QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 11:30) bet tai jei vaikas dabar po darzelio suvalgo tik viena sureli, budamas su aukle su aukle suvalgo po du tris. as nezinau kaip jus gyvenat, bet as maista perku grizdama is darbo, ir auklei rytojui likdavo, tai kas liko po musu, o likdavo tikrai jau ne kalnai, taip kad per daug ji tikrai suvalgyt negalejo taip as savo pagimdytu vaiku neturiu, bet kitose temos galima paskaityti,kad vaika auginau Papildyta:manau kad jus darot problema is algos neiiskaiciuodamos auklei maista o keptis kodletus virtis bulves ir nestis i kitus namus kazkaip jau nu bet cia tik mano asmeninis poziuris ir nuomone Na tamsta mane ne taip supratote---------------as dirbu AUKLE, Ankstesneme darbe irgi kepiau kotletus, dariausi sumustinius ir nesdavausi i darba  . O koks skirtumas kur nesiesi tuos sumustinius ir kotletus-------i ofisa ar i kitus namus.Vis tiek juk cia DARBO VIETA ir to nereikia maisyti.Tik tiek,kad dirbant aukle svetimuose namuose yra didesne galimybe pasisildyti sau maista,nei ofise is po stalo valgyti  .Bet jei tau taip nesuprantama,tai nepades jokie cia komentarai.Matyt islepino tave----maista tau perka,uz atvaziavima moka,vaikas nuolatos miega,prie kompo sedi---------todel is neturejimo ka veikti ir i diskusijas leidies beprasmiskai
aurushka
2007 01 27, 09:44
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 07:42) O koks skirtumas kur nesiesi tuos sumustinius ir kotletus-------i ofisa ar i kitus namus.Vis tiek juk cia DARBO VIETA ir to nereikia maisyti.Tik tiek,kad dirbant aukle svetimuose namuose yra didesne galimybe pasisildyti sau maista,nei ofise is po stalo valgyti  .Bet jei tau taip nesuprantama,tai nepades jokie cia komentarai.Matyt islepino tave----maista tau perka,uz atvaziavima moka,vaikas nuolatos miega,prie kompo sedi---------todel is neturejimo ka veikti ir i diskusijas leidies beprasmiskai
Lakūdra
2007 01 27, 09:49
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 11:49) kodel tu nesupranti, kad dirbdama ofise ar kokioj kitoj istaigoj tu turi valanda pietu pertraukos, per kuria gali iseiti ir pavalgyti o del maisto gaminimosi namie ir jo nesimosi ar pirkimo misrainiu is maximos tai..... manau daug paprasciau gaut keliais litais algos bet pavalgyt normaliai, nei ryte sriubos piltis i stiklaini ir nestis i darba (juolab, kad tas nestinis maistas gi vistiek kainuoja) o tu turbut ir namus tvarkai ir rubus lygini? Papildyta:apie tokias zinutes pazeidziancias taisykles irgi diskutavom, galet uzeiti pasiskaitineti nuomone apie jas  As dirbu tai kas man priklauso----------beje as dirbu savo namuose,bet ir vaikam drabuzelius isplaunu ir islyginu,na ir ka,juk galeciau to nedaryti,o iduoti mamai,bet ar cia sunku-----------nematau problemos O dirbdama ofise irgi neidavau niekur valgyti  Bet cia ne tame esme---------matosi,kad esi zmogus ieskantis visur naudos ir pelno.Gal kai padirbsi ivairesni darba ir pamatysi,kad ne visur pyragais klota,tada nusileisi ant zemes ir valgysi savo kotletus.Nereikia issokti auksciau savo bambos.
Lakūdra
2007 01 27, 10:08
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 11:03) As dirbu tai kas man priklauso----------beje as dirbu savo namuose,bet ir vaikam drabuzelius isplaunu ir islyginu,na ir ka,juk galeciau to nedaryti,o iduoti mamai,bet ar cia sunku-----------nematau problemos O dirbdama ofise irgi neidavau niekur valgyti  Bet cia ne tame esme---------matosi,kad esi zmogus ieskantis visur naudos ir pelno.Gal kai padirbsi ivairesni darba ir pamatysi,kad ne visur pyragais klota,tada nusileisi ant zemes ir valgysi savo kotletus.Nereikia issokti auksciau savo bambos. va ir tolerancija, ne izeidinejimo ne pro kur as dirbu darba kuri labai myliu, zinoma ieskau naudos ir pelno, nes dirbdama savo malonumui sunkiai vesciausi bet argi cia blogai? taip, as nelyginu rubu, netvarkau namu, mama net grizta vezima padeti nusinesti ir ka? bet as bunu su vaiku, vaikas mane myli ir zino, kad visa laika skiriu tik jam
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 12:08) va ir tolerancija, ne izeidinejimo ne pro kur as dirbu darba kuri labai myliu, zinoma ieskau naudos ir pelno, nes dirbdama savo malonumui sunkiai vesciausi bet argi cia blogai? taip, as nelyginu rubu, netvarkau namu, mama net grizta vezima padeti nusinesti ir ka? bet as bunu su vaiku, vaikas mane myli ir zino, kad visa laika skiriu tik jam  Mes cia ir nediskutuojame apie namu tvarkyma  bet jei jau tau taip pasiseke ijunkyti vaiko tevelius kad pati net vezimo neuzsinesi,tai ka cia dar ir diskutuoti. Beje kai grisiu i savo ankstesni darba reiks pareikalauti savo virsininkes,kad man butu pusryciams-----omletas,pietums---lasisa,o vakarienei---net nezinau ir pati ko uzsisakyti  Kitaip net nesiruosiu gerai ir produktyviai dirbti  Beje vaikams ir as skiriu laiko ir jie mane myli,nors valgau savo maista ir dar ju drabuzius isplaunu.Nuo to mano darbo kokybe tikrai nesuprasteja.
