Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: lėtinis citomegalano infekcijos virusas.
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
freza80
QUOTE(sonatute @ 2010 01 15, 17:57)
na taip, nemate, o nemate del to kad manau dauguma moteru neisnesioja paprasciausiai. o be to, kaip gali sakyt laborante jog nemate - juk niekas jau tu vaiku neatnesa ir neparodo, va, man buvo teigiamas ir mano vaikui dabar tas ir anas. kazi kodel jau tie tyrimai jau tokie nereikalingi - na mano atveju, gydytoja tik po nelaimes pasiule iskart juos pasidaryt  g.gif , nes paaiskejus jog vaikelis negyvens Kauno kliniku gudytojai pasake kad tikriausiai infekcija. tai jei butu anskciau nestumo metu, gal sugerus kokius vaistus but galeje padet, o dabar po visko jau nieko nebepadarysi. o va, kad issitirt tai labai gera, juk kai zinai, stengies stiprint imuniteta, kad veliau nebut tokiu dalyku  unsure.gif
*

Tiesą pasakius, aš irgi stebiuosi, kodėl šie tyrimai nėra privalomi ir kompensuojami valstybės. O kas būtų, jei aš neturėčiau pinigų išsitirti? Avidiškumo tyrimas (nusakantis, kaip seniai užsikrėtei), kainuoja 110 Lt 20 ct.

Kas dėl laborantės, aš pilnai tikiu jos žodžiais, nes ir pati gydytoja apie tai užsiminė. Nes gydymas trunka ne vieną mėnesį, deja. Ir mamos pasidalija tyrimų rezultatais.

Mes visos sutiksime, kad bet kuriuo atveju, planuojant nėštumą, imunitetą stiprinti būtina. Ir ne tik dėl CMV, bet ir norint išvengti gripo ir pan.
Kirkė
QUOTE(Myciute @ 2010 01 15, 11:17)
Kaip jus stiprinate imuniteta? Taip baisu, kad tas kosmaras nepasikartotu...
*

Vartoju Engystolį (homeopatinis, Heel firmos, perku vaistinėje) ir homeopatinį kompleksą imunitetui stiprinti (gaminamas homeopatinėse vaistinėse, aš perku kauno Muziejaus vaistinėj).
Poveikis yra, nors nevartoju jokių vitaminų.
gutute
as,ir visa musu seima stiprinam imuniteta transferfaktor papildais,kurie yra nukreipti i visas organizmo funkcijas. Remiantis tyrimu rezultatais irodyta kodel mes sergame:
50%-priklauso nuo musu gyvenimo budo
20%-nuo aplinkos veiksniu
20%-nuo genetiniu organizmo ypatumu
10%-nuo sveikatos apsaugos,socialiniu ir kt.salygu
Kirkė
Turim jau dukrytę, dabar laukiam jos tyrimų atsakymų. Kaip sakė naujagimių gydytoja, CMV kūdikiams sudaro galvytėje kalcinatinius kamščius. Kaip suprantu, tai būtų kažkas panašaus į kraujagyslių užkalkėjimą. (nepaklausiau tiksliau). Darė galvytės echoskopiją, jokių pakitimų nerado thumbup.gif Dabar tik reikia sulaukti CMV DNR, IgG ir IgM tyrimų.
gutute
viskas bus gerai smile.gif
Kirkė
Šiandien jau važiuojame namo.
Mažylei patikrino akių dugną, jokių pakitimų nerado, bet liepė atvažiuoti po 2 mėnesių pakartotiniam vizitui.
Labai džiaugiuos, kad iš SM sužinojau apie gyd. Marcinkutę Labai labai jai ačiū už palaikymą ir už gydymą. doctor.gif aciuks.gif Nes Kauno II ligoninės infekcionistai mane ramia sąžine pasiuntė namo, sakydami, kad CMV nieko rimto, gydymo nėr, gali važiuot namo. bash.gif O gyd. Marcinkutė ir visą informaciją apie CMV poveikį kūdikiui suteikė, ir visus reikiamus tyrimus, kuriuos reikėjo atlikti kūdikiui, surašė. Kaip šiandien sakė naujagimių gydytoja CMV yra pavojingas virusas ir labiausiai pakenkia organams,kurie yra galvoje: smegenims - nerviniai traukuliai ir nervų sistema, ausytės - susilpnėjus klausa arba kurtumas, akytės - regėjimas.
Laimei, kol kas jokių pakitimų nenustatė, tačiau reikės su infektologais ir kitais gydytojais bendrauti tiek man, tiek ir kūdikiui, kol įsitikins ar viskas gerai.
LUUU
As kazkaip vis tiek mazai info randu apie letine forma. Jei keli menesiai pries nestuma nustatytas citomegalo viruso IgG padidejes, tai reikia gydytis dabar ar ne? Nes nestumo metu (10 sav.) pasidariau IgM (rodo umia forma), jis buvo neigiamas. Kiek suprantu padidejes IgG reiskia, kad kazkada esu prasirgusi ir kol nebuvau nescia, tai tikrai sake nereikia gydyti. Gydytoja sake beveik visi mes su tuo virusu gyvenam. Bet dabar kai nestumas (14 sav.) tai ar susirupinti, ar ne.
gutute
QUOTE(LUUU @ 2010 02 01, 12:22)
As kazkaip vis tiek mazai info randu apie letine forma. Jei keli menesiai pries nestuma nustatytas citomegalo viruso IgG padidejes, tai reikia gydytis dabar ar ne? Nes nestumo metu (10 sav.) pasidariau IgM (rodo umia forma), jis buvo neigiamas. Kiek suprantu padidejes IgG reiskia, kad kazkada esu prasirgusi ir kol nebuvau nescia, tai tikrai sake nereikia gydyti. Gydytoja sake beveik visi mes su tuo virusu gyvenam. Bet dabar kai nestumas (14 sav.) tai ar susirupinti, ar ne.
*

