Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: KAIP SUTRAMDYTI NORA TURETI DAUGIAU VAIKU?!
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
sekme
Nezinau ar cia pataikiau 4u.gif
Gal kas patars kaip atsikratyti noro tureti daugiau vaiku. Auginu 3 vaikucius, bet sirdis noretu dar bent 2. Vyras daugiau nebenori. Mano mintys vis sukasi, kaip faina butu dar vienas vaikutis..............noras begalinis...............Gal tai yra kazkokia paslepta psichologine problema, gal man reikia rimtesnes psicholo pagalbos?
Liutaure
Jei finansai leidzia galima auginti 3,4 ar pagaliau 5 vaikus, bet kodel to norite turite pati zinoti ? ar jums patinka mazi kudikiai, ar pati augote dideleje seimoje, nes juk pagalvojus ir su trim vaikais yra ka veikti, na myleti, auginti, aukleti, priziureti, jais rupintis.... wub.gif
o vyra galima suprasti rolleyes.gif
Gaziulka
QUOTE(sekme @ 2007 10 20, 13:52)
Gal kas patars kaip atsikratyti noro tureti daugiau vaiku. Auginu 3 vaikucius, bet sirdis noretu dar bent 2. Vyras daugiau nebenori. Mano mintys vis sukasi, kaip faina butu dar vienas vaikutis..............noras begalinis...............Gal tai yra kazkokia paslepta psichologine problema, gal man reikia rimtesnes psicholo pagalbos?
*

ka as zinau, as tai perskaicius tik temos pavadinima pagalvojau, o kodel ta nora reikia tramdyt? g.gif na, butumet asociali, vaiku nepriziurinti seima - tada gal ir reiketu tramdyti. Jeigu vsk gerai, tai mano galva, nebent finansine situacija gali stabdyti arba kt gyvenimo aplinkybes. Jeigu ir tokiu nera, tai nebent sutuoktinio nenoras - na, tada as klausciau jo, del ko nenori. Gal jis turiu priezasciu nenoreti, apie kurias jus nepagalvojot. Jeigu jo priezastys atrodo neitikinamos - na, pvz nenori vel keltis naktimis, nori pagyventi sau, mano, kad pinigu vis delto truksta, bijo del sveikatos, nors nera ko ir t.t. tai meginciau argumentuotai kalbet (kad pvz vaiko prieziurai daugiau demesio skirsit jus, kad pasamdysit valandine aukle, kuri leis judviem iseit i kina, na ir t.t.). Bet labai jau cia issipleciau - kai nezinai konkreciau, sunku pasakyt.

zdz, savaime noras tureti vaiku nera jokia patologija schmoll.gif tongue.gif reikt tik ziuret, kas uz jo stovi, ar yra tam noras ir galimybes seimoje mirksiukas.gif
sekme
Aciu visoms uz nuomone 4u.gif

Protas suvokia, kad uztenka, bet sirdis vistiek nori. Reikia kazkaip valdyti tuos norus turbut..................
deizi
Na auginti 5 vaikus manau, kad labai sunku finansine prasme ypac pauglystej, todel suprantu vyro nenora. Manau, kad jis bijo jog nepajegs islaikyti tokios dideles seimos. Dar ir demesio tikriausiai maziau klius vyrui, tai ir priezastis kodel jis nenori 4-5 vaikiuko. Iseiti tau pasiulyciau tokia - susirask darba su vaikiukais, pvz. darzelyje, patenkinsi nora buti tarp gausybes vaiku. Manau, kad tureti daugiau nebenoresi, o jei dar noresi, tai vadinasi busi tobula aukletoja ir kartu mama, busi laiminga tiek darbe tiek namie. biggrin.gif
Jūratė36
QUOTE(sekme @ 2007 10 20, 14:52)
*

thumbup.gif
kawasaki
va cia tai geras, mane irgi kamuoja noras gimdyti dar vaiku, nors jau turiu du, ir finansiskai daugiau vaiku butu turbut neimanoma mums islaikyti, be to, su mano sveikata irgi nebelabai galima gimdyti, bet kamuoja ikyrios mintys - o gal duoti gyvybe dar vienam vaikeliui? mums turbut gimtu nuostabi dukryte, reiktu ja paleisti i gyvenima, reikia rizikuoti savo ir, zinoma, vaiko sveikata ir bandyti ji isnesioti ir pagimdyti? kokia teise turiu as atimti is vaiko gyvenima jo negimdydama ir tt, zodziu, kazkokie kliedesiai galvoj. O jus, mamos, kurioms apie 30-35 ir jau turite 2 - 3 vaikus ir daugiau neplanuojat - nepagalvojat, kad jums dar galetu gimti nuostabus mazylis? Siaip as to treco vaiko kaip ir nenoriu, bet tas kazkoks kaltes jausmas, lyg tureciau pagimdyt dar bent viena kudiki, man tas tikrai neduoda ramybes.
flight
QUOTE(kawasaki @ 2007 11 03, 04:43)
reikia rizikuoti savo ir, zinoma, vaiko sveikata ir bandyti ji isnesioti ir pagimdyti?
*

