sweikos supermamos, esu sunerimusi del sawo kudikelio apsinesusio liezuwuko jis toks wisas baltas, gal tai nuo pieno misinio ar nuo maisto? walgom wiska ir tyreles ir nuo teweliu stalo ka nugriebia, gal newerta jaudintis, o gal organizme mazam kokios negeros medziagos kaupasi?!  prasau patarimo gal taip yra kam buwe? is anksto aciu!
mamytes, ar jusu waikuciams taip nera buwe? atsiliepkit
zvaigzdute23
2007 10 21, 12:03
mano mergytei buvo pienlige tai liezuvukas buvo visas baltas bet ji buvo zymiai mazesne ir valge tuo metu tik MP. Pas ja dabar yra geografinis liezuvis tai jis nevisas baltas bet tik yra baltu demiu tai reiskia kad pas ja suvirskinimu problemos arba alergija maistui bet kol neisejus i pavirsiu alergijos negydo. Kas keisciausia kai man penktadieni visus situs dalykus gydytoja suvardino jokiu tyrimu ar gydymo neskyre taigi reikes pradet reikalauti a to taip ir paliks.
o ar mes pienligei ne per dideli?(10men) manau pienlige mes praaugom , gal but taip pasireiskia alergija nes zandukai tokie rausteleje ir tai kai nuplaunu weiduka patepu kremuku walandos begyje odeles spalwa susilygina. niu nzn... aciu uz palaikyma supermama.trbt reiks klausti sawo gydytojos! bet ji tokia na tokia na net nzn turbut eilini karta pasiulys klizma waikui pastatyti  oi as ja nelabai pasitikiu
zvaigzdute23
2007 10 21, 14:23
manau klizmos nereiketu statyti:) o jei gydytoja nekelia pasitikejimo galima pakeisti.
Miegaliuke S
2007 10 21, 15:43
QUOTE(Landra @ 2007 10 21, 10:55) sweikos supermamos, esu sunerimusi del sawo kudikelio apsinesusio liezuwuko jis toks wisas baltas, gal tai nuo pieno misinio ar nuo maisto? walgom wiska ir tyreles ir nuo teweliu stalo ka nugriebia, gal newerta jaudintis, o gal organizme mazam kokios negeros medziagos kaupasi?!  prasau patarimo gal taip yra kam buwe? is anksto aciu! BUVO IR MANOAMZYLEIBALTAS LIEZIUVIUKAS,PIENLIGE,NESTADA MAITINAUTIK SAVOPIENUKU.pasgidyt nesikreipiau,valaiuburnyte sodos tirpalu
sigutesa
2007 10 23, 18:54
Na as ne gydytoja,bet nemanau kad cia pienlige,gal kas su zarnynu  Paprasyk gal savo gyd kad padarytu kraujo tyrima,o ten jau vistiek parodys ar yra koks uzdegimas.Sekmes
gugutele
2007 10 24, 08:05
cia tikriausiai bus pienlige, nueik pas daktare tai turetu israsyti tepaliuka, jis kompemsuojamas(su tuo vaistu pasu, gausis nee pilni du litai, o taip tai 20lt kainuoja), dabar neprisimenu kaip jis vadinasi, bet pienlige baigesi per tris dienas.
rikutis
2007 10 27, 10:34
sio menesio zurnale TAVO VAIKAS yra idomus straipsnis apie liezuviu apnasas
gabby27
2007 10 29, 13:52
drauges leliukui irgi taip buvo, tai su soda gyde. daktare minejo jei maitini MP gali taip buti. bet jei misinuku tai lyg pozymis kad su virskinimu negerai. reiktu kreiptis i gydytoja skubiau.
gugutele
2007 10 29, 15:01
as mazaja su soda irgi gydziau bet jai nepadejo
jauna nestuke
2008 05 09, 11:58
labukas mums 10 dienu, gydytoja apziuredama nustate kad leliukui pienlige, mat ant dantenu buvo tokiu baltu demeliu. ar kam pasitaike tokie dalykai? ka daryti?
O kodel gydytoja nepasake ka daryti? Reikia padaryti sodos tirpala, nu praskiesti su vandeniu, tik labai nedaug sodos, paimti merlytes gabaliuka, suvilgyti ir duoti vaikui paciulpti. Arba yra brangesnis budas: nusipirkti vaistinej Daktarin geli..
