P.S.: niekas neįsižeiskit, čia tik hipotetiškai
Oi kaip norėčiau pabūt musele ant sienos toj mokykloj ir pamatyt savo akim kaip viskas vyksta
P.S.: niekas neįsižeiskit, čia tik hipotetiškai QUOTE(JO/NE @ 2009 01 26, 15:27) Oi kaip norėčiau pabūt musele ant sienos toj mokykloj ir pamatyt savo akim kaip viskas vyksta P.S.: niekas neįsižeiskit, čia tik hipotetiškai Būtų gerai infiltruoti. Mielai padiskutuosiu Visai nemanau, kad mano vaikai kažkokie vykėliai ir jau nuo gimimo viską moka ir labai gerai išmano. Geros mokytojos uždavinys ne tik duoti žinias, o išugdyti asmenybę. O kas mokosi, tai tikrai jokio skirtumo mokysis ar šitoj ar valdiškoj mokykloj. Vaikas yra kaip molis iš kurio gali nulipdyti ką tik nori. Jei užsiciklinsi ant tų nepasisekimų ir tam vaikui pastoviai varysi, kad tu nevykėlis, tai tokį ir išauginsi. Montesori pradinėj būtent ir buvo skatinama nesveika konkurencija neaišku dėl ko, šaipymasis dėl nesėkmių. Kurio mokytoja "nepastebėdavo" ir mano manymu labai paskatidavo. Atrodo mokytoja užsikaifuodavo iki orgazmo bevarydama koks tas vaikas bus nevykėlis gyvenime ir kaip jam nesiseks kitoj mokykloj. Po Montesori pradinės tampau vaiką pas psichologus daugiausia , kad išsiaiškinti, o kaip turėtų iš tikro būti organizuojamas tas ugdymas. Taigi Montesori pradinėj buvo užsiciklinama : tu nevykėlis, tau nesiseka, nesiseka , nesiseka. Blogai tas, tas tas ir dar va tas. Vaikas save ir jaučia kaip niekam tikusį sutvėrimą . Ir ką tas vaikelis bedarytų vis tiek Virginija ras prie ko prisikabinti. Psichologė aiškino, kad iki dvylikos ar net daugiau metų vaikas mokosi iš to ką jis gerai padarė ir tik paskui, paauglystėj pradeda mokytis iš savo klaidų. Man tik neaišku kaip mokytoja gali šito nežinoti ir daryti viską atvirkščiai. Virginija stengdavosi vaiką mokyti aiškindavo ir TERORIZUODAVO. Ir kuo daugiau ji DIRBDAVO Girdėjau tokius pletkus, kad mokytoja Virginija prieš atidarant savo mokyklą buvo išmesta iš valdiškos mokyklos, atrodo Žemynos. Nežinau už ką, bet tikriausiai ne šiaip sau. Gal ji pati galėtų pasigirti. Beja ji ar jos šeimos nariai skaito SM forumą, piktinasi šitais parašymais tik kažkodėl nedrįsta apginti savo tiesų. Aš dar labai laukiu patenkintų šita mokykla pasisakymų.Kodėl tie vykėliai mokykla nepasidžiaugia ir nepasidalina su kitais Šitoj mokykloj supratau labai svarbią tiesą , kad JEI NORI TURĖTI GERIAU NEGU VISI, TAI NETURĖSI NET IR TO KĄ TURI KITI. JO/NE , norėjau paklausti, o ką reiškia patenkinti lūkesčius ? gal ten kokia genijų kalvė, o atkrenta tiesiog silpniausi (aišku tai jau kaip ir prieštarauja montesorinei filosofijai). Kažką tokio ir iš mokytojos Virginijos esu girdėjus QUOTE(omoroka 38 @ 2009 01 27, 10:56) Vaikas yra kaip molis iš kurio gali nulipdyti ką tik nori. Jei užsiciklinsi ant tų nepasisekimų ir tam vaikui pastoviai varysi, kad tu nevykėlis, tai tokį ir išauginsi. Montesori pradinėj būtent ir buvo skatinama nesveika konkurencija neaišku dėl ko, šaipymasis dėl nesėkmių. Kurio mokytoja "nepastebėdavo" ir mano manymu labai paskatidavo. Atrodo mokytoja užsikaifuodavo iki orgazmo bevarydama koks tas vaikas bus nevykėlis gyvenime ir kaip jam nesiseks kitoj mokykloj. Po Montesori pradinės tampau vaiką pas psichologus daugiausia , kad išsiaiškinti, o kaip turėtų iš tikro būti organizuojamas tas ugdymas. Taigi Montesori pradinėj buvo užsiciklinama : tu nevykėlis, tau nesiseka, nesiseka , nesiseka. Blogai tas, tas tas