Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senamiestis: Beržynėlis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
Smurka
As i "berzyneli" savaja dukra itaisiau be problemu ir be kysiu

Mes Žirniukų grupėj. Auklėtojoms dėl darbo su vaikais neturiu nei vieno priekaišto. Vaikas mielai eina į lopšelį, atėjusi auklėtojai puola į glėbį ir tuo, manau, viskas pasakyta. Be to, pradėjusi lankyti lopšelį mano dukra pasidarė labai savarankiška, pati valgo, pati ant puodo sėdasi. Apskritai darželiui turiu būti dėkinga, kad vaikas jau beveik gyvena be pampersu. Ir dar mano mažąją atpratino nuo buteliuko prieš pietų miegą. mano darbas - padaryti tą patį prieš nakties miegą.

Bet negali viskas būti taip gerai. Lopšelis dirba iki 18h. Jei ateini prieš 10 minučių, esi pasitinkama kreivu žvilgsniu, o jei, neduokdie pavėluosi, atsiimsi už visus, kurie prieš tai vėlavo ir ateity vėluos. Gal čia kažkokia užuomina? Bet man nepatinka, kad be to, jog auklėja mano vaiką, auklėtoja imasi auklėti ir mane. mad.gif Kol kas tyliu, bet ilgai, jaučiu, nebepatempsiu.
astamo
i darzeli berzinelis priima vaikus kazkur nuo 1,2 men svarbi salyga kad vaikutis vaiksciotu
Smurka
Pačioje KOnarskio gatvėje apskritai nėra nei vieno darželio. "Drevinukas" yra Donelaičio gatvėj (šalia Konarskio g, prie pat LRT), o "Beržynėlis" Beržyno gatvėja (tarp Konarskio ir Čiurlionio gatvių)

"Beržynėlis" priima vaikus nuo metukų mirksiukas.gif
astamo
QUOTE(arija1 @ 2005 02 04, 15:31)
Maniškis jau nuo 10 mėn. pats vaikšto ax.gif . Man kaip tik ir reikia, kad priimtų nuo tokio amžiaus tongue.gif
*

jei tavo vaikutis vaiksto turetu priimti bent jau musu mergycka prieme ir esu labai patenkinta, auklytes labai geros, vaikutis labai greitai priprato.
dabar nevedu nes auginu maziuka tai buname visos namuose
mila
Mes lankome,,Berzyneli,,prailginta grupe.Labai geros aukletojos ir auklyte. smile.gif

,,Visciukai,, grupe dirba iki 18.30
Aliena
Mano sunus lanko "Berzyneli". Darzelis nedidelis, liuks aukletojos, vedeja tokia nenupushusi, zodziu, labai faina. Ir apie jokius kysius nebuvo ne kalbos. O mano pazistama bande uzrasyti i "Drevinuka", tai is jos atvirai reikalavo pinigu, tada ji
nuvede i Berzyneli ir dziaugiasi.
Tasira
mano gera drauge dirba aukletoja Berzynelyje.Viena karta as jai buvau palikus savo klecka trumpam,po to, tuo paciu apziurejom lopselinuku grupes ir kalbejom su vedeja.Tai ji sake,kad priimtu toki klecka(jam tada buvo 1.1m.), nes jiems truksta(o gal reikia) vaiku. Bet toliau kalbant paminejo,kad jei noreciau,tai reiktu uzsirasyt i eile,nes jos dideles blink.gif Tai taip ir nesupratau paskui,ar jiems truksta vaiku,a eiles pas juos g.gif ?tada pagalvojau,kad turbutt tos eiles dingtu atsiradus dovanelei tongue.gif Bet tikriausiai klydau ax.gif
mila
QUOTE(Rasitux @ 2005 02 07, 15:00)
mano gera drauge dirba aukletoja Berzynelyje.Viena karta as jai buvau palikus savo klecka trumpam,po to, tuo paciu apziurejom lopselinuku grupes ir kalbejom su vedeja.Tai ji sake,kad priimtu toki klecka(jam tada buvo 1.1m.), nes jiems truksta(o gal reikia) vaiku. Bet toliau kalbant paminejo,kad jei noreciau,tai reiktu uzsirasyt i eile,nes jos dideles blink.gif Tai taip ir nesupratau paskui,ar jiems truksta vaiku,a eiles pas juos g.gif ?tada pagalvojau,kad turbutt tos eiles dingtu atsiradus dovanelei tongue.gif Bet tikriausiai klydau ax.gif
*

manau,kad tikrai klydai.Manes tikrai jokiu kysiu neprase.
Prime
Uzrasiau savo abu kleckus (jiems po 1m. 7men) i Berzyneli, jokiu kysiu tikrai nereikalavo, sake, vietu yra, galeciau leist ir nuo rytojaus, jei tik noreciau. Bet vat as ir galvoju - TIKRAI, kodel jiems truksta vaiku???
Ir dar - apsvieskit mane apie tuos Visciukus ir Zirniukus? Cia abi lopselines grupes??? Tai kuo jos skiriasi??? Kur aukletojos geresnes
Smurka
QUOTE(rimte @ 2005 02 27, 21:41)
Ir dar - apsvieskit mane apie tuos Visciukus ir Zirniukus? Cia abi lopselines grupes??? Tai kuo jos skiriasi??? Kur aukletojos geresnes
*

