Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valkataujantys gyvūnai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
Pages: 1, 2, 3, 4
Susiena
Gal ir ne toj vietoj čia pasisakysiu, nes juk čia renkamės visi gyvūnų mylėtojai, bet tikiuosi, labai nesupyksite. blush2.gif Jau visus metus juodai pykstu ant vienos namo pensininkės (visas namas jau ant jos pyksta), kad šeria mūsų namo kieme visą būrį valkataujančių kačių. Manau, pas daug ką prie daugiabučių yra tokia problema... mad.gif Esmė tame, kad aš gyvenu pirmame aukšte, tai tos katės aptūpę visą mano balkoną ir net, kai šalčiau, lenda į vidų! Aš pati auginu šunį, tai galit įsivaizduoti, kad darosi, kai jis savo namų balkone pamato katiną?! Vieną sykį netyčia ir šuo į balkoną pakliuvo, tai po "razborkių" balkono ir savo gėlių neatpažinau! rolleyes.gif
Dėl tų kačių aš normaliai negaliu gėlių užsiauginti po balkonu, nes visas nuvaikšto, nuguli tos katės, plius - kai tuštinasi, tai visą gėlių darželį išknaisioja! gun_bandana.gif O ta pensininkė tai net nesivargina vaikščioti pas jas ir šerti! Jinai iš ketvirto aukšto visokius maišelius tik žlegt! po pamo balkonu!!! protest.gif Aš jau nebegaliu žiūrėti į visokias šiukšles po savo langais ir ten amžinai belaukiančias kates!!! Tik atidarai balkona - visas būrys jau čia! Užkniso negyvai! O vasarą tai prie tų maišelių dar ir mėsinės musės sukrenda! Aišku, mano balkonas irgi jų pilnas! schmoll.gif O ta pensininkė tai visokių skudurų pritisia po mano balkonu ir prikloja - kad katėms būtų kur gulėti! Jau kiek kartų viską išmečiau!
Jau nebešneku, kad kiekvieną pavasarį tų kačių būrys didėja, nes atsiranda po kelis mažus kačiukus!
Jūs nepykite ant manęs ir supraskite: aš pati labai myliu katinus, pas save kaime bent kelis turiu ir jie man labai patinka. Bet tokių šėrimų po langais valkataujančių gyvūnų aš nesuprantu! Juk visų pirma aplinkos higienos - jokios, švaros ir tvarkos - su tokia šėrėja - jau net nekalbu! Ėjom ir jai pačiai sakyti - kas iš to - jokių išvadų!
O paskutinis vinis į mano kantrybę buvo užvakar: grįštam su vyru iš darbo, žiūriu - kažkas rūsyje prie lango kad krapštosi! Priėjau iš lauko, žiūriu - savo akimis netikiu: ta pensininkė rūsio lango groteles laužia!!! Sakau, ką čia darai?! O jinai man: Taisau! O jinai , aš pati gi mačiau, tokią dalbą užkišusi norėjo išlaušti groteles, kad katinai į rūsį galėtų sulįsti! Buvom ir įstiklinę tą langelį - dabar jau supratau, kur tas stiklas po savaitės dingo! Katinų pilnas rūsys būdavo! O tas langelis kaip tik po mano butu, o kai stiklo nėra, tai amžinai kojoms namuose šalta, drėgna, o ir rūsy - kaip lauke! Tai dabar jinai įsigudrino ir tas groteles, kurias užtaisėm, kad katinai nelįstų, išlaušti! Jau tikrai baigėsi mano kantrybė, kai taip š... ant galvos tiesiai! Galvoju, kad "pašersiu" tas kates kuo nors... Žinau, kad gal ir nehumaniška, bet jau nebežinau kaip su tuo kovoti! Gražiuoju nesigauna... schmoll.gif mad.gif
egle50
kaip as tave puikiai, Susiena, suprantu!!
pas mus kieme irgi pilna kaciu, aciu dievui, as ne pirmama aukste, nes tavo vietoj ta sene jau buciau katem suserus...
jau seniai rezgu minti, kaip tas kates isnaikinus is kiemo, galvoju, gal irgi ko uzduoti. vis persigalvoju, pagailiu..
o ju ten buriai, 11 vakaro visos musu kieme buriuojasi, nes irgi kazkokia sene is virsaus joms meto maista. man didziausia problema ta, kad jos visos uzsilipa ant automobiliu (daznai sene ir ten joms maisto uzmeta..). dar nieko butu, jei jos ten tik tupetu, aisku, masinos svarios neturesi, pastoviai su letenom isdirba, bet jos sokdamos ant kapoto ne visada pataiko, o paskui nagus iskete bando isilaikyti. isivaizduok, kaip atrodo po tokio bandymo uzlipti kapotas...del kakzokiu valkataujanciu ir pusbadziu kaciu mano pinigine turi kenteti..manau, kad "davus joms uzesti" tik paslauga padaryciau..jau kelinta karta matau as jas nescias vaisciojancias, po to atsiranda kaciukai, kurie vienas po kito stimpa tiesiog kieme. tada kates ir miegoti neduoda, rekia kaip mazu vaiku choras visa nakti..vasara kazkaip i rusi sulindo ir nudvese, tai neimanoma laiptinej kvepuoti buvo, liftu niekas kuri laika nesinaudojo, kol atvaziavo specialios tarnybos, isvale rusi ir laike kelias dienas duris atidarytas, kad isivedintu...
zinau, kad sunis valkataujancius isgaudo, gal ir kates..?
muminukas
Bandykit skambinti į tą pačią tarnybą, kuri ir šunis gaudo. Aišku, katės nekaltos, čia visuomenės problema mad.gif mad.gif
Baisiausia, kad ne tik babcės su tom katėm bovyjasi. Mūsų kieme katė atsivedė kačiukų. Tai viso kiemo vaikai ištisai juos tąsė, nešiojo. Apie higieną nekalbu....
Tiek, kad mes greitai į naują būstą įsikelsim, tad mums problemos nebus. Nors ji išliks, kol visuomenė nepradės ją spręsti, nes valdžiai nelabai rūpi sad.gif
Šypsena
doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Kosmaras koks. Ir Jus keciat??? Turit auksine kantrybe. As senai bobike buciau nudauzus. Visus tuos maiselius ir maista kuri ji ismestu surinkciau ir jai prie duru nunesciau.
O kates irgi turetu sugaudyti ir utelizuoti, tai nereikes pacioms trucyt.

