Labadiena, gal kas gali pasidalinti savo patirtimi, kaip šalinote pleiskanas vaikams. Girdėjau, kad yra kažkoks specialus Sebamed firmos šampūnėlis nuo pleiskanų. Gal kas jau bandėt?
Mano mažylei buvo atsiradę pleiskanų, tai pediatrė rekomendavo tepaliuką Imacort. Patepiau 3 dienas po 2 kartus, kasvakarą krupščiai ploviau paprastu Sebamed šampūnu vaikuliams ir dingo
Isbandyta priemone: patepi galvyte aliejuku (bet kokiu), po 0.5-1 val issukuoji spec. vaikiskom sukytem. Bet geriau isplauti visai galvyte. Liuks suveikia
Man irgi drauge patare vaikisku aliejuku patepti ir issukuoti. SAke, yra ir vaistukai kazkokie, kuriais patepus nebeatsiranda daugiau
Reikia istepti vaiko galvyte vaikisku aliejuku ir palaukti bent jau visa diena. Veliau isplauti galvyte kaip paprastai plaunate. O puses valandos tikrai mazoka jei yra truputi zievele susidariusi, nes zinau kad po tokiu sukavimu veliau vaikas atsidure pas odos gydytoja
Mes irgi turim tokią problemėlę
mums irgi anksčiau nepavyko išnaikinti, nes per trumpai laikydavau, dabar prieš pora dienų ilgiau palaikiau ištepus, vakare išsimaudėm ir viskas čiki
O kas kiek laiko jusu leliams atsinaujindavo
O jeigu didesniam atsirado???Va maniskiui du metai, tai man baisu ji paleist taukuota galva namuose, nes viskas aplink bus taukuota irgi.. Gal ka pasiulysit?
viksreli, nea, ta prasme ne tai kad plaukai riebaluojasi, bet kad atsirado pleiskanos ant pakausiuko ir momenelio kaip kad pas leliuka (tik tiek kad nedaug), todel jei istepsiu aliejumi jis lakstys namuose taukuota galvyte ir ismozos man viska
mums keturi menesiai ir as vaikui kas dien istepu su aliejuku galvyte ir vakare ismaudau bet jo snedinksta gydytoja sake kad pleiskaneles gali prasilaikyti iki metuku
Nežinau, man gydytoja sakė, kad nieko nereikia daryti, kad tas pats ar darysi, ar ne - pleiskanų luobas vistiek bus tiek kiek reikės
Mums nuo kokiu 3-4 men. iki dabar- 1.6 metuko
Siaip tai as naudojau ta neleistina buda. Visu pirma galvyte gausiai sudrekindavau aliejuku ir palaikydavau kokia 15 min uzdejus kepuryte. Tada su minkstu dandu sepetuku su vandenuku muiliuku labai svelniai masazuodavau odele ir taip tos pleiskanos po truputi nusivale, aisku ne is karto. Bet ir dabar dar ju atsiranda.
Mum 2 menesiai, tai as periodiskai istepu plaukus aliejuku,
pirsta apsivynioju bintu ir svelniai nukrapstau jas, man taip patogiau ne su sukutem. Atsiranda ju vel, bet lyg kiek maziau...
Mano pirmam vaikui buvo tas luobas. Kokia 1 metų laiko, kai jau užsitraukė momenėlis ištepiau galvą aliejumi ir bukomis šukomis iššukavau. Na ir pagremžiau truputį, kaip kitaip to luobo atsikratysi? Šis metodas vienintelis, nieko neveiksi ir tek nugremžti, nors ir nemalonu.
Dabar kitas vaikas irgi turi truputį pleiskanų, luobo nėra. Tai kaip kokia beždžionė rakinėju po biskutį ir vieną kitą pleiskanėlę ištraukiu. Stengiuosi labai švelniai, kad nepajaustų.
Ash irgi tepiau aliejumi, palaikiau ir ishshukavau vaikishku shepetuku, shukytemis. Suveike.
O mano vaikiukams labai padejo Sebamed prausiklis Baby Bubble Bath. Su juo galima ir prausti vaikiuka, ir galvyte plauti. Sudrekinu galvyte sampunu, palaikau truputi, o tada svelniai su sukytem pasukuoju. Ne per viena karta dingsta, bet ir po pirmo karto ryskus skirtumas yra.
