Sveikos mamytes Mano mazoji pradejo lankyti si darzeli, kaip supratau kartu su Dagne grupeje yra Mes sitam darzeli baseiniuka lankeme, todel kazkaip ir toliau nusprendeme jame likti ir ji laikyti, tai kolkas viskas patinka, tik va bendros tvarkos dar nesupratau. Buciau labai dekinga jei Dagnes mamyte ar kokia kita mamyte man i az parasytu. Kolkas supratau tik kad reikia atnesti sausainuku ar kitu uzkandziu maziesiems, lyg ir patalynes antra komplekta reikia pasisiuti ir paskui kiekviena savaitgali ji issiskalbti. Labai sunku suprast, nes auklytes tik kazkokiom uzuominom metosi, pasakytu viska ir butu aisku, o tai as turiu jas kalbinti kad ka pasakytu Bukit geros parasykit
Dagnytesmama
2006 04 12, 18:08
Strika, parasiau tau i AZ O kaip tavo mazyliai sekasi darzelyje?
QUOTE(Dagnytesmama @ 2006 04 12, 19:08) Strika, parasiau tau i AZ O kaip tavo mazyliai sekasi darzelyje? Aciu sekasi kasdien vis geriau  sian net atskyra kambari gavo, t.y. nutare kad jai rubineje linksmiau, tai sau viena ir prasikrapste ten, matyt dar prisibijo didesniu vaiku. Geguze zadejo didesniuosius iskelti i vyresniuju grupe, tai gal tada jegos apsilygins, nes berniukai gana museikos, tai maniske dar nelabai pripratus kad kas ja stumdytu  Mergytes tai visos ten labai ramios ir draugiskos  labai graziai zaidzia, padeda auklytem susitvarkyti su mazaisiais Ziuriu taviske jau nemaza, greit dvieju metuku bus
bedugne
2006 04 13, 12:58
Galvojau savo maziu vesti i si darzeli, bet... Apylinkes daktare pasake, kad jis-prasciausias visoj apylinkej, didziausias sergamumo lygis jame, lovu trukumas(nes apskaiciuota, kad puse vaiku visad turi sirgti  ). Nezinau, kiek tame tiesos, bet eisim i kita darzeli. O vedeja ta...Bendravau as su ja.Sovietinio sukirpimo.Nuejom 1 k. i ta baseineli, vedejai sumokejom uz menesi i prieki(uz baseina), bet neisim daugiau  ... Reketas nuo pirmo karto  . Aukletoju nemazai pagyvenusiu, be jokios sypseneles veide  .Tik vedeja pamaciusios , visos dirbtinai "nusvito"  . Gal tik man tas darzas toks nekoks pasirode, nzn. O vaikuciu vardus vedeja laaaabai daznai painiojo, kiek maciau ir girdejau.Cia tarp kitko
Dagnytesmama
2006 04 13, 17:28
Bedugne, nezinau kiek tame tiesos kiek melo, taciau mes einame i si darzeli, nors jis mums toli nuo namu  . Vedeja prie manes dar niekada mano vaiko vardo nesupainiojo, o jeigu ir supainiotu, tai tame nieko blogo nematau Musu aukletoja yra pagivenusi, taciau labai nuostabus zmogus, geresnes aukletojos as neysivaizduoju  . O vaikai ja tiesiog baba vadina. MUms geras sitas darzas, o jums galbut geriausias kitas. Svarbiausia manau, kad jusu leliukai ten gerai jaustusi.
QUOTE(bedugne @ 2006 04 13, 13:58) Galvojau savo maziu vesti i si darzeli, bet... Mes lankem baseineli  jau tada vaiko varda atsimindavo, nors kai maziuke buvo tai kartais ir sumaisydavo, bet tikrai ne is blogos valios, labai daug tuo metu maziuku leliuku plaukiojo tai jai sunku buvo visus isiminti, bet kai isimine tai iki sol nepamirsta O kad sumokejote uz baseina ir nejote tai cia jusu paciu kalte, is kur jai zinoti kad daugiau jus neisite  siaip galima ir uz karta susimoketi  Ar jus norite uz dyka eiti? Reketo cia nematau Del aukletoju kol kas nieko negaliu pasakyti (atrodo neblogos), bet reikia laiko, is pirmo zvilgsnio sunku ka nuspresti
Alchemie
2006 04 17, 11:23
Del aukletoju, tai galiu pasakyti, kad yra super geru ir yra ne tokiu, cia dar nuo vaiko priklauso. Laimei, maniskis yra grupeje, kur viena aukletoja, jam kaip mociute. jis labai ja myli ir ji myli ir manau, kad didele pazanga bendravimo ir socialumo pasiekta tik jos deka, nes viska dare su meile ir tai tiesiog matosi is vaiko reakciju. O kai iejus i grupe vedejai vaikai supuola ja apkabinti, manau, kad niekas neprivers to daryti vaiku, jei tai ne nuosirdu. vedeja, kaip ukio vedeja yra viena, o santykis su vaikais yra kita. O vadovauti darzui, kai is tikro neskiriami pnigai net tualetiniam popieriui, tai yra vis delto sudetinga
Mefkiukas
2006 04 19, 14:39
Mums irgi arčiausiai yra šitas darželis. Gal kas žinote kokie ten reikalavimai, nuo kokio amžiaus priima, ar yra ten vietų? Prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Mano mažiui rudenį bus du metai, kažin ar yra šansų ten pakliūti?Nors mums gydytoja rekomandavo, kiek įmanoma ilgiau laikyti vaiką namuose, nes sako kai pradeda eiti į darželį, tai paprastai serga ir serga... Papildyta: Mums irgi arčiausiai yra šitas darželis. Gal kas žinote kokie ten reikalavimai, nuo kokio amžiaus priima, ar yra ten vietų? Prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Mano mažiui rudenį bus du metai, kažin ar yra šansų ten pakliūti?Nors mums gydytoja rekomandavo, kiek įmanoma ilgiau laikyti vaiką namuose, nes sako kai pradeda eiti į darželį, tai paprastai serga ir serga...