miela LUUU dabar rupinkites tik sveiku gyvenimo budu,stenkites stiprinti imuniteta,kuo daugiau vaiksciokit grynu oru,kol jausites stipri ir sveika nieko nereikia bijoti, citomegalas suaktyveja atsiradus jam tinkanciai islyst terpei,t.y susilpnejus ar visiskai nusilpus imunitetui,bet ir tai kartais pavyksta isvengt.taip kad laukites savo mazylio ,vartokit vitaminus ar ka kita,ka vartojat ir viskas bus "ore" thumbup.gif
tigra_111
QUOTE(LUUU @ 2010 02 01, 11:22)
*

Man ta pati problema mirksiukas.gif o jau kaip nestumas ir baigiasi viskas gerai, pritariu gututes patarimams drinks_cheers.gif
Myciute
Mergaites, kas kiek laiko kartojat tyrimus, jei turit letine CMV forma? Taip norisi greiciau pastoti, o titrai auksti, vel ir vel 3 menesius laukt nesinori...
Kirkė
QUOTE(Myciute @ 2010 02 02, 15:56)
Mergaites, kas kiek laiko kartojat tyrimus, jei turit letine CMV forma? Taip norisi greiciau pastoti, o titrai auksti, vel ir vel 3 menesius laukt nesinori...
*

Aš visgi lukterčiau. Geriau 3 mėnesiai laukimo, nei 9 mėnesiai nerimo. Geriau per tą laiką pastiprinsi imunitetą, gal ir titrai sumažės... g.gif
Pagaliau sulaukiau dukrytės tyrimų atsakymų. Visi tyrimai neigiami, įgimto CMV nėra. Dabar tik belieka pasikonsutuoti su gyd. Marcinkute ir sulaukti jos nuomonės.
Beje, man kilo toks klausimas. Ar galima žindyti vaikutį, kai mama turi CMV? Pamiršau ape tai paklausti gydytojos. Internete radau, kad CMV gali būti perduodamas kūdikiui per motinos pieną.
Myciute
QUOTE(Kirkė @ 2010 02 03, 14:04)
Aš visgi lukterčiau. Geriau 3 mėnesiai laukimo, nei 9 mėnesiai nerimo. Geriau per tą laiką pastiprinsi imunitetą, gal ir titrai sumažės... g.gif
Pagaliau sulaukiau dukrytės tyrimų atsakymų. Visi tyrimai neigiami, įgimto CMV nėra.

suprantu, kad geriau palaukti, jei titrai bus auksti, tai ir nebandysim tikrai. Tiesiog galvoju, ar uztektu kas 2 menesius kartoti tyrima, ar imanoma, kad greitai sumazetu tie titrai? g.gif

Sveikinu su neigiamais tyrimais 4u.gif thumbup.gif
L'aurora
QUOTE(Myciute @ 2010 02 02, 15:56)
*

as tai nieko nelaukiau. man atliko plazmofereze (kraujo valyma) ir cmv zymiai sumazejo iki nekenksmingo lygio
reiktu del to pasitart su gydytoja-infektotoge
True.mama
Man irgi darė šį 12 sav. tyrimą tai CMV IgM - 0.22(neig.), o CMV IgG - 0.878 (teig.) gydytoja sakė, kad viskas gerai ir kad tai rodo kad aš persirgus šiuo viruau. Bet va dabar man 30 sav. ir ant lūpų iškilo pusleline ar verta sunerimti? g.gif Gal paprašyti kad vel kartotų tyrimus? unsure.gif
True.mama
Va dar radau visų tyrimų normas http://www.medicinapractica.lt/gydytojams/...ntiniai_tyrimai
simsia
Sveikutės

