Man labai smalsu, ar mes laikomes naminiu gyvyneliu laikymo taisykliu. Viena is ju byloja, kad seimininkas privalo surinkti suniuko kaki. Ar Jus tai darot???
aha razgonalas
Surnkam . Todėl kad turim mažų vaikų. Pabandykit patys pavasarį atsitūpt (kad dydis būtų kaip pradedančio vaikščiot vaikučio) ir eikit- apie ką ten gali kalbėt, kokia žolytė, kokia gėlytė- vien tik kakai. Todėl su vyru prisižadėjom sau, kad jei kada turėsim šunį, VISADA VISADA surinksim jo kakus. Tarp kitko, pavyzdys užkrečia- prieš du metus rinkdavom mūsų gatvėj tik mes, dabar jau kokie 4 šunų šeimininkai surenka. Malonumo žinoma jokio, bet užtenka pagalvot apie mažas akutesžiūrinčias į pasaulį iš metro ( net mažiau )aukščio.
man tai nepatinka kai vedžioja šunį kieme ar aplink namą. tikrai nemalonu kai prie namų pievelei būna prišikta.
kai šuo bėgioja tik miške, kuriame dažniausiai žmonės nevaikšto, nemanau kad turiu viską surinkt.
Suauges zmogus, kuris apsisprendzia mieste laikyti suni, privalo surinkti suns ismatas. Tie , kurie negeba atlikti savo elementarios pareigos turetu buti grieztai baudziami. Visiskai nesijausciau kalta, jei du kartus ispejus kaimyna, trecia karta ji iskusciau tiems, kurie maloniai israsytu "sunininkui" bauda.
As irgi prisizadejau sau, kad kai turesiu suni, surinkinesiu kakuti, ypac jei mano suo priters kokiuose nors parkuose ar viesose vietose. Zinoma, laukinis miskas nesiskaito... Man rodos, seimininkas turi jausti atsakomybe uz savo augintini. Juk ir vaikams neleidziame metyti popieriu kur pakliuva, o jei nupedina nepakeles, as visada surenku ir nunesu iki artimiausios siuksliadezes. Kodel turetu buti kitaip su sunimi?
Viesoj vietoj - taip. Laime, kad retai tokiose vietose lankomes. O jei jau einam (pvz. i miesta ar paroda), stengiuos pries tai suns nepriserti arba ji "nukakinti" dar pries iskyla...
aš taip pat už tai, kad šunų krūvelės būtų renkamos. mūsų "teritorijoj" situacija yra gana komplikuota
beje, pritariu, kad už mokestį, imamą iš laikančių gyvūnus, galėtų šiek tiek primokėti kiemus tvarkantiems žmonėms ir jie galėtų aptvarkyti... o kokias priemones jūs naudojat "pyragėliams" rinkti?
Na as tai savo suns kakucio nesurenku
Ne, tikrai suns nesivedu i vaiku zaidimo aiksteles...O ypac i smelio dezes
Vitolda: O jei jau prireikia viešuosiose vietose - tai turim įsigyje specialių maišelių
O kur tokių spec. maišelių galima įsigyti? turbūt parduotuvėse su prekėmis gyvūnams?
Prisizadu ir as rinkti kai taip atsitiks,o maiseliai tai manau tiks ir tie paprasti kur po kelis 100 juos pardavineja ,ar ne taip merginos? O gal tikrai yra kokie spec?Kai buvau Cekijoje tai maciau,bet ten gatvese,tokie stoveliai,issiimi maiseli susitvarkai ir i siuksline,
Pritariu luju
QUOTE(luju @ 2005 03 04, 08:56) manau tiks ir tie paprasti kur po kelis 100 juos pardavineja ,ar ne taip merginos? O gal tikrai yra kokie spec? Na tokie maišeliai tinka, bet nepatogu. Vienu metu buvo akcija, perki sausą šuns maistą ir prie jo buvo pridėti jau minėti maišeliai. Tai tų maišelių mes dar turim užsikaupe, kadangi su šinim retai kada būnam viešose vietose. Jų (minėtų maišelių) viduje yra kartoninė lentelė, su kuria labai patogu viską surinkti. Paskui visas gėrybes užtrauki ir į šiukšlių konteinerius. O pirkti - pati nesu mačiusi, bet girdėjau kad lyg tais pradėjo prekiauti.
