QUOTE(Liuksus @ 2008 12 05, 10:10) Man iš viso keistas būdas prieštarauti kito pasakytai nuomonei, vienom taip, kitom taip, kam čia ta beprasmė diskusija nep, jūsų nuomonė nėra absoliuti ir vienintelė teisinga ... beja kaip ir Jusu
QUOTE(Liuksus @ 2008 12 05, 10:10) Man iš viso keistas būdas prieštarauti kito pasakytai nuomonei, vienom taip, kitom taip, kam čia ta beprasmė diskusija nep, jūsų nuomonė nėra absoliuti ir vienintelė teisinga ... beto, nei viena taip ir nepasaket, kodel kai vaikas prašo pieno yra blogai. aš pasakiau, kad gerai, parašiau faktus, kuriuos žinau. O jūs, beveik nieko neparašėt, apart "man nepatinka". Todėl galiu daryti prielaidas, kad tokia nuomonė yra pagrįsta nebent jūsų išsiauklėjimu, arba gal užslėpta nuoskauda, kad pačios nemaitinot tiek, kiek norėjot. Papildyta:QUOTE(sena pažįstama @ 2008 12 04, 21:15) zinde laukuose, uzsidengusios skraigu/skraige(kas cia per velnias  reik zodyne ziureti, o gal netiksliai parasiau ta zodi?). Kitur-eidavo zindyti i pakrume. Dar kitur, per puota-eidavo zindyti i kamara. Zodziu, procesas buvo slaptas ir intymus, kaip ir gimdymas, beje  beja senoves Lietuvoje ar Lenkijoje tikrai niekas nedėvėdavo nei rūbų aptemptų, nei griovelio tarp krūtų apnuogindavo, kaip dabar mergelės daro dieną, net Akropolį  seksualiniais tikslais, ir niekam nebaisu, taigi seksualu, gražu, moters kūnas gražus, ir t.t. Taigi būkim demokratiški, jei viena rodo tame akropolyje pusiau uždengtus sėdmenis ar krūtis, nes nori atkreipti į save dėmesį, kodėl kita negali sau ramiausiai ant suolo atsidengus kiek jai patogu, žindyti kalbančio dvimečio.  Tada kai jis paprašo? Papildyta:QUOTE(Bekasė @ 2008 12 05, 08:46) prie to kad viskam kam yra sava vieta, savas laikas ir budas kaip atlikti. Jeigu ateiciau pas man artima zmogu ir matyciau ja maitinancia vaika jaukiai isitaisius kur nors - man butu grazu, bet tai salygotu vieta ir tai, kad tas zmogus man artimas. Bet kai vidury akropolio kazkas savo turta visiems parodymui isvercia ( lyg sunku butu nueiti i zindymo kambari arba bent jau uzsidengti su kokia skraiste) tai vaizdas yra bjaurus ir jokio susizavejimo tikrai nekelia. Veiksmas tas pats, o jausmai kuri sukelia veiksmas - skirtingi. Lygiai taip pat ir su prasymu - jeigu prieis vaikas, prisiglaus prie mamos ir ta ( atsizvelgusi i situacija) iseis/paprasys kitu iseiti ar cia pat pamaitins - neigiamu jausmu nesukels. Bet jeigu vaikas prie mamos priejes prades plesyti rubus ir tuctuojau negaves papo zviegti, tai vaizdas tikrai ne koks.
Bitch_Intriguer
2008 12 05, 11:40
Vakar youtube užtikau vaizdelį kai motina žindo savo 5 ir 7 metų dukras. Na, pasakysiu atvirai - atrodė ne tai, kad negražiai net, bet ir iškrypėliškai. MB, kuris yra už kūdikio maitinimą krūtimi, irgi pareiškė, kad tai jau iškrypimu kvepia. Pagalvojau, o jei tai būtų ne mergaitės, o berniukai? Ta moteris irgi juos maitintų.
saturno_sesely
2008 12 05, 12:41
man asmeniškai nieko čia negražaus nėra, o kas čia tokio. kodėl visiems taip knieti kištis į mano ir mano vaiko reikalą?  man tik nepatinka kad jis bando nutraukt palaidinę, tai nemalonu nes aš prie kitų nemaitinu, tai ir nenorėčiau kad pamatytų mano krūtinę, o pats prašymas, kas čia baisaus?
