Donalita
2007 10 17, 15:17
Sveikos, Supermamos noriu pasiguosti Kai mano sūnus buvo visai mažutis ir neskyrė dar dienos nuo nakties, tai kiaurą parą maitindavau, gyvenau jo ritmu ir, aišku, kiaurą parą valgydavau. Buvau naujai iškepta "žalia" mamytė ir bijojau, kad tik pienuko užtektų  kad tik mums abiems vitaminų nepritrūktų. Mano medžiagų apykaita lėta, iki nėštumo aš valgiau nedaug, o pusryčius tik kartais - skrandis atsibusdavo, tik kai jau darbe būdavau  O dabar  Susierzinau, kai supratau, kad kuo daugiau valgau, tuo daugiau noriu  Kiekvieną kartą atsibudus pirma mintis - VAAAAAAAAALGYT. Maitinu mažių, o pati mintim naršau po šaldytuvą ir puodus  Kažkuriuo momentu mažius nustojo naktinėti. Pavalgydavo ir atgal į lovytę čiūčia liūlia, o naktiniai žindymai sutrumpėjo iki 20 min. Seniai nustojau naktim valgyt, tik geriu kiek noriu. Bet tada mažiui surikus pirmiausia skuodžiu į tualetą  O neseniai vėl užėjo - tik pramerkiu akis ir VAAAAAAAALGYT Na, nesidietinu aš, žinau, kad žindyvėms negalima, bet ir į dramblienę pavirsti nenoriu. Vakarienę sočią suvalgau. Bėda ta, kad riešutai, vaisiai ir pan dalykai yra tik bereikalingos kalorijos, nesotu man. Būna, kad ir prasivartau vos ne iki kito mažiaus nubudimo, galvodama apie valgį. Ką daryti, kaip tą "aukso viduriuką" atrasti?
As ir zalia naujai iskepta mamyte  Norisi dar biski svorio numesti, nes nepatinku sau- uztektu kelis kilus numesti ir butu ok..bet ir bijau kad nors pienuko uztektu, kad jis butu kokybiskas tai valgau tada kada noriu ir nesidietinu- vis gi svarbiau mano leliukas o ne tie kilogramai.. Na as nakti tai neuzkandziauju tik geriu skyscius nes labai troskina  Jei tau kyla mintys apie valgyma tai matomai esi alkana..Siaip dar kartais buna tokios bangos kai nera kas veikti..Tai diena bandyk uzsiimti kazkuo idomiu- nebus laiko galvoti apie valgi..
Minlina
2007 10 17, 18:04
Sveika, rence25, paciau, kad tu sitoj temoj, ir as uzsukau  Labas, Donalita Zinot, mergaites, kai domejausi apie maitinima ir visus susijusius dalykelius, perskaiciau, kad, jei per nestume nepriaugo labai daug svorio, maitinanciai mamytei rekomenduojama suvalgyti apie 500 kaloriju daugiau nei iki nestumo. O ir iki 1000 papildomu kaloriju dar ne beda. Nes kadangi vaikelis maitinasi tik is mamytes, tai gaunasi, kad ju svoriukas yra kaip ir bendras, o vaikeliui gana sparciai ji reikia auginti. Tad nenuostabu ir tie naktiniai valgymai  As pati irgi pastebejau zymiai padidejusi apetita, nakti taip pat uzkandu ka nors lengvo, nes kitaip visai neistempciau tu nemigu... Tik aisku, nereikia persistengti, paskui ne tik vaikiukas, bet ir mamyte po kg per menesi prades priauginet
merrgele
2007 10 17, 20:34
maitinu jau antrą vaiką.Dukrą išmaitinau iki 11 men.7 men.tik mano pieną gerė. Vakarais išgeriu saldžios arbatos ir suvalgau tai ką tuo metu noriu.Vieną vakarą norisi šokolado kitą mėsos.Aišku nepriryju ,bet pavalgau,naktį prie lovos turiu vandens stiklinę.svoris krenta gerai jau numečiau 14kg.Jai nepavalgysit būsit suirzusios ,o tai jau blogai.geriau kilogramas ant klubų ir veide šypsena.Kai mažai pradės lakstyt vis tiek nukris...