Lakūdra
2007 01 27, 10:25
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 11:20) Mes cia ir nediskutuojame apie namu tvarkyma  bet jei jau tau taip pasiseke ijunkyti vaiko tevelius kad pati net vezimo neuzsinesi,tai ka cia dar ir diskutuoti. Beje kai grisiu i savo ankstesni darba reiks pareikalauti savo virsininkes,kad man butu pusryciams-----omletas,pietums---lasisa,o vakarienei---net nezinau ir pati ko uzsisakyti  Kitaip net nesiruosiu gerai ir produktyviai dirbti  Beje vaikams ir as skiriu laiko ir jie mane myli,nors valgau savo maista ir dar ju drabuzius isplaunu.Nuo to mano darbo kokybe tikrai nesuprasteja. o as manau kad suprasteja
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 12:25) o as manau kad suprasteja  Na jau juokinga darosi---jei jau pradejai diskutuoti apie mano darbo kokybe-------beje as priziuriu ne viena vaikuti---o 4 vaikucius  O tamsta net vieno vaiko vezimuko nebeuzsinesi  ,turbut uzpakali nuplauti irgi ateina vaiko mama,nes tai neieina i vaiko prieziura  Na nebeverta diskutuoti,nes jau "ieskai kabliuku" is neturejimo ka veikti.Tavo priziurimas vaikutis miega 4 val per diena,(kaip pati rasei),o ji per ta laika tik vaisinasi po seimininku saldytuva ir prie kompo sedi.Sekmes
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 11:08) va ir tolerancija, ne izeidinejimo ne pro kur as dirbu darba kuri labai myliu, zinoma ieskau naudos ir pelno, nes dirbdama savo malonumui sunkiai vesciausi bet argi cia blogai? taip, as nelyginu rubu, netvarkau namu, mama net grizta vezima padeti nusinesti ir ka? bet as bunu su vaiku, vaikas mane myli ir zino, kad visa laika skiriu tik jam  Viskas, einu nusi... Ir juokas ima ir verkti norisi. Esate ispopinta, islepinta moterele. Idomu ka jus kalbetumete tada, jei: reiketu nuo 6iu ryto su vaiku "dirbti"; nuo 8 darbe buti iki 18, pietus turetumete max 10 min prarydama beveik cielas desreles, paskui lekti i namus vel "dirbti" su vaikuciu, gaminti vyrui vakariene, paskui viska sutvarkyti, isskalbti, suplauti... Ir dar viso to pasekoje turi sugebeti islaikyti ir aukle ir savo seima... Vat ka tada pasakytumete? Apie kavos gerimo pertraukeles nera ir kalbos. As tikrai nuosirdziai nepavydziai tai mamai, pas kuria jus dirbate. Nes, sorry, tikrai susidaro tokis ispudis kad ne su priziurima mergaite bunate, o su kompiuteriu
Lakūdra
2007 01 27, 10:58
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 11:50) Na jau juokinga darosi---jei jau pradejai diskutuoti apie mano darbo kokybe-------beje as priziuriu ne viena vaikuti---o 4 vaikucius  O tamsta net vieno vaiko vezimuko nebeuzsinesi  ,turbut uzpakali nuplauti irgi ateina vaiko mama,nes tai neieina i vaiko prieziura  Na nebeverta diskutuoti,nes jau "ieskai kabliuku" is neturejimo ka veikti.Tavo priziurimas vaikutis miega 4 val per diena,(kaip pati rasei),o ji per ta laika tik vaisinasi po seimininku saldytuva ir prie kompo sedi.Sekmes  ir dar mokinuosi, skaitau ju knygas, beja ir seiminikais ju nevadinu, o tik darbdaviais o del vezimo, zinoma kad nusinesciau, bet mama labais supratinga ir turinti galimybe grizti ir padet ji laiptais nusitemti  o kabliuku tu ieskai,del mano sedejimo prie PC. apie tokius kaip tavo "darzelius" berods nuomone jau esu isakiusi,o ir diskusija,su zmogum kuris isitikines savo teisumu yra beviltiska taigi....Papildyta:QUOTE(jka @ 2007 01 27, 11:54) As tikrai nuosirdziai nepavydziai tai mamai, pas kuria jus dirbate. Nes, sorry, tikrai susidaro tokis ispudis kad ne su priziurima mergaite bunate, o su kompiuteriu  sestadieniais as nedirbu o kai ten isijungiu PC tai ir su mama pasnekam
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 12:58) ir dar mokinuosi, skaitau ju knygas, beja ir seiminikais ju nevadinu, o tik darbdaviais o del vezimo, zinoma kad nusinesciau, bet mama labais supratinga ir turinti galimybe grizti ir padet ji laiptais nusitemti  o kabliuku tu ieskai,del mano sedejimo prie PC. apie tokius kaip tavo "darzelius" berods nuomone jau esu isakiusi,o ir diskusija,su zmogum kuris isitikines savo teisumu yra beviltiska taigi....Papildyta:sestadieniais as nedirbu o kai ten isijungiu PC tai ir su mama pasnekam  Vat butent riboto mastymo zmogus-----mano darbas tau netinka,nors net nezinai kaip as dirbu,mano ikurtas mini darzelis irgi netinka,nors nieko apie tai nezinai.Leidiesi i asmeniskumus ir izeidinejimus,nors pati dediesi dora.Sekmes dirbant sunku darba.