joviliukste
2008 05 09, 12:04
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 05 09, 09:58) labukas mums 10 dienu, gydytoja apziuredama nustate kad leliukui pienlige, mat ant dantenu buvo tokiu baltu demeliu. ar kam pasitaike tokie dalykai? ka daryti? tokia temele jau yra http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...amp;hl=pienlige
sveika. ir mums buvo pienligė. paprašyk, kad ištirtų vaiko išmatas. gali būti žarnyno uždegimas. ypač jei pastebėsi, kad išmatose yra gleivių arba jos žalsvos. kaip sakė Santariškėse neretai pienligė atsiranda kaip žarnyno veiklos sutrikimo pasekmė. nenoriu išgasdint. tiesiog mes gydėmės daktarinu, po mėn. vėl atsinaujino. padarė tyrimus ir rado enterokolitą. išsigydėm. ir pienligė nebegrįžo.
o jei pienligė atsirado be kitų priežasčių, tai vartokit sodos tirpalą. stiklinei vandens vienas arbatinis šaukštelis sodos. gerai išmaišykit ir valykit merliuko gabalėliu. užtruksit apie mėn. daktarino nerekomenduočiau, kai vaikutis labai mažas gali sugadint žarnyno mikroflorą. manau, jog mums taip ir nutiko. ir sėkmės. tik nesijaudinkit, čia ne rimta liga. gydytoja galėtų nuramint. beje, baltos, tačiau neiškilios apnašos yra normalu. juk ir suaugusio žmogaus liežuvis niekada nebūna vien tik rožinis.
sveikos jau senokai pastebejau kad mano vaikui burnyteje ant gomuriuko balti plemukai is vienos ir kitos puses, jie nedideli. skaiciau kad balti plemukai arba pusleles budingos stomatitui bet vaikas ramus,puikiai valgo atrodytu kad jam tai netrukdo gyventi, bet man neramu rytoj eisiu pas gydytoja paklausiu kas tai galetu buti, nors kai ji ziurejo ar liezuvelis neprisegtas nemate nieko ar paprasciausiai nepastebejo tai nezinau...gal kam yra taip buve kas tai galetu buti?
bimkutele
2008 06 03, 14:35
gal tai pienlige
kazin nes pienlige vaikas sirgo keliu savaiciu budamas tai jau zinau kaip ji atrodo o cia visai nepanasu i pienlige
bimkutele
2008 06 03, 16:07
bet pienlige buna ivairi
nu ziuresiu ka rytoj gydytoja pasakys
mylimuke
2008 06 03, 18:19
Man irgi panašu, kad pienligė
Mums irgi buvo. Valiau su soda. Apmazedavo tam sykiui ir vel atsirasdavo. Paskui nieko nebedariau ir kazkaip pati isnyko, net uzmirsau apie ja ir ziuriu kad nebera.
donatele
2008 06 13, 22:13
Musu liezuvis irgi pastoviai baltas. Badem Daktarin tepaliuka, bet kazkodel nepadejo  Dabar tik sodos tirpalu pavalau, kazkiek padeda, bet nepranyksta pilnai tos apnasos
Jaunutia
2008 06 24, 12:15
mums irgi buvo, tai 4 dienas kol keisdavau pampersa pastoviai mirkiau sioskiuka i sodos tirpala (isspjauna, pamirkau ir vel duodu ir t.t.). taip pat savo speneli kartais patepti tuo tirpalu. sodos tirpalas (1/4 stiklines virinto vandens ir 1/4 saukstelio sodos) o su daktarinu tepelu baisoka biski, nes kol vaikiukas mazas, tas tepalas lipsnus, tai gali greitai ir lengvai paspringti.
Beautiful Life
2008 06 25, 12:19
Man atrodo beveik visiems kudikiams, kurie valgo MP buna pienlige, padeda sodos tirpalas. Reikia burnyte valyti ir spienelius pries duodant vaikui. Bent jau mums taip rekomendavo pediatras.
Sveiki. Drauges suneliui 5 men. Staiga ant lupychiu atsirado baltu demeliu, dabar jau ir ant liezhuvio gali irgi pasirode. jokiu kitokiu negalavimu vaikas nejauchia, nes yra toks kaip visad. Bet vis neramu, kas gali buti tos demeles? kuom jas gydyti? ar praeis savaime? gal kas buvot susidure su panashia situacija?
Gal vis delto kas nors ka nors zhino apie tai...tikrai neramu yra ir nezhinom ka daryti, nors vaikelis nereaguoja i tas demeles...patarkit prashom!!!!
