Utiuitiutė
2007 10 22, 14:29
Serialas "Valgiaraštis" tęsiasi! Pagrindinius vaidmenis atlieka visos iki vienos, čia dalyvaujančios merginos, taigi tik nuo kiekvienos iš mūsų priklauso, ar serialas baigsis hepiendu 
O kad pirmąkart užklydusioms būtų aiškiau, tai šioje temelėje rašome savo valgiaraščius- tai mums padeda nepersivalgyti ir sužvejoti sveikų ir skanių idėjų
Vienos mūsų jau patenkintos savo svoriu, kitos dar lieknėjame. Lieknėti stengiamės sveikai, be badmiriavimo ir alinančių mažo kaloringumo ar vienprodukčių dietų. Geriau lėčiau, bet visam laikui! 
Beje, rašome būtent pilnus valgiaraščius, nurodydamos bent apytikslį maisto kiekį ar kaloringumą, nes mus domina visos dienos subalansuotas maistas, praktiniai pavyzdžiai.
Lengvo maisto receptais dalijamės čia.
Pirmoji valgiaraščio dalis yra čia.
Antroji dalis čia.
Trečioji dalis yra čia.
Ketvirtąją rasite čia.
Penktoji dalis slepiasi čia
Šeštoji- čia
Šaltmėtė
2007 10 22, 21:06
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 22, 20:56) Taip, riebala organizmui būtini, be jų organizmas nepasisavina kai kurių vitaminų. Tik patarčiau margariną keisti sviestu- jis daaaug vertingesnis O aš patarčiau sviestą (o tuo labiau margariną) keisti į alyvuogių ar kitą augalinį aliejų, nes gyvulinių riebalų mes ir taip gaunam, kiek jau ten jų mūsų organizmui reikia.. margarinas tai išvis blogis, jokios naudos iš jo nematau..  kaip tik neseniai skaičiau straipsnį, kad apie jį galvojama geriau, nei reiktų.. Mano šiandieninis: Pusryčiai: avižinė košė su pienu (300), kava su pienu (30) Priešpiečiai:obuolys (100) Pietūs: Trinta daržovių sriuba (300), obuolys (70) Pavakariai:Jogurtas su juodaisiais serbentas (210) Pavakariai II: Sausa avižinė duonelė su baltu pelėsiniu sūriu (100) Vakarienė:Liesas varškės apkepas su trintomis braškėmis (500) Šaukštas bananinių ledų  (50) Naktipiečiams dabar: pusė taurės s.r. vyno. Viso: 1660
Sveiko, mergaičiukės 2007 10 22 valgiarastis:06.30: 0-kava su 1 tabl. saldiklio. 08.30: 400-4riu grudu dribsniai su selenomis ir sviestu. 10.00: 50-1 sokoladinis saldainis su likeriu. 12.00: 50-1 sokoladinis saldainis su likeriu. 12.30: 160-2 riekes duonos; 200-baravykienes sriuba. 16.00: 100-1 bananas; 16.30: 100-spinatu sriuba; 80-duona; 200-kepta vistos krutinele; 100-ryziai; 150-kepti spinatai; 18.20: 50-1greipfurtas; 50-kakava; 30-kasnis saldzios bulkos; 40-galete; 20.00: 20-1 ciulpinukas. VISO: 2000kcal.
chocolove
2007 10 22, 21:19
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 10 22, 22:06) O aš patarčiau sviestą (o tuo labiau margariną) keisti į alyvuogių ar kitą augalinį aliejų, nes gyvulinių riebalų mes ir taip gaunam, kiek jau ten jų mūsų organizmui reikia.. margarinas tai išvis blogis, jokios naudos iš jo nematau..  kaip tik neseniai skaičiau straipsnį, kad apie jį galvojama geriau, nei reiktų.. Sutinku, kad margarinas mažiau naudingas nei sviestas, ir netgi kenksmingas dėl tų trans-riebiųjų rūgščių, kurios susidaro stingdant margariną... Bet sviesto nebuvo namie, o mėsos (gyvulinių riebalų) aš ir taip mažai valgau, be to aliejus į košę man neskanu, todėl manau, kad nepamaišys truputis to margarino...
