Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ciklo sutrikimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3
gelyte*
Sveikutes. Norejau pasiteirauti jusu apie mmm ciklo sutrikimus po ilgo KT naudojimo. g.gif As geriau KT apie 3 metus ir daba mmm veluoja jau 9 dienas. Dariausi 2 nestumo testus - abu neigiami, bet vistiek kazkaip neramu. Gal kam is jusu irgi panasiai yra buve, tai norejau paklausti, po kiek laiko nustojusios vartoti KT sulauket pirmu menesiniu ir kada organizmas grizo i vezias, t.y. susireguliavo ciklas? Aciu smile.gif
Ieva-Pieva
man pirma karta velavo 3 savaites, baisiai nervnausi doh.gif dabar veluoja 2 savaites, bet esu visiskai rami mirksiukas.gif
liepsnele
Labukas gelyte,

norėčiau paklaust, o koks tavo ciklas (kokio ilgio, ar reguliarus) buvo iki KT? Matai, kai geri KT, tai natūralaus ciklo nebūna, kiaušidės miega, ir kai nustoji gert, tai daug šansų, kad ciklas bus toks pat kaip anksčiau. Dažnai pas merginas sunkiai vėl "išsijudina" kiaušidės - būna, kad sulaukia įprasto ilgio ciklų, bet būna, kad laukia mėnesinių ir mėnesį, du, kai kas net pusmetį...

Pvz., man prieš KT būdavo reguliarus apie 30 d. ciklas, po KT pasidarė 35 d. (nu čia dar normalus ilgis skaitos) - tokie 3 pirmi ciklai buvo, paskui turėjau daug stresų, visokių problemų, tai išvis sutrikęs ciklas buvo - ir apie 50 d., bet po KT nebuvo trumpiau nei 34 d. Tik kai aš matuodavau BT, tai vis tiek tiksliai žinodavau, kada prasidės mėnesinės.
gelyte*
Na, jei gerai pamenu, tai ir pas mane pries KT ciklas budavo apie 30 dienu. As irgi matuoju BT, tiksliau sis menuo pirmas kai tai darau, tai dar nelabai susigaudau tame grafike smile.gif Tikiuosi, netrukus pasirodys mmm. Ir paskum bus reguliaresnes, bo tas laukimas daug nervu sueda smile.gif
Griaustinė
Daugiau kaip 3 mėnesius negeriu KT, aišku mms vėluoja, prisiperku testų, nervuojuosi - pirmą kartą vėlavo 5 dienas, antrąkart - 6 ar 7, o dabar jau ir nebežinau kada laukt. Pradėjau gerti nakvišų aliejų, nes man ginekologė išrašė jį po ilgo KT gėrimo ciklui normalizuoti.
Nepergyvenk - kitoms vėluoja ir 2 mėnesius... čia nuo KT, dabar organizmas valysis ilgai...
gelyte*
Pagaliau sulaukiau mmm thumbup.gif Ciklas 42 dienos. Ilgokas sakyciau. Na bet tikiuosi, kitos mmm ateis labiau laiku ir neisleisiu tiek money testukams smile.gif
liepsnele
QUOTE(gelyte* @ 2005 03 02, 20:07)
Pagaliau sulaukiau mmm  thumbup.gif  Ciklas 42 dienos. Ilgokas sakyciau. Na bet tikiuosi, kitos mmm ateis labiau laiku ir neisleisiu tiek money testukams  smile.gif
*

Matuok BT, ir žinosi, kada laukt ar nelaukt mmm. Gali pasikonsultuot dėl BT nėštumo planavimo skyrely - ten visa tema apie BT yra. Visada bus kas pakonsultuoja arba man gali rašyt - visada atsakysiu. Nenoriu gąsdint, bet dažnai labai durniuoja tas ciklas po KT. Jei aš nebūčiau Bt matavus, tai turbūt būčiau išprotėjus nuo m laukimo, nuo nežinios.
gelyte*
Aciu liepsnele, perskaiciau forume apie BT matavima, na turetu daba buti aiskiau smile.gif Kaip tik siandien baiges mmm ir vel pradejau matuoti BT, tai tikiuosi, geriau susigaudysiu mirksiukas.gif
batareika
Na va man dabar lygiai tokia pati problema... Aišku vėluoja dar tik 4 dienas, bet labai prastai jaučiuosi - žiauriai pilvą skauda. Tai kaip suprantu tas vėlavimas ne tik pirmą mėnesį gali būt???
Ieva-Pieva
vėluoja mėnesį sad.gif doh.gif
Griaustinė
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 04 29, 16:52)
vėluoja mėnesį  sad.gif  doh.gif
*