ir dar va tas. Vaikas save ir jaučia kaip niekam tikusį sutvėrimą . Ir ką tas vaikelis bedarytų vis tiek Virginija ras prie ko prisikabinti. Psichologė aiškino, kad iki dvylikos ar net daugiau metų vaikas mokosi iš to ką jis gerai padarė ir tik paskui, paauglystėj pradeda mokytis iš savo klaidų. Man tik neaišku kaip mokytoja gali šito nežinoti ir daryti viską atvirkščiai. Virginija stengdavosi vaiką mokyti aiškindavo ir TERORIZUODAVO. Ir kuo daugiau ji DIRBDAVO Girdėjau tokius pletkus, kad mokytoja Virginija prieš atidarant savo mokyklą buvo išmesta iš valdiškos mokyklos, atrodo Žemynos. Nežinau už ką, bet tikriausiai ne šiaip sau. Gal ji pati galėtų pasigirti. Beja ji ar jos šeimos nariai skaito SM forumą, piktinasi šitais parašymais tik kažkodėl nedrįsta apginti savo tiesų. Aš dar labai laukiu patenkintų šita mokykla pasisakymų.Kodėl tie vykėliai mokykla nepasidžiaugia ir nepasidalina su kitais Šitoj mokykloj supratau labai svarbią tiesą , kad JEI NORI TURĖTI GERIAU NEGU VISI, TAI NETURĖSI NET IR TO KĄ TURI KITI. JO/NE , norėjau paklausti, o ką reiškia patenkinti lūkesčius ? gal ten kokia genijų kalvė, o atkrenta tiesiog silpniausi (aišku tai jau kaip ir prieštarauja montesorinei filosofijai). Kažką tokio ir iš mokytojos Virginijos esu girdėjus Ačiū už dar vieną neigiamą atsiliepimą apie šią mokyklą Na o dėl tų lūkesčių ir genijų kalvės, tai mintis maždaug tokia, kad gal tėveliai vesdami ten savo vaiką tikisi, kad ten jam stebuklingai viskas gerai seksis (nes ten gi montessorinė sistema,o ne šiaip bilekas QUOTE(Leticija @ 2009 01 25, 14:54) Matau, kad cia kalbama apie 2 skirtingas Montesori mokyklas, viena yra Zaliakalnyje, kita Aukstuose sanciuose. Pries pradedant kazka kritikuot, issiaiskinkit apie ka kalbat. Oi, atsiprašau, tikrai ne visai nuosekliai viską perskaičiau Jeigu nevykęs mokytojas, nepadės jokia deklaruojama sistema.. Ir atvirkščiai - puikus mokytojas nusvers visus sistemos trūkumus.. kad ir prasčiausioje mokykloje.. ypač pradinėse klasėse.. QUOTE(*Mika* @ 2009 02 01, 11:57) Oi, atsiprašau, tikrai ne visai nuosekliai viską perskaičiau Jeigu nevykęs mokytojas, nepadės jokia deklaruojama sistema.. Ir atvirkščiai - puikus mokytojas nusvers visus sistemos trūkumus.. kad ir prasčiausioje mokykloje.. ypač pradinėse klasėse.. Taip, etiketes gali kabintis , kad ir pačias gražiausias. Tarybinės sistemos mokytoja ir lieka tarybine.
o as vis tik gailiuosi, kad sunaus neleidau i "Zibureli"..
Kokie jūsu atsiliepimai apie šia mokyklą, mokytojas?
Smalsu kaip šioje mokykloje sekasi naujiesiems pirmokėliams? Įdomu būtų sužinot pirmuosius įspūdžius apie mokyklą
Na parasykit daugiau kas nors apie sia mokykla. Man irgi idomu, nes ji mums arciausiai namu.
Sveikos mamytės
Sveikos mamytes. Ar kas buvote sioje mokykloje? Gal galite ispudziais pasidalinti? QUOTE(vasarele123 @ 2010 05 12, 19:29) Įspūdžiai ne kokie. Pati mokyklos išvaizda puiki, bet visa esmė yra ne mokykloje, bet mokytojoje. Jeigu mokytoja bus gera, dėmesinga, netinginė tuomet jums pasiseks. Smulkiau jeigu kas domina rašykite per AŽ. QUOTE(Silver Felis @ 2010 05 21, 15:06) Įspūdžiai ne kokie. Pati mokyklos išvaizda puiki, bet visa esmė yra ne mokykloje, bet mokytojoje. Jeigu mokytoja bus gera, dėmesinga, netinginė tuomet jums pasiseks. Smulkiau jeigu kas domina rašykite per AŽ. ar sioje pradineje mokykleleje,yra tik viena pirma klase ir viena mokytoja ?
Na kokie dar ispudziai?pasidalinkit:)
|