O gal kas nors domėjotės, kur nukeliauja surinkti pinigai iš gyvūnų savininkų? kas už tuos pinigus daroma?
QUOTE(luju @ 2005 03 04, 08:56) Kai buvau Cekijoje tai maciau,bet ten gatvese,tokie stoveliai,issiimi maiseli susitvarkai ir i siuksline, Kazkodel man atrodo, kad musu visuomeneje su tokiais maiseliais kap cekijoje, butu taip pat ,kaip su Oranziniais dviraciais
10 Lt mokestis buvo skirtas šunų vedžiojimo aikštelėms tvarkyti ir išlaikyti. Mūsų rajone tokia aikštelė yra, bet..ne kiekvienas šuo gali "pakakoti" ten kur ir visi. Ir nelabai įsivaizduoju šios aikštelės idėjos. Kai kalytė rujoja jau nebenusivesi, eji ten bus patinų, ne visų veislių šunys sugyvena su kitų veislių šunimis..o budėti kol aikštelė bus laisva gali nebent pensininkas.
Aš šuns kaku sunrinkčiau tuo atveju, jei tai nutiktų kur mieste, arba tokioje vietoje kur daug žmonių, šalia gyvenamojo namo, vaikų žaidimo aikštyne..Jei aš šunį vedu toliau nuo gyvenamųjų vietų, į mišką ar pan. nemanau, kad su tuo kaku kišenėje man būtina pareit namo ir tada išmest Dabar šuns neturiu. QUOTE(Scarlett @ 2005 03 03, 19:50) Galima suprasti, kad neissikuopimo paskui save vienintele priezastis -desimt litu mokamu valstybei uz augintini. Taip kazkas jauciasi bais nuskriaustas ir sumokejes kiemo valytojui, kuris privaletu is pieveles, smelio deziu, darzeliu ir kt. surinkti kazkieno augintiniu "palikima" . Noretum pasakyti, jog, jei tik nereiketu moketi 10 Lt, tai staiga visi nesusiprateliai taptu susipratusiais elementais, lektu i parduotuves, urmu pirktu maiselius, veliau darytu tai, ka privalo daryti bent kiek gerbiantis aplinkinius ir save zmogenas.
Na nezinau,bet man atrodo,kad tik"dvasios ubagai"taip sakydavo mano lietuviu kalbos mokyt.nerinkinetu savo sunelio kakuciu.
Pries nusipirkdami suni mes jau aptarem ta problema.....vaikai sutiko,mes -irgi.Nera nieko bjauresnio,kai atejus pavasariui pradeda visi "dziaugsmai" ant kalveliu stuksoti.......fui. Mano seimai visai nesunku surinkti savo šunelio kakucius. Buvom tik dvi šeimos,kurios rinkdavo šuniuko kakuti,tai visam namu kvartalui atrodem kaip baltos varnos....Siandien jau renka gal 5 šeimos.... Darosi smagiau,nes mazeja"dvasios ubagu".
Ir kur jus, "dvasingai turtingos",paskui ta kakala dedate???Kiseneje nesiojates???
Laura333, tuomi nori pasakyti, kad nepalyginamai geriau suns mesla palikti toje vietoje (darzelyje, pievuteje, parke, smelio dezese) ir bambeti, kad valstybe nepasirupina, jusu suns ismatoms ismesti, konteineriais? Man tai kvaisiskai skamba.
uola, man tai juokingai skamba tavo pasisakymai - "darzelyje, pievuteje, parke, smelio dezese."
Jei tingi nuvest šunį į mišką, tai gali prie savo sąrašo pridėt ir laiptinę , ir savo balkoną beje, gal kas seka paskui savo katę? kad atkast jos "duobutę"?
