Maniškės labai tankūs plaukučiai, o odelė tokia jautri - bijau pažeisti šukuodama
Pas mus irgi buvo ta luobele. Tai gydytoja liepe istepti nedideli ploteli su kartu sumaisytais tepaliukais:puse kiekio Bepanteno ir puse kiekio Kerasal.Palaikai siek tiek istepus, o po to issukuoji tankiom sukytem. Kita diena vel pakartoji ant kito plotelio. Taip pas mus ir nebeliko
Mano dukrai taip pat nuo 1 mėn. atsirado luobas, pleiskanos priminė kietus šašus. Pradžioje buvo tik mažas plotelis viršugalvyje, o vėliau vos ne visoje galvoje, taip pat ir antakiuose. Dermotologė patarė tepti tik aliejuku. O kerasalio tepalas gali alergizuoti ir nudeginti kūdikio odelę. Kadangi bandyti aliejukai alergizavo (Džonson, Seba med), liepė tepti paprasčiausiu saulėgrąžų aliejumi, tik prieš tai jį išsterilizuoti. Palaikydavau keltetą valandų ir atsargiai vaikišku šepetėliu pamasažuodama plaudavau vandeniu, nes muilas per daug išsausindavo pažeistą galvos odelę. Per 1 mėn beveik išsiplovė, liko nežymus sausos odos ploteliai. tfu, tfu, tfu, kad vėl tokio baisaus luobo neatsirastų.
O mes issinaikinome paciu paprasciausiu budu - tiesiog paemiau ir issukavau sausa galvyte vaikisku sepeteliu. Kiek daug pleiskeneliu isbyrejo!!! ir per du kartus nebeliko.
QUOTE(Dyna @ 2005 06 03, 11:49) būtent
o mano mergaitei vyresnei iki kokių 3 metų buvo luobelė ir kai maudom išvalome, o kitą dieną vėl atsiranda, ir per tą luobele plau kai labai plonyčiai užaugo . gydytoja patarė galva plauti su AVENT šampūnu. Mažesniai ir jau 2 metai tai pas ją dar yra , bet jau nedaug.
Sveikutės. Kada jūsų leliukams išnyko pleiskanėlių luobas? Mano leliui jos atsirado suėjus pirmąjam mėnesiukui, po antro mėnesiuko jų laabai padaugėjo ir turėdavau jas valyti kas antrą dieną, na o dabar jų vis mažėja ir žymiai rečiau reikia valyti. Kada iš vis jų nebebus?
Valiau tik vieną kartą, bet dar matau, kad truputis liko. Teks dar kartelį iššukuoti su aliejum.
Maniškiui atsirado, gal 2-jų mėn. Tepiau aliejum, bet nelabai padėjo, nes labai jau mes plaukuoti esam
maniskiui dar ir dabar karts nuo karto jos atsiranda, nors rugseji bus 5 metai.
Paprasciausiai jam yra atopinis dermatitas, tai ir kamuojames vis dar
as tai pat valiau su aliejumi, per 2 dienas viska isvaliau ir dingo.
as tepu su essex spec tepalu. atrodo kad gerai padeda, bet jei tik diena neuztepu viskas .. lova pilna pleiskanu buna
Mums pasirodė pleiskanėlės mėnesiuko, nelabai daug, bet būna po maudymo, po nakties tarsi pasiriebaluoja ir jų nebesimato.
O maniskiui issivyste problemele su tom pleiskanelem. atsirado kazkur dvieju triju menesiu, vis pavalydavau truputi aliejuku, lyg ir nebaisiai buvo, bet prie metus paumejo, pradejo plestis tokie lopai pleiskanu, kuo betepiau niekas negelbejau. gydytojai sako kad seborejinis dermatitas, visokiu tepalu prirase, kol tepu lyg ir nieko, bet tik nustoju kokia diena tepti ir vel baisu i galva ziureti. Blogiausia kad prie tu tepalu priprantama. Gal kam buvo panasi problema.
Aš valiau savo mažei taip: ištepiau su aliejuku, po paros šukavau ir ploviau galvytę su šampūnu. Buvo visai išnykusios, tik momenėlio vietoje nevaliau - kažkaip baisoka. Tai dabar žiūriu, kad jos vėl nuo tos vietos išplito kitur - reikės vėl užsiimti.
