CAT DELUXE
2007 10 24, 13:45
sveikos,gal jau yra tokia tema,tai iskart atsiprasau...  norejau paklaust jusu nuomones apie auskariukus.mano dukrytei uz poros savaiciu bus 6 men,jau galvoju apie auskariukus.man lb grazu kai mazom mergytem iverti mazi auskariukai  nors zinau kad yra visokiu nuomoniu,priestaringu ir ne...taigi,gal kas esat idure savo pupom auskariukus?ar jie buna specialus ar ne?ar buvo kokiu komplikaciju?manau kad jei kuo anksciau iversiu,vaikas susigyvens su tuo,o jei veliau tai knietes paciupineti ir t.t.taigi laukiu atsakymu
Aistija
2007 10 24, 14:13
Net nezinau, man irgi labai grazu, bet susilaikau nuo tos minties. Kai bus didele pati spres nori auskaru ar ne. Seip MB pries tokius dalykus.
Aš prieš, paauks jeigu norės tai ir įversit tuos auskariukus
gugutele
2007 10 24, 16:50
as pavasary iversiu mazutei auskariukus, ziema kazkaip nenoriu kad nekliudytu kepuryte. as irgi noreciau dabar bet susilaikysiu
Laumiux
2007 10 24, 18:54
QUOTE(Laumiux @ 2007 10 24, 19:54)  tikrai taip kas čia gražaus  palikim ta pasirinkimą vaikams patiems, kai paaugs. o tos kurios vistiek labai nori įvert ausis auskarus, tai nepamirškit ir bambos vaikui pervert. juk dabar madingiau nei ausys sėkmės ugdant vaiko asmenybę
Nu gal ir gražu  bet aš pasakyčiau taip  Kaip užaugs megyte pati nuspes ar nešioti auskariukus ar ne, Nes vaikiu gi nepatogu bus su tai auskarais. Aš taip manau
alashka
2007 10 29, 00:01
Tai jau jus, Panelit, serialu prisiziurejot  Nesamone  Mano vienas pazistamas vis veria sau auskarus ir vis zignojas, kad daugiau nevers, nes skauda  o jus mazai dukrytei Mano mazoji kai verkia tai man sirdys plysta, o cia specialiai kankynti vaikeli
Miegaliuke S
2007 10 29, 12:14
As ir supreisauskariukus mazaimergyte,kai paaugs,jei nores ir iversime.5men vaiaks nesupranta,kas tie auskariukai
mylimuke
2007 10 30, 00:06
Tokia temuke yra,tik nepamenu kur, bet tikrai ne sitam subforume. gal kur prie grozio ir stiliaus
Žanetyte
2007 10 30, 10:15
QUOTE(mylimuke @ 2007 10 29, 23:06) Tokia temuke yra,tik nepamenu kur, bet tikrai ne sitam subforume. gal kur prie grozio ir stiliaus  aha as irg tokia maciau rodos tevu patirties taupykle ar kaip ten... bet as asmeniskai neisivaizduoju kaip padaryt kad tas vaikas tu auskaru neisisiluptu, ar neuzsigautu tu antra puse, na zodziu nelabai man suprantami tokie grozio otkutiurai  Man labai grazus kudikiai be jokiu papuosalu, ypac auskaru, as noreciau numpirkt pupai grazia grandinele ant rankos, yra spec vaikuikam, bet ir tai tik kai bus mazdaug metuku
Zuikis-Puikiss
2007 10 30, 10:31
As tai tikrai su tai auskariukais palaukciau.
man irgi grazu mazos lelytes su auskariukais, bet savo princesei neversiu, vyras mano labai pries, sake ji pati tures nusprest kai paaugs nori ju ar ne. ir siaip sutinku su sita nuomone
Man irgi gražu  . savo dukrai įvėriau auskariukus kai buvo 10mėn. būčiau ir anksčiau,bet daug kas atkalbinėjo, tai susilaikiau. manau be reikalo, paskui tie patys žmonės gyrė kaip gražu, kokie auskariukai.........  dabar ji tokia bailiukė kaži ar būtų pairyžus tokiam žygdarbiui  .Beje tada net necyptelėjo, nebuvo jokių komplikacijų, taip kad
na ir as noriu savo kirmelaitei auskariuku bet tevelis visom keturiom pries tai laikinai atideta, bet gal pavyks susitarti, man labai grazu kai princeses su auskariukais
CAT DELUXE
2007 12 16, 01:36
prisiskaicius visokiu nuomoniu visdelto nusprendziau kad versiu auskariukus ant pavasario,gal vasaros,jau pavasario gale jai metukai bus tai manau visai normaliai,ne per anksti...