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 10 20, 23:41) Owly, čia tavo toks darbo pobūdis? kad net banano ar kokio kito sotesnio dalyko negali tarpuose suvalgyt...  jei turi laiko arbatos išgert, tai manu, turėtum laiko ir kokį sumuštinį iš namų įsidėtą, suvalgyt... ar kaip?  Aha, aš dar priedo ir studentė esu, su laaabai įdomiu tvarkaraščiu  Tai įsimetu kokį obuoliuką, kriaušę, jogurtuką, varškytę ar pan. Sumuštiniai jau pabodo  O nuo bananų man apetitas kyla, net pati nežinau kodėl QUOTE(SilRa @ 2007 10 21, 11:22) 1. labai skanu dribsnius užpilti liesu mėgstamo skonio jogurtu  aš tik taip valgau dribsnius, nors pieną ir mėgstu 2. jei kalbi apie virimo pakelius, tai ten supakuota po 100g (kartais būna po 125g)  taigi, suvalgiusi pusę pakelio niekaip negalėjai suvalgyti 100g, o tik 50 ar geriausiu atveju - 65g  1. man neskanu 2. Apie tuos pačius  Nu vadinas tada tik 50 g suvalgiau QUOTE(as mamyte @ 2007 10 21, 15:31) 1.tikrai ne tik, nors man skaniausi su pienu, bet kaip tu ir paskei, labai megstu kaip sausainiukus grauzt  bet pusryčiams neprisigraušiu jų visai dienai Einu rašyt valgiaraščių už tris dienas ko gero
ŠeštadienisPusryčiai: ryžių košė (su trupučiu sviesto), kotletas, juoda arbata; Priešpiečiai: obuolys; Pietūs: sriuba, pyragėlis su dešrele, žalia arbata, bandelė su cinamonu, žalia arbata; Pavakariai: obuolys, didelė kriaušė; Vakarienė: 50 g k.r. jūros ešerio , 200 g mišrainės (virti burokėliai, konservuoti žirneliai, grietinė), žalia arbata; Naktipiečiai: Activia jogurtas. SekmadienisPusryčiai: bandelė su dešrele, didelis šviežias pomidoras, žalia arbata; Priešpiečiai: apelsinas, obuolys; Pietūs: grikių košė (su trupučiu sviesto), kotletas, konservuotos pjaustytos daržovės (pomidoras, agurkas, paprika), bandelė su cinamonu, žalia arbata; Pavakariai: didelė kriaušė, obuolys, 2 saldainiai; Vakarienė: 50 g k.r. jūros ešerio, 200 g mišrainės (virti burokėliai, konservuoti žirneliai, grietinė), žalia arbata. Pirmadienis: Pusryčiai: kotletas su makaronais, 200 g mišrainės (virti burokėliai, konservuoti žirneliai, grietinė), juoda arbata; Priešpiečiai: obuolys; Priešpiečiai II: kokteiliukas, 2 saldainiai; Pietūs: didelė lėkštė burokėlių sriubos, 50 g virtos kiaulienos išpjovos, 100 g mišrainės (virti burokėliai, konservuoti žirneliai, grietinė), 1 riekė "Turtingos" sumuštinių duonos su avižiniais dribsniais ir saulėgrąžomis (30 g 81 kcal), žalia arbata; Pavakariai: apelsinas Vakarienė: 2 Danonki varškytės indeliai, "Magija" glaistytas varškės sūrelis, žalia arbata. Naktipiečiai: vaisinė arbata, 4 plikyti sausainiukai. Ką manot apie šias dienas?
dvyniukas
2007 10 22, 22:39
Jungiuosi ir as prie jusu. Gal tai man pades ismokti tvarkingiau ir sveikiau maitintis, nes siaip tai nuolat kazka kramsnoju, o kaip alkana taip alkana. Beje kcal visuomet skaiciuoju, bet ju niekur nerasau, tai cia gal bus idomiau, galbut ir ne visai tiksliai as jas skaiciuoju, tai jus man padesite, mane pamokysite, man patarsite.
Taigi siandiena: Pusryciai: grikiu kose (virta su tuo pakeliu, tai as suvalgiau maziau nei puse jo) su trupuciu lieso pieno (200) + kava (0). Priespieciai: toks didelis sausainis (300) (panasiai kaip is RIMI tie 'roksai', tik gerokai didesnis ir ne toks saldus, bet su razinomis) ir 1 v s tepamo lieso surio (100) + kava (0). Pietus: dvi plonos riekytes kalakuto krutineles (70) su salotomis (is puses obuolio, keliu salotos lapu, triju riekeliu pomodoro, agurko ir svoguno su 1 a s kreminio salotu padazo) (130) + kava ir puse stiklines obuoliu sulciu (80) Vakariene: 1 pieniska desrele (125) su grikiais (kuriu liko nuo pusryciu, bet ta likuti dar padalijus pusiau ir be pieno) (100) ir vienu marinuotu agurkeliu (25) + dar vienas didelis sausainis (300) su 1 a s uogienes (50) + arbata (0) Naktipieciai: vienas, bet labai didelis obuolys (120)
Is viso:~1600 kcal.
Kaip manote, as cia nenugrybavau su tuo skaiciavimu?
Utiuitiutė
2007 10 23, 18:08
Pusryčiai: kava 2 in 1 (50), sumuštinis su kepenų vyniotiniu (200). Priešpiečiai: du sausainiai (160), arbata. Pietūs: j.lydekos file (300), grikiai (100), burokėlių salotos (100). Pavakriai: grūdėta varškė su vaisiais (200). Vakarienė: vištienos- pupelių salotos (300). Naktipiečiai: baltu čikaladu glaistytas sausainis (100).
