Sveikos, gal galit pasakyti ka nors apie darželį Karoliniškėse "Delfiniukas"? Kada reikia užsirašyti? kaip auklėtojos? Kaip tvarka ir visą kitą? Kokie atsiliepimai? Gal kas lankėte? Mes norim lankyti dėl baseino, gal galit pasiulyti kokį kitą su baseinu. Bučiau labai dėkinga už informaciją.
mano drauges du vaikai ten lanke, tai noriu tik del baseino pasakyti- kad faktiskai kol vaikas mazas tai ir neleisdavo eiti ten su grupe, nes nesugeba patys gerai apsirengti, nusisluostyti, galvos slapios, aukletojos nespeja visu apeiti, ir po to sirgdavo visada, ir su vienu ir su kitu taip budavo..
sake kad is grupes koks tik 1/3 vaiku eidavo. tad baseina galima lankyti ir siaip, sestadieniais
Aš irgi apie Delfinuko baseiną nekokių atsiliepimų esu girdėjus. Visokių ligų vaikai iš ten parsinešdavo, nes savaitgaliais į tą baseiną leidžia visus norinčius iš gatvės ir be jokių pažymų.
Dar apie aplinką. Nežinau kaip ten viduj tvarka, bet lauke visiška betvarkė : tvora išlūžus, žaidimų aikštelės nesutvarkytos, užžėlusios žole - puikiausia vieta erkėms veistis O jei jums labai svarbus baseinas, tai jis taip pat yra "Strazdelyje" Karoliniškėse. Ir ten kiek žinau, leidžia tik darželio vaikučius.
Lankėme Delfinuką, baisu... Tik ir žiūrima kad, kuo daugiau pinigų iš tėvų išmelžti,
Pliusai 1.Baseinas, 2.Vaikas išmoko plaukti, Minusai 1.Atėjusi vaiką pasiimti 18 val radau jį su išgėrusiu sargu, 2.Auklėtojų paviršutiniška priežiūra ko pasekoje traumos ir pan. (mano vaikui šiame darželyje buvo sulaužyta ranka, koja (pirma pagalba nesuteikta), buvo išgasčio priepolis kai auklėtoja sudavė per rankas už pirštuko čiulpimą...) Aš savo kito vaikučio už jokius pinigus ten neleisčiau. Tiesa priima p. vedėja tik kišį gavusi.
O gal kas zino kaip delfinuko darzelis?
Mano vaikai jau antri metai lanko " Delfinuką" . Pagrindinis motyvas pasirenkant buvo tai, kad šiame darželyje yra baseinas, nes aplinkui tikrai daug darželių, taigi, pasirinkti yra iš ko. Mano vaikų labai geros auklėtojos, taigi, į darželį einame su džiaugsmu. Darželio vedėja baisiai veikli moteris, tai vis pramuša darželiui finansavimą remontams, ir kt. Darželis priklauso "Sveikos gyvensenos" darželių grupei, tai dalyvauja įvairiuose renginiuose (Pvz., šiandien dalyvauja Sveiko miesto dienos minėjime Vilniaus mokytojų namuose). Mes darželiu patenkinti, nes ten bendravimas labai šiltas. Manau, kad jeigu auklėtojos bus geros, tai viskas bus puiku, nes pati aplinka, mano manymu, tikrai nėra svarbiausias dalykas.
Sėkmės renkantis
Prieš einant į Delfinuką svarbu gerai išsirinkti grupę.