gintute.j
2008 06 30, 06:57
QUOTE(Swetik @ 2008 06 30, 00:30) Gal vis delto kas nors ka nors zhino apie tai...tikrai neramu yra ir nezhinom ka daryti, nors vaikelis nereaguoja i tas demeles...patarkit prashom!!!!  i pienlige panasu daktarinu patepkit
Achi. pabandysim daugiau apie pienlige pasidomet
Pienligė tikrai. Gydymas prosenelės parekomenduotas - įdėk į pampersą merliuką, o kai prisisios, valyk burnytę. Kartok kas dieną, priklausomai nuo pabalimo. Praėjus kelioms dienoms, atrodo, kad neveikia, bet po kelių dienų praeina  Išbandyta Dar gali taip, kaip gydytojai rekomenduoja - į stiklinę virinto vandens įdėti sodos šaukštelį be kaupo, tepti burnytę ir ten laikyti žindukus bei čiulptukus. Tirpalą keisti kas dieną. Mes nebandės, nes labai gerai padėjo sisiukas  Ir gydykit kuo greičiau, nes vaikiukams skauda valgant
l*a*d*a
2008 08 31, 14:06
o mums nepadejo nei daktarinas, nei soda. gydytoja rekomendavo Nystatin tabletes. nusipirkau, bet dar nebandziau. gal kas esat bende? kaip rezultatas?
Cukraus pudra
2008 08 31, 14:32
QUOTE(Tainka @ 2008 05 09, 12:04) O kodel gydytoja nepasake ka daryti? Reikia padaryti sodos tirpala, nu praskiesti su vandeniu, tik labai nedaug sodos, paimti merlytes gabaliuka, suvilgyti ir duoti vaikui paciulpti. Arba yra brangesnis budas: nusipirkti vaistinej Daktarin geli..  baikit su ta soda NEŽAISKIT SU SODA pasimokinkit iš mano klaidos. mum ne tik kad soda nepadėjo, bet dėl jos nepoveikio pienligė ir ant sūnelio balso stygų užlipo su daktarinu išigydėm
Perlute
2008 08 31, 17:03
Soda reikia ne ciulpti  o nuvalyti apnasas burnyteje ir tada dakrarinu tepti  Mum visada padedavo
indruška
2008 08 31, 20:31
Aš su soda savo viresnėliui pienligę išgydžiau labai lengvai, gydytoja taip patarė, o apie daktariną net neužsiminė. O mažajai taip pat lengvai viskas praėjo su daktarinu ir be sodos, manau, kad skirtumas toks, kad skonis to daktarino daug geresnis nei sodos tirpalo
l*a*d*a
2008 09 01, 13:03
QUOTE(Perlute @ 2008 08 31, 18:03) Soda reikia ne ciulpti  o nuvalyti apnasas burnyteje ir tada dakrarinu tepti  Mum visada padedavo o kada reikia tepti : pries valgi ar po valgio? ir kiek kartu per diena? ir su soda reikia nepadauginti, nes skrandziuko rugstinguma sukelia.
Perlute
2008 09 01, 13:07
QUOTE(l*a*d*a @ 2008 09 01, 15:03) o kada reikia tepti : pries valgi ar po valgio? ir kiek kartu per diena? ir su soda reikia nepadauginti, nes skrandziuko rugstinguma sukelia. Po valgio ir gerimo(i puoduka vandens nubrauktas saukstelis sodos)tada dar gali daktarinu patepti(raso kad 3kart dienoj) o su tirpalu pravalydavau kokius 4-5k,ziurint pagal situacija
l*a*d*a
2008 09 01, 15:25
QUOTE(Perlute @ 2008 09 01, 14:07) Po valgio ir gerimo(i puoduka vandens nubrauktas saukstelis sodos)tada dar gali daktarinu patepti(raso kad 3kart dienoj) o su tirpalu pravalydavau kokius 4-5k,ziurint pagal situacija  aciu. as ant ciulptuko daktarino uztepu.o ta tirpala kiekviena kart nauja darytis, ar pasidarai ir visa diena tam paciam mirkai?
mama ciole
2008 11 21, 18:57
is jusu pokalbiu supratau kad ir mano maziukuj turbut pienlige  netgi ismateles kartais buna zalsvos... jam dar tik 3 savaiteles... pasidariau ir as ta sodos tirpaliuka kaip jus daros bandysim gal pades
Sveiki, neradau temoj nieko panašaus, gal kam buvo: antra diena vaikas skundžiasi , kad skauda liežuvį, kai valgo, o ant liežuvio galo, daugiau apatinėj liežuvio daly, tokia a la žaizdelė, tik ne raudona, o balta, tarsi iš mažų mažų baltų spuogiukų sudaryta, kitur burnytėj nėra, tik vienoj vietoj. Temperatūros nėra, nes buvo mintis apie stomatitą. Įkeliu foto, nors nepavyko ryškaii nufotkint. Pirmadienį užsirašėm poas gydytoją, tikiuosi nieko rimto. Gal kas turėjot panašią problemą?
*Grazina*
2009 09 25, 14:01
Na manir taip atrodo,kad cia stomatitas,nes pati esu turejus.. o nebandei kokiomis ramunelemis praplauti? gal padetu?
