Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar mamytės nujautė, kad bus dvynukai?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
Burbulytis
Mielos Dvynuku Mamytes!
As dar vaikuciu neturiu, bet labai noreciau suzinoti, ar kuri is jusu turejote nujautima, kad ateity turesite dvynukus, ar ka nors sapnavote su tuo susijusi, ar nuojautos issipilde?
Rustė
pirmiausis tai,kad buvau mokykloj labai pasiutusi man ir atnešė dvynukus,manau taip Dievas numatė,kad turėčiau kur energiją dėti ir nešposyčiau.man tik 26 o jau pakeliui 3.
sužinojau kad bus 2 tik 22sav.,bet nuojauta buvo anksčiau,nes buvau labai stora ir judėti pradėjo iškart dvejose vietose
smile.gif smile.gif
arbuziuke
net nepagalvojau apie tai.kai dar mokiausi,mes su drauge kalbejom apie dvynius,as buvau pries.jokiu dvyniu sakiau man nereikia,nes jiem nuo pat pradziu reikia viska dalintis per puse.net tevu meile.sakiau kad noreciau vieno leliuko.o gavosi...
pirma karta nieko lyg ir,tik antra pora kojiniu teko megzti.o antra karta buvo sokas.ne minties tokios neturejau.teko pirkti antra lovyte...
abu kartus apie 11-14 savaite suzinojau.
Joll@
QUOTE(arbuziuke @ 2005 03 03, 17:24)
net nepagalvojau apie tai.kai dar mokiausi,mes su drauge kalbejom apie dvynius,as buvau pries.jokiu dvyniu sakiau man nereikia,nes jiem nuo pat pradziu reikia viska dalintis per puse.net tevu meile.sakiau kad noreciau vieno leliuko.o gavosi...
pirma karta nieko lyg ir,tik antra pora kojiniu teko megzti.o antra karta buvo sokas.ne minties tokios neturejau.teko pirkti antra lovyte...
abu kartus apie 11-14 savaite suzinojau.
*

blink.gif Abu kartus dvynukai blink.gif Tu saunuole... Kaip sekasi susitvarkyti...niu pasaka tiesiog...
Zinai, man butu be galo sunku doh.gif
Kurpaite
Arbuziuke, prajuokinai su antra pora kojiniu tongue.gif Iskart matosi, kad uzsigrudinusi mamyte thumbup.gif

O as kai suzinojau, kad laukiuosi dvyniu (apie 7 sav.) ir pasigyriau tevams, mano mama ispute akis ir paporino tokia istorija: kai man buvo mazdaug ketveri, susidomejau, is kur atsiranda vaikai. Mama ir papasakojo, kad auga pilvelyje, o paskui per skylute pilvo apacioj islenda. Apie skausma nepasakojo, bet as pati pamasciau ir sakau - taigi turetu labai skaudet? Mama sako - "na, tai ir skauda. Labai labai". Paskui as viska apsvarsciau ir syki, mamai besikalbant su draugemis, pareiskiau :"Na, jei jau taip skauda, tai as ne tokia durna - po viena negimdysiu laugh.gif "

Prisisnekejau ax.gif
Prime
Jokiu nuojautu neturejau ir visai dvyniu nenorejau - kazkaip dazniausiai dvynius isivaizduodavau tuos, kur vienodai rengia ir jie visiskai identiski. Ir man visai nepatiko.
Kazkada seniai bureja man bure, kad turesiu tris vaikus - 2 berniukus ir mergaite, as tada atsimenu pagalvojau, kad butu puiku turet tris vaikus, bet labai jau sunku tris gimdyt, augint (tiesa, tada dar visiska paaugle buvau). Jau po to, kai atsirado mano sitie du spingelietai pagalvojau, kad tikrai noresiu trecio. Taigi dabar turiu sunu ir dukra, truksta to trecio berniuko.
Nors, beje, burejomis nelabai tikiu..

