Daržiuke paskelbtas karantinas. Kaip elgiatės tokiu atveju. Ką darote su darbu, jeigu jūsų vaikutis sveikas?
matyt reikes pirmadienį vestis. Sirgome, tai tik šiandien uždarė biuletenį, būčiau žinojusi, dar galima buvo tęsti
Ar pas jus darzelyje niekada nebuvo karantino?
QUOTE(Redaga @ 2007 10 19, 17:38) Daržiuke paskelbtas karantinas. Kaip elgiatės tokiu atveju. Ką darote su darbu, jeigu jūsų vaikutis sveikas? Vesk vaiką į darželį .......... sergančių grupėje nėra, jie serga namie ...... karantinas yra skelbiamas tam, kad su ligoniu grupę lankantys vaikai gali irgi būti apsikrėtę ta liga, tame tarpe ir taviškis vaikas . Turi praeiti tas inkubacinis periodas. O jeigu nelankėt darželio iki karantino, tai jau kitas reikalas, tuomet nevesk vaiko į darželį iki pasibaigs karantinas. QUOTE(Voverė @ 2007 10 20, 15:10) Vesk vaiką į darželį .......... sergančių grupėje nėra, jie serga namie ...... karantinas yra skelbiamas tam, kad su ligoniu grupę lankantys vaikai gali irgi būti apsikrėtę ta liga, tame tarpe ir taviškis vaikas . Turi praeiti tas inkubacinis periodas. O jeigu nelankėt darželio iki karantino, tai jau kitas reikalas, tuomet nevesk vaiko į darželį iki pasibaigs karantinas. Tame ir reikalas, kad mes sirgome, ir pirmadienį pirmą dieną turime eiti į darželį QUOTE(Redaga @ 2007 10 20, 15:17) Tame ir reikalas, kad mes sirgome, ir pirmadienį pirmą dieną turime eiti į darželį mhmmmmm .......... tai tada nekas
įtaria, kad rotavirusinė inf. arba salmoneliozė. Pirmadienį tik prasidės karantinas ir lyg 2 sav.
kai pas mus darzelyje buvo skelbti karantinai, ta vaikus priiminejo. Tiesiog tas karantinas buvo kaip perspejimas tevams, kad zinotu kokios gali buti pasekmes.
O sodroje sake, kad nedarbingumo lapelis siuo atveju slaugai gali buti isduodamas iki 14 kalendoriniu dienu, tik tais ar tai reikalinga sprendzia gydytojas. Gal paprasciausiai reiketu is darzelio direktores ar sesutes gauti rasta, kad darzelyje yra skelbiamas karantinas ir ta rasta nunesti savo gydytojui. QUOTE(Silvute @ 2007 10 22, 09:56) kai pas mus darzelyje buvo skelbti karantinai, ta vaikus priiminejo. Tiesiog tas karantinas buvo kaip perspejimas tevams, kad zinotu kokios gali buti pasekmes. O sodroje sake, kad nedarbingumo lapelis siuo atveju slaugai gali buti isduodamas iki 14 kalendoriniu dienu, tik tais ar tai reikalinga sprendzia gydytojas. Gal paprasciausiai reiketu is darzelio direktores ar sesutes gauti rasta, kad darzelyje yra skelbiamas karantinas ir ta rasta nunesti savo gydytojui. Priėmė mus šiandien į darželį. Lyg tam vaikučiui nustatė apsinuodijimą maistu, tačiau ne jis vienas sirgo, tai matyt apsinuodijo darželyje
Teko ir man susidurti su tokiu atveju - mano sūnelį karantino laikotarpiui laikinai priėmė į kitą grupę. Ne pati geriausia išeitis, bet... Karantino metu naujų (ta prasme, paskelbimo momentu grupės nelankiųsių) vaikų pagal įstatymus išties neturėtų priimti.
QUOTE(Baltike @ 2007 10 22, 10:58) Teko ir man susidurti su tokiu atveju - mano sūnelį karantino laikotarpiui laikinai priėmė į kitą grupę. Ne pati geriausia išeitis, bet... Karantino metu naujų (ta prasme, paskelbimo momentu grupės nelankiųsių) vaikų pagal įstatymus išties neturėtų priimti. Sergantiems vaikučiams nustatė apsinuodijimą maistu, tai turėtų uždaryti virtuvę ir visą darželį, nes nemaitintų vaikų nelaikysi QUOTE(Redaga @ 2007 10 22, 11:48) Sergantiems vaikučiams nustatė apsinuodijimą maistu, tai turėtų uždaryti virtuvę ir visą darželį, nes nemaitintų vaikų nelaikysi Na, su apsinuodijimais darželio maistu man dar neteko susidurti. Bet karantinų dėl enterovirusinių infekcijų (kai vaikai vemia ir/ar viduriuoja) periodiškai visų sūnelių grupėse pasitaiko...
tai ar kas esate gavę nedarbingumo pažymą dėl karantino?
