Na nezinau kiek kitiems, bet mums sitas dalykas labai aktualus patapo. Musu aukle valgos pas mus ir ji na kaip cia pasakius, bele ko nevalgo. Is zuvu tik lasisa (ir tai kartais kai cielas zuvis perku sako, kad kieta
Tai tu jai pasakyk, kad maista su savim atsinestu, o jusu nevalgytu
As su savo aukle taip susitarus. Is musu tik arbata ir cukru naudoja. Negi as turiu jai kiekviena vakara sriubas virt ir mesas kept? Ir taip vos seimynai speju paruost ka nors. O aukle gali atsinest desreliu, koldunu, misrainiu, jogurtu, vaisiu ir t.t. ir tikrai nebadaus
Nu nesamone
geriausios šviežios daržovės šiuo metu yra morkos, burokėliai ir kopūstai. visa kita importas, baisiai nesveika. klakutus irgi kombikormu su žuvies miltais, antibiotikais bei hormoniniais augimo priedais lesina. nesveika. lašišos iš žuvynų šeriamos taip pat dibtinai, nesveika. siūlyk auklės sveikatos ir grožio labui liet, kruopas plius minėtas daržoves. iš dosnumo gali gero augalinio aliejaus pridėt po vieną šaukštą dienai
Na, jei jau ji gurmane , tai ir tu turi pasistengti
va as irgi galvoju, kad gal geriau auklei moket ne minimuma, bet kad jau savo maitinimusi ji pati pasirupintu - o tai gaunasi, kad su aukle dar gaunu ir rupesti, kad visalaik saldytuve butu, ko valgyt.
pvz., pas mus ne visada buna mum i darba iseinant - parsinesam grizdami...
Nu ir nesamone - aukle gurmane
Babaushe, nepyk uz mano pasakyma, bet tu isties trenkta, jei taip gurmaniskai maitini aukle, nu bele ko nevalgo lai ir nevalgo nieko, isalks sues bet ka. Na kazkaip tu cia nekaip man pasirodei, turek savigarbos, leidies kazkokiai babulkai uzsilipt ant sprando, lasisu mat uzsimane, per kietos jai, blin duris parodyciau tokiai.
as pati aukle tad jau ir nesisakoju ten labai seimoje ka duoda ta valgau, o siaip dazniausiai pasako ka galiu ir kas yra saldytuve, labai geros mamos pasitaike. ir nebudavo tokiu klausimu apie valgyma.
manau reiketu toki klausima aptarti su aukle. ji turetu buti supratingesne ir vistiek gi ji ne savo namuose valgo, kiti namai tai nereiskia, kad restoranas!
Na jei reiktu dirbti aukle seimininku namuose(pati dirbu savo namuose) as niekada negaleciau valgyti maisto tos seimo,pati nesciausi,man kazkaip jau nepatogu butu raustis po saldytuva ir valgyti kitu zmoniu maista,juk man mokami pinigai tai as ir maista savo atsinesciau.Va mano mama irgi dirba aukle siuo metu,tai vaikucio teveliai sako valgykit ka randat saldytuve,bet ji net savo kava ir arbata atsinesa,jau nebesnekant apie maista,nors beje vaikui maista ji gamina.
