Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Montessori darželis - mokykla "Žiburėlis"
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Kaunas
Pages: 1, 2
JO/NE
Oi kaip norėčiau pabūt musele ant sienos toj mokykloj ir pamatyt savo akim kaip viskas vyksta g.gif Na bet po tokių komentarų savo vaiko 'infiltruot' neketinu schmoll.gif smile.gif Kadangi visi pasisakymai į vienus vartus, tai ir padiskutuot nelabai čia išeina rolleyes.gif Pasvarstykime tarpusavy, gal ten kokia genijų kalvė, o atkrenta tiesiog silpniausi (aišku tai jau kaip ir prieštarauja montesorinei filosofijai). Tada tėveliai supyksta dėl jų nepateisintų lūkesčių ir sako, kad mokykla niekam tikus g.gif rolleyes.gif ax.gif smile.gif mirksiukas.gif Ką manote?

P.S.: niekas neįsižeiskit, čia tik hipotetiškai mirksiukas.gif
omoroka 38
QUOTE(JO/NE @ 2009 01 26, 15:27)
Oi kaip norėčiau pabūt musele ant sienos toj mokykloj ir pamatyt savo akim kaip viskas vyksta g.gif  Na bet po tokių komentarų savo vaiko 'infiltruot' neketinu schmoll.gif  smile.gif  Kadangi visi pasisakymai į vienus vartus, tai ir padiskutuot nelabai čia išeina rolleyes.gif  Pasvarstykime tarpusavy, gal ten kokia genijų kalvė, o atkrenta tiesiog silpniausi (aišku tai jau kaip ir prieštarauja montesorinei filosofijai). Tada tėveliai supyksta dėl jų nepateisintų lūkesčių ir sako, kad mokykla niekam tikus g.gif  rolleyes.gif  ax.gif  smile.gif  mirksiukas.gif  Ką manote?

P.S.: niekas neįsižeiskit, čia tik hipotetiškai mirksiukas.gif
*

Būtų gerai infiltruoti. lotuliukas.gif Tada tikrai žinotumėt apie ką kalbama lotuliukas.gif. Musele ant sienos nepavyks, nes pradžioj teoriškai labai gražiai "apipudrins " lotuliukas.gif Visas cirkas tik po to prasidės.

Mielai padiskutuosiu smile.gif juo labiau, kad dabar jau turiu su kuo palyginti. Mano vaikas jau du mėnesiai kitoj mokykloj. Ir kai kas labai gerai sekasi, kai kas nesiseka. Bet svarbiausias skirtumas yra mokytojos požiūris į tuos nepasisekimus ir kas daroma, kad visgi galutiniam rezultate pasisektų. O kai psichologinė atmosfera gera, tai viskas ir juda į gerąją pusę.

Visai nemanau, kad mano vaikai kažkokie vykėliai ir jau nuo gimimo viską moka ir labai gerai išmano. Geros mokytojos uždavinys ne tik duoti žinias, o išugdyti asmenybę. O kas mokosi, tai tikrai jokio skirtumo mokysis ar šitoj ar valdiškoj mokykloj.

Vaikas yra kaip molis iš kurio gali nulipdyti ką tik nori. Jei užsiciklinsi ant tų nepasisekimų ir tam vaikui pastoviai varysi, kad tu nevykėlis, tai tokį ir išauginsi. Montesori pradinėj būtent ir buvo skatinama nesveika konkurencija neaišku dėl ko, šaipymasis dėl nesėkmių. Kurio mokytoja "nepastebėdavo" ir mano manymu labai paskatidavo. Atrodo mokytoja užsikaifuodavo iki orgazmo bevarydama koks tas vaikas bus nevykėlis gyvenime ir kaip jam nesiseks kitoj mokykloj. Po Montesori pradinės tampau vaiką pas psichologus daugiausia , kad išsiaiškinti, o kaip turėtų iš tikro būti organizuojamas tas ugdymas. Taigi Montesori pradinėj buvo užsiciklinama : tu nevykėlis, tau nesiseka, nesiseka , nesiseka. Blogai tas, tas tas ir dar va tas. Vaikas save ir jaučia kaip niekam tikusį sutvėrimą . Ir ką tas vaikelis bedarytų vis tiek Virginija ras prie ko prisikabinti. Psichologė aiškino, kad iki dvylikos ar net daugiau metų vaikas mokosi iš to ką jis gerai padarė ir tik paskui, paauglystėj pradeda mokytis iš savo klaidų. Man tik neaišku kaip mokytoja gali šito nežinoti ir daryti viską atvirkščiai. g.gif
Virginija stengdavosi vaiką mokyti aiškindavo ir TERORIZUODAVO. Ir kuo daugiau ji DIRBDAVO lotuliukas.gif tuo mažiau tas vaikas žinodavo. Išmokdavo tik tam kartui, kad mokytoja atsikabintų. Ir vėl viskas iš pradžių.( Psichologė aiškino,kad taip būna kai yra didelė ytampa). Bet pagrindinis Virginijos darbas, sužlugdyti kaip žmogų buvo DIRBAMAS LAAABAI GERAI. lotuliukas.gif