Mano uzuojauta Jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
egle50
va ka radau :
Benamių (beglobių) gyvūnų karantino tarnybų darbo reglamentas

Benamių (beglobių) gyvūnų gaudymu bei karantinu rūpinasi specialiai tam sukurta Beglobių gyvūnų karantino tarnyba. Šios tarnybos darbą koordinuoja Miesto ūkio skyrius.
Benamių (beglobių) gyvūnų gaudymą organizuoja miesto seniūnijos kartu su Beglobių gyvūnų karantino tarnyba.
Draudžiama naikinti benamius (beglobius) gyvūnus, naudojant šaunamąjį ginklą, kuokas ir kitą brutalią įrangą. Beglobių gyvūnų karantino tarnybos darbuotojai yra atsakingi už šuns, katės ar kito gyvūno sunaikinimą ir gali būti įstatymų nustatyta tvarka patraukti atsakomybėn, jei nesilaiko karantino reikalavimų.
Jei pagaunami šunys, turintys registracijos žetoną, ar katės, turinčios antkaklį su adresu ar registracijos žetoną, Beglobių gyvūnų karantino tarnybos darbuotojai privalo iš karto pranešti gyvūno savininkui. Šis, atsiimdamas sugautą gyvūną, privalo sumokėti už šuns ar katės laikymą ir priežiūrą nustatytą mokestį.
Jei savininkas nežinomas, pagautieji gyvūnai Beglobių gyvūnų karantino tarnyboje laikomi 3 paras. Per tą laikotarpį šios tarnybos darbuotojai apie gyvūną privalo pranešti Lietuvos kinologų draugijai, Gyvūnų globos draugijai, kitais būdais paskelbti, jog ieškomas savininkas. Neatsiradus norinčių priglausti gyvūną ir praėjus nustatytam terminui, jis turi būti nustatyta tvarka numarinamas (užmigdomas).
Beglobių gyvūnų karantino tarnyba vadovaujasi miesto Valdybos patvirtintais nuostatais.
hm, reiktu dar paieskoti tos karantino tarnybos, kazin, ka jie sakys...
Šypsena, kur ten ja nudausi, tos babces kerstingos, paskui specaliai dar ant masinu tik ir metys...ir ne tik maistu...
Erszebeth
Visų pirma bobai priklauso bauda už šiukšlinimą. Čia rimtai. Sumokės vieną kartą, kitą - gal atsipeikės. Jeigu taip nori maitinti tas kates, tegul tai daro tolėliau kieme, ir pamaitinusi nusineša "indus", kad šiukšlių nepaliktų. Apie grotelių laužymą - išvis be žodžių censored2.gif Užmiršta boba, kad gyvena ne savo vienkiemyje, o daugiabutyje, kur privalu paisyti ir kitų gyventojų interesų.

Karantino tarnybos š... mala, niekuo jos nepadės. Atvažiuos pagal iškvietimą, sugaus 2-3 kates ir išsiveš. O visos kitos dauginsis toliau. Mes buvom juos iškvietę kažkada dėl vaikus ir praeivius užpuldinėjančio šuns - pasivažinėjo aplink ir išvažiavo, šuns taip ir nerado. Po kelių valandų teroristas vėl išlindo iš kažkur. Sutinku, kad beglobiai gyvūnai - tai visuomenės problema. Netinkamai organizuojamas pats darbas. O kam nors iš jūsų yra tekę lankytis toje įstaigoje, į kurią vežami sugautieji gyvūnai? Man teko, košmarai po to dar ilgai sapnavosi. Nė iš tolo nepanašu į globos įstaigą. Purvina, tamsu, smarvė, kačių kamuoliai pasilipę ant stalų, kur sausiau, įjungus šviesą visos rėkia viena per kitą nesavais balsais ir išbadėję tiesia kaklus. Ir maži kačiukai, ir akivaizdžiai sergančios, apsitriedę, išvarvėjusiom akim katės - viskas vienoje krūvoje. Šunys - už poros metrų, kitoje to paties siauro smirdinčio koridoriaus pusėje. Puiki kompanija. Tai čia vadinasi sostinės gyvūnų globos įstaiga. Kai pasižiūri - atrodo, geriau jau tegul po kiemus šlaistosi, kaip nors pakentėsim. Nors aišku, kad ir taip, ir taip yra blogai ir nehumaniška.
Susiena
QUOTE(Šypsena @ 2005 03 02, 15:15)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Kosmaras koks. Ir Jus keciat??? Turit auksine kantrybe. As senai bobike buciau nudauzus. Visus tuos maiselius ir maista kuri ji ismestu surinkciau ir jai prie duru nunesciau.
O kates irgi turetu sugaudyti ir utelizuoti, tai nereikes pacioms trucyt.

Mano uzuojauta Jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Aš su tom šiukšlėm irgi panašią mintį turėjau, kad surinkti ir nunešus išpilti jai pačiai prie durų... Bet kažkaip norėjosi gražiuoju... doh.gif
Susiena
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 02, 16:59)
Visų pirma bobai priklauso bauda už šiukšlinimą. Čia rimtai. Sumokės vieną kartą, kitą - gal atsipeikės. Jeigu taip nori maitinti tas kates, tegul tai daro tolėliau kieme, ir pamaitinusi nusineša "indus", kad šiukšlių nepaliktų. Apie grotelių laužymą - išvis be žodžių censored2.gif Užmiršta boba, kad gyvena ne savo vienkiemyje, o daugiabutyje, kur privalu paisyti ir kitų gyventojų interesų.