Lakūdra
2007 01 27, 11:04
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 12:02) Vat butent riboto mastymo zmogus-----mano darbas tau netinka,nors net nezinai kaip as dirbu,mano ikurtas mini darzelis irgi netinka,nors nieko apie tai nezinai.Leidiesi i asmeniskumus ir izeidinejimus,nors pati dediesi dora.Sekmes dirbant sunku darba.  as rasiau apie tokius kaip tavo, o ne butent apie tavo. manau pirma reiktu ismokt idemiai skaityt o tik po to zmones izeidineti
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 12:25) o as manau kad suprasteja  Ar ne apie mano darbo kokybe cia rasei
Lakūdra
2007 01 27, 11:08
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 12:06) Ar ne apie mano darbo kokybe cia rasei  ne, rasiau bendrai,jog manau kad skalbiant lyginant namus tvarkant sumazeja pagrindinio darbo t.y. buvimo su vaiku kokybe
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 13:08) ne, rasiau bendrai,jog manau kad skalbiant lyginant namus tvarkant sumazeja pagrindinio darbo t.y. buvimo su vaiku kokybe Na nebediskutuosiu,nes matau,kad esi jaunas ir karstakosis zmogus ir ka besakytu cia tau ar berasytu,tu vis atsikerti,o niekada nepasiziuri is sono i save.Dar karta sekmes Papildyta:QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 13:08) ne, rasiau bendrai,jog manau kad skalbiant lyginant namus tvarkant sumazeja pagrindinio darbo t.y. buvimo su vaiku kokybe Ir beje dar vienas pastebejimas jei vaikas miega 4 val,tai tau priklauso 1 val pietu,likusias 3 galetumei praleisti naudingai,o ne prie PC besigincydama.As suprantu tu mokaisis,bet kuriame darbe dirbdama galesi mokytis ar sedeti nenaudingai prie PC 3 val
Lakūdra
2007 01 27, 11:17
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 12:12) Na nebediskutuosiu,nes matau,kad esi jaunas ir karstakosis zmogus ir ka besakytu cia tau ar berasytu,tu vis atsikerti,o niekada nepasiziuri is sono i save.Dar karta sekmes Papildyta:Ir beje dar vienas pastebejimas jei vaikas miega 4 val,tai tau priklauso 1 val pietu,likusias 3 galetumei praleisti naudingai,o ne prie PC besigincydama.As suprantu tu mokaisis,bet kuriame darbe dirbdama galesi mokytis ar sedeti nenaudingai prie PC 3 val  idomu ka as naudingo per 3 valandas galiu nuveik svetimuose namuose? nu tikrai nuosirdziai nesugalvoju Papildyta:QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 10:42) todel is neturejimo ka veikti ir i diskusijas leidies beprasmiskai QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 11:03) Nereikia issokti auksciau savo bambos. QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 12:02) Vat butent riboto mastymo zmogus----- QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 12:12) as teve karsta kose pavadinciau. kaip ten sakei? paziurek i save is sono?
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 13:14) idomu ka as naudingo per 3 valandas galiu nuveik svetimuose namuose? nu tikrai nuosirdziai nesugalvoju  Galetumei po vaiko issiplauti grindis kur prisiukslino,kad vaikuciui nereiketu replioti ir vaikscioti po purvinas grindis,isvedinti kambarius,kad grynas oras butu,pasiruosti vaiko zaidimams,padaryti vaikui idomiu darbeliu,ideju daug yra,tik ar noro uztenka  Zodziu kiek besakytum vis tau negerai,na viskas baigiu,nes cia beprasmiskai jau i gincus leidziames,as nusileisiu,kaip sakant...........................