O kaip valote jūs - ar tik tepate kremuku (Essex, bepanthen), ar dar ir šukuojate? O koks tas essex tepalas tinka šioms pleiskanytėms? QUOTE(ader @ 2005 06 28, 07:30) O maniskiui issivyste problemele su tom pleiskanelem. atsirado kazkur dvieju triju menesiu, vis pavalydavau truputi aliejuku, lyg ir nebaisiai buvo, bet prie metus paumejo, pradejo plestis tokie lopai pleiskanu, kuo betepiau niekas negelbejau. gydytojai sako kad seborejinis dermatitas, visokiu tepalu prirase, kol tepu lyg ir nieko, bet tik nustoju kokia diena tepti ir vel baisu i galva ziureti. Blogiausia kad prie tu tepalu priprantama. Gal kam buvo panasi problema. ar bandei su NIZORAL sampunu plauti galvyte? taviskis jau ne toks mazas, tai manau galima... siaip ar taip, mano broliukui NIZORAL pleiskananeles panaikino, nors iki tol tai galvyte tikrai baisi buvo.
sampunu neploviau dar, bet tepu NIZORAL tepalu.
as tai nuo pat gimimo abiems vaikams plaukucius plaunu chico sampunu , tad tokiu problemu neturejome.
QUOTE(Violetukas @ 2005 06 28, 16:02) Aš valiau savo mažei taip: ištepiau su aliejuku, po paros šukavau ir ploviau galvytę su šampūnu. Buvo visai išnykusios, tik momenėlio vietoje nevaliau - kažkaip baisoka. Tai dabar žiūriu, kad jos vėl nuo tos vietos išplito kitur - reikės vėl užsiimti. O kaip valote jūs - ar tik tepate kremuku (Essex, bepanthen), ar dar ir šukuojate? O koks tas essex tepalas tinka šioms pleiskanytėms? Aš ištepu vaikišku aliejuku Jonsons, palaikau porą valandų su kepuryte ir iššukuoju, aišku po to išplaunu, tik jau tai darėme kelis kartus, nes mano mažikei nelabai patinka ilgai šukuotis
O aš pacituosiu profesorės G.Balevičienės straipsnį apie luobelę ant galvos:
"Luobos visiškai nereikia liesti,šukuoti ar masažuoti.Net ir toks nekaltas dalykas,kaip luobelė ant galvos,gali virsti didele problema,jei oda bus bet kaip žalojama mechaniškai.Pažeidus odelę,gali įsimesti infekcija.Bent valandą prieš maudynes galvą rekomenduojama patepti vaikišku aliejuku,kad pleiskanų sluoksnis lengviau atsiskirtų nuo odos"
As savo mazei visai neseniai paskutines tas pleiskanas isnaikinau. Tiesiog patepiau tas vietas su vaikisku aliejuku ir su tankiomis sukomis jos labai lengvai nusieme is karto. Reikia tomis sukomis taip braukti pries plauka ir tas pleiskanas vos uzkabinus, jos pasikelia i virsu ant suku virsaus. Na, nezinau, ar aiskiai apibudinau
pas mus irgi tokia bieda kol kas yra,
as tris kartus istepiau aliejumi ir issukavau. Luobele isnyko.
As po kiekvienu maudyniu pasukuoju jo grazia galvyte
Mūsų sū neliui beveik išvis nebuvo,vos keliose vietelėse,tai aš atsargiai su nagu nukrapščiau ir po šiai dienai nesikartoja.
as gan ilgai tepdavau vaikisku aliejumi galvyte pries maudyma,sukuodavau,bet visiskai isnaikint nepavykdavo,galiausiai nupirkau Kerasalio tepala,kelis kartus po maudymo patepiau ir viskas susitvarke
Pas mus ne labai daug, bet yra. Keletą kartelių tepiau storai su exipialio kremu, palaikydavau per dieną, o vakare išplaudavau su vaikišku muilu. Kiekvieną kartą vis mažiau, bet vis dar tebėra.