Karantino tarnybos š... mala, niekuo jos nepadės. Atvažiuos pagal iškvietimą, sugaus 2-3 kates ir išsiveš. O visos kitos dauginsis toliau. Mes buvom juos iškvietę kažkada dėl vaikus ir praeivius užpuldinėjančio šuns - pasivažinėjo aplink ir išvažiavo, šuns taip ir nerado. Po kelių valandų teroristas vėl išlindo iš kažkur. Sutinku, kad beglobiai gyvūnai - tai visuomenės problema. Netinkamai organizuojamas pats darbas. O kam nors iš jūsų yra tekę lankytis toje įstaigoje, į kurią vežami sugautieji gyvūnai? Man teko, košmarai po to dar ilgai sapnavosi. Nė iš tolo nepanašu į globos įstaigą. Purvina, tamsu, smarvė, kačių kamuoliai pasilipę ant stalų, kur sausiau, įjungus šviesą visos rėkia viena per kitą nesavais balsais ir išbadėję tiesia kaklus. Ir maži kačiukai, ir akivaizdžiai sergančios, apsitriedę, išvarvėjusiom akim katės - viskas vienoje krūvoje. Šunys - už poros metrų, kitoje to paties siauro smirdinčio koridoriaus pusėje. Puiki kompanija. Tai čia vadinasi sostinės gyvūnų globos įstaiga. Kai pasižiūri - atrodo, geriau jau tegul po kiemus šlaistosi, kaip nors pakentėsim. Nors aišku, kad ir taip, ir taip yra blogai ir nehumaniška.
*

Iš tos bobos tai ten gyvenime jokių baudų neišsimuši! Kai aš jai vieną kartą pareiškiau, kad nemėtytų per langus to maisto, žinot, ką jinai man pareiškė?! Ogi - man labai kojas skauda laipioti laiptais aukštyn-žemyn, o katės, vargšiukės, gi valgyti nori! doh.gif Tai apie šiukšlių išsinešimą ar baudų išsimušimą aš jau net nešneku! schmoll.gif
O tom karantino tarnybom aš irgi nepasitikiu: juk atvažiavus vieną kartą tikrai visų kačių nesugaudys! Juk jos specialiai po balkonu nesėdės ir nelauks!
Erszebeth
QUOTE(Susiena @ 2005 03 02, 17:10)
Iš tos bobos tai ten gyvenime jokių baudų neišsimuši! Kai aš jai vieną kartą pareiškiau, kad nemėtytų per langus to maisto, žinot, ką jinai man pareiškė?! Ogi - man labai kojas skauda laipioti laiptais aukštyn-žemyn, o katės, vargšiukės, gi valgyti nori!  doh.gif Tai apie šiukšlių išsinešimą ar baudų išsimušimą aš jau net nešneku!  schmoll.gif
*

Ne tu išmušinėsi tas baudas, tam yra įstatymai ir jų vykdymu besirūpinančios institucijos. Tavo reikalas tik pranešti. Galima ir laiptinės gyventojų parašus surinkti, kad būtų solidžiau. Gal pirmą kartą gaus įspėjimą, o antrą - tikrai nubauduos. Iš pensijos išskaičiuos - galų gale, ne tavo reikalas, kaip tą padarys. Valkataujantiems gyvūnams padėti, aišku, niekas neskuba, bet baudas paims su malonumu. Po keleto kartų, manau, atšoks tai bobulei noras tenkinti savo hobius kitų sąskaita. Skaudančios kojos - ne pasiteisinimas nesilaikyti įstatymų. Kad bumbės ir po tokios "neteisybės", padarytos jos atžvilgiu, neduos tau laiptinėje praeiti - čia faktas, bet, kaip suprantu, gerų santykių tarp jūsų ir dabar nėra. Be to, juk pirmame aukšte gyveni - daug šansų dažnai nesusitikti. Paskambinėk į savivaldybę, seniūniją, susižinok, kur tiksliai kreiptis dėl kaimynų, piktybiškai teršiančių aplinką - ir pirmyn, surašyk skundą. Toliau - ne tavo bėdos.
varlyte
pas mus irgi bobutes maitindavo kates bet jos taip kulturnai indeliu pristatydavo toleliau nuo namo ir ten jom maista dedavo taciau matyt kazka tos kates viena karta uzkniso bo atvaziavo sungaudziai o kadangi buvo kaciu maitinimo metas tai sugaude ir isveze visa maisa kaciu net kazkaip gaila buvo ziuret liko gal kokios trys keturios kates bet praejo pora metu ir vel kaciu burys laksto

ir dar pas mus name yra tokie pereinami balkonai na kad is laiptines pakliut i butus reik pereit per balkona vat ten tai beda blogiau uz visas kates ir sunys
ogi bobulka balandzius seria visada visokiu duonu prideta trupiniu ir kito sh
tai galit isivaizduot kaip tas musu balkonas atrodo sad.gif
milabra
Pvz Kaune supratimo neturiu, kas gaudo valkataujančius šunis blink.gif Ir neseniai sužinojau, kad faktiškai niekas. Yra ta gyvūnų globos įstaiga, bet ten pats turi nuvežti gyvūną ir dar primokėti.
Jei seniūnija sugalvoja iš savo teritorijos išsigaudyti šunis, kviečiasi tarnybą iš Alytaus blink.gif blink.gif blink.gif Už sugautą šunį reikia mokėti 200-400 litų. Kaip jums?
Vienas žmogus pasakojo, kaip jie savo seniūnijoje mišką valė... Rado prie medžių pririštų šunų ir jų lavonėlių. Čia žmonės taip padaro - atveža, ir kad nesektų namo, pririša šunį miške. Sakė vieną patys pribaigė, nes tas jau tampėsi iš bado mirdamas sad.gif Galėčiau, tokį šeimininką šalia šuns pririščiau, kad gyvūnas kurį laiką turėtų ką ėsti mad.gif
Nekenčiu tokių, kurie pasiima mažutį, kol žaisliukas augina, kai suauga tada jau nereikia. Nieko neįžeidžiant net ir čia forume priskaitau - atiduodu katę, šunį, ir paprastai vienerių metų. Žinoma, tai jau suaugęs, spėjo pasidžiaugti pūkų kamuoliuku, toliau nereikia. Pasakoja pasakas apie alergijas ir pan. 99 proc. netikiu tokiom pasakom - alergija gyvūnui pasireiškia tuoj pat, o ne po metų. Nepudrinkit čia smegenų. Šlykščiuosi tokiais aggressive.gif
muminukas
Naujausiame Didysis šuo numeryje (su kuoduotais šunimis) yra straipsniukas "Pagaliau sulaukė dėmesio ir globos namai". Jame trumpai išdėstyta, kas turi būti daroma pagal naujausius ir kitus ES reikalavimus. Tik aš dar abejoju, ar greitai įsibėgės ta naujoji sistema g.gif g.gif sad.gif
Susiena
Jooooooooo, kad mokėčiau už sugautą benamį šunį 200-400 Lt. ir dar pristatyčiau į vietą - tai jau be žodžių! Tai kam dar tokios tarnybos reikalingos???
Jaučiu, ateis pavasaris - tručysiu aš tas kates kokiais nuodais - kitaip čia nebus nieko gero! Nenoriu taip daryti, nesmagu man, bet ką daryti?
muminukas
bet nėra nuodų specialiai katėms. jų gali paragauti ir graužikai, ir karveliai (na, tai nėra blogai), ir vaikai (tai jau laaaabai blogai). kitas klausimas - kas lavonėlius surinks? Ir dar - pagal tuos visus įstatymus ne bet kuo nuodyti galima. DILEMA g.gif
Cikadelė
biggrin.gif Ka gi laukiu akmens i kakta tongue.gif bet manau atsilaikysiu thumbup.gif xexexe

