Lankeme si darzeli, dabar lankome priesmokykline grupe. Rudeni reikes keliauti i mokykla. Kadangi tame paciame darzelyje yra ir pradine mokykla galvoju apie ja.
Tik labai noretusi kokiu atsiliepimu isgirsti.
Aciu mamytes.
Lankeme si darzeli, dabar lankome priesmokykline grupe. Rudeni reikes keliauti i mokykla. Kadangi tame paciame darzelyje yra ir pradine mokykla galvoju apie ja.
Tik labai noretusi kokiu atsiliepimu isgirsti. Aciu mamytes.
as tai ne kiek nesigailiu, jog dukra siemet baigs cia 4-a klase.. (perkeliau 1-oje klaseje po pusmecio is "Vetrunges" kai pamaciau kas ten darosi)
Visur yra pliusu ir minusu. Labai gerai - kad yra prailginta grupe, puiku - kad vaikai bus pamaitinti. Bet as manau, kad svarbiausia, kad tinkamai paruostu tolimesniems mokslams.
As galvoju, gal pavyks man apsilankyti pamokose per atviru duru dienas. Ar rast kokios statistikos apie pasiruosima. Ir aisku tikiuosi, akd mamos cia prirasys daug nuomoniu O del tavo tiksliuko, tai galiu is savo patirties pasakyti: nuo 5 klases mokiausi humanitarines pakraipos klasese, bet kaip buvau tiksliuke taip ir likau (tiksliuju mokslu olimpiados, tikliuju mokslu universitetas
Labas
Pasisakysiu kaip veterane Mano dičkė yra baigusi "Žiburėlį" (dabar Jablonskio gimnazijoje šeštokė), vidurinėlė ir dvynukai tebelanko šią mokyklą (3 ir 1 klasės).. Visi prieš tai lankė šį darželį.. Pati sistema man labai patinka. Iš Montessori metodikos paimti keli geri momentai, o šiaip normali mokykla su privaloma programa. Kaip ir visur, daug kas priklauso nuo mokytojų.. Mano dičkė mokėsi pas mok. Svetlaną (pamiršau pavardę Kiti dar tebesimoko šioje mokykloje, kol kas viskas sekasi gerai, metodikos trūkumai išryškės 5 klasėje..
Is savo praktikos galiu pasakyti, kad pusei vaiku lankanciu montessori darzeli buna labai sunki adaptacija pradineje mokykloje
Labai tikiuosi, kad siame darzelyje - mokykloje vyksta uztikrintas testinumas Bet visdelto tai dar gali atsiliepti ir penktoje klaseje
na nezinau.. gal esu bloga mama, gal kazko nepastebejau, bet nepasakyciau, kad labai jau taiko Montesori metodus..
Renku ir as mokyklele, nes dukra rudeny tures eiti jau y didijy moksla. sudetinga yra isrinkti, nes gyvename geroje, bet mokyklos lankymo atzvilgiu kvailoje vietoje... o ir darbas mano irgi laikas nekoks, kad tenka kelias dienas per sav. dirbti nuo 14 - 19 val... norisi mokyklos, kad gera mokymo programa butu, o ne vaiku darzelio tesinys, taip pat su prailginta grupe, kad butu.ZIBURELIS kolkas geriausias varijantas ka sugebejau rasti. 20D. bus mokykleleje atviru duru diena, manau reikia apsilankyti.
Nu va, kiek daug mamyciu galvojanciu apie sita mokyklele. O sakykit, kas lanket, tai ten jie valgo tokius pietus kaip darzelyje po pamoku ar pamoku tarpe? Iki keliu valandu dirba prailginta grupe?