O nakvišas ar geri? Tai bobiškiausias nekalčiausias vaistas, t.y. maisto papildas - sureguliuos ciklą.
bum
Hmm, o aš tai kažko nepanikavau. Prisiminiau kad ir prieš geriant KT jau buvo bilekokio ilgio ciklas, tai ir įsivaizdavau kad reiks palaukti ilgėliau. Bet dar palyginus normaliai - 35 d. Žinosiu kitą kartą į ką orientuotis skaičiuojant mirksiukas.gif Tik tiek kad pilvo raižymas po KT vis neramino ir lakstydavau i tulika galvodama - o gal jau? blink.gif
Testu nepirkau, nes žinojau kad nė viena gumytė nesuplyšo ax.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(Ratatankė @ 2005 04 29, 15:59)
O nakvišas ar geri? Tai bobiškiausias nekalčiausias vaistas, t.y. maisto papildas - sureguliuos ciklą.
*

nakvišų negeriu, bet geriu homeopatinius Dysmenorm- vaistininkė patarė. bet kažko jie man nereguliuoja sad.gif kokia nakvišų kaina? blush2.gif
Griaustinė
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 04 30, 12:31)
nakvišų negeriu, bet geriu homeopatinius Dysmenorm- vaistininkė patarė. bet kažko jie man nereguliuoja  sad.gif kokia nakvišų kaina?  blush2.gif
*

Kažkur 10 Lt už 30 kapsulių, geriausia pirkti iš tokio didelio buteliuko balto su rožiniu, kur jų labai daug (1000 mg stiprumo), visas kainuoja apie 50 Lt, o dalimis pigiau blush2.gif
lysaaja
o tas nakvišas galima gert su folio rūgštim? g.gif
liepsnele
QUOTE(lysa @ 2005 05 17, 12:02)
o tas nakvišas galima gert su folio rūgštim? g.gif
*

manau, kad taip smile.gif
Salomeja
meciau kt. po pirmu, ju sukeltu menesiniu, jau praejo 1.5 men, o savo mmm taip ir nesulaukiu. visa ta laika geriu nakvisa.
Ieva-Pieva
QUOTE(Salomeja @ 2005 05 17, 19:24)
meciau kt. po pirmu, ju sukeltu menesiniu, jau praejo 1.5 men, o savo mmm taip ir nesulaukiu. visa ta laika geriu nakvisa.
*

ir man jau pusantro menensio veluoja doh.gif
Salomeja
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 05 17, 22:14)
ir man jau pusantro menensio veluoja  doh.gif
*

nu va kai ne viena as tokia, tai vis drasiau.
liepsnele
QUOTE(Salomeja @ 2005 05 18, 00:23)
nu va kai ne viena as tokia, tai vis drasiau.
*

Aišku ne viena, daug kam vėluoja po KT smile.gif .
Ir man buvo, dėl to labai džiaugiaus, atradus temperatūros matavimo metodą, pagal kurį suprasdavau, kada turiu susirgt ax.gif .
Proza
O jūs nenorite atlikti kepenų valymo? Reikia vakare išgerti aliejaus su citrinos sultimis. Nes geriant KT kepenys užsiteršia ir reikia padėti joms išsivalyti. Tada gal mažiau būtų problemų su ciklo sutrikimais ir spuogais.
Jei ką nors domina procedūrą aprašyčiau smulkiau, tikrai labai nesudėtinga ir nebaisu- pati dariau.
liepsnele
QUOTE(Proza @ 2005 05 18, 09:05)
O jūs nenorite atlikti kepenų valymo? Reikia vakare išgerti aliejaus su citrinos sultimis. Nes geriant KT kepenys užsiteršia ir reikia padėti joms išsivalyti. Tada gal mažiau būtų problemų su ciklo sutrikimais ir spuogais.
Jei ką nors domina procedūrą aprašyčiau smulkiau, tikrai labai nesudėtinga ir nebaisu- pati dariau.
*

Proza, kas turi problemų su virškinimu, tokių dalykų negalima atlikinėt, nes išveš į ligoninę paskui blink.gif .
kasiopeja
QUOTE(Proza @ 2005 05 18, 06:05)
O jūs nenorite atlikti kepenų valymo? Reikia vakare išgerti aliejaus su citrinos sultimis. Nes geriant KT kepenys užsiteršia ir reikia padėti joms išsivalyti.