Man tai labaui retai tenka musu numyleta augintini vedziot tai zinau pagal ja kad visada visada mazaji reikaliuka atlieka priepat namu, o kakuti niekada nepades kol nenueis iki savojo miskelio, mums gerai kad salia yra miskelis, o pvz cia vilniuj tikrai nezinau nei kur suneli vedzioti , nei is tikro zinau kur galima nusipirkt tu spec maisiuku....
labai džiaugiuosi kad gyvenu miesto pakraštyje,priepat miškelis ,laukai, tai ir nereikia to kakučio surinkti, tik labai pikta, kad vasara tuose laukuose laiko karve senis, tai ji ten tokias krūvas pavaro , mano šuo per puse metu tiek prideda, kiek ji iš vieno karto,
man tai pikta kai žmones suaugę vedžioja šunį aplink smėlio dėžė
Nori-nenoriu turim surinkt, nes reikalai atliekami nuosavo namo kieme...
QUOTE(uola @ 2005 03 02, 22:17) Suauges zmogus, kuris apsisprendzia mieste laikyti suni, privalo surinkti suns ismatas. Tie , kurie negeba atlikti savo elementarios pareigos turetu buti grieztai baudziami. Visiskai nesijausciau kalta, jei du kartus ispejus kaimyna, trecia karta ji iskusciau tiems, kurie maloniai israsytu "sunininkui" bauda. Labai jau gražiai skamba toks pasipiktinimas, tik kaip supratau, tai tik tušti plepalai internete. Netikiu, kad iki šiol nesi mačiusi nei vieno kakojančio šuns QUOTE(Ezhiux @ 2005 03 03, 16:23) aš taip pat už tai, kad šunų krūvelės būtų renkamos. mūsų "teritorijoj" situacija yra gana komplikuota beje, pritariu, kad už mokestį, imamą iš laikančių gyvūnus, galėtų šiek tiek primokėti kiemus tvarkantiems žmonėms ir jie galėtų aptvarkyti... o kokias priemones jūs naudojat "pyragėliams" rinkti? Aš laikausi tokio pat požiūrio ir gyvenam taip pat pensininkų apsupty, bet net ir pensininkai po truputį pradeda auklėtis, juolab kad mano vyras mėgėjas su tomis pensininkėmis paplepėt, tai būtinai visoms parodo ir pašneka, kad reik surinkinėt- tai vis geriau nei šūkaut čia. O renkam į papraščiausius maišelius šiūkšlėms. Vyras kažkaip net kastuvėlio neima- turi kartoninę lentelę, telpančią į kišenę, ją apvelka maišeliu ir pakišęs po š... "išverčia"- tvarkinga ir higieniška. Man tai maloniau su tokiu mažu įrankiu- jį iš Estijos parsivežiu specialiai tam reikalui- kaip žnyplės kokios, bet principas tas pats kaip ir kartono gabaliuko. Tada nesudaro problemų visada nešiotis kartu- na su kastuvėliu iš tikro be ryšio vaikščiot. Ir išmtam į šiukšlių dėžes ar konteinerius- nematau tikrai čia jokios problemos (pirmą kart perskaičiau, kad negalima mest)- juk maišelyje užrištas QUOTE(Scarlett @ 2005 03 06, 15:35) Nu į mišką vest tikrai tingiu. Tektų gerą valandą iki jo eit ir atgal tiek pat
Surenku savo ciuciukes kakutį, ypatingai žiemą, nes pavasarį nutirpus sniegui būna gėda su šuniu išeit į lauką - speju kad būnu įtariama, kad ir mano šuo apdergė visus šaligatvius.