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 05, 21:40) Na jei reiktu dirbti aukle seimininku namuose(pati dirbu savo namuose) as niekada negaleciau valgyti maisto tos seimo,pati nesciausi,man kazkaip jau nepatogu butu raustis po saldytuva ir valgyti kitu zmoniu maista,juk man mokami pinigai tai as ir maista savo atsinesciau.Va mano mama irgi dirba aukle siuo metu,tai vaikucio teveliai sako valgykit ka randat saldytuve,bet ji net savo kava ir arbata atsinesa,jau nebesnekant apie maista,nors beje vaikui maista ji gamina. as ir nesiknisu tik jei jau taip atskirai paruosia arba paisulo tiksliai ka valgyti. jei valgau tai stengiuosi kuo maziau, o jei ka pasakau. kai dirbau visa diena, tai gi nesinesi pusryciu, pietus ir vakariene. QUOTE(indre-g. @ 2007 01 05, 21:49) as ir nesiknisu tik jei jau taip atskirai paruosia arba paisulo tiksliai ka valgyti. jei valgau tai stengiuosi kuo maziau, o jei ka pasakau. kai dirbau visa diena, tai gi nesinesi pusryciu, pietus ir vakariene. O as nesciaus.Na pusrycius ryte namie gali pavalgyt,vakariene irgi namie,belieka tik pietus.Juk ir kokioje istaigoje dirbant tas pats,juk nieks nesinesa -----pusryciu,pietu ir vakarienes,tik pietus QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 05, 21:56) O as nesciaus.Na pusrycius ryte namie gali pavalgyt,vakariene irgi namie,belieka tik pietus.Juk ir kokioje istaigoje dirbant tas pats,juk nieks nesinesa -----pusryciu,pietu ir vakarienes,tik pietus nu man pusryciai ankstyva ryta nelenda tik arbata ir koks sumustinis, kas nors lengvo, o vakarienes jau jeigu velyvas metas tai tikrai nesinesciau, nes namo grizti tekdavo net po 12nakties grizt. tai nemanau, kad kas is vakarienes ir lystu i burna. tikriausiai tik miegas QUOTE(indre-g. @ 2007 01 05, 22:01) nu man pusryciai ankstyva ryta nelenda tik arbata ir koks sumustinis, kas nors lengvo, o vakarienes jau jeigu velyvas metas tai tikrai nesinesciau, nes namo grizti tekdavo net po 12nakties grizt. tai nemanau, kad kas is vakarienes ir lystu i burna. tikriausiai tik miegas Na taip as nesakau buna visokiausiu situaciju,svarbiausia as manau,kad aukle turi elgtis padoriai,nelisti ten kur jai nereikia,nevadovauti seimininku namuose,kaip savo namuose.ir tada viskas bus gerai. QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 05, 22:07) Na taip as nesakau buna visokiausiu situaciju,svarbiausia as manau,kad aukle turi elgtis padoriai,nelisti ten kur jai nereikia,nevadovauti seimininku namuose,kaip savo namuose.ir tada viskas bus gerai. taip sutinku dabar i visus siuos teiginius aukle neturi kituose namuose jaustis kaip restorane, nes girdejau ir tokiu situaciju kai tevai perka maista pagal aukles, cia tai tikra nesamone. taip neturi buti
Na, mūsų auklė tada tikrai neišranki
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 06, 03:58) idomu kokiu dar buna Papildyta: QUOTE(Skeveldra @ 2007 01 06, 12:29) Na, mūsų auklė tada tikrai neišranki suprantama, kad moteriske nepatogiai jautesi man ir taip buvo
Na, mano auklė tai ne tik pati valgo kelis kartus per dieną, bet toks vaizdas, kad dar ir namo parsineša.
O vieną kartą paskambinu aš jai ir klausiu - ką veikiat, ar mano vaikas pusryčius valgė. O ji man ir sako - nelabai valgė, bet aš sau pusryčiams dešrelių išsiviriau, tai ir jai daviau, pora kąsnių suvalgė, o dabar pietų ką čia man reikės valgyti tai nežinau... Tai vos nuo kėdės nenukritau. Kažkaip neįsivaizdavau, kad man auklę reikės maitinti tris kartus per dieną ir dar namo įdėti. Bet pati esu kalta - kai priėmiau ją į darbą, nesutarėm tiksliai kaip ji valgys. Tai moteriškė ir naudojasi, be jokių kompleksų.
Mano aukles kai taremes del darbo paklausiau ar nores valgyti pas mus, tai ji pradejo vardinti, kad kiaulienos nevalgo, mesa tik su sv. darzovem, duonos nevalgo, bulviu nevalgo, pieno produktu irgi ne, nes tai nesveika. Tai sutarem taip: atsinesa ka ji nori is namu, jei beda - uzkanda ka randa saldytuve. Mat mes labai jau nesveikai maitinames... Kazkokiu budu per puse metu problemu dar tfu tfu tfu nebuvo.