bedugne
2006 04 19, 14:55
QUOTE(Dagnytesmama @ 2006 04 13, 18:28) MUms geras sitas darzas, o jums galbut geriausias kitas. Svarbiausia manau, kad jusu leliukai ten gerai jaustusi.  Parasiau tai, ka teko isgirsti.Ir viskas.Kaip yra is tikruju, nezinau, nes mano vaikas nelanke ir nelankys sito darzelio.  Dziaugiuosi, kad jusu vaikuciams ir jums jis patinka
bedugne
2006 04 19, 15:10
QUOTE(Strika @ 2006 04 14, 10:19) O kad sumokejote uz baseina ir nejote tai cia jusu paciu kalte, is kur jai zinoti kad daugiau jus neisite  siaip galima ir uz karta susimoketi  Ar jus norite uz dyka eiti? Reketo cia nematau Sumokejom uz menesi i prieki, nes galvojom lankyti baseineli.Bet... Vedeja iskart pasake, kad jei lankysim ju baseineli, vaika i darzeli priims be eiles Baseino vanduo nechloruotas.Tai vaikams gal ir gerai(i akis, burnyte chlorkes nepakliuna), bet juk visos salygos veistis visokiom bacilom ir vieniems nuo kitu pasigauti ligas :hmCia siaip, pamastymai... Na, sekmes visiems vaikuciams
QUOTE(bedugne @ 2006 04 19, 16:10) Sumokejom uz menesi i prieki, nes galvojom lankyti baseineli.Bet... Vedeja iskart pasake, kad jei lankysim ju baseineli, vaika i darzeli priims be eiles Baseino vanduo nechloruotas.Tai vaikams gal ir gerai(i akis, burnyte chlorkes nepakliuna), bet juk visos salygos veistis visokiom bacilom ir vieniems nuo kitu pasigauti ligas :hmCia siaip, pamastymai... Na, sekmes visiems vaikuciams mus prieme be jokios eiles  o kad sumokejot ir manet lankysit, o nelanket cia jau jusu beda... einant i sporto kluba ar kitur, jei susimoki tai viskas, tau niekas pinigu negrazina, o kodel cia turi buti kitaip? O kad nechloruotas manau, kad labai gerai. Mano dukryte lanke si baseina, o juokingiausia, kad susirgdavo tada, kai i baseina neidavom (keliones, sventes ir pan.)  o kai eidavo reaguliariai ne karto  cia siaip pamasymui...
bedugne
2006 04 20, 12:32
QUOTE(Strika @ 2006 04 20, 13:10) mus prieme be jokios eiles  o kad sumokejot ir manet lankysit, o nelanket cia jau jusu beda... einant i sporto kluba ar kitur, jei susimoki tai viskas, tau niekas pinigu negrazina, o kodel cia turi buti kitaip? O kad nechloruotas manau, kad labai gerai. Mano dukryte lanke si baseina, o juokingiausia, kad susirgdavo tada, kai i baseina neidavom (keliones, sventes ir pan.)  o kai eidavo reaguliariai ne karto  cia siaip pamasymui... Mokejau uz baseina, nes(kartoju  )-mums vedeja pasake, kad eile, i darzeli priims be eiles tik tada, jei lankysim ju baseina.Nesiparinu ir neverkiu del tu keliasdesimt litu.Esme cia kita O prie ko cia chloruotas ar nechloruotas vanduo ir persalimo ligos?