Abi lopšelinės. Manoji eina į Žirniukų grupę. Kur auklėtojos geresnės nežinau, bet, kaip jau ne sykį minėjau, dėl vaikų priežiūros saviškėms neturiu nei menkiausio priekaišto . Tačiau viena auklėtoja pas mus labai kreivuoja, jei ateini vėliau pasiimti vaiką, na, vėliau, nei pusę šešių (nors darželis dirba iki šešių). O jei neduokdie pavėluosi bent sekunde, tada gausi tiek velnių,kad maža nepasirodys - atsiimsi už visus, kurie vėlavo ir kurie dar vėluos. Tas man žiauriai nepatiko.

Kita grupė dirba pusvalandžiu ilgiau, tik tokį privalumą galiu pasakyti. Viena draugė ten veda savo vaiką, tai auklėtojas labai gyrė, bet ir savosioms aš beveik priekaištų neturiu

Įmanoma privažiuot prie pat darželio iš Konarskio gatvės per Doneliačio, pskui pasukant į Beržyno.

O rinkliavos tik kartą per mėnesį po 10 litų, daugiau niekas nieko neprašė, tik pradžioj įspėjo apie nerašytą taisyklę - naujokas perka kažkokią didelę dovaną grupei, žaislą kokį ar kitą reikalingą daiktą.
irmante
Mes t.p. sunu leidziam i Berzyneli. Pakliuvom i si darzeli be jokiu dovanu. Pirmais metais ateje jokios dideles dovanos grupei nepirkom, apie tai niekas net neuzsimine. Visi tevai sudeje pinigus nupirkome grupei nauja linoleuma koridoriui. Daugiau surinkdavom po 10 lt. kiekviena menesi grupes islaidoms, priemonems. Per Kaledas is siu pinigu nupirko dideli konstruktoriu grupei.
Dabar lanko Peledziuku (paruosiamuku) grupe.
Tik as nelabai grupes aukletoja Ruta patenkinta. Tokia senoviniu paziuru ir keista kazkokia. Pasake vaikui kad negraziai apsirenges atejo i svente (ne pagal jos turgini skoni aprengtas), po to jis pergyveno labai. Sako kitus vaikus pagyre, kad graziai apsirenge , o man pasake "tu cia su kazkokiu apskurusiu megztiniu atejai " ir man labai sirdute skaudejo. Mes buvom sokiruoti. Jei dar tokiu dalyku pasikartos sakem reikes su ja pasikalbeti. Nes kita diena jos darzelyje nebuvo, nedirbo.
Upsiukas
Skambijau as i Berzyneli, nes savo berniuka ten noriu vest, direktore maloni, bet man pasake stai ka - BUTINA SALYGA - vaikas turi vaiksciot!! daba sedziu ir meldziuos, kad mano vaikas iki metu ismoktu vaisciot. Nuo kada cia tokios salygos lopseliuose? Pamenu, buvo laikai, kai visi vaikai nuo 1 metu buvo vedami i darzus...
Smurka
Išmoks tas tavo vaikas vaikščiot, nepergyvenk. Juolab kad manau tikrai sekančią dieną po pirmojo gimtadienio jo neatiduosi į tą daržą.
Naujoke25
na va nors vienas darželis mažiukus priima, tai gal nors čia maistelį pertrintą duoda, jei tokius mažius priima.. blink.gif tik va tolokai mums beržynėlis g.gif
konfiguracija28
As tai kai paskambinau i sita tai kazkokia bobule rekt pradejo ko jus norit cia jus pagal gyvenama vieta Geniuku kalvei priklausot ten ir kreipkites. Sakau , o jau mano noro niekas neklausia? sako ateikit rugsejo vidury jei kazkas neatves vaiko tai galesim priimt.

Dabar jau tikrai ten nevesiu.. kazkokia nesamone.. Skambinsiu i Geniuko kalve.
austulle
Noreciau pasikalbeti su daugiau mamyciu, kuriu vaikiukai lanko Berzyneli...Lopselis - viskas ok, bet vat su darzeliu ir nezinau...Man toks ispudis, kad nevyksta jokia lavinamoji veikla...Vaikas jau menuo darzelyje, bet jokios temos, jokio projekto, nieko naujo...tik zaidem, zaidem, zaidem... O kur veikla? Tai kas, kad Gera pradzia, bet negi is vos ne 20 vaiku per visa menesi nekilo ne viena mintis temai????????????????????? Na, as esu siek tiek pakraupu, ypac, kai esu susidurusi su LAAAAAAAAAAAABAI daug darzeliu... (as dirbu toje srityje).
Smurka
austulle, o tu kartais ne per daug reikalauji iš to darželio? Tiksliau, ne tik iš darželio, bet ir iš savo vaiko? Kada gi jam dar žaisti, jei ne dabar? O kad jau visiškai jokia veikla nevyktų, nelabai tikiu
zeze
Mano panelė nuo spalio mėn. lanko darželinukų grupę "žiogelis" ir teigti, kad net nėra lavinimo pamokėlių ir vyksta tik žaidimai, tikrai negalėčiau. Pastebėjau, kad maniškė pradėjo vardinti raides, labai daug daro darbelių pvz. karpo, klijuoja ir pan.