Margareta
2007 12 16, 11:22
as manau kad mamos verdamos kudikiams auskarus yra neteisos  cia joms grazu taciau kuo "nusikalto" kudikis kad jam taikote savo skoni? dar pradekime kudikiams daryti tatiuruotes, dazyti plaukus ir pan.  uzaugs ir nuspres kokiu auskaru ir kur nori  ir taip jie negali pasirinkti vardo, pavardes ir daugelio kitu dalyku o cia dar uz ji nusprendzia iverti auskarus  bet palaukit metuku dveju kada vaikas ismoksta isreiksti save nors truputy, toks ispudis kad skubat iverti auskarus kol dar vaikas mazasir negali papariestarauti jusu grozio suvokimui
Aistija
2007 12 21, 11:26
QUOTE(Margareta @ 2007 12 16, 12:22) as manau kad mamos verdamos kudikiams auskarus yra neteisos  cia joms grazu taciau kuo "nusikalto" kudikis kad jam taikote savo skoni? dar pradekime kudikiams daryti tatiuruotes, dazyti plaukus ir pan.  uzaugs ir nuspres kokiu auskaru ir kur nori  ir taip jie negali pasirinkti vardo, pavardes ir daugelio kitu dalyku o cia dar uz ji nusprendzia iverti auskarus  bet palaukit metuku dveju kada vaikas ismoksta isreiksti save nors truputy, toks ispudis kad skubat iverti auskarus kol dar vaikas mazasir negali papariestarauti jusu grozio suvokimui  Va cia tai komentaras
toscana
2007 12 21, 11:51
QUOTE(Margareta @ 2007 12 16, 11:22) as manau kad mamos verdamos kudikiams auskarus yra neteisos  cia joms grazu taciau kuo "nusikalto" kudikis kad jam taikote savo skoni? dar pradekime kudikiams daryti tatiuruotes, dazyti plaukus ir pan.  uzaugs ir nuspres kokiu auskaru ir kur nori  ir taip jie negali pasirinkti vardo, pavardes ir daugelio kitu dalyku o cia dar uz ji nusprendzia iverti auskarus  bet palaukit metuku dveju kada vaikas ismoksta isreiksti save nors truputy, toks ispudis kad skubat iverti auskarus kol dar vaikas mazasir negali papariestarauti jusu grozio suvokimui  Visiškai sutinku. Jums gražu tai sau ir verkitės. Blemba, 5mėn.vaikutis pats nieko pasakyt negali, prieštaraut dar nesugeba, tai mamelė gerietė ta proga jam auskarus įkals, nes paskui matote gali bijoti  O kasnors pagalvojo, kad jam skauda, kad gali būti komplikacijų. Gerai Margareta pasakė, tada galim ir tatuiruočių pridėti arba tą patį auskarą į bambą įvert. Nu irgi gražu
CAT DELUXE
2007 12 21, 21:32
na istikruju jus perdedat su savo komentarais manau  siaip tai nesu macius nei realybej nei per koki filma kad butu padaryta mazam vaikui tatoo ar i bamba ivertas auskaras  o vat ausyse auskariukus labai daznai kur matome tiek realybej tiek per tuos pacius filmus kai netgi dar mazesniems iveria  o uzsienyje manau tai isvis labai daznas dalykas  nematau cia nieko blogo,man paciai mazai ivere auskariukus,na ir ka visai nepykstu ant mamos.ir nemanau kad labai daug mergaiciu yra kurioms nepatinka auskariukai,ir aplamai puostis  beje visdelto ir persigalvojau kad iversiu pavasi arba vasara bet tik delto kad ziema kepures ir visa kita....o ir vyras ir seneliai labai uz tai kad zadu ivert  o galima paklaust kokios komplikacijos gali but?  manau jei veria namu salygom tai gal ir buna tu komplikaciju
iloniux
2007 12 21, 22:02
QUOTE(lukox @ 2007 10 24, 16:13) Net nezinau, man irgi labai grazu, bet susilaikau nuo tos minties. Kai bus didele pati spres nori auskaru ar ne. Seip MB pries tokius dalykus.  Sutinku visai su tuo ir mano MB pries tokius dalykus, mano net didzioji jau nori pati auskariuku bet dar neskubu gal dar palauksiu. Bet visai nesmerkiu ir tu mamyciu kurios galvoja kitaip na grazu tai tikrai.