Aš tai pat turiu ta bacila, tik apie ja sužinojau jau po antrosios dukrelės gimimo, nes norėjosi rasti mūsu nelaimės priežastis, nes genetikai iš savo pusės nieko nerado. Tuo metu (rugpjūčio gale) CMV buvo IgG-214,8; IgM-0,265 (driausi AIDS centre). Nelabai gaudausi šiuose skaičiuose, tai nesuprantu ar pas mane titrai rodo čia lėtinė forma ar kad senai ar nesenai persirgus???????? Supratau tik tiek kad tuo momentu jinai buvo neaktivi.
Perskaičiau visa šia tema ir radau panašiu atveju kaip ir mano. Po apsigimusiu lialiuku pastojot ir susilaukėt sveiku mažyliu. Mes dabar vėl pradėjom planuoti, tai mane domina: ka darėte? kokius tyrimus atlikinėjote prieš ir jau pastojusios? žodžiu domina viskas, kad nepasikartotu toks atvejis vėl.
Dar tiesa kas dėl gyd Marcinkutės. Kad pas ja patekti reikia siuntimo iš savo gyd ar privačiai eit? ar pas ja pasirodyti reikėtu prieš planuojant ar kai jau pastojai????
Na žodžiu užkroviau klausimais. Tikiuosi sulauksiu atsakymus į juos.
gutute
as paprasciausiai nieko nedariau,galvojau kaip bus taip,nes niekaip nepavyko planuot leliuko.REKOMENDUOJAMA PLANUOTI PAVASARI,nes orai palankesni nestumui,mazesne tikimybe persalti,o imunines sistemos susilpnejimas tai didziausias citomegalo draugas doh.gif stiprinkit naturaliom priemonem imunine sistema,sveikai maitinkites,daug gryno oro ir net nepajusit kaip greitai supuosit ant ranku dziaugsmeli smile.gif
ATARI
Labai prasau atsakykit! Man 11 savaite, ant lupos iskilo pusleline ar tureciau sunerimti del CMV???
Kirkė
Papildau nauja infomacija temelę.
Nors po gimimo mažylei viskas buvo gerai, bet dabar išlindo CMV poveikis( bent taip spėju) unsure.gif . Mažylė alergiška skiepams, kurie yra priklauso pagal skiepų kalendorių. Po skiepo, kurį gavo sulaukusi 2 mėn. prasidėjo sloga. Sirgo sunkiai, beveik 3 savaites. Tada galvojau, kad problema buvo orai. Dabar gavo skiepą, kuris priklauso sulaukus 4 mėn. Ir vėl tas pats. Skiepo vieta paraudo, sutino, o po dviejų dienų užpūliavo akys, užburko nosis, paraudo visa gerklė ir tonzilės. Požymiai kaip alerginės slogos. Be to sutriko tuštinimasis. Jei iki antro mėnesio tuštinosi taip, kaip priklauso kūdikiui, tai po skiepo liko tik pirskaliojimai, smirdantys supuvusiu kiaušiniu. Dukrai 4 mėnesiai, o iš jų beveik 1,5 mėnesio prasirgo, nors maitinu tik MP verysad.gif
Myciute
QUOTE(Kirkė @ 2010 05 21, 09:02)
Papildau nauja infomacija temelę.

vargšiuke, 4u.gif o kai nešiojai turėjai aktyvų CMV ar lėtinį? unsure.gif laikykitės 4u.gif 4u.gif
Kirkė
QUOTE(Myciute @ 2010 05 21, 09:35)
vargšiuke,  4u.gif  o kai nešiojai turėjai aktyvų CMV ar lėtinį?  unsure.gif  laikykitės  4u.gif  4u.gif
*

Ačiū, kaip nors išsikapstysim. smile.gif Pas mane CMV buvo aktyvus ir su pakankamai aukštais titrais. doh.gif
Neytiri
Ar tas bjaurybė kaip nors susijęs su herpesu, kuris ant lūpų mėgsta išsikelti?.. verysad.gif
gutute
Herpes virusas skirstomas i pagrindinius 8 tipus(ju zinoma per 100)
1 tipas Veido ir gleiviniu( mum zinoma kaip puslialine)
2 Genitaliju
3 Juosiantis (populiariausias mum zinomas kaip vejaraupiai,psoriaze,atopinis dermatitas)jis labiausiai
pazeidziagleivine ir nervu audinius
4 Ebstein Baro virusas
5 Citomegalo virusas(karpos,daznai pasilartojancios slogos..)jis patogiai sedi
imuninese lastelese
6 Naujagimiu 3 dienu karstine
7 Chroninio arba pastovaus nuovargio sindromas
8 Sorkoma (aids..)

Viruso biologines savybes: sukelia genetiniai parazitai
kur dazniausiai jie "sedi":
1.Nervinis audinys. patenka per akis,oro laseliniu budu( lupu puslialine),lytiniu
keliu,kraujo perpylimo metu,pasireiskia kai yra imuninio stovio smukimas(imuninis nuovargis). pazeidziamas hipotalimus(trecioji akis),hipoteze(liauku karaliene,ji valdo visas liaukas) pasireiskia radikulitas,neurolitas..zmoguje dazniausiai gyvena 3-5 tipu herpes virusai.