Atsirado mano mergaitei si beda 1,2m. persirgo virusu(sloga, tepm38,1 laikesi para), po jo liko temp 37-37,3, ir kas 7-15 dienu atsiveria opa ant liezuvio  uzgyja per para panasiai. kraujas ir CRB normoj. spelioja gyd gal alergija, siaip alergija maistui nuo gimimo pasireiske, kt gyd speja kad tokia stomatito forma, bet ar buvo kam stomatitas 2menesius? zodziu, gal kas susiduret su tokia ar panasia beda, parasykit
Flaxkids
2010 08 12, 14:23
man irgi panasu i stomatita, bet man dabar paciai panasiai buvo tik man dar lupu kampai sutrukinejo  labai skauda, geriu vitamina c pagereja ir vel atsinaujina, daktare sako kad vitaminu trukumas organizmo imuniteto nusilpimas, zodziu pradejau gerti zuvu taukus ten d ir e vitamino yra tai pagerejo, gal stomatito pradzia taI nebutinai turi buti temperaturos?
grazina37
2010 08 12, 14:31
QUOTE(Cikita_G @ 2010 08 12, 14:23) man irgi panasu i stomatita, bet man dabar paciai panasiai buvo tik man dar lupu kampai sutrukinejo  labai skauda, geriu vitamina c pagereja ir vel atsinaujina, daktare sako kad vitaminu trukumas organizmo imuniteto nusilpimas, zodziu pradejau gerti zuvu taukus ten d ir e vitamino yra tai pagerejo, gal stomatito pradzia taI nebutinai turi buti temperaturos? nevisi karsciuoja sirgdami stomatitu,kokia savaite pasokankink ir pavalgyk tarkuoto svoguno su medum,labai veiksminga .Dukra maza budama lankydama darzeli istisai stomatitu sirgo,tai tik svoguno su medum pagalba sio bjaurybes atsikratem
Flaxkids
2010 08 12, 14:39
QUOTE(grazina37 @ 2010 08 12, 15:31) nevisi karsciuoja sirgdami stomatitu,kokia savaite pasokankink ir pavalgyk tarkuoto svoguno su medum,labai veiksminga .Dukra maza budama lankydama darzeli istisai stomatitu sirgo,tai tik svoguno su medum pagalba sio bjaurybes atsikratem  o stomatitas uzkreciamas?manj atrodo lyg ne bet va draugeska gincijosi su manim kad uzkreciama
čia tikrai stomatitas stomatitas - tai burnos gleivinės uždegimas, jo priežastys gali būti įvairios - tiek infekcinės, tiek ne. Taigi - jei stomatitą sukelia virusai, bakterijos ar grybeliai - jis gali būti užkrečiamas, jei kitos priežastys - ne.
Flaxkids
2010 08 12, 14:55
QUOTE(Loram @ 2010 08 12, 15:48) čia tikrai stomatitas stomatitas - tai burnos gleivinės uždegimas, jo priežastys gali būti įvairios - tiek infekcinės, tiek ne. Taigi - jei stomatitą sukelia virusai, bakterijos ar grybeliai - jis gali būti užkrečiamas, jei kitos priežastys - ne. aciu uz atsakyma
knopke*
2010 08 15, 17:09
QUOTE(Cikita_G @ 2010 08 12, 15:55) aciu uz atsakyma  arba pienlige, nes taip pat baltos pusles buna, zandu srityje, ant liezuvio.net labiau pienlige ir buna ant liezuvio, o stomatitas ant zandu visides puses, dantenu
Flaxkids
2010 08 15, 20:54
pasidalinkit patirtim kokiu metodu griebetes kad gyditis stomatita ir pienlige?
knopke*
2010 08 15, 22:15
QUOTE(Cikita_G @ 2010 08 15, 21:54) pasidalinkit patirtim kokiu metodu griebetes kad gyditis stomatita ir pienlige? stomatitu sirgau po antib stipriu kurso, sake gerti vit c, saltalankio aliejum tepti, jis atsiranda dar del to, kad krenta imuniteto atsparumas, pvz, antib, o pienligei geras tepaliukas vaistinej yra , ir vaikams ir suaugusiems, saldus toks, nepamenu pavadinimo, reikia istempti burna juo is vidaus
Magnifique
2010 08 16, 00:23
QUOTE(evutukas @ 2010 08 15, 23:15) stomatitu sirgau po antib stipriu kurso, sake gerti vit c, saltalankio aliejum tepti, jis atsiranda dar del to, kad krenta imuniteto atsparumas, pvz, antib, o pienligei geras tepaliukas vaistinej yra , ir vaikams ir suaugusiems, saldus toks, nepamenu pavadinimo, reikia istempti burna juo is vidaus Pienligei Daktarin tepalas,stomatitui Kamistad N
|
|