Lakūdra
2007 01 27, 11:22
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 12:19) Galetumei po vaiko issiplauti grindis kur prisiukslino,kad vaikuciui nereiketu replioti ir vaikscioti po purvinas grindis,isvedinti kambarius,kad grynas oras butu,pasiruosti vaiko zaidimams,padaryti vaikui idomiu darbeliu,ideju daug yra,tik ar noro uztenka  kazkaip tas mano vaikas neprisiukslina, o vedindama namus galiu sedet prie PC, darbeliam ji dar per maza
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 11:12) Tai labai nuostabu, kad Jus priziuredama 4 vaikus, skalbdama ir lygindama rubus, bei nudirbdama dar tukstanti darbu, kuriu nesugeba/nemoka/ nenori nudirbti puikute priziuredama 1 vaika, suspejat vos ne po kiekvienu jos postu parasyti po komentara .Saunuole, super
Leonidas Iljičius
2007 01 27, 14:32
nu nustebau  niekad nedirbau aukle, bet gal kada gyvenime pačiai prireiks samdyt auklę, negali žinot bet nustebino santykis tarp pačių auklių ir mamų požiūrio į jas, tai jei jau tos auklės sukelia tiek problemų, tai gal vaiką į darželį vest reikėtų bet labiausiai man patiko maitinimo klausimas  , nu nežinau kiek tos auklės uždirba, nežinau  bet jei tėvai auklei numeta 800 lt  tai kaip tai auklei gyvent, susimokėjus mokesčius nieko nelieka, tai gal pamaitint ir turėtų, bet tokia auklė tikrai neišranki maistui būtų ir užtektų jai pusryčiams ir dešrelės su kiaušiniene, o pietums sriubos ir vakarykščio balandėlio su dviem bulvėm, vadinasi turėtų gaut normalią algą ir išsimaitint pati  bet auklės darbas specifinis dalykėlis, juk ofise sėdint gali išeit į kavinę paalgyt, gali jei yra galimybė maistą atsinešus šildyt darbe, o auklė juk neišeis valandai pavalgyt dievai žino kur per jai lyg ir pagal įstatymus priklausančią pietų pertrauką  tai arba neštis reikėtų arba maitintis iš darbdavių šaldytuvo ty vot ar man patiktų, kad kas nors knistūsi po mano šaldytuvą nea  , bet su ta mintim, kad mano erdvėje bus svetimas man žmogus, kuris saugo mano vaiką, visą dieną sėdi mano bute turbūt palikčiau maisto ir auklei prieš tai davus suprast, kad ji gali valgyt tai kas yra šaldytuve jei per mažai, tegul nešasi kotletus ir šildosi, tiek tėvai suvokia, kad priklauso nuo auklės, tiek auklė priklauso nuo tėvų o kas dėl namų tvarkymų saugant vaikus, tai aš nenorėč, kad mao dulkias kas valytų, tai geriau tegul telika pažiūri kol vaikas miegotų o dėl PUIKUTĖS postų, tai jos braižas man pakankamai pažystamas  kaip supratau auklė ji gal ir neideali, bet vat kita auklytė tai tikras idealas apskalbia, pažaidžia ir SM pasėdi ir Puikutės provokacijoms pasiduoda
p. Kikimora
2007 01 27, 15:23
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 16:30) . man teko savaitei aukle pas save isileisti, tai istikro nemaciau jokio skirtumo QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 18:17) [gal todel kad aukle dirbu, ir pratus kad su manim taip elgiamasi[/i] o savo izeidinejimus pasilik sau[/i] tai aukle dirbi ar auklę samdai? jei samdai auklę, tai kodėl uošviai nepatenkinti kad vaikų JŪS su vyru neturit?  taip pati rašei? ar panelė nesusipainiojote?
QUOTE(Azalija @ 2007 01 27, 15:23) tai aukle dirbi ar auklę samdai? jei samdai auklę, tai kodėl uošviai nepatenkinti kad vaikų JŪS su vyru neturit?  taip pati rašei? ar panelė nesusipainiojote? QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 09:30) taip as savo pagimdytu vaiku neturiu, bet kitose temos galima paskaityti,kad vaika auginau 
p. Kikimora
2007 01 27, 15:34
QUOTE(špokulia @ 2007 01 27, 14:49) Tai labai nuostabu, kad Jus priziuredama 4 vaikus, skalbdama ir lygindama rubus, bei nudirbdama dar tukstanti darbu, kuriu nesugeba/nemoka/ nenori nudirbti puikute priziuredama 1 vaika, suspejat vos ne po kiekvienu jos postu parasyti po komentara .Saunuole, super   šeštadienis šiandien, ne darbo diena Papildyta:QUOTE(sicilija @ 2007 01 27, 15:32) , nu nežinau kiek tos auklės uždirba, nežinau  bet jei tėvai auklei numeta 800 lt  tai kaip tai auklei gyvent, susimokėjus mokesčius nieko nelieka, tai gal pamaitint ir turėtų, bet tokia auklė tikrai neišranki maistui būtų  šiaip tai nenumeta, užsidirba  kaip ir pvz. kultūros (ne šou verslo) darbuotojai tiek užsidirba.. Papildyta:QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 09:30) taip as savo pagimdytu vaiku neturiu, bet kitose temos galima paskaityti,kad vaika auginau [/QUOTE] hmmm , žinoma visų SM forumo žinučių neskaitau.. tai kieno vaiką auginai? vyro?  ir uošviai dėl to nepatenkinti?
QUOTE(Azalija @ 2007 01 27, 15:34) O puikutei siandien ne sestadienis ?
p. Kikimora
2007 01 27, 15:54
Ir puikutes, ir jolitosmartynios postai rasyti tomis pat dienomis, tik puikute kitu laiko prie PC ir nepadarytu darbu neskaiciuoja Idomus fenomenas ta puikute, neidama i temas, kuriose ji galetu rasyt apie savo asmenini gyvenima, nebendraudama asmeniskai , o tiesiog paskaitinedama temas, kur ji issako nuomone vienu ar kitu klausimu, is kitu dalyviu postu apie puikutes gyvenima suzinau tiek, kiek nezinau apie savo kaimynu Jei atsakineti i tema, tai manau , kad kiekvienam pagal situacija.Tarkim, jei mano vaika pusdieni priziuretu kokia studente, tai tikrai LIEPCIAU jai pavalgyt pas mane.Bet jei dirbciau po 12 valandu, tai mokeciau papildomai, kad ne tik sau valgyt pasigamintu, bet ir man  O butent dalyves, paskelbusios tema atveju, tai neliktu nieko kito, kaip tartis, kad aukle maista atsinestu. Jokiu atveju aukles maistas is seimininku saldytuvo negali but privalomas , o tik susitarimo reikalas.