2.Kasa. ja labiausiai pazeidzia gripo virusas

3.Sirdies raumuo ir sirdies voztuvas(pasireiskia kaip ateroskleroze,visi virusai,chlamidijos dauginasi kraujagysliu sienelese)

4.Antinksciai.(juose vyksta adrenalino gamyba) aukstas kraujospudis issaukia ateroskleroze,insulta..

5.Lytines liaukos.(kiausides)sutrinka normali hormonu gamyba(menesiniu ciklo sutrikimas),skausmai juosmens srityje,organizme per didelis astrogenu kiekis,atsiranda miomos,mastopatijos,cistos ir t.t
prostatai pavojingiausia kiaulyte.

6.Tulzies pusle

7.Sanariai (reumatoidinis artritas..)

95% susirgimu-virusines kilmes
82% onkologiniu susirgimu-taip pat virusines kilmes
Herpes viruso seima turi didziausia itaka .

Neytiri
QUOTE(gutute @ 2010 05 23, 17:24)
*

Ačiū, gutute, už išsamų aprašymą. Man jau praktiškai antrą kartą per mėnesį išsikelia pūslelinė ant lūpos verysad.gif Aišku, dar klausiu ir gydytojos, bet norėčiau ir jūsų nuomonės - ar reikėtų pasidaryti kokius tyrimus? Gal kartoti citomegalo v. tyrimą (nes turbūt organizmas pasilpęs)? Kaip jūs manot?
gutute
QUOTE(Neytiri @ 2010 05 23, 22:50)
Ačiū, gutute, už išsamų aprašymą. Man jau praktiškai antrą kartą per mėnesį išsikelia pūslelinė ant lūpos  verysad.gif  Aišku, dar klausiu ir gydytojos, bet norėčiau ir jūsų nuomonės - ar reikėtų pasidaryti kokius tyrimus? Gal kartoti citomegalo v. tyrimą (nes turbūt organizmas pasilpęs)? Kaip jūs manot?
*

Nusilpus imunitetui, po sunkių pergyvenimų, pervargus, esant nevisavertei mitybai, gavus per didele saulės spindulių dozę, virusas “atsibunda” ir sukelia stiprius gleiviniu ir odos uzdegimus.Labai svarbu nepazeisti gyjancios zaizdeles,kad virusas neisplistu ant sveiku audiniu.jei jau jis "pabudo" tai signalas jum imtis grieztesniu higienos,visavercio maitinimo ir poilsio priemoniu.jei jau 2 kartus iskele pusleline tai tikrai nebutu nieko blogo jei kriptumetes pas gydytoja imunologa ir pasidarytumet reikiamus tyrimus.noriu padrasinti,nes jei jum kelia pusleline,tai siaip kaip ir gerai,nes tai rodo ,kad nusilpus imuninei ,suaktyvejo virusas,o organizmas turi jegu ji pasalinti per gleivine,taip organizmas atsikrato visokio s.. smile.gif jei laukiates,tai stenkites kuo maziau kontaktuot su vaikais(o ypac su svetimais) nebuciuot i lupas nes taip lengviausiai perduodama puslialine.kuo daugiau geru emociju ir gryno oro.Nustatyta, kad maisto produktai, turintys daugiau L-lizino slopina viruso gyvybinguma ir kartu mažina ligos paumėjimo tikimybe. Maistui reikia vartoti daugiau daržovių, pieno produktų, žuvies.
Neytiri
QUOTE(gutute @ 2010 05 23, 21:24)
Nusilpus imunitetui, po sunkių pergyvenimų, pervargus, esant nevisavertei mitybai, gavus per didele saulės spindulių dozę, virusas “atsibunda” ir sukelia stiprius gleiviniu ir odos uzdegimus.Labai svarbu nepazeisti gyjancios zaizdeles,kad virusas neisplistu ant sveiku audiniu.jei jau jis "pabudo" tai signalas jum imtis grieztesniu higienos,visavercio maitinimo ir poilsio priemoniu.jei jau 2 kartus iskele  pusleline tai tikrai nebutu nieko blogo jei kriptumetes pas gydytoja imunologa ir pasidarytumet reikiamus tyrimus.noriu padrasinti,nes jei jum kelia pusleline,tai siaip kaip ir gerai,nes tai rodo ,kad nusilpus imuninei ,suaktyvejo virusas,o organizmas turi jegu ji pasalinti per gleivine,taip organizmas atsikrato visokio s.. smile.gif jei laukiates,tai stenkites kuo maziau kontaktuot su vaikais(o ypac su svetimais) nebuciuot i lupas nes taip lengviausiai perduodama puslialine.kuo daugiau geru emociju ir gryno oro.Nustatyta, kad maisto produktai, turintys daugiau L-lizino slopina viruso gyvybinguma ir kartu mažina ligos paumėjimo tikimybe. Maistui reikia vartoti daugiau daržovių, pieno produktų, žuvies.
*