Na čia jau perlenkta lazda rolleyes.gif Kt ir kepenys neturi nieko bendra schmoll.gif
vilma Liu
Per kiek laiko geriant nakvisu alieju susinormalizuoja ciklas? Man sutrikes buvo pries tris men., tai mano gynekologe israse Postinora. Bet tiek baisybiu prisiskaiciau apie blink.gif, gerai, kad jokio pasalinio poveikio nebuvo. Pora men. viskas buvo tvarkoje, dabar ir vel kazko tas ciklas susijauke. Galvoju, kad gydytoja man vel ta Postinori gali israsyti g.gif
krika
o ką daryti kai ciklas sutriko nuo antibijotikų (turbūt)? nes kai mečiau KT, tai mmm buvo gan reguliarios gan įdomiai. pvz, vienas ciklas prasideda mėnesio 29 dieną, kitas jau 30 dieną ir taip po vieną dieną slinkdavo. tai man buvo kaip ir patogu apskaičiuoti. bet atguliau į ligoninę su gimdos uždegimu, ten prilašino 7 dienas gentamiciną, peniciliną ir dar kažką geriamo. išrašant iš ligoninės gydytoja dar paklausė kada bus mmm, tai sakau jau va va pareina doh.gif tai išrašė novaringą (kad kiaušidės pailsėtų bent 3 mėnesius) ir kažką nuo pienligės, nes antibijotikai ją dažniausiai sukelia. o va jau gal 2 savaitė mmm nėra cry.gif ką daryt? skaičiau kad geriat nakvišas. tai gal jas pagerti? verysad.gif
Proza
QUOTE(kasiopeja @ 2005 05 18, 10:10)
Na čia jau perlenkta lazda  rolleyes.gif  Kt ir kepenys neturi nieko bendra  schmoll.gif
*

Tai kodėl reklamuodami kontraceptinį pleistrą sako, kad jis nekenkia kepenims, nes patenka tiesiai į kraują? Reiškia KT eina per kepenis taigi ryšys kaip ir yra.
liepsnele
QUOTE(Proza @ 2005 05 18, 13:41)
Tai kodėl reklamuodami kontraceptinį pleistrą sako, kad jis nekenkia kepenims, nes patenka tiesiai į kraują? Reiškia KT eina per kepenis taigi ryšys kaip ir yra.
*

yra yra ryšys, ir dar koks.
Kad pleistras nekenkia kepenim, tai dar nereiškia, kad jis kitkam nekenkia...
liepsnele
QUOTE(vilma Liu @ 2005 05 18, 11:21)
Per kiek laiko geriant nakvisu alieju susinormalizuoja ciklas?  Man sutrikes buvo pries tris men., tai mano gynekologe israse Postinora.  Bet tiek baisybiu prisiskaiciau apie blink.gif, gerai, kad jokio pasalinio poveikio nebuvo.  Pora men. viskas buvo tvarkoje, dabar ir vel kazko tas ciklas susijauke.  Galvoju, kad gydytoja man vel ta Postinori gali israsyti g.gif
*

čia kaip kam, sunku pasakyt, bet reikia pagert netrumpai...

Nesupratau, ar tau tikrai Postinorą išrašė blink.gif , juk tai ekstrinei kontracepcijai skirti stiprūs hormonai, labai išreguliuojantys organizmą...
liepsnele
QUOTE(krika @ 2005 05 18, 12:03)
o ką daryti kai ciklas sutriko nuo antibijotikų (turbūt)? nes kai mečiau KT, tai mmm buvo gan reguliarios gan įdomiai. pvz, vienas ciklas prasideda mėnesio 29 dieną, kitas jau 30 dieną ir taip po vieną dieną slinkdavo. tai man buvo kaip ir patogu apskaičiuoti. bet atguliau į ligoninę su gimdos uždegimu, ten prilašino 7 dienas gentamiciną, peniciliną ir dar kažką geriamo. išrašant iš ligoninės gydytoja dar paklausė kada bus mmm, tai sakau jau va va pareina  doh.gif tai išrašė novaringą (kad kiaušidės pailsėtų bent 3 mėnesius) ir kažką nuo pienligės, nes antibijotikai ją dažniausiai sukelia. o va jau gal 2 savaitė mmm nėra  cry.gif ką daryt? skaičiau kad geriat nakvišas. tai gal jas pagerti?  verysad.gif
*

nesuprantu g.gif , jau rašiau tau atsakymą, ir lyg ir paskelbta buvo, kur jis dingo??? smile.gif