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 25, 16:00) toks mazutis skirtumas, tarp darbo namie ir ofise  tai kad ten nera maisto, nera saldytuvo.... Ir koks gi tas skirtumas? kol nepersikeleme i naujas patalpas, kiekvienam aukstui buvo atskira virtuve, kurioje stovejo saldytuvas, mikrobange, arbatinukas ir vandens automatas. Kava, arbata, cukrus yra is kompanijos resursu. Dabar salygos kiek suprastejo - nebeliko virtuviu kaip atskiru uzdaru patalpu su stalu ir kedemis. Yra tik atskiri kampeliai su virduliais ir saldytuvais, bei per du aukstu palikta viena mikrobange. Kava, arbata ir cukrus po senovei nemokami, o visa jovala palikta po musu tvarko valytojos. Ant darbo stalo palikta nesvaru puodeli, ryte randi spinteleje isplauta. QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 10:49) [i]kodel tu nesupranti, kad dirbdama ofise ar kokioj kitoj istaigoj tu turi valanda pietu pertraukos, per kuria gali iseiti ir pavalgyti ne visi ir ne visada jas turi. Pas daugeli darbuotoju netgi nera apibrezta, kada ta pietu pertrauka turetu buti. Paprasciausiai yra derinamasi ir randama laisvo laiko. Pas mane darbe analogiskai, na nera nustatyta, kas nuo 12-13 val pas mane pietus. Einu kada noriu ir kada galiu. Jeigu zinau, kad diena bus itempta, tai nusinesu ka nors pagrauzti ir uzkandziauju darbo vietoje - zinant darbo specifika nieko nestebina, kad ir kavos puodelis ant darbo stalo. It nesugebeti rasti laiko pavalgyti, kai vaikas 4 val per diena miega ,tai jau ispindejimas.
Leonidas Iljičius
2007 01 27, 17:06
[quote=Azalija,2007 01 27, 15:34]  šeštadienis šiandien, ne darbo diena Papildyta:  šiaip tai nenumeta, užsidirba  kaip ir pvz. kultūros (ne šou verslo) darbuotojai tiek užsidirba.. Papildyta:QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 09:30) taip as savo pagimdytu vaiku neturiu, bet kitose temos galima paskaityti,kad vaika auginau [/QUOTE] hmmm , žinoma visų SM forumo žinučių neskaitau.. tai kieno vaiką auginai? vyro?  ir uošviai dėl to nepatenkinti? [/quote] niu jei auklė sėdi visą dieną nuo pirmadienio iki penktadienio už 800 lt. tai manu, kad tai numetama, nes uždirbt turėtų daugiau, bet jei visai atvirai tai nevisai teisingai pavartojau žodį numetama ir vis dėl to kiek uždirba auklė
p. Kikimora
2007 01 27, 17:14
QUOTE(špokulia @ 2007 01 27, 17:21) 1. Ir puikutes, ir jolitosmartynios postai rasyti tomis pat dienomis, tik puikute kitu laiko prie PC ir nepadarytu darbu neskaiciuoja 2. Idomus fenomenas ta puikute, neidama i temas, kuriose ji galetu rasyt apie savo asmenini gyvenima, nebendraudama asmeniskai , o tiesiog paskaitinedama temas, kur ji issako nuomone vienu ar kitu klausimu, is kitu dalyviu postu apie puikutes gyvenima suzinau tiek, kiek nezinau apie savo kaimynu 1. ar aš ką nors dėl to sakau? 2. jei pati pasakoja, tai ir kiti žino...  ir nelogiškai akcentus dėlioja žinutėse... kodėl pvz. apie Siciliją nieko nežinome?  apart to, kad senmergė, kuriai vaikų buvimas netrukdo? sorry Sicilija, jeigu ką
Leonidas Iljičius
2007 01 27, 18:33
QUOTE(Azalija @ 2007 01 27, 17:14) 1. ar aš ką nors dėl to sakau? 2. jei pati pasakoja, tai ir kiti žino...  ir nelogiškai akcentus dėlioja žinutėse... kodėl pvz. apie Siciliją nieko nežinome?  apart to, kad senmergė, kuriai vaikų buvimas netrukdo? sorry Sicilija, jeigu ką  čia tai geras  bet aš ištekėjus ir vaiku nebuvimas man netrukdo man patiko jei ką
p. Kikimora
2007 01 27, 19:02
QUOTE(sicilija @ 2007 01 27, 19:33)  nu va - negerai akcentavau - vyro buvimas netrukdo senmergystei
QUOTE(špokulia @ 2007 01 27, 15:49) Tai labai nuostabu, kad Jus priziuredama 4 vaikus, skalbdama ir lygindama rubus, bei nudirbdama dar tukstanti darbu, kuriu nesugeba/nemoka/ nenori nudirbti puikute priziuredama 1 vaika, suspejat vos ne po kiekvienu jos postu parasyti po komentara .Saunuole, super  Beabejo,kad suspeju,nes man siandien sestadienis--------iseigine.O ka negi jums keista Papildyta:QUOTE(sicilija @ 2007 01 27, 16:32) nu nustebau  niekad nedirbau aukle, bet gal kada gyvenime pačiai prireiks samdyt auklę, negali žinot bet nustebino santykis tarp pačių auklių ir mamų požiūrio į jas, tai jei jau tos auklės sukelia tiek problemų, tai gal vaiką į darželį vest reikėtų bet labiausiai man patiko maitinimo