Nes jei norėsi vaiką ten įkišti kuo greičiau gali pakliūt nekokia Bet yra ir labai gerų, kur bendravimas šiltas. O kas link baseino - gerai, jei vaikas nesergantis... Nes vistik, auklėtoja, atsivedusi 4-5 vaikučius iš grupės nesužiūrės jų labai gerai QUOTE(venzliukas @ 2004 09 22, 18:09) Jeigu čia tas pats, kuris yra prie buvusios dovanos ir jeigu nieko nepasikeitė - baisu. Vadas - buvusi trenerė, lozungas - geležinė drausmė. Auklėtojos - internacionalas. Seka pasaką - ir atėjo vilkas su dzidzialia dzidzialia dzidzialia rjesta odzega... Vieną vaiką buvo uždariusi į tamsiuką, kai pakėliau vėją, paaiškino - taigi jo mama girtuoklė, už darželį nemoka. Grupėje (ir darželyje) buvo labai įvairių tautybių vaikučiai. Aš vaiką pasiėmiau po savaitės. Tikiuosi, kad ten viskas pasikeitė. Karoliniškėse yra labai neblogas katalikiškas darželis - pradinė mokykla Žiburėlis. Problema - paskambinus paaiškina, kad vietų nėra trims metams į priekį. Bet, kaip sako, jei neturi - vadinasi nenori turėti...
Noreciau pasakyti pora zodziu apie darzeli - lopseli "Delfinuka", ateit, kad ten grupes "internacionalines" ir direktore"buvusi trenere". Cia buvo parasyta so tokiu sarkazmu. Nu ir kas kad tokia grupe. Ar butinai i lietuviska darzeli atiduoti tik lietuviska vaika? Nes mes ne "grini " lietuviai, bet lankom dabar si darzeli, grupe "Delfinukas". Vaikas dabar kalba 3 kalbomis - rusu, lenku ir lietuviu. O direktore gera moteris, labai rupestinga. Sitas darzelis skaitosi "sportinis", yra 3 baseinai, ir ne siaip sau. Vaikai tikrai lanko, pati maciau. "Durnu" akletoju visur yra, bet aciu Dievui ne musu grupeje.Aplinka, tiesa sakant, sieip sau, bet uz tai vidui labai grazu, grupej visokiu zaislu pilna. Ir cia ne tik mano nuomone, bet is kitu darzeliu akletoju. Nes mes netycia ten papuolem, kada ten buvo is visu darzeliu kazkoks susirinkimas. Aciu, kad skaitote.
Mes irgi lankome darzeli "Delfinukas". Aukletojos musu grupes yra superines, tiek veiklos, tiek svenciu prigalvoja. Grupeje bendravimas labai siltas, tiek tarp vaiku, tiek tarp tevu... susidariusi kaip bendruomene.
Del baseino: galiu pasakyti, kad vanduo i baseina yra leidziamas naujas sviezias kiekviena ryta, nechloruotas, pries tai baseinas yra kiekviena diena isvalomas. Del 6dieniu gali buti visko, bet darzeliui tai yra kaip papildomos pajamos. Kiekviena grupe turi savo paskirtas valandas kada gali eiti i baseina 2 kartus per savaite. Ejimas priklauso nuo vaiku noru, nes maniske pati eina, o kartais jai nuotaikos nebuna, tai pasako, kad nenori ir tieisog neina. Vedeja, kaip vedeja... daugiau tokiu vedeju, tai kazkokia tvarka bus. Siaip ji ganetinai griezta, bet uztat kazkokia tvarka yra. Pramusineja pinigus, pernai metais ir visiskai baisios skalbyklos padare dar viena muzikine salyte labai jaukia ir grazia Aukletojos - yra visokiu, bet didzioji dalis yra tikrai nuosirdziai dirbanciu. Todel mano manymu svarbiausia yra aukletoja, o ne tai, kad tvora paluzusi ar panasiai. Del priemimo: kalbetis jau reiketu dabar ir jau konkreciai nurodant pas kokia aukletoja noretum. Siaip yra neoficialus paramos prasymas, bet visi pinigai yra panaudojami darzelio renovacijai. Tokios kaip 'stafkes' nera.
Mes pakeiteme darzeli ir dabar esame Delfinukyje.