Girdėjau tokius pletkus, kad mokytoja Virginija prieš atidarant savo mokyklą buvo išmesta iš valdiškos mokyklos, atrodo Žemynos. Nežinau už ką, bet tikriausiai ne šiaip sau. Gal ji pati galėtų pasigirti. Beja ji ar jos šeimos nariai skaito SM forumą, piktinasi šitais parašymais tik kažkodėl nedrįsta apginti savo tiesų.

Aš dar labai laukiu patenkintų šita mokykla pasisakymų.Kodėl tie vykėliai mokykla nepasidžiaugia ir nepasidalina su kitais lotuliukas.gif Jau gana ilgai

Šitoj mokykloj supratau labai svarbią tiesą , kad JEI NORI TURĖTI GERIAU NEGU VISI, TAI NETURĖSI NET IR TO KĄ TURI KITI.

JO/NE , norėjau paklausti, o ką reiškia patenkinti lūkesčius ?
gal ten kokia genijų kalvė, o atkrenta tiesiog silpniausi (aišku tai jau kaip ir prieštarauja montesorinei filosofijai).
Kažką tokio ir iš mokytojos Virginijos esu girdėjus lotuliukas.gif , bet taip išeina, kad jos ir yra šitoks montesorinio metodo esmės suvokimas. lotuliukas.gif Čia ir man buvo šokas, nes prieš tai leidau vaikus į montesorinį darželį 'Žiburėlis' ir buvau labai patenkinta tuo darželiniu montesoriniu metodu.
JO/NE
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 01 27, 10:56)
Vaikas yra kaip molis iš kurio gali nulipdyti ką tik nori. Jei užsiciklinsi ant tų nepasisekimų ir tam vaikui pastoviai varysi, kad tu nevykėlis, tai tokį ir išauginsi. Montesori pradinėj būtent ir buvo skatinama nesveika konkurencija neaišku dėl ko, šaipymasis dėl nesėkmių. Kurio mokytoja "nepastebėdavo" ir mano manymu labai paskatidavo. Atrodo mokytoja užsikaifuodavo iki orgazmo bevarydama koks tas vaikas bus nevykėlis gyvenime ir kaip jam nesiseks kitoj mokykloj. Po Montesori pradinės tampau vaiką pas psichologus daugiausia , kad išsiaiškinti, o kaip turėtų iš tikro būti organizuojamas tas ugdymas. Taigi Montesori pradinėj buvo užsiciklinama : tu nevykėlis, tau nesiseka, nesiseka , nesiseka. Blogai tas, tas tas ir dar va tas. Vaikas save ir jaučia kaip niekam tikusį sutvėrimą . Ir ką tas vaikelis bedarytų vis tiek Virginija ras prie ko prisikabinti. Psichologė aiškino, kad iki dvylikos ar net daugiau metų vaikas mokosi iš to ką jis gerai padarė ir tik paskui, paauglystėj pradeda mokytis iš savo klaidų. Man tik neaišku kaip mokytoja gali šito nežinoti ir daryti viską atvirkščiai. g.gif
Virginija stengdavosi vaiką mokyti aiškindavo ir TERORIZUODAVO. Ir kuo daugiau ji DIRBDAVO  lotuliukas.gif  tuo mažiau tas vaikas žinodavo. Išmokdavo tik tam kartui, kad mokytoja atsikabintų. Ir vėl viskas iš pradžių.( Psichologė aiškino,kad  taip būna kai yra didelė ytampa). Bet pagrindinis Virginijos darbas, sužlugdyti kaip žmogų buvo DIRBAMAS LAAABAI GERAI.  lotuliukas.gif