QUOTE(bedugne @ 2006 04 20, 13:32) As tik prasiau savo patirti  o tau jau sprest ar vaika vesti i darzelio baseina ar ne. Tu parasei, kad nechloruotame vandenyje daugiau ligu, sutinku  bet mes kazkodel tom ligom nesigome  tai gal tas vanduo ne toks ir blogas O i chloruota baseina as savo 2men. vaiko nevesciau tai kas tada lieka? kaip toje patarleje: "bijai vilko neik i miska"
Alchemie
2006 04 20, 13:30
QUOTE(Mefkiukas @ 2006 04 19, 15:39) Mums irgi arčiausiai yra šitas darželis. Gal kas žinote kokie ten reikalavimai, nuo kokio amžiaus priima, ar yra ten vietų? Prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Mano mažiui rudenį bus du metai, kažin ar yra šansų ten pakliūti?Nors mums gydytoja rekomandavo, kiek įmanoma ilgiau laikyti vaiką namuose, nes sako kai pradeda eiti į darželį, tai paprastai serga ir serga... Papildyta:Mums irgi arčiausiai yra šitas darželis. Gal kas žinote kokie ten reikalavimai, nuo kokio amžiaus priima, ar yra ten vietų? Prieš kiek laiko reikia užsirašyti? Mano mažiui rudenį bus du metai, kažin ar yra šansų ten pakliūti?Nors mums gydytoja rekomandavo, kiek įmanoma ilgiau laikyti vaiką namuose, nes sako kai pradeda eiti į darželį, tai paprastai serga ir serga... Cai aisku gydytoja labai gera... maniskis pvz. nustojo sirgti, nes nuejes i darza nebelakstydavo nuogas ir basas, o namie iki 3 metu neislaikydavau jo apsirengusio, tik aprengi, po pusvalnadzio vel nuogas laksto.
Katerina.S
2006 04 26, 14:35
Tiek blogu dalyku perskaiciau apie si darzeli, bet vistiek nutariau su vyru nueit ir paziuret kaip is tikruju. Nors aplinka is tikruju laaaabai baisi, mes lankem darzeli "Ruta" Zirmunuose, ir Zveryne, tai yra su kuo palygint. Pirma karta vedeja buvo maloni, viska parode, ir iskarto dave suprast, kad darzeliui reikia nemazai "musu" lesu  . Antra karta, po savaites, nuejau su drauge, jau uzsirasyti Baisu!!!  Be kysio i tave ziuri, kaip i priesa. Reketas, ne tas zodis. Iskarto pasake kad vietu jau nebera, ir paklause ar as su vyru dirbu  Kai pasakiau, kad vyras dirba, o as dabar isejau i dekreta, paaiskino, kad vieta gali atsirasti, ir pakiso uzpildyti 2% pajamu mokesti  Ir kad vienas is tevu tures lankyti baseina kiekviena sestadieni Ne, as nieko pries, jei reikia paremt darzeli. Visur darzeliose renkami pinigeliai zaislams ir visokems reikmenims, ir cia normalu. Bet gi ne taip naglai!!! Zodziu, nei uz ka neleisiu savo vaika i sita darzeli!
Renacita
2006 08 29, 17:58
Mes del viso pikto taip pat esame uzsirase i sita darzeli, bet tikiuosi i ji eiti neteks. Kai pazistami papasakojo apie tevus izuliai reketuojancia vedeja, nesinorejo tiketi, bet is jusu pasakojimu supratau, kad tai tiesa. Idomu, kaip gali buti, kad nera vietu, o vos teveliai susimoka iskart vietu darzelyje atsiranda. Cia tiesiog apiplesinejimas vidury baltos dienos! Gal tos, kurios taip liaupsina vedejos nagluma galetu patarti tiems teveliams, kurie vos pragyvena is savo uzdirbamu pinigeliu, is ko dar remti darzeli. Kaip supratau sita savanoriska parama sitame darzelyje yra PRIVALOMA! Panasu, kad sita vedeja dar neuzsirove ant rimto zmogaus, kuris jau ja moketu patvarkyti ir pastatyti i vieta. Manau, kad kiekviena vedeja moketu ka nors suremontuoti is svetimu pinigu. Va kodel jinai nesugeba surasti siaip sponsoriu arba pramusti is savivaldybes, kad tokia sauni. Jos naglumu ir izulumu stebisi net kitu darzeliu vedejos.