Ačiū!
Neytiri
Atsiprašau, kad ne toj temoj, bet dar norėjau paklaust, ar yra prasmė tas pūsleles ant lūpos tepti antivirusiniais tepaliukais?
Neytiri
Perskaičiau visą temą ir tik dar labiau susipainiojau sad.gif Tyrimą dėl CVM darė nėštumo pradžioj. Gydytoja pasakė, kad viskas gerai ir normaliai nekomentavo (buvo kitų bėdų, tai ir nebesigilinau). Kaip pati supratau, turiu lėtinę formą. Dabar imunitetas smarkiai nusilpęs (praktiškai mėnesio bėgyje antrą kartą pūslelinė). Galvoju, prašysiu, kad kartotų tyrimą dėl CVM, ar nesuaktyvėjęs. Bet iš kitos pusės, ar yra prasmė?.. Mums su mažyliu jau 28sav. Jeigu tarkim pas nėščiąją tas virusas suaktyvėja, kaip gydytojai gali padėti? Bet žiūriu, kad pvz., mokamų klinikų nėščiųjų priežiūros programose yra parašyta, kad tą tyrimą daro I ir III trimestro metu. Ar čia IIItr. žiūri tik, ar neužsikrėtė nėščioji? Dar perskaičiau seną komentarą, kad CV siūlo tokiu atveju?.. Labai labai ačiū iš anksto, jei kas nepatingės parašyti.
gutute
QUOTE(Neytiri @ 2010 05 24, 11:06)
Atsiprašau, kad ne toj temoj, bet dar norėjau paklaust, ar yra prasmė tas pūsleles ant lūpos tepti antivirusiniais tepaliukais?
*

nesciom nerekomenduotina nei naudot nei vartot antivirusiniu vaistu,svarbu uzdziovint zaizdeles ar pusleles,kad infekcija neplistu,radau liaudisku recepteliu tai manau bus visom naudinga :

Po pirmųjų ligos požymių

•Pasirodžiusias pūsleles 2 kartus per dieną ir nakčiai tepkite balteglių aliejumi.
•Kai tik šalia lūpų atsiranda pūslelių, keletą kartų įtrinkite jas vietas melisų ekstraktu. Jis greitai sunaikina virusus.
•Gydymas šiltuoju metų periodu: vos tik pasirodžiusias pūsleles patepkite didžiųjų ugniažolių arba medetkų žiedų sultimis. Galima naudoti ir tepalą, pagamintą iš 1 dalies šviežių ugniažolių sulčių ir 4 dalių vazelino aliejaus.
•Šaltuoju metų periodu pūslelinę gydykite ugniažolių miltelių ir vazelino lygių dalių mišiniu. Šiuo tepalu taip pat galite gydyti raumenų mėšlungį ir poliartritą.
•Pūslelinės gydymas alavijais: nupjaukite seno alavijo lapą, apipjaustykite dygius kraštus ir išsiskyrusiomis alavijo sultimis patepkite pažeistas vietas. Tepkite kuo dažniau - taip greičiau išgysite.
•Pūslelės gali neiškilti, jei gydomas vietas patepsite ką tik sudeginto balto popieriaus pelenais.
•Arbatinį šaukštelį įdėkite į karšto vandens stiklinę, palaukite, kol šaukštelis įkais, ir karštą pridėkite prie bekylančios pūslelės. Palaikykite, kol atvės. Procedūrą kartokite 5-6 kartus. Būkite atsargūs, nenudeginkite odos.
•Pabandykite ant ką tik pasirodžiusių pūslelių kas 15-20 min. uždėti kelioms minutėms ledo. Gydymas bus veiksmingesnis, jei ledą sušaldysite iš kavos, melisų, ramunėlių arba medetkų antpilo.
•Jei ant lūpų iškilo pūslelių, kuo dažniau jas tepkite arbatmedžių aliejumi.
•Pajutus pirmuosius požymius, galima ant pažeistos vietos uždėti tamponėlį, sumirkytą šaltoje juodoje kavoje, spiritiniame balzame arba degtinėje. Galite uždėti ir sudrėkintą arbatos pakelį.
•Suvilgykite tamponėlį neatskiestu obuolių actu ir uždėkite ant pažeistos vietos. Tai darykite 6 kartus per dieną. Pūslelinė išnyks per 2-4 dienas.
Vaistiniai augalai