As maitinu valkataujancius suniukus ir katytes 4u.gif man ju gaila, gaila matyti kad spaudziant tokiam salciui jie sedi vargsai ir sala, mirst, ju lavoneliai lauke guli. As buciau nieko pries jeigu atvaziuotu Nuaras (musu misto imone) ir surinktu tuos visus valkataujancius suniukus ir katytes schmoll.gif taciau jie to nedaro, o gyvuneliai vaiksto laisvai gatvemis, gyventojai piktinasi, pila pakampese ziurkiu nuodus ir taip tikisi juos isnaikinti.

Zinoma as nepateisinu tokiu bobuciu, kurios i savo buta prisiveda tokiu gyvuneleiu. Juk yra ir parazitu ir ligu, ir kvapas nemalonus. Yra pas mus Klp tokia smagono varytoja, kuria jau ne karta per TV rode...

Taciau as tokius vargselius pamaciusi gatveje buna nunesu desrytes skurele ar vistos kauliuku, ko man ismest i siuksliu konteineri tai geriau pasersiu vargselius...

laukiu smugio tongue.gif isivaizduoju, kad gausiu pylos tuoj nuo ispopintu naminiu suneliu ir katyciu augintoju tongue.gif

Kazkas panasaus buvo diskutuota cia
Susiena
QUOTE(muminukas @ 2005 03 04, 10:18)
bet nėra nuodų specialiai katėms. jų gali paragauti ir graužikai, ir karveliai (na, tai nėra blogai), ir vaikai (tai jau laaaabai blogai). kitas klausimas - kas lavonėlius surinks? Ir dar - pagal tuos visus įstatymus ne bet kuo nuodyti galima. DILEMA  g.gif
*

Aš turbūt bandysiu joms kokios zarazos su maistu išmesti per tą patį balkoną... g.gif Karveliams, graužikams, tuo labiau vaikams neturėtų kliūti, nes užtenka tik balkoną atidaryti - jau katinai - "tut kak tut"! Manau, neliktų nieko... schmoll.gif Lavonėlius ir aš pati galėsiu surinkti, aišku, jei aš juos pamatysiu... g.gif O dėl įstatymų - tai kas jų laikosi? Juk tada pagal juos išgaudyti tokius benamius turėtų! mirksiukas.gif

QUOTE(Cikadele @ 2005 03 04, 10:21)
biggrin.gif Ka gi laukiu akmens i kakta tongue.gif bet manau atsilaikysiu thumbup.gif xexexe

As maitinu valkataujancius suniukus ir katytes 4u.gif man ju gaila, gaila matyti kad spaudziant tokiam salciui jie sedi vargsai ir sala, mirst, ju lavoneliai lauke guli. As buciau nieko pries jeigu atvaziuotu Nuaras (musu misto imone) ir surinktu tuos visus valkataujancius suniukus ir katytes schmoll.gif taciau jie to nedaro, o gyvuneliai vaiksto laisvai gatvemis, gyventojai piktinasi, pila pakampese ziurkiu nuodus ir taip tikisi juos isnaikinti.

Zinoma as nepateisinu tokiu bobuciu, kurios i savo buta prisiveda tokiu gyvuneleiu. Juk yra ir parazitu ir ligu, ir kvapas nemalonus. Yra pas mus Klp tokia smagono varytoja, kuria jau ne karta per TV rode...

Taciau as tokius vargselius pamaciusi gatveje buna nunesu desrytes skurele ar vistos kauliuku, ko man ismest i siuksliu konteineri tai geriau pasersiu vargselius...

laukiu smugio tongue.gif isivaizduoju, kad gausiu pylos tuoj nuo ispopintu naminiu suneliu ir katyciu augintoju tongue.gif

Kazkas panasaus buvo diskutuota cia
*

Cikadele, man jų irgi tikrai gaila, bet juk visiems norisi gyventi tvarkingai ir gražiai. Aš neturiu nieko prieš, kai tuos gyvūnus šeria kur nors tvarkingai, atokiau nuo namo ir pan. Bet kai man po langu ištisai šiukšlių su maistu maišai mėtosi, o katinai į mano balkoną kariasi - atsiprašau! Nematau nieko draugiško... Ir dar įsigudrina rūsio groteles plėšti! Aišku, katės gal čia ir ne prie ko būtų, bet jeigu jų nebūtų - tai ir problemų nebūtų... mirksiukas.gif
ramirėja
As myliu gyvunelius bei pati suni laikau, bet kai tu valkataujanciu gyvuneliu minios, tai jau- BEDA. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Dazniausias tas zmoniu serimas erzina, juk niekas nemeto gero maisto, o visokias atliekas,pasvinkusias zuvis ir t,t tai visi kampai pasmirde. O dar tie katineliai ilenda i laiptines pritersia tai jau smarve ir visi kiti navarotai, o kur dar kalbeti kad uzsikabaroja ant masinu kapotu.
Reziume: mylekime savo gyvunelius bei nepadarykime ju valkatomis, o su "bomziukais" kariaukime.
Erszebeth
Susiena, iš teisybės ieškotojos tampi nusikaltėle. Juk bausti reikia ne vargšes kates, o bobą, kuri jas šerdama pratina būti prie tavo balkono. Ne katės ir tas groteles išlupinėja. Kodėl nenori elgtis civilizuotai ir apskųsti tokio tos bobos elgesio, kad gautų, ko nusipelniusi? Už aplinkos teršimą numatytos administracinės nuobaudos.
Susiena
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 04, 14:06)
Susiena, iš teisybės ieškotojos tampi nusikaltėle. Juk bausti reikia ne vargšes kates, o bobą, kuri jas šerdama pratina būti prie tavo balkono. Ne katės ir tas groteles išlupinėja. Kodėl nenori elgtis civilizuotai ir apskųsti tokio tos bobos elgesio, kad gautų, ko nusipelniusi? Už aplinkos teršimą numatytos administracinės nuobaudos.
*