Šiaip šis darželis man labai patinka tiek vedėja, tiek auklėtojos. Rinkliavos yra minimalios ir jokių papildomū dovanų niekas nereikalauja.

Tik va man kirba mintis dėl saugumo. Manyčiau, kad laukinės durys galėtų būti ar tai su kodine spyna ar kas nors panašaus t.y. kad visą laiką jos būtų rakinamos.
O kaip jums atrodo?
Prime
QUOTE(zeze @ 2005 11 16, 08:59)
Šiaip šis darželis man labai patinka tiek vedėja, tiek auklėtojos. Rinkliavos yra minimalios ir jokių papildomū dovanų niekas nereikalauja.

*

vedėja tai man mažų mažiausiai keista g.gif
Lapelis
Įdomu, o ar priima visai ne pagal gyvenamąją vietą? Man darželis būtų patogus vien dėl to, kad netoli dirbu. O pagal gyvenamąją vietą darželiai, g.gif g.gif g.gif kaip čia pasakius. Vietų nėra, vaikų daug, priežiūra schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Prime
QUOTE(Lapelis @ 2005 11 29, 23:13)
Įdomu, o ar priima visai ne pagal gyvenamąją vietą? Man darželis būtų patogus vien dėl to, kad netoli dirbu. O pagal gyvenamąją vietą darželiai,  g.gif  g.gif  g.gif kaip čia pasakius. Vietų nėra, vaikų daug, priežiūra  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
*

mes visai ne pagal gyvenamaja vieta
Jungo
QUOTE(rimte @ 2005 12 01, 10:21)
mes visai ne pagal gyvenamaja vieta
*

Rimte o koki darzeli jus lankote? I Saules goju nebevedi?
marazasbag
Sveiki, dirbu ''Beržynėlyje'' auklėtoja. Perskaičiau nuomones ir noriu atsakyti. Veikla grupėse tikrai vyksta, temos tikrai yra ir jos išplaukia iš vaikų kas savaitę ar kas dvi. Temų aprašai (žni) yra vaikams bei tėveliams matomoje vietoje grupėje. Žurnale taip pat yra temų aprašai. Bet ne vien tai. Kiekvieną dieną vaikai karpo, klijuoja, piešia, lipdo, dainuoja, skaito, stato, aplikuoja, spalvina, dėlioja lego, lanksto, sportuoja,rengiamos parodėlės... Ši jų veikla vyksta per žaidimą, taip jie pažįsta pasaulį. Gal privat darželiuose tokia veikla yra brukama vaikams kaip informacija per pamokėles, bet juk taip vaikui sunkiau ją įsisąmoninti. Ir jūs džiaukitės, jei vaikas žaidžia, nes sausos informacijos jam gyvenime dar tikrai bus galybė. Tiesa, dar norėjau pridurti, jog mums labai svarbu, kad vaikas gerai ir saugiai jaustųsi grupėje, todėl pirmosios savaitės grupėje yra vaikų adaptacija, bet veikla ir tada nepamirštama. Juk ateina ir agresyvių vaikų, kurie turi pirmiausia išmokti bendrauti. smile.gif
Naujoke25
nu kaip šaunu, bent viena auklėtoja atsiliepė.. thumbup.gif
austulle
Smurka, na, nemanau, kad is savo vaiko daug reikalauju. Kaip tik - kai vaikas uzimtas veikla, atitinkancia jo amziu, tai jis nuo to kaifuoja smile.gif Kaip sakant, turiu siokios tokios patirties (svelniai tariant). Vat lopselyje yra svarbiausia socializacija, savipagalbos igudziai ir t.t. Be to, buent lopselyje vis randu vaika tai skaitanti su aukletoja, tai lipdanti, tai piesianti, o jam - tik dveji...

Dickis per du menesius darzelyje ismoko stai ka: "bybys" (parejes sake, kad grupiokas sake nesakyti sio zodzio tevams), "debilas" (klause, ka reiskia?), vas-ki-chi, Raskila ir kas yra "kepsai"... Tuo metu mano pazistamu vaikai nese namo lipdinius, state spektakliukus, mokesi daryti karpinius, origami ir t.t. ir pan. (valstybiniuose darzeliuose, beje...) Jei man su tom "grozybem" namo plauktu ir kazkokie karpiniai, piesiniai (be to, priemoniu darzeliui padovanojom ...net nesakysiu sumos, nes realiai ji siekia triju nuliu zona: modelino, flomasteriu, dazu ir t.t. ir pan. Priemones buvo naujut naujutelaites, o dar ir zaislu bei knygu - vien i sunaus grupe padovanojom apie 50 knygu...) Ai, dar buvo isvestas i lauka po striuke su trumpom rankovem... Po ko isivare obstrukcini bronchita ir teko du menesius samdyti aukle (po 600Lt/men) - jau nekalbant apie vaistus, reabilitacija ir pan. Ir nesakykit man, kad neimanoma suziureti 20 vaiku... Reikia tik noro. Sunus sako, kad darzelyje mokosi...spalvinti. Kai klausiu, ar skaito knygutes, sako, kad nelabai...Beje, spalio menesi "vaiku" kalendorius kabojo uz aukletojos stalo, o ten buvo prisegtas neteisingas menuo... Na, pjauna mane tokie dalykai, nors tu ka. Nes esu susidurusi ir su Svedijos, ir su Danijos, ir su JAV valstybiniais darzeliais (ir ne kokiu vienadieniu apsilankymu metu). Teko matyti, kaip seimininkele kartu su aukletoja rupestingai aprengia vaikus, suziuri, kad visi butu tvarkingi, isveda pirmuosius pasiruosusius, kad nesukaistu ir t.t. Net laisvo zaidimo metu aukletojos eina prie vaiko ir SIULO: pakarpom (taip vaikas ismoksta karpyti), paskaitom (vaikas ismoksta raideles) ir t.t. ir pan. Ir jokio informacijos brukimo, bet veikla, po kurios vaikas pasijunta labiau pasitikintis savimi - jau nekalbant apie prapleciama pasaulevaizdi ir pasaulejauta. Na, zodziu... Svedijoje veziau vaika namo ir jis man sako: o tu zinai, kad dinozaurai tikriausiai isnyko, nes nukrito meteoritas? Pasirodo, jis susidomejo, nes rado grupeje dinozaura, tai aukletoja ir paskaite, ir papiese su juo... Vat cia tai is vaiko kylanti veikla... Kita diena jis jau pats ieskojo informacijos, domejosi...

Na, man tiesiog atrodo, kad daug kam atrodo, kad darzelio aukletoju reikia gailetis (jos daug vaiku grupeje turi, ne kazin ka uzdirba...), o kas pasigailes vaiku, kurie auginami - kaip issireiske vienas valdininkas - taip, tarsi darzelyje tereikia uzpakali ir nosi nusluostyti... ir priziureti, kad jie neuzmustu vienas kito ( be to, tyrimai rodo, kad beveik nera mustyniu ir prasivardziavimu darzeliuose, kur vaikai uzimti, o kuo vaikai labiau nepriziurimi, tuo daugiau mustyniu tarp vaiku).

Na ir prirasiau... Daugiau siaip apie bendra situacija, nes man tiesiog svyra rankos... Aisku, galima man pasakyt: tai vesk i privatu! Bet kodel tureciau, jei moku didziulius mokescius?!?! Be to, kodel mano vyro darbe (beje, beveik visu zmoniu darbe) reikalaujama pacios auksciausios kokybes, o darzeliuose bei mokyklose...bile dirbtu.
austulle
Siandien radau viena posaki:
" Filosofas pasake, kad visa vaiko veikla turi kilti is jo paties, be suaugusiuju isikisimo. Salia stovejusi moteris su pasididziavimu jam pasake, kad savo 5-mecio nieko niekada nemoke. Filosofas jai atsake: "Ponia, jus jau issvaistete penkerius metus. Tuoj pat eikite namo ir pradekite mokyti savo vaika"."

Cia yra Geros Pradzios esme: mes neturime vaikui perduoti savo nuostatu, nuomoniu, isankstiniu nusistatymu, baimiu ir pan. Taciau mes PRIVALOME ji mokyti, lavinti ir ugdyti apie ji supanti pasauli... atsizvelgdami i jo susidomejino lauka, jo nuomone, jo norus ir pan. (ir visa tai SKATINDAMI, o ne slopindami!)

O man vedeja labai patiko (patinka!)! Ir siaip man tikrai tas darzelis patinka (is esmes) - tiesiog...namo lukesciai truputi ypatingi ikimokykliniio amziaus vaikams bei ju ugdytojams, nes vis delto visi pagrindai dedami iki mokyklos...
Smurka
austulle, o tavo mažasisi pas žirnius ar viščiukus vaikšto?
marazasbag
QUOTE(austulle @ 2006 01 16, 18:23)
Smurka, na, nemanau, kad is savo vaiko daug reikalauju. Kaip tik - kai vaikas uzimtas veikla, atitinkancia jo amziu, tai jis nuo to kaifuoja smile.gif Kaip sakant, turiu siokios tokios patirties (svelniai tariant). Vat lopselyje yra svarbiausia socializacija, savipagalbos igudziai ir t.t. Be to, buent lopselyje vis randu vaika tai skaitanti su aukletoja, tai lipdanti, tai piesianti, o jam - tik dveji...

Dickis per du menesius darzelyje ismoko stai ka: "bybys" (parejes sake, kad grupiokas sake nesakyti sio zodzio tevams), "debilas" (klause, ka reiskia?), vas-ki-chi, Raskila ir kas yra "kepsai"... Tuo metu mano pazistamu vaikai nese namo lipdinius, state spektakliukus, mokesi daryti karpinius, origami ir t.t. ir pan. (valstybiniuose darzeliuose, beje...) Jei man su tom "grozybem" namo plauktu ir kazkokie karpiniai, piesiniai (be to, priemoniu darzeliui padovanojom ...net nesakysiu sumos, nes realiai ji siekia triju nuliu zona: modelino, flomasteriu, dazu ir t.t. ir pan. Priemones buvo naujut naujutelaites, o dar ir zaislu bei knygu - vien i sunaus grupe padovanojom apie 50 knygu...) Ai, dar buvo isvestas i lauka po striuke su trumpom rankovem... Po ko isivare obstrukcini bronchita ir teko du menesius samdyti aukle (po 600Lt/men) - jau nekalbant apie vaistus, reabilitacija ir pan. Ir nesakykit man, kad neimanoma suziureti 20 vaiku... Reikia tik noro. Sunus sako, kad darzelyje mokosi...spalvinti. Kai klausiu, ar skaito knygutes, sako, kad nelabai...Beje, spalio menesi "vaiku" kalendorius kabojo uz aukletojos stalo, o ten buvo prisegtas neteisingas menuo... Na, pjauna mane tokie dalykai, nors tu ka. Nes esu susidurusi ir su Svedijos, ir su Danijos, ir su JAV valstybiniais darzeliais (ir ne kokiu vienadieniu apsilankymu metu). Teko matyti, kaip seimininkele kartu su aukletoja rupestingai aprengia vaikus, suziuri, kad visi butu tvarkingi, isveda pirmuosius pasiruosusius, kad nesukaistu ir t.t. Net laisvo zaidimo metu aukletojos eina prie vaiko ir SIULO: pakarpom (taip vaikas ismoksta karpyti), paskaitom (vaikas ismoksta raideles) ir t.t. ir pan. Ir jokio informacijos brukimo, bet veikla, po kurios vaikas pasijunta labiau pasitikintis savimi - jau nekalbant apie prapleciama pasaulevaizdi ir pasaulejauta. Na, zodziu... Svedijoje veziau vaika namo ir jis man sako: o tu zinai, kad dinozaurai tikriausiai isnyko, nes nukrito meteoritas? Pasirodo, jis susidomejo, nes rado grupeje dinozaura, tai aukletoja ir paskaite, ir papiese su juo... Vat cia tai is vaiko kylanti veikla... Kita diena jis jau pats ieskojo informacijos, domejosi...

Na, man tiesiog atrodo, kad daug kam atrodo, kad darzelio aukletoju reikia gailetis (jos daug vaiku grupeje turi, ne kazin ka uzdirba...), o kas pasigailes vaiku, kurie auginami - kaip issireiske vienas valdininkas - taip, tarsi darzelyje tereikia uzpakali ir nosi nusluostyti... ir priziureti, kad jie neuzmustu vienas kito ( be to, tyrimai rodo, kad beveik nera mustyniu ir prasivardziavimu darzeliuose, kur vaikai uzimti, o kuo vaikai labiau nepriziurimi, tuo daugiau mustyniu tarp vaiku).

Na ir prirasiau... Daugiau siaip apie bendra situacija, nes man tiesiog svyra rankos... Aisku, galima man pasakyt: tai vesk i privatu! Bet kodel tureciau, jei moku didziulius mokescius?!?! Be to, kodel mano vyro darbe (beje, beveik visu zmoniu darbe) reikalaujama pacios auksciausios kokybes, o darzeliuose bei mokyklose...bile dirbtu.
*

marazasbag
Skaudu žiūrėti, kaip juodinamas auklėtojų darbas. Asmeniškai man neteko patirties pasisemti Danijoje ar Švedijoje. Tačiau ne iš gatvės į tokį darbą atėjau. Baigiau mokslus pavyzdingai, turėjau daug praktikos, rašiau begales darbų, atlikau tyrimų, žinau, kaip reikia dirbti su vaikais, ne pirmus metus dirbu ir kasmet mano darbas būdavo teigiamai įvertintas. Žinau, kad vaikai turi būti užimti veikla, atitinkančią jų amžių, poreikius. Savo darbe tą ir darau kiekvieną dieną. Nuoširdžiai kviečiu tuo įsitikinti. Tačiau taip pat žinau, kad veikla turi būti neprimesta vaikui, o siūloma, sudominama. Niekada neversiu vaiko veikti per prievartą - žinau vaikų teises, apie tai rašiau magistrinį. thumbup.gif Grupėje stengiamės ugdytis tik teigiamu aspektu, bet vaikai mato tv, girdi gatvėje ir t.t visokių negražių dalykų. Vieni per kitus perduoda ir gal kartais parneša namo negerų žodžių. Stengiamės juos aiškintis, nevartoti, ignoruojame, bet, atleiskite , ne mūsų valioje izoliuoti vaiką nuo negeros aplinkos už darželio ribų. Nereikia šio atvejo taip sureikšminti. Ir netikiu, kad vaikas neatneša iš darželio nieko gera. Pasikartosiu, kad VEIKLA ČIA VYKSTA KIEKVIENĄ DIENĄ. Kalendorius, kuris buvo paminėtas, ne auklėtojų, o vaikų priemonė. Jie čia keičia dienų, mėnesių korteles kartais auklėtojų padedami, kartais patys. Ir nemanau, kad reikėtų kabinėtis prie tokių smulkmenų, juk vaikai klysta ir vėl bando. Jų veikloje nėra niekas iš karto idealu.
Švedijoje, Danijoje yra auklėtojos padėjėja. Pas mus to nėra, yra tik šeimininkutė, kuri turi savo pareigas, nesusijusias tiesiogiai su vaikų ugdymu. Auklėtoja sukasi viena. Patikėkit, sunku. Tačiau kiekvienam vaikeliui padedam apsirengti, sutvarkom. Esu ne tik auklėtoja, bet ir tokio amžiaus vaikučio mama. NIEKADA neišleisčiau vaiko ''nuogo'' į lauką. Nereikia kaltinti auklėtojų visomis vaikų ligomis. Nereikia taip pat auklėtojų gailėtis, reikia suprasti ir padėti, o ne juodinti. Mes savo ugdomąjį darbą dirbam, vaikus mylim, gerbiam, apkabinam, priglaudžiam. Kitaip nedirbtume tokio sunkaus darbo už tokį minimalų atlygį ir kartais - tėvelių nepagrįstus priekaištus. blush2.gif
linaj
Sveikos, mamytes 4u.gif
Norejau jusu paklausti, jei mes noretume eiti i si darzeli vasaros pab., rudeni, kada prasytis i sarasus mirksiukas.gif Ar dideles eiles i jusu darzeli mirksiukas.gif
Kaip geriau skambinti ir sneketis su direktore ar nueiti ax.gif
Aciu smile.gif
Smurka
Aš savąją užrašiau prieš pusmetį, kad būtų ramiau ir patikimiau. Kai paskambinsi, tai tau irgi greičiausiai bus pasiūlyta ateiti ir užsiregistruoti, nes usžsiregistravusiems pirmenybė.

Bet man atrodo, kad nėra perpildytas tas darželis. Mūsų lopšelinėje grupėje yra 11-12 vaikų, tad manau, kad dar kokius 3-4 priimtų, jei atsirastų norinčių. Jei klystu, marazasbag mane pataisys
linaj
Aciu tau mirksiukas.gif
O tai gal man nueit ar geriau paskambyti ax.gif
austulle
Trumputis P.S.
Kad vyresnėlis nesėdėtų namie - nuvedėme jį į privatų darželį. Ten auklėtoja dirba su 16 vaikų (beje, dažniausiai valstybiniuose darž tik sąrašuose yra 20-25 vaikai - realiai jų lanko mažiau). Vaikas nuo sausio vidurio dar nesirgo (!!!) nors buvo per visus ligų sezonus. KIEKVIENĄ DIENĄ kažką parsineša namo...Išeidamas auklėtoją apsikabina...O kiek sužinojo!!! Jis net namie daro tai, ką daro darželyje. Jie mokėsi apie orus, tai jis žiūrėdavo orus ir komentuodavo. FANTASTIKA. NĖ KARTO per jau 2.5mėn nekilo JOKIO konflikto su kitais vaikais...Atvirkščiai - auklėtoja sako, kad yra labai paslaugus, labai paiso taisyklių ir t.t. ir pan. Dabar kalba apie sveiką mitybą, tai jis mums namie irgi aiškina, ką gerai valgom, o ką blogai ir t.t. ir pan. Nemanyčiau, kad vaikui yra informacija brukama, jei jis kaifuoja, jei susirado draugų, su kuriais nori susitikti (ir susitinka) savaitgaliais...Kaifuojam ir mes, ir vaikas... na, be komentarų...

Tik bėda ta, kad aš nežinau, kas ir kaip ten buvo, kodėl mums "neprilipo" tas darželis...Nes - kai nueini - tai šeimininkutė labai šilta, maloni moteris. O ir auklėtoja išsilavinęs ir protingai kalbantis žmogus... Nežinau...

Man teko atlikti auditą ne vienoje valstybėje. Vat kartais būna įeini į konkrečią grupę ir matai - lavinanti aplinka, auklėtoja ant grindų su vaikais įsitraukusi į žaidimą kokia nors tema, kuri yra nagrinėjama. Vaikai turi daug klausimų, o tik tau įėjus ima ne skųsti vienas kitą, o pasakoti apie tai, ką jie dabar "mokosi". Akys žiba. Ir žinai, kad - kad ir ką toliau beanalizuosi - šis darželis bus akredituotas, nes vaikai ir ugdomi, ir lavinami, ir auklėjami, ir mokomi. Tik šių elementų pilnatvė sąlygoja gerą auklėtojos darbą.

O dėl mažojo...manau, kad - kai atšils - vėl nuvesim pas žirniukus. O ir mažosios nebijočiau ten vesti...Dėl darželio tai iš naujo kalbėčiaus, daugiau analizuočiau ir daugiau su vedėja kalbėčiaus tongue.gif Visi mokomės iš savo klaidų ax.gif

Škvalas
Eiiii, mamukai mirksiukas.gif nejaugi nei viena per visus metus nenorejote nei zodelio apie si darzeli pasakyti?
Renkuosi tarp Drevinuko ir Berzinelio. Gal galite nusviesti siandienine siu darzeliu situacija? Buciau labai dekinga, nes du savo boroziukus atiduosiu, patikesiu siems darzeliams.
Smurka
QUOTE(lietutis @ 2007 04 05, 11:45)
Eiiii, mamukai mirksiukas.gif  nejaugi nei viena per visus metus nenorejote nei zodelio apie si darzeli pasakyti?
Renkuosi tarp Drevinuko ir Berzinelio. Gal galite nusviesti siandienine siu darzeliu situacija? Buciau labai dekinga, nes du savo boroziukus atiduosiu, patikesiu siems darzeliams.
*

Vizualiai geriau atrodo "Drevinukas". Bet tik tiek apie jį galiu ir pasakyti, daugiau nieko nežinau. O "Beržynėlį" mano mažoji lanko nuo lopšelio, skundų neturiu
Škvalas
QUOTE(Smurka @ 2007 04 05, 12:27)
Vizualiai geriau atrodo "Drevinukas". Bet tik tiek apie jį galiu ir pasakyti, daugiau nieko nežinau. O "Beržynėlį" mano mažoji lanko nuo lopšelio, skundų neturiu
*

Aciukas 4u.gif
O lopselyje aukletojos pastovios? Gal galima konkereciau apie patirtus ispudzius. Nes apie derevinuko aukletojas be galo daug prirasyta (jau net isivaizduoju gyvas), o cia vat siek tiek sykstoka info.
Smurka
QUOTE(lietutis @ 2007 04 05, 12:59)
Aciukas  4u.gif
O lopselyje aukletojos pastovios? Gal galima konkereciau apie patirtus ispudzius. Nes apie derevinuko aukletojas be galo daug prirasyta (jau net isivaizduoju gyvas), o cia vat siek tiek sykstoka info.
*

Taip, lopšelyje auklėtojos visą laiką tos pačios. Manoji labai geria jas priėmė, dar ir dabar į svečius nueina
Ziuziu
parasykit kas jau einat i darzeli ar eisit nuo rugsejo, kaip ten kas...
nes mes stovim eilej ir tikimes kad pakliusim doh.gif
Coccinela
Kokia tema apmirusi unsure.gif kodėl mamos nebendrauja?
Coccinela
g.gif tai gal kažkur kitur renkas?
Sokolade
Tikrai, butu idomu su kitais teveliais pabendrauti, problemelemis pasidalinti
Reviv
mes lankom lopselio Žirniukų grupę,
mažylei labai patinka, o ir mes patenkinti auklėtojomis ir viskuo kitkuo
Katrix
Mano dukrytė lankė Žirniukų grupę, ir aš ir ji buvo labai patenkinti. Ypač auklėtoja Loreta. Nuostabus žmogus, kuriam ramia gali palikti vaiką, o dar tokį mažą...
Dabar paaugom ir pradėjom lankyti Žiogelių grupę. Auklėtojos neblogos, ypač dukrai patinka muzikiniai užsiemimai. Dabar kiekvieną dieną girdžiu tą pačią dainą "be tavo šypsenos, akių.." biggrin.gif Matyt aktyviai ruošiasi Mamytės dienai
Romeo
Mes nuo rugsejo irgi eisim i Zirniuku grupe smile.gif
Tikiuosi viskas seksis puikiai biggrin.gif

girdejau pletka, kad visam darzelyje langus keicia thumbup.gif
ofa
is tiesu keicia 4u.gif
Reviv
Taip keicia, o Zirniuku grupe visa remontuoja smile.gif
Monaving
O mes eisim nuo pirmadienio irgi i sita darzeli, kuria lopselio grupe dar nesigilinau, bet faktas tas, kad kai ejau prasytis i Drevinuka, tai labai pasibjaurejau ju vedeja, o Berzynelio labai labai patiko, tikrai nejo jokia kalba apie pinigus, ar kokia pagalba darzeliui, apskritai visai kitas poziuris i vaika, ir pakalbino vaika, ne taip kaip anoji is Drevinuko doh.gif Kazkaip labai gerai nuteike tam reikalui Berzynelio direktore, eisim su daina pirmadieni thumbup.gif
Silvux
QUOTE(Monaving @ 2008 10 22, 12:41)
O mes eisim nuo pirmadienio irgi i sita darzeli, kuria lopselio grupe dar nesigilinau, bet faktas tas, kad kai ejau prasytis i Drevinuka, tai labai pasibjaurejau ju vedeja, o Berzynelio labai labai patiko, tikrai nejo jokia kalba apie pinigus, ar kokia pagalba darzeliui, apskritai visai kitas poziuris i vaika, ir pakalbino vaika, ne taip kaip anoji is Drevinuko  doh.gif  Kazkaip labai gerai nuteike tam reikalui Berzynelio direktore, eisim su daina pirmadieni  thumbup.gif
*

mums taip pat labai patiko darzelio vedeja: miela supratinga, isklausanti, zodziu tikrai jokiu pretenziju:) Uzrase mus pries kelis menesius, o ne pries metus ar du kaip kitur, ir prieme be jokiu ,,dovaneliu,,.
Taciau dabar rinkdamasi darzeli labai atkreipciau demesi i aukletojas su kuriomis teks bendrauti vaikui. Nes man asmeniskai viena aukletoja sudaro viskuo besibodincios darbuotojos ivaizdi. Del vaiko prieziuros priekaistu tikrai neturiu - visada permautas, pavalgydintas ir pan. Taciau emociniu atzvilgiu aukletoja per daug nesistengia, netgi del naujai atejusiu vaiku, kuriems adaptuotis ne taip lengva..bendrauja saltokai, staciokiskai, o juk kartais uztektu vieno silto zodzio vaikui nuraminti. Aisku nedarau is to tragedijos, maniskis jau priprato ir viskas gerai, taciau jautresniam vaikuciui cia butu problema ..Juk visai dar mazuciai ...
Monaving
QUOTE(Silvux @ 2008 12 04, 22:44)
mums taip pat labai patiko darzelio vedeja: miela supratinga, isklausanti, zodziu tikrai jokiu pretenziju:) Uzrase mus  pries kelis menesius, o ne pries metus ar du kaip kitur,  ir prieme be jokiu ,,dovaneliu,,.
Taciau dabar rinkdamasi darzeli labai atkreipciau demesi i aukletojas su kuriomis teks bendrauti vaikui. Nes man asmeniskai viena aukletoja sudaro viskuo besibodincios darbuotojos ivaizdi. Del vaiko prieziuros priekaistu tikrai neturiu - visada permautas, pavalgydintas ir pan. Taciau emociniu atzvilgiu aukletoja per daug nesistengia,  netgi del naujai atejusiu vaiku, kuriems adaptuotis ne taip lengva..bendrauja saltokai, staciokiskai, o juk kartais uztektu vieno silto zodzio vaikui nuraminti. Aisku nedarau is to tragedijos, maniskis jau priprato ir viskas gerai, taciau jautresniam vaikuciui cia butu problema ..Juk visai dar mazuciai ...
*

gal i az varda parasytumet smile.gif itariu, kad zinau apie ka kalbat
Vytarė
Siulyciau ne pagal vedeja rinktis darzeli, bet pagal aukletojas.Apie si darzeli labai nemazai teko girdet ir susidurt.Bet tik apie vedejos iskalbinguma ir galeciau kazka teigiamo pasakyt, visa kita.... doh.gif
nu gal dar , tiesa, lopselio auklytes atrodo labai jau rupestingos, bent jau issilavinusios labiau.Dar paruosiamojoj grupej Rasa labai jau gerai vaikucius paruosia mokyklai.Bet kas liecia keturmecius -penkiamecius, tai truksta man zodziu apibudint, visiskai moterys susirgusios profesine liga.Ne is vieno tevelio girdejau ir mano pacios pupa sake jog vaikai daznai musami, paciai teko girdet kaip i vaikus kreipiamasi pavarde, tonas visada pakeltas.Buvo atveju, kad vaikai ateje prie darzelio pradedavo verkt , kad neis, nes tu ,mama auklei kavos neatnesi.pacituosiu keleta sakiniu is seimininkes ir aukles :" ko tu cia be duonos valgai, per didele prabanga tau be duonos mesa valgyt!"
"noriu, noriu!!! nusisikt man ant tu tavo noru!!!
Viena naujoka mama po keliu dienu paliko jau pietu miegelio, tai isgirdau:" eik tu nuo manes nerekes tolyn, gali dabar savo mamai padekot , kad priverte staliu tau anksciau lova pagamint"( cia taip sakoma trimeciui) tai paskui tas vaikutis nebegalejo eit i ta grupe.Uz nenuleista tualete vandeni tai isviso patylesiu kokiais zodziais kreipiamasi.Kiekvienam vaikui pagal savo kazkokias nusisnekanciuju nuostatas susikuria charakteristika ir istisai is kiekvieno tyciojasi:" tu, svajokli, eisi i lopselio grupe, galesi svajot ..." " sita tai tyli kiaule , bet gilia sakni knisa..."
Dar nesenai isgirdau jog berniukus netik musa, bet ir mergaites, beto berniukai skundziasi, kad neleidzia jiem zaist su masonytem, kad nesubraizytu grindu, tai idomu kas ten tada per grindys tokios sudetos.
Siulyciau mamoms pries uzsirasant i si darzeli, pastovet viena vakara prie iejimo ir pasiklausinet iseinanciu teveliu ir vaiku.
Ypac diskutuotinas Leokadijos, Ingos, Jolitos, Valios elgesys, aplamai zmogiskumas, muzikiskumas sakyciau.
Taip, kad manau arba mamos uzsimerkia pries visa tai, nes nelabai turi pasirinkima, arba pataikavimo sumetimais cia tokie geri atsiliepimai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.