•Ramunėlių ir bičių pikio antpilas: 1 arbatinį šaukštelį ramunėlių žiedų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 15 min. nusistovėti, vėliau nukoškite ir įpilkite 1 šaukštelį spiritinio bičių pikio antpilo. Gerkite šio antpilo 2 kartus per dieną po 1 stiklinę ir šiuo antpilu tepkite iškilusias pūsleles.
•Pūslelinei gydyti pasigaminkite jonažolių aliejaus: 1 valgomąjį šaukštą jonažolių miltelių užpilkite puse stiklinės augalinio aliejaus, pakaitinkite verdančio vandens vonelėje pusvalandį, vėliau palikite nusistovėti 3 dienas, nukoškite. Jonažolių aliejų laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Pūslelių išbertas vietas tepkite jonažolių aliejumi kas 2 valandas.
•Pūsleles patariama skalauti šalavijų antpilu arba dėti šalavijų antpilu sudrėkintus tamponus: 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų vaistinių šalavijo lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 15-20 min. nusistovėti, vėliau nukoškite.
•Pūslelinę galima gydyti geltonųjų medetkų žiedų antpilu: susmulkintus sausus medetkų žiedus santykiu 1:3 užpilkite degtine arba spiritu, palikite nusistovėti 2 paras, vėliau antpilą nukoškite ir įpilkite alyvų aliejaus: 7 dalys aliejaus, 1 dalis medetkų antpilo. Antpilą pakaitinkite karšto vandens vonelėje 7 valandas, nukoškite. Šiuo antpilu galite gydyti ir kitas žaizdas.
Jei dažnai sergate pūsleline

•Jei dažnai po peršalimo susergate pūsleline, gerkite vaistažolių arbatos: susmulkinkite ir sumaišykite lygiomis dalimis jonažolių, medetkų žiedų, melisų, miško žemuogių ir juodųjų serbentų lapų. Arbatinį šaukštelį vaistažolių mišinio užplikykite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti 15 minučių. Gerkite šios arbatos po 1 stiklinę 3-4 kartus per dieną.
•Vaistinių augalų mišinys: sumaišykite 1 dalį kadagių uogų, 3 dalis melisų lapų ir 3 dalis ievų žiedų. Valgomąjį šaukštą vaistinių augalų mišinio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti. Gerkite karštą 3-4 kartus per dieną po 1 stiklinę su medumi. Antpilas padės įveikti ligą, sustiprins imuninę sistemą.

p.s isoriskai ,manau galima vartot bet kokias vaistazoles,o pries geriant reikia pasidomet,ar rekomenduotina nestumo metu
Kirkė
Ačiū gutute už dalinimasi info. Ypatingai už paskutinį info 4u.gif
Pasidariau tyrimus CMV vaikams. Pas abu yra, bet kol kas neaktyvūs. Tikiuosi ir toliau nesuaktyvės.
Pasidariau ir sau tyrimą. Sutapimas ar ne, bet CMV, pradėjus vartoti homeopatinius, perėjo į neaktyvią formą, o ir titrai labai sumažėjo. thumbup.gif
Dabar planuojam trečią, tikiuosi CMV nesutrukdys. rolleyes.gif
marijoka
Sveiki.Mazyliui 1menesio padare kraujo tyrimus del citomegalijos:IgM-neigiamas,IgG-teigiamas[137u/ml].Neurosonograma rado pavieniu kalcinatuku,cistele,padidinto echogeniskumo zonas.O,kompiuterine tomografija kalcinatuku nerado.Sako vyksta mielinizacija.Gal zinote kuris tyrimas tikslesnis,kuriuo tiketi?Dabar jam 3,5 menesio,kraujo tyrimu daugiau nedare,kaip supratau is forumo,reikia pakartoti po 2sav.Provincijos gydytojai visai ziopli,nieko nedaro.Issireikalavome siuntimo pas neurologa,nes buvo priepuoliukai,itare epilepsija,bet ju jau ilga laika nebuvo.Gal zinote, ka reiskia tas didelis IgG pas kudiki?Vieni sako,kad IgG paveldejo is mamos,ir jis mazes-rodo imuniteta,kiti-rodo infekcija.Ar galima maitinti mamos pienu,kraujo tyrimai nedaryti?Skaiciau,kad virusas buna piene,o vienas gydytojas sake,kad IgM sudarytas is 5 IgG,kaip zvaigzde,ir jis is virskinamojo trakto i krauja nepatenka.Tai kas tas IgM?Virusas,ar antikunis?Labai aciu uz atsakymus
Lotyna
Pasiskaiciau tema ir issigandau .. Net nebuciau pagalvojus, kad pusleline nestumo metu gali rodyt tokias baisias ligas verysad.gif
Pirma nestuma visai nezinojau kas tai yra, o va sikart puole 2-3 kartus (pirma karta, kai tebuvo pati pradzia 5-6 sav.) .. Jokiu tyrimu nesidariau, nes esu ne LT, cia gyd. atsainiai ziuri i viska .. Tai nors ir nedaug liko iki gimdymo, bet neramu dabar .. unsure.gif
Kirkė
QUOTE(marijoka @ 2010 11 27, 16:57)
Sveiki.Mazyliui 1menesio padare kraujo tyrimus del citomegalijos:IgM-neigiamas,IgG-teigiamas[137u/ml]. Gal zinote, ka reiskia tas didelis IgG pas kudiki?Vieni sako,kad IgG paveldejo is mamos,ir jis mazes-rodo imuniteta,kiti-rodo infekcija.Ar galima maitinti mamos pienu,kraujo tyrimai nedaryti?Skaiciau,kad virusas buna piene,o vienas gydytojas sake,kad IgM sudarytas is 5 IgG,kaip zvaigzde,ir jis is virskinamojo trakto i krauja nepatenka.Tai kas tas IgM?Virusas,ar antikunis?Labai aciu uz atsakymus
*