Tiesa, kai del darbo kalbejom ir su kitom auklem, kone is kas antros isgirsdavau klausima "o kaip mane maitinsite"....Daznai net ir pries tai ka reiks su vaiku daryti. Man susidare ispudis kad aukles bene labiausiai savo sveika mityba susirupinusios Lietuvos pilietes. QUOTE(Skeveldra @ 2007 01 06, 10:29) Na, mūsų auklė tada tikrai neišranki o tai ko pusbadziu sedejo?
kartais atodo kad kai kurios aukles ne tik kad algos geros nori, bet vos ne pilno islaikymo...bilietelio, maisto....gerai kad dar rubu apipirkt nepradeda prasyt
QUOTE(giedrag @ 2007 01 18, 11:36) Na, mano auklė tai ne tik pati valgo kelis kartus per dieną, bet toks vaizdas, kad dar ir namo parsineša. O vieną kartą paskambinu aš jai ir klausiu - ką veikiat, ar mano vaikas pusryčius valgė. O ji man ir sako - nelabai valgė, bet aš sau pusryčiams dešrelių išsiviriau, tai ir jai daviau, pora kąsnių suvalgė, o dabar pietų ką čia man reikės valgyti tai nežinau... Tai vos nuo kėdės nenukritau. Kažkaip neįsivaizdavau, kad man auklę reikės maitinti tris kartus per dieną ir dar namo įdėti. Bet pati esu kalta - kai priėmiau ją į darbą, nesutarėm tiksliai kaip ji valgys. Tai moteriškė ir naudojasi, be jokių kompleksų. Papildyta: QUOTE(jurga11 @ 2007 01 18, 15:07) Mano aukles kai taremes del darbo paklausiau ar nores valgyti pas mus, tai ji pradejo vardinti, kad kiaulienos nevalgo, mesa tik su sv. darzovem, duonos nevalgo, bulviu nevalgo, pieno produktu irgi ne, nes tai nesveika. Tai sutarem taip: atsinesa ka ji nori is namu, jei beda - uzkanda ka randa saldytuve. Mat mes labai jau nesveikai maitinames... Kazkokiu budu per puse metu problemu dar tfu tfu tfu nebuvo. Tiesa, kai del darbo kalbejom ir su kitom auklem, kone is kas antros isgirsdavau klausima "o kaip mane maitinsite"....Daznai net ir pries tai ka reiks su vaiku daryti. Man susidare ispudis kad aukles bene labiausiai savo sveika mityba susirupinusios Lietuvos pilietes. ,,mat aukles( ne visos, bet...) pacios alkaniausios`` aukle atrado kur skaniai pavalgyt ir pabandyt naujo maisto 1. idomu kiek jus sitai gurmanei mokat, kad is aukles algos gali lasisa pirkt, brangiausia vyna, geriausia suri, vaisius kurie ziema kainuoja nemazus pinigelis? 2. pasakyk kad jum per brangu ja maitint, tai pasieskosit kitos aukles ( as tikrai neleisciau sitaip manimi naudotis Papildyta: QUOTE(Guga @ 2005 03 01, 11:35) Tai tu jai pasakyk, kad maista su savim atsinestu, o jusu nevalgytu As su savo aukle taip susitarus. Is musu tik arbata ir cukru naudoja. Negi as turiu jai kiekviena vakara sriubas virt ir mesas kept? Ir taip vos seimynai speju paruost ka nors. O aukle gali atsinest desreliu, koldunu, misrainiu, jogurtu, vaisiu ir t.t. ir tikrai nebadaus nu niekaip neisivaizduoju kaip maista reiktu is namu nestis QUOTE(Martyna @ 2005 03 01, 11:38) Nu nesamone QUOTE(giedrag @ 2007 01 18, 10:36)
As priimdama i darba is kart susitareme, kad ji ateina kaip i darba, t.y. arbata kava - prasom, visa kita atsinesti. Bo man irgis darbe niekas kotlietu nekepa
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 24, 21:02) O ko cia nesuprasti nepamirsk, kada tada turi pietu pertrauka, per kuria gali iseit ir pavalgyt QUOTE(Puikutė @ 2007 01 24, 22:04) nepamirsk, kada tada turi pietu pertrauka, per kuria gali iseit ir pavalgyt O ka tu nesuspeji papietauti kol vaikutis miega Beje kai dirbau VSI imoneje ne visada suspedavau ir papietauti per tuos darbus,ir nieko isgyveni
Oho, koks ypatingas tas aukles darbas, gal ir man persikvalifikuot? Pridetine darbo verte: be atlyginimo bei nestresiniu darbo salygu su neretomis ir netrumpomis pertraukelemis vaiko miego metu gaunamas maitinimas, o jei dirbi pilna darbo diena- maitinimas 3 kartus per diena, taigi, maistui jau ir sutaupai, taip sakant, atlyginimas- jau grynas pelnas, kinui ir shkudurams.