O kokia tai būtų rizika?
kawasaki
nenoriu destyti visu problemu, galiu tik viena paminet - turiu sirdies yda, jau vien to butu gana. O yra dar ir daugiau. Bet zinau, kad buna ir dar rizikingesniu nestumu ir viskas buna gerai. bet kankina ta ikyri mintis - kad nesuteikiu vaikeliui sanso gyventi, kad galeciau turet dar bent viena, kad , labai pasistengus, butu imanoma kaip nors tureti ta vaikeli, zodziu, prievartauju save, tai mane jau siek tiek vargina.
sekme
QUOTE(kawasaki @ 2007 11 03, 18:29)
nenoriu destyti visu problemu, galiu tik viena paminet - turiu sirdies yda, jau vien to butu gana. O yra dar ir daugiau. Bet zinau, kad buna ir dar rizikingesniu nestumu ir viskas buna gerai. bet kankina ta ikyri mintis - kad nesuteikiu vaikeliui sanso gyventi, kad galeciau turet dar bent viena, kad , labai pasistengus, butu imanoma kaip nors tureti ta vaikeli, zodziu, prievartauju save, tai mane jau siek tiek vargina.
*

Labai tave suprantu 4u.gif mirksiukas.gif
Pavydziu toms mamoms, kurios turi 1-2 vaikucius ir daugiau nenori, kaip as noreciau, kad man taip butu..........As irgi save prievartauju, kaip suvaldyti ta nora, bet niekaip nesiseka, jau nebezinau ka ir daryti...........Tiesiog negaliu susitaikyti su ta minti, kad daugiau nebus vaiku, nebuna ne vienos dienos, kad nepagalvociau apie dar viena vaikuti. Nebesuprantu, ar tai normalu, ar patologija. Kas jauciasi taipat, supras mane 4u.gif kaip sunku savo norus nugaleti 4u.gif Nebezinau, kaip cia save nuteikti, kad man nereikia daugiau vaiku. Jauciu reikes eiti pas psichologa konsultuotis.
Minerva
QUOTE(kawasaki @ 2007 11 03, 17:29)
*