Eglynelis
2006 08 30, 14:26
Na, merginos, jus ir ziaurios. Tokia nuostabi vedeja: visam Vilniu, o ir turbut vioj Lietuvoj nerasi!  Teko ir man su ja tureti reikalu. Is pradziu teko isklausyti, koks jos nuostabus darzelis, paskui, kokie nuostabus teveliai, kurie ji remia, tada pasake, kad jau nuo kitos savaites galesim pradeti lankyti, o galiausiai pakiso paramos ceki. Kai paklausiau, ar mes privalom sita darzeli remti, atsake, kad darzelyje vietu nera. Sita pokalbi, kuris buvo netrumpas, as isirasiau i diktofona. Tai manau, kai nebusiu tokia uzsiemusi kaip dabar ir busiu labai pikta, bet neturesiu ant ko ta pykti islieti, pasirupinsiu musu didziai gerbiama vedeja. Berods yra Baudziamajame kodekse toks straipsnis apie turto prievartavima is kito asmens. Taigi miela ponia, laikyk spygas, kad man niekas nuotaikos nesugadintu  Nes tavo darbo metodai mane ziauriai nustebino. Tokios naglos bobos dar neesu maciusi. Manau, mamkos, metas suvienyti jegas ir ja gerai papurtyti
Ogo! Gerai tu čia pavarei!  Reikia vienakart į vietą pastatyt  Nes naglumas aukščiausio laipsnio Mes dar vis daržo neišsirenkam, o jau greit rugsėjo 1. Dar mąstysiu
Katerina.S
2006 08 31, 08:18
QUOTE(Eglynelis @ 2006 08 30, 15:26) Na, merginos, jus ir ziaurios. Tokia nuostabi vedeja: visam Vilniu, o ir turbut vioj Lietuvoj nerasi!  Teko ir man su ja tureti reikalu. Is pradziu teko isklausyti, koks jos nuostabus darzelis, paskui, kokie nuostabus teveliai, kurie ji remia, tada pasake, kad jau nuo kitos savaites galesim pradeti lankyti, o galiausiai pakiso paramos ceki. Kai paklausiau, ar mes privalom sita darzeli remti, atsake, kad darzelyje vietu nera. Sita pokalbi, kuris buvo netrumpas, as isirasiau i diktofona. Tai manau, kai nebusiu tokia uzsiemusi kaip dabar ir busiu labai pikta, bet neturesiu ant ko ta pykti islieti, pasirupinsiu musu didziai gerbiama vedeja. Berods yra Baudziamajame kodekse toks straipsnis apie turto prievartavima is kito asmens. Taigi miela ponia, laikyk spygas, kad man niekas nuotaikos nesugadintu  Nes tavo darbo metodai mane ziauriai nustebino. Tokios naglos bobos dar neesu maciusi. Manau, mamkos, metas suvienyti jegas ir ja gerai papurtyti 
DvigubaMama
2006 08 31, 23:11
QUOTE(Eglynelis @ 2006 08 30, 15:26) Na, merginos, jus ir ziaurios. Tokia nuostabi vedeja: visam Vilniu, o ir turbut vioj Lietuvoj nerasi!  Teko ir man su ja tureti reikalu. Is pradziu teko isklausyti, koks jos nuostabus darzelis, paskui, kokie nuostabus teveliai, kurie ji remia, tada pasake, kad jau nuo kitos savaites galesim pradeti lankyti, o galiausiai pakiso paramos ceki. Kai paklausiau, ar mes privalom sita darzeli remti, atsake, kad darzelyje vietu nera. Sita pokalbi, kuris buvo netrumpas, as isirasiau i diktofona. Tai manau, kai nebusiu tokia uzsiemusi kaip dabar ir busiu labai pikta, bet neturesiu ant ko ta pykti islieti, pasirupinsiu musu didziai gerbiama vedeja. Berods yra Baudziamajame kodekse toks straipsnis apie turto prievartavima is kito asmens. Taigi miela ponia, laikyk spygas, kad man niekas nuotaikos nesugadintu  Nes tavo darbo metodai mane ziauriai nustebino. Tokios naglos bobos dar neesu maciusi. Manau, mamkos, metas suvienyti jegas ir ja gerai papurtyti  Dziaugiuosi, kad atsiranda tokiu protingu zmoniu. Manau seniai buvo metas ta vedeja pasodinti i vieta. Nes vis delto per daug sau bobike leidzia. Tvarkosi kaip savo kieme UAB "Delfinukas".
Šitas darželis prie mūsų namų, dar turėjau minčių į jį vesti dukriuką, bet kai paklausiau draugų pasakojimų apie "paramos akcijas", tai noras praėjo. Sumoki į saskaitėlę 200 lt. vieta tavo vaikučiui visada atsiras, nors ir sekančią dieną, nemoki- ačiū ir viso gero- darželis perpildytas. Suprantu dar kai renka priemonėms į mėnesį po kelis lt. kituose darželiuose, tai visada prašom, bet kai į mėnesį būna ir po 50 lt. paprašo, neva naujoms durims ir t.t., tai jau atsiprašau. Tų durų jau porą metų nieks nekeičia, o už surinktus pinigus seniai galėjo, bent teritoriją nauja tvora aptverti, baisu pažiūrėti koks ten kiemas  . Vaikai išėja eina kur nori, kad ir į gatvę ar iš vis į miškelį.
Mefkiukas
2006 09 07, 15:31
Taigi aš irgi buvau nuėjusi ieškoti ten vietos savo mažiui...Bet atrodo ten laukiami tik tie kurie turi pinigų... Na mes aišku galime įnešti į tą kažkokį fondą ar užmokėti kažkokiam staliui (kuris gal yra jos vyras:)) bet man labai gaila žmonių kurie turi kokius tris vaikus ir negali vis nešti ir nešti...tai atrodo jeigu turi daugiau vaiku tai be sansu ten patekti...visiškai neaiškūs priėmimo kriterijai...tiesa pirmas klausimas kur dirbi ka vyras dirba...ir uzsiveda kiek viskas kainuoja koks nerealus jos darželis....ir įnešus neaišku ar ką gausi...o tvora išties baisi. toks veikejas kaip mano vaikas man atrodo ten greitai pabegtu pro tokia tvora:(( idomu kaip jos speja be tvoros visus suziureti?o gal i lauka is viso neveda?
