Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pleiskanėlės galvytėj
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Laurika5
SVEIKOS MAMYTĖS. Mes irgi ilgai vargome su pleiskanėlėm kol viena diena pas drauge išbandžiau NATŪRALU KOKOSU ALIEJU, patikėkite nuostabus dalykas tiek mamoms tiek vaikams, aišku pastoviam nauddojimui netinka, bet retkarčiais sausus žandukus patept, ar visa kūneli dar drėgna po maudyniu tikrai galima patepti, tai va su juo ištepiau galvyte dukriukui na tas vietas kur luobelis buvo, ir po pietu miegelio su naturalaus šerio šukomis,( tik ne tomis kur kūdikiams skirtos, o tomis kur pačios sukuojates, bet būtinai naturaliomis,nes jos švelnesnės už tas paprastas ir nepažeis odelės) iššukuokite tas pleiskanėles. Ir viskas išplaussite galvyte ir ate pleiskanoms.Mano merginai jau metai buvvo o ssu pleiskanom baissiom buvo, nes niekas ka bandėm iki galo neišvalydavo. Tai va pabandykite tikrai nenusivilsite thumbup.gif
Papildyta:
Beje čia daugiau didesniems vaikiukams NE KŪDIKIUKAMS rekomenduoju, jie dar maziukai lepuniukai. Bet visada buna didesniu, kurie vis dar vargsta, net virs metu, kaip kad mums buvo ax.gif
agluce
Mielos mamos,
O aš patarsiu visgi būti atsargioms su tais tepimais ir pleiskanėlių gramdymais/ šukavimais: medicinai iki šiol neaiškios tikslios jų atsiradimo priežastys, todėl nieks negali tiksliai atsakyti, ar taip elgdamosi mes nepadarysime vaikui meškos paslaugos (gal jos saugo jautresnę galvos odą nuo nepalankių aplinkos veiksnių ar pan.). Pripažinkime, kažko imtis norime juk labiau dėl to, jog jos MUMS atrodo neestetiškai, ar dėl to, jog taip daro visi, jog nebemokame tiesiog duoti laiko ir nieko nedaryti. Vaikui juk dažniausia, jos visiškai netrukdo. Įvairūs tepaliukai, aliejai gali dar labiau sudirginti odą ir paskatinti dar didesnį pleiskanų radimąsi. Gerai, jeigu daug kam viskas išsivalo po poros patepimų/pašukavimų/ išplovimų, visgi rizika vien dėl mamos užgaidos, mano manymu, yra per didelė. Pagalvokit galų gale apie infekciją, juk ten odelė tokia jautri, galite ją sužeisti ir plika akimi žaizdelės net nepastebėti.
Jeigu jaudinatės dėl slenkančių plaukelių, tai man taip pat, regis visai be reikalo - jie krenta visiems, tik to paprastai nepastebime, o kai jie lieka tose pleiskanėlėse ir nusiima kartu su jomis, išsigąstame.
Aliejai pagreitins išnaikinimo procesą, bet priežasties jie negydo, tad ar verta dirbtinai skubinti įvykius ir rizikuoti?
Ssvetik
Mes irgi turėjome pleiskanyčių, bet kažkaip nekreipdavau dėmesio. Teko dėl bėrimo lankytis pas dermatologę, tai jinai liepė nusipirkti kažkokį losjoną nuo luobelių. Bet pagailėjau tam pinigų unsure.gif
Vaiko odelėi pirkau nemažai Emolium priemonių (čia pediatrė labai gyrė), tarp jų ir skysčio voniai. Atseit jį naudojant nereikia jokių muilų ir t.t. Ir ką gi pastebėjau - po poros maudynių luobelių nebeliko clap.gif Mergytėi jau pusė metų ir galvytė švari thumbup.gif
Anema
QUOTE(Ssvetik @ 2011 06 24, 11:09)
Mes irgi turėjome pleiskanyčių, bet kažkaip nekreipdavau dėmesio. Teko dėl bėrimo lankytis pas dermatologę, tai jinai liepė nusipirkti kažkokį losjoną nuo luobelių. Bet pagailėjau tam pinigų  unsure.gif
Vaiko odelėi pirkau nemažai Emolium priemonių (čia pediatrė labai gyrė), tarp jų ir skysčio voniai. Atseit jį naudojant nereikia jokių muilų ir t.t. Ir ką gi pastebėjau - po poros maudynių luobelių nebeliko  clap.gif Mergytėi jau pusė metų ir galvytė švari  thumbup.gif
*

tai nuo ko tiksliai? smile.gif maniskei jau bus 2m, ir dar yra pleiskanyciu
Ssvetik
QUOTE(Anema @ 2011 06 24, 16:47)
tai nuo ko tiksliai?  smile.gif maniskei jau bus 2m, ir dar yra pleiskanyciu
*