Gal kas galetumete parasyti atsiliepimus apie Montessori pradine mokykla zaliakalnyje.Kaip jusu vaikuciam ten patinka,o svarbiausia gal yra jau baigusiu,tai kaip paskui sekasi kitur prigyti ir koks lygis jusu buna? labai laukiu laisku.ACIU
QUOTE(milute @ 2008 03 03, 22:04) Gal kas galetumete parasyti atsiliepimus apie Montessori pradine mokykla zaliakalnyje.Kaip jusu vaikuciam ten patinka,o svarbiausia gal yra jau baigusiu,tai kaip paskui sekasi kitur prigyti ir koks lygis jusu buna? labai laukiu laisku.ACIU O kur ta mokykla Zaliaklnyje yra? QUOTE(Leticija @ 2008 02 23, 17:42) Nu va, kiek daug mamyciu galvojanciu apie sita mokyklele. O sakykit, kas lanket, tai ten jie valgo tokius pietus kaip darzelyje po pamoku ar pamoku tarpe? Iki keliu valandu dirba prailginta grupe? 12.30h buna pietus, kuriuos atnesa i klase ir visi valgo klaseje. Yra atskirai pastatyti stalai, skirti valgymui, tereikia vaikui savo stalo irankius atsinest ir indus, kurie ten lieka visus mokslo metus. Valgo ta pati ka darzelinukai pietums gauna, tad tikrai maitinimu esu patenkinta
O kaip ten pamokos vyksta, ar nera ten pamokos zaidimai? Noretusi, kad butu rimtas uzsiemimas su vaikais. Kita sav. zadu apsilankytitoje mokykloje.
QUOTE(Profesorė @ 2008 03 11, 19:26) O kaip ten pamokos vyksta, ar nera ten pamokos zaidimai? Noretusi, kad butu rimtas uzsiemimas su vaikais. Kita sav. zadu apsilankytitoje mokykloje. pamokos prasideda 8.30val., yra normalios pertraukos, ilgoji pertrauka, jos metu kiek suprantu ir buna pietus. MB labai grieztas pamoku atzvilgiu, tai nepasakyciau, kad ten tralivali vyktu, gal kiek sudetingiau su anglu k. pamokomis, nes ateina mokytoja, kelis metus buvo kita, tai Siaip kiek zinau pirmoji klase komplektuojama bus pas mano dukros mokytoja.. QUOTE(Gabe @ 2008 03 11, 23:25) pamokos prasideda 8.30val., yra normalios pertraukos, ilgoji pertrauka, jos metu kiek suprantu ir buna pietus. MB labai grieztas pamoku atzvilgiu, tai nepasakyciau, kad ten tralivali vyktu, gal kiek sudetingiau su anglu k. pamokomis, nes ateina mokytoja, kelis metus buvo kita, tai Siaip kiek zinau pirmoji klase komplektuojama bus pas mano dukros mokytoja.. Buvau nuejusi i sia mokykla, parasiau prasyma. Kalbejausi ir su ta mokytoja Ligita QUOTE(Profesorė @ 2008 03 29, 19:28) Buvau nuejusi i sia mokykla, parasiau prasyma. Kalbejausi ir su ta mokytoja Ligita galiu uzleisti saviskio vieta.. O direktore nezino kiek priesmokyklinuku pageidaus likti ir eit i 1-aja klase, del to speju ir nepasake konkreciai, nes jiems pirmenybe, tik mes va apmastem, kad bus problemu su kelionemis namo, o su vezimu as neprilakstysiu kasdien jo pasiimt, MB dirba, tad masinos kaip ir neturesiu QUOTE(Gabe @ 2008 04 07, 22:08) galiu uzleisti saviskio vieta.. O direktore nezino kiek priesmokyklinuku pageidaus likti ir eit i 1-aja klase, del to speju ir nepasake konkreciai, nes jiems pirmenybe, tik mes va apmastem, kad bus problemu su kelionemis namo, o su vezimu as neprilakstysiu kasdien jo pasiimt, MB dirba, tad masinos kaip ir neturesiu Na direktore sake, kad visus jau zino kas eis, tik del to vieno vaiko (gal del jusu) ji abejojo. Gal as netai supratau, nezinau tiksliai. Pasiskambnsiu rytoj pasiklausti kaip su vietom
As pries koki menesi buvau uzrasyt i ta mokyklele, tai prasyma prieme, bet irgi vis kartojo, kad nera vietu
QUOTE(Profesorė @ 2008 04 10, 10:42) Vakar paskambinau pasiklausti kaip su tuo priemimu - prieme AR NE Tai astsake, kad prieme! Busima pirmoke jau gales ruostis mokyklai sveikinu QUOTE(Gabe @ 2008 04 10, 19:48) sveikinu Viska busima mokytoja parode ir pasake.Klase visai patiko, didele tokia.Pietu tai reikes, nes kaip be pietu...