Turiu pasakyti, kad tai, jog vedeja praso pagalbos darzeliui yra normalu, juk savivaldybe pinigu neskiria net tualetiniam popieriui, o kur jau remontui. Zinau darzeliu, kur vedejos prasydavo "Sarmos" cekiu, o cia aisku, kad padedi darzeliui.Beje, vaikas eina noriai ir su vaikais sutaria gerai, kas siaip man labiausiai kele baimiu
gal pats darzelis ir nieko, atejus uzsirasyti pirmas klausimas: kur tevai riba, kuo paremt galit, ar finansines galimybes leistu ta ir ta, vienu zodziu kisininke, ir tai ne mano vienos nuomone! nes aplinkui darzeli gyvenantis zmones vaikus leidzia i kitus, del auklejimo ir kisininkavimo!
Sveikos visos mamos. Mano dukra lanke darzeli "Delfinukas" nuo 4 metu. Siais metais jau keliaus i mokykla. Per ta laika tikrai neturejau jokiu problemu su tuo baiseinu. Eidavo 3 kartus i savaite ziema vasara. O dar ir sestadieniais kartais. Galima sakyti - nesirgo. Juk sloga - tai ne liga
Net nenoriu klausyti, kad vaikai kaip nors buvo nepriziureti ar panasiai. Jei kas nori pakalbeti, tai prasom Sekmes visoms Jurate 8 674 73305 juuu@xxx.lt
Mes lankėme lopšelį Kaune - buvo tikras košmaras, pasilikdavo dukra tik su baisiausiom isterijom. O kai persikėlėm į Vilnių, mum rekomendavo Delfinuką vien dėl baseino. Vedėja paprašė paramos pirmiausia - bet užpildėm visus popierius tvarkingai su parašais, bent jau žinau, kad mano vaikui ir išleido. O dukra į lopšelį su malonumu eina, vakarais kartais vos namo ištempiu. Pilna gražiausių žaislų, puikus remontas - be abejo, vedėjos veiklumo dėka. Esu labai patenkinta Delfinuku.
a dirbau viena menesiuka siame darzelyje...eina sau jauciausi kaip buvau mazyte ir lankaiu savo darzely...viduje taip negrazu...viskas traska...aplinka irgi baisi...valgys tai fujj...palyginus su kitu darzeliu kur mano mama dirba..ten isvis paligynys...viskas suremontuota..aplinka
QUOTE(Sweetstrawberry @ 2005 06 29, 14:06) a dirbau viena menesiuka siame darzelyje...eina sau jauciausi kaip buvau mazyte ir lankaiu savo darzely...viduje taip negrazu...viskas traska...aplinka irgi baisi...valgys tai fujj...palyginus su kitu darzeliu kur mano mama dirba..ten isvis paligynys...viskas suremontuota..aplinka Nu zinai, sweetstraberry, pavarei, tai kaip ispaikusi mergiukste, kuri mol labai daug zino ir nusimano... viskas negrazu, viskas neskanu... visi tokie anokie, o tu ir tavo mamos darzelis dieviski... Tu bent isivaizduoji kiek pinigu kainuoja atremontuoti grupe? Ar tu bent zinai kaip ir kur tame darzelyje vaiksto pinigai? O as zinau. Kiek pinigeliu yra gaunama, tiek yra investuojama i remontus, kuriu gal tu ir nepastebi ir nematai. Ar tikrai ja tau taip visos grupes negrazios? Jeigu taip teigi, tai turiu pasakyti, kad nevaiksciojai po darzeli. Del patalyniu ir skalbimu, bei skalbyklos darzelyje. Kad jau dristi taip rasyti, tai tau pries gerus 1,5 metu reikejo pamatyti ta patalpa, kurioje vyko skalbimai ir kuriai svietimo skyrius ne grasio neskyre. Tavo ziniai, tuo klausimu buvo surinktas tevu komitetas ir buvo nuspresta, kad neverta investuoti nezmonisku lesu i tos patalpos atnaujinima, geriau vaikams irengti jaukia salyte, kur jie gales uzsiimineti sportais, sokiais ir panasiai. O patalyne tikrai nera toks jau kosmariskas dalykas, kad tevai negaletu patys isskalbti. Beje, tie, kas tikrai negali, ju vaiku patalyne isskalbia darzelyje. Beje, is ko darzeliui susiremontuoti, jeigu pernai skirti 2 proc. pasimete kazkur svietime ir darzelis ju negavo. Del to paties reikalo buvo nepatingeta ir sukurtas paramos fondas, i kuri teveliai gali tiesiai pervesti pinigelius, o esan reikalui visada gali paprasyti parodyti kur jie yra isleisti. Taip, kad is pradziu normaliai issiaiskink padeti, o paskui varyk. Labai noreciau paziureti ka tu darytum jeigu butum tos vedejos viteoje.
