QUOTE(mama Laurita @ 2008 03 23, 23:50)  nieko as cia blogo neizvelgiu kaip ausu isdurima,uzsieny tik gimusiom mergytes veria auskarelius  o beto turinti berniuka taip domites auskaru verimu  Užsieny ir varinius lankus ant kaklo deda, kad ištįstų... Žalojimas ir tiek, nematau skirtumo tarp ausų dūrimo ar tų rinkių. Žmogus turi teisę pasirinkti ką jam su savo kūnu daryti, o ne tapti mamos įgeidžių auka.
QUOTE(xskix @ 2008 03 24, 16:24) Užsieny ir varinius lankus ant kaklo deda, kad ištįstų... Žalojimas ir tiek, nematau skirtumo tarp ausų dūrimo ar tų rinkių. Žmogus turi teisę pasirinkti ką jam su savo kūnu daryti, o ne tapti mamos įgeidžių auka. 100 proc.
Pumbukas
2008 03 27, 14:00
QUOTE(xskix @ 2008 03 24, 16:24) Užsieny ir varinius lankus ant kaklo deda, kad ištįstų... Žalojimas ir tiek, nematau skirtumo tarp ausų dūrimo ar tų rinkių. Žmogus turi teisę pasirinkti ką jam su savo kūnu daryti, o ne tapti mamos įgeidžių auka. Pritariu siai mamytei O gal jos kaip uzaugs visai nenores tu auskaru nesiot. Leiskim musu dukrelems pasirinkti pacioms.
QUOTE(xskix @ 2008 03 24, 17:24) Užsieny ir varinius lankus ant kaklo deda, kad ištįstų... Žalojimas ir tiek, nematau skirtumo tarp ausų dūrimo ar tų rinkių. Žmogus turi teisę pasirinkti ką jam su savo kūnu daryti, o ne tapti mamos įgeidžių auka. As tai nemataau cia jokios problemos. Uzaugs - nepatiks - issivers  Man tai atrodo, jeigu tevams grazu ir jei jie to nori, kodel gi ne  Mano krikstodukrai 2 metukai. Jau nuo metuku turi auskariukus. Ir kaip jais dziaugiasi!  Maivosi pries visus, ziuri i veidrodi, ir tevam labai patinka, ir kitiem Mano dar labai mazyte, bet as irgi butinai versiu kai biskiuka paaugs Papildyta:QUOTE(Pumbukas @ 2008 03 27, 16:00) Pritariu siai mamytei O gal jos kaip uzaugs visai nenores tu auskaru nesiot. Leiskim musu dukrelems pasirinkti pacioms. Kai uzaugs, tai joms gal ir vardas nepatiks  O jei nenores auskaru - nenesios. Ir as labai abejoju, kuri mergaite nenori auskariuku  Visos tik ir puikuojasi pries drauges
QUOTE(Pumbukas @ 2008 03 27, 15:00) Pritariu siai mamytei O gal jos kaip uzaugs visai nenores tu auskaru nesiot. Leiskim musu dukrelems pasirinkti pacioms. Pirmai dukrai praveriau pusantru metuku. Jai dabar keturiolika, patenkinta nesioja. Bet praverusi jau po 5 minuciu gailejausi. Vaikui skaudejo, verke  Valyt, pervert auskarus buvo kazkoks vaiko kankinimas  Rengt irgi, jei pamirsusi neatsargiai koki golfa nuimdavau. Ir taip koki pusmeti. Mazei neversiu ne uz ka  Uzaugs, nores, pati prasivers.