daniele
2007 01 09, 13:57
Sutinku, vienas atsakimas vietos nera, bet gal galetum padaryti Jums nuolaida...Supratot kame cia esme Dar toki klausimuka turiu, kas zino ar galima kur suzinoti ar paskambinti, pvz. i Svetimo skyriu del kai kuriu klausimu? Pvz. kiek vaiku grupeje gali ir turi buti, ar yra laisvu vietu, ir.t.t? Aciu
Delfinukas tuoj isgarses, nes vertas demesio. Papildyta: Butu malonu suzinoti darzelio direktores mobilu telefona.
daniele
2007 01 13, 14:56
Kita savaite paklausiu aukletojos, gal ji zino, tada parasysiu
sigutele
2007 05 03, 12:02
Vedžiau savo vaikiuką į šį darželį lygiai du mėnesius. Vėliau pas psichologus lankėmės metus. Nežinau ar mum pasitaikė "tokios"  auklėtojos ar ten jos visos "tokios"  ....Bet mano nuomone šitas darželis vienas iš blogesnių Karoliniškėse, o gal ir Vilniuje.
QUOTE(sigutele @ 2007 05 03, 13:02) Vedžiau savo vaikiuką į šį darželį lygiai du mėnesius. Vėliau pas psichologus lankėmės metus. Nežinau ar mum pasitaikė "tokios"  auklėtojos ar ten jos visos "tokios"  ....Bet mano nuomone šitas darželis vienas iš blogesnių Karoliniškėse, o gal ir Vilniuje. Gal pas Jakutiene  lanket? Ji mane muse (del nenoro sokti), nors mano mama tam paciam darzely dirbo. Nezinau ka su savo pypliu reiks daryt. Mes salia gyvenam. Butu patogiausias variantas, bet
sigutele
2007 05 08, 08:34
Jei neklystu tai taip... Bet tai buvo prieš 3-4 metus. Tai pavardžių nelabai prisimenu. Bet tik pervedus į kitą darželį (nors ir kitam Vilniaus gale) Supratau, kad yra ir tikrai savo darbą mylinčių auklėtojų. O delfinuką tai ir aš ir mano vaikiukas (jau dabar mokyklinukas) prisimena su siaubu. Vedėja irgi labai tinkanti prie bendros aplinkos. Atvirai prievartaujanti kyšius, konkrečiai nurodydama sumą. Iš mūsų buvo paprašyta :" Bent jau 1 mėnesio auklės uždarbio", davus 300 litų pakomentavo: "kažin kur Vilniuje už tokią sumą galima auklę rasti"...O su savo metodais kaip vaiką plaukti išmokyti, tai buvo baimę ne tik baseinui įvariusi, bet ir bendrai vandeniui. Žodžiu iš vaikų ten atvirai tyčiojamasi, užgauliojama, jie žeminami...Nesakyčiau jei nebūčiau įsitikinusi savo akimis. Nuoširdžiai linkiu surasti gerą darželį savo pypliui, gerus žmones dirbančius jame. Įpatingai kol vaikiukas mažas, ir nepasakoja kas vyksta.
QUOTE(sigutele @ 2007 05 08, 09:34) Jei neklystu tai taip... ...Nuoširdžiai linkiu surasti gerą darželį savo pypliui, gerus žmones dirbančius jame. Įpatingai kol vaikiukas mažas, ir nepasakoja kas vyksta. Aciu. Girdejau, kad ten lopsiukas neblogas, o be to kai kurias darbuotojas gerai pazistu ir zinau pas ka savo vaiko uz jokius pinigus neleisciau.
Gal galit paršyt aukletoju vardus arba grupių pavadinimus, pas kurias geriau nevest savo vaikų. Mažasis rudenį keliaus i darželi, tai būtų labai naudinga tokia informacija. Vyresnėlis lanko šį darželį jau treti metai. Viskas puikiai  - keliauja į darželį su daina. Gal mums tiesiog pasisekė
QUOTE(sigutele @ 2007 05 08, 08:34) Jei neklystu tai taip... Bet tai buvo prieš 3-4 metus. Tai pavardžių nelabai prisimenu. Bet tik pervedus į kitą darželį (nors ir kitam Vilniaus gale) Supratau, kad yra ir tikrai savo darbą mylinčių auklėtojų. O delfinuką tai ir aš ir mano vaikiukas (jau dabar mokyklinukas) prisimena su siaubu. Vedėja irgi labai tinkanti prie bendros aplinkos. Atvirai prievartaujanti kyšius, konkrečiai nurodydama sumą. Iš mūsų buvo paprašyta :" Bent jau 1 mėnesio auklės uždarbio", davus 300 litų pakomentavo: "kažin kur Vilniuje už tokią sumą galima auklę rasti"...O su savo metodais kaip vaiką plaukti išmokyti, tai buvo baimę ne tik baseinui įvariusi, bet ir bendrai vandeniui. Žodžiu iš vaikų ten atvirai tyčiojamasi, užgauliojama, jie žeminami...Nesakyčiau jei nebūčiau įsitikinusi savo akimis. Nuoširdžiai linkiu surasti gerą darželį savo pypliui, gerus žmones dirbančius jame. Įpatingai kol vaikiukas mažas, ir nepasakoja kas vyksta. Sutinku, kad yra laaaaabai nekokiu aukletoju.  Viena is ju yra maniskes. Pavardes neminesiu, nes neseniai ji buvo pamineta. Zmogus gana nervingas ir is paziuros piktas. Gerai tik tiek, kad maniske uz save pastovi. Ji man jau minejo, kad gavo per uzpakali. Pradzioje, nepatikejau. Po to, gavau patvirtinimu. Galeciau is principo vesti i kita darzeli, bet beda ta, kad maniskei ten patinka, draugu turi, o uz pleksnojima atsako tuo paciu ir pagrumojimu, kad "vaiku must negalima!" Tai vat ir mastau, "ka daryt?" (Radzi  ) Is esmes galima palikti viska, bet kokios bus pasekmes???? Gal kas psichologai ir gali patart? O pries tai ji lanke pas tokia Violeta. Grieztoka, bet moko tvarkos, ugdo, pasako tiesiai sviesiai viska i akis. Gaila, kad pakeite i dabartine.... Labai gera, sauni, rami ir is veziu neismusama yra Jurate. Siemet ji paruosiamukus turi. Zaviuosi ja. Ji buvo antroji aukletoja ankstesnej grupej. O siaip, mielosios, net nebezinau ka besakyt. Vienoms tragedija yra dazu nupirkt, kitoms tualetinio popieriaus, bet visa tai vardan musu ziogiuku.