O, beje, kad ir ka tu sakytum, parodyk man bent viena darzelio vedeja, kuri darzelio vaikams suorganzuotu vasara stovykla prie juros. Labai abejoju ar tavo mamos prabangus ir kvepiantis darzelis tai kada nors darys.
Bet bet kokiu atveju, tegu jis bus toks grazus, skanus ir nesmirdintis. Sekmes tau rasti darba tokiame.
Nu jau, galiu pasakyti, kad buvau ne vienoje plaukimo pamokoje ir maciau, kaip vaikai eina plaukti, maniskis per puse metu ismoko pats plaukti, o jam 5 metai.
Vedeja, jei ir praso paramos, tai aiskaii, kam ir ko reikia, su visais cekiais ir nieko sau i kisene, man negaila, tureciau daugiau laiko, pati gal nuslifuociau sales grindis, ar isklijuociau plyte;emis baseina. Baseinas tikrai nesmirdi, gal persirengimo kambariuose dregniau, nes patalpos nepritaikytos tokiam tikslui ir nepakankama ventiliacija. Maista, galiu pasakyti, pati valgiau ir nieko slykstaus nemaciau ir nepajutau. Man tik idomu, kokia ten to nuostabaus kvepiancio darzelio kaina? kaip turinti patirti su darzeliais, tiek privaciais, tiek valstybiniais, galiu pasakyti ir manau, daug mamu man pritars, kad vienas svarbiausiu komponentu gero darzelio yra - nuosirdumas su vaikais. Nemanau, kad visa grupe vaiku pultu staiga apsikabinti direktore, jei ji ten juos skandintu. Vaiko nepriversi suvaidinti netikru jausmu. Taip as sutinku, kad gal materialine baze to darzelio prastesne, bet mano vaikui patinka zaisti ir su pagali ar kastonais, o nebutinai ten barbe ar kox robotas transformeris. Patalyne, noriu atsinesu pati, noriu iskalbiu apti. As matau, akd mano vaikas psichologiskai daug geriau jauciasi nei dviejuose privaciuose ir viename valstybiniame darzelyje.
Sveikos mamytes
Mes pradejome lankyti si darzeli ir noreciau paklausti kiek mokate uz darzeli
Užrašiau savo pupą į Delfinuką - į varliukų grupę pas auklytę Violetą. Gal kas nors pas ją lanko, lankė, lankys. Pakomentuokit
Beje, kiek tos paramos reikėtų pervesti? Nelabai iš užuominų supratau.
Mes grupeje rinkome uz menesi 10 lt, kadangi reikia perdazyti tualeta, tai surinkome iki nauju metu, t.y. 40 lt iki nauju metu. Uz tuo pinigus perka ir higienos priemones ir lavinimo priemones.
As pati asmeniskai manau, kad paremsiu grupe gal radiatorium, nes darosi vesu, kol nesildo ir reikia kur padziovinti ranskluoscius ir maudymukus. Sia kaip aks gali prisideti.