QUOTE(Viga @ 2008 04 04, 12:30) Pirmai dukrai praveriau pusantru metuku. Jai dabar keturiolika, patenkinta nesioja. Bet praverusi jau po 5 minuciu gailejausi. Vaikui skaudejo, verke  Valyt, pervert auskarus buvo kazkoks vaiko kankinimas  Rengt irgi, jei pamirsusi neatsargiai koki golfa nuimdavau. Ir taip koki pusmeti. Mazei neversiu ne uz ka  Uzaugs, nores, pati prasivers. Seniau kiti laikai buvo.  Reikedavo ausytes valyt peroksidu, sukiot, kad neuzaugtu ir pan. Mano krikstodukrai neseniai kai vere, dave kazkoki purskaliuka, tai nereikejo nei veriot, nei valyt, nei sukiot. Niekas nepuliavo ir kuo puikiausiai uzgijo.  O kai vere, sake net neverke! O del kliuvimo uz rubu, tai reikia verti vaikams skirtus auskarus, o ne suaugusiu
QUOTE(-Linute- @ 2008 04 04, 12:21) Seniau kiti laikai buvo.  Reikedavo ausytes valyt peroksidu, sukiot, kad neuzaugtu ir pan. Mano krikstodukrai neseniai kai vere, dave kazkoki purskaliuka, tai nereikejo nei veriot, nei valyt, nei sukiot. Niekas nepuliavo ir kuo puikiausiai uzgijo.  O kai vere, sake net neverke! O del kliuvimo uz rubu, tai reikia verti vaikams skirtus auskarus, o ne suaugusiu  Tokie ir buvo, mazos akutes prie ausyciu. Jei skauda, uztenka tik truputi uzkliudyti.
QUOTE(Viga @ 2008 04 04, 13:30) Tokie ir buvo, mazos akutes prie ausyciu. Jei skauda, uztenka tik truputi uzkliudyti. Dabar ra ne akutes, o tokie prispaudziami mazi pagaliukai
*ssuzzi*
2008 04 04, 23:12
QUOTE(-Linute- @ 2008 04 04, 08:20) As tai nemataau cia jokios problemos. Uzaugs - nepatiks - issivers  Man tai atrodo, jeigu tevams grazu ir jei jie to nori, kodel gi ne  Mano krikstodukrai 2 metukai. Jau nuo metuku turi auskariukus. Ir kaip jais dziaugiasi!  Maivosi pries visus, ziuri i veidrodi, ir tevam labai patinka, ir kitiem Mano dar labai mazyte, bet as irgi butinai versiu kai biskiuka paaugs Papildyta:Kai uzaugs, tai joms gal ir vardas nepatiks  O jei nenores auskaru - nenesios. Ir as labai abejoju, kuri mergaite nenori auskariuku  Visos tik ir puikuojasi pries drauges   visiskai pritariu,gi visos nori tureti auskarelius,jei neturi tai ir yra sioks toks pavydas,nu labai grazu mergaite su auskarais Papildyta:QUOTE(-Linute- @ 2008 04 04, 10:21) Seniau kiti laikai buvo.  Reikedavo ausytes valyt peroksidu, sukiot, kad neuzaugtu ir pan. Mano krikstodukrai neseniai kai vere, dave kazkoki purskaliuka, tai nereikejo nei veriot, nei valyt, nei sukiot. Niekas nepuliavo ir kuo puikiausiai uzgijo.  O kai vere, sake net neverke! O del kliuvimo uz rubu, tai reikia verti vaikams skirtus auskarus, o ne suaugusiu   tokioms mazytems ir nepuliuoja ausytes,gi veria gydomuosius auskarelius,greitai sugyja
Eglužė20
2008 04 08, 17:32
O man grazu auskariukai  Tikrai versiu kai bus siektiek didesne.O siaiptai kiek zmoniu tiek nuomoniu,tad nemetau ko cia gincytis
man taip pat labai grazu kai mazosios panikes su auskariukais  bet manau kai tai kiekvienos mamytes reikalas ir nebutinai taip smerkti ar baisiai palyginti  manau mamyte tiesiog turi viska gerai issiaiskinti ir turi but pasiruosus priziureti labiau ausytes. as irgi turiu dukryte ir butinai versim auskariukus, tik gal kai biski vyresne bus, bet tik del to kad pati labai bijau kad mazylei skaudes
CAT DELUXE
2008 04 13, 14:08