2009-11-20, 15:30
Dėl gripo mieste atšaukiami renginiai, užsidaromos mokyklos O kaip darzeliai??? Mamytes pasisakykit kas daroma pas jus darzeliuose ????? Mano mazylis serga, neturiu jokios informacijos
PAs mus paskelbtas karantinas. Darželis dirba, bet sakė, jei nevesim "profolaktiškai" reik pranešt, mokėt nereiks. Bet kuriuo atveju, jei neisit į daržą, reikia pranešt, ar dėl ligos, ar tik dėl "panikos", matyt statistika renkama apie sergančiuosius ir pan.
Pas mus darzelyje irgi galima nevesti vaiko, kad ir neserga (iki 11.30 dienos) ir uz tai moketi nereiks, na tik po ta 1 Lt. ugdymui
Aisku, tai gerai, kad nereiks moket uz darzeli, o tai man jau toks klausimas iskilo kaip bus. mes jau nuo ketvirtadienio nevedam, bet ne del panikos, o kad vaika ir save apsaugot. Bent pas mus Panevezy tai serganciu daug. Dirbu mokykloj, tai yra klasiu kur tik 3 mokiniai. Per 15 darbo metu dar taip nebuvo. Taigi mamytes, tai tikrai ne panika ir jei yra galimybe apsisaugot, manau, geriau nevest vaikiuko, bet jei dirbi, tai manau, padetis be iseities.
QUOTE(vailija @ 2009 11 22, 17:56) Aisku, tai gerai, kad nereiks moket uz darzeli, o tai man jau toks klausimas iskilo kaip bus. mes jau nuo ketvirtadienio nevedam, bet ne del panikos, o kad vaika ir save apsaugot. Bent pas mus Panevezy tai serganciu daug. Dirbu mokykloj, tai yra klasiu kur tik 3 mokiniai. Per 15 darbo metu dar taip nebuvo. Taigi mamytes, tai tikrai ne panika ir jei yra galimybe apsisaugot, manau, geriau nevest vaikiuko, bet jei dirbi, tai manau, padetis be iseities. Panika ar ne panika, čia jau kita kalba. Bet gi čia ne šiaip karantinas dėl vejaraupių ar kitos panašios ligos, savaitei ar dviems...Nežinia kiek laiko visa tai tęsis, negi taip iki vasaros ir laikyt vaikus steriliai Aš vesiu savo karalaičius į darželį ir tikėsiuos geriausio Labai tikiuos, kad kiti tėvai bus supratingi, ir labiau pasisaugos patys ir kitus pasaugos, nevesdami savo sloguojančių, kosinčių vaikų, kaip paprastai Jei mano šeimoj, nors vienas susirgs....tfu tfu tfu.... (didelė tikimybė, akd tėtis dovanėlę parneš, nes dirba su studentais ir per dieną auditorijoj ne vienas ir ne du čiaudi, kosti ar dar kokią bacilą atsineša), tada jau "skelbsiu karantiną" pas save. Ir net "sąlyginai" sveiko vaiko, kontaktavusio su ligoniu, nevesiu į darželį. Kadangi, mano galva toks vaikas, iš šeimos kurioje jau yra sergančių, pats potencialiausias užkrato nešiotojas. QUOTE(a79 @ 2009 11 22, 19:55) Panika ar ne panika, čia jau kita kalba. Bet gi čia ne šiaip karantinas dėl vejaraupių ar kitos panašios ligos, savaitei ar dviems...Nežinia kiek laiko visa tai tęsis, negi taip iki vasaros ir laikyt vaikus steriliai Aš vesiu savo karalaičius į darželį ir tikėsiuos geriausio Labai tikiuos, kad kiti tėvai bus supratingi, ir labiau pasisaugos patys ir kitus pasaugos, nevesdami savo sloguojančių, kosinčių vaikų, kaip paprastai Jei mano šeimoj, nors vienas susirgs....tfu tfu tfu.... (didelė tikimybė, akd tėtis dovanėlę parneš, nes dirba su studentais ir per dieną auditorijoj ne vienas ir ne du čiaudi, kosti ar dar kokią bacilą atsineša), tada jau "skelbsiu karantiną" pas save. Ir net "sąlyginai" sveiko vaiko, kontaktavusio su ligoniu, nevesiu į darželį. Kadangi, mano galva toks vaikas, iš šeimos kurioje jau yra sergančių, pats potencialiausias užkrato nešiotojas. Dziaugiuosi del jusu, manau budama jusu vietoj as taip pat vesciau. Mano vaikas iki 3.5 metuku buvo negaves antibijotiku, pradejo lankyt darzeli Gerai butu namie reabilitacijai pabuti ir zinoma kad moket nereiktu
NEžinau, kaip kituos darželiuos, bet pas mus auklėtoja sakė, akd galima ir sveiko vaiko nevest, tik pranešt reiktų dėl ko: ar serga, ar tik dėl baimės, akd užsikrės. Mokėt nereiks bet kuriuo atveju
Eina moterys tiesiog pas daktarus nunesa kavos ir gauna bilioteni "vaikas serga"
na vakar musu darzlyje karantinas dar nebuvo paskelbtas, bet jau vakar (beveik po menesio nelankymo darzelio, nes sirgom) turejom eit. Paskambinau aukletojai ir pasake, kad jei tik yra galimybe, laikyti vaika namuose. O kadangi nuo vakar jau turim moket uz darzeli, tai sake nueit pas seimos gydytoja ir paprasyt, kad pratestu pazyma. Kodel taip skirtingai? O gal jei paskelbs karantina, nebereiks ir pazymos?