Patikėk, tikrai norėčiau elgtis civilizuočiau, kaip kad rašai, tik... norėčiau žinoti pas mus, Lietuvoje, nors vieną tikrą atvejį, kada kas nors nubaudė tokią bobutę... mirksiukas.gif Taip sakant, čia - Lietuva, čia - lietūs lyja..! mirksiukas.gif Aš ir pati suprantu, kad katės čia niekuo dėtos! O be to, ir tos katės niekur nedings, vistiek sėdės po balkonu, nes jau taip įpratintos! g.gif Man pačiai priimtiniausias atvejis, kad tos gyvūnų globos tarnybos normaliai dirbtų ir išgaudytų tuos vargšiukus gyvūnėlius, bet... verysad.gif
mexica
QUOTE(muminukas @ 2005 03 04, 08:35)
Naujausiame Didysis šuo numeryje (su kuoduotais šunimis) yra straipsniukas "Pagaliau sulaukė dėmesio ir globos namai". Jame trumpai išdėstyta, kas turi būti daroma pagal naujausius ir kitus ES reikalavimus. Tik aš dar abejoju, ar greitai įsibėgės ta naujoji sistema  g.gif  g.gif  sad.gif
*

aha,siandien perskaiciau as ta straipsneli g.gif Cia pas mus Lietuvoje tai vos ne utopija visa tai...Gaila,bet taip jau yra verysad.gif
Erszebeth
Jei nepasitiki įstatymais, kreipkis į TV pagalbą megalol.gif megalol.gif Visa supermama žiūrės, kaip atskaito moralą bobai ir sugaudę gražiai išveža katytes į normalius globos namus lithuania.gif
mexica
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 04, 15:10)
Jei nepasitiki įstatymais, kreipkis į TV pagalbą  megalol.gif  megalol.gif Visa supermama žiūrės, kaip atskaito moralą bobai ir sugaudę gražiai išveža katytes į normalius globos namus  lithuania.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Susiena
Būtent - kai pas mus tokia tvarka ir įstatymai, tai ir belieka žmogeliams savo gyvenimėlį tvarkytis per visokias "TV pagalbas"... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tik... kad paskui laidoje" Atleisk" nereikėtų pasirodyti! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Erszebeth
QUOTE(Susiena @ 2005 03 04, 15:18)
Būtent - kai pas mus tokia tvarka ir įstatymai, tai ir belieka žmogeliams savo gyvenimėlį tvarkytis per visokias "TV pagalbas"...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Tik... kad paskui laidoje" Atleisk" nereikėtų pasirodyti!  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Jep, su Whiskas maišu ir Knispeliu į kačių prieglaudą... clap.gif
Susiena
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 04, 15:23)
Jep, su Whiskas maišu ir Knispeliu į kačių prieglaudą...  clap.gif
*

thumbup.gif biggrin.gif thumbup.gif
Ieškoti išsiųstų kačių! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
katiulka
Nieko neįžeidžiant net ir čia forume priskaitau - atiduodu katę, šunį, ir paprastai vienerių metų. Žinoma, tai jau suaugęs, spėjo pasidžiaugti pūkų kamuoliuku, toliau nereikia. Pasakoja pasakas apie alergijas ir pan. 99 proc. netikiu tokiom pasakom - alergija gyvūnui pasireiškia tuoj pat, o ne po metų. Nepudrinkit čia smegenų. Šlykščiuosi tokiais 

Tu esi visiskai teisi kai paraso elergiski ir panasei as tai pat suntu is pikcio nes apie tai reikia galvoti pries isigyjant gyvuno o tokie paskui isveza kur ir paleidzia ar tai butu kate ar tai suva tat kol zmones nemokes buti atsakingais uz isigijama savo gyvuna tai valkataujanciu tik dauges o ne mazes cry.gif

Kas liecia masinu kapotus tai nebukit tokie ispuike apsika ir paukciau, jai pastatai kur yra medziu rudeni randi visa masina grazei nuseta purvinais lapais ir visa kita tai gal del to viska isnaikinkim kad tik butu masinu kapotai svarus?

Ir be to nesmerkit pirma gyvuno jie nekalti smerkit senes kurios tai sakyciau nenormalei elgesi, paserti gyvuna suprantu bet tiesti skudurus ir seip lauzyt groteles tai jau nesveikumo pozimei gal jai jau reiktu patikrinti proteli?

Pas mus kieme pilna kaciu man jos netrukdo gyventi ir pastovei pilna kaciuku butent po musu laiptais g.gif

Buvau ant ju usiutusi labai tik todel kad manau batais pernesiau savo mazajm numiletinui katinukui blusyte tai teko naikinti tik gerai kad iskart pamasiau tai neiskilo labai dideliu problemu bet kas laiko gyvunus patarciau stebeti ar neparnesat savo augintinui dovanu 4u.gif
Susiena
QUOTE(katiulka @ 2005 03 04, 16:30)
Kas liecia masinu kapotus tai nebukit tokie ispuike apsika ir paukciau, jai pastatai kur yra medziu rudeni randi visa masina grazei nuseta purvinais lapais ir visa kita tai gal del to viska isnaikinkim kad tik butu masinu kapotai svarus?

Ir be to nesmerkit pirma gyvuno jie nekalti smerkit senes kurios tai sakyciau nenormalei elgesi, paserti gyvuna suprantu bet tiesti skudurus ir seip lauzyt groteles tai jau nesveikumo pozimei gal jai jau reiktu patikrinti proteli?