na va tiek laukem tiek bijojom bet va jau ir turim auskariukus  vakar iverem  mergina atlaike procedura kaip didele panele  tik antra auskariuka nenorejo duot ivert bet po biski apsiramino ir iverem  po 10 min ji visiskai viska uzmirso,aciu Dievui kad negriebia uz auskariuku,ji lyg ju nejaucia.priziurim ausytes su tokiu purskiamu skysciu specialiu  laaabai dailiai atrodo
Ilmeriux
2008 06 11, 20:51
QUOTE(santa252 @ 2008 04 13, 16:08) na va tiek laukem tiek bijojom bet va jau ir turim auskariukus  vakar iverem  mergina atlaike procedura kaip didele panele  tik antra auskariuka nenorejo duot ivert bet po biski apsiramino ir iverem  po 10 min ji visiskai viska uzmirso, aciu Dievui kad negriebia uz auskariuku,ji lyg ju nejaucia.priziurim ausytes su tokiu purskiamu skysciu specialiu  laaabai dailiai atrodo  tikrai aciu Dievui, kad ji uz ju negriebia, gaila net pagalvoti kas butu jei sugriebtu
musu panele taip pat su auskariukais  ausytes greit uzgijo,uz auskariuku netampo.iverem kai dukrytej 6men suejo.mums tai vienu kartu abi ausytes pradure,taip vaikas maziau issigasta.galetu tokia procedura ir lietuvoje buti
regutis
2009 03 22, 00:51
reiks ir mums pabandyt prasivert
Manau, reiktų kultūringiau išsakyti savo nuomones dėl tiokio kontraversiškai vertinamo dalyko kaip auskariukų verimas mažoms mergaitėms. Aš pati niekada net nebūčiau pagalvojusi apie auskariukų vėrimą, nors šiaip auskarai man labai gražu. Taip pat laikausi nuomonės, kad tai nėra būtina, skauda, galimos komplikacijos ir t.t. Mano vyras - iš kitos kultūros, kur mergaitėms vos gimusioms praveriamos ausytės. Mūsų mažiukei jau beveik 7 mėn. ir vyro aplinkoje visi labai stebisi, kad mergytė be auskariukų. Juokinga ir neįtikėtina, bet net aprengus suknele, kartais išgirstame atsargiai pasiteiraujant, ar tai mergaitė. Jei su kelnytėm ar šortukais, tai atsitiktiniai žmonės kitaip ir nemano, sako, kad gražų berniuką turime!  Vyras labai gerbia mano nuomonę ir neverčia daryti taip, kaip priimta pas juos. O aš imu svarstyti - gal gi nėra taip jau baisu tie auskariukai?
O mano nuomone,grazu auskariukai mazoms panelytems,ir greiciau gija,ir lengviau priziureti,planuoju vasara iverti auskariukus.As uz
eglikke
2009 03 23, 20:54
QUOTE(zbara @ 2007 10 25, 19:11)  tikrai taip kas čia gražaus  palikim ta pasirinkimą vaikams patiems, kai paaugs. o tos kurios vistiek labai nori įvert ausis auskarus, tai nepamirškit ir bambos vaikui pervert. juk dabar madingiau nei ausys sėkmės ugdant vaiko asmenybę  ausys ir bamba tai didelis skirtumas ir nera ko cia kritikuot kiekvienas zmogus turi savo nuomone jei jum nepatinka paciai tai jus ir neversit ir manau vaiko asmenybe cia ne prie ko Papildyta:QUOTE(eveska @ 2009 03 23, 16:06) O mano nuomone,grazu auskariukai mazoms panelytems,ir greiciau gija,ir lengviau priziureti,planuoju vasara iverti auskariukus.As uz  as taip pat uz  grazu ziuret kai pas maza lelyte auskariukai
Bubocka
2009 05 04, 20:36
mes nuo 7 men su auskariukais  man igi labai grazu,ir nematau cia nieko blogo
JURGIDAR
2009 05 07, 16:37
auskariukai grazu,bet manau dar anksti
ne,nu jau kokiu komentaru cia radau  .is didelio rasto-iseita is krasto,kitaip tariant  .savo didziaja vedziau durtis ausyciu-kai 3m buvo ir patenkinta ji,mazaja irgi panasiai kaip bus vesim taip pat
Zuikių_dainos
2009 05 08, 07:59
Kūdikis su auskarais man netgi labai negražu. o mamytei patarčiau nesielgti su dukros kūneliu kaip su savo - va kai užaugs, pati užsinorės, tada prašom. nepykit, bet kam to reik? vaikui tikrai ne, tiktais mamai.
