mes lankom Koraluose darzeli "Medinelis", tai Kavoliuko g. pacioj pradzioj. negaliu sakyti kad superinis, bet ir nera blogas,yra meninio ugdymo studija, ten keramika, piesimas, labai idomu vaikams kai is molio galima lipdyti ir po to degina ir namo galima nesti
Mano dukra lanke si darza,dabar jau i mokykla eina.Nepamenu nors tu ka grupes pavadinimo,aukletoja Zita labai man patiko.O ilga laika jos aukletoja buvo Anelė,tai tevai nebuvo ja patenkinti,gal cia apie ją ir kažkuri užsiminė.Na moteris patirties turi daug,nes llllbai seniai tame darže dirba.Bet va tik problema jos,kad ji turi klausos problemą - gerokai neprigirdi.Tai žinai,vaikams tai nėra gerai.Be to,ji atrodo griežta ir truputį sovietinė moteriškė :)Pasiteirauk,gal ji jau nebedirba?
QUOTE(Danguole55 @ 2005 02 08, 17:24) Nežinau kada planuojat eiti, bet pirmaą kartą atvestus mažulius veda į "zuikučių" grupę. Tai ten auklėtoja tokia įdomi, Irena, jei dar vis ta pati. Su ja reikia gerai sutarti. Pati viena augina 3 sūnus. Bet mes buvom lyg ir pažystamos, tai mūsiškei ji rodė įpatingą dėmesį. Aš netgi norėjau, kad ji būtų auklėtoja visą laiką, bet po metų iš tos grupės perveda į darželinę grupę ji kartu yra ir budinti grupė. O iš tos grupės keliauja dar į kitą. Bet kaip supratau, tai čia tokia sistema, kad vaikučius pripratint.TAigi iš "zuikuciu" keliavo į "žiogelių". O vat toliau patekom į "Drugelių" grupę
O ar vede kuri mamyte savo vaikucius nuo 1.5 metuku i si darzeli?
Danguole, ar buvai jau apžiūrėjusi šį darželį?
Papasakok, ką matei ir kokį įspūdį padarė. QUOTE(SuperMama @ 2005 03 25, 23:09) Maciau tik kai buvau nuejus Emili uzrasyti i ji. Siaip aplinka man patiko, tik aukletoju namaciau, tai nieko negaliu pasakyt
As kai buvau nuejusi uzrasyti savo dukryte i darzeli, tai nieko ir nemaciau, apart vedejos kabineto
Sveikos mamytės, mano mažoji (dabar jau 2m. ir be paros 8mėn.) irgi lanko "Medynėlyje" "Zuikučių" grupę. Ir auklėtoja Irena, mano akimis žiūrint visai gera. Net labai gera ir mano vaikas eina pas ją be problemų. Būna viena diena savaitėj, kai kita auklėtoja dirba, vardas Daiva, tai su ja mano vaikas nenorėjo būti, sunkiai bet dabar jau apsiprato - juk negaliu vieną dieną per savaitę neiti į darbą. Maitina irgi neblogai, tiesa, buvo porą kartų vaikus nekokybišku maistu apmaitinę, tai sirgom (abu kartus - penktadienį, tai savaitgaliai sugadinti būdavo). Norėjau paklausti mamytės, kuri apie mūsų auklėtoją sakė, kad keista, kuo keista, nes pati lyg ir nepastebėjau, o dėl vaiko viską padaryčiau, tikrai.
Mes siandien ejom pirma diena i darzeli
tai jei tau patiko, tai kam klausyti ka kiti blogo sako?
QUOTE(Viktute @ 2005 11 10, 23:57) Mes jau nebeinam i darzeli, nes taip jau atsitiko, kad mama isejo i pensija, tai dabar ir priziuri savo anuka
o pries kiek laiko reikia vaika uzrasyti i darzeli?
Ar yra mamyciu, kurios moka 50 proc. uz darzeli, t.y. tos, kurios augina vienos?