As tai biski apakus nuo tokiu aukliu pasisakymu. QUOTE(aurushka @ 2007 01 25, 11:19) Oho, koks ypatingas tas aukles darbas, gal ir man persikvalifikuot? Pridetine darbo verte: be atlyginimo bei nestresiniu darbo salygu su neretomis ir netrumpomis pertraukelemis vaiko miego metu gaunamas maitinimas, o jei dirbi pilna darbo diena- maitinimas 3 kartus per diena, taigi, maistui jau ir sutaupai, taip sakant, atlyginimas- jau grynas pelnas, kinui ir shkudurams. As tai biski apakus nuo tokiu aukliu pasisakymu. apie ka tu cia? mieloji, protinga mama priimdama aukle, skaiciuoja kiek ji jai gali pasiulyti su matinimu. QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 08:30) apie ka tu cia? mieloji, protinga mama priimdama aukle, skaiciuoja kiek ji jai gali pasiulyti su matinimu. Na, tai yra atsakomybe, o ne stresiskumas, o mano asmenine nuomone, tai yra visiskai skirtingi dalykai, o stresiskumo pasverimas- daznai labai subjektyvus ir nepamatuojamas dalykas, ypac svarstant taip abstrakciai, t.y. aukles darba lyginant ne su konkreciu kitu, o su aplamai kitu darbu. Todel sitos savo nuomones, kad aukles darbe maziau streso, net neginsiu, o ja tiesiog pasituresiu. Puiku, jei protinga mama tai pasveria ir aptaria, priimdama aukle i darba, mzd taip: jus uz si darba, i kuri ieina ttt, gausite atlygima ttt, taip pat valgysite pas mus, tai, kas tuo metu bus saldytuve, arba- pas mus niekada netruksta arbatos ar kavos, nepriestarausiu, jei kazkokius atsinestus pietus sildysite mikrobangeje ar ant virykles. Juk i darba priimdamas vadovas taip pat siuos dalykus susako: toks ir toks atlyginimas, pas mus pvz yra virtuvele, kur stovi saldytuvas, mikrobange, arbatinis, arba- pietu pertrauka nuo tada iki tada, valgyti vietoje salygu deja neturime. Nu dar negirdejau apie kompanija, kuri savo darbuotoju patogumui ir naudai samdytu vireja. Kai viskas apibrezta, viskas aisku, ir nekyla panasios problemos, apie kuria sioje temoje kalbama. Darbiniai santykiai. Slidi ta riba, nes cia svetimas zmogus isileidziamas labai pavojingai arti, i asmenine erdve, bet nuo to jis netampa seimos nariu ar biciuliu, jis vis tiek- samdomas darbuotojas. O cia pasisakiusiu aukliu pasisakymai pakraupino todel, kad ta maitinimasi SAVO DARBO VIETOJE kai kurios traktuoja kaip savaime suprantama dalyka, o ne kaip pridetine verte, derybu objekta ateinant i darba. Papildyta: p.s.: Jokiu budu nenoriu sumenkinti aukles darbo- tai is tiesu labai svarbus ir atsakingas darbas, be minetu pleputes atsakomybiu, dar esi atsakingas uz kiekviena to zmogucio diena, kaip jis ja praleido, ko ismoko (kalbu nebutinai apie mokymasi skaityti ir rasyti), daugiau GYVENO ar nuobodziavo, visa tai labai svarbu, ir atsakomybes daug. Kaip, beje, ir kiekviename darbe, ar ne? QUOTE(aurushka @ 2007 01 25, 13:26) O cia pasisakiusiu aukliu pasisakymai pakraupino todel, kad ta maitinimasi SAVO DARBO VIETOJE kai kurios traktuoja kaip savaime suprantama dalyka, o ne kaip pridetine verte, derybu objekta ateinant i darba. toks mazutis skirtumas, tarp darbo namie ir ofise na nesu girdejusi,kad sakykim virejos nevalgytu to ka gamina, kas dieba ledu fabrike, valgo nevarzomai ledus.....