Emolium Bath emulsion info Pirkau tikrai ne pleiskanytėm valyti, o kad muilų ir t.t. nenaudoti, bet labai greit jo pagalba atsikratėm dar vienos problemos smile.gif O dermatologė "liepė" nusipirkti ZARQA BABY PLAUKŲ LOSJONAS kūdikiams nuo pleiskanų(luobelių)
Anema
QUOTE(Ssvetik @ 2011 06 25, 14:06)
Emolium Bath emulsion info Pirkau tikrai ne pleiskanytėm valyti, o kad muilų ir t.t. nenaudoti, bet labai greit jo pagalba atsikratėm dar vienos problemos  smile.gif O dermatologė "liepė" nusipirkti ZARQA BABY PLAUKŲ LOSJONAS kūdikiams nuo pleiskanų(luobelių)
*

as galvoju, gal pabandyt emolium sampuna tuomet. maniske toli grazu nebe kudikis, tai i vonele losjonas nepades smile.gif
rircik
jojoba aliejuku man patare tepti ta vieta,po to palaikyti, trinkti galva ir issukuoti. o reteja plaukeliai,nes pleiskaneles trukdo augti plaukuciams
alvydele33
sita liga dar vadinama egzema, buna pirkti spec kremai. bent jau mano vaikui tai padejo 4u.gif
samantila
smile.gif Mes šiuo metu bandom simondsijų aliejumi natūraliu ir 1.9 dukrytei dar vis yra tarpukais ir leliukui jau reiks pradet nes pradeda jau rodytis luobelis 1 men 3 savait.
Aurorytė
Mums puikiai padėjo Emu ( Stručių ) aliejus
tigrin
Yra spec kremas plaukuotom vietom. Jei jum bus įdomu pasakysiu pavadinimą.
Fedes
Blyksnis,

mūsų šeimoj yra polinkis į seborėjinį dermatitą ir taip pat mažąjai periodiškai tas luodas užsideda. Pastebėjau, kad per tą luobą sunkiau plaukai auga, anksčiau nekreipiau dėmesio, dabar jau su aliejuku išmirkius ir šukytėm tankiom stengiamės greičiau nuimt, kai užauga, ir tiek... kol kitų problemų nėr, tik tiek, tai nesureikšminu. žinau, kaip atrodo sunki seborėjinio forma, tai kad tik daugiau nesiplėstų ir džiaugsimės tuo 4u.gif
Sikste
as labai pergyvenau del luobeles, nes niekaip negalejau jos pasalinti, pritepdavau aliejuko, palaikydavom kazkiek laiko ir bandydavau sukuoti, viena karta nusivale, bet po to vel atsirado, dar bandziau ne karta valyti, bet sunkiai sekes doh.gif tai palikau taip kaip yra. kai mergytei buvo gal 11men , pritepiau aliejuko ir luobele tiesiog istirpo, prasukavau karta su sukytem isploviau galvyte ir viskas dingo bigsmile.gif o pries tai galejau sukuot nesukavus, sunkiai valesi doh.gif bereikalo tik vaika kankindavau verysad.gif
Nadina
QUOTE(Ssvetik @ 2011 06 25, 14:06)
Emolium Bath emulsion info Pirkau tikrai ne pleiskanytėm valyti, o kad muilų ir t.t. nenaudoti, bet labai greit jo pagalba atsikratėm dar vienos problemos  smile.gif O dermatologė "liepė" nusipirkti ZARQA BABY PLAUKŲ LOSJONAS kūdikiams nuo pleiskanų(luobelių)
*

