Per anglišką kulinarinę laidą mačiau kaip darė pyragą. Bet tas dėdė kepėjas nelabai aiskiai kalbėjo tai nesupratau. Išvirė džiovintus vaisius, į nuovirą dėjo cukraus ir supylė į skardą. Vaisius sumaišė su pjaustytu batonnu ir suvertė į skardą. Po to darė plakinį lyg iš grietinėlės,pieno, citrinos ir apelsino tarkuotų žievelių ir dar tarkavo kažkokį rudą riešutą. Supylė į skardą ir kepė. Tas daiktas iškepęs taip gražiai atrodė, kad po šiai dienai noriu. Gal žinot kas čia per daiktas ir gal turit jo tikslų receptą(kiek reikia pieno, vaisių ir pan., gal aš dar ne visus produktus pamačiau)
Na, is italisku patiekalu, su dziovintais vaisiais daroma panforte, torrone. Tik nei i viena, nei i kita, nededamas batonas. Modernus Strudel?Gali but, kad tas virejas improvizavo ir kazka naujo atrado
Pažiūrėjau aš tą duonos pudino receptą,o ten įeina kiaušai. Vat jų tai tikrai tas kepėjas nedėjo. Aš tai nekokia kepėja, bet labai norėčiau pabandyt pagal tą receptą kur aprašiau. Gal galėtumėt patart kokius kiekius naudot visų produktų. Norėčiau padaryt tik paragavimui, nedaug visai.
Na, be kiaušinių tai vargu, ar kas panašaus gali gautis...
Gali pabandyti taup daryti : piena pasaldini, mirkai batono ar pyrago riekutes, dedi i ugniai atsparu inda ar kokia forma, gali dar uogiene pertepti ir kepi orkaitej. Del rezultato neesu garantuota. Tikram recepte yr dedami kiausiniai.
Papildyta: QUOTE(jovitav @ 2007 10 25, 23:21) Per anglišką kulinarinę laidą mačiau kaip darė pyragą. Bet tas dėdė kepėjas nelabai aiskiai kalbėjo tai nesupratau. Išvirė džiovintus vaisius, į nuovirą dėjo cukraus ir supylė į skardą. Vaisius sumaišė su pjaustytu batonnu ir suvertė į skardą. Po to darė plakinį lyg iš grietinėlės,pieno, citrinos ir apelsino tarkuotų žievelių ir dar tarkavo kažkokį rudą riešutą. Supylė į skardą ir kepė. Tas daiktas iškepęs taip gražiai atrodė, kad po šiai dienai noriu. Gal žinot kas čia per daiktas ir gal turit jo tikslų receptą(kiek reikia pieno, vaisių ir pan., gal aš dar ne visus produktus pamačiau) Na rudas riesutas turbut muskato riesutas.
Manau, kad kiaušinis čia turi dėtis, nes dabar kaip ir nėra produkto, kuris visą tą masę "surištų"
|