O tai, kad bus dvyniai, suzinojau anksciausiai kada imanoma suzinoti. Pirma karta pas ginekologe nulekiau, kai dar apskritai nestumo nerado, tik testas teigiamas. Po savaites jau pamate du. Tai net nezinau - gal kokia 3 savaite
dera
sveikutes smile.gif apie savo dvynukus suzinojau budama 8 savaiciu........o dar pries tai, mano mama gasdindavo mano vaikina, sakydavo, kad jam nebus lengva, nes turesiu dvynukus ir taip pastoviai kartodavo. kai gulausi i ginekologo kede, gydytoja sako , zinai pas tave gali buti dvynukai, paklausiau kodel, o ji atsake, ka as zinau, ant liezuvio uzkibo zodziai ir pasakiau, tai va po minutes ziuri, ogi tiksliai dvynukai.
o dar pries kokius 5 men skaiciau ant kontraceptiniu vaistu pakelio uzrasa, kad jei ilgai vartoji vaistus, ir po to greit pastoji didele tikimybe , kad bus dvynukai. doh.gif
Tiesa sakant , kai pagalvoju tai pastoviai kazka suzinodavau arba girdedavau apie dvynukus, taciau pati to nesitikejau..............ka padarysi gyvenimas susideda is staigmenu, o argi taip neidomiau gyventi? tongue.gif
Toshe
Rimte, geras, man irgi bureja kai man buvo 16metu isbure kad turesiu 4 vaikus! blink.gif Tada tik nusisypsojau ir ispuciau akis! blink.gif O siaip irgi nelabai tikiu burtais,nors buriausi tik ta vieninteli karta.Tiesa gyvenimas pagal ja dabar labai panasus i tai... ax.gif O kad noresiu trecio,tai irgi neabejoju,bet kas zino,gal Dievas duos kaip arbuziukei ir nieko cia nepakeisi,ir butu tie 4... tongue.gif
O siaip tik dabar pagalvojau,kad pirmieji mano dantukai priekiniai buvo uzlipe vienas ant kito..Sako dvyniu zenklas smile.gif O suzinojau tik 20sav., pries tai kokia savaite rasiau draugei laiska,kuriame nuogastavau,kad labai jau stora esu,sakiau gal dvyniai! tongue.gif Busiu prisikarksejusi... biggrin.gif
AGFA
kad turesiu dvynukus suzinojau kai nuvaziavau echoskopuotis inkstu. tada ir paprasiau kad parodytu leliuka. parode ir viena ir antra ir issigandusi gydytoja sako, GAL CIA SESELIS. kai po savaites patvirtino gydytoja kad tikrai du, apsiverkiau. ko gero is dziaugsmo. poto prasidejo speliones, kas, mergaites, berniukai, porele. aisku norejau nors vienos mergaites, nes namuose du broliai lauke pagausejimo. bet kai viena daktare pasake kad vaikai issigime, patikekit jausmas buvo nekoks.aisku issisprende viskas i gera puse, bet mintys kas bus kilti nedriso. tada meldziau dieva kad tikrai butu sveiki vaikai. siandien mums jau 3 metukai, augame sveiki ir druti vyrukai. nu ir kas kad keturi. nors sirdies gylumoje labai noreciau mergaites. tai va. biggrin.gif
Tuoj
as visa laika zinojau, kad turesiu dvynukus. nuo 12 metu vis pagalvodavau, kaip as su dviem tvarkysiuos, kaip juos vienu metu reikes rengti, nesioti, maitinti. Per pirma apziura echoskopu paklausiau gydytojos "kiek?". Ji labai nustebo. Dar labiau nustebo, kai pamate 2 leliukus smile.gif
kiti netiki, kad as visuomet zinojau, kad turesiu dvynukus. bet stai neseniai parase kursioke, su kuria nebendravau gal 6 m.: sveikinu, girdejau dvynukus turi, gavosi kaip norejai smile.gif
Burbulytis
QUOTE(Tuoj @ 2005 04 08, 08:35)
as visa laika zinojau, kad turesiu dvynukus. nuo 12 metu vis pagalvodavau, kaip as su dviem tvarkysiuos, kaip juos vienu metu reikes rengti, nesioti, maitinti. Per pirma apziura echoskopu paklausiau gydytojos "kiek?". Ji labai nustebo. Dar labiau nustebo, kai pamate 2 leliukus smile.gif
kiti netiki, kad as visuomet zinojau, kad turesiu dvynukus. bet stai neseniai parase kursioke, su kuria nebendravau gal 6 m.: sveikinu, girdejau dvynukus turi, gavosi kaip norejai  smile.gif
*

Va, kaip buna...As tai tikiu pilnai, nes pati nuo vaikystes tokias nuojautas nesiojuos, matysim, kaip bus man tongue.gif Kaip smagiai Jum, kad abu skirtingi!!!
Cikadelė
Įdomiai čia diskutuojate 4u.gif

Pradinėse klasėse mes turėjome tokias paslapčių knygutes, per visus 4 metus rašėme ten savo mintis, paskui tą sąsiuvinį užklijavome į voką ir atgavome jį iš mokytojos po 12 klasės egzaminų 4u.gif atplėšusi savąjį pamačiau svajonę, kad noriu būti balerina ir turėti dvynukus- mergaitę ir berniuką biggrin.gif taip rašiau kai man buvo 8 metai...

Giminėj yra dvyniu, tuo labiau, kad birželį gimdys pusbrolio žmona- dvynukai, tik lyties nežino dar...

Patys planuojam leliuką gamint 4u.gif rugpjūtį ir man dažnai kirba mintis, kad galbūt du bus....kažkaip ta mintis manęs neapleidžia nors tu ką.... Mintyse būna apie leliukus pagalvoju ir natūraliai gaunasi, kad galvoju ne apie vieną, o du 2.gif 2.gif

pažiūrėsim kaip gausis
AGFA
biggrin.gif biggrin.gif žiūrek ir prisikalbėsi, aišku ir nepasigailėsi. aš ir dabar labai džiaugiuosi ir netesiogiai maivausi kad turiu dvynius. kita karta net pagalvoju ką veikė kiti vaikai kai augo po vieną, o šie net lauke vaikšto už rankyčių susikibę. tikrai linkiu, kad ir kaip nelengva auginti dvynius, kad tavo svajonės taptu realybe. SĖKMĖS thumbup.gif
Burbulytis
Aciu, nuosirdus linkejimai visada pasiekia tiksla...Ot bus juoko, kai prisisnekesim cia mes! Dar kartuka aciu! 4u.gif
Cikadelė
Žinoma, nieko negaliu pasakyti iš patirties, nes vaikučių dar neturime. Bet mano mama sužinojusi apie dvynius, tikriausiai nualptų 4u.gif jai čia būtų šokų šokas...pusbrolio žmona birželį pagimndys dvynukus, tai jau dabar visa giminė juos užjaučia, tarsi tai būtų nelaimė sad.gif mane tai nervintų.....

taip lemta taip ir turi būti.....suprantu, kad sunku, bet gyvenime nieko nebūna lengva...