Iš viso: 1510
chocolove
2007 10 23, 18:35
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 10 22, 22:06) O aš patarčiau sviestą (o tuo labiau margariną) keisti į alyvuogių ar kitą augalinį aliejų, nes gyvulinių riebalų mes ir taip gaunam, kiek jau ten jų mūsų organizmui reikia.. Dar, prisiminiau, juk margarinas iš augalinių riebalų gaminamas Papildyta:Mano šiandien: Pusryčiai: 2 obuoliukai, grikių košė (vanduo, grikiai (~300kcal), sėlenos) su įpjaustytu 1 nedideliu bananu ir 1 a.š. margarino Pietūs: 2 obuoliukai, 2 nedideli kiaulienos kotletai su ~150ml kons. daržovių, cukinijos ir pupelių mišrainės Pavakariai: naminė varškė (~200g) su 1 nedideliu bananu ir ~80ml skystos saldžios braškių uogienės ( toks derinys buvo visiškai netinkamas likus 1 h iki aerobikos treniruotės praktiškai visą laiką "gerklėj stovėjo"...) Vakarienė: 2 obuoliukai, ~250g pirktinių žemaičių virtinukų, įdarytų bulvėmis (~290kcal) su a.š. margarino Per dieną: 1,5 l vandens, ~15 min. advanced bodyflexo, 1 h aerobikos, ~45 min. greito ėjimo gryname ore (~4,5 km), greitai dviračiu numinti ~11 km P.S. Pradėjau rašyti ir nueitą/nuvažiuotą dviračiu laiką/kelią, nes tai juk irgi šioks toks sportas
pragiedruliai
2007 10 23, 19:05
Na va, prisijungsu ir aš prie jūsų. Apskritai tai nesiekiu numesti svorio (KMI 20,5, 1,74m, 62kg), bet anksčiau esu turėjusi bėdų su mityba, tai, manau, visai neblogas būdas taip rašyti ir kiek kontroliuotis. Be to, įdomu, ar normali ta mano mityba Pirmadienispusryčiai cukinijų blynai (655), obuolienė (45), arbata, kava priešpiečiai saujelė riešutų (100), obuolys (55), kava pietūs kepti avinžirniai (423), salotos (178), arbata, 2 obuoliai (150) viskas, kas po to riešutai (100), duona (150), pomidorai (75) viso: 1931 Antradienispusryčiai nespėjau.. priešpiečiai kava pietūs trijų pupelių dalas (390), duona (130), 250g vynuogių (200), arbata, sauja migdolų (200), obuolys (80) užkandžiai riešutai (200), 250g vynuogių (200) vakarienė obuolys (100), naminiai bananų ledai su riešutais (300) viso: 1900 žinau, negerai, kad pusryčių nebuvo, bet pramigau ir teko skubėti.
chocolove
2007 10 23, 19:32
Niekas nekomentuoja, tai aš pakomentuosiu... QUOTE(Owly @ 2007 10 22, 23:10) Pietūs: pyragėlis su dešrele, bandelė su cinamonuPusryčiai: bandelė su dešrelePietūs: bandelė su cinamonuPavakariai: 2 saldainiai; Priešpiečiai II: kokteiliukas, 2 saldainiai; Naktipiečiai: 4 plikyti sausainiukai. Ką manot apie šias dienas?  Šituos dalykus keisčiau, arba visai atsisakyčiau O tie galėtų ir palikti, reikia juk kartais
eglincia
2007 10 23, 20:33
siandien tikrai laaabai blogai maitinausi ir visa diena begau,nebuvo imanoma net pavalgyt... pusryciams 125g liesos varskes su uogiene vysniu saukstu poto nevalgiau,nes reikejo i echoskopija,tai tusciu skrandziu reikejo eit 15.30,o poto parbegau namo pasiimt kaikuriuos daiktus ir uzkandau kalakutienos biovelos pakeli,tada vel begau,begau,paskui suslamsciau poka kaloringuju dribsniu daba geriu arbata,jaucuos issekus,nes nebuvo laiko prisest...
pragiedruliai
2007 10 23, 20:51
QUOTE(eglincia @ 2007 10 23, 21:33) siandien tikrai laaabai blogai maitinausi ir visa diena begau,nebuvo imanoma net pavalgyt... pusryciams 125g liesos varskes su uogiene vysniu saukstu poto nevalgiau,nes reikejo i echoskopija,tai tusciu skrandziu reikejo eit 15.30,o poto parbegau namo pasiimt kaikuriuos daiktus ir uzkandau kalakutienos biovelos pakeli,tada vel begau,begau,paskui suslamsciau poka kaloringuju dribsniu daba geriu arbata,jaucuos issekus,nes nebuvo laiko prisest... Mieloji, skaitau tavo pasisakymus, ir taip neramu. Taip ir matau save prieš keletą metų. Aišku, smagu, kad daug veiklos, bet aš ne tuo atžvilgiu - maitinimosi. Valgydavau irgi mažai mažai, tai labai sveikatą susigadinau. Labai. Dabar kiek geriau, bet.. Bet ne pamokslaut susirinkom. Aš tik norėtau patart, kad gal tu į mokyklą kokio maisto įsimesk (suprantu, šiandien echoskopija, bet apskritai) - ar kokių sotesnių salotų (su mėsa, sūriu, pupelėm - kaip matau, nesi anei vegetarė, anei juo labiau veganė), studentų maisto (riebalai gali atbaidyt, bet ten juk tie sveikieji, kurių reikia organizmui), sumuštinių, maltinių (na, kotletų).. Arba įsigyk maisto termosą - net šilto maisto galėsi atsinešt. Na čia tik mano geranoriški patarimai  Skambėsiu kaip sena moteriškė (ha, man metų, manau, beveik kiek ir tau  ), bet.. Neprisižaisk su sveikata.
eglincia
2007 10 23, 21:03
na pas mus ir per pertraukas nebuna kada pavlagyt,visuomet atsiranda kitos veiklos,kuria reik padaryt...beto kazkaip nelabai graziai atrodo zmogus,koridoriuje atsidares termusa,bent jau tarp jaunimo... as isimetu kokiu dziovintu vaisiu,dribsniu,bet tai negali atstoti silto maisto,tai stengiuosi grizt namo po pamoku,bet daznai tai tiesiog nesigauna  tokiu metu tik parsirandu
pragiedruliai
2007 10 23, 21:14
Pirma: Koks skirtumas, ką kiti galvoja  ? Antra: Na priklauso nuo jaunimo išties. Mano mokykloj tai buvo taip, kad nuolatos prisinešdavome po keletą dėžučių su maistu ir per pertraukas ramiai valgykloj suvalgydavom. Ir dabar universitete taip pat. Na, mat yra suvokimas, kad maistas - tai kažkas būtino. Aš kol kas neturiu maisto termoso, tai į paprastą įsipil sriubos ar troškinio.. Pasiimu dar vieną indelį, ir iš jo valgau per pertraukas. Ir begaliniai gera, kai lauke ir visur kur šalta, o su savimi ilto maisto turi.
eglincia
2007 10 23, 21:24
na as arbatos mieliau isidedu,o pas mus valgykla visada prigrusta,ten neimanoma prasibraut,nera kur pavalgyt ir kada...guodzia tai,kad anksti pamokos pasibaigia,tai galima skubeti namo silto maisto,kurio nevisada mama speja padaryt
pragiedruliai
2007 10 23, 21:29
QUOTE(eglincia @ 2007 10 23, 22:24) na as arbatos mieliau isidedu,o pas mus valgykla visada prigrusta,ten neimanoma prasibraut,nera kur pavalgyt ir kada...guodzia tai,kad anksti pamokos pasibaigia,tai galima skubeti namo silto maisto,kurio nevisada mama speja padaryt  Puiki proga pačiai išmokt
Šaltmėtė
2007 10 23, 21:29
QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 19:35) Dar, prisiminiau, juk margarinas iš augalinių riebalų gaminamas Papildyta:Per dieną: 1,5 l vandens, ~15 min. advanced bodyflexo, 1 h aerobikos, ~45 min. greito ėjimo gryname ore (~4,5 km), greitai dviračiu numinti ~11 km tiesa, iš augalinių, bet kaip ir pati sakei, gaminimo procesas, trasriebiosios rūgštys ir pan dalykai nieko gero... daug judi, šaunuolė... QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 20:32) man šitie dalykai Owly valgiaraščiuose užkliuvo irgi, bet nenorėjau labai priekabiauti...  asmeniškai manau, kad tikrai per daug miltinių dalykų ir saldumynų, jei aišku, norima numesti svorio....  o pieno produktų (kalcio šaltinio) vistiek pasigendu...
chocolove
2007 10 23, 21:32
Eglincia nesupyk ir leisk paklausti, minėjai, kad daug sveri, nori numesti ir t.t., bet kaip tu taip maitindamasi sugebėjai tą svorį užsiaugint?  Ir koks tau yra "didelis svoris"? Papildyta:QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 10 23, 22:29) daug judi, šaunuolė... Ačiū  bet čia turbūt maksimumas to judėjimo šįkart išėjo
eglincia
2007 10 23, 21:34
anksciau neturedavua tiek veiklos,daznai valgydavau,matyt man to ir uzteko  na daba siuo metu sveriu 93,bet mano ugis 1.85,bet virsvoris yra ir nemazas,manau man paciai butu lengviau gyvent neturint tokio svorio...
QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 20:32) Oi nematėt kiek aš anksčiau bandelių valgydavau  visiškai atsisakyt tikrai neketinu, nes pati mėgstu kepti QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 10 23, 22:29) man šitie dalykai Owly valgiaraščiuose užkliuvo irgi, bet nenorėjau labai priekabiauti...  asmeniškai manau, kad tikrai per daug miltinių dalykų ir saldumynų, jei aišku, norima numesti svorio....  o pieno produktų (kalcio šaltinio) vistiek pasigendu...  O ką daryt, kad nemėgstu pieno, ir niekada nemėgau  Ir taip prisiverčiu suvalgyt kokį sūrelį ar varškės retkarčiais, pradėjau valgyt jogurtą arba Danonki varškytę (šita tai skani  ) retkarčiais. Niekada gyvenime nemėgau pieno produktų  Pienas pas mus perkamas jeigu tik kepu ką nors. Kefyras taipogi. Sviesto įsidedu į košes. Aš tai išvis galėčiau gyvent be pieno produktų, suprantu, kad negerai, bet nelimpa man jie O kiek minimum per dieną reiktų suvartot pieno produktų?
chocolove
2007 10 23, 21:43
QUOTE(eglincia @ 2007 10 23, 22:34) anksciau neturedavua tiek veiklos,daznai valgydavau,matyt man to ir uzteko  na daba siuo metu sveriu 93,bet mano ugis 1.85,bet virsvoris yra ir nemazas,manau man paciai butu lengviau gyvent neturint tokio svorio... Suprantu, tačiau, jau sakiau tau, kad svorį geriau mesti po truputį, matysi, rezultatais džiaugsies daug labiau, jei neskubėsi ir lieknėsi protingai  O ir sveikatai nepakenksi Papildyta:QUOTE(Owly @ 2007 10 23, 22:41) O kiek minimum per dieną reiktų suvartot pieno produktų?  2-3
pragiedruliai
2007 10 23, 21:43
QUOTE(Owly @ 2007 10 23, 22:41) Aš tai išvis galėčiau gyvent be pieno produktų, suprantu, kad negerai, bet nelimpa man jie O kiek minimum per dieną reiktų suvartot pieno produktų?  Manau, tuoj būsiu sukritikuota ir aptrankyta, bet pieno produktai nėra būtini. Iš viso.
chocolove
2007 10 23, 21:44
Pienas, pieno produktai Porcijų skaičius2--3 Porcijos dydis1 stiklinė pieno ar rūgpienio 1/2 stiklinės varškės 40 g sūrio Maistinė vertė Energija, baltymai, kalcis, magnis, fosforas, vit. A, D, B
eglincia
2007 10 23, 21:45
QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 22:43) Suprantu, tačiau, jau sakiau tau, kad svorį geriau mesti po truputį, matysi, rezultatais džiaugsies daug labiau, jei neskubėsi ir lieknėsi protingai  O ir sveikatai nepakenksi Papildyta:2-3  tai as ne specialiai badauju ir nebadauju,jei buna laiko,visuomet uzvalgau,tik,kad i vakar nenueitu,tiesiog buna labai sunkiu dienu,kai niekaip nespeju...
chocolove
2007 10 23, 21:47
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 10 23, 22:43) Manau, tuoj būsiu sukritikuota ir aptrankyta, bet pieno produktai nėra būtini. Iš viso.  Nu čia dabar
Šiandien: Pusryčiai 10 val.: glaistytas varškės sūrelis, 6 plikyti sausainiukai, žalia arbata; Pietūs 13 val.: didelė lėkštė burokėlių sriubos, 2 lietiniai blynai su mėsa, konservuotos daržovės; Pavakariai 16 val.: obuolys, kriaušė, 22 g juodo šokolado, 330 ml energetinio gėrimo (vėl buvau miegojus tik 2 val.), žalia arbata; Vakarienė 19 val: puse lėkštės burokėlių sriubos, 2 lietiniai su mėsa, konservuotos daržovės, 200 ml ananasų sulčių; Naktipiečiai: dabar geriu vaisinę arbatą ir turbūt suvalgysiu kelis gabaliukus juodo šokolado (vėl laukia bemiegė naktis ). + 20 min bodyflexo prieš pusryčius ir 10 min vakare
chocolove
2007 10 23, 21:54
Owly kas tau su tais miegais darosi? Studijos?
pragiedruliai
2007 10 23, 21:58
QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 22:47)  Nu čia dabar  Dėl kurios dalies? Kad nebūtini  ?
QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 22:43) 2-3  kažkas ne to  tada gautųsi kad per pusryčius pietus ir vakarienę reik tik pieno produktus valgyt QUOTE(pragiedruliai @ 2007 10 23, 22:43) Manau, tuoj būsiu sukritikuota ir aptrankyta, bet pieno produktai nėra būtini. Iš viso. reiks rimčiau tuo pasidomėt, nes dabar tai laiko žiauriai nėra QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 22:44) Pienas, pieno produktai Porcijų skaičius2--3 Porcijos dydis1 stiklinė pieno ar rūgpienio 1/2 stiklinės varškės 40 g sūrio Maistinė vertė Energija, baltymai, kalcis, magnis, fosforas, vit. A, D, B  per savaitę gal ir įveikčiau tiek Papildyta:QUOTE(chocolove @ 2007 10 23, 22:54) Owly kas tau su tais miegais darosi? Studijos?  Uhu
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 10 23, 22:43) Manau, tuoj būsiu sukritikuota ir aptrankyta, bet pieno produktai nėra būtini. Iš viso. taip taip visai nebūtini pieno produktai, kalcio yra ir kituose produktuose pvz. brokoliuose ir lašišoje  ir dar kituose produktuose jo yra, dabar nepamenu  šiandiena: pusryčiai: avižų dribsnių košė + sviesto truputis 300kcal priešpiečiai: kriaušė 100kcal pietūs: jautienos šonkaukiukas+kopūstų salotos 500kcal pavakariai: 2 obuoliai 100kcal vakarienė: 4 blyneliai su obuoliais 400kcal nežinau aptingau kalorijas skaičiuoti, jau taip viska apvalinu, gal nieko blogo jei aš taip laikinai ... na kokią savaitėlę  darysiu
Labas visiems  šiandien: Pusryčiai: virtas kaiušas, 20 g sviesto, 50 g ruginės dietinės duonos. 12 val: raugintų kopūstų sriuba 400 ml. 16 val.: grikių košė 150 g, burokėlių morkų mišrainė su aliejumi 200 g, parūkyta ir išvirta dešrelė 100 g. 20 val. šaukštas grikių, greipfrutas. Suvedus šiuos duomenis į kalorimetrą, parodė, kad suvartojau beveik 1900 kcal Keista, nes atrodė, tikrai saikingai ir normaliai valgiau, še tau, kad nori...
dvyniukas
2007 10 23, 23:44
Labutis,
Mano valgymai siandiena tokie:
Pusryciai: grikiu kose su trupuciu pieno ir sviestuko + kava (200). Pietus: didele lekste burokeliu sriubos (200), rieke duonos (100) + kava su pyragelio gabaleliu (250) ir 1 sokoladinis saldainis (60). Pavakariai: Pyrago gabalelis (300) + kava. Vakariene: 100g liesos varskes (90), puse riekeles duonos (50), stikline skiestu ananasu sulciu (100) + arbata. Naktipieciai: sauja razinu ir saujale riesutu (~250).
Is viso: ~1600 kcal.
Su tais saldumynais tai man blogai, gal kas kokia iseiti man pasiulytu?
Naktine Fėja
2007 10 24, 01:13
QUOTE(Owly @ 2007 10 23, 19:41) Pienas pas mus perkamas jeigu tik kepu ką nors. Kefyras taipogi. Sviesto įsidedu į košes. o jogurtas, suris QUOTE(dita9 @ 2007 10 23, 21:06) Labas visiems  šiandien: Pusryčiai: virtas kaiušas, 20 g sviesto, 50 g ruginės dietinės duonos. 12 val: raugintų kopūstų sriuba 400 ml. 16 val.: grikių košė 150 g, burokėlių morkų mišrainė su aliejumi 200 g, parūkyta ir išvirta dešrelė 100 g. 20 val. šaukštas grikių, greipfrutas. Suvedus šiuos duomenis į kalorimetrą, parodė, kad suvartojau beveik 1900 kcal Keista, nes atrodė, tikrai saikingai ir normaliai valgiau, še tau, kad nori...  kalorimetras ajuciu grikius sausus paskaiciavo  as randu max 1100-1300kcal  , priklausomai nuo sriubos tirstumo, desreles riebumo ir aliejaus kiekio salotose
QUOTE(Naktine Fėja @ 2007 10 24, 02:13) o jogurtas, suris kalorimetras ajuciu grikius sausus paskaiciavo  as randu max 1100kcal  Jogurtas - kartais, kaip tik šiandien nusipirkau ketvirtadienio ir šeštadienio pietums Mėgau PikNik plėšomas sūrio dešreles, bet jos dabar kažkokios netokios ir apskritai sūriai kuriuos valgiau (Rokiškio, Dvaro) pagedo, tai ir ranka nebekyla pirkt  Nes dabar tai tinkami tik karštiems sumuštiniams arba picoms, kurių seniai nekepiau Varškės sūrio tai gal kokį kartą į mėnesį suvalgau su kokia nors uogiene. O pelėsinių tai išvis nevalgau
chocolove
2007 10 24, 07:11
QUOTE(Owly @ 2007 10 23, 23:00) kažkas ne to  tada gautųsi kad per pusryčius pietus ir vakarienę reik tik pieno produktus valgyt reiks rimčiau tuo pasidomėt, nes dabar tai laiko žiauriai nėra per savaitę gal ir įveikčiau tiek  Tai čia turima omeny, kad viena porcija yra vienas iš tų produktų pasirinktinai - arba...arba
carvalho
2007 10 24, 08:27
Labas rytas, mano vakarykštis: Pusryčiai: kava su pienu, sumuštinis su krabų mėsa (30+120) Priešpiečiai: kava 2 in 1 (60) Pietūs: Makaronai, grūdėta varškė (300+200) Pavakariai: obuolys, vėliau tarp paskaitų "pupa" šokoladas  (50+150) Vakarienė: Žied. kop. sriuba (100) Naktipiečiai: didelė taurė vyno, krablazdė (210) Viso: 1220 kcal
kunkulielis
2007 10 24, 11:43
eglincia--tavo valgiarastis man kelia siauba,ir tikiu ,kad ne man vienai,nera pasoiteisinimu ,kad tu sitaip siaubingai maitiniesi owly-tai kokia tavo dienos kaloriju norma? mano meniu: pusryciai:tunas 100gr su svoguniuku ir virta buleve 1(200) pietus:pievagrybiu salotos (pievakrybiai300gr majonezo saukstas ir porai)(180) pavakariai:vynuoges 200gr (180) vakariene:100gr plovo su kalakutiena (kazkur apie 350) ir 100gr kefyro (60) naktipieciai:kreveciu salotos (100gr kreveciu+agurko50gr+svoguno puse+a.s mjnezo)(140) viso:1110
Naktine Fėja
2007 10 24, 13:15
QUOTE(Owly @ 2007 10 23, 23:23) kokios fetos surio i salotas, dziovinti maziukai su kmynais vis dar skanus ir nepasigadine, labai gerai tokiom uzimtom merginom i rankine isimest o del rokiskio ir dvaro  deja, turiu sutikt  isvis lt nei vieno skanaus fermentinio nebeliko QUOTE(kunkulielis @ 2007 10 24, 09:43) tai kokia tavo dienos kaloriju norma? viso:1110 kaip ir tavo  per maza
Šaltmėtė
2007 10 24, 13:42
QUOTE(kunkulielis @ 2007 10 24, 12:43) pavakariai:vynuoges 200gr (180) viso:1110
vynuogių 200 gr turi 140 kcal  taigi, nei 1100 nelieka.. gerokai per mažai  Mano manymu, Vilkyškių pieninės sūriai skaniausi.. nu ir Džiugas, kieno jis ten gamybos?  nes Rokiškio tikrai pagedę..
elzė 76
2007 10 24, 13:43
vakar 23 10 2007 : 2 diena su 1300 cal . Pusryčiai: kava (20 ) + mažutis kiaušinis (60)+ 1 aš krienų (10 ) + riekelė batono su sviesto pėdsakais (100) - 190 Priešpiečiai: kava (20) + activia jogurtas ( 125 ) - 145 Pietūs : jūros gėrybių sriuba (100) + 150 g ryžių su šaldytom daržovėm (220 ) - 320 Pavakariai: maža kriaušė ( 60 ) - arbata (40 ) - 100 Vakarienė : 2 vidutinės bulvės (140 ) + nepilno delno dydžio kukulis ( apie 250 ) + 2 aš kečiupo (50 ) + 300 g pomidorų sulčių - ( 48 ) + buokėlių - raugintų agurkų salotos su 1/2 aš aliejaus ( 180 ) - (668 ) Naktipiečiai : 2 kąsniai naminio obuolių pyrago ( 80 ) -pati kepiau reikėjo gi paragaut  - 80 viso: 1503 bet nors stengiausi .... kam aš tą pyragą valgiau
kunkulielis
2007 10 24, 14:03
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 10 24, 14:42) vynuogių 200 gr turi 140 kcal  taigi, nei 1100 nelieka.. gerokai per mažai  Mano manymu, Vilkyškių pieninės sūriai skaniausi.. nu ir Džiugas, kieno jis ten gamybos?  nes Rokiškio tikrai pagedę..  zinau ,kad mazai  ,be kad apetitas man kazkur dinges visai  valgau per prievarta,niekada mantaip nra buve tai pasitaisysiu  tadu vynuogiu valgysiu 300gr
eglincia
2007 10 24, 15:50
pusryciams pora bliudeliu dribsniu su pienu pietums vistos kulsis virta ir jops buljonukas su ryziais ir morkytem daba dar suvalgiau didele deze tu kaloringuju dribsniu  na gal nieko,pries treniruote gal energijos siek tiek,issidegins...