Na nieko naujo, bet ACIU! Tik manasis niekaip nebesiduoda krapstomas, tuoj purto galvyte, nebent mieganciam
yra toks tepalas KERASAL
Mes taip pat su aliejuku ir sukutem naikinom pries maudyma. Atrode, kad pranyko, bet dabar vel pastebejau, kad yra, taciau plaukiuku jau gana daug , todel nezinau, kaip reiktu jas naikint. Bet siaip tai manau, kad jos pacios pranyks, savaime
As irgi si tepala nusipirkau, bet pasirodo reikejo pirkti TIRPALA Kerasal, nes butent jis skirtas pleiskanoms ant galvutes naikinti.
Tiek tirpalas tiek tepalas Kerasal kainuoja ~12 lt.
Stai kas parasyta tirpalo instrukcijoje: preparatas raginiam odos sluoksniui tirpdyti ir pleiskanoms salinti (ypac plaukuotose kuno vietose)
AS
PIRKAU TEPALA,KAIP JAU RASIAU,NUO KARTO VISKAS ATSOKO
pabandykit istepti aliejuku, kad odele suminkstetu ir po to svelniai su savo naguciu nukrapstyti - vaikeliui tikrai neskauda, netgi sypsosi is pasitenkinimo. isbandyta. (aisku geriausia, kai jis pavalges, ar bevalgant tai daryti). su sukumenis tai padaryt be sansu.
sekmes!
As nusipirkau tirpalo- dvokia kaip zibalas, o maziu tik per klykimus istepu, gal grauzia ar kokio velnio
Mes tai is pirmo karto su tepalu issinaikinom
Susidomėjau vaikų pleiskanėlių šalinimu. Nes mano sūneliui labai jų dabar padaugėjo, o kol buvo mažas nebuvo, gal kad ploviau galvą mažam Sebamed vonios putomis. Verkiant reikia valyti. Aš tai bandžiau SEBAMED šampūną nuo pleiskanų, bet nėra jokio efekto. Mano mažius irgi nesiduoda šukuotis, ir sunkiai leidžia išplauti galvą. Tai kas vis dėlto geriau KERASAL tepelas ar tirpalas? Ir kiek laiko laikote ištepę? Ką patartumėt nusipirkti.
Mes nebeturim to luobo jau kokie du mėn. Buvau ir to tirpalo nusipirkus, bet perskaičiau, kad gali būti alergiški vaikiukai tam tirpalaui, be to jis taip dvokė, kad pabijojau, daug tepti. Žinokit tas mirkymo ir šukavimo metodas efektyviausias, nepatingėkit. Ištepat aliejum, uždedat kepurėlę ar merliuką, kad šiltai pabūtų, tada išplaunat, ir šukuojat su šukytėm ar su išvirintu (na nebenaudojamu ) dantų šepetuku. Ti su tuo šepetuku, reikia, kad šereliai būtųt ne statmenai galvytei, o gulsčiai laikykit ir braukyt. Man per du kartus galvytė išsivalė, o seniau ir lupinėjau , na žodžiu vargau. Reikia tik užsiimt. Sėkmės ilgaplaukių mamytėms
labas, mano mazei buvo pleiskanyciu, tai as koki pusvalandi pries maudyma istepdavau jonsons aliejuku ir uzdedavau kepuryte,kad silciau butu, o pries pat maudyma gerai issukuodavau, tai per kelis kartus issivale. Man taip patare poliklinikos sesele.
jei jau ilgai nepraeina ir tos plesikanytes paumeja (surageja ir plinta toliau), kaip buvo mano mazei, geriausiai padejo silicilio aliejukas. reikejo tepti 2 kartus per diena ir po 2 dienu nuplauti. per savaite praejo
Siaip tai tos pleiskanytes yra normalus dalykas,bent jau man taip sake gydytoja.Po kazkiek laiko jos savaime dingsta.Tik aisku daugumai mamu tai nepatinka,nes negraziai atrodo ju
o mes jokiu spec sampune nepirkom. as tepiau vazelinu, tada gal puse dienos laukiau ir su vaikisku sepeciu atsargiai nuvaliau. viskas dingo per viena karta
Labas, mano mazyliui irgi buvo pleiskanu tai as patepiau su aliejuku, truputi palaikiau, kad atmirktu ir po to tankiom sukelem issukavau labai gerai pavyko ir po to karto mes pleiskanu daugiau nebeturim
Mes tepėm taip: viena dalis (nedaug, kokį pusė cm ant rankos išspaust) salicilo rūgšties 5% tepalo + viena dalis Essex lotion hydrogeeli, viską kruopščiai sumaišom ir tepam ant galvos 2 val. prieš maudymą. Praėjo per 2 dienas. Vo
Plaukit galvyte su SEBA MED sampunu vaikams arba prausikliu. Tikrai pades,.