Kaip rašė Aurushka, šios diskusijos tema yra sutarties dalykas, bet jau jokiu būdu ne pridėtinė vertė. Nes dažniausiai šeimininkai, susitarę, kad auklė valgo pas juos, mano, jog suteikia vos ne dangaus malonę, o auklė dažniausiai tokį susitarimą suvokia kaip savaime suprantamą dalyką.
Beje, m.mama prižiūri vaikus. Anot jos, tame darbe ji spėja tik kavą išgerti; spėtų ir daugiau, jei norėtų, bet valgyti darbdavių maistą jai kažkodėl yra nemalonu . Vis vien, visa laiką būdama ten, ji vaikus prižiūri - kol vienas miega, kitas - piešia ir pan. O užkandžiauti darbo metu (bet kokio darbo), tarkim, kalbantis su klientu, hm... QUOTE(pandorita @ 2007 01 25, 16:26) Kaip rašė Aurushka, šios diskusijos tema yra sutarties dalykas, bet jau jokiu būdu ne pridėtinė vertė. Nes dažniausiai šeimininkai, susitarę, kad auklė valgo pas juos, mano, jog suteikia vos ne dangaus malonę, o auklė dažniausiai tokį susitarimą suvokia kaip savaime suprantamą dalyką. Beje, m.mama prižiūri vaikus. Anot jos, tame darbe ji spėja tik kavą išgerti; spėtų ir daugiau, jei norėtų, bet valgyti darbdavių maistą jai kažkodėl yra nemalonu . Vis vien, visa laiką būdama ten, ji vaikus prižiūri - kol vienas miega, kitas - piešia ir pan. O užkandžiauti darbo metu (bet kokio darbo), tarkim, kalbantis su klientu, hm... velgi, tavo mama priziuri du vaikus, o kas po viena? kai vaikas miega is nuobodulio jau valgyt norisi. man teko savaitei aukle pas save isileisti, tai istikro nemaciau jokio skirtumo ar pirkt dvi desreles vaikui ar dar keturias papildomas auklei, ar kepdama kiausiniene ji des tris kiausinius ar sesis na nesu girdejusi,kad sakykim virejos nevalgytu to ka gamina, kas dieba ledu fabrike, valgo nevarzomai ledus.....[/i] [/quote] Skamba, lyg vaika grauztum O del pridetines vertes- aisku kad pridetine verte, lygiai taip pat, kaip ir susitarimo dalykas, tik protingai ta pridetine verte turi buti interpretuojama ir darbdavio, ir dirbanciojo. As kai iseidinejau is darbo, direktorius nepriekaistavo, kad pries 2 metus jis man finansavo buhalterijos kursus, ar kitus apmokymus, o tobulejimo kursai firmoje ir yra apibreziama kaip pridetine verte. Ir net daug uzdirbant, manau skirtumas yra, 2 ar 6 kiausiniai. Ne del skriagumo, bet nu logiskai. QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 10:30) Puikute, gerai, kad tu cia viena tokia "protinga"... Gal tu verciau pasiieskok darbo ledu fabrike - sedesi sau prie konvejerio ir vargo nematysi, galesi ne tik valgyt ,bet ir naktim istisai ledus sapnuot, nes tavo pasisakymai tai, zinok, - juokas ima... Matosi labai issilavines zmogus...... QUOTE(aurushka @ 2007 01 25, 16:53) nu man tikrai nera jei as perku pyrago seimai, tai paimsiu tais pora simtu gramu daugiau kad ir auklei liktu,na nesismulkinu as ant tokiu nieku, tiesa gal todel kad aukle dirbu, ir pratus kad su manim taip elgiamasi QUOTE(eglute555 @ 2007 01 25, 17:48) Puikute, gerai, kad tu cia viena tokia "protinga"... Gal tu verciau pasiieskok darbo ledu fabrike - sedesi sau prie konvejerio ir vargo nematysi, galesi ne tik valgyt ,bet ir naktim istisai ledus sapnuot, nes tavo pasisakymai tai, zinok, - juokas ima... Matosi labai issilavines zmogus...... manau labai dazna paskaicuoja o savo izeidinejimus pasilik sau
gal todel kad aukle dirbu, ir pratus kad su manim taip elgiamasi
Na štai ir viskas aišku apie Puikutę ir jos "Nesupratimą kaip čia mes su auklėmis negražiai elgiamės"...