As ziuriu cia priestarauja tik mamos kurios neturi dukru, man pav. ivere auskariukus kai man buvo 3 men , ir nieko gyva ir laiminga  man irgi labai grazu kai mazos mergaites su auskariukais,ir manau cia kiekvienos mamos reikalas kada vertis auskariukus, as klausiau musu gydytojos tai ji pasake jau galima mums 4 menesiai
Zuikių_dainos
2009 05 08, 10:21
QUOTE(puzik @ 2009 05 08, 10:59) As ziuriu cia priestarauja tik mamos kurios neturi dukru, man pav. ivere auskariukus kai man buvo 3 men , ir nieko gyva ir laiminga  man irgi labai grazu kai mazos mergaites su auskariukais,ir manau cia kiekvienos mamos reikalas kada vertis auskariukus, as klausiau musu gydytojos tai ji pasake jau galima mums 4 menesiai  o neturėtų tai būti mergaitės reikalas ?  ar negalima sulaukti, kol mergaitė suaugs ir pati paprašys tų auskariukų? aš suprantu, pvz., kad kol kūdikiai maži, mes juos rengiame kaip mums patinka ir panašiai, bet gi auskarai lieka visam gyvenimui ( gink D., nesakau, kad auskarai kažkoks blogis - aš pati ausis prasivėrus ). aš tik noriu paklausti, ar mes turim teisę elgtis su kito žmogaus kūnu, kaip mums patinka. o jei tarkim jūsų tėvai būtų jums ištaturavę kokį driugelį ar borūžę - nu gi gražu. šiaip vienam žurnale apie vaikus yra rašoma, kad auskarus būtų geriausia verti tik nuo šešiolikos aštuoniolikos metų, kai galutinai susiformuoja vaikui ausytės. ausis yra vienintelė žmogaus kūno vieta, turinti penkius nervus ir maitinanti keturias arterijas. ausyse yra apie 130 aktyviųjų taškų, o jei ne ten pradursit ir pakenksit kokiam vidiniui organui?
Dovilytej
2009 05 08, 12:09
Pritariu Zuikių_dainos Man auskariukai mažoms mergaitėms taip pat labai gražu, bet verti juos kūdikiui, nežinau...  Juk vaikas pats turi nuspręsti, nori jų ar ne. O ne mama nuspręsti už vaiką. Gal geriau jau palaukti, bent kol išmoks kalbėti ir pasakys, kad jų nori. Ir bijočiau verti juos tokiam mažam vaikučiui. Nėra jau toks ten didelis skausmas, kad kokių 10 metų mergaitė jo neiškentėtų.
SuperMeska
2009 05 08, 12:57
As asmeniskai nematau jokio grozio, kai kudikis su auskarais. Paaugusi pati mergaite nuspres, nori ji prasidurt ausytes ar ne. Be to, tikrai ne visos nesioja auskarus. Ir ne todel, kad bijotu skausmo, bet paprasciausiai nenori.
baracuda1
2009 06 11, 12:53
man tai labai super kai mazyte mergaite su auskariukais  bet saviskei vis pribijau
man tai pat labai graziai atrodo su auskariukais maza mergyte kai sulauksim puses metuku butinai dursiu.... o labai abejoju ar mergiate kuri nenores uzaugus asukaru nesioti..
Raselelyte
2009 06 14, 14:28
Man irgi gal grazu auskariukai....bet saviskei nedrisiu pradurti ausyciu.....kai paaugs, kokiu 5 metuku ar 6, tada ir pati nuspres ar ji nori auskariuku ar ne...