Aš "parėmiau" į saskaitą, kurią man davė direktorė. Sakė, kad sudėjo plastikinius langus naujose drabužinėse prie baseiniuko ir reikia lizingą mokėti.
Tai kaip ten visgi vaikučiams sekasi? Papasakokit. Su nerimu laukiam pirmadienio
Sveikos,
mums dabar darzelyje sekasi gerai. Labai dziaugiuosi, kad mano vaika aukletojos nuosirdziai myli, bent jau jis jas tikrai (o jis isrankus zmonems) negana to is kitos grupes dar yra seiminine Irena, kurios jis labai klauso ir gerbia. Matau, kaip vaikas daro pazanga tiek klausymo, tiek elgesio, nors vedeja nera labai laiminga, kad jis po medzius karstosi. dabar salu darbe ir mastau, akd tuirbut paremsiu grupe kokiu radiatorium, nes jiems ten ir ranksluoscius reik sildyti ir patalpas, kol ijungs centrini, vis delto vesoka. Pas mus grupeje aukletoja Marina, o kita pagyvenusi, labai gera, bet vardo nezinau QUOTE(Carmen @ 2004 08 24, 12:38) Lankėme Delfinuką, baisu... Tik ir žiūrima kad, kuo daugiau pinigų iš tėvų išmelžti, Pliusai 1.Baseinas, 2.Vaikas išmoko plaukti, Minusai 1.Atėjusi vaiką pasiimti 18 val radau jį su išgėrusiu sargu, 2.Auklėtojų paviršutiniška priežiūra ko pasekoje traumos ir pan. (mano vaikui šiame darželyje buvo sulaužyta ranka, koja (pirma pagalba nesuteikta), buvo išgasčio priepolis kai auklėtoja sudavė per rankas už pirštuko čiulpimą...) Aš savo kito vaikučio už jokius pinigus ten neleisčiau. Tiesa priima p. vedėja tik kišį gavusi.
Ingakalni, tu nueik ir paziurek. As galiu apsakyti, kad turime didele tiek valstybiniu, tiek privaciu darzeliu patirti ir siame darzelyje mano siiap jau sunkaus charakterio vaikui geriausia. Aukletojos labai nuosirdziai dirba ir sportinis isikrovimas manau jam padeda islieti begaline energija, kuri kituose darzeliuose buvo man aiskinama kaip "nenormalumas".
Vedeja ima ne kysi. Kysis, kai perki vedejai sarmos ceki, o kai perki grindu laka, ar tapetus, tai parama darzeliui, kuriame bus ir tavo vaikas.Puikiai zinau darzeliu, kur manes vos ne atviru textu prase kysio vedejos, bet tai buvo konkreciai prasoma pinigu, kad atsirastu vieta vaikui darzelyje, kuriam jis ir pagal gyvenama vieta priklause. Taip, kad geriau paziureti, pakalbeti ir pamatyti, kaip vaikai atrodo grupese. Pvz. mano vaikas viename privaciame darzelyje buvo laiminga iki tam tikro laiko ir finansavimas cia niekuo detas, jei aukletojos santykis su vaiku pasidaro formalus. QUOTE(Alchemie @ 2005 10 13, 14:02) Pas mus grupeje aukletoja Marina, o kita pagyvenusi, labai gera, bet vardo nezinau Įtariu Jūs vyresnių grupėje. Maniškė - mažiukų - Varliukų Mano pagrindinis reikalavimas darželiui yra kad mano vaikui būtų gerai. O tai pirmiausia priklauso ne nuo basenų, patalpų, o nuo auklėtojų. Patalpos Delfinuke - nieko ypatingo. Gana senoviškas ir "pasidėvėjęs" darželis. Maniškė kol kas tik pratinasi, tai ašarų ryte upeliai teka. Bet atrodo, kad grupėje vaikai draugiški, per daug vienas kito neskriaudžia. O kaip ten tos auklėtojos, labai norėčiau pamatyti.