PUIKUTE tai kaip tu suspesi paniamniot, jei visa diena praleidi internete....
Bauguma QUOTE(jka @ 2007 01 26, 12:30) PUIKUTE tai kaip tu suspesi paniamniot, jei visa diena praleidi internete.... Bauguma tai kad ne visa diena,o tuo laiku kai maze miega ir jau grizusi namo giedrag as jau sakiau, kad yra teke ir paciai aukle i namus isileisti,ir tai kad ji valgo pas mane padaryt problema net minties nekilo, zinoma, gal but todel,kad ji valge tai kas buvo namie ir neturejo jokiu specialiu uzsakymu
Aukle su prikabinta nuoroda: "tikiuosi nė vienos iš mūsų mamytės pusnuogės dukros nuotraukos nėra šitoj svetainėj http://www.grazuoles.lt/"
Sorry Puikute, kazkaip iskart susidare apie jus tam tikra nuomone. Gal ne super mamoj reikia jums sedeti "tai kad ne visa diena,o tuo laiku kai maze miega " - alia ji miega ir miega, a ne QUOTE(jka @ 2007 01 26, 20:55) Aukle su prikabinta nuoroda: "tikiuosi nė vienos iš mūsų mamytės pusnuogės dukros nuotraukos nėra šitoj svetainėj http://www.grazuoles.lt/" Sorry Puikute, kazkaip iskart susidare apie jus tam tikra nuomone. Gal ne super mamoj reikia jums sedeti "tai kad ne visa diena,o tuo laiku kai maze miega " - alia ji miega ir miega, a ne jei ka as ir tema esu atidarius apie nepilnameciu nuotraukas internete o ta nuoroda ka turi bendro su nuomone apie mane jop, maze miega du kartus po beveik dvi valandas QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 15:00) toks mazutis skirtumas, tarp darbo namie ir ofise na nesu girdejusi,kad sakykim virejos nevalgytu to ka gamina, kas dieba ledu fabrike, valgo nevarzomai ledus..... Tai yra kito namai, o auklei darbo vieta. Mano darbe yra saldytuvas, negi jis privalo buti pilnas lasisu, uzkandziu ir t.t. Taip virejos valgo, bet daug kur jos privalomai turi susimoketi uz pietus, o pvz. pazystama dirbo fabrike (gamino salotas) ir jei paimdavo kasni, tai tik kad niekas nepamatytu, nes baudos didziules. O kai mazes aukle isejo (mazoji istrauke i darzeli) maistui isleidziami pinigai smarkiai sumazejo, nes aukle galvojo, kad 3 pilni maitinimai priklauso (kai tariames sakem, kad pietus priklauso, bet ne pilnas maitinimas) ir telefono saskaita min 50Lt mazesne pasidare QUOTE(#Mia# @ 2007 01 26, 21:10) Tai yra kito namai, o auklei darbo vieta. Mano darbe yra saldytuvas, negi jis privalo buti pilnas lasisu, uzkandziu ir t.t. Taip virejos valgo, bet daug kur jos privalomai turi susimoketi uz pietus, o pvz. pazystama dirbo fabrike (gamino salotas) ir jei paimdavo kasni, tai tik kad niekas nepamatytu, nes baudos didziules. O kai mazes aukle isejo (mazoji istrauke i darzeli) maistui isleidziami pinigai smarkiai sumazejo, nes aukle galvojo, kad 3 pilni maitinimai priklauso (kai tariames sakem, kad pietus priklauso, bet ne pilnas maitinimas) ir telefono saskaita min 50Lt mazesne pasidare o kas sake kad jis turi buti