Šioje vietoje turbūt apie pirmuosius vaikus pagalvočiau: juk jeigu tau kas nors atsitiktų dėl trečiojo nėštumo, jie liktų be mamos? unsure.gif
saule_vire
QUOTE(Minerva @ 2007 11 04, 16:56)
Šioje vietoje turbūt apie pirmuosius vaikus pagalvočiau: juk jeigu tau kas nors atsitiktų dėl trečiojo nėštumo, jie liktų be mamos?  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif Manau kad daug vaikų nori tos,kurių nėštumai buvo lengvi ir vaikai lengvai auginami,ta prasme ne rėksniai,neligoniukai ir t.t,o kai aš praėjau kryžiaus kelius ypač su antraja,visą nėštumą po ligonines,26 sav,išvežė į Kauną gimdyt,po gimdymo dar 2 mėn.ligoninėj ir t.t.dažnainserga,tai net naktį jei susapnuoju kad esu nėščia,pašoku išpilta šalto prakaito,net negaliu pagalvot,juk ir tiem dviem tiek daug dėmesio reikia,butų dar vienas iškart jausčiaus kalta prieš jas blush2.gif
SUPER HERA
lotuliukas.gif 5 kart temą perskaičiau ir stebėjausi,kad ne aš vien pasaulyje tokia nupušusi.ogi ir aš svajoju apie didžiulį vaikų thumbup.gif blush2.gif 4u.gif būrį.bet du faktoriai mirtinai atgraso-finansai,t.y kol neišeina bent po 1000lt kiekvienam šeimos nariui ,na ir tie 9mėnesiai.o jeigu jie sutrumpėtų iki 5 rolleyes.gif biggrin.gif
man siaubingai patinka vaikai iki 2-3m kol maži,,,glamžomi ,,tokie .žindymas labai patinka.lepinimasis dviese lovoje,kada galiu be perstojo kalbėti ir kalbėti,ir niekas nepertraukia lotuliukas.gif na ,ta prasme ,kad mažas vaikutis myli taip tyliai,bet išraiškingai,klauso guguodamas,glaudosi....nemoku apsakyti to jausmo,kai į rankas paimu bet kokį mažutėlį žmogutį. wub.gif wub.gif tebežiūriu i leliukus parduotuvėse,polklinikoje,nepraleidžiu progos nė vieno paglostyti,pašnekinti
dideli vaikiuikai-kitokie džiaugsmeliai,nu bet tie mažiukai,oi negaliu...noooriuu daug jų turėti
Leilla
Ir aš to trečiojo norėčiau ,vis mintys tokios o jeigu mergytė būtų ax.gif na jei ir ne mergytė tai užauginčiau tris sūnus ąžuolus smile.gif. Mano noras galbūt toks todėl,kad mama mūsų susilaukė trijų mergaičių, tai visad sakydavau ,kad kažkuri iš mūsų irgi tris turės. Iš vienos pusės pagalvoju,kad gal jau užteks, mažajam netoli 3 metukų,problemos su juo apmažėjo, naktim mažiau blūdija, dičkis irgi jau visą naktį išmiega (anksčiau keliolika kartų per naktį keldavosi ir verkdavo neaisku dėl ko), šiaip sakau sunkiai auginu juos- išvargina jie mane, bet vistiek nespjaunu į trečia vaikelį. Tik pamastau jei dabar susilaukčiau, kaip man reiktų susitvarkyti, vieną jau reiks greit į mokykla nuvest,kitą į darželį ir dar trečias po pažastim, kažkaip per daug sudėtinga atrodo. Vyrui sakau,vistiek mes tris turėsim vaikiukus,tik ne dabar o dar po kelių metelių. Tai tas išgirdęs tik už galvos susiima, sako ligone tu, kablį pagavai norui vaikų turėti lotuliukas.gif Noriu daugiau vaikų todėl,kad būtų didelė šeima,kad vaikams būtų užaugus smagiau dideliam rate, bet kitavertus jei pagimdysiu ta trečiają ar trečiajį, kiek dar išlaidų prisidės. Šiuo metu negalim sau to leisti, bet pasikeitus situacijai, pabandysiu vistiek vyrą įkalbėti wub.gif
Dziaugsmukas
QUOTE(Leilla @ 2007 12 02, 09:58)
Ir aš to trečiojo norėčiau ,vis mintys tokios o jeigu mergytė būtų ax.gif  na jei ir ne mergytė tai užauginčiau tris sūnus ąžuolus smile.gif. Mano noras galbūt toks todėl,kad mama mūsų susilaukė trijų mergaičių, tai visad sakydavau ,kad kažkuri iš mūsų irgi tris turės. Iš vienos pusės pagalvoju,kad gal jau užteks, mažajam netoli 3 metukų,problemos su juo apmažėjo, naktim mažiau blūdija, dičkis irgi jau visą naktį išmiega (anksčiau keliolika kartų per naktį keldavosi ir verkdavo neaisku dėl ko), šiaip sakau sunkiai auginu juos- išvargina jie mane, bet vistiek nespjaunu į trečia vaikelį. Tik pamastau jei dabar susilaukčiau, kaip man reiktų susitvarkyti, vieną jau reiks greit į mokykla nuvest,kitą į darželį ir dar trečias po pažastim, kažkaip per daug sudėtinga atrodo. Vyrui sakau,vistiek mes tris turėsim vaikiukus,tik ne dabar o dar po kelių metelių. Tai tas išgirdęs tik už galvos susiima, sako ligone tu, kablį pagavai norui vaikų turėti  lotuliukas.gif  Noriu daugiau vaikų todėl,kad būtų didelė šeima,kad vaikams būtų užaugus smagiau dideliam rate, bet kitavertus jei pagimdysiu ta trečiają ar trečiajį, kiek dar išlaidų prisidės. Šiuo metu negalim sau to leisti, bet pasikeitus situacijai, pabandysiu vistiek vyrą įkalbėti  wub.gif
*

Oi kaip idomu,tikrai zaviuosi smile.gif Kad man toks noras didelis butu.Labai sunkiai pasiryzau vienam vaikuciui,apie antra isvis nedristu pasvajoti unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.