Visai norėčiau dvynukų, tik va labiau norėčiau merguytės ir berniuko arba mergytės ir mergytės smile.gif kažkaip berniukų blush2.gif ..... nors vistiek mylėčiau - juk būtų kaip mano vyrelis- jų tėvelis- patys nusotabiausi wub.gif
AGFA
mirksiukas.gif ZINOT MERGAITES, MAN RODOS VISAI NESVARBU, AR DVYNUKAI AR TRINUKAI, AR MERGAITES AR BERNIUKAI, AR PORELE, SVARBIAUSIA SVEIKI. AS IRGI LABAI NOREJAU NORS VIENOS MERGAITES, BET KAI TOKIA VEPLA DAKTARE PASAKE KAD MANO VAIKAI GIMS ISSIGIME... PATIKEKIT, VISOS MINTYS KAS GIMS ISGARAVO. MELDZIAUS KAD TIK BUTU SVEIKI. IR TEGUL NIEKAS NET NEDRISTA CIA REIKSTI UZUOJAUTU KAD BUS DVYNIAI. BYVO IR MAN TOKIU GIMINAICIU PASITAIKE, O DABAR ATSIDZIAUGT NEGALI. NU AR JIEMS REIKS AUGINT. SUNKU BUS, NIEKO NESAKAU, BET KAIP SAKOMA PER KANCIAS I ZVAIGZDES thumbup.gif
Burbulytis
Kokios gali but uzuojautos, gi patys netureje dvieju dziaugsmeliu is karto! As tai irgi tokias snekas akimirksniu uzbaigciau!
O ka, Dovile38, rimtai, taip su tavim daktares pasielge! Tai kas ten ju per ismanymas? Kokiu pagrindu taip sake, gi is lempos tai tokius dalykus sakyt proto reik neturet! As tai kai jautresniu nervu, tai stogas butu nuciuozes...Kaip reikia psichologiskai pasiruosti tokiem isbandymam... doh.gif
AGFA
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 10, 14:35)
Kokios gali but uzuojautos, gi patys netureje dvieju dziaugsmeliu is karto! As tai irgi tokias snekas akimirksniu uzbaigciau!
O ka, Dovile38, rimtai, taip su tavim daktares pasielge! Tai kas ten ju per ismanymas? Kokiu pagrindu taip sake, gi is lempos tai tokius dalykus sakyt proto reik neturet! As tai kai jautresniu nervu, tai stogas butu nuciuozes...Kaip reikia psichologiskai pasiruosti tokiem isbandymam... doh.gif
*

blush2.gif tai taip. DAKTARAI PAZIUREJE NUTARE KAD VAIKUCIU PAGAL LAIKA GALVYTES DIDESNES IR SIUNTE TIRTIS KMAK. O TEN EILES, TAI KAD BUTU GREICIAU SUSIRADAU GYDYTOJA KURI TIESIOGIAI PAZISTA DOCENTA. TA GYDYTOJA MANE IR PRISTATE, KAD ATEIS NESCIOJI SU DVIEM ISSIGIMUSIAIS VAIKAIS. TIE ZODZIAI DAR DABAR AUSYSE SKAMBA. TA KARTA GALVOJAU KAD PAGIMDYSIU VIETOJ. TODEL DABAR VISOM IR LINKIU KAD VAIKUCIAI BUTU SVEIKI, NORS KAD IR LABAI SKAUDU YRA TAS DZIAUGSMAS NE VISAS MUS APLANKO. unsure.gif
Rustė
QUOTE(AGFA @ 2005 04 10, 14:06)
mirksiukas.gif ZINOT MERGAITES, MAN RODOS VISAI NESVARBU, AR DVYNUKAI AR TRINUKAI, AR MERGAITES AR BERNIUKAI, AR PORELE, SVARBIAUSIA SVEIKI. AS IRGI LABAI NOREJAU NORS VIENOS MERGAITES, BET KAI TOKIA VEPLA DAKTARE PASAKE KAD MANO VAIKAI GIMS ISSIGIME... PATIKEKIT, VISOS MINTYS KAS GIMS ISGARAVO. MELDZIAUS KAD TIK BUTU SVEIKI. IR TEGUL NIEKAS NET NEDRISTA CIA REIKSTI UZUOJAUTU KAD BUS DVYNIAI. BYVO IR MAN TOKIU GIMINAICIU PASITAIKE, O DABAR ATSIDZIAUGT NEGALI. NU AR JIEMS REIKS AUGINT. SUNKU BUS, NIEKO NESAKAU, BET KAIP SAKOMA PER KANCIAS I ZVAIGZDES thumbup.gif
*