Mano dukra Delfinuką lankė tik mėnesį
Nežinau kiek kalta aplinka ir auklėtojos, kiek jos pačios sunkus charakteris, bet vaikas ten nepritapo Tik mane šokiravo požiūris. Kai paklausiau kaip čia vaikai lavinami, kokie būna užsiėmimai, pamokėlės (be baseino), man atsakė "na ką čia juos mokinsi, koks gi tas jų intelektas" Taip atsakė auklėtoja Kai rašiau prašymą priimti į darželį, vedėja kalbėjo visai kitaip Taip, kad gal ta vedėja tikrai gera, tikrai pasišventusi tam darbui, bet auklėtojos tai toli gražu ne visos
Draugės vaikas irgi kažkur tik mėnesį lankė
Siaip ten su jais ir dainuoja ir soka ir manksta daro, vyresniukai ir pratybu sasiuvinius turi, kur jie spalvina ir pan.
Maniskis irgi sunkaus charakterio, vat su geresne baze "Lakstingaloje" neistverem, po 2 metu isejom, nes mane uzgrauze aukletoja, o vaika grupes vaikai..o cia gerai..tikiuosi nereikes pervesti i kita darzeli del logopediniu bedu
Ką mačiau mažuliukų grupėje, tai muzikos pamokėlės numatytos 2 k. per savaitę. Tik dar nežinau, ką per jas daro. Mano manymu, viskas priklauso nuo auklėtojos - kas jai draudžia su vaikais knygeles paskaityti, ratelį pažaisti?
Nežinau, gal labai būsiu ne į temą, bet pasigedau daržely magnetofono Kitas dalykas man labai įdomus tai tas trumpesnis auklėtojų darbas... Na, mūsų atveju tai viskas OK - maniškei labai patinka ta mergina, kuri ateina išleisti auklėtojas. Bet pati sistema įdomi
Tai visuose darzeliuose taip yra, viena dirba nuo 7 ryto iki kokiu 15, o paskui kita ja isleidzia iki darbo pabaigos, kita diena ta kur isleido sedi nuo 7 ryto ir pan, nes ju darbo diena, taigi neprasideda kaip musu nuo 8 iki 17.
Del magnetofono, tai manau, kad dalinasi, nes as nesiau irasytus CD su liaudiskom dainom vedejos prasymu, kad grupese vaikai galetu paklasuyti ir pasimokyti. o gal aukletoja ratelio ir paskaitymo knygeles nevadina to pamokelemis ir lavinimu? Mano supratimu lavinimas tai kai moko anglu kalbos, skaiciuoti ir t.t. nes dabar kai jau yra darzeliu su pamokelemis, tai zaidimu rateliuose, pirstu manskteliu nebevadina taip, viskas kaip savaime suprantama dienos programa.
O aš galėčiau papasakot iš asmeninės patirites, aš pati tą darželį lankiau, tiesa tai buvo prieš 15 metų tai mano pasakojimai gal ir ne visai aktualūs. Šiaip mano prisiminimai tikrai geri apie patį darželį, labai patikdavo baseinas (kaip tik mano laikais jis ir atsirado). Auklėtoja tikrai buvo labai nuostabi, tik va nepamenu tiksliai jos pavardės, lyg tai Čepienė ar pan., įdomu ar dar dirba. Direktorę mes visi labai mylėjom, vos pamatę bėgdavom apsikabint, tik jau žvairos seselės baisiai bijojom. Buvo dar tokia faina moteriškė Onutė, tik nezinau kokios jos pareigos buvo, bet mums ji irgi baisiai patiko, o mėgstamiausia visų vieta buvo rūsys, bet jau ten patekdavo tik išrinktieji. Aha, suprantu, skamba baisiai, bet ten mums būdavo tikras rojus, nes ten palyginus nedidelėj patalpoj buvo tiek žaislų ir tokių visokių nematytų (grupėse tokių fainų nebūdavo). Įdomu kaip tai reikėtų suprast? Teko pries porą metų lankytis "Delfinuke", vaizdelis tikrai kitas, viskas labai pasikeitę, pagražėję, tik va kvapas korodiuje tarp dviejų korpusų man pasirodė toks pažįstamas iš vaikystės... O gal pasivaideno?