toscana
2007 12 21, 23:00
QUOTE(santa252 @ 2007 12 21, 21:32) na istikruju jus perdedat su savo komentarais manau  siaip tai nesu macius nei realybej nei per koki filma kad butu padaryta mazam vaikui tatoo ar i bamba ivertas auskaras  o vat ausyse auskariukus labai daznai kur matome tiek realybej tiek per tuos pacius filmus kai netgi dar mazesniems iveria  o uzsienyje manau tai isvis labai daznas dalykas O sarkazmą tu supranti?  Ar viską priimi tiesiogiai? Šiaip man joks rodiklis tai ką rodo filmai, ar tai kas vyksta užsienyje. Amerikoje vaikus nuo mažens hamburgeriais šeria, tai ir čia reiktų į juos lygiuotis? Kalba eina apie tai, kad mamos daro tai ko nori jos, ir joms nusispjaut kad žalojamas mažas vaikas, svarbu joms gražiai atrodo.
QUOTE(santa252 @ 2007 12 16, 01:36) prisiskaicius visokiu nuomoniu visdelto nusprendziau kad versiu auskariukus ant pavasario,gal vasaros,jau pavasario gale jai metukai bus tai manau visai normaliai,ne per anksti...  Jus gal su protu susipykot?! Metuku vaikui iverti auskariukus, ach kaip grazu, ach kaip gerai.. Nu atrodo, kad mamytes mentalitetas kaip 15 metu mergaites.. Papildyta:QUOTE(santa252 @ 2007 12 21, 21:32) na istikruju jus perdedat su savo komentarais manau  siaip tai nesu macius nei realybej nei per koki filma kad butu padaryta mazam vaikui tatoo ar i bamba ivertas auskaras  o vat ausyse auskariukus labai daznai kur matome tiek realybej tiek per tuos pacius filmus kai netgi dar mazesniems iveria  o uzsienyje manau tai isvis labai daznas dalykas  nematau cia nieko blogo,man paciai mazai ivere auskariukus,na ir ka visai nepykstu ant mamos.ir nemanau kad labai daug mergaiciu yra kurioms nepatinka auskariukai,ir aplamai puostis  beje visdelto ir persigalvojau kad iversiu pavasi arba vasara bet tik delto kad ziema kepures ir visa kita....o ir vyras ir seneliai labai uz tai kad zadu ivert  o galima paklaust kokios komplikacijos gali but?  manau jei veria namu salygom tai gal ir buna tu komplikaciju  yra toks liaudiskas zodis is raides d..., ir matyt rtai paveldima - nes visa seima uz auskarus kudikiui
a.aurute
2007 12 22, 13:53
liabai grazu mergyte su auskariukais...  tik va galvoju, kad cia turetu buti jos pasirinkimas, kai paaugs...  nes viena teveliam grazu kita patiem vaikuciam...