Kiek zinau (is Vilniaus m. savivaldybes svietimo skyriaus darbuotojos), tai kiekvieno darzelio vedejos kompetencijoje yra spresti duoti tuos 50 proc. ar ne. Kaip su "Medyneliu"? QUOTE(Viktute @ 2006 01 11, 23:48) Ar yra mamyciu, kurios moka 50 proc. uz darzeli, t.y. tos, kurios augina vienos? Kiek zinau (is Vilniaus m. savivaldybes svietimo skyriaus darbuotojos), tai kiekvieno darzelio vedejos kompetencijoje yra spresti duoti tuos 50 proc. ar ne. Kaip su "Medyneliu"? Viktute, ne vedėjos tai sprendžia - tokia tvarka. Tau priklauso (na, nebent tu oficialiai nesi vieniša mama).
Mano vaikai turi teva, tik mes su juo nei gyvenam kartu, nei kadanors buvome susituoke, tad net nezinau kokia as skaitausi mama - vienisa, ar viena auginanti, o gal neviena
Sveikos. Tai pries kiek laiko reikia i medyneli uzrasyti??? Kaip ten vedeja???Dar klausimas, jei vesiu abu mazius vienam 3 metai o kitam 1.6 m., ar papuls jie i viena grupe??
Vedeja ten visai nieko, jauna, maloni moteris. As sia savaite pati uzrasiau vaikus i sita darzeli. Ir ten grupes sudaromos 1.5-3 metu ir nuo 3-ju, tad vargu, kad tavo vaikai pateks i ta pacia grupe.
QUOTE(Danguole55 @ 2006 01 16, 18:32) Į "Strazdelį" nes iš/į Pilaitę važinėjant žymiai patogiau,stotelė netoli ir jei riktų man visuomeniniu transportu važiuoti,tai netoli eit QUOTE(VILIMA @ 2006 01 18, 14:17) Sveikos. Tai pries kiek laiko reikia i medyneli uzrasyti??? Kaip ten vedeja???Dar klausimas, jei vesiu abu mazius vienam 3 metai o kitam 1.6 m., ar papuls jie i viena grupe?? Vedėja tik 1 mėn.dirba,jauna palyginus,dar negriežta QUOTE(Ingoša @ 2006 01 19, 15:30) Į "Strazdelį" nes iš/į Pilaitę važinėjant žymiai patogiau,stotelė netoli ir jei riktų man visuomeniniu transportu važiuoti,tai netoli eit Vedėja tik 1 mėn.dirba,jauna palyginus,dar negriežta o tai ka ten pasikeite vedeja?
Taigi as jau is MEDYNELIO - NA IR - vedeja super ir madinga ir maloni, zodziu faina pakolkas.... I ziogeliu grupe nera sansu mano maziui papuldyti, nes perpildyta grupe, tai uzrase abu nuo balandzio menesio i ta pacia - zuikuciu grupe.
QUOTE(VILIMA @ 2006 01 25, 22:12) Taigi as jau is MEDYNELIO - NA IR - vedeja super ir madinga ir maloni, zodziu faina pakolkas.... I ziogeliu grupe nera sansu mano maziui papuldyti, nes perpildyta grupe, tai uzrase abu nuo balandzio menesio i ta pacia - zuikuciu grupe. O zuikuciu grupej ta baisioji Irena QUOTE(VILIMA @ 2006 01 26, 10:21) Jo - ta pati IRENA. Bent is pradziu labai sypsojos, paziuresim ar po to tik neverks nuo maniskiu chuliganu... Jo man jinai irgi labai gera is pradziu pasirode, bet kaip as supratau, kad jinai tik prie tevu akiu labai gera.
Mes prieš dvi savaites taip pat užsirašėm į "medynėlio" lopšelinę grupę. Mūsų pusseserytė lanko šį darželį nuo 1,5 metų, ir jos su mama labai patenkintos. Beje, jos lankė "zuikučių" grupę, pas Irena. Pusseserytė gana sunkaus ir savito charakterio, bet su auklėtoja labai gerai sutardavo, ir į darželį visada noriai šuoliuodavo. Kiek žinau, meniniai užsiėmimai, ypač keramika, gana aukšto lygio, o va dėl anglų kalbos to nepasakyčiau. Ir dar, pusseserrytė iki šiol vis dar padaro sysiu į kelnytes (jai 5 metai), tai jokių problemų, nei skundų, nei nepastenkinimų, jos mama, nei pats vaikas nesulaukė. Visada auklėtojos padeda susitvarkyti, kad šlapia nebūtų ir kiti vaikai nepastebėtų. O va dėl valgymo, tai tik vienas nusiskundimas
Tai tokie mano pastebėjimai iš šalies. Dažnai ten tenka apsilankyti ir šventėse buvau ne kartą: įspūdis geras. Pradėsim lankyti - žiūrėsim Jei dar kas pradėsit lankyti lopšelį nuo rugsėjo, manau susipažinsim QUOTE(Rituxx @ 2006 02 11, 16:31) Na man ten visai patiko kai buvau nuejus (ir darzelis kieme Tai va daugiau ir nejom i ta darzeli.
Sveikos kaimynės, aš iš 13 namo, jūsų namą matau per savo langus
QUOTE(elyte @ 2006 02 14, 18:03) Sveikos kaimynės, aš iš 13 namo, jūsų namą matau per savo langus Kaip gerai butu. Bet reikia sulaukti dar kitu metu, maniskiai prades eiti balandi, tai dar papuls ant jos
Idomu kas Medynelyje naujo? Gal jau IRENA isvare??
Dar ne, maciau vakar. Mano vaikas pas ja lanke lopselio vienerius metus. Ka as zinau. SIaip mes su ja gerai sutarem. Ir su mano vaiku daug maz gerai elgesi. Mano ne is ramiuju vaikas. Dabar peledziukuose. Labiausiai dziaugiasi, kai dirba pavaduojanti aukletoja, Rita
Tai šaunu
Nu kaip faina, kad gereja kokybe... Jei o man teks su ta Irena bendrauti, nu idomu kaip maniskiai su ja sutars???
Gerai, kad permainos i gera
QUOTE(M@myte @ 2006 03 09, 21:29) Gerai, kad permainos i gera Geriausiai eiti iki pietų, bet galima turbut pasiskambinti, tai net eiti nereiketu O kad tokios reformos darzelyje, tai ir mane dziugina
Man atrodo pirmadieni ir treciadieni vedeja priima bet dar ir valandos yra nustatytos, bet tiksliai nezinau...
Gal yra mamyčių, kurios savo vaikučius pradės leisti į šį darželį į žiogelių grupę nuo kitų metų
QUOTE(Rituxx @ 2006 03 18, 17:12) Gal yra mamyčių, kurios savo vaikučius pradės leisti į šį darželį į žiogelių grupę nuo kitų metų laba
Sveikos mamytes, darzelis tikrai nera blogas, o pasikeitus vedejai gal sulauksime dar daugiau permainu
Sveikos. As jau nuo balandzio vesiu, tik va jau labai bijau tos izymios Irenos, nes abu i viena grupe zuikuciu leisiu.
Rituxx o del Ziogeliu grupes tu jau dabar darzeli pasidomek, kadangi maziu ten daug, ir bent jau siai dienai ta grupe perpildyta. Mano mazius turejo eiti pas ziogelius pagal amziu, bet esatn perpildymui ji perkelia pas vyresnius, zuikucius. QUOTE(VILIMA @ 2006 03 19, 09:18) Sveikos. As jau nuo balandzio vesiu, tik va jau labai bijau tos izymios Irenos, nes abu i viena grupe zuikuciu leisiu. Rituxx o del Ziogeliu grupes tu jau dabar darzeli pasidomek, kadangi maziu ten daug, ir bent jau siai dienai ta grupe perpildyta. Mano mazius turejo eiti pas ziogelius pagal amziu, bet esatn perpildymui ji perkelia pas vyresnius, zuikucius. O ne Zuikuciu grupe yra paciu maziausiu? Nebijok tu taip tos Irenos, cia gi buvo pasisakymu, kad kai kuriems jinai labai patiko
Sveikutės, aš į šį darželį jau prieš pusmetį savo vaikutį užrašiau,nuo 1.5metų turėtumėm pradėt, tik manau truputi vėliau eisim, nes bus dar per mažas
QUOTE(Vilmukas @ 2006 03 18, 17:20) laba Man tai jis eilinis valdiškas lietuviškas darželis, kokį pati lankiau
sveiki, dukra lanko si Medyneli, bet as nepatenkinta, nes anksciau gyvenome provincijoje ir darzelis buvo super, tikrai Medyneliui toooli iki jo.