taip taip, ir aš jau girdėjau apie ta mokyklą . Ji randasi kažkur Kelmių g.- Riešutų g. Bet kažkaip minėjo, kad ji PRIVATI
QUOTE(Crazy @ 2008 03 10, 09:51) Žemyna tampa lopšeliu-darželiu. Vienintelė Montesori metodu dirbusi mokytoja Vida su savo klase persikelia į Griniaus mokyklą. Šią mokytoją galiu drąsiai rekomenduoti - geresnę sunku rasti. QUOTE(gugu @ 2008 06 04, 18:16) taip taip, ir aš jau girdėjau apie ta mokyklą . Ji randasi kažkur Kelmių g.- Riešutų g. Bet kažkaip minėjo, kad ji PRIVATI Taip, ten yra mokytojos Virginijos (anksčiau irgi "Žemynoje" dirbo) privati mokykla. Mokama (kainų nepasakysiu). Kai kam patinka, kai kas vaikus atsiima. Ir ne dėl mokėjimo, o dėl pačios mokytojos. Negaliu komentuoti, nes savo vaikų pas ją neleidau.
Na gal kažkas kažką daugiau papasakotų
QUOTE(gugu @ 2008 06 04, 18:16) taip taip, ir aš jau girdėjau apie ta mokyklą . Ji randasi kažkur Kelmių g.- Riešutų g. Bet kažkaip minėjo, kad ji PRIVATI Labas, mano vaikas lanko Kelmų-Riešutų g. mokyklą. Ir darželis buvo Žiburėlis, tai maniau ir toliau leisiu. Mano ir vyro nuomonės apie šią mokyklą kardinaliai skiriasi. Vyrui labai patinka, man- labai nepatinka. Jei auginate gerą ir ramų vaiką, tai ta mokykla kaip tik jums. Vaikui bus suteikti geri pagrindai, jis per pertraukas girdomas arbata, ko tikrai nėra bet kokioj kitoj mokykloj. Mokykloj krūvis yra didelis. Turi priduoti visą kursą. Skolos kaip kokioj aukštojoj mokykloj. Jei kas BET KOKIA kaina nori vaikui gerų pagrindų, tada manau toj mokykloj juos duos. Bet jei auginate aktyvų vaiką, kuriam gal sunku susikaupti, tai gerai pagalvokit ar tie pagrindai kainuos ne per brangiai. Psichologine prasme. Pagrindinė mokytoja ir mokyklos įkūrėja tokia seno tarybinio tipo mokytoja. Jei jai nelįsi į š...- užės negyvai. Daug moralizavimo ir ėdimo ( ko privačioj mokykloj tikrai nesitikėjau ). Man nepatinka pats principas , kad vaikas vertingas ir geras, tik jei viską kruopščiai ir gerai atlieka. Manau čia iš Tarybinės santvarkos atėjęs mokymo modelis, kuris nieko gero neduoda, tik supratimą, kad esu vertingas tik tada kai esu geresnis už kitus. Tas labai stipriai jaučiama ir labai skatinama. Kaip nesenai sužinojau toks auklėjimas skatina nepilnavertiškumo jausmo ir kompleksų formavimąsi. Mokykla labai katalikiška. Mes nesam labai tikintys, o savo vaiką kunigėliu pravardžiuojam. Katalikiškos tiesos įkalamos tvirtai ir nepajudinamai.Tikybą mokina vienuolė. Mano vaikui tai labai patinka. Bet vargas jums jei jūs pvz kokie krišnaistai ar šiaip ne visai teisingi. Į jus ir bus žiūrima kaip į kitatikius, tai vis pabrėžiant. Labiausiai pasigendu šitoj mokykloj tautiškumo mokymo, kad aš Lietuvis. Aš norėčiau vaikui pakeisti mokyklą. Vyras nenori ( labai faina būti geresniam už kitus ). Kol kas kariaujam. Pačiam vaikui toje mokykloje patinka. Mokslas mokamas. Nebeatsimenu koks stojimo mokestis ir per mėnesį 300 Lt.