ir man kvaila, kai bobutės gatvėj užkalbina maniškius, paskui pasigėri kokie gražūs ir aišku užjaučia.būta čia ko!čia pavydėt tokio dalyko reikia!
o mes trečio laukiam ir 18d jau einu exoskopijon, labai įdomu keik jų ten, vis neapleidžia mintis, kad vėl du.ot būtų tada!
jėga
Nu pasireikšiu ir aš čia. Kad turėsiu dvynius sužinojau 8 sav. Anksčiau žinoma apie tai net svajot nesvajojau, tuo labiau, kad namie jau ir taip 4 "baby" 4u.gif . Mano dvynukai - netyčiukai. Gėriau KT pusę metų, kažkaip nelabai gerai nuo jų jaučiaus, todėl nusprendžiau mėnesiuką pailsėt. O čia tau - bac, ir yra blink.gif blink.gif Šokas, nes mažiausiam buvo tik 1m 4mėn. O kai sužinojau, kad du - blink.gif cry.gif
Na bet viskas jau praeity. Šiandien mano kleckai sveiki, gyvi visų pamylėti mirksiukas.gif wub.gif wub.gif
AGFA
QUOTE(ruste @ 2005 04 15, 18:50)
ir man kvaila, kai bobutės gatvėj užkalbina maniškius, paskui pasigėri kokie gražūs ir aišku užjaučia.būta čia ko!čia pavydėt tokio dalyko reikia!
o mes trečio laukiam ir 18d jau einu exoskopijon, labai įdomu keik jų ten, vis neapleidžia mintis, kad vėl du.ot būtų tada!
*

thumbup.gif Nu kaip fain, šaunuoliai. Linkiu sėkmės. O jei jie ten du, tai dvigubos sėkmės. Lauksim žinių, laikysim kumščius. biggrin.gif biggrin.gif
Aidulka
Labas visoms ax.gif as tai tik retkarciais pagalvodavau, kad gali buti dvynukai. Nes is vyro puses buvo taip: Dvynukus pagimde jo pussesere, bet deja jie numire verysad.gif antra karta irgi jai gime dvyniai thumbup.gif Kita pussesere irgi dvynuku susilauke. Nu ir pusbrolis turi dvynukus. A, svarbiausia pamirsau- Mano vyras turi dvyni broli thumbup.gif Genai...

O del tu kurie gailisi motinu, kurios turi dvynukus. Labai klysta! Sunku, aisku, bet tai dviguba laime matyti savo augancias atzaleles. 4u.gif
vitalyte
Man tai nė minties tokios nebuvo, kad bus dvynukai schmoll.gif Buvo be galo didelė staigmena. Giminėj nėra dvynių, bent iš artimiausių, kuriuos žinom. Na, bet būsim pirmieji thumbup.gif Savo jaunesnę sesę dabar vis erzinu, kad ir pas ją bus dvynukai biggrin.gif Tai ji labai susinervija, nes nenori dviejų, nors nesuprantu, kodėl - aš tai labai laiminga wub.gif
lile
Kaip smagu kad jus savaisiais dziaugiates. As tai turbut mamka netikele. As nuo pat mazens svajojau tureti viena vieninteli suneli, kuri popinsiu, lepinsiu ir tiesiog dievinsiu. Apie jokius kitus vaikus ne galvot negalvojau. Sakydavau, jei turesiu mergaite, vyra is namu isvarysiu sad.gif O kaip gavosi. Kai pastojau, t.y. testas parode, is karto kalbejomes su vyru kaip cia kas bus. Ir taip nei is sio nei is to leptelejome, kad neduok dieve dvynukai butu. Ir ka jus sau manot po keliu savaiciu, echoskope as svarsciau kaip cia tai pranesti savo vyrui.
jėga
QUOTE(lile @ 2005 05 03, 11:20)
Sakydavau, jei turesiu mergaite, vyra is namu isvarysiu
kad neduok dieve dvynukai butu.
*

thumbup.gif ...ir Dievas išgirdo tavo kalbas... biggrin.gif
lile
Mano drauges juokiasi, kad as tikrai nebuciau sugalvojus tureti antro vaiko. Tai tipo dievas pamaste kaip cia mane isdurus ir dave iskartu dvynukus smile.gif
eglevit
As irgi tikriausiai prisikarksejau. Dar nesilaukiau, kai bendradarbio zmona pagimde dvynukus. Tai tas musu bendradarbis atejes i darba nuolatos uzmigdavo prie kompo atsisedes, o ir siaip visas papilkejes vaiksciodavo. Tai prie kavos mes mergos pletkindavom, kad va, nepasiseke vargseliui, sunku jam ir vienintelis budas issimiegoti - vaziuoti i komandiruotes. O po poros menesiu suzinojau ir as kad laukiu dvynuku. Suzinojau mazdaug 8 savaite. Va taip vat buna....
VaidaG
Labas visoms,
Tikrai smagu, kad tiek daug dvynių, nes šiaip labai retai susitinkam su tokiais.
Nujausti, keik tų vaikučių bus nebuvo kada, nors giminėj yra pakankamai. Mano mama su savo broliu, ir mano pačios sesuo su broliu. Todėl aš visada galvojau, kad mano sesuo turės dvynius: mergytę ir berniuką. Ji vyresnė 7 metais. Todėl kai jos pirmasis buvo vienas berniukas, sakiau: palauk, dar ne vakaras. Su antru ji pradėjo lauktis trim mėnesiais anksčiau už mane, tai galvojau tikrai bus dvyniai. Kai sužinojo, kad laukiuosi ir aš, ji juokėsi iš manęs: tau pačiai bus. Kadangi mane labai pykino, nieko negalėjau valgyti, 11 savaitę padarė echoskopiją. Gydytoja pradžiugino: matau dvi širdeles. Apsiverkiau ir pabėgau iš ligoninės: vyrui pranešti (tuo metu mobilūs tel. buvo ne madoj smile.gif
Dabar labai džiaugiuosi. Tikrai nežinočiau ką veikti su vienu vaiku.
O rūpesčių manau pakanka su visais vaikais, ar būtų vienas, ar du: ir serga, ir išdykę. Problema buvo išėjimas į lauką, kol buvo mažos: vežimas į liftą netelpa, vienų namuose nepaliksi, taigi gryno oro gaudavo tik vakarais ir savaitgaliais verysad.gif Ir išlepimas tikrai negresia biggrin.gif
Burka
Mano vyro giminėj ten kažkur yra dvynių,bet didelių vilčių nededam,kad ir mes susilauksim,bet kažkodėl jau nuo seno širdy kirba:o gal? 4u.gif
(mirtise)
kad laukiuosi dvynuku suzinojau vos 8 savaiciu.Man buvo lengvas sokas. blink.gif O vyro pirma reakcija buvo:taigi mums vezimas netiks(po pirmo vaiko gimimo tebeturejome vezima) doh.gif O po keliu tylos minuciu pasake(save ir mane nuramindamas):gerai,kad tik 2,o ne 3 drinks_cheers.gif
Burka
Šian vyro paklausiau ar norėtų dvynukų ir nustebau,nes atsakymas buvo:Labai norėčiau thumbup.gif Teks stengtis,gal ir gausis wub.gif wub.gif
eglutei
mes su vyru labai norejom dvyniu, bet savo noru issipildymo ne "per nago juodima" nesitikejome biggrin.gif nors i klausima "ko noretumet?" ypac vyras tvirtai ir aiskiai atsakydavo "dvynuku". ta pati jis atsake ir gydytojai per pirmaje "viesaji " echoskopa. o si jam atsake "geriau nenorekit.. sunku butu..".. bet netrukus ji aiktelejo "pala, pala, tikrai dvi galvos" blink.gif
laimingesnes savo gyvenimo akimirkos nesu turejusi thumbup.gif
eglutei
tiesa, kai po apziuros echoskopu patvirtino, kad laukiusi ir paske vaisiau dydi, grizusi namo pasiskaitinejau knygoj, ir vyrui pasakiau " cia raso, kad tokio amziaus "vaikutis" turetu but mazesnis... g.gif gal koks gigantas auga ? g.gif .. arba keli g.gif .." bet rimciau i tai demesio neatkreipiau iki 22 nestumo savaites.., kol nesuzinojau tiesos tongue.gif
violet
Dvi sirdeles parode echoskopija 7 savaiciu. Patyriau soka.Nors mama ne karta buvo uzsiminus kad bus dvynukai arba man arba mano vaikams.Kai buvo 16 savaiciu nestumo gydytojas isprognozavo kad vienas vaisius mirs,galiu tiketis susilaukti tik vieno vaiko ir liepe man jau nusistatyti tam.Dar paaiskino kad jeigu tas vaisius mirs neuzilgo tai tada teks nutraukti visa nestuma o jeigu paskutiniais nestumo menesiais tai nesiosiu ji mirusi iki galo ir gimdysiu kartu su kitu vaiku. cry.gif Pro asaras kelio namo nemaciau.Aciu Dievui kad prognozes nepasitvirtino ir pagimdziau dvi nuostabias mergaites. smile.gif
vil
As irgi anksti suzinojau, kad bus du. Kai pasidariau testa, nuejau pas gydytoja, norejau kad ir ji patvirtintu, kad laukiuosi. Gydytoja nusivede paziureti echoskopu. Ilgai ieskojo, ziurejo ir pasake: "zinai, matau dvi pusleles (tada buvo 6-ta savaite), bet dar siek tiek ankstoka sakyti, kad gims du". Kartais buna, kad lieka tik vienas leliukas. Kai pasakiau apie tai vyrui, jis pasake, kad labiau noretu, kad butu du thumbup.gif thumbup.gif , o kai prasitariau mamai, tai ji pasake tik tiek: "taip ir zinojau" doh.gif .
Tikejausi ir visa nestuma laukiau porytes, kaip buvo mano promociutei ir dar propro..., net gydytoja kalbedavo, kad "girdziu dvi sirdutes, bet labai individualias, turbut bus poryte". Siek tiek gaila, bet ant gimdymo stalo suzinojau, kad bus du berniukai drinks_cheers.gif. (Echoskopuojant tik vienas rode savo grozybes, o kito nesimate) Tai va, dabar turiu du pestukus mirksiukas.gif mirksiukas.gif ir esu laiminga tongue.gif
Burka
Oi,kaip jum visom gerai,kurios auginat dvynukus 4u.gif 4u.gif Taip norėčiau dviejų padaužų,kad net sapnuot pradėjau,kad bus du blush2.gif
Tatiana
Aš sužinojau, kad turėsiu dvynius 16 savaite. Pirmą kartą žiūrint echoskopu mano gydytoja sako: "O, dieve, dieve!!!!!! O siaubas!!!!!!".
Aš aišku išsigandau. Guliu, širdis plaka, kaip niekad ir mąstau, kas ten taip yra blogai, gal koks ežiukas smile.gif. Po kelių sekundžių klausiu (nes gydytoja dar dejavo) - gal kas negerai. O ji nusišypsodama sako: Dvynukai. "Fui. Ačiū Dievui" - pagalvojai, "gerai, kad viskas ok". Įsišiepiau nerealiai lotuliukas.gif , apsidžiaugiau, kaip niekad.
Aplamai neštumas mane nudžiugino, nes jis buvo neplanuotas nors iki tol jau pradėjau svajoti apie lėliuką. O čia dar ir du thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Nustebint vyrą ne lėkiau, o skridau, veide turbūt nesimatė jokių kitų "organų" išskyrus šypsenos. Kai jam pasakiau, tai jis iš karto nepatikėjo, manė, kad juokauju. Tuo labiau niekad nei jis nei aš negalvojome ir nekalbėjome apie du iš karto, ir dar žinojome, kad giminėje nebuvo. Vėliau, kai pradėjome knaisyti iš kur, paaiškėjo, kad net per 5 kartas persidavė.
Gimus lėliukams, supratau, kad net neįsivaizduoju, kaip būtų jei būtų tik vienas. Jog dabar dvigubas džiaugsmas, meilė, grožis ir pan. O rūpesčių ir vieną vaikiuką auginant yra nemažai. Mes su vyrų labai laimingi thumbup.gif ir vis niekaip negalim atsidžiaugt savo berniukais.
Nors kartais ir pagalvodavau (kokį 2 ar 3 mėn.): viskas negaliu, pavargau ir t.t. Vyras nuramindavo - džiaukis, kad ne trys. Ir iš kart pagerėdavo. O dabar tai, taip pripratau prie tų rūpesčių, kad vis pagalvoju, turbūt neturėčiau, ką veikti, jei turėčiau tik vieną, ir reiktų pradėti vėl mokytis arba skirti laiko darbui.
Taip kad dvyniai – tai labai gerai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Elzyte
kaip faina tie dvinukai ax.gif
Burka
QUOTE(Elzyte @ 2006 02 13, 11:13)
kaip faina tie dvinukai  ax.gif
*

Tikrai faina,tik gaila,kad ne visiems norintiems pasiseka ax.gif
esheryte
QUOTE(violet @ 2005 11 06, 19:35)
gydytojas isprognozavo kad vienas vaisius mirs,galiu tiketis susilaukti tik vieno vaiko ir liepe man jau nusistatyti tam.Dar paaiskino kad jeigu tas vaisius mirs neuzilgo tai tada teks nutraukti visa nestuma o jeigu paskutiniais nestumo menesiais tai nesiosiu ji mirusi iki galo ir gimdysiu kartu su kitu vaiku. cry.gif Pro asaras kelio namo nemaciau.Aciu Dievui kad prognozes nepasitvirtino ir pagimdziau dvi nuostabias mergaites. smile.gif
*

Nu jau gydytoju bukumas. Man viena "gydytoja" irgi panasiai sake. Tik ne man, bet tipo buna, jog vienas vaisius mirsta. Nezinau kodel ji paminejo iki 18 savaites. Tai po to laukiau tos 18sav. kaip nezinau ko. Cia aisku ne i tema.

Iki echoskopo nieko nenujauciau. Bet va del lyties tai idomiai gavosi. Pradzioje niestumo sapnavau sapna l. grazu (viso nepasakosiu) bet taip suzinojau ka turesiu. Aisku netikejau iki pat gimdymo, ir lytis kiekviena karta per echoskopa nustatydavo vis kitas(cia rimtai). Bet gime buten taip kaip sapnavau ir netikek tu kad nori...
mama Marija
Sveikutės 4u.gif
Aš sužinojau, kad laukiuosi dvynukų 9 sav. Pirmą kartą žiūrėjo ehoskopu ir po ilgo žiūrėjimo gyditoja paklausė "Ar pas jus giminėje yra dvynukų?" Aš pradžioj nesupratau kodėl ji manes taip klausia doh.gif Pasakiau, kad nėra. Tada ji paklausė, kad gal iš vyro pusės yra. Aš papaurčiau galvą, nes ir pas vyrą giminėj nėra tokio džiaugsmo. Gyditoja nusišypsojo ir pasakė, kad dabar giminėj bus, nes aš laukiuosi dvynukų thumbup.gif Nežinojau ką iš laimės daryti, veide tikriausia šypsena buvo iki ausų, nes vakare net žandus nuo to skaudėjo thumbup.gif Kai vyrui paskambinau telefonu, liepiau atsisėsti, nes turiu labai gerą naujieną. Jis kai sužinojo balso neteko iš džiaugsmo thumbup.gif Visa giminė, draugai buvo tokie patenkinti tongue.gif
Na aš niekada negalvojau, kad auginsiu dvynukus. Jokios nuojautos neturėjau, bet kai sužinojau labai džiaugiuosi, o dabar jaučiuosi pati laimingiausia ir turtingiausia mama pasaulyje, augindama savo dukrytes wub.gif
Mylimoji
O mums buvo šokas, visada buvau užsiciklinusi, kad turėsiu 2 vaikučius- berniuką ir mergytę. O čia- 23 metai ir 3 vaikai ant nosies. O mano dvynukus susapnavo draugė. Pasakė, kad mergytė- tamsiaplaukė, didelėm akim, o berniukas- šviesus. Taip ir buvo. bigsmile.gif
Supervyre
Suzinojau apie nestuma apie 6sav. vasaros viduryje, kaip tik atostogavom ir paskutines dienas buvau tokia nervuota, nezinojau, kas yra, ko noriu. Pries tai jau tris menesius laukem, kad pastociau, jau buvau atbukusi, kad sis menuo bus sekmingas. Likusia vasaros dali buvo taip sunku, daug pykino, bet ne tiek kad reiktu gultis i ligonine, o ir dirbau be saves dar uz 2 kolegas.
08.29d nuejau pas gydytoja ir sakau, galite atlikti echoskopija, kaip ten jie laikosi, nes baisiai sunku, prasta savijauta, visiskai skirtinga nei su pirmagime dukra.
Na sako - pirma echoskopija paprastai darome 18-20sav., na bet moters prasymu galime atlikti ir siandien. Buvo 13sav. As dar uzsiminiau, kad noreciau atspausdinti ja. Ziurejo, ziurejo, sako ale maziukas, ne kas cia toj nuotraukoj ir matysis ir tuo momentu pasuko paziureti i kita sona ir susuko: "O cia dar vienas!"
Aisku mane ispyle prakaitas, dziaugsmo prakaitas ir teistariau: "nedziuginkit manes taip", nes visada turejau slapta svajone.

Po 12klases klasioke visada buvusi labai linksma susilauke dvynuku ir ja po sio ivykio toliau maciau linksma. Supratau, kad ir dvynukus galima auginti linksmai.
Tada sirdy tariau, kad labai faina, noreciau. Tokia nereali mintis - pagalvojau, nes gimineje nebuvo. Dabar zinau tik, kad mano mamos pusbrolis turi dvynukus, bet dvynukus lemia moters linija.
Netgi buvo toks periodas, kai labai patikdavo vyrai/vaikinai, kuriu gimineje yra dvynuku. Nezinojau, kad moteris lemia ju atsiradima. Kuo toliau, tuo labiau supratau, kad toks vyro pasirinkimas nelogiskas, kvailas doh.gif Ir dvynuku ideja buvo "pakasta" amziams giliai, giliai.
Susipazinau su vyru, apie kuri svajojau ir dabar paskutines savaites/dienos, iki kol laikysim dvynukus ant ranku. Is tiesu neitiketina! Dievas ispildo giliausias svajones bigsmile.gif

Vyrui paskambinau telefonu ir paprasiau prisesti, nes echoskopijos rezultatu abu laukeme, nes kaip kankinausi jis irgi l.gerai mate, bet niekaip neradome priezasties. Mama sakydavo, kad nestumas - ne liga, as sutinku, bet kaip man pakilti is lovos, nes tiesiai i WC varydavau. Numeciau 8kg iki 13sav., nors ir taip buvau vejo perpuciama, beje ir spaudimas nukrito iki 90/50.
Ir vyras spejo pirmu spejimu "Dvynukai", nors niekada apie savo svajone jam nebuvau uzsiminusi, nes ji buvo jau palaidota.
Po tokiu echoskopijos rezultatu atsikvepiau, nes visus savo negalavimus galejau nurasyti ant dvynuku drinks_cheers.gif Mano mama patikejo tuo tik po 2men, o mamos brolis po 4men. suprato, kad as nejuokauju thumbup.gif
jufike
Musu dvynuku istorija labai linksma. Gimineje dvyniu nebuvo ir niekada nei mama nei tetis nesake, kad galetu buti dvyniai, nes visi zinojo, kad ju negali buti. Mokykloje drauges svajodavo, kad tures dvyniu, as visada buvau abejinga. Susilaukeme dukters, veliau suplanavome antra vaika ir pora menesiu teko palaukti kol pastosiu. As ramia sirdim nuejau pas ginekologe kai buvo 6 sav. Mane nuliudino, nes buvo vaisiaus atsisluoksniavimas ir buvo vaisiaus kova uz buvi. teko gerti stiprinamuosius vaistus. parodziau draugei echoskopijos nuotrauka, ji paguode, kad bus viskas gerai. kita diena is pat ryto man paskambino ir sako, visa nakti galvojo apie ta nuotrauka, gal pas mane dvynukai? Sakau, kad nesamone, gydytoja pasakytu, be to pas mane negali ju buti. Susigincijome vos ne iki pykcio. po 10 dienu ginekologe vel paziurejo. Atsisluoksniavimas buvo susitvarkes, ir nutilo. Ziuri i echoskopa susirupinus, as pradejau nerimauti. ji sako: "nenoriu jusu gasdinti, bet ir taip ziuriu, ir kitaip, bet pas jus dvynukai...". Sakau: "negali but, gimineje tikrai nera". pasipyle soko ir dziaugsmo asaros. Vyrui irgi sokas buvo. Pirmiausia, aisku, tai draugei paskambinau ir pasakiau, kad "prikarksejo". Dabar tures kriksto mama buti. mirksiukas.gif
tada is gilios vaikystes atsiminiau, kad lyg ir pasakojo mociute, kad jos broliai dvyniai buvo. Mama nieko neatsimena, bet sako, kad tikriausiai taip ir buvo.
Dabar jau nebeisivaizduojame, kad galetu buti kitaip. thumbup.gif
bitute maja
Man tai buvo lengvas sokas na gal kokias tris dienas vaiksciojau kaip maisu trenkta-dvynukai. Niekada net i galva mintis nebuvo atejusi kad galiu tureti dvynukus.
Pastojau, laimes pilnos kelnes. Nusipirkau knyga, Vaiko Biblija, ir skaitau, svajoju, Oi kaip supsiu savo maziuka.
Astunta savaite nuejome su vyru pas gydytoja, kad echoskopu paziuretu, tai gerai kad gulejau o sakau buciau nukritusi. Vyras dar pajuokavo, TAI KA TRYNUKAI, o gydytojas nu ne bet du tikrai. Tai is pradziu buvo sunku patiketi, bet dabar dziaugsmo daug ir vargo nemazai. Bet esu labai laiminga
bebenciuke
o as visa laika sakiau,kad gyvenime neoreciau dvynuku,bet likimas is manes pasijuoke, pagimdziau ne dvynukus,o trynukus lotuliukas.gif
Ateik
Visada žinojau, kad turėsiu dvynukus. Močiutė net du kartus dvynius gimdė, vienoj noroj mano tėtis su savo sese, taigi tikimybė ypač didelė ir buvo. Bet pastoju pirmąsyk ir tik vienas, antrąsyk vėl vienas, jau net abejonės pradėjo kilti, kad tų dviejų galiu nesulaukti. Tačiau pradėjus planuoti trečią vaikutį pasijuokiau "pakaktų šįsyk vieno, bet bus du, abejonių nė neturiu". doh.gif Net mašiną renkantis dar prieš pastyojimą tik septynvietes apžiūrinėjau. Nusipirkom mažesnę, su mintim, kad pasikeisim po metų. lotuliukas.gif
Kai jau pajutau, kad laukiuosi, neskubėjau pas gydytoją. Tik sulaukusi 8 savaičių nuskubėjau nuojautos patikrinti, nors vyrą iš anksto buvau įspėjusi, kad neišsigąstų, kai gydytoja patvirtins. Nugi ir ką - stebi pilvelį per echoskopą gydytopją, stebi ir kažko įtartinai tylu. newišvėriau "tai jų ten daugiau nei du?" - susirūpinusi paklausiau. Gydytoja akis išpūtė - " o tai du jau čia taip ir turi būti?". Pasakiau, kad kaip tik ir norėjau echo, kad nuojautą patvirtintų. Apstulbo abi su akušere ir ką darys, patvirtino. doh.gif Vyras sulaukęs skambučio jau nenustebo : "tu gi žinojai, ką čia tie daktarai su savo aparatais". bigsmile.gif
..simutea..
QUOTE(bebenciuke @ 2009 06 06, 17:10)
o as visa laika sakiau,kad gyvenime neoreciau dvynuku,bet likimas is manes pasijuoke, pagimdziau ne dvynukus,o trynukus  lotuliukas.gif
*

Apdovanojo su kaupu thumbup.gif
..simutea..
Sužinojusi, kad ir aš jungiuosi prie nestuke.gif būrio, iškart su didžiausia šypsena veide su MB nulėkėm pas gydytoją smile.gif gydytoja žiūri per echo ir sako seselei: "ateik, pažiūrėk, koks gražus vaizdelis", o man mintyse "kas gydytojai gali būti dar tokio gražaus tam pilvely, kai kiekvieną dieną nestuke.gif prisižiūri lig soties" g.gif ir vėl ji: "dvi akytės", o man mintyse "kaip dvi akytės? nejaugi viena! tai juk kūdikiai irgi su dviem akytėmis būna" g.gif , paskui vėl ateina mintis "juk dar nesimato akyčių"!!! doh.gif lotuliukas.gif Ir gydytojos žodžiai: "du gemaliukai" lotuliukas.gif taip ir išėjau be žado su dar didesne šypsena veide, ir dar baisesne mintim: "kaip reikės išgimdyti 3 kartus: pirmą lelių, antrą lelių ir dar placentą" doh.gif lotuliukas.gif
Aišku dar su MB pusę valandos sėdėjom prie gydytojos kabineto, kol suvirškinom viską, ir po kiek laiko išvažiavom pas draugus pasidžiaugti savo dviem akytėmis wub.gif
Niekada negalvojau, kad auginsiu dvynukus, nes nei vyro giminėj nei mano nebuvo dvynių, net supermamų forumus skaitydama visada aplenkdavau dvynukų kampelius biggrin.gif
Nuojautos nebuvo, nors dvynukai visada traukdavo akį ir kažkuom man jie buvo artimi širdžiai wub.gif
hallobear
pas mus giminėj nebuvo dvynių. blink.gif bet mamutė jau nujautė kad turi nestuke.gif nestuke.gif ir mūsų MB netikėjo sakė norėtų bet manė kad dabar nebus, sako paskui kitakart lotuliukas.gif nu ir ka susilažinom ir nuėjom echoskopui. taigi - mamytė laimėjo! cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.