O man baisiai įdomu ar vis dar dirba mano buvusi auklėtoja, deja vardo nežinau, pavardė Čepienė ar kažkaip panašai. Na tiesa jai dabar turėtų būt kokie ~70 metų (aš išėjau 1990 metasi). Kažin... Bet gal kas yra ką girdėjęs? Va čia tai buvo superinė auklėtoja, visai grupei penktadieniais būdavo tragedija, kad net dvi dienas nereikės eiti į darželį.
sigutele
2007 05 25, 08:39
O siaip, mielosios, net nebezinau ka besakyt. Vienoms tragedija yra dazu nupirkt, kitoms tualetinio popieriaus, bet visa tai vardan musu ziogiuku. [/quote] Šiaip tikrai problemos kilo ne dėl pinigų ir kožkokių priemonių pirkimo...
Ne piniguose problema ir ne tame, ar vedeja painioja vaiku vardus. Problema yra tiesiogiai ir ilga laika kontaktuojanciu su vaikais poziuris i juos. Vedeja gali buti kalta tik del to, kad pasirinko netinkamus darbuotojus ir juos laiko zinodama apie ju kompetenciju trukumus. Tikiuosi, kad ten dirbantys nauji pedagogai yra parinkti protingai, o kai kurioms pensininkems greitai ateis laikas iseiti. Jei nebutu tik 2 - mielai leisciau savo vaika i si darzeli. Linkiu vaikuciam susidurti tik su savo darba mylinciais pedagogais.
Ar kieno nors vaikuciai lanke lopsiuka? mes planuojam nuo rugsejo vaikscioti
v.valeri
2007 06 01, 14:43
QUOTE(Inesssija @ 2007 05 31, 16:24) Ar kieno nors vaikuciai lanke lopsiuka? mes planuojam nuo rugsejo vaikscioti  kaip tik vakar buvo paskutine diana lopsiuke  . Galiu pasakyti tik viena - mazyli leiskit budama rami. Ten dirba aukleyojos Gene ir Audra , abiem esu labai patenkinta  . Labai gaila kad palikom jas,nuo siandien perejom i vyresniu grupe,nezinau pas kokia aukletoja pakliusim,truputi neramu kaip mums seksis
QUOTE(v.valeri @ 2007 06 01, 15:43) kaip tik vakar buvo paskutine diana lopsiuke  . Galiu pasakyti tik viena - mazyli leiskit budama rami. Ten dirba aukleyojos Gene ir Audra , abiem esu labai patenkinta  . Labai gaila kad palikom jas,nuo siandien perejom i vyresniu grupe,nezinau pas kokia aukletoja pakliusim,truputi neramu kaip mums seksis  na nezinau, kolkas as nelabai rami  bet kas zino, gal jam patiks
v.valeri
2007 06 07, 10:51
QUOTE(Inesssija @ 2007 06 07, 10:05) na nezinau, kolkas as nelabai rami  bet kas zino, gal jam patiks  Labai gerai suprantu  .Kiekviena mamyte leisdama savo atzalele i darzeli nerimauja. Juk didziaja dali mazylis praleis su "svetimais zmonem"  .Paprasciausiai i visa tai reikia ziureti optimistiskai  , kad ir kaip kartais tai buna sunku.
Hmmm...