Dziaugsmukas
2007 10 17, 21:33
Na ir man apetitas nezmoniskas.Svoris tai palyginus graziai nukrito,tik pilvelis nei sioks nei toks liko.Noriu biski ta pilvuka pagrazinti,bet ,kad neiseina valgau apsisukus
QUOTE(Minlina @ 2007 10 17, 19:04) Sveika, rence25, paciau, kad tu sitoj temoj, ir as uzsukau  Labas, Donalita Zinot, mergaites, kai domejausi apie maitinima ir visus susijusius dalykelius, perskaiciau, kad, jei per nestume nepriaugo labai daug svorio, maitinanciai mamytei rekomenduojama suvalgyti apie 500 kaloriju daugiau nei iki nestumo. O ir iki 1000 papildomu kaloriju dar ne beda. Nes kadangi vaikelis maitinasi tik is mamytes, tai gaunasi, kad ju svoriukas yra kaip ir bendras, o vaikeliui gana sparciai ji reikia auginti. Tad nenuostabu ir tie naktiniai valgymai  As pati irgi pastebejau zymiai padidejusi apetita, nakti taip pat uzkandu ka nors lengvo, nes kitaip visai neistempciau tu nemigu... Tik aisku, nereikia persistengti, paskui ne tik vaikiukas, bet ir mamyte po kg per menesi prades priauginet  Sveika Minlina ir kitos maitinancios mamytes Smagu kad prisijungi prie pokalbiu..Is tikruju kaip faina kad yra supermama- galima pasiskaityti ir gauti naudingu patarimu  O del svorio tai as taip pat skaiciau kad reikia papildomai 500kaloriju- bet dabar ir laiko nera ir noro ju skaiciuoti  Man svoris po gimdymo ir gana graziai nukrito, bet praplatejo klubukai ir pilvukas jau ne toks stangrus kaip buvo..Gal pratimai pades.
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 10 17, 20:33) Na ir man apetitas nezmoniskas.Svoris tai palyginus graziai nukrito,tik pilvelis nei sioks nei toks liko.Noriu biski ta pilvuka pagrazinti,bet ,kad neiseina valgau apsisukus  Smagu kad svoris nukrito  , o del pilvuko pagrazinimo tai reikia pratimukus daryti  man labai padeda atsilenkimai, tik ne visada darau, kartais pritingiu  . Na o vakarini alki malsinu hipp arbatele zindyvems, pradzioj man jos skonis nepatiko, bet dabar  net alki numalsina.
Donalita
2007 10 19, 02:03
Aš labai džiaugiausi, kad per nėštumą viršsvorio nepriaugau, o vat po gimdymo  Mėginu teisintis, kad mažius dar neturi jokio režimo, tai sunku per parą paskirstyti valgymus. Žinau, kad sveika dažnai po truputį, bet man taip nesigauna. Tiksliau, gaunasi nuolatinis užkandžiavimas. Pusryčius dar normaliai pavalgau - mažius išsimiegojęs, geros nuotaikos, pabūna pats sau vienas truputuką, kol sau ir jam ką padarau. O paskui prasideda  žinodama, kad negalėsiu nei pasigamint pietų, nei ramiai pavalgyt, per visą dieną šluoju viską, kas po ranka pakliūva. Vakare sukertu sočią vakarienę, o naktį kiekvieną kartą atsibudus deruosi su savo sąžine ir skrandžiu
railukgec
2007 10 20, 09:57
Sveikos mamos, Pritariu donalitai, kad lelyte neleidzia nei pasidaryt ka nors normaliai uzkas, nei tuo labiau pavalgyt. Visko slamst nesinori man figura dzin gaila savo lelytes pilvuko. Alki malsindavau saldainem, bet veida papuose spuogai
Liutaure
2007 10 20, 23:53
ir as nakti pabudusi mielai suvalgau puse sokolado ar sureli  , norisi  , vis guodziu save, kad maitinanciai mamytei reikia gerai pavalgyti, o figura veliau  , bet ji vistiek tokia kaip buvo nebebus, pries nestumus sveriau 56 kg o dabar 70 kg.