klausimas  , nu nežinau kiek tos auklės uždirba, nežinau  bet jei tėvai auklei numeta 800 lt  tai kaip tai auklei gyvent, susimokėjus mokesčius nieko nelieka, tai gal pamaitint ir turėtų, bet tokia auklė tikrai neišranki maistui būtų ir užtektų jai pusryčiams ir dešrelės su kiaušiniene, o pietums sriubos ir vakarykščio balandėlio su dviem bulvėm, vadinasi turėtų gaut normalią algą ir išsimaitint pati  bet auklės darbas specifinis dalykėlis, juk ofise sėdint gali išeit į kavinę paalgyt, gali jei yra galimybė maistą atsinešus šildyt darbe, o auklė juk neišeis valandai pavalgyt dievai žino kur per jai lyg ir pagal įstatymus priklausančią pietų pertrauką  tai arba neštis reikėtų arba maitintis iš darbdavių šaldytuvo ty vot ar man patiktų, kad kas nors knistūsi po mano šaldytuvą nea  , bet su ta mintim, kad mano erdvėje bus svetimas man žmogus, kuris saugo mano vaiką, visą dieną sėdi mano bute turbūt palikčiau maisto ir auklei prieš tai davus suprast, kad ji gali valgyt tai kas yra šaldytuve jei per mažai, tegul nešasi kotletus ir šildosi, tiek tėvai suvokia, kad priklauso nuo auklės, tiek auklė priklauso nuo tėvų o kas dėl namų tvarkymų saugant vaikus, tai aš nenorėč, kad mao dulkias kas valytų, tai geriau tegul telika pažiūri kol vaikas miegotų o dėl PUIKUTĖS postų, tai jos braižas man pakankamai pažystamas  kaip supratau auklė ji gal ir neideali, bet vat kita auklytė tai tikras idealas apskalbia, pažaidžia ir SM pasėdi ir Puikutės provokacijoms pasiduoda Negi negalima issakyti savo nuomones  ,o provokacijoms ne as viena pasiduodu,tamsta cia irgi ne viena posta prirasete. O issiplauti grindis,kol vaikas miega argi sunku,juk tas vaikutis sliauzioja zaidzia,meto sausainukus galu gale.As pavyzdziui tikrai nenoriu,kad mano vaikas vaiksciotu po tokias grindis.Bet cia kiekvienai savaip.Jei yra mamu,kurioms patinka maitinti aukles lasisomis ir parbega parnesti vaiko vezimuko,nes auklei sunku,tai valio.Tai tada nesiskuskit,kad aukles ant galvu uzlipa.O jei norite tureti padore,supratinga aukle,tai tokiai tikrai nebus sunku,kazka naudinga nuveikti,nei prie teliko sedeti,ar vezimuka paciai uzsinesti. Bet velgi kiek zmoniu tiek nuominiu.Sekmes kiekvienai susirasti savo auklyte.
Leonidas Iljičius
2007 01 27, 20:13
QUOTE(Azalija @ 2007 01 27, 19:02)  nu va - negerai akcentavau - vyro buvimas netrukdo senmergystei  oi kaip netrukdo net paįvairina, gal beįvairinant ir man auklės paslaugų prireiks, imsiu tą kuri nedaug valgo Papildyta:QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 27, 19:21) Beabejo,kad suspeju,nes man siandien sestadienis--------iseigine.O ka negi jums keista Papildyta:Negi negalima issakyti savo nuomones  ,o provokacijoms ne as viena pasiduodu,tamsta cia irgi ne viena posta prirasete. O issiplauti grindis,kol vaikas miega argi sunku,juk tas vaikutis sliauzioja zaidzia,meto sausainukus galu gale.As pavyzdziui tikrai nenoriu,kad mano vaikas vaiksciotu po tokias grindis.Bet cia kiekvienai savaip.Jei yra mamu,kurioms patinka maitinti aukles lasisomis ir parbega parnesti vaiko vezimuko,nes auklei sunku,tai valio.Tai tada nesiskuskit,kad aukles ant galvu uzlipa.O jei norite tureti padore,supratinga aukle,tai tokiai tikrai nebus sunku,kazka naudinga nuveikti,nei prie teliko sedeti,ar vezimuka paciai uzsinesti. Bet velgi kiek zmoniu tiek nuominiu.Sekmes kiekvienai susirasti savo auklyte. niu nereik čia širst, susigadinsi savo kaip geros auklės reputaciją, atrodo protinga moteriškė, vaikus prižiūri ir šiaip laiko veltui neleidžia, bet vat ima ir užsiplieskia kaip degtukas kas dėl lašišų, tai matai, kad nepatinka, dėl to moteriškė ir ieško patarimo, bet tu kaip auklės interesus atstovaudama galėtum ir pagarbiau apie mamas atsiliept, kas dėl vežimų nešiojimo tai gal tas vežimas koks robotas - transformeris ir į penktą aukštą gal smulkiai moteriškiai vienai sunku užtempt mes juk situacijos nežinom o del provokacijų, tai ne tu viena ir ne tu pirma ir paskutinė, kurią Puikutė išprovokuoja diskusijai, o nuomonę galima reikšt kiek tik nori ir kur nori dabar demokratija, net sakyčiau labai pagirtina PS į manę tamstą kreiptis nereikėtų, kelia asociacijas su mokykla iš serijos tamsta mokytoja, geriau papraščiau - tu
Lakūdra
2007 01 27, 20:24