2007 06 12, 09:54
QUOTE(Inesssija @ 2007 05 31, 16:24) Ar kieno nors vaikuciai lanke lopsiuka? mes planuojam nuo rugsejo vaikscioti  Maniškis lanko, dar tik pusantro mėnesio (iš kurio 3 sav prasirgo  ), bet viskas kaip ir tvarkoj  Mamytukas mano vaikas, tai pirmas dvi savaites labai sunkiai buvo (matyt nuo to ir ligos, o dar ir vėsu buvo, tai...), bet po ligos tai vaikas labai pasikeitė... dabar dar tik antra savaitė kaip eina, bet ir ašarų praktiškai nebėr (šioks toks paverkšlenimas paliekant), ir auklėtojos patenkintos. Nu žodžiu, kol kas nesiskundžiu... QUOTE(v.valeri @ 2007 06 01, 15:43) kaip tik vakar buvo paskutine diana lopsiuke  . Galiu pasakyti tik viena - mazyli leiskit budama rami. Ten dirba aukleyojos Gene ir Audra , abiem esu labai patenkinta  . Labai gaila kad palikom jas,nuo siandien perejom i vyresniu grupe,nezinau pas kokia aukletoja pakliusim,truputi neramu kaip mums seksis  Maniškis pas šitas auklėtojas  Kol kas jų darbu ir aš patenkinta, nors realiai ir nežinau ką jos ten su vaikais daro  Bet stebiu savo mažių, nes pasakyt dar nemoka nieko  tai jokių neigiamų pasikeitimų nei elgesį, nei nuotaikoj nematau, atvirkščiai, vaikas toks ramesnis, savarankiškesnis darosi... Nu bent kol kas tai viskas lyg ir tvarkoj
v.valeri
2007 06 19, 10:51
Nu bent kol kas tai viskas lyg ir tvarkoj  Tikiuosi kad ir toliau viskas klostysis gerai. Siaip is patirties galiu pasakyti(daug ka pastebiu ir is mazylio) :kad grupej vaikai zaidzia ,vaikisku daineliu klauso, daineles dainuoja, eilerastuykus deklemuoja(aisku kas jau kalbet moka  ,o kas nemoka tai tie vaikuciai klausosi,juk tai irgi i nauda  ).
Gal kieno vaikuciai Lanko Valdorfo grupe  as kazkodel linkstu prie jos , o kokia jusu nuomone
QUOTE(juske @ 2007 07 15, 20:27) Gal kieno vaikuciai Lanko Valdorfo grupe  as kazkodel linkstu prie jos , o kokia jusu nuomone  Pirma issiaiskinkite ka baigusios tos grupes aukletojos ir pasidomekite, ar jos kompetetingos ugdyti vaikus Staineriskai. As pati baigusi vienus kursus ir isklausiusi nemazai paskaitu, bet neleisciau sau buti tokios grupes aukletoja.
QUOTE(mamairute @ 2004 12 23, 18:03) Vieną vaiką buvo uždariusi į tamsiuką, kai pakėliau vėją, paaiškino - taigi jo mama girtuoklė, už darželį nemoka. Vienos pazystamos vaika irgi buvo uzdaria i vonia, tipo neklause del to ir uzdare
QUOTE(xxxt @ 2007 08 01, 22:43) Vienos pazystamos vaika irgi buvo uzdaria i vonia, tipo neklause del to ir uzdare 
Vaivorykštė
2007 08 06, 23:47
Mamytes, gal kurios vaikutis lanko ar lankys Valdorfo grupe? Mano sunus tik prades lankyti nuo rugsejo, tai labai norim susipazinti su kuo nors
Vaivorykštė
2007 08 08, 21:16
QUOTE(Inesssija @ 2007 05 31, 15:24) Ar kieno nors vaikuciai lanke lopsiuka? mes planuojam nuo rugsejo vaikscioti  Mes pradedam lankyti lopsiuka irgi "Delfinuke" pas Genute. Girdejau daug geru atsiliepimu. tikiuosi blogu neisgirsiu. O kas pas tave: berniukas ar mergyte? Gal musu vaikai kada nors susidraugaus. As tai nors ir turiu vyresnele einancia jau 2 (tuoj bus 3) metai i darzeli, bet del mazuliukes bijau. Labai jau ji prie manes prisirisus.  Net jei su tete palieku buna balos asaru. Net neramu....  Kazi ar neprades sirgti labai?..  O maniske dar su tiutiku. Galvoji ar reikia atpratint, ar palikti del visa ko pries miegeli. Klausimu milijonas... Papildyta:QUOTE(sigutele @ 2007 05 03, 12:02) Vedžiau savo vaikiuką į šį darželį lygiai du mėnesius. Vėliau pas psichologus lankėmės metus. Nežinau ar mum pasitaikė "tokios"  auklėtojos ar ten jos visos "tokios"  ....Bet mano nuomone šitas darželis vienas iš blogesnių Karoliniškėse, o gal ir Vilniuje. o kokios tavo vaikucio aukletojos buvo?
Hmmm...