Sveikos
Mano leliukui ta problemyte irgi neseniai atsirado Na o del trinimu viskokiu, tai zinoma, kad negalima, juk reikia svelniai tik itrinti, o ne krapstiti ar gramdyti Manau aliejukas labai geras dalykas tokiam reikalui beje as tai specialu vaikams aliejuka naudojau, o ne ta kur ant keptuves kepam
Perverčiau visus žurnalus ir kitas prieinamas priemones - niekur nieko neradau. Padėkite, kas galite, patarimais.
Pas mus irgi yra pleiskanu ant momenelio.As ju kol kas neklibinu:) o kitur kur buvo tai mes twepem alejuku , o po to sukavom.
Mano maziukui irgi buvo vienu metu tos pleiskanyte, bet labai greitai jos isnyko.
Pries maudant leliuka reikia galvyte patepti aliejuku (as tepiau vaikisku), palaukus kokias 5-10min eiti maudytis. Galvyte su kempinyte siek tiek patriniti reikes svelniai ir viskas. Po keliu kartu pleiskanyciu kaip nebuta Siulau pabandyti, turi tikrai padeti QUOTE(Mildute @ 2006 03 22, 16:49) Perverčiau visus žurnalus ir kitas prieinamas priemones - niekur nieko neradau. Padėkite, kas galite, patarimais. Čia atsakymas į panašų klausimą
As tai tepdavau su exipielio tepalu, kuris yra tam skirtas ir po to eidavom maudytis ismaudzius svelniai pasluostydavau ranksluostuku ir pleiskanyciu kaip nebuve, o sukuot ir krapstyt grieztai draudziama!!!!!!!!!!!!!
Man gydytoja sakė, kad po nedidelį plotelį ištepti Kerasal ir Bepanthen kartu sumaišytu tepalu. Palaikyti kiek laiko, ir po to iššukuoti vaikiškom šukytėm, kur ant galiukų yra burbuliukai. Čia, kad nepažeistum galvos odelės. Aš taip ir dariau, nieko neliko
Aš tepiau ir aliejuką ir žuvų taukus- niekas nepadėjo. Pabandžiau tepala bepanthen ir labai greitai išsivalė.Patepdavau tepaliuką palaukdavau keleta minučių ir atsargiai krapštydavau. Maudant man niekas nesivalydavo o su šukutėm bijodavau.Savo ranka jauti kiek galima gramdyti. Iš pradžių galvutė parausta, bet tuoj praeina.Tik reikia nepavėluot, ištepus negali kremas išdžiūti. Geriausiai valyti maitinant, vaikas ramus o mamytei gerai matosi
Pati nebandziau ant savo dukros dar, bet viena kirpeja sake, kad kudikiams padeda paprastas alyvu aliejus. Patepi ir po kiek laiko isplauni galva. Gal reiks bandyti, nes ir mes turime tu pleiskaneliu
As tai savo mazajai galvite tepdavau vaikisku aliejuku ryte istepdavau ir pries maudynes vakare likus dviem valandom dar karta patepdavau kad gerai atmirktu ir isplovus galvyte ranksluosciu svelniai patrindavau per kelis kartus nusivale buna kad po kiek laiko ir vel atsiranda tai ir vel kartojam procedura tada uztenka vieno karto reike tik neuzleisti o jei pasiskaityti nori tai yra Motinos ir vaiko knygoje parasyta nedaug bet pakanka kad suprastum ka reike daryti
pritrinu aliejuku pries madyne pusvalandi pries o po maudyniu bandau sukuot atsargiai ir tiek
is pradziu bandem tepti alejuku ir sukuoti,bet mums nepadejo
QUOTE(ievast @ 2006 03 23, 11:28) As tai tepdavau su exipielio tepalu, kuris yra tam skirtas ir po to eidavom maudytis ismaudzius svelniai pasluostydavau ranksluostuku ir pleiskanyciu kaip nebuve, o sukuot ir krapstyt grieztai draudziama!!!!!!!!!!!!! kur parašyta?Daktarai kaip tik sako,kad tik su šukytėm atsargiai, prieš tai suvilgius aliejum ar kokia kita priemone,saugiai pašalinsi pleiskanėles aš prieš maudynes galvytę patepu paprastu virintu saulėgrąžų aliejum,palaukiu kokias 30min. tada pašukuoju ir kruopščiai išplaunu galvytę
Niekas mum nepadeda.Ko aš tik nebandžiau.Netgi uždegima turėjom-mažylio galvytė versdavo spuogeliais,kurie buvo pūlingi ir aišku jie jam labai nieštėdavo. Tepiau ir su aliejuku ,kerasilio tirpalu ir nieko .....