Buvau ant ju usiutusi labai tik todel kad manau batais pernesiau savo mazajm numiletinui katinukui blusyte tai teko naikinti tik gerai kad iskart pamasiau tai neiskilo labai dideliu problemu bet kas laiko gyvunus patarciau stebeti ar neparnesat savo augintinui dovanu  4u.gif
*

Dėl ištepliotų mašinų kapotų, tai manau, kad niekas čia labai jau ir nepyksta, tik kai su nagais braižo dažus - tai jau ne kas... O man tai iš viso teko išklausyti istoriją, kaip katinas įlindo prie dar šilto mašinos variklio pasišildyti, o kai šeimininkas užkūrė mašiną, tai tą katę, nespėjusią iš ten išlįsti, kažkoks ten ventiliatorius ar kas ten sudraskė į gabalus! Kaip jums patinka tokie dalykai? blink.gif
Dėl babcės protelio - tai jau ir taip viskas aišku! Normalus žmogus savo namų nedergia!
O dėl parnešamų blusų, tai ką tu ten pastebėsi, kai tų kačių dešimtys trinasi aplink? Ir, manau, ne tik blusų gali parsinešti... Pradedu suprasti, iš kur pas mūsų šunį tų blusų amžinai yra. Patepi su priemonėm - kurį laiką nėra, po kokio mėnesio - vėl tas pats! wacko.gif
milabra
Vat į mano mašinos kapotą irgi lenda šildytis...Jei tik šildytųsi, tai dar ir pritvatina ten sad.gif Tai kol neprasivėdina ventiliatorius, tol uostau tą tvaiką.
Beje, nuodyjau kates... Užkniso kai amžinai prie durų pritvatinta. Sakiau kaimynui, pasiimk...per metus nesugebėjo nei pavalyti, nei pasiimti. Tai vienas geras draugas padėjo su žuvim pamaišytų kažkokių nuodų, kurių net rankom liesti negalima. Katinas dingo. Ieškojo kaimynas užsimušdamas, o man pofyg schmoll.gif Nemačiau, nežinau ir dzin....gal kas nunuodijo, gal pervažiavo ax.gif Tik tiek, kad kai nudvėsė kaimynų kačiukas, į mane skersakiavo kaimynai biggrin.gif Sakiau laikyk prie savo durų, tai nestips, o bus prie mano durų - stips.
Nors pati myliu kates tai beprotiškai smile.gif
katiulka
Zinai ne kates reikia nuodyt o beprocius kaimynus negaliu klausyt kai sakoma myliu kates tai kam jas nuodijai? kad biski kaimynam truksta sveiko proto fool.gif tai del to gyvunas nekaltas.

Nepik bet jai tik sugebi nuodyti kates nes manai kad zmogus tai aukciau visko kas gyva ir juda tai su tavim susidirt tikrai nenoreciau schmoll.gif

Nesuprantu koks skirtumas uzmusti zmogu ar gyvuli tycia ir suplanuotai? blink.gif
Abejais atvejais esi zudikas tik uz gyvuna i kalejima nesesi schmoll.gif

Izeist nieko nenorejau tiesiog mano tokia nuomone blush2.gif
Mumm
Keista vat tokia meile pas milabra, is kitos puses ka daryt su tokiais kaimynais ? Gal policija padetu? Zinau, kad tikrai as nenuodyciau gyvuno schmoll.gif
milabra
Baikit jūs juokus... Jau man geriau tą valkataujantį katiną panuodyti, nei laukti kol mano vaikas kokią zarazą parsineš blink.gif Būtumėt jūs mačiusios tą katiną, kitaip kalbėtumėte - vienos žaizdos, uodega nuplėšta, ausis irgi, akys išvarvėjusios... Nu persiprašau už jūsų humaniškumą, bet čia jau mano gailestis buvo lygus katino kančių pabaigai. Negaliu aišku paėmusi akmens jį užmušti, bet atsibodo kai toks infekcijos šaltinis aplink duris trainiojasi blink.gif
Būkim gailestingos, bet gal ir teisingos g.gif
milabra
QUOTE(Varvara @ 2005 03 04, 18:06)
Keista vat tokia meile pas milabra, is kitos puses ka daryt su tokiais kaimynais ?  Gal policija padetu? Zinau, kad tikrai as nenuodyciau gyvuno  schmoll.gif
*

Policija - dėl katino? blink.gif bandėt kada kviesti? važiavo? Pas mane nevažiavo dėl durų pavogtų, tai jūs galvojate važiuos dėl valkataujančio katino? fool.gif

Ir ko čia užsipuolėte? Pačios svarstote kaip panuodyti, bobutei galą padaryti ir pan. O jei aš imuosi veiksmų ir gelbėju savo aplinką nuo nepageidaujamų reiškinių, tai čia jau puolate moralizuoti. Sėdėkit ir virkaukit dėl apmyžtų durų.

Ir žinai, KATIULKA, jei tu įskaitei per visą forumą kad aš TIK KATES SUGEBU NUODYTI, galiu pasakyti, kad dar ir visokias KATULKAS ir KATIULKAS galiu. Ir tikrai nenorėk su manim susitikti - beje, negresia, nesibaimink, net nerodžiau nei noro, tai siekio su tavim susitikinėti.
Ir tikrai norėjau įžeisti mad.gif ir nėr čia ko pasakoti nesąmones, kad įžeidinėjant žmogų galima sakyti NENORĖJAU ĮŽEISTI. Norėjai ir dar kaip...
Nukrypau juodai nuo temos, bet jau įsiutinot...
Mumm
QUOTE(milabra @ 2005 03 04, 20:07)
Baikit jūs juokus... Jau man geriau tą valkataujantį katiną panuodyti, nei laukti kol mano vaikas kokią zarazą parsineš  blink.gif Būtumėt jūs mačiusios tą katiną, kitaip kalbėtumėte - vienos žaizdos, uodega nuplėšta, ausis irgi, akys išvarvėjusios... Nu persiprašau už jūsų humaniškumą, bet čia jau mano gailestis buvo lygus katino kančių pabaigai. Negaliu aišku paėmusi akmens jį užmušti, bet atsibodo kai toks infekcijos šaltinis aplink duris trainiojasi  blink.gif 
Būkim gailestingos, bet gal ir teisingos  g.gif
*