tikrai nemaniau, kad toks atsilikimas bus, apakus. Aukletoja be fantazijos ir pan. darzelis nykus, liudnas, nesmagus, nepapuostas. pradzioje siuliausi padeti aukletojai, bet kad per pusmeti ta nieko nepaprase, o ka atnesem i grupe (pvz: kanceliarojos, piesinuku spalvinimui...) buvo isdalinta kazkam, (pati maciau, kai vilkomes eiti i namus, kad ileke kazkokia aukletoja, klausdama ar dar liko ...ir pasiemus kruvele piesinuku isejo...) Nusivyliau... Nors gal cia as per daug noriu bet juk kiekviena norim, kad vaikui butu geriau. Siaip dukryte labai komunikabili, labai nori pas vaikus, tai jai patinka buti su vaikais, zaisti, bet tikrai tikejausi kitokio bendravimo - tiek aukletojos su vaikais, tiek su teveliais. Tikrai MEDYNELIUI dar toli iki Svencioneliu darzelio
Sveikos. Mano sunus lanke Zuikuciu grupe nuo 1metu ir 4 menesiu, bet gruodzio menesi mes isvaziavom i uzsieni.
Skaitau as jusu postus ir niekaip negaliu suprast kuom gi kam neitiko aukletoja Irena Geguzes menesi mes gristam i Lietuva menesiui laiko tai as butinai ta visa menesi vesiu Alana i darzeli. Tikiuosi, kad Irena vis dar dirbs. P.S. Prasau nepykt jei ka ne taip pasakiau, nes tai tik mano nuomone ir mano pastebejimai, paremti asmenine patirtimi.
kazkaip netycia pamaciau tema.
skaitau ir negaliu patiket, kad yra kam patinka ta Irena, ir taip pat negaliu patiket, kad ji vis dar dirba darzelyje. Kazkur jau rasiau apie tai, seniai tai buvo, tada as ja pasmaugt norejau, bet apsiribojau tik skundu, del ko ji ir gavo ispejima. jeigu trumpai ir be emociju, jeigu pavyks. Manoji buvo kukuciu ( ?), nepamenu pavadinimo-priesmokyklinei, bet prailginta buvo pas Irena zuikuciu grupej. Ateinu ziuriu manoji vaiksto per sniega su basutem, atbega ir sako man , mamyte as susalau labai, aukletojos tuo metu lauke nebuvo, lakste tik vaikai. Dukra buvo pries tai pries kelis menesius persirgusi pulingu inkstu uzdegimu kai pamaciau ja su basutem vos nenualpau, nepamatyti kad ji be batu buvo neimanoma, jeigu kas nors ziuretu, basutes baltos, pedkelnes juodos, labai gerai sviete ant sniego. ji sitaip isbuvo beveik valanda(!) lauke, kaip jau pavyko nesusirgt pakartotinai nezinau, stebuklai ne kitaip. nuvedziau perrengiau, zinoma aukletojai pasakiau ir paprasiau kad kita karta ziuretu kaip vaikai i lauka iseina, jos reakcija buvo idomi, apreke mane, tipo kaip as vaika aukleju kad ji (6m) nesugeba pasirupinti savimi ir kad ne jos reikalas ziureti kaip apsirenge vaikai iseina i lauka, tipo jos reikalas pasirupinti vaiku saugumu o ne apranga. Po musu "pokalbio" pradejo kersyt dukrai. Girdejau kaip ji rekia ant vaiku ir ne tik ant manosios, kol galvoja kad nieks nemato, daug dar ka man maniske pasakojo paskui, nes kazkaip anksciau neklausinejau. tai ir galvoju gerai maniske buvo jau didele sugebejo papasakot man, bet jus i sita grupe vaiksto visai maziukai, ka jie gali papasakot. taigi galiu palinket tik sekmes nepatekti pas sita "aukletoja". P.S. trumpai nepavyko, be emociju irgi, nors tai buvo pries 2m
Taip, girdejau as sita istorija. Is visos sirdies uzjauciu tave, kad teko tai isgyvent. Bet as visgi tikiu, kad zmones mokosi is klaidu. Siaip tai vaiku ziema i lauka neveda (arba nebeveda), nu bend jau maziuku. As vedziau savo vaika i sia grupe nuo 14 02 2005 iki 18 12 2005 ir tikrai likau patenkinta Irena. O siaip tai as linkusi nepirsti savo nuomones kitiems. Tegu kiti patys sprendzia...
|