"liepe"-gerai skamba biggrin.gif Bet man jis tikrai padare stebukla, kankinaus pries tai pora menesiu, bandziau isnaikinti aliejais, nieko, tik daugedavo, o sio losjono prireike tik porai savaiciu ir viskas kuo puikiausiai susitvarke. Zinoma, gal ne visiems tinka, bet man tai super bigsmile.gif
Kucka
Patepkite galvytę vitaminu D (kur duodam vaikučiams) ir po kelių minučių storu popierium (geriausia atviruku) perbraukite kelis kartus prieš plauko augimą. Labai gražiai nusiima ta luobelė. Aš dar kartais dantų šepetėliu brūkšteliu, nes kolkas plaukiukai plonyčiai ir nepešant išsišukuoja su šepetuku wink.gif

Dviejų kartų pakako smile.gif Abiems vaikams wink.gif
Liepsa
QUOTE(Kucka @ 2012 02 16, 16:41)
Patepkite galvytę vitaminu D (kur duodam vaikučiams) ir po kelių minučių storu popierium (geriausia atviruku) perbraukite kelis kartus prieš plauko augimą. Labai gražiai nusiima ta luobelė. Aš dar kartais dantų šepetėliu brūkšteliu, nes kolkas plaukiukai plonyčiai ir nepešant išsišukuoja su šepetuku wink.gif

Dviejų kartų pakako smile.gif Abiems vaikams wink.gif
*

Norėčiau pabandyt, tik kažin kiek to vitamino D sueis, jei mano mažiaus plaukai ilgi smile.gif
Laola
Pas mano mažylį irgi buvo pleiskanėlių. Gydytoja išrašė vaistinėje pagamintus pagal receptą vaistukus, kurie kainavo 30 lt, ja reikėjo tept galvytę. Žinokit nė velnio jie mums nepadėjo. Mano mama pasakė,jog mes su sese kai buvom kūdikiai ji puikiausiai pleiskanėles išnaikindavo su paprasčiausiu aliejum. Aliejų pakepina keptuvėje, atšaldo ir tada ištepa galvytę ir pašukuoja. Taip išgydėm ir mano sūneliui pleiskanėles. Po kokių 3 kartų, jų nebeliko! thumbup.gif
zuika28
Mano mergaitei 7 metai atsirado pleiskanu smulkiu ,jos birios na neprilipusios prie odos galvytes,ir daugiausia yra prieki,gal galit patarti ,kaip butu galima jas isnaikinti?
Tiffany
QUOTE(Nadina @ 2012 02 16, 12:30)
"liepe"-gerai skamba  biggrin.gif  Bet man jis tikrai padare stebukla, kankinaus pries tai pora menesiu, bandziau isnaikinti aliejais, nieko, tik daugedavo, o sio losjono prireike tik porai savaiciu ir viskas kuo puikiausiai susitvarke. Zinoma, gal ne visiems tinka, bet man tai super  bigsmile.gif
*

Sakyk, o kaip ji naudojai? Ar tiesiog tepdavai kasdien odyte?
Nadina
QUOTE(Tiffany @ 2012 03 14, 20:31)
Sakyk, o kaip ji naudojai? Ar tiesiog tepdavai kasdien odyte?
*

Kiekviena vakara, ismaudzius. Is pradziu ir per diena keleta kartu patepdavau, o pradejus mazeti, uztekdavo tik vakare patepti.
Tiffany
QUOTE(Nadina @ 2012 03 14, 23:27)
Kiekviena vakara, ismaudzius. Is pradziu ir per diena keleta kartu patepdavau, o pradejus mazeti, uztekdavo tik vakare patepti.
*

Aciu drinks_cheers.gif
didile
o mes turime dar pleiskaneliu galvyteje nors jau mum 1,8 metu... niekaip neissivale, kad ir kaip valyciau... o ka dabar daryti, gal kurios mamytes vaikuciui yra labai baisiai sausa galvytes odele ir galetu patarti su kuo tepti?
siaip stengiames kuo naturalesnius prausimosi produktus naudoti..
kramtuke7
Labuka smile.gif mano mazyliui yra seborejine egzema, gal kas su tuo esate susidurusios? patarkit ka daryt ,prasau. gerem ir antibiotikus ir su spec.kremu tepemes,pranyksta kokios 3 dienom ir vel atsinaujina. maitinu pati,karta pabandziau duot pieno misini,ar gali pieno misinis sukelt paumejima ? smile.gif
vikulle
o man sakė, kad kol kas nieko nedaryti, ir kad gali iki metų ta luobelė būti blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.