Klepesova
2008 02 03, 19:50
QUOTE(railukgec @ 2007 10 20, 11:57) Sveikos mamos, Pritariu donalitai, kad lelyte neleidzia nei pasidaryt ka nors normaliai uzkas, nei tuo labiau pavalgyt. Visko slamst nesinori man figura dzin gaila savo lelytes pilvuko. Alki malsindavau saldainem, bet veida papuose spuogai  Saldainiais? juokauji? aš nedrįsau saldainių į burną įsidėt pakol mažylei suėjo 3mėnesiukai... Iki to laiko galima sakyt buvau gyva ant kiaulienos išpjovos, vištienos file ir jautienos išpjautinės... bei grikių, ryžių, makaronų... Apie salotas net negalvojau- mat žalias daržoves labai atsargiai įvedinėt reikia- kad neišsivystytų alerginė reakcija kūdikiui... ir iš viso- net ištisai "ėsdama" aš numečiau daug svorio- mat valgyti ne viską galėjau... Ir naktiniai maitinimai mane kankindavo- tiesa su jais radau bendrą kalbą: stiklinė vandens, gabaliukas šaltos virtos mėsytės, gabaliukas virtos morkytės (vėliau bulvytės) ir vėl vandenukas- ant to karto užtenka) Bet atėjo ilgai lauktas 4 mėnesiukas ir aš jau galėjau valgyti VISKĄ... ir naktimis nebesinorėjo...
zvaigzdute23
2008 02 03, 20:29
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 03, 19:50) Saldainiais? juokauji? aš nedrįsau saldainių į burną įsidėt pakol mažylei suėjo 3mėnesiukai... Iki to laiko galima sakyt buvau gyva ant kiaulienos išpjovos, vištienos file ir jautienos išpjautinės... bei grikių, ryžių, makaronų... Apie salotas net negalvojau- mat žalias daržoves labai atsargiai įvedinėt reikia- kad neišsivystytų alerginė reakcija kūdikiui... ir iš viso- net ištisai "ėsdama" aš numečiau daug svorio- mat valgyti ne viską galėjau... Ir naktiniai maitinimai mane kankindavo- tiesa su jais radau bendrą kalbą: stiklinė vandens, gabaliukas šaltos virtos mėsytės, gabaliukas virtos morkytės (vėliau bulvytės) ir vėl vandenukas- ant to karto užtenka) Bet atėjo ilgai lauktas 4 mėnesiukas ir aš jau galėjau valgyti VISKĄ... ir naktimis nebesinorėjo...  As ir panasiai, tik as be saldainiuko isbuvau puse metu, o dabar nors maitinu, bet jau prisilaikau dietos, bet kai pripratau prie mesos, tai dabar kartais sienom norisi lipti.
as irgi nakti pamaitinu maziu ir i saldytuva  nu negaliu-noriu valgyti, kazka reikia imesti i skrandi, apetitas nerealus po gimdymo! kartais sokolado nukniaukiu, bet dazniausiai jogurta ar sausainiu su pienu , banana-nu sveikai kazka... del svorio nesijaudinu, nes stengiuosi islaikyti priaugtus kg nestumo metu
spicykimmy
2008 11 05, 10:47
as pirmus du menesius irgi po naktinio maitinimo kartais saldytuva vartydavau  , bet dabar savaime man praejo tas naktinis apetitas
MarryJane
2008 11 05, 11:56
Nesuprantu, as cia, matyt, viena tokia...  . Po gimdymo apetitas visiskai dingo. Per 2 men susigrazinau pries nestumini svori, kuris yra laaaaaaaabai mazas (170 cm ir 48 kg). Pirmus 2 men absoliuciai i maista ziuret negalejau, per prievarta valgiau. Po to po truputi pradejo geret apetitas, bet vistiek ne stebuklingas. Apie naktinius kazkokius uzkandziavimus net nekalbu. Paskutini karta pavalgau kokia 8 val vakaro, tai paskui iki kokiu 10 val ryto nieko nesinori  . Atrodau kaip giltine tik dalgio truksta  . Stengiuosi kiek iseina daugiau valgyt, bet labai jau sunku. Per nestuma apetitas tikrai buvo geras, atrodziau kaip zmogus, labai man patiko tie papildomi kg. Bet po gimdymo jie staigiai isgaravo, net nespejus jais pasidziaugt  . Gal cia daugumai kaip akibrokstas nuskambes, bet as tiesiog SVAJOJU priaugti svorio! Visai savijauta kitokia buna, patyriau per nestuma... O dar maitinu, tai tiesiog jauciu kaip svoris ir toliau po truputi krenta, tuoj visai nebeliks is ko pieneliui gamintis  .