SVEIKOS MAMYTES, KIEK MAN TEKO GIRDETI, KAD TEVAI LABAI DAZNAI ATSIIMA SAVO VAIKUS. KETVIRTOKAI KAZKODEL LIKE TIK 4 AR 5 , PATYS NUSPRESKIT KODEL ?
TEVELIAI NEDARYKIT VAIKAM TRAUMU, LEISKIT JUOS I TRADICINES MOKYKLAS. JUS PATIKEKIT, PIRMOKAI-ANTROKAI-TRECIOKAI IR KETVIRTOKAI - V I S I VAIKAI MOKOSI VIENAM KABINETE, NE TIK MOKOSI, BET IR SEDI SUOLUOSE NE TARP BENDRAAMZIU. KAZKOKS KOSMARAS... KAIP JIE GALI SUSIKAUPTI ? KAIP JIEMS VIENU METU GALIMA ISAISKINTI PAMOKOS NAUJA TEMA ? PATALPOS SIAUBINGAI MAZOS, NEISIVAIZDUOJU KUR JIE DARO FIZINI, KUR JIE GALI PALAKSTYTI, AR TIESIOG PAZAISTI ZAIDIMUS. PAGRINDINE PRIEZASTIS - TARYBINIU LAIKU DIREKTORE, KURI LABAI PUIKIAI PASIRODO PER PIRMA SUSITIKIMA SU TEVAIS IR VAIKAIS, O PASKUI PARODO SAVO TIKRA VEIDA. MANAU JAI LAIKAS EITI I PENSIJA IR TAME BIZNYJE PADETI TASKA, O NE SU VAIKAIS DIRBTI. TAI BIZNIO ZMOGUS, TIK GAILA, KAD BIZNIS - MUSU VAIKUCIAI. MANAU TOKIA MOKYKLA TIKRAI ILGAI NEISSILAIKYS, NE DEL TO, KAD BRANGU( METAMS 3600 LT.+300 LT. STOJAMAS MOKESTELIS), BET DEL PIKTOS, NEMYLINCIOS VAIKU, SIAUBINGAI NEMALONIOS SAVININKES- DIREKTORES. TIKRAI SAVO VAIKO TEN NELEISIU IR KITIEMS TEVELIAMS NEREKOMENDUOSIU...
Sveikos, mano giminaiciams teko susidurti su sia mokykla, bei su sios mokyklos direktore Virginija. Baisu klausyti, kaip zmones yra apgaudinejami, gaila paprasciausiai vaiku, nes jei neduosite "kysiu", tai su jusu vaikais bus elgiamasi klaikiai. Reklamuojasi, kad tai yra privati ir superine mokykla, kurioje jusu vaikas jausis saugiai, mokinsis pagal MONTESORINIUS metodus. Moketi reikia milziniskus pinigus, o vaikai tiesiog traumuojami, rezultatas yra prastas.
Tiesiog noriu perspeti tevelius, jog negalvotu, kad jeigu yra privati mokykla, tai bus viskas liux, cia tik pelno siekianti VIRGINIJOS MOKYKLA. Mano mergaitei 5 metukai, tai as tik uz eilines mokyklas, kuriose mokemes ir mes patys, nes kai paklausai, tai tevai is meiles ir noro, kad vaikui butu tik geriau, perlenkia lazda. Geriau tuos pinigelius skirti paprastom mokyklom ir mokytojom, kurios yra TIKROS MOKYTOJOS-PEDAGOGES, O NE VERSLININKES.
Pritariu dėl direktorės- draugų dukra metus palankė ir pabėgo.