Vasarą į pievas su maišeliu tai ne visada lekiu paskui šunį O kakutį surenku su paprastu maišeliu, įkišu ranką į maišelį ir surenku. Turtą išmetu į šiukšlių konteinerį, ten, kur "sanitarai" revizijas daro. Pripažinti turiu, kad vaikams tai sarmata prie š. pasilenkti ir būna, kad palieka QUOTE(Ezhiux @ 2005 03 03, 16:23) aš taip pat už tai, kad šunų krūvelės būtų renkamos. mūsų "teritorijoj" situacija yra gana komplikuota beje, pritariu, kad už mokestį, imamą iš laikančių gyvūnus, galėtų šiek tiek primokėti kiemus tvarkantiems žmonėms ir jie galėtų aptvarkyti... o kokias priemones jūs naudojat "pyragėliams" rinkti? vat ir as tik isigijus suni rinkau, bet kai as viena tokia visam kieme, tai spjoviau
kelis kartus teko rinkt
kazkaip anksciau buvom susiskirste taip: mama is ryto veda (tai jau nori nenori turi surinkt, nes tuo metu visi pensininkai i parduotuve lekia - oj kaip iskalbedavo, syki net ir siusiuka liepe surinkt kad ir dabar, kai nuvaziuoju pas mama ir velai vakare isvedu, as paleidziu be pavadzio palakstyt, tai kazkaip ir nesigauna is paskos begt ir ziuret kur daro kazkaip manau, jei visi i tai ziuretu kaip i savaime suprantama dalyka (kaip Vokietijoj ar Amerikoj), tai ir problemu nekiltu. Amerikoj yra specialios sunu vedziojimo aiksteles, kur prie iejimo daug maiseliu - tai ir renka zmones ir nieko...
Bandžiau Klaipėdoje ieškoti spec. maišelių "pyragėliams" - visur atsakymas paprastas - "nėra poreikio, nėra ir pasiūlos"
Beje viena pardavėja sakė, kad vieno maišelio kaina ~1,50 Lt! Aš manau, kad taip gautųsi labai didelė prabanga rinkti į tokius "auksinius" maišelius.
as kadangi dar suns neturiu , bet kai turesiu tai prisizadejau sau ,kad tikrai surinksiu suns kakuti nes tikrai yra nemalonu kai ilipi i kazkokio zmogaus suns kakuti vaikai man ta irgi pazadejo nors nemanau , kad vykdis pazada nes jiems mat geda...
Mano manymu, jei sunelis pridaro kur ant saligatvio, prie vaiku zaidimo aiksteliu ar pan., zinoma, reiketu surinkti jo kakucius
Aš tai neįsivaizduoju, kaip galima nerinkti. Taigi pati po tą patį kiemą vaikštau, po žolytė braidau - negi man pačiai bus malonu į šuns šūdą (tai kas, kad nuosavo šuns?) įsilipti?
Be to, vieną kartą diskutavom apie tai, kodėl tiek daug žmonių (ypač visokių bobučių) nekenčia šunų. Ir labai gera mintis buvo pasakyta: "kuo rečiau žmonės įsilips į šuns šūdą, tuo labiau mylės šunis".
Prieš eidama su šuniu į viešą vietą visada pavedžioju pamiškėj tai ir nepridaro kur nereikia. O iš miško tai nerenku
Nu miške tai ir aš nerenku... Taip pat ir brūzgynuose, krūmynuose, arba kokioj pievoj, kur žolė iki smakro ir karvių kakų pilna
QUOTE(manjana @ 2005 06 28, 14:28) Nu miške tai ir aš nerenku... Taip pat ir brūzgynuose, krūmynuose, arba kokioj pievoj, kur žolė iki smakro ir karvių kakų pilna Per 7,5 m. man dar tokio šposo šuo nepadarė kad vidurį kiemo krūva padarytų, man arti namų yra tas miškas tai nubėgam ten o paskui į miestą
Kol buvo gyvas mano šuo
Tie, kas teisinasi, kad nerenka savo šuns ekskrementų, nes moka mokestį už šunį ar kad nėra kur jų išmesti, galėtų prisipažinti, kad jiems tiesiog "ne lygis" tai daryti. Tačiau kai jūsų vaikas kieme nebe pirmą kartą įmins į keturkojo dovanėlę ar negalės dėl tos pačios priežasties pievoje žaisti, gal pagalvosit kitaip.