MAN PASILE TPTI BALMANDOL ALIEJUKU SAKE SUPER. TAI NUO SIANDIEN BANDYSIM.
O mums gydytoja rekomendavo Kerasal tirpalu suvilgyti galvyte 1 val. pries maudyma. Reiks bandyti, nes viena luobeli nusukavom siaip ne taip su aliejuku( daug teko vargti ir ne viena diena), bet atsirado kitas
Buvo ir maniskiui atsirade kazkiek, bet i diena keleta kartu patepdavau kremuku Essex, geltoname idekle(lotion), po maudyniu taip pat ir iveikeme mes jas
O kiek teko skaityti sukuoti negalima, nes jos vel atsinaujina ir kadangi vaikiuko odyte tokia glezna gali pradeti toje vietoje kraujuoti
Sveikos mamytės
Mano mažiukui irgi buvo pilna galvytė pleiskanyčių luobelio.Vis galvodavau,kaip čia jas išnaikinus.Tiesiog ištepiau tą pleiskanotą vietą vaikišku aliejuku ir su tankiom šukytėm viską iššukavau.Patikėkit,rezultatas buvo matyt iš karto ir nuo to laiko vaiko galvutėje nėra nei vienos pleiskanytės.Tik įdomu,ar gali tas luobas vėl atsinaujinti
Aš tai Sebamed aliejuku kūdikiams ištepiau ir po kokio pusvalandžio iššukavau, tai per pora kartų ir praėjo.
Gydytoja minėjo, kad ta pleiskanyčių luobelė būna kad išnaikinus vėl antrą kartą atsiranda. Kažką sakė, kad riebalinės liaukos formuojasi, jei aš gerai supratau.
Aš tai uždedu ant vatos nemažai aliejaus, vatą ant galvos, po to kepurytę kad laikytųsi ir taip laikau kelias valandas. Paskui plaunu galvą šampūnu ir šukuoju vaikiškom šukytėm. Tai reikia pakartot kelias dienas iš eilės ir pleiskanyčių kaip nebūta
As taip pat istepiau galvyte aliejuku, uzdejau kepuryte ir palikau per nakti, ryte issukavau svelniom sukytem. taip dariau tris vakarus, luobelio kaip nebuta...
as su savo pirmojo gavyte irgi labai kovojau, nes labai plaukuota buvo, o jis dar ir neprisileisdavo - iskart rekdavo, kai sukuodavau. Tai as per daug ir nekankinau vaiko ( o ir nelabai matesi po plaukais), o kai paaugo , tai jos savaime kazkaip ir pradingo, issiplove, ir sukuoti drasiau didesne galva. Antroji galvyte irgi kol kas nelabai valosi.
gausiai ištepiau vatos gabalėliu Florenos aliejuku ir iškart natūraliu vaikišku šepetėliu išsišukavo.
Mums neužtenka net kelių valandų atmirkyti, todėl aliejuku išteptą laikau bent 2 paras, po to iššukuoju ir galiausiai išplaunu vaikišku muilu. Mūsų seselė patarė šukuoti ant šukų uždėjus vatos
as taip pat visokiais aliejuikais, tepaliukais tepliojau, niekas nepadejo. paskui gydytoja patare pabandyti sebamed sampuniuka plaukams nusipirkti. as taip ir padariau, ir po pirmp plovimo pleiskaneles dingo!
Mums aliejukas labai padėjo.Ištepu ,palaikau kokias 2val. ir tada su smulkiom šukutėm iššukuoju.Kai plaudavau galvytę su šampūnu jų atsirasdavo labai dažnai,o dabar plaunu tik su muiliuku ir jų visai nėra.
|