ramute53
2005 03 03, 17:08
Mano labai judriam antrokui mokytoja pasiūlė tvarkytis dokumentus dėl adaptuoto mokymo.Labai neramu dėl jo tolimesnio gyvenimo,ar nebus štampas jo tolesniam gyvenimui,mokymuisi.Ar bus koks yrašas,kad mokosi ne pagal bendrą programą?Vaikas puikiai skaito,neblogai rašo,sunkiai sekasi matematika ir labai blaškosi perj jam neįdomias pamokas. Kur patartumėte kreiptis?O gal reikia keisti mokytoją?
Adaptuota programa - valstybinio išsilavinimo standartams neprilygstanti bendrojo lavinimo programa, pritaikyta specialiųjų poreikių asmens gebėjimams ir realiam mokymosi lygiui. Beja, per paieska susirask-mamos yra labai daug diskutave sia tema (apie adaptuotas programas)
Psichologe
2005 03 04, 11:00
Ar Jusu vaikui reikalinga adaptuota ar modifikuota programa, nusprestu Pedagogineje- psichologineje tarnyboje. Turi buti atliktas issamus intelekto ivertinimas, ir tik tada sprendziama, ar vaikui reikia palengvinti bendrojo lavinimo programa (jeigu vaikas tik judrus, del to programos nekeicia, turi buti ir intelekto sutrikimu). Jeigu paskirta adaptuota programa, tai vaika reiktu tirti kas metai, ir vel is naujo ivertinti, ar kitiems metams reikalinga tokia programa. Jeigu vaikas mokykla baigia pagal adaptuota programa, tai turetu buti irasyta atestate. Bet del to pasiteiraukite ped. psichologineje tarnyboje, kokia itaka tas irasas tures stojant kur nors. As galiu pasakyti tik del vairuotojo pazymejimo- psichiatras paprastai isduoda pazyma, kad gali vairuoti, jei zmogus sugeba islaikyti vairavimo egzaminus, (ir neturi rimtu psichikos ligu).
Kadangi vaikas gana gerai mokosi, tai gal jam reiktu tik nedideles pagalbos mokantis- gal galite padeti Jus pati, ar pasamdyti mokytoja, kuri padetu mokytis- gal tada ir nereiktu lengvinti programos.
ramute53
2005 03 04, 16:19
Dėkoju už padrąsinimą. Mes nemažai laiko skiriame vaiko mokymui ir jis lankosi kasdien pasmokytoją,kuri su juo papildomai dirba valandą laiko.Mano šitas vaikutis yra iš vaikų namų ir jo vaikystėje buvę labai sudėtingų dalykų ,labai norisi padėti .Jis labai žingeidus,jeigu jį sudomini atlieka gana sudėtingas užduotis tačiau,jeigu mokytoja jo nesudomino,jis garsiai kalba,vaikšto po klasę ...Mokytoja yra vyresnio amžiaus ir gal būt jai pritrūksta kantrybės.Jis jaunas ir pagal metus nes tik gruodyje sukako 8 metai. Kreipsimės į pedagogų tarybą,o gal nebijoti pakeisti mokytoją?
ramute53
2005 03 05, 15:36
Dar išsiaiškinau,kad mano antroko tėtis buvo čigonas,gal tai turi įtakos jonepastoviam elgesiui.Aš jį auginu nuo trejų metų.
Majajika
2011 09 26, 20:06
JOKIU BŪDU NESUTIKITE!!!!!! Sugadinsite vaikui visą gyvenimą. Vaikas negaus brandos atestato ir bus pazenklintas. geriaus jau mokytoją keiskite arba papildomai uzsiimkite su vaiku. Darbe labai daug matau zmonių, kurių gyvenimai sugadintia daptuotomis programomis. Mokytojai, aisku , kengviau, jokios atsakomyės dėl mokymosi rezultatų, o dar ir prie algos yra sioks toks priedas. Zodziu negadinkit vaikui gyveimo, nes nusiimti adaptavimą praktiskai neįmanoma.
aukseklaipeda
2011 09 26, 21:19
Nu jei jau mokytoja siulo adaptuota programa, tai jau ji jus ir triuskins. Tokios jau tos mokytojos. PPT stenkis gauti modifikuota, o ne adaptuota programa. Ji yra visiskai normali. Ten vaikas neturi mokytis eilerasciu, daugybos lentele naudotis gali ir pan. Taciau dirba su visa klase.
MATERIALISTĖ
2011 09 27, 11:15
QUOTE(aukseklaipeda @ 2011 09 26, 23:19) Nu jei jau mokytoja siulo adaptuota programa, tai jau ji jus ir triuskins. Tokios jau tos mokytojos. PPT stenkis gauti modifikuota, o ne adaptuota programa. Ji yra visiskai normali. Ten vaikas neturi mokytis eilerasciu, daugybos lentele naudotis gali ir pan. Taciau dirba su visa klase. Gal galite plačiau papasakoti apie modifikuotos programos privalumus ir trūkumus. Mano mergaitei (antrokei) ją siūlo. tai dabar dėliojuos visus pliusus ir minusus - sutikt ar ne. Ačiū, jei atsiliepsite į mano žinutę
VekiVivon*
2011 12 24, 02:14
QUOTE(MATERIALISTĖ @ 2011 09 27, 12:15) Gal galite plačiau papasakoti apie modifikuotos programos privalumus ir trūkumus. Mano mergaitei (antrokei) ją siūlo. tai dabar dėliojuos visus pliusus ir minusus - sutikt ar ne. Ačiū, jei atsiliepsite į mano žinutę  Aš pamenu tik tiek,kad mūsų mokykloj (pradinėj),kai buvome trečiokai, vienai mūsų bendraklasei siūlė adaptuotą programą. Tėvai nesutiko, pervedė į kitą mokyklą (rodos antriems metams palik), o dabar neseniai buvau susitikus, studijuoja VU biochemija, yra stipendininkė vidurkis jos virš 9. Nežinau gal čia labiau išimtis iš taisyklės, bet.
|
|