QUOTE(Azalija @ 2007 01 27, 16:23) tai aukle dirbi ar auklę samdai? jei samdai auklę, tai kodėl uošviai nepatenkinti kad vaikų JŪS su vyru neturit?  taip pati rašei? ar panelė nesusipainiojote? QUOTE(špokulia @ 2007 01 27, 16:25) jau atsake, o as aukle samdziau kai mazoji sirgo ir negalejo eiti i darzeli, o man i darba eit reikejo o man tikrai idomu kaip reik suspet visus darbus atlikt ir vaiko nenuskriausti. nes kai as savaja parsivezdavau is darzelio tai labai sirdi skaudedavo, kad puolu valgi gaminti, rubus lyginti, namus tvarkyt, o mazute turedavo viena pazaisti
p. Kikimora
2007 01 27, 20:49
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 27, 21:24) jau atsake, o as aukle samdziau kai mazoji sirgo ir negalejo eiti i darzeli, o man i darba eit reikejo o man tikrai idomu kaip reik suspet visus darbus atlikt ir vaiko nenuskriausti. nes kai as savaja parsivezdavau is darzelio tai labai sirdi skaudedavo, kad puolu valgi gaminti, rubus lyginti, namus tvarkyt, o mazute turedavo viena pazaisti  tokiu atveju Tau variantas - savas vaikas + svetimas tavo namuose
QUOTE(sicilija @ 2007 01 27, 22:13) oi kaip netrukdo net paįvairina, gal beįvairinant ir man auklės paslaugų prireiks, imsiu tą kuri nedaug valgo Papildyta:niu nereik čia širst, susigadinsi savo kaip geros auklės reputaciją, atrodo protinga moteriškė, vaikus prižiūri ir šiaip laiko veltui neleidžia, bet vat ima ir užsiplieskia kaip degtukas kas dėl lašišų, tai matai, kad nepatinka, dėl to moteriškė ir ieško patarimo, bet tu kaip auklės interesus atstovaudama galėtum ir pagarbiau apie mamas atsiliept, kas dėl vežimų nešiojimo tai gal tas vežimas koks robotas - transformeris ir į penktą aukštą gal smulkiai moteriškiai vienai sunku užtempt mes juk situacijos nežinom o del provokacijų, tai ne tu viena ir ne tu pirma ir paskutinė, kurią Puikutė išprovokuoja diskusijai, o nuomonę galima reikšt kiek tik nori ir kur nori dabar demokratija, net sakyčiau labai pagirtina PS į manę tamstą kreiptis nereikėtų, kelia asociacijas su mokykla iš serijos tamsta mokytoja, geriau papraščiau - tu  Na siaip tai as apie mamas visada pagarbiai atsiliepiu.Ir neuzsiplieskiu,o issakau savo nuomone,juk nereikia skaityti tarp eiluciu.
Lakūdra
2007 01 28, 03:00
QUOTE(Azalija @ 2007 01 27, 21:49) tokiu atveju Tau variantas - savas vaikas + svetimas tavo namuose deja jau anksciau minejau,kad man tai nelabai geras ir saziningas budas pinigelius uzsidirbti
Leonidas Iljičius
2007 01 28, 11:30
Lakūdra
2007 01 28, 11:31
QUOTE(sicilija @ 2007 01 28, 12:30) as kaip visada labai rimtai
p. Kikimora
2007 01 28, 12:08
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 28, 04:00) deja jau anksciau minejau,kad man tai nelabai geras ir saziningas budas pinigelius uzsidirbti  kodėl? savo vaiką prižiūri ir svetimas kartu? kodėl nesąžiningas? mano draugė vesdavo savo vaiką pas tokią auklę... nuo metukų. jai atrodė labai geras variantas.
Lakūdra
2007 01 28, 12:10
QUOTE(Azalija @ 2007 01 28, 13:08) kodėl? savo vaiką prižiūri ir svetimas kartu? kodėl nesąžiningas? mano draugė vesdavo savo vaiką pas tokią auklę... nuo metukų. jai atrodė labai geras variantas. cia jau kiekvieno tevelio pasirinkimas vesti ar ne. bet as nei vesciau nei priimciau o tema tai ne paie tai
QUOTE(sicilija @ 2007 01 28, 13:30) Ale teisingai ir sakei,zmogus provokuoja.Geriau i gryna ora iseitu pasivaikscioti
Leonidas Iljičius
2007 01 28, 13:43
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 28, 12:40) Ale teisingai ir sakei,zmogus provokuoja.Geriau i gryna ora iseitu pasivaikscioti  nu matai ji moka tai daryt, reiktų jai ne vaikus saugot, o į kriminalinę policiją eit dirbt arba į antstolius o tai žūsta talentas
eglute555
2007 01 28, 22:05
Ir kaip čia man tokia lietuviška patarlė prisiminė - "Įleisk kiaulę į bažnyčią, tai ir ant altoriaus užlips..." (ar kažkaip panašiai) Na, panašu, kad šioje temoje ji jau labai artima teisybei darosi... Regis, darbdaviai labai Puikute pasitiki, o ji tiesiog piktnaudžiauja tų žmonių geraširdiškumu. Na ir auklė... O šiaip, Puikute, jūsų minimas PC, rodos, turėtų būti suprantamas kaip personalinis arba ASMENINIS kompiuteris - kažkaip jau reiktų turėt supratimą nelįsti į svetimo žmogaus kompiuterį, juolab į darbdavio  Na man tai nesuvokiama...