O as ir pries nestuma, ir nestumo metu, ir dabar, maitindama, uzkandziauju naktimis  Man tada viskas tai skanu, stoviu sau saldytuva atsidarius, beveik miegu, bet valgau
ciku_caku
2009 07 20, 14:54
nakti vis prigriebiu koki meduoliuka, nes skrandis marsaus groja
vetruze
2009 07 21, 14:02
o man niekada nakti nesinori valgyt
Numenor
2009 07 22, 00:17
As naktimis irgi nevalgau (tikiuosi, kad ir nepradesiu  ), bet pirmus menesius daug gerdavau.
Linute_3
2009 07 31, 14:17
As naktim irgi šaldytuvą terorizuoju Siaip stengiuosi vandens atsigerti - alki numalšina
beskaiste
2009 09 18, 12:11
nakti stengiuos arbatas tik gert kazkaip saldumynus kertu ,nuo kuriu per pirma men net priaugau 5 kg tai dabar atsisakiau chalvos ,sausainiu ,pyragu --tokie buvo uzkanzdiavimai iki siol  pilvo raumenukams geriausia pilvo presas kasdien tiesiog reikia uzsispyrimo ir kantrybes ir svoris pasieks savo norima riba.jokiu budu negalima apsileist ,po to sunku buna to svorio atsikratyti ...
Naktimis neuzkandziauju, bet troskina tai nerealiai  . Nebeuztenka prie lovos pasistatyti stiklines vandens, naudoju vyro bokala (0,5 litro). Anksti ryta lekiu papildyti vandens atsargu
Raselelyte
2009 09 18, 13:28
QUOTE(miix @ 2009 09 18, 13:53) Naktimis neuzkandziauju, bet troskina tai nerealiai  . Nebeuztenka prie lovos pasistatyti stiklines vandens, naudoju vyro bokala (0,5 litro). Anksti ryta lekiu papildyti vandens atsargu  o tu mineralinio buteli prisipilk vandens ir nereiks lakstyti, as taip darau Papildyta:QUOTE(Lasyte @ 2008 11 06, 00:01) O as ir pries nestuma, ir nestumo metu, ir dabar, maitindama, uzkandziauju naktimis  Man tada viskas tai skanu, stoviu sau saldytuva atsidarius, beveik miegu, bet valgau   isivaizduoju ta vaizdeli
QUOTE(Raselelyte @ 2009 09 18, 15:28) o tu mineralinio buteli prisipilk vandens ir nereiks lakstyti, as taip darau  Dekui, geras patarimas
ooooj as irgi valgiau pirmus menesius, kaip beje ir visa nestuma. Nu gal ne uz tris bet uz du tai tikrai. Ir naktim valgydavau ir dienom valgydavau. Istisai. Ir geriau labai daug is pradziu. Dabar kai vaikai jau dideli ir to pienelio vistiek maziau geria tai apetitas sumazejo kazkiek. Na dabar suvalgau jau mazdaug kiek mano vyras ir nakti jau nebevalgau  Del to visiskai nesijaudinu, nes svoris nedideja. Manau nustosiu maitint ir valgyt nenoresiu tiek, o dabar reik dziaugtis gyvenimu
Lokiukas
2009 09 24, 09:50
O as nenorejau niekada nakti valgyt, tik pirmus menesius gerdavau diena ir nakti daug, troskino beprotiskai Diena aisku normaliai valgydavau, daugiau nei dabar kai jau maziau pienuko geria maze
ugnezas
2009 09 27, 14:30
o as niekaip negaliu nustot nakti uzkandziaut  kai maziuke prasibunda atsigert pienelio as pagalvoju ar turiu kokia bandele virtuvej, tada ji uzmiega ir as kulniuoju ja atsinest
zzitukass
2009 09 28, 18:46
aš ir diena ir naktį vis kazko virtuvej ieškau  , neščia kaip buvau tiek nevalgiau  ir daug gerti noriu
|
|