2007 08 09, 15:10
QUOTE(Getė @ 2007 08 09, 10:13) Mes pradedam lankyti lopsiuka irgi "Delfinuke" pas Genute. Girdejau daug geru atsiliepimu. tikiuosi blogu neisgirsiu. O kas pas tave: berniukas ar mergyte? Gal musu vaikai kada nors susidraugaus. As tai nors ir turiu vyresnele einancia jau 2 (tuoj bus 3) metai i darzeli, bet del mazuliukes bijau. Labai jau ji prie manes prisirisus.  Net jei su tete palieku buna balos asaru. Net neramu....  Kazi ar neprades sirgti labai?..  O maniske dar su tiutiku. Galvoji ar reikia atpratint, ar palikti del visa ko pries miegeli. Klausimu milijonas...  Maniškis tą pačią grupę kol kas dar lanko  Dėl sirgimų tai nežinau... maniškis tik pradėjęs lankyt 3 sav prasirgo  , bet orai tada prastoki buvo ir šiaip prie didelio kolektyvo nepratęs, o dar pasilikimo stresas.. nu žodžiu  dabar jau pora mėnesių kaip nesirgo  nu bet dabar ir orai kiti. Kaip bus toliau - matysim  Dėl čiulptuko. Tikrai leidžia (net ir skatina) bent jau pradžiai atsinešti kažką tokio, kas vaiką ramina (čiulptukas, žaisliukas, buteliukas ar dar kas nors). Gaila, kad maniškis nieko tokio neturi, bet priprato ir be to  Šiaip maniškis irgi prisirišęs prie manęs labai buvo, bet sunkios buvo tik pirmos dvi savaitės, auklėtoja, pamačiusi mus ateinant po ligos net išsigando  Nu labai jau jis virkaudavo. Bet po poros savaičių kaip ranka viską nuėmė. Dabar atvažiavus prie darželio bėgte bėga, o į grupę įėjus iš karto pas auklėtojas ant rankų lipa net nurengt nespėju  Nors dabar mūsų auklėtojos atostogauja, tai keičiasi vis, bet maniškis su visom vienodai kažkaip susibendravo  Tik nebijok  Viskas bus tvarkoj Dabar pas mus grupėj iš viso maža mergaičiukė yra, su čiulptuku, o ir vaikščiot dar ne visada tvirtai gaunasi, bet nieko, prižiūri, priglaudžia, bent jau kiek aš mačiau
Vaivorykštė
2007 08 09, 16:19
Labas Gete ir Hmm, susitiksim lopselyje.Mano irgi mergina palaikys taviskei,Hmm, kompanija verkimu, nes irgi labai sijono isikabinusi laikosi. Nuo kada tu vesi?
QUOTE(Hmmm... @ 2007 08 09, 15:10) Maniškis tą pačią grupę kol kas dar lanko  Dėl sirgimų tai nežinau... maniškis tik pradėjęs lankyt 3 sav prasirgo  , bet orai tada prastoki buvo ir šiaip prie didelio kolektyvo nepratęs, o dar pasilikimo stresas.. nu žodžiu  dabar jau pora mėnesių kaip nesirgo  nu bet dabar ir orai kiti. Kaip bus toliau - matysim  Dėl čiulptuko. Tikrai leidžia (net ir skatina) bent jau pradžiai atsinešti kažką tokio, kas vaiką ramina (čiulptukas, žaisliukas, buteliukas ar dar kas nors). Gaila, kad maniškis nieko tokio neturi, bet priprato ir be to  Šiaip maniškis irgi prisirišęs prie manęs labai buvo, bet sunkios buvo tik pirmos dvi savaitės, auklėtoja, pamačiusi mus ateinant po ligos net išsigando  Nu labai jau jis virkaudavo. Bet po poros savaičių kaip ranka viską nuėmė. Dabar atvažiavus prie darželio bėgte bėga, o į grupę įėjus iš karto pas auklėtojas ant rankų lipa net nurengt nespėju  Nors dabar mūsų auklėtojos atostogauja, tai keičiasi vis, bet maniškis su visom vienodai kažkaip susibendravo  Tik nebijok  Viskas bus tvarkoj Dabar pas mus grupėj iš viso maža mergaičiukė yra, su čiulptuku, o ir vaikščiot dar ne visada tvirtai gaunasi, bet nieko, prižiūri, priglaudžia, bent jau kiek aš mačiau  Oi kaip gerai... Dusia nuraminot... Tai galima koki minksta zaisliuka atsinesti?.. Ot gerai. Mes kaip tik turim tokiu pora pries miega prisijaukine. O ziuriu kas pradejo vaikscioti i darzeli ir susirgo, po ligos vaikas pasikeiscia i gera puse. Maniske vyresnioji irgi kai vedem i darzeli 2 metu ir 3 menesiu tai palanke gal 4 dienas ir atsisveikindavo su klyksmais. O po ligos, kuri truko 3 savaites su ligonine kartu buvo obana, pasikeitimas 180 laipsniu kampu. Zinau, kad menesi dar vesdavau ir bijodavau, ar tikrai neverks. Bet jau su ja susikalbeti buvo galima. Papildyta:QUOTE(Vaivorykštė @ 2007 08 09, 16:19) Labas Gete ir Hmm, susitiksim lopselyje.Mano irgi mergina palaikys taviskei,Hmm, kompanija verkimu, nes irgi labai sijono isikabinusi laikosi. Nuo kada tu vesi? Liuks Vaivorykste  As nuo 20d Kai jau dickes tikroji aukletoja sugrys. Galvoju, kiek laiko reikia pabuti su mazute, kol apsipras ir jau leisti pasilikt vienai?  Gal kas zino ir gali patarti????
|
|