Lakūdra
2007 01 29, 09:24
QUOTE(eglute555 @ 2007 01 28, 23:05) O šiaip, Puikute, jūsų minimas PC, rodos, turėtų būti suprantamas kaip personalinis arba ASMENINIS kompiuteris - kažkaip jau reiktų turėt supratimą nelįsti į svetimo žmogaus kompiuterį, juolab į darbdavio  Na man tai nesuvokiama... turiu leidima naudotis,o tarp kitko jame is savo siuksliu palieku, nes esant reikalui darbe rasau mokslam reiakalnigus darbus beja savo auklei irgi leidau namuose esamciu kompu naudotis nekeldama jokiu problemu
Po tokio pasiskaitymo auklės į savo namus ko gero neįsileisiu  , nors žinoma jų visokių būna, bet atėjus į svetimus namus reikėtų jaust ribas
Vidutele
2007 10 05, 21:19
Sveikos mamytes Suradom auklyte, atrodo tikrai nebloga moteriske turetu buti, ir buve seimininkai labai siltai apie ja atsiliepe, netrukus ji pradeda pas mus dirbti, tik vienas dalykas man neduoda ramybes - jos maitinimas Is tiesu ieskojau aukles, kuri savo maista nestusi, taciau tokios niekaip nepavyko rasti, o ir kiti dalykai nugalejo, aukles asmenines savybes ir patirtis, kazkaip radom bendra kalba, tad sutikau su jos noru valgyti pas mus. Ji zinoma labai graziai paaiskino, kad ka dukrytei gamins, ta ir pati pavalgys, juk papildoma blynu porcija ar kotletukas nebus labai jau zymu. Gal ir taip, bet dukrytei dar tik 9 men ir ji nedaug dar ka valgo, kosytes, misinukas, kaip tuomet aukle  Mes su vyru valgom labai paprastai, kartais ir is viso nieko negaminam, tik koki sumustini suvalgom, o cia reiks pergyventi, kad tik aukle turetu ka valgyti???? Gal as pernelyg nerimauju, gal kas patars kaip elgtis, kad neuzsikrauti sau nastos.... Tiesa ir uzmokesti nemaza sutarem - 1300 lt...
Tai gal ir pasakykit,kad jus labai paprastai valgot,tad ka ras saldytuve ta ir tegul valgo.Tik............ar grizus namo nerasit jus tuscio saldytuvo Nors is tiesu nesuprantu as tokiu zmoniu,na negaleciau as valgyti svetimoje vietoje,knistis po saldytuva ir kt.Pergyvenciau,kad per daug suvalgiau ar kad,paemiau ne ta ....zodziu,matyt kiek zmoniu tiek nuomoniu
Vidutele
2007 10 06, 09:05
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 06, 08:34) Tai gal ir pasakykit,kad jus labai paprastai valgot,tad ka ras saldytuve ta ir tegul valgo.Tik............ar grizus namo nerasit jus tuscio saldytuvo Nors is tiesu nesuprantu as tokiu zmoniu,na negaleciau as valgyti svetimoje vietoje,knistis po saldytuva ir kt.Pergyvenciau,kad per daug suvalgiau ar kad,paemiau ne ta ....zodziu,matyt kiek zmoniu tiek nuomoniu  Zinoma, palikti tuscio saldytuvo neketinu, pasirupinsiu, kad butu ir desreliu, koldunu ar dar ko nors, tiesiog kasdien vakarienes, kad liktu ir kitai dienai auklei valgyti tikrai neketinu stengtis, nebent patys noresim pasilepinti. Beje, ji minejo, kad ir seimininkams kartais valgyt padarydavo, tai gal kai bus tik koldunai ir mumis pasirupins  Jei tie zmones taip graziai apie ja atsiliepe, tai gal ji sugebes islaviruoti ir viskas bus gerai, tiesiog pirma karta svetima zmogu priimam i namus, tad naturalu, kad jaudinuosi, nesinoretu papildomu rupesciu, uzteks ir tu, kuriu negalima isvengti, zodziu.... Aciu uz palaikyma
QUOTE(Vidutele @ 2007 10 06, 08:05) Zinoma, palikti tuscio saldytuvo neketinu, pasirupinsiu, kad butu ir desreliu, koldunu ar dar ko nors, tiesiog kasdien vakarienes, kad liktu ir kitai dienai auklei valgyti tikrai neketinu stengtis, nebent patys noresim pasilepinti. Beje, ji minejo, kad ir seimininkams kartais valgyt padarydavo, tai gal kai bus tik koldunai ir mumis pasirupins  Jei tie zmones taip graziai apie ja atsiliepe, tai gal ji sugebes islaviruoti ir viskas bus gerai, tiesiog pirma karta svetima zmogu priimam i namus, tad naturalu, kad jaudinuosi, nesinoretu papildomu rupesciu, uzteks ir tu, kuriu negalima isvengti, zodziu.... Aciu uz palaikyma  manau viskas turtetu buti gerai,aisku,kai isileidi svetima zmogu i savo namus,visada baugu ir kyla begale klausymu......tik patarsiu,kad jei jau kiltu kokiu nesusipratimu ar nepatiks kazkokie aukles polegiai,geriau is karto jai tiesiai sviesiai ir sakykite,geriau is karto issiaiskinti vietoje,nei galvoti,kaip cia pasakius ar padarius pastaba,kad darytu ar tvarkytusi,taip,kaip norite jus
|
|