QUOTE(ernesttaa @ 2009 11 24, 18:38) na vakar musu darzlyje karantinas dar nebuvo paskelbtas, bet jau vakar (beveik po menesio nelankymo darzelio, nes sirgom) turejom eit. Paskambinau aukletojai ir pasake, kad jei tik yra galimybe, laikyti vaika namuose. O kadangi nuo vakar jau turim moket uz darzeli, tai sake nueit pas seimos gydytoja ir paprasyt, kad pratestu pazyma. Kodel taip skirtingai? O gal jei paskelbs karantina, nebereiks ir pazymos? SIANDIEN skambinau i savo darzeli tai mums sake kadangi paskelbta epidemija, nereiks moketi jei nevesime vaikiuko i darziuka, kadangi pati dekrete ir netoli gimdymas yra galimybe nevesti tuo paciu vaika ir pacia pasisaugoti, tai nereiks jokios pazymos is poliklinikos, reiks ti kuz ugdyma po 1 lt sumoket uz ta laikotarpi, tai va sedim abu namie QUOTE(a79 @ 2009 11 22, 19:55) Panika ar ne panika, čia jau kita kalba. Bet gi čia ne šiaip karantinas dėl vejaraupių ar kitos panašios ligos, savaitei ar dviems...Nežinia kiek laiko visa tai tęsis, negi taip iki vasaros ir laikyt vaikus steriliai Aš vesiu savo karalaičius į darželį ir tikėsiuos geriausio Labai tikiuos, kad kiti tėvai bus supratingi, ir labiau pasisaugos patys ir kitus pasaugos, nevesdami savo sloguojančių, kosinčių vaikų, kaip paprastai Jei mano šeimoj, nors vienas susirgs....tfu tfu tfu.... (didelė tikimybė, akd tėtis dovanėlę parneš, nes dirba su studentais ir per dieną auditorijoj ne vienas ir ne du čiaudi, kosti ar dar kokią bacilą atsineša), tada jau "skelbsiu karantiną" pas save. Ir net "sąlyginai" sveiko vaiko, kontaktavusio su ligoniu, nevesiu į darželį. Kadangi, mano galva toks vaikas, iš šeimos kurioje jau yra sergančių, pats potencialiausias užkrato nešiotojas. Sutinku su Jūsų požiūriu Kas dėl sergančių (kaip Jūs rašot - sloguojančių, kosinčių...) vaikų vedimo į darželį, tai gal visas šitas reikalas su "kiaulių" gripu kažkiek ir ateičiai pasitarnaus - gal bus tėvai sąmoningesni šiuo atžvilgiu... Bent dalis jų... QUOTE (a79 @ 2009 11 22, 19:55) Panika ar ne panika, čia jau kita kalba. Bet gi čia ne šiaip karantinas dėl vejaraupių ar kitos panašios ligos, savaitei ar dviems...Nežinia kiek laiko visa tai tęsis, negi taip iki vasaros ir laikyt vaikus steriliai Jei ne darželyje pasigaus, tai kas nors iš namiškių namo šitą bjaurastį parneš. Nemanau, kad tai išeitis.... Aš vesiu savo karalaičius į darželį ir tikėsiuos geriausio NAivu, bet kitos išeities nematau. Labai tikiuos, kad kiti tėvai bus supratingi, ir labiau pasisaugos patys ir kitus pasaugos, nevesdami savo sloguojančių, kosinčių vaikų, kaip paprastai Jei mano šeimoj, nors vienas susirgs....tfu tfu tfu.... (didelė tikimybė, akd tėtis dovanėlę parneš, nes dirba su studentais ir per dieną auditorijoj ne vienas ir ne du čiaudi, kosti ar dar kokią bacilą atsineša), tada jau "skelbsiu karantiną" pas save. Ir net "sąlyginai" sveiko vaiko, kontaktavusio su ligoniu, nevesiu į darželį. Kadangi, mano galva toks vaikas, iš šeimos kurioje jau yra sergančių, pats potencialiausias užkrato nešiotojas. QUOTE(neyartha @ 2009 11 28, 14:58) Sutinku su Jūsų požiūriu Kas dėl sergančių (kaip Jūs rašot - sloguojančių, kosinčių...) vaikų vedimo į darželį, tai gal visas šitas reikalas su "kiaulių" gripu kažkiek ir ateičiai pasitarnaus - gal bus tėvai sąmoningesni šiuo atžvilgiu... Bent dalis jų...
Neabejoju, kad anksčiau ar vėliau, persirgsim dauguma. Tik labai tikiuos, kad kuo lengvesne forma
Sveikatos sergantiems, bet nuo viso pasaulio neatsitversi.... Anksčiau ar vėliau....kitaip nebus
labas vakaras
gal kas galite mane apšviesti |