Tai aišku, galėjo sukvailiot ciklas nuo uždegimo stipraus ir stiprių vaistų. Gali gert ir nakvišas, nepakenks, šiaip papildomai vitaminų pavartot. Organizmas pats turėtų atsistatyt.
vilma Liu
QUOTE(liepsnelė @ 2005 05 18, 14:37)
čia kaip kam, sunku pasakyt, bet reikia pagert netrumpai...

Nesupratau, ar tau tikrai Postinorą išrašė  blink.gif , juk tai ekstrinei kontracepcijai skirti stiprūs hormonai, labai išreguliuojantys organizmą...
*

Tikru tikriausiai israse man ta Postinora blink.gif Dar paklausiau del kokiu priezasciu issiderino tas ciklas, ai, atsake priezasciu gali buti daug ir neaisku del ko g.gif Lankiausi pas ta gydytoja privaciai, bet dabar nusprendziau rimtai pakeisti kita gydytoja
mad.gif
vilma Liu
Isigijau siandien nakvisu aliejaus, matysiu kaip cia pasiseks viska sustatyti i savo vezes g.gif
Salomeja
Na pagaliau sulaukiau svao drugu is raudondvario, o jau beveik 2 men buvo praeje.
filifjonka
man po KT taip išsiderino ciklas kad po 45 dienas ne mažiau o meciau gert tai liepos pabaigoj... ir iki šiol taip yra... vaistelius homeopatinius ir leidausi ir geriu...
man tai labai vargo nekeltų, tik kad man PMS toooks būna blink.gif kaip beprote būnu... blush2.gif
ir dar cistos augt pradėjo... unsure.gif liepė arba KT vėl gert arba lialių planuot...
tai vat daba planuojam, tik labai sunku sugaudyti kai tokia nenormalija... blink.gif
gerai, kad BT pradėjau matuot. doh.gif
tikiuosi kad jau greitai ax.gif
vilma Liu
QUOTE(Salomeja @ 2005 05 20, 10:16)
Na pagaliau sulaukiau svao drugu is raudondvario, o jau beveik 2 men buvo praeje.
*

Pas gydytoja kreipeisi ar ramiai laukei kada ateis?
V&A
anksciau kai negerdavau KT ciklas budavo nuo 38 iki 45 dienu.paskui geriau KT apie 3metus.dariausi pertrauka,tai mmmm budavo labai nereguliarios.pirma menesi buvo viskas gerai - 30dinos,o jau paskui reikdavo laukti apie 45 diena.gal jau taip mano organizmas sutvertas ,kad mmmm toks ciklas buna?gal nera ko cia jaudintis,nes siaip ginekologiniu problemu nesu turejus (tfu tfu tfu).
Salomeja
QUOTE(vilma Liu @ 2005 05 20, 12:09)
Pas gydytoja kreipeisi ar ramiai laukei kada ateis?
*

ramiai laukiau kol ateis:) nors greitu laiku kreipsiuos, nes turiu kazkokiu neaiskiu skausmu.
Ieva-Pieva
o aš vis dar neulaukiu cry.gif tik iš nosies kraujas savaitę po biškį bėgdavo blink.gif blush2.gif
Zuma
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 05 25, 09:23)
o aš vis dar neulaukiu  cry.gif tik iš nosies kraujas savaitę po biškį bėgdavo  blink.gif  blush2.gif
*

Kiek jau tu laiko lauki?
Aš turbūt būsiu rekordininkė - jau trečios mėnesinės turėtų būt, o dar nė vienų nebuvo po KT baigimo blink.gif blink.gif blink.gif
Šiandien buvau pas gydytoja (nelabai ji man patiko), tai išrašė skatinančių "duphaston", kurie per 10d. turėtų iššaukt mmm, o po to vėl KT liepė gert wacko.gif wacko.gif wacko.gif Susinervinau net, gi aš pertrauką noriu padaryt po kokių gal dviejų metų nuolatinio vartojimo, tai negi dabar man visą gyvenimą KT reiks gert, kad mmm normalios būtų? blink.gif Gydytoja tokia nelabai maloni, tai prieštaraut bijojau. Bandysiu dar kokio kito ginekologo nuomonę sužinot.
Ieva-Pieva
man 2 mėnesius vėluoja sad.gif o tu pas kokią gydytoją buvai? aš kitą savaitę jei nesulauksiu, žingsniuosiu pas gydytoją dry.gif
vilma Liu
As jau pagaliau sulaukiau po daugiau nei pusantro menesio clap.gif
liepsnele
Zuma, aišku, eik pas kitą gydytoją.
Zuma
QUOTE(liepsnelė @ 2005 05 30, 07:54)
Zuma, aišku, eik pas kitą gydytoją.
*

Tai taip ir darysiu 4u.gif
Sypsenaa
Na, as irgi pirmas menesis kaip negeriu KT, treciadieni turejo prasideti mmm, bet neprasidejo. Taciau as nelabai jaudinausi, pasiskaiciusi jusu pasisakymu zinojau, kad gali tekti ilgai palaukti... bet ne taip ilgai kaip tikejausi.... sekmadieni jau "turejau sveciu"... thumbup.gif tikiuosi, kad ir kitais menesiais viskas bus gerai...
Linkiu ir jums visoms, kad organizamas kuo greiciau atsistatytu po KT vartojimo. 4u.gif
Salomeja
o man idomu kada bus kitos mmm. pirmos atejo po 1.5 men. kazi kaip skaiciuot kada mazdaug dabar laukt... 4u.gif
liepsnele
QUOTE(Salomeja @ 2005 05 30, 11:05)
o man idomu kada bus kitos mmm. pirmos atejo po 1.5 men. kazi kaip skaiciuot kada mazdaug dabar laukt... 4u.gif
*

nu skaičiuot tai sudėtinga, bet siūlau gana patikimą BT matavimo metodą, pagal jį matysi, kada įvyko ovuliacija ir tada jau suprasi, kada laukt mmm. Nebuvau šio metoso šalininkė, bet kai pačiai sutriko ciklas po KT, tai labai informatyvus metodas pasirodė, padėjo savy susigaudyt. thumbup.gif
Nuoroda į matavimo aprašymą mano paraše, jei susidomėjai ax.gif .
Scala
O po k.pleistro naudojimo turbūt irgi gali vėluoti mmm g.gif Ar taip? 4u.gif
Gal kas žino? ax.gif
Sansara
Aš KT nebegeriu 2 metus. Po KT vartojimo (vartojau 1.5 metų) man mėnesinės vėlavo 4 mėnesius. Po to buvo iššauktos "Duphaston" pagalba ir nuo tada susitvarkė, tik tiek, kad ciklas pailgėjo iki 35 dienų.
Zuma
QUOTE(Sansara @ 2005 06 04, 14:44)
Aš KT nebegeriu 2 metus. Po KT vartojimo (vartojau 1.5 metų) man mėnesinės vėlavo 4 mėnesius. Po to buvo iššauktos "Duphaston" pagalba ir nuo tada susitvarkė, tik tiek, kad ciklas pailgėjo iki 35 dienų.
*

o gal pameni kiek "Duphaston" tablečių maždaug gėrei? Nes man išrašė 10, jau 8 išgėriau o dar mėn. požymių nejaučiu sad.gif
Sansara
Sugėriau 10 ir po kelių dienų pasirodė mėnesinės. Aš irgi nerimavau, kad neprasideda ir kodėl tik 10 išrašė. Bet kai tik nustojau gerti, tuoj ir pasirodė. Sėkmės 4u.gif
Zuma
QUOTE(Sansara @ 2005 06 05, 18:59)
Sugėriau 10 ir po kelių dienų pasirodė mėnesinės. Aš irgi nerimavau, kad neprasideda ir kodėl tik 10 išrašė. Bet kai tik nustojau gerti, tuoj ir pasirodė. Sėkmės  4u.gif
*

Ačiū 4u.gif Aš šiandien išgersiu paskutinę ir po to nekantriai lauksiu blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.