chocolove
2007 10 24, 16:46
QUOTE(elzė 76 @ 2007 10 24, 14:43) vakar 23 10 2007 : 2 diena su 1300 cal . Pusryčiai: kava (20 ) + mažutis kiaušinis (60)+ 1 aš krienų (10 ) + riekelė batono su sviesto pėdsakais (100) - 190 Priešpiečiai: kava (20) + activia jogurtas ( 125 ) - 145 Pietūs : jūros gėrybių sriuba (100) + 150 g ryžių su šaldytom daržovėm (220 ) - 320 Pavakariai: maža kriaušė ( 60 ) - arbata (40 ) - 100 Vakarienė : 2 vidutinės bulvės (140 ) + nepilno delno dydžio kukulis ( apie 250 ) + 2 aš kečiupo (50 ) + 300 g pomidorų sulčių - ( 48 ) + buokėlių - raugintų agurkų salotos su 1/2 aš aliejaus ( 180 ) - (668 ) Naktipiečiai : 2 kąsniai naminio obuolių pyrago ( 80 ) -pati kepiau reikėjo gi paragaut  - 80 viso: 1503 bet nors stengiausi .... kam aš tą pyragą valgiau  Ne dėl pyrago negerai  Blogai, kad vakarienė gausoka...  Reikėtų kitaip paskirstyti valgymus QUOTE(eglincia @ 2007 10 24, 16:50) daba dar suvalgiau didele deze tu kaloringuju dribsniu  na gal nieko,pries treniruote gal energijos siek tiek,issidegins...  O kiek ta dėžė sveria ir kiek kcal 100g?
kunkulielis
2007 10 24, 16:58
[quote=chocolove,2007 10 24, 17:46] Ne dėl pyrago negerai  Blogai, kad vakarienė gausoka...  Reikėtų kitaip paskirstyti valgymus o as pavyzdziui irgi negaliu nevalgyti socios vakarienes ,nes kitaip man sakes,as irgi pasilieku pagrindini valgyma septinta val vakaro
chocolove
2007 10 24, 18:52
Pusryčiai: 5 žuvies pišteliai, šildyti mikrobanginėje, ~200ml kons. daržovių, cukinijos, pupelių mišrainės ( užbaigiau šios savaitės sau leistiną normą ) Priešpiečiai: mažas šniceliukas, šaukštas bulvių košės ir tiek pat kopūstų salotų, mažytis dubenėlis sūrio ir virto kiaušinio mišrainės su majonezu ( valgyklos porcijos...) Pietūs: 2 obuoliukai, grikių košė (vanduo, grikiai (~100g = ~340kcal), sėlenos) su dar 2 įpjaustytais obuoliukais ir a.š. margarino, sumuštinis (riekė pjaustytos b. duonos, plonai užtepta margarino ir plonai apdėta kumpelio) Vakarienė: ~100g naminės varškės su v.š. pakabintu kieto natūralaus medaus ( palydžius mikrobangėj (norėjau palydyti medų... ), varškė paliko tąsi kaip sūris ), 2 obuoliukai, po ~1 h - ~200ml su svogūnais konservuotų grybų Per dieną: 1,5 l vandens, ~15min. advanced bodyflex, ~1 h 35 min. (~9,5km) greito ėjimo lauke
eglincia
2007 10 24, 19:40
QUOTE(chocolove @ 2007 10 24, 17:46) O kiek ta dėžė sveria ir kiek kcal 100g?  na deze sveria 375g,o 100 g yra 430 kcal  ir as visa deze sutvarkau per diena...apsileidau,taigi iki sekmadienio nevalgysiu uztad gerai pasportavau,arbatyte geriu
chocolove
2007 10 24, 19:53
QUOTE(eglincia @ 2007 10 24, 20:40) Nu kas tau yra su ta mityba - tai badmiriauji, tai šitaip...  Turi susiimti ir normaliai maitintis, pasistenk dėl savęs, paskaitinėk, internete yra daug straipsnių apie mitybą, įpročius ir pan. Gal padėtų tau nors kiek  Nes su tokiais metodais gero nelauk...
eglincia
2007 10 24, 20:08
na man tai reik energijos saltiniu,dribsniai tikrai duoda energijos... na jau taisausi kazkiek,nevalgysiu ju daug  o siaip as diena ir vaisiu,ir darzoviu,ir mesytes suvalgau,buljonuko,taip,kad nera jau taip blogai...
chocolove
2007 10 24, 20:29
QUOTE(eglincia @ 2007 10 24, 21:08) na man tai reik energijos saltiniu,dribsniai tikrai duoda energijos... na jau taisausi kazkiek,nevalgysiu ju daug  o siaip as diena ir vaisiu,ir darzoviu,ir mesytes suvalgau,buljonuko,taip,kad nera jau taip blogai... Ne ne nesakau, kad blogai, tik po paką dribsnių per dieną geriau netvarkyk  O daugiau tai tu tikrai kartais persistengi
|
|