Mano dukrytei irgi buvo ant galvos beka tokia. Visa geltonai rusva. Bandžiau ir aš tepliotis su virintu alyvų aliejum. Gal kiek ir sumažėjo, bet visai nežymiai. Tada ėmiau po lopynėlį krapštynėti nagu. Kaip rašė prieš tai mamytė, pati mama jaučia, kaip užkabina nagu, o pabandyk ką nors pajausti, braukdama šukomis... Todėl kaip archeologas po kvadratinį centimetrą kiekvieną dieną "valinėjau" gal kelias savaites, bet šiai dienai galvytė švari ir graži. beje, krapštinėjimas vykdavo, kai dukrytė valgydavo, ar jai užmigus.
QUOTE(ievast @ 2006 03 23, 12:28) As tai tepdavau su exipielio tepalu, kuris yra tam skirtas ir po to eidavom maudytis ismaudzius svelniai pasluostydavau ranksluostuku ir pleiskanyciu kaip nebuve, o sukuot ir krapstyt grieztai draudziama!!!!!!!!!!!!! Man gyd. sake pakrapstyti atsargiai, taip ir dariau. Aisku, pries tai patepus aliejumi, sukuojant nieko gero.
aš tai ištepiau johnsons aliejuku, palaikiau gerą valandą ir atsargiai su šukom ilgai šukavau, kol viskas po truputį atsilupo.
Mus taip pat pleiskanytes kankina.. Gydytoja patare pries maudynes patept aliejuku vaikisku, pvz. Johnson's, uzdet kepuryte/skarele 10-15min., po to nusukuot atsokusias pleiskanytes.. Na, mes taip ir darom, bet.. rezultai dar minimalus po keliu kartu. Beje, l. sunku ta vietele sukuot
skaudus klausymas
pas mus visas galvos viršus pleiskanuotas. bandžiau tepti alyvuogių alejumi - dar blogiau pasidarė. patepiau vaikišku aliejuku, po to truputi pakrapsčiau - jie nueina kartu su plaukais!!! ir po jomis oda vėl pleskanuoja!!! ką daryti? QUOTE(Eziuke @ 2006 04 04, 18:40) skaudus klausymas pas mus visas galvos viršus pleiskanuotas. bandžiau tepti alyvuogių alejumi - dar blogiau pasidarė. patepiau vaikišku aliejuku, po to truputi pakrapsčiau - jie nueina kartu su plaukais!!! ir po jomis oda vėl pleskanuoja!!! ką daryti? Nežinau, aš tai savo pirmai mergaitei nieko nedariau ir jos savaime išnyko. Aišku, gal tik po metų. Bet man įdomu ar jos ką kenkia tos pleiskanėlės. Man tai kažkaip nesinori čia tim vaikam krapštyti ir gremžti.
As tai manau, kad plaukučiai geriau auga, jei tos pleiskaneles pasalinamos. Savo dukrytei tai patepu jonons aliejuku, paskui su sukytem pasukuoju, bet viskas nepasisalina, tai paskui dar su nagu pagramdau...bet pleiskaneliu dar visiskai neatsikrateme.....
QUOTE(daivajna @ 2006 04 05, 13:07) As tai manau, kad plaukučiai geriau auga, jei tos pleiskaneles pasalinamos. Savo dukrytei tai patepu jonons aliejuku, paskui su sukytem pasukuoju, bet viskas nepasisalina, tai paskui dar su nagu pagramdau...bet pleiskaneliu dar visiskai neatsikrateme..... Aš nešalinau tų pleiskanyčių ir dukros plaukučiai buvo gana ilgi lyginant su jos bendraamžėms. Čia gal tas plaukų ilgis ir gausa priklauso nuo paveldimumo, o ne nuo pleiskanų luobytės. Man atrodo, kad pas visu kūdikius būna pleiskanų. Tik vieni juos greičiau pašalina, o kiti nieko nedaro, kol jos savaime išnyksta. |