Margareta
2007 12 22, 20:24
vat jeigu per filma parodytu kudiki su tatiuruote tai matyt irgi darytumet
Manau neverta verti- papildomas skausmas mazylei, ji dar nesupras kam jie, be to nepatogumas- dar uzgauti galima rengiant ir pan. Vietoj to galima mazyle puosti graziomis sukuosenomis  aisku jei plaukuciu daugiau nei keli  ar pvz spalvotus segtukus segti  Grazu
as galvodavau apie auskarus,bet maniau,kad anksti,esu maciusi,grazu,bet ir pavojinga.Kai suejo metukai,labai eme savo ausytes tampyti,pagalvojau,vat ir butu po auskaru ir ausyciu buve  .Dabar mastau ,kai sukaks dveji,bet kazin dar kaip cia bus,gal lauksim triju  ,manau tada bus ir grazu ir saugu
aga,taikai versit i ausytes, kartu iverkit ir i bambute ir i putyte.. Juk nores tikriausiai, kai uzaugs, ar ne? Nu ir taip grazu..
Margareta
2007 12 24, 12:02
jo ir labai grazu i nosi auskaras...
CAT DELUXE
2007 12 24, 12:18
labai aciu visoms uz nuomones,ir uz tai kad mane ir mano gimine kazkas isvadino d.....  :unsure:ir uz tai kad buvau isvadinta penkiolikmete  na tikejausi kad bent viena mama atsilieps kuri yra iverus savo mazylei auskariukus  ir beto cia kazkas minejo kad ir i putyte iverciau nes grazu ir turbut nores vaikas uzauges bus tuo patenkintas  siaubas na ir pasiulymai
Linusikas
2008 01 03, 21:46
Aš griežtai prieš, kai paaugs ir pati paprašys tada. Paaiškinsiu viską kas ir kaip, o dabar manau, kad pažeisčiau kūdikio kaip žmogučio teises. Skausmas bereikalingas.
*ssuzzi*
2008 01 09, 01:17
 Savo dukrytei ausytes praveriau 4 men  man visada buvo grazu ziureti i kudyki su auskarais  ,jokio vargo nebuvo,patikekit  ji net nesuprato kas vyko,tik pakst ir viskas  dabar mums 10 men ir auskarai kaip jos kuno dalis,ji ju neliecia  nebijokit mamos kurios norit praverti savo pupoms ausytes,jos net nepuliuoja tokioms mazoms  man ir kosmetiloge sake kad geriau mazesnems verti nei dickems,o tos kurios raso griestai NE  senamadiskos mamos
Vyresneliai verem auskariukus 3 metu del skausmo tai nepasakyciau kad lb skauda kai pamate save veidrodyje is karto nusiramino ir jaj tikrai netrukde jie. mazajai turbut irgi taip pat versim dar apie tai negalvojau Papildyta:QUOTE(lmamania @ 2008 01 09, 02:17)  Savo dukrytei ausytes praveriau 4 men  man visada buvo grazu ziureti i kudyki su auskarais  ,jokio vargo nebuvo,patikekit  ji net nesuprato kas vyko,tik pakst ir viskas  dabar mums 10 men ir auskarai kaip jos kuno dalis,ji ju neliecia  nebijokit mamos kurios norit praverti savo pupoms ausytes,jos net nepuliuoja tokioms mazoms  man ir kosmetiloge sake kad geriau mazesnems verti nei dickems,o tos kurios raso griestai NE  senamadiskos mamos   tikrai manau kad kiekvienas sprendzia pats ir smerkti tikrai nereikia
k.lapelyte
2008 01 11, 15:07
jei ne tetis taii jau seniai ji butu su auskariukais.mociute padovanojo auskariukus,tai vasara jau versimes
CAT DELUXE
2008 03 20, 21:09
nutarem ivert kai atsils orai,todel noriu kreiptis i mamytes kurios yra iverusios dukrytems auskariukus,klaipedoje,koks geriausias salonas juos verti?