Ramiakas, nieks cia nepuola taves. As tik sakau, kad nenuodyciau i viskas. Jei jau katinas tokioj stadijoj, niu joo situacija kiek kitaip atrodo tada. Nzn o tai kas ten pas jus per namas, kad katinai tokie trainiojasi aplink buto duris? blink.gif O tai kaimynai nors tikiuosi ne tokima paciam stovy? sorry cia jau off. gal kokia veterinarijos tarnyba padetu, rakinamos durys laiptines, nu nzn bet iseitis kazkokia turi but g.gif ai nzn nusiplaunu nuo diskusijos, jau i tokia beviltiska situacija neteko pataikyt g.gif
milabra
Sorry, Varvara, ne tau tiesiogiai taikiau... O kaimynai, deja, panašūs į tą amžinatilsį katiną... Policija net neina pas juos, kad batų neišsitepti.
Sunki pas mus situacija su tais kaimynais ir laiptine, tingiu čia aiškinti. Greitai persikraustau, tai gal bus įmanoma ir pačiai laikyt katinuką, o tai čia - papjaus, užkrės ir pan. sad.gif
Aš nešeriu ir neprižiūriu valkataujančių gyvūnų, bet niekada gyvenime savo gyvūno neišmečiau ir neišmesiu į gatvę schmoll.gif
katiulka
Varvara manau esi visiskai teisi kad reikia ieskoti iseities doh.gif

Mane tiesiog diorgina kaimynai kad ruko laiptinei pilna laiptine dektuku nuoruku ir aplamai dvokia ir niekas jos nepriziuri ir visiem dzin tai ka man kaimynus nuodit o jie dar pijokelei tokie kad jiem niekas neidomu? policija ir taip kiekviena diena pas juos vaziuoja tai ka man gal dar pradet kvietinet juk is to jokios naudos g.gif

O kas liecia kates manau galima ir civilizuotais budais atsikratyt aisku pradzei auklet kaimynus blink.gif

Kur gyvena mano mama tiesiog kaimuki tai kaimynas su kaimynu susipiksta tai viens kito kates ar sunis nunuodija ar tai zmoniska? gerai kad dar vaiku nesugalvoja nunuodit blink.gif kaip manot vaikai negauna streso kad ju mylimas gyvunas numiro?

O seip tai manau kiekvieno situacija individuoli tat bukim zmogiski ir taip spreskime savo problemas 4u.gif
Gregorij L.
susert nuodais tai cia ne problema, bet vat kai jos stipt prades sulindusios i rusius ir smirdes, va tada ka.........
Mumm
QUOTE(babarskas @ 2005 03 04, 22:39)
susert nuodais tai cia ne problema, bet vat kai jos stipt prades sulindusios i rusius ir smirdes, va tada ka.........
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ...eee g.gif tada teks rusiuose apsikuopt
egle50
jo, problema aktuali.
pykstu as ant tu kaciu uz subraizytus kapotus, pykstu ant babulkos, bet negi tikrai ja kas nubaus???
pasakai jai ka nors, tai paskui randi mesgaliu ant savo masinos kapoto, negi seksiu su pareigunais atsisedus, kol ji taip padarys, kad nubausti galeciau???
sutinku, kad nuodyti gal ir nehumaniska, bet kitos normalios iseities nera!!!!
tarnybos, kaip supratau, dideles pagalbos nesuteiks, pats juk nesugaudysi, o jei uzsiimsi, gal dar teks susimoketi, kaed prieglauda priimtu.
bet matau ir kitu problemu, pakisi joms kur tu nuodu, paes, o juk tas kates ir vaikai gniauzo...ir kaimynu suniukai rytas vakaras aplinkui laksto, o jei uzes..???
dilema verysad.gif
Cikadelė
babarskas, uztenka, gerai, jau anoj temoj prirasei savo ziaurumu tai gal apsiramink...

Norejau dar kai ka parasyti, taciau matau, kad kai kuriems reiktu ne i faunos skyreli, o koki nors zudyniu skyreli rasyti...

Nera zodziu.......
Šypsena
Cikadele, jautri tavo sirdele mirksiukas.gif
Bet kartais tokios kategoriskos nuomenes ir zmoniu skelbimas kaciu zudikais atrodo krastutinis ir nepamatuotas. Meile gyvunams yra labai gerai. Bet kieko interesas yra svarbiau? Zmogaus ar benamio gyvulio ???
Su mano kantrybe as nuolat skambinciau i tas tarnybas kad atvaziuotu ir sugaudytu tas kates. Taip as "zudike ir gyvunu naikintoja", nes tos tarnybos tuo gyvulelius utelizuotu. Bet tos kates tai ir ligas nesioja, o jos pakankamai meilios ir vaikas jas ciupineja, glausto. MAno pazistamos sunus uzsikrete nuo tokiu kaciu kokia tai liga, ir teko gydytis. "Nemalonu, bet pagal tave, turbut geriau kad nupezusi bobike laiminga serdama katytes" O as nesutinku schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Jei susirgtu mano vaikas, as savo rankom visas ketes istrutyciau, ir nejausciau jokios grauzaties schmoll.gif

Susiena
Žinot, gyvenant nuo antro aukšto ir aukščiau, tai gal tos katės ir netrukdo taip jau labai. Na, nebent, kai "koncertai" po langais - nemalonu... mirksiukas.gif Bet man jos tiesiogiai trukdo!!! Jos kariasi ir lenda vidun į mano balkoną!!! Sėdi sulindusios saulės atokaitoj ir blusinėjasi, guli mano pakabintuose gėlių loveliuose..! Pasakykit atvirai, ar Jūs pačios savo namuose tai leistumėt ir ar tai jums labai patiktų?! mega_shok.gif
saltrune
Užjaučiu Susieną, bet vargu ar drastiška nuodijimo akcija padės. Gal apsišarvuok kantrybe ir pradėk pradžioj civilizuotą karą: 1) dar kartą su bobike pakalbėk, pagrasink, parašyk skelbimą laiptinėje kaip nekultūringa, nehigieniška ir t.t.- tada gal atsiras palaikančių ir padedančių kaimynų; 2) skambinėk į tas utilizatorių kontoras (na taip ir nesupratau iš kokio miesto)- ne vieną kartą teks turbūt, kol atvažiuos, bet vis tiek;3) jei bobutė toliau mėtys atliekas- skųskis seniūnijai (ko gero teks nevieną kartą); 4) susirask kiemsargį ir pareikalauk, kad jis kruopščiau valytų po tavo langais ir jam skųskis bobute . Na čia veiksmų planas pradžiai. Svarbu nesustok ir net po apvalymo (tikiuosi pasiseks) vėl kartok . Įgysi bjauriausios bobos reputaciją, bet gal gyvensi geriau. ax.gif
Lemone
QUOTE(Susiena @ 2005 03 07, 12:59)
Žinot, gyvenant nuo antro aukšto ir aukščiau, tai gal tos katės ir netrukdo taip jau labai. Na, nebent, kai "koncertai" po langais - nemalonu...  mirksiukas.gif Bet man jos tiesiogiai trukdo!!! Jos kariasi ir lenda vidun į mano balkoną!!! Sėdi sulindusios saulės atokaitoj ir blusinėjasi, guli mano pakabintuose gėlių loveliuose..! Pasakykit atvirai, ar Jūs pačios savo namuose tai leistumėt ir ar tai jums labai patiktų?!  mega_shok.gif
*