skorpea
2009 06 14, 20:07
man tai atrodo visiska nesamone tokiam mazam vert auskarus be to kai snekejau su moterimi kuri veria auskarus sake,kad nesveika tokiem maziem verti  Mano jauniausiai pacientei buvo trys savaitės. Kūdikiai labai sparčiai auga, todėl jiems labai sunku tiksliai nustatyti taškus ir tinkamai pradurti ausytę
Angeliocikas
2009 06 15, 14:42
nzn kokiam amziuje butu geriausia,cia atskira tema galima diskutuoti,bet as gailiuosi kad neiveriau savajai kai mazute buvo durem kai buvo mazdaug trys metai,tai teko isimti ir uzauginti skylutes nes nesileido ju valyti o dabar jai 4 ir praso ju kone kasdien
JaunasMamukas
2009 06 17, 13:28
Sveikos mamytes.  As irgi galvojau kad grazu mazom mergytem auskariukai ir buvo minciu vert,bet uzteko pamatyti pora filmuku Youtubej tai atsoko fantazija  vargsus tuos vaikiukus kankina  va paziurekit http://www.youtube.com/watch?v=Mz09Bz3bbjchttp://www.youtube.com/watch?v=nc2RK3RtfKc...feature=related
saidutea
2009 06 17, 15:50
as buvau labai uzsidegus vert auskariukus, bet nutariau palaukti. manau dar ankstoka
*Grazina*
2009 06 17, 16:05
QUOTE(JaunasMamukas @ 2009 06 17, 14:28) Sveikos mamytes.  As irgi galvojau kad grazu mazom mergytem auskariukai ir buvo minciu vert,bet uzteko pamatyti pora filmuku Youtubej tai atsoko fantazija  vargsus tuos vaikiukus kankina  va paziurekit http://www.youtube.com/watch?v=Mz09Bz3bbjchttp://www.youtube.com/watch?v=nc2RK3RtfKc...feature=relatedOj kaip gaila,tu mergaiciu  ne as patariu mamytem palaukti..
UrteBlod
2009 06 17, 19:30
Tingejau ir skaityt viska. Del grozio badyt puses metu lelyte? Siaubas, gal galvoj kai kurioms negerai, palaukit nors kol keli metai sueis. Ne, nu kai kurioms tikreai cik ci rik.
*Liepa18*
2009 06 17, 21:06
QUOTE(JaunasMamukas @ 2009 06 17, 14:28) Sveikos mamytes.  As irgi galvojau kad grazu mazom mergytem auskariukai ir buvo minciu vert,bet uzteko pamatyti pora filmuku Youtubej tai atsoko fantazija  vargsus tuos vaikiukus kankina  va paziurekit http://www.youtube.com/watch?v=Mz09Bz3bbjchttp://www.youtube.com/watch?v=nc2RK3RtfKc...feature=relatedOjej...  net širdį suspaudė... Nesąmonė gryniausia mažytėms mergytėms verti, kankinti.. Ir dėl ko??? Dėl to, kad mamytei ir tėveliui mat gražu... Taip nefaina po šių video pasidarė...
JaunasMamukas
2009 06 17, 21:55
va va butent ir man sirdi suspaude kai paziurejau  taip pagailo tu mazu mergyciu tai jau tikrai galvoju neversiu kol pati nepasiprasys
Andrea85
2009 06 19, 17:48
As tai irgi galvoju, kad nereikia tokiems maziems vaikuciams tu auskariuku. Uztat kaip fajna bus mergytei kai mama veliau ispildys jos pacios prasyma iverti auskariukus  Vaikas bent supras del ko skaudejo
leila02
2009 06 19, 19:27
vikusedo
2009 07 23, 10:15
as norejau savo mazylei ausytes pradurti kai bus metukai, bet kai pamaciau tuos vaizdelius ta galvoju kad gal geriau kai uzaugs
Ievosius
2009 07 23, 10:25
Na ką gi, paskutinės dienos, merginos. Susitelkiam, susiimam ir rytojų sukandusiais dantimis išgyvenam. Tiek nedaug beliko iki Seimo atostogų. Jau šiandiena, prašome jūsų mobilizuoti savo pajėgas ir susirinkti rytoj Seime su vaikais ar be vaikų, su vežimėliais ar be jų. Prašome visas galinčias šiandien susirinkti su vežimais ar be jų prie Seimo. Tikslus laikas bus pateiktas ryte. Renkamės prie 3 rūmų Visai nedaug beliko iki seimūnų atostogų (liepos pabaigoje), todėl jie skuba greičiau priimti pataisas ir nuolat kaitalioja įstatymų priėmimo laiką, kad mums būtų nepatogu susirinkti (matyt kažkiek sąžinę pakutenam). Prašome, jei yra bent menka galimybė sudalyvauti, ateikite. Apie savo dalyvavimą informuokite AMS el.paštu - aktyviumamusamburis@gmail.com . Atsiųskite savo vardą, pavardę ir kontaktinį telefoną. - suorganizuosime leidimus į Seimą. Ateisiančios nepamirškite asmens dokumento!Kontaktinis asmuo - Neringa, tel. 865614819 Ačiū už supratimą ir aktyvumą  P.S. ESAME LABAI DĖKINGOS TOMS MAMOMS IR TĖVELIAMS KURIE VAKAR (JAU) PASIRODĖ POSĖDYJE. JEI ATKREIPĖTE DĖMESĮ - KAI MES ESAME, MUS MATO, MUS GIRDI!
RaseleS
2009 08 05, 08:54
QUOTE(Aistija @ 2007 10 24, 15:13) Net nezinau, man irgi labai grazu, bet susilaikau nuo tos minties. Kai bus didele pati spres nori auskaru ar ne.   O beto jei dar pataikys kur kokian taskan,juk ten ausyje tiek tasku susijusiu su organizmu,o ypac akytemis.Kiek zinau veria tik tada jei su akimis yra blogai.
Gaila  Gaila kaip ir skiepija.Bet grozis reikalauja auku ?
Man grazu kai mazyte mergyte su auskariukais.Bet...cia gi vaiko kankinimas-kaip joms tada miegot?as pati su auskarais negaliu uzmigti,nepatogu man.ir jei uzaugus pasakys-o kas taves prase iverti auskarus?
Dzesika
2009 08 25, 01:27
Taigi irgi buvo mintis subludyti ir dukrytei metuku proga iverti auskariukus  bet paskaicius nuomoniu ir pamacius video protas prasviesejo  ,tai atsoko fantazijos durti ausytes  manau paaugs ir kai pati uzsinores tada ir grazinsimes  o tai rimtai gaunasi savanaudiskai  mes norime,mums grazu tai ir priiminejam sprendimus uz jau asmenybemis tapusiomis zmogeliukus
renaciukas66666
2009 08 25, 14:05
man labai grazu,bet manau vaikutis issilupt gali tuos auskariukus
O kam taip skubėti? Nes mamytė nori? O gal durka pradėjus kalbėt duos velnių už tuos auskarus. Per greit mes tuos vaikus norim suaugusiais paverst, pusmetinukes mažulėlės norim matyt niolikinėm panelėm vaikučio kailyje. Viskam savas laikas. Kai paprašys, tada ir įversit. Sau badykitės ir verkitės kur norit.
kincioskis
2009 08 26, 08:25
isties,o gal suagusi ji nepadekos uz skylutesd ausyse,as pritariu nuomonei,kad vaikas pats turi nuspresti apie kuno grazinima,juk tai visam gyvenimui...
zanzana
2009 08 26, 08:54
Sveikutes. As taip pat nuoreciau pradurti ausytes dukrytei.Bet kadangi dabar arteja saltesni orai, palauksiu kol jai sukaks metukai.Ir be to manau,kad tikrai jai nepakenksiu,nes uzaugus gales ju ir nenesioti.Kiek tenka matyti beveik kiek viena paaugle nesioja auskarus  Ir manau,kad negali buti kategoriskas tokiais klausimais,nes kiekviena mamyte daro viska kas jai atrodo tinkamiausia savo vaikiukui. O priekaistu gali sulaukti is paaugles del begales dalyku.....
Meškašunis
2009 08 26, 09:44
QUOTE(Isila @ 2009 08 25, 15:24) O kam taip skubėti? Nes mamytė nori? O gal durka pradėjus kalbėt duos velnių už tuos auskarus. Per greit mes tuos vaikus norim suaugusiais paverst, pusmetinukes mažulėlės norim matyt niolikinėm panelėm vaikučio kailyje. Viskam savas laikas. Kai paprašys, tada ir įversit. Sau badykitės ir verkitės kur norit. As irgi norejau ivert, labai grazu man. Bet vyras mano pasake lygiai tokius pat zodzius, kaip jus. Na, palauksim dar , isties gal geriau, kai pati paprasys. Man paciai pradure pirmoj klasej, kai pamaciau pas klasiokes, paprasiau. Mama leido.
|
|