QUOTE(mama Laurita @ 2008 01 09, 02:17)  Savo dukrytei ausytes praveriau 4 men  man visada buvo grazu ziureti i kudyki su auskarais  ,jokio vargo nebuvo,patikekit  ji net nesuprato kas vyko,tik pakst ir viskas  dabar mums 10 men ir auskarai kaip jos kuno dalis,ji ju neliecia  nebijokit mamos kurios norit praverti savo pupoms ausytes,jos net nepuliuoja tokioms mazoms  man ir kosmetiloge sake kad geriau mazesnems verti nei dickems,o tos kurios raso griestai NE  senamadiskos mamos  O gal dar ir i bamba auskara iverkit, tai jau tikrai butumet siuolaikiska mamyte
*ssuzzi*
2008 03 22, 01:22
QUOTE(siri @ 2008 03 21, 21:32) O gal dar ir i bamba auskara iverkit, tai jau tikrai butumet siuolaikiska mamyte   na i bamba gal neversiu,bet ko taip piktai  matyt pati noretum praverti auskarelius,bet vis nedrysti  nebijok labai greitai ir neskausmingai
CAT DELUXE
2008 03 22, 10:00
QUOTE(mama Laurita @ 2008 03 22, 02:22) mama Laurita,kur veret klaipedoj dukrytei auskariukus
*ssuzzi*
2008 03 22, 11:19
QUOTE(santa252 @ 2008 03 22, 09:00) mama Laurita,kur veret klaipedoj dukrytei auskariukus   Veriau BIGE,ten fainos kosmetologes
Loterija
2008 03 22, 11:47
O tie auskariukai kokie nors specialūs? Man irgi labai gražu
*ssuzzi*
2008 03 22, 16:30
QUOTE(Mirėja @ 2008 03 22, 10:47) O tie auskariukai kokie nors specialūs? Man irgi labai gražu   specialus,gydomieji,maziems kudykeliams net nepuliuoja ausyciu,mums per 3sav. uzgijo o po 5 sav jau isiverem auksinius
Loterija
2008 03 22, 16:40
QUOTE(mama Laurita @ 2008 03 22, 17:30)  Nieko sau kaip ilgai  na tada tikrai ne  Aš galvojau čia kaip ir suaugusiems, o pasirodo
CAT DELUXE
2008 03 22, 16:55
aha tikrai ilgai  o gal kaip kam mama Laurita,sakyk,kokie tie auskariukai gydomieji,apvalios rinkutes ar ne?nes as galvoju jei paporastos akutes su uzsegimu su tuo pagaliuku,tai kai atsigula vaikas jam juk spausti gali  apsviesk prasau
Nu nesuprantu, kam vaikui specialiai kelti skausmą? Juk jis net nesupras, kad tai dėl "grožio". Ar labai skiepų kabinete džiaugiasi? Taigi paaugs, pati paprašys. Norint lytiškumą pabrėžti yra ir kitų būdų, gal nuo kaspino plaukuose pradėkit ar dar ką? O tie auskarai kur paprastuose grožio salonuose - kirpyklose duria su "šautuvu", tikrai pakankamai skausminga. Pato dūriausi. Jei jau taip norit vaiką kankint tai bent jau specializuotą saloną pasirinkit, kur ne su šautuvu, o kažkaip kitaip duria + auskaro skersmuo mažesnis
*ssuzzi*
2008 03 22, 20:32
QUOTE(santa252 @ 2008 03 22, 15:55) aha tikrai ilgai  o gal kaip kam mama Laurita,sakyk,kokie tie auskariukai gydomieji,apvalios rinkutes ar ne?nes as galvoju jei paporastos akutes su uzsegimu su tuo pagaliuku,tai kai atsigula vaikas jam juk spausti gali  apsviesk prasau   gydomieji yra akutes,as irgi bijojau kad dukrytei gali spausti kai miegos ant soniuko,niekas jai nespaude,viskas buvo gerai
CAT DELUXE
2008 03 23, 01:02
QUOTE(mama Laurita @ 2008 03 22, 21:32)  gydomieji yra akutes,as irgi bijojau kad dukrytei gali spausti kai miegos ant soniuko,niekas jai nespaude,viskas buvo gerai  kokia kaina verimo su ju auskariukais gydomaisiais?mes turim dovanotus auksinius auskariukus bet ju kaip suprantu iskart negalima vert.