QUOTE(Simulcika @ 2008 12 05, 11:40) Vakar youtube užtikau vaizdelį kai motina žindo savo 5 ir 7 metų dukras. Na, pasakysiu atvirai - atrodė ne tai, kad negražiai net, bet ir iškrypėliškai. MB, kuris yra už kūdikio maitinimą krūtimi, irgi pareiškė, kad tai jau iškrypimu kvepia. Pagalvojau, o jei tai būtų ne mergaitės, o berniukai? Ta moteris irgi juos maitintų.  niu matyt maitintu, parodyk ir man ta vaizdeli, imesk nuoroda  Bet jusu argumentai tik grazu negrazu. O KODEL negerai taip niekas ir nepasako  Poziuris tavo toks, ir daugelio kitu, nes gyvename iskrypusioje ir del to kompleksuotoje visuomeneje.
QUOTE(nep @ 2008 12 05, 12:16) Taigi būkim demokratiški, jei viena rodo tame akropolyje pusiau uždengtus sėdmenis ar krūtis, nes nori atkreipti į save dėmesį, kodėl kita negali sau ramiausiai ant suolo atsidengus kiek jai patogu, žindyti kalbančio dvimečio.  Tada kai jis paprašo? Papildyta:o kodel tu manai, kad ta apsinuoginusi taip, kad vietoj sijono eina su dirzu, o maikutes paskirtis isvis neaiski, nes viskas per ja ir virsta, ir persisviecia - atrodo graziai? Man tai greiciau graudus vaizdelis, kuris gal ir tiktu striptizo bare, bet ne viesoje vietoje.
QUOTE(Bekasė @ 2008 12 05, 16:04) o kodel tu manai, kad ta apsinuoginusi taip, kad vietoj sijono eina su dirzu, o maikutes paskirtis isvis neaiski, nes viskas per ja ir virsta, ir persisviecia - atrodo graziai? Man tai greiciau graudus vaizdelis, kuris gal ir tiktu striptizo bare, bet ne viesoje vietoje. man tai atrodo Normaliai. Jei nori, lai nesioja. Ir daug kam atrodo normaliai. Nebent bobutem, kurioms stogas pavaziaves  Niekas ju pirstais nebado. O va pazindyk kur ant suoliuko, tuoj moralizuotojai prikibs. Jei tada nelys, tai bent forume issilies
mamamia25
2008 12 05, 17:28
http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74as jau sitam forume esu pareiskus nuomuone apie vaiko zindyma nesikartosiu, bet nieks nepasikeite man sis procesas nepagrazejo
Bitch_Intriguer
2008 12 05, 21:04
QUOTE(nep @ 2008 12 05, 13:11) niu matyt maitintu, parodyk ir man ta vaizdeli, imesk nuoroda  Bet jusu argumentai tik grazu negrazu. O KODEL negerai taip niekas ir nepasako  Poziuris tavo toks, ir daugelio kitu, nes gyvename iskrypusioje ir del to kompleksuotoje visuomeneje. pugaciova jau papostino nuorodele
QUOTE(nep @ 2008 12 05, 14:11) Poziuris tavo toks, ir daugelio kitu, nes gyvename iskrypusioje ir del to kompleksuotoje visuomeneje. nu be žodžių  , ir iš kur tokios negatyvios mintys apie kitus, tikriausiai pati problemų turite, kad taip jas kitom peršate, jūs norite, tai ir žindykite iki nors 10 metų, vaje, absurdas kažkoks, jūsų pasisakymai jau tikras absurdas daugiau jokių komentarų šioje temoje, nes diskusijos normalios čia kaip ir nėra ir atrodo nebus...