Dar prieš įsigijant šunį, buvau užsibrėžusi, kad tikrai rinksiu "tortukus", bet kai tik Troja atsirado, kažkaip iš pradžių kaip ir nedrąsu buvo
Vieną dieną sutikau tokią labai mielą auksiuko šeimininkę ir ji paaiškino, kad renka ir deda į tuos paprastus maišelius iš parduotuvės. Va tada kažkaip "perlipau" per save ir pasakiau gana - reikia ir man susiimti. Darbar didžiuojuosi (nes kol kas esu vienintelė, tai daranti mūsų kieme, kur vaikšto milijonas pensininkų ir ne tik su visokiausiais keturkojais) ir labai tikiuosi, kad ir mano kaimynai taip pat pradės rinkti
Na aš nedrįstu dar rinkti. tuo labiau kai aplink pilna vaikšto jaunimo su šunimis ir nė vieno nemačiau to darančio. bet vis kaupiu drąsą ir manau jau griet pradėsiu visiems pavyzdį rodyti
beje, mūsų rajono kai kuriuose vietose yra tokie spec. stovai. ten yra maišiukai, tai yra turėtų būti, ir šiukšledėžė. tai vat, maišiukų ten niekad nerasi
Ale kaip įdomu - prišikt ir palikt niekam negėda, o susitvarkyti paskui save - kažkaip gėda, nesmagu, norisi, kad niekas nepamatytų...
kai pas mus atsirado tie specialūs stovai, nuo tos pačios dienos pradėjau rinkt. aišku, kai tas dėžes valo, įdeda ir maišelių, bet tie 'keiksmažodis' pavagia visą ruloną iškart. daugiausia yra išbuvęs 1 parą.
na va, bet įdomiausia tai, kad pradžioj maniau, kad rinksiu tik ten, kur bus tokios dėžės (nes juk į bendrus konteinerius negalima mest). bet dabar pačiai jau nebemalonu palikt šuniuko gėrybes ir renku visur, išskyrus mišką (nes ten net nematau, kur viskas atliekama) o jūs kur sakot, kad renku vienintelė rajone, noriu paklaust, o iš kur žinot? visą parą sekat kaip pensininkės? aš nors ir kasdien praveriu tą dėžę, iki šiol neišsiaiškinau, ar vienintelė tai darau, nes ten primetama ir kitokių šiukšlių. QUOTE(yuki @ 2005 06 29, 08:05) o jūs kur sakot, kad renku vienintelė rajone, noriu paklaust, o iš kur žinot? visą parą sekat kaip pensininkės? Tai kad ir sekti nereikia. QUOTE QUOTE(yuki @ 2005 06 29, 08:05) o jūs kur sakot, kad renku vienintelė rajone, noriu paklaust, o iš kur žinot? visą parą sekat kaip pensininkės? Kaip ir merepopins sako, nereikia jokių sekimų. Pas mumi tiek daug vedžiojančių/ ar paleidžiančių laisvai pasilakstyti šunis, tai labai dažnai tenka susidurti su jais ir dar nė karto nemačiau, kad kuris būtų paėmęs krūvelę FLEXE, o tu išdrįsk - man irgi buvo labai nesmagu pradžioje, bet paskui net gera pasidarė - taigi mes elgiamės teisingai ir nėra ko čia gėdytis
Man tai butu geda palikti suns "bombike" viesoj vietoj, o ne surinkti... Kai pagalvoji, kokia iskrypus muus visuomene, jei jauti pasamoninga kaltes jausma del to, kad gerai elgiesi....
gyvenu Lazdynuose, naujų namų kvartale. labai džiaugiuosi, kad didesnė šunų šeimininkų dalis kakučius surenka, tačiau pas mus jokių stovų nėra. metam į konteinerius. Pati savo spanielės surenku visada. Jau tai tapo taip elementaru, kad, kai padarė Vingio parke (niekas nematė) vistiek surinkau
Visada surenku. Nes kiemo vaikai laksto ir žaidžia paskui toje pievoje. Malonu pačiai, o ir kaimynai neskabinės
|