o nejaugi taip sunku issikviesti tuos sungaudzius - katgaudzius? atvaziuos ir susirinks visas kates is vazonu biggrin.gif
na sita tarnyba gal ir letokai dirba, bet po penkto skambucio jau gali pradet tiketis, kad uzsuks ir pas tave i svecius...
o negi tau negrazu ziema, kai geliu nera, kad pas tave vazonuose kates zydi biggrin.gif mirksiukas.gif
Lemone
QUOTE(Susiena @ 2005 03 07, 12:59)
Žinot, gyvenant nuo antro aukšto ir aukščiau, tai gal tos katės ir netrukdo taip jau labai. Na, nebent, kai "koncertai" po langais - nemalonu...  mirksiukas.gif Bet man jos tiesiogiai trukdo!!! Jos kariasi ir lenda vidun į mano balkoną!!! Sėdi sulindusios saulės atokaitoj ir blusinėjasi, guli mano pakabintuose gėlių loveliuose..! Pasakykit atvirai, ar Jūs pačios savo namuose tai leistumėt ir ar tai jums labai patiktų?!  mega_shok.gif
*

furcux
QUOTE(Lemone @ 2005 03 11, 13:37)
o nejaugi taip sunku issikviesti tuos sungaudzius - katgaudzius? atvaziuos ir susirinks visas kates is vazonu  biggrin.gif
na sita tarnyba gal ir letokai dirba, bet po penkto skambucio jau gali pradet tiketis, kad uzsuks ir pas tave i svecius...
o negi tau negrazu ziema, kai geliu nera, kad pas tave vazonuose kates zydi  biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

Na nezinau sunku juos iskviest ar ne ,nes as skambinau tik tris kartus,bet rezultatas nulinis,pritruko matomai dvieju skambuciu smile.gif ,Galiu pasakyti tik viena ,kalba per telefono rageli labai maloniai ir supranta problema smile.gif)))).
Susiena
QUOTE(furcux @ 2005 03 12, 03:13)
Na nezinau sunku juos iskviest ar ne ,nes as skambinau tik tris kartus,bet rezultatas nulinis,pritruko matomai dvieju skambuciu smile.gif ,Galiu pasakyti tik viena ,kalba per telefono rageli labai maloniai ir supranta problema smile.gif)))).
*

Va ir aš galvoju, ar nebus panašiai? Net nežinau, ar pas mus tokia tarnyba iš viso yra? Veiksmas Jonavoje. Na, jei nėra, tai iš Kauno ir po penkių skambučių neatvažiuos! cry.gif
Agnele
Jetus, kokia aktuali ir man tema, o atsakymo kaip ją išspręsti neturiu. Norėjau net TV pagalbą išsukviesti, bet taip drąstiškai elgtis apsigalvojau. Galiu tik patvirtinti, kad jei kačių blusos įsiveis namie, tai tikrai jos žmones kandžioja, o apie gyvūnėlių mylėjimą šiuo atveju nedera diskutuoti, nes manau, čia ne toks atvejis. Aš tikrai nenoriu jokių ligų cry.gif
Susiena
O tai ką, kačių blusos gali namuose įsiveisti???? !!! Kodėl klausiu..? Ogi vieną kartą vidury žiemos naktį man ir vyrui kažkas kojas sukandžiojo... Toks vaizdas, kad kokių uodų ar musių būtų sukandžiota, tik labai ilgai nepraėjo... Nusikasėm iki kraujų! Tai galvojom, kad mūsų šuniukas ant lovos pagulėjo ir gal kokių gyvių buvo užnešęs... Paskui ir čia forume dar kažkurioj temoj diskutavom, kad ne man vienai taip buvo... blink.gif blink.gif blink.gif
Agnele
QUOTE(Susiena @ 2005 03 15, 14:57)
O tai ką, kačių blusos gali namuose įsiveisti???? !!! Kodėl klausiu..? Ogi vieną kartą vidury žiemos naktį man ir vyrui kažkas kojas sukandžiojo... Toks vaizdas, kad kokių uodų ar musių būtų sukandžiota, tik labai ilgai nepraėjo... Nusikasėm iki kraujų! Tai galvojom, kad mūsų šuniukas ant lovos pagulėjo ir gal kokių gyvių buvo užnešęs... Paskui ir čia forume dar kažkurioj temoj diskutavom, kad ne man vienai taip buvo... blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

Tikrai gali. Tik kiek aš žinau, tai šunų ir kačių blusos skiriasi. Mes vasarą stovėjusią sofą terasoje įsinešėm į vidų, na tada ir prasidėjo. Vaikas ir aš buvome sukandžioti taip pat. Naikinome gal kokius 4-5 kartus išpukšdami visą namą dichlofosu, o po to perplaudama visą namą. Žodžiu, žinau kad katukai nekalti, žinau, kad tai blogi žmonės, bet nutrūčičiau katukus su mielu noru, nes tikrai nežadu draugiškai gyventi su jų blusom ir t.t.

O kiek girdėjau iš rųsių į butus taip pat patenka tokios blusos doh.gif
inga22
Gyvūnus aš labai myliu, ir tikrai jų gaila , ypač išmestų, bet čia tai jau viršūnė, kad jau rūsio groteles laužt ohmy.gif Pas mus tai viena čia balandžius mėgo maitint, buvo beužknisanti, tai kažkas apramino, nes visi langai apdaryti buvo mad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.