na tai tema tokia... kodėl negražu.. čia turbūt ir galima tik savo nuomonę pasakyt - man gražu, o man ne  . Man taip pat gražu, bet jeigu vaikas plešia drabužius, visiem nepatogu, nes niekas nenori, kad nuplieštų Dėl 8metės - turbūt ji yra jauniausia, nes mama greitai pavargtų maitinti eilutę vaikučių... Dabar įsivaizduoju - mano vyriausiam 9, tai gaunasi galėčiau visus 4 žindyt prieš miegą
QUOTE(Liuksus @ 2008 12 05, 21:11) nu be žodžių  , ir iš kur tokios negatyvios mintys apie kitus, tikriausiai pati problemų turite, kad taip jas kitom peršate, jūs norite, tai ir žindykite iki nors 10 metų, vaje, absurdas kažkoks, jūsų pasisakymai jau tikras absurdas daugiau jokių komentarų šioje temoje, nes diskusijos normalios čia kaip ir nėra ir atrodo nebus... jei nesupratai ka rasau, tai jau tavo beda. beabejo, kad zindysiu kiek galesiu ilgiau. nei matysiu, kaip mano vaikas kencia nuo ligu, pulingu sinusitu, slogu, ar pan. o tau - sekmes, eik su minia,ir visi kartu slykstekites kaip vaikas praso pieno
AistulkaJ
2008 12 06, 13:09
Mergaites viskas gerai kas mamai ir jos vaikui tinka,bet jau tikrai ne iki 7 metu ir daugiau...
vaidavel
2009 01 02, 19:48
man kaip tik gražu, kai vaikiukas prašo pienuko  dukrytę maitinau 1 m.6 mėn., tai ji priėjusi vis sakydavo "noriu papuko", bet tikrai neplėšdavo palaidinės ir neklykdavo, jei negalėdavau tuo metu pamaitinti (viešoje vietoje niekada nemaitinau)  visas "norėjimo atsigerti" procesas vykdavo labai kukliai ir mielai  dabar berniuką irgi žadu maitinti tiek pat ir tikiuosi, kad viskas vyks panašiai kaip ir su pirmaja
xxxxmama
2009 12 13, 10:34
kas cia negrazaus nesuprantu. Vaikui jau virs metu kai labai reikia ir maitinu viesoj vietoj ir nesvarbu kitiems grazu ar ne. Oliaia plakatai irgi kabo visur nesvarbu ar kokiai babulkai grazu ar ne NEPASIDUODU visuomenes spaudimui
QUOTE(xxxxmama @ 2009 12 13, 11:34) kas cia negrazaus nesuprantu. Vaikui jau virs metu kai labai reikia ir maitinu viesoj vietoj ir nesvarbu kitiems grazu ar ne. Oliaia plakatai irgi kabo visur nesvarbu ar kokiai babulkai grazu ar ne NEPASIDUODU visuomenes spaudimui Ar kai labai reikia, tai Jūs viską darote viešai, nusispjaudama į visuomenės nuomonę? O Jūs ar būtumėte patenkinta ( nes aš nepasiduočiau visuomenės spaudimui) kai prisėdusi šalia Jūsų gadinčiau orą? Olialia plakatų pilna, bet be liemenėlų jos nevaikšto. Papildyta:QUOTE(nep @ 2008 12 05, 12:16) Taigi būkim demokratiški, jei viena rodo tame akropolyje pusiau uždengtus sėdmenis ar krūtis, nes nori atkreipti į save dėmesį, kodėl kita negali sau ramiausiai ant suolo atsidengus kiek jai patogu, žindyti kalbančio dvimečio.  Tada kai jis paprašo? Papildyta:Yra vienas bet. Krūtis vaikšto ir sėdmenis rodo vienas asmuo. O maitinimas yra dviejų asmenų reikalas. Na kažin ar jis (vaikas)kai bus sąmoningas bus baisiai patenkintas maitinimo ritualu viduryje miesto. Na o jeigu dar kokia kaimynka užmatys, kuri turi tokį patį vaiką, o vėliau jie susitiks mokykloje. Na o toji kaimynka nebus šalininkė krūtų demonstravimo viