapo, vyras, kai grizo namo ziurejo, ziurejo ir sako man kazkas ne taip g.gif , aisku sakau, mazius pakirptas, tai tada tik daejo, ot musu vyrai pastabus doh.gif
Buba
Mes pirmą kartą apsikirpos dar prieš metukus, nes labai jau apaugę buvom doh.gif . dabar bandom kirptis kartą į mėnesį ar du. Labai sunkiai gaunasi, nors pirmieji kartyai visai patiko. Nežinau kas jam dabar netinka, bet turiu kirpti kai kasnors laiko jį ant rankų ir visaip dantis užkalbinėja.
vailija

Kada kirpomes pirma karta net neatsimenu, bet tiksliai zinau, kad iki 1m. jau
karciukus kirpom 3 kart. O kadnagi kirpom tik priekyje tai ten ir augo greiciausiai. Kai suejo 1m. nukirpau ir pakausy, tai kaip pradejo zelti plaukai. Dabar mums jau 1m. 5men. , bet jau ir su dviem kasytem vaikstom. O kerpu paprastai, kazkaip nesureiksminu. Pasodinu ka idomesnio i rankas iduodu ir pirmyn. Aisku, ne visada rezultatas geras, bet paskui is paskos lakstau ir padailinu. Tuomet jau viskas clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif
Norka
Iki šiol kirpau 5 kartus. Kerpu grifkutę ir aplink ausytes. Bandžiau kirpti pagal taisykles, bet nieko nesigavo. Tai dabar pripuolu, pagaunu kuokštelį ir čirkšt. Tada truputį palakstome ir vėl iš naujo. Taip kol būna gana padorus vaizdas.
dajolu
Musu zuikiukui 1,4 o kirpomes du kartus. Netikiu visokiais prietarais, kad iki metu negalima. Bet gi yra pamokanciu kad negalima, kad laime is vaiko atimsi, atminti nutrumpinsi ir t.t. Tai del galvos ramumo ir laukem pirmojo gimtadienio. Suejus metukams iskentem dar pora dienu ir nulekem i kirpykla, nes pati bijau kirpti- viena, o antra - i ka bus panasus musu vaikiukas g.gif Is pradziu sedejo normaliai, aisku ant mano keliu, po to pradejo muistytis, o grazinimosi procedura baigesi krokodilo asaromis cry.gif Antra karta apsilankeme kirpykloje 1 metuku ir 2 men. Viena kirpeja kirpo, dar trys kalbino as laikiau ant keliu ir tik spejau sluostyti asaras ir nosi. Dabar ir vel jau laikas kirptis bet nezinau ka ir daryti, gaila kai taip maziukas verkia. bet pati ir nenukirpsiu, nes jo labai tankus plaukuciai ir turi du sukurius. Gal zinot Vln vaiku kirpykla kaip rase kad yra Kaune?
Taurė
Savo merginai 3 sykius kirpau kirpciukus. Patinka jai kai uzdedu skraiste, duodu ciupineti masineles antgalius tai pasedi kazkiek. Jei uztrunku per ilgai tada jau muistosi, o as zinoma greit kirpti nemoku tai ir tenka pabaigineti jau basivaikant po namus laugh.gif Gerai, kad ne berniukas, jauciu nusisauciau kol apkirpciau megalol.gif
Sage
Sveikos mamytes,

Vis skaitineju ir skaitineju forumus, bet neprisiruosiu pati parasyti smile.gif
Turiu as mergicka, kuriau greit bus dveji.Gimus turejo gana ilgus ir juodus plaukus.Ir pagalvojau i ka kie cia tokie juodi.O del kirpimo...mazaja pora kartu buvom nuskute plikai,pasak senoliu jie auga stipresni.Nezinau ar cia tiketi, ar ne tongue.gif Bet pirma karta teko nuskusti plikai ir del to, kad jau labai skirtingu ilgiu tie plaukuciai "pukuciai" buvo.
Siesta
As savo abieju bernu neleidau plikai skusti, kazkaip gaila buvo, nes abudu stiprius grazius plaukus turi jau nuo gimimo, o jaunelio dar garbanojasi... ax.gif , vyresneli pati kirpdavau jau nuo 4 men, o veliau labai faina kirpeja radom, tai dabar visa seimyna namuose kerpa thumbup.gif . Labai patogu, ir vaikai prie vieno zmogaus priprato, prisileidzia, jokiu asareliu ar klyksmu nebuna schmoll.gif , jaunelis jau nuo 2-o kirpimo ramiai sedi clap_1.gif
ALMUKAS
Grynos nesąmonės doh.gif tie mažų vaikų plaukų skutimai. Man tai asocijuojasi su kalėjimu. Ir kur g.gif mamos protas, jei gali savo vaiką net plikai nuskusti. Mano abiems panoms auga gražiausi thumbup.gif ilgi ir lengvai banguoti plaukai. Siūlė ir man kažkada taip daryti, bet ne mano sąžinei taip tyčiotis cry.gif iš savo vaiko.
maminčius
tikrai tie plauku skutimai kazkokie prasimanymai ir neismanymai.
as savo dukrytes neskutau ir stroriausi plaukuciai auga. kadangi esu pati kirpeja tai dukryte pati kerpu, bet grazuole ta mano jau labai nemegsta kirptis- tai 3 kyrpiais reik nukirpti kirpciukus. manu kad maziems vaikams reiktu kirpti kirpciukus, nes ju buna labai aukstos kaktytes- tai graziau atrodo kai jos pasislepia biggrin.gif . ir kol mazi buna jiems auga daug gyvaplaukiu- plonu plaukuciu aplink plauku augimo krasta , ir kaip jie styro staciai- na nekoks vaizdelis. taigi geriau kaip juos paslepia kirpciukai
kajote
Nemanau, kad saviskiui kada nors skusiu plaukus schmoll.gif
O, kirpciukus tai jau ruosiuos neuzilgo pakirpti ax.gif
vivaflame
doh.gif skusti savo nuosava vaika plikai! cry.gif doh.gif
kosmaras
as kirpau pora kartu, bet tik labai truputi, kirpciukus kad i akytes nelystu ir kasytes, kad grazesnes butu smile.gif
bitemajagsm
Taip pat esu skutimo plikai priešininkė. Visiškas absurdas. Jau kam kokius plaukus dievulis padovanojo, tai tokie ir bus, ir jokie skutimai nepadės. Nei manęs, nei vyro tėvai nebuvo nuskutę (ačiū dievui), savo vyresnėlės taip pat neskutau (mažosios tikrai neskųsiu), o plaukais tikrai visi galime didžiuotis.
Beje, teko skaityti, kad iš viso iki 3 metų vaikams nereikėtų plaukučių kirpti, atseit, labai pažeidžiamas jų biolaukas. Tai ką šnekėti tokiu atveju apie plaukų skutimą?
titomama
Kada pirmą kartą kirpote mažajam plaukus. Kažką viena ausim esu girdėjus, kad iki metų nereikėtu kirpti. g.gif
Laiza
Vyresniajam iki pusantrų metų nebuvo, ką kirpt... O mažąjį pirmąkart kirpom, kai jam suėjo treji metai, nes iki to laiko kategoriškai atsisakydavo sėstis į kirpyklos kėdę. Žvygint vaiko nesinorėjo. O kai suėjo treji, vieną atmintiną šeštadienį pats pasiprašė. Gerai, kad garbanotas, tai dar pakenčiamai atrodė. Tiesa, daug kas pavadindavo mergyte, bet juk nuo to lytis nesikeičia. smile.gif
Zuika1
Š tai pati kerpu su mašinėle kol kas , nes į kirpyklą dar ko gero nelabai norėtų.
Rasa 25
Kai sūnui suėjo 2 metukai, tiesiog nuvedėme į kirpyklą ir apkirpome berniukiškai. Iki to laiko buvo ilgi garbanoti plaukai, tai vyrui skaudu buvo girdėti, kad jo sūnų visi vadina mergaite. Kirpykloje šalia kirpo kažkokį vyrą, tai vaikas visą laiką stebėjo, ką jam ten daro. Nors tiesa, už rankos reikėjo laikyti.
Mažajai metukai - kirpčiukus pakerpame jau senai, kaip iki metų nekirpsi , jei vaikas nieko nemato.
Valmiera
Aš savo mažąjį garbanių jau 2 kartus kirpau. Į kirpyklą mes jo nevedėme, mūsų močiutė labai šauniai su žirklėmis tvarkosi.... smile.gif
Pirmą kartą mažius atsiklaupęs ant sofos atlošo mašinytes stumdė ir nelabai suprato, kas vyksta, ko ta močiutė aplink galvą makaluojasi.... Mažuliui tuomet buvo 1 metai ir 4 mėn.
Antrą kartą mažuliui garbanėles kirpome po 2 mėn. Tuomet mažius jau pats susidomėjęs kilnojo ant stalo padėtas nukirptas garbanėles, bet stovėjo nesimakaluodamas.
undinėle
QUOTE(titomama @ 2005 11 14, 20:49)
Kada pirmą kartą kirpote mažajam plaukus. Kažką viena ausim esu girdėjus, kad iki metų nereikėtu kirpti. g.gif
*

gal visiskai nukirpti ir nereiketu(iki metu) bet siek tiek pakirpti jei vaikas nemato nieko jau per tuos plaukus tai tikrai nieko blogo thumbup.gif va as dabar kai vaikuj suejo 1m. ketinu visiskai nukirpti plaukucius,nors nelabai yra ka kirpti doh.gif bet tikiu kad prades geriau augti.arba ne g.gif na bet kurio atve blogiau nebus. surizikuosim. 4u.gif

tiesa o kirpti negalima todel (kaskur skaiciau) kad atseit jei yra plaukuciai tai jie kaskokia funkcija atlieka.ir iki metu tuo labiau nukirpti negalima.nezinau kiek cia tiesos... g.gif
nikitaL
As tai savo dukryte kirpau pirma karta kai jai buvo metukai.Auginam plaukelius,bet,kad jie labai isleto auga,gaila,nezinau kaip cia reiketu tuos plaukelius paskatinti,kad jie butu bent kiek jau veslesni ar stipresni.Gal turite panasiu problemyciu,kaip musu.Na aisku,kad ir musu su vyru nera labai jau kokie tie plaukai,bet gal kokiu patarimu is saves turite,pasidalinkite g.gif sunglasses2.gif su manimi,dekui. smile.gif
mama-rasa
[COLOR=blue][U][SIZE=7]
Aš tai savo mažiu kirpau kai jam buvo 2m ir pati jį bandžiau su mašinėle ir taip jį kuteno kad jis vos nusėdėjo,tai teko pasikviest į pagalbą kaimyne g.gif tai ji jį pakalbino o aš baigiau darbą. Tai kai mes nuėjom į poliklynika tai sesuti klausia kas taip nukirpo berniuka gražiai. thumbup.gif
Nors išpradžiu buvau šukėm iškarpius nes labai neramiai sėdėjo o kai jį kalbino kaimįnė tai aš tokius družiukus padariau galia , tai ir nieko nesimatė.
Tai kirpkit pačios namie ir nemanau kad kils kokių problemu, o kirpykluosia daugialis vaikų išsigasta schmoll.gif
JOLYSKA
Man mama irgi liepe iki metu nekirpti plaukuciu,sako po to prasti plaukuciai buna.Na cia jau musu senoliu ismintys smile.gif O kiek tame tiesos neaisku ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.