QUOTE(Emilė @ 2008 12 01, 16:55) Pritariu dėl direktorės- draugų dukra metus palankė ir pabėgo.
Sveikos mamytes, esu labai pasipyktinusi šia mokykla ir jos direktore.
Teko lankyti šią mokyklą, tačiau ačiū dievui, kad laiku pabėgome iš ten. Norėjome ir tikėjomės, kad vaikui bus tik geriau, tačiau gavosi atvirkščiai. Vaikai ten gniūždomi, asmeniškai man, ten požiūris į vaikus bei į jų mokymąsi yra klaikus. Dabar mano sūnus tą mokyklą prisimena, kaip kokį košmarą. Teko girdėti, kad tą "montesori " mokyklą švietimo skyrius norėjo uždaryti, tačiau nepavyko, manau ateis laikas, kaip taip įvyks.
Sveikos,
ir as vos savo mazosios neleidau i privacia Montesori mokykla. Bet noriu padekoti mokytojai Virginijai, kad ji LAIKU MANE APREKE!!! Atvaziuoju as pasiimti sesers vaikucio (visa laime jis jau kitoj mokykloj), o mokytoja Virginija, vietoj to, kad atiduotu man ramiai vaika pradeda mane ir musu visa seima moralizuoti. Taktiskai paklausiau, pagalvojau mokytojai nenuotaikele. Juk vaiku daug, ant ju issirekti negalima, tai as pasitaikiau. Tik buvo labai keista, nes tai buvo zmogus kuri as pirma karta maciau. Kita karta atvaziavus situacija pasikartojo ir dar taip ant to vaikucio buvo pavaryta... Tarsi ji ta vaika niekintu. Ir kaip vaikam buti pamokose, jei taip kasdien Net nemaniau, kad is viso pedagogas galetu taip elgtis. Be to visa tai buvo tikrai is pirsto lauzta. Nemanau, kad tai labai pedagogiska ir etiska. Net sakyciau nemandagu. Tikrai toks mokytojos elgesys mokyklai garbes nesuteikia...
Vaje vaje, jau tikėjausi, kad neblogą vietelę vaikui radau, o čia tiek neigiamų pasisakymų
QUOTE(Emilė @ 2008 12 04, 16:36) Kreipkis į Griniaus mokykloje dirbančią mokytoją Vidą Čyžienę. P.S.: o negi taip jau ir nėra patenkintų montesorine mokykla?
O man montesorinė mokykla - tai vaikų su negale mokykla. Tik supraskit mane teisingai, su mokymosi negale, o ne kokia nors kita. Vaikai kuriems sunku adaptuotis normalioje mokykloje. Nes turiu draugų, kurie bandė leisti į montesorinę, o po to , pamatę situaciją, atsiėmė vaikučius ir nustebo kad nesusišnekėjo su administracija apie svo mažylio poreikius ir lūkesčius.
QUOTE(Larysa @ 2008 12 04, 23:51) O man montesorinė mokykla - tai vaikų su negale mokykla. Tik supraskit mane teisingai, su mokymosi negale, o ne kokia nors kita. Vaikai kuriems sunku adaptuotis normalioje mokykloje. Nes turiu draugų, kurie bandė leisti į montesorinę, o po to , pamatę situaciją, atsiėmė vaikučius ir nustebo kad nesusišnekėjo su administracija apie svo mažylio poreikius ir lūkesčius. O man pats metodas patinka. Nepatinka atmosfera ir tikslai, kurių siekiama būtent šioje mokykloje. Neradau temos kur galėčiau parašyti būtent apie kraštutinį perfekcionizmą, kuriuo šitoj mokykloj gyvenama. O tai jau diagnozė. Dažniausiai polinkį į perfekcionizmą lemia vaikystės išgyvenimai, auklėjimas.Perfekcionistais dažniausiai tampa žmonės, kurių tėvai