Oi, kažko aš čia į prisiminimus nuklydau Žodžiu, man šitas darželis patiko tiek vaikystėje tiek ir dabar patinka, iš pažystamų gerų atsiliepimų girdžiu. Ir nesvarbu, kad gal ir tvora vietom kreiva ir aplūžus (vietom ir iš senų lovų padaryta). Vat.
Pas mus grupeje vaikai tevu, kurie patys lanke ta darzeli..vis delto kazka tai sako. Nezinau kaip kuriose grupese aukletojos, bet musiskes geros.
Beje, del magnetofonu, tai yra keli ir dalinasi. Antradieniais is Kauno atvaziuoja tokia mergina, kuri muzikos vaikus moko per zaidimus, tai aks atvaziuoja vaiko pasiimti apie 18 val. vaikai ka tik buna baige tuos uzsiemimus. Taip, direktore kartais sakyciau tevams vis pasakoja, reklamuoja, ka ji padare, ka reikia padaryti, bet manau, akd tai tiesiog ir charakteris ir sukimasis is padeties. pas mus grupeje pakeite grintis i laminata, apsiltino..grazu, ne linoleumas ir silciau ir man negaila, kad mes tam davem pinigu. Juolab, kad mano vaikis su staliumi praleido visa diena, nesitrauke ne per metra, taip jam idomu buvo.
Sveikos,
As irgi planuoju vaika leist i si darzeli. Girdejau, kad jis skirtas alergiskiems vaikams, kad mityba pritaiko specialiai pagal kiekviena vaika, ar tiesa? Mums tai labai svarbu. Ir nuo keliu metu priima vaikucius?
Dagniuska sveikute
Mes lankom si darzeli ir kol kas nesiskundziam. Lopselinej grupej labai superines aukletojos, tikrai atsidave vaikams. Priima i lopsiuka nuo metuku, del spec. mitybos tikrai nezinau, reiktu pasiteirauti pas vedeja Tai gal dvi Dagnes lankys ta pati darzeli
Kiek vaikų grupėse gal galit pasakyt?
Lopselinese maziau, darzelinese daugiau. Pas mus per kaledu vakarlei buvo 17 vaikau, bet ziema, tai ne visi vaiksto, kartais visi, kartais maziau. Nors aisku alaso ir nuo 2 gali uztekti
Mano dukrytė nuo 1,5 metukų lanko šitą darželį. Atsiliepimai kuo geriausi
Dabar esame kitoje grupėje. Naujos auklėtojos irgi labai geros. Kaip dėl maisto, tai suprantu, kad valdiškas maistas niekada nebus super geras, nu bet kaip nekeista mano dukra jį puikiai valgo, nors namuose valgymas mums yra didelė problema Kiek žinau iš savo ir kelių atvejų, tai priimant į darželį prašoma jį paremti. Konkrečiai suma nenurodoma, t.y. kiek galite, tai aš pervedžiau 100lt. Labai malonu, kad tai ne vedėjai į kišenę, o darželio reikmėms. Draugės, kurios vedė savo vaikus į kitus darželius taip pigiai neapsėjo - viena mokėjo 400 lt., kita - 300 lt. ir davė grynais vedėjau, be jokio popieriuko, todėl manau tie kas vadina Delfinuko vedėją kyšininke, gerokai perdeda O šiaip kiekvieną mėnesį renkame po 10 lt. žaislams ir lavinimo priemonėms. Ir grupė mūsų tvarkinga ir visai nebaisi Bet manau svarbiausias rodiklis yra tai, kad atėjęs pasiimti vaiko, pusę valandos turi maldauti , kad rengtųsi ir eitų mano
Sveikos mielos mamytes, apie šį darželį galiu pasakyti iš savo patirties, kad jis puikus tai tikrai. Pati jame augau ir galvoju savo mažąją cia vesti, jeigu pavyks tai pas tas pačias auklėtojas, kurios prižiūrėjo mane, nes jos vis dar čia dirba, nors praėjo nemažai metų,mes vis dar palaikome ryšius.