pilnas? nezinau tokios aukles (be tomos autores) kuri reikalautu kazkokio maisto del saskaitos tai sitaip neturi buti, bet kai maze isejo i darzeli ir del to maisto saslkaita gi sumazejo QUOTE(Puikutė @ 2007 01 26, 20:14) o kas sake kad jis turi buti pilnas? nezinau tokios aukles (be tomos autores) kuri reikalautu kazkokio maisto del saskaitos tai sitaip neturi buti, bet kai maze isejo i darzeli ir del to maisto saslkaita gi sumazejo O tai kaip reikia auklei palikti - porcijini maista? Vaikui sulciu, vaisiu, sureliu...visada pirkau ir tebeperku, tik skiriasi kai pvz dienai perki iki kg desrele ir 1,5 kg ir ju nevisada uztenka seimai. O vaikas pvz. nesuvalgo vienos desreles (nu max 100g). QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 09:30) velgi, tavo mama priziuri du vaikus, o kas po viena? kai vaikas miega is nuobodulio jau valgyt norisi. man teko savaitei aukle pas save isileisti, tai istikro nemaciau jokio skirtumo ar pirkt dvi desreles vaikui ar dar keturias papildomas auklei, ar kepdama kiausiniene ji des tris kiausinius ar sesis Gal as ir maisau, bet Puikute ar tik ne tu temoje "istatymas draudziantis nepilnametem gimdyti" destei, kad vaiku dar neturi? QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 11:55) prie ko cia nesuspeji? tai kai vaikas uzmiega,as tureciau valandai eit namo papietauti ir ji palikti? na ne tik aukle neina namo--------man butu problematiska pr visa miesta iki namu vaziuoti papietauti,o i kavines irgi nevaiksciodavau.nereikia daryti problemu ten kur ju nera.Ateini i savo darbeli su savo maistu ir viskas. QUOTE(#Mia# @ 2007 01 26, 23:44) O tai kaip reikia auklei palikti - porcijini maista? Vaikui sulciu, vaisiu, sureliu...visada pirkau ir tebeperku, tik skiriasi kai pvz dienai perki iki kg desrele ir 1,5 kg ir ju nevisada uztenka seimai. O vaikas pvz. nesuvalgo vienos desreles (nu max 100g). bet tai jei vaikas dabar po darzelio suvalgo tik viena sureli, budamas su aukle su aukle suvalgo po du tris. as nezinau kaip jus gyvenat, bet as maista perku grizdama is darbo, ir auklei rytojui likdavo, tai kas liko po musu, o likdavo tikrai jau ne kalnai, taip kad per daug ji tikrai suvalgyt negalejo QUOTE(Titia @ 2007 01 27, 06:38) Gal as ir maisau, bet Puikute ar tik ne tu temoje "istatymas draudziantis nepilnametem gimdyti" destei, kad vaiku dar neturi? taip as savo pagimdytu vaiku neturiu, bet kitose temos galima paskaityti,kad vaika auginau Papildyta: QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 10:27) na ne tik aukle neina namo--------man butu problematiska pr visa miesta iki namu vaziuoti papietauti,o i kavines irgi nevaiksciodavau.nereikia daryti problemu ten kur ju nera.Ateini i savo darbeli su savo maistu ir viskas. manau kad jus darot problema is algos neiiskaiciuodamos auklei maista nu bet cia tik mano asmeninis poziuris ir nuomone |