buvo per daug reiklūs, o meilę rodė tik tada kai vaikui pasisekdavo. Per ilgesnį laiką susiformavo nuostata, kad žmogaus vertė lygi jo pasiekimams. Kaip vaikystėje trokšdavo tėvų pagyrimų, taip vėliau, suaugę, perfekcionistai siekia pripažinimo, aplinkinių susižavėjimo. Jei jų nėra, jie ieško priežasčių savyje ir svarsto, ką galėjo padaryti geriau, tobuliau. Kiekviena, net juokais pasakyta kritiška pastaba šiuos žmones labai žeidžia. Kraštutinių perfekcionistų gyvenimas-tikra kančia. Jie nuolat savimi nepatenkinti, kartelę sau iškelia taip aukštai, kad nesugeba jos įveikti ir dėl to sau atrodo tikri nevykėliai. Perfekcionistai dalija pasaulį tik į du lygius- apačią ir viršų. Jų pačių vieta, be abejo, tik viršuje. Jokia vidurio pozicija jų netenkina, ją jie laiko asmeniniu pralaimėjimu. Naujų užduočių imasi tik tada, kai žino, kad idealiai galės jas atlikti. Kai kurių perfekcionistų baimė pralaimėti yra tokia stipri, kad jie apskritai nieko nesiima. Šie žmonės yra kritiški ne tik savo, bet ir kitų atžvilgiu, todėl aplinkiniai retai bičiuliaujasi su perfekcionistais. QUOTE(Larysa @ 2008 12 04, 23:51) O man montesorinė mokykla - tai vaikų su negale mokykla. Tik supraskit mane teisingai, su mokymosi negale, o ne kokia nors kita. Vaikai kuriems sunku adaptuotis normalioje mokykloje. Nes turiu draugų, kurie bandė leisti į montesorinę, o po to , pamatę situaciją, atsiėmė vaikučius ir nustebo kad nesusišnekėjo su administracija apie svo mažylio poreikius ir lūkesčius. Ai, nu komentaras ne į temą. Šitas pasisakymas labiau tiktų montesorinio ugdymo temoje, o čia kalbam apie konkrečią mokyklą QUOTE(JO/NE @ 2008 12 05, 23:28) Ai, nu komentaras ne į temą. Šitas pasisakymas labiau tiktų montesorinio ugdymo temoje, o čia kalbam apie konkrečią mokyklą Mano vaikas čia mokėsi. Tapo išsigandęs,įsitempęs, kad kažko nepadarys, kažką pamirš. Džiaugsmo gyvenime šita mokykla tikrai neprideda. O dar direktorė
Ką gi, ačiū jums už atsakymus
QUOTE(JO/NE @ 2008 12 08, 01:11) Ką gi, ačiū jums už atsakymus Tai tik mano skaudi patirtis, o nejaugi niekas nieko gero negali pasakyti apie šitą mokyklą? Nes man ją rekomendavo net du žmonės. Dabar kai pati susidūriau jau aiškiai matau, kad jie ir patys turi baisius nepilnavertiškumo kompleksus. O tas šokinėjimas, kad tik būti geresniais už kitus jiems tiesiog kraujyje ir atrodo, kad natūraliai taip turi būti. Bet šitai kyla tik iš labai menko savęs vertinimo, kitaip sakant nepilnavertiškumo kompleksų. Žaviuosi tais tėvais, kurie gana greitai pamato, kad ten kažkas negerai ir atsiima savo vaikus. QUOTE(omoroka 38 @ 2008 12 08, 09:49) Tai vat ir įdomiausiai, kad pasisakymai vien neigiami QUOTE(Audruska @ 2008 12 09, 10:13) SVEIKI, AS ASMENISKAI MANAU, KAD TOKIA "MOKYKLA" ILGAI NEISSILAIKYS. LABAI NORECIAU, KAD TIK KUO DAUGIAU TEVU LAIKU PASTEBETU TOS MOKYKLOS BEGALINIUS TRUKUMUS IR NEEKSPERMENTUOTU SU SAVO VAIKUCIAIS.