Vienas trūkumas darželio, tai jo nekokia aplinka,
Dabar darželyje, kiek žinau, yra vėjarupė, bet įdomų kokios grupės jau susirgo, kiek ir kokio amžiaus vaikai?
O, idomu, nes siaip nieko negirdejau. reiks ryt paklausti aukletoju, o gal bus parasyta. Siaip jau tai as laukiu, kada maniskis susirgs, nes kiek sykiu aplinkui ji sirgo, jis ne sykio neuzsikrete. Siaip geriau, kad maziukas persirgtu
Ar sužinojote ką nors gero?
Klausiau aukletoju, bet sake, kad niekas neserga, siaip jau turetu buti tada informuotos grupes (bent jau roto viruso atveju buvo parasyta ir pasakyta) Tai matyt tik antis
Grupėje "Delfinukas" serga trys vaikai, amžius 4 m.
Nu maniskis ir yra Delfinuko grupeje, bet aukletoja nieko nezino apie vejaraupiais sergancius ir musu grupeje ner keturmeciu..gal cia tik grupes pavadinimas, bet kitas darzelis
Bent jau ketvirtadieni kai klausiau, nieko nezinojo. Nu ryt liepsiu dar vyrui paklausti.
Mano abu vaikai lanko Delfinuka. Aukletoju galiu pasakyti yra visokiu... Deja... Bet apie vedeja galiu tik gerai atsiliepti. Ejome be isankstinio uzsirasymo. Kaip jau kazkas minejo vedeja praso paremti darzeli, bet visos paramos aisku kur pasideda, jei grupej grindims, tai reiskias bus grindys. Jei neturi dazu, tai gali dazu, o ne pinigu paprasyti. O pinigines paramos tik i saskaita arba po parasu... Kad paremei darzeli. Visi vaikai ja pazysta ir ji visus vardais pazysta. Ir saldainiais ir staigmenom nuolat dziugina. Ji tikrai darzelio siela. Daugiau tokiu svietimo sistmoje
QUOTE(coliuke115 @ 2006 03 31, 17:06) Mano abu vaikai lanko Delfinuka. Aukletoju galiu pasakyti yra visokiu... Deja... Bet apie vedeja galiu tik gerai atsiliepti. Ejome be isankstinio uzsirasymo. Kaip jau kazkas minejo vedeja praso paremti darzeli, bet visos paramos aisku kur pasideda, jei grupej grindims, tai reiskias bus grindys. Jei neturi dazu, tai gali dazu, o ne pinigu paprasyti. O pinigines paramos tik i saskaita arba po parasu... Kad paremei darzeli. Visi vaikai ja pazysta ir ji visus vardais pazysta. Ir saldainiais ir staigmenom nuolat dziugina. Ji tikrai darzelio siela. Daugiau tokiu svietimo sistmoje Coliuke115, o tavo mazasis kartais ne lopseline grupe lanko. Gal musu vaikai i ta pacia eina?
Beje, šį pirmadienį (04.10) darželyje "Delfinukas" bus kažkas panašaus į atvirų durų dieną. Mano merginos grupė rengia pasirodymą, bus paskaitos ir kt.
Mums darželyje jau paskutinė vasarėlė teliko. Bet, manau, vaikams tikrai geri prisiminimai išliks ilgam |