*ssuzzi*
2008 03 23, 11:47
QUOTE(santa252 @ 2008 03 23, 00:02) kokia kaina verimo su ju auskariukais gydomaisiais?mes turim dovanotus auksinius auskariukus bet ju kaip suprantu iskart negalima vert.  mes mokejom 30lt jau kartu su auskareliais,galima iskarto verti auksinius, bet taip ir vaikui skaudziau ir laiko uzima,o sitie gymojieji iskarto isauna i ausytes,labai greitai viskas vyksta,kiti vaikai net nespeja sureaguoti
Svarbiausia priežastis, dėl kurios vėrimo "šautuvai" yra nebenaudojami piercinge yra ta, kad jų negalima sterilizuoti. Jie negali būti sterilizuojami, del jų gamyboje naudojamų tam tikrų plastmasinių detalių (kartais aplietų labai minkstu metalu), kurios aukštoje temperatūroje išsilydo. Po tokios procedūros "šautuvą" galima tiesiog išmesti. Vieną kartą panaudotas "šautuvas" - tampa nebesterilus ir kelia didelį pavojų užsikrėsti aids, hepatitu B ir C ar kitomis per kraują plintančiomis ligomis. Jei nors vienas klientas sirgo kokia nors užkrečiama liga, ant šautuvo likusios mikroskopinės audinio ar kraujo dalelės gali laisvai persiduoti kitam. Buvo išbandyta daug "šautuvų" sterilizavimo metodų, tokių kaip valymas alkoholiu ar įvairiomis balinimo medžiagomis, tačiau nei vienas jų nepasitvirtino. Visi naudojami piercingo įrankiai turi būti sterilizuojami tik autoklavu (t.y. garų ar sauso oro sterilizatoriumi). Specialūs "šautuvo" auskarai t.y. jų koteliai nėra pakankamai smailūs ir aštrūs (kaip kad piercingo adatos), kad lengvai prasiskverbtų pro odos audinį. Taip pat jie nėra lygūs, turi griovelius, todėl palieka nelygią, grublėtą, išplėštą žaizdą, į kurią gijimo metu gali papulti infekcijos ir kilti uždegimai. Auskaro kotelis nėra pakankamai ilgas, todėl, jei pradurta vieta pradeda tinti ir jai nebeužtenka vietos, ji užsispaudžia, pradeda dar labiau tinti, kas sukelia tolesnes komplikacijos. Su "šautuvais" naudojami auskarai gaminami iš prasto metalo, todėl alergiškam žmogui jis gali sukelti dar didesnę alergiją, komplikacijas, ar net kraujo užkrėtimą. Piercingo auskarai bei įrankiai gaminami iš specialaus medicininio metalo; bet kokio tipo organizmas gali adaptuotis prie šito svetimkūnio, kai tuo tarpu pati "šovimo" procedūra gali sukelti nedideles traumas, būti blogo gijimo, infekcijos ar net auskaro išaugimo priežastimi. Profesionalūs piercingo meistrai naudoja tiktai medicinines, aštrias, vienkartines, sterilias adatas, kurios palieka daug lygesnę ir apvalesnę skylę, kuri ne tik greičiau sugyja, bet taip pat nesudaro galimybių plist bakterijomis.
Tai dar kartą katoju, jei jau taip norisi vaikus badyti, gal darykit tai saugiai?
QUOTE(mama Laurita @ 2008 03 22, 02:22) Siaip as auginu berniuka, jam tikrai auskaru nereikia  , bet ir mergaitei neverciau, nes cia yra tik mamos uzgaida. Tau siandien grazu auskarai, ryt tau jau gali buti jie negrazu ir t.t. Manau mergaite turi uzaugti ir pati nuspresti nori ji tu auskaru ar ne. O tu palauk, prasides brendimo laikotarpis gal ne tik i ausis isivers
*ssuzzi*
2008 03 23, 22:50
QUOTE(siri @ 2008 03 23, 13:07) Siaip as auginu berniuka, jam tikrai auskaru nereikia  , bet ir mergaitei neverciau, nes cia yra tik mamos uzgaida. Tau siandien grazu auskarai, ryt tau jau gali buti jie negrazu ir t.t. Manau mergaite turi uzaugti ir pati nuspresti nori ji tu auskaru ar ne. O tu palauk, prasides brendimo laikotarpis gal ne tik i ausis isivers   nieko as cia blogo neizvelgiu kaip ausu isdurima,uzsieny tik gimusiom mergytes veria auskarelius  o beto turinti berniuka taip domites auskaru verimu
|
|