Sveikos,
Mokykla antri namai, vaikas praleidžia ten nemažai laiko... Tikslas mokyklos ne tik žinios,netgi atvirkščiai svarbu nepats faktų žinojimas, o gebėjimas pasinaudoti tais fakatis. Tik laisvas vaikas savo dvasia ir psichika gali lengvai disponuoti savo žinojimu... Mokykla ,kurioje yra diferencijacija, o vaikai jaučia psichologinį, moralinį spaudimą - žlugdo pačią asmenybę. Man dėl tos mokyklos labai liūdna...reikia išmokti matyti ne tik akim, bet ir širdim, ir matyti kiek daugiau, o tam reikia mąstymo... Neleiskite vaikų į mokyklą kur yra apibrėžti rėmai,koks jis turi būti...tokia mokykla augina vidutinybes,,,augina plagijatus,BŪK TOKS KOKIE YRA KITI.... Tegul Jūsų vaikai būna tokie kokie jie yra, padykę, palepę, kažko nežino, kažką labai gerai išmano, tegul jie būna savimi , žmonėmis... Jie mūsų ateitis, tegul jie turi visokią laisvę, mąstymo, galvojimo, išraiškos....jie mūsų gyvenimo gėlės,o joms reikia erdvės,šviesos ir meilės:)
Labai nemalonu skaityti tokius atsiliepimus apie sistemą, kuria tu pati patikėjai. (bet, kiek supratau, cia kalta direktorė, o ne sistema) Visi trys mano vaikai lankė Montessori darželį - mokyklą "Žiburėlis". Visiems galiu rekomenduoti "Žiburėlį". Nenusivyliau aš pati, nenusivylė vaikai. Mano žiniomis ten greitai turėtų vykti atvirų durų diena, siūlau pasidomėti.
NESINORI NET PRISIMINTI, KIEK SKAUSMO VAIKAMS IR JŲ TĖVAMS PALIKO TA "MOKYKLA", BEI JOS DIREKTORĖ. QUOTE(Ite @ 2009 01 20, 22:37) Labai nemalonu skaityti tokius atsiliepimus apie sistemą, kuria tu pati patikėjai. (bet, kiek supratau, cia kalta direktorė, o ne sistema) Visi trys mano vaikai lankė Montessori darželį - mokyklą "Žiburėlis". Visiems galiu rekomenduoti "Žiburėlį". Nenusivyliau aš pati, nenusivylė vaikai. Mano žiniomis ten greitai turėtų vykti atvirų durų diena, siūlau pasidomėti. Tai jau tikrai, pati sistema ir mums labai
Sveiki
Netyčia užklydau į šią temą ir esu apstulbusi Mano vaikai (visi keturi Likusieji vaikai šiuo metu yra pradinukai. Mokosi, stengiasi, berniukai išdykę, mergaitė ramesnė, tikras žinių, paruošimo lygis pasimatys vėliau, penktoje klasėje. Jokiu būdu negalima suabsoliutinti! Yra visokių vaikų, visokių tėvų, ir, žinoma, visokių mokytojų ir auklėtojų. Nelabai suprantu, kodėl manote, kad tai mokykla vaikams su negalia (aš suprantu, kokio tipo negalią turite omenyje Atsiprašau, kad taip išsiplėčiau, bet man pasirodė labai neteisingai išdėstyta labai tendencinga nuomonė.. Ir, be abejo, kiekvienas turime teisę rinktis
Matau, kad cia kalbama apie 2 skirtingas Montesori mokyklas, viena yra Zaliakalnyje, kita Aukstuose sanciuose. Pries pradedant kazka kritikuot, issiaiskinkit apie ka kalbat.
SVEIKOS, PROBLEMA YRA SU MONTESORI PRADINE MOKYKLA ŽALIAKALNYJE(PRIE TOPOLIO).
TĖVAI ATSIIMA VAIKUS, KIEK ŽINAU JAU ŠIAIS METAIS NE VIENAS VAIKAS IŠĖJO I KITĄ MOKYKLĄ... DISKUSIJOS IR VYKSTA APIE TAI...DĖL KO TĖVAI ATSIIMA SAVO VAIKUS... GERO ATSILIEPIMO BŪTENT APIE TĄ "MOKYKLĄ" TAIP IR NETEKO SKAITYTI |