Sveika 4u.gif ,
gaila, kad gutute neužsuka į temelę - ji geriausiai išmano CMV ir galėtų tiksliai atsakyti.
Pabandysiu aš atsakyti į tavo klausimus ax.gif
IgG - rodo, kad yra antikūniai virusui. Greičiausiai gavo iš tavęs. Jis turėtų mažėti.
IgM - rodo viruso aktyvumą. Pas tavo mažylį virusas neaktyvus, nes IgM - neigiamas
Maitink savo pienu mažylį, o pati stiprink imunitetą. Jei bus stiprus imunitetas pas tave, ir mažylis bus sveikas 4u.gif
gutute
IgM,IgG-tai imunoglobulinai,kurie rodo,konkreciai,ar yra antikuniu,ar nera susidariusiu,kai motina pagavo sia infekcija
Imuninis organizmo atsakas citomegalovirusui yra antikūnų - specifinių baltymų imunoglobulinų M ir G klasių atsiradimas kraujyje. CMV IgM kraujyje randami jau po 3-4 dienų nuo infekcijos pradžios ir išlieka keletą mėnesių. Virusui reaktyvuojantis ar pakartotinai užsikrėtus CMV IgM kraujyje nesigamina arba gaminasi labai mažai. CMV IgG galima aptikti po 7-14 dienų nuo viruso patekimo. Pradžioje jų kiekis auga, paskui šiek tiek sumažėja ir išlieka visą gyvenimą. Sveikiems asmenims viruso reaktyvacija žymesnio CMV IgG padidėjimo nesukelia, tačiau rizikingo nėštumo moterims, senyvo amžiaus žmonėms, AIDS ligoniams, po transplantacijų, jų kiekis gali ryškiai padidėti.
Jei CMV tyrimo rezultatas yra IgG+/IgM-, reiškia, kad citomegalovirusas yra latentinėje, neaktyvioje būsenoje, motina turi imunitetą, kurį perduos vaisiui. Jei CMV antikūnų testo rezultatas yra IgG-/IgM+, galima įtarti pirminę infekciją, arba yra nespecifinė IgM reakcija. Jei po dviejų savaičių pakartojus tyrimą rezultatas yra IgG+/IgM+, didelė tikimybė, kad tai yra pirminė CMV infekcija, kuri gali būti perduota vaisiui. CMV IgM labai retais atvejais gali padidėti ir viruso reaktyvacijos metu ar pakartotinai užsikrėtus (nors tokia imuninė reakcija daugiau būdinga asmenims su stipriai pažeista imuninės sistemos funkcija). Jei CMV testo rezultatas yra IgG-/IgM-, galima teigti, kad nėščioji nebuvo užsikrėtusi citomegalovirusu arba infekcija yra latentinėje fazėje ir CMV IgG lygis yra toks žemas, kad neviršija aukščiausios normos ribos.
daugelis daktaru nerekuomenduoja maitint kudikio tokiu atveju,bet yra ir kitaip mananciu
IGM letine forma,o IGG umi forma

mielos mamytes,tokiu atveju nepatartina labai gilintis,ir suprasti kas vyksta zmogas organizme ,patekus virusui,zmogui nesusijusiam su medicina suprasti sudetinga,jis gali dar labiau pasiklyst atsakymu labirintuose ir pradet panikuot.Tegu apie tyrimus paaiskina daktarai,arba tyrejai. O kompiuterinis tyrimas pakankamai informatyvus,randant kalcinatus,jie labai gerai baltai nuotraukoj matosi..
Ojei paprasciau- vykit salin blogas mintis! Susirupinimas baime,nerimas,depresija trukdo normaliai funkcionuoti sirdziai,plauciams,skrandziui ir zarnynui.Mediku bendruomene tik dabar pradeda suprasti kokios rimtos yra vadinamosios su stresais susijusios ligos.Jos sukelia mintys kurios sutrikdo harmoninga pasamones darba..Nuolat tikekites tik pacio geriausio,o pasamone tiksliai sukurs tai ka jus kasdien galvojate!
Nepamirskite,kad vaikai nors ir dar labai mazyciai,jie jaucia jusu tiek teigiama ,tiek neigiama vibracija,padekim savo vaikuciams jaustis sveikiems ir laimingiems smile.gif

naujoke4
Labas visoms 4u.gif tema senai nebeatnaujinta ir be reikalo mirksiukas.gif labai daug naudingos informacijos thumbup.gif Aš esu po nesivystančio ir žr iki pastojimo atliktus tyrimus ir matau, kad IgG 9,86, o IgM 0,155. Tai kaip suprantu esu persirgusi senokai pagal IgG, o IgM abejotinas rodiklis ir jis galėjo man sukelti nesivystantį. Ar galėtų kas pakomentuoti mano situaciją? Ir tubūt svarbaisuias klausimas kada vėl galima pastoti? nestuke.gif
naujoke4
Visoms 4u.gif mergytės, ar kam teko leistis vaistukus CIKLOFERONĄ? kokia nuomonė? labai lauksiu atsakymėlių į šį klausimėlį g.gif
Saule8609
Sveikos,pries menesi persileidau,atlikau citomegalo tyrima,kurio rezultatai:

Citomegalo virusas IgG -norma(0-6.0) mano- 215.8 - teigiamas

Citomegalo virusas IgM-norma(0-1.0) mano 0.13 - neigiamas

Esu pasimetus,nes nuejus pas viena gydytoja jis pasake,kad tai liga sena ir jokio gydymo nera ir nereikia,o kitas prigasdino ,kad jei negydysiu kitus kartus bus vel persileidimai ir israse priesvirusinius vaistus.nezinau ka daryti,ko klausytis?Sirdis sako nieko negerti,nes IgG juk nurodo ar su infekcija esu anksciau susidurus,tik neramu del to ,kad labai virs normos tie skaiciukai(beje dar isgirdau tokia nuomone,pasidaryt pakartotinai IgG ir jei jis nepakites ar nukrites,tai negert nieko,jei kyla skaiciukai tada gert vaistus)

Gal yra kurioms irgi buvo tie skaiciukai labai virs normos ?gal galetumet pakomentuot?

pupune
O gal žinote ar gydytoja Marcinkutė dirba ir Santariškėse? Ar tik Žvėryne? ir ar ten mokama su siuntimu?
Ačiū 4u.gif
femme
QUOTE(Saule8609 @ 2011 10 03, 20:30)
Sveikos,pries menesi persileidau,atlikau citomegalo tyrima,kurio rezultatai:

Citomegalo virusas IgG -norma(0-6.0) mano- 215.8 - teigiamas

Citomegalo virusas IgM-norma(0-1.0) mano 0.13 - neigiamas

Esu pasimetus,nes nuejus pas viena gydytoja jis pasake,kad tai liga sena ir jokio gydymo nera ir nereikia,o kitas prigasdino ,kad jei negydysiu kitus kartus bus vel persileidimai ir israse priesvirusinius vaistus.nezinau ka daryti,ko klausytis?Sirdis sako nieko negerti,nes IgG juk nurodo ar su infekcija esu anksciau susidurus,tik neramu del to ,kad labai virs normos tie skaiciukai(beje dar isgirdau tokia nuomone,pasidaryt pakartotinai IgG ir jei jis nepakites ar nukrites,tai negert nieko,jei kyla skaiciukai tada gert vaistus)

Gal yra kurioms irgi buvo tie skaiciukai labai virs normos ?gal galetumet pakomentuot?
*

Be panikos - citomegalo virusas yra herpes (pūslelinė). Mano IgG skaičiukai irgi virš 200, tai reiškia, kad herpes turiu jau seniai ir jis yra nepavojingas. Kuo IgG skaičiai didesni, tuo virusas seniau sėdi organizme. Išnešiojau vaiką be jokių komplikacijų 4u.gif
Pavojinga tuomet, jei nėštumo metu užsikrečiama aktyvia forma, ją rodo IgM skaičiukai 4u.gif Jei IgM skaičiukai didesni nei IgG, tuomet virusas yra aktyvus.
Deimantilija
QUOTE(femme @ 2012 02 13, 14:41)
Be panikos - citomegalo virusas yra herpes (pūslelinė). Mano IgG skaičiukai irgi virš 200, tai reiškia, kad herpes turiu jau seniai ir jis yra nepavojingas. Kuo IgG skaičiai didesni, tuo virusas seniau sėdi organizme. Išnešiojau vaiką be jokių komplikacijų 4u.gif
Pavojinga tuomet, jei nėštumo metu užsikrečiama aktyvia forma, ją rodo IgM skaičiukai 4u.gif Jei IgM skaičiukai didesni nei IgG, tuomet virusas yra aktyvus.
*

citomegalas ir herpes tikrai ne tas pats ax.gif , citomegalas yra herpes grupes virusas bet ne pusleline ax.gif
justea
QUOTE(pupune @ 2012 02 13, 15:34)
O gal žinote ar gydytoja Marcinkutė dirba ir Santariškėse? Ar tik Žvėryne? ir ar ten mokama su siuntimu?
Ačiū  4u.gif
*

Kiek žinau dirba Žvėryne ir Baltijos Amerikos klinikoje. Su siuntimu nemokamai smile.gif
pupune
QUOTE(justea @ 2012 02 14, 10:36)
Kiek žinau dirba Žvėryne ir Baltijos Amerikos klinikoje. Su siuntimu nemokamai  smile.gif
*

Jooo, bet sužinau, gaila, kad ji vaikų nebekonsultuoja schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.