Girdėjau tokius pletkus, kad mokytoja Virginija prieš atidarant savo mokyklą buvo išmesta iš valdiškos mokyklos, atrodo Žemynos. Nežinau už ką, bet tikriausiai ne šiaip sau. Gal ji pati galėtų pasigirti. Beja ji ar jos šeimos nariai skaito SM forumą, piktinasi šitais parašymais  tik kažkodėl nedrįsta apginti savo tiesų.

Aš dar labai laukiu patenkintų šita mokykla pasisakymų.Kodėl tie vykėliai mokykla nepasidžiaugia ir nepasidalina su kitais    lotuliukas.gif Jau gana ilgai 

Šitoj mokykloj supratau labai svarbią tiesą , kad JEI NORI TURĖTI GERIAU NEGU VISI, TAI NETURĖSI NET IR TO KĄ TURI KITI.

JO/NE , norėjau paklausti, o ką reiškia patenkinti lūkesčius ? 
gal ten kokia genijų kalvė, o atkrenta tiesiog silpniausi (aišku tai jau kaip ir prieštarauja montesorinei filosofijai).
Kažką tokio ir iš mokytojos Virginijos esu girdėjus  lotuliukas.gif , bet taip išeina, kad jos ir yra šitoks montesorinio metodo esmės suvokimas.  lotuliukas.gif  Čia ir man buvo šokas, nes prieš tai leidau vaikus į montesorinį darželį 'Žiburėlis' ir buvau labai patenkinta tuo darželiniu montesoriniu metodu.
*

Ačiū už dar vieną neigiamą atsiliepimą apie šią mokyklą 4u.gif biggrin.gif Na aš jau tikriausiai ir nebelaukiu teigiamų atsiliepimų, nes juos tikriausiai pradės rašyt kokie suinteresuoti asmenys tongue.gif tongue.gif
Na o dėl tų lūkesčių ir genijų kalvės, tai mintis maždaug tokia, kad gal tėveliai vesdami ten savo vaiką tikisi, kad ten jam stebuklingai viskas gerai seksis (nes ten gi montessorinė sistema,o ne šiaip bilekas tongue.gif ), tobulės tiesiog akyse ir vien žaidimų forma. Bet vėliau pamato, kad ne viskas taip paprasta, vien montessori stebuklų nedaro, reik ir patiem su vaiku padirbėt, o ir ne viskas vaikui gerai sekasi ir ne viskas įdomu. Na kažkas tokio smile.gif
*Mika*
QUOTE(Leticija @ 2009 01 25, 14:54)
Matau, kad cia kalbama apie 2 skirtingas Montesori mokyklas, viena yra Zaliakalnyje, kita Aukstuose sanciuose. Pries pradedant kazka kritikuot, issiaiskinkit apie ka kalbat.
*

Oi, atsiprašau, tikrai ne visai nuosekliai viską perskaičiau blush2.gif Susidarė įspūdis, kad kritikuojama labiau montesorinė sistema, o, pasirodo, čia daugiau konkrečios pedagogės kritika..

Jeigu nevykęs mokytojas, nepadės jokia deklaruojama sistema.. Ir atvirkščiai - puikus mokytojas nusvers visus sistemos trūkumus.. kad ir prasčiausioje mokykloje.. ypač pradinėse klasėse.. 4u.gif
omoroka 38
QUOTE(*Mika* @ 2009 02 01, 11:57)
Oi, atsiprašau, tikrai ne visai nuosekliai viską perskaičiau  blush2.gif  Susidarė įspūdis, kad kritikuojama labiau montesorinė sistema, o, pasirodo, čia daugiau konkrečios pedagogės kritika..

Jeigu nevykęs mokytojas, nepadės jokia deklaruojama sistema.. Ir atvirkščiai - puikus mokytojas nusvers visus sistemos trūkumus.. kad ir prasčiausioje mokykloje.. ypač pradinėse klasėse..  4u.gif
*

Taip, etiketes gali kabintis , kad ir pačias gražiausias. Tarybinės sistemos mokytoja ir lieka tarybine. mirksiukas.gif
Gabe
o as vis tik gailiuosi, kad sunaus neleidau i "Zibureli".. verysad.gif isleidom i vidurine salia namu, o dabar pamaciau, kad nieko gero nebus.. kelsim kitur, gaila, kad i "Zibureli" neiseis patekt.. unsure.gif letesnis maniskis, bet nieks su juo nesicackina, tik pastabom uzvercia, pas psichologe privaciai veziojom net.. dukte baige "Zibureli", visi juokesi is musu, kad prastas paruosimas, vaikai neklauso mokytoju ir t.t. baigiantis mokslo metams galiu daryt isvadas: puikiai adaptavosi naujoje m-kloje 5-oje klaseje, klaseje pagal pazymius patenka i trejetuka, nepasakyciau, kad labai vargsta ruosiant pamokas, visur dalyvauja rolleyes.gif pradineje bendravimo atmsfera buvo puiki. Pasiskaiciau komentarus apie kita Montesori ir fantazija pabego ieskot kazko panasaus i "Zibureli".. doh.gif
Silver Felis
Kokie jūsu atsiliepimai apie šia mokyklą, mokytojas?
JO/NE
Smalsu kaip šioje mokykloje sekasi naujiesiems pirmokėliams? Įdomu būtų sužinot pirmuosius įspūdžius apie mokyklą ax.gif
Sigitano
Na parasykit daugiau kas nors apie sia mokykla. Man irgi idomu, nes ji mums arciausiai namu.
vasarele123
QUOTE(Sigitano @ 2010 02 01, 14:20)
Na parasykit daugiau kas nors apie sia mokykla. Man irgi idomu, nes ji mums arciausiai namu.
*

Kaip tik sia savaite visame Kaune skelbiama atviru duru savaite visose Kauno ikimokyklinėse įstaigose ir darželiuose-mokyklose. Siulau uzsukti ir artimiau susipazinti. 4u.gif
racke
Sveikos mamytės smile.gif Aš jau pasinaudojau šia galimybe smile.gif Šiandien buvau nuėjusi į „Žiburelį“. Susipažinau su mokytoja. Apžiūrėjau klasę. Mes nelankėme šito darželio, tačiau girdėjau atsiliepimus. Labai patiko klasė. Daug vietos, jauku. Vaikai valgo klasėje, kaip jau kažkas rašė darželyje paruoštą. Yra prailginta grupė, kas man buvo aktualu smile.gif Mokytoja sakė, jog birželio pirmą savaitę susitiks su būsimais pirmokėliais susipažinimui. Buvau šiltai priimta. Mes jau apsisprendėme ir nesimėtysime.
vasarele123

smile.gif
Sveikos mamytes.
Ar kas buvote sioje mokykloje? Gal galite ispudziais pasidalinti? ax.gif
Silver Felis
QUOTE(vasarele123 @ 2010 05 12, 19:29)
smile.gif
Sveikos mamytes.
  Ar kas buvote sioje mokykloje?  Gal galite ispudziais pasidalinti?  ax.gif
*

Įspūdžiai ne kokie. Pati mokyklos išvaizda puiki, bet visa esmė yra ne mokykloje, bet mokytojoje. Jeigu mokytoja bus gera, dėmesinga, netinginė tuomet jums pasiseks. Smulkiau jeigu kas domina rašykite per AŽ. 4u.gif
undinėle
QUOTE(Silver Felis @ 2010 05 21, 15:06)
Įspūdžiai ne kokie. Pati mokyklos išvaizda puiki, bet visa esmė yra ne mokykloje, bet mokytojoje. Jeigu mokytoja bus gera, dėmesinga, netinginė tuomet jums pasiseks. Smulkiau jeigu kas domina rašykite per AŽ.  4u.gif
*

ar sioje pradineje mokykleleje,yra tik viena pirma klase ir viena mokytoja ?
kiskis
QUOTE(undinėle @ 2010 12 06, 22:49)
ar sioje pradineje mokykleleje,yra tik viena pirma klase ir viena mokytoja ?
*

Sveiki, kiek zinau cia visada po viena klase buna. O mokytojos po viena dirba, tik vienoje klaseje yra dvi, nes ten daug vaiku.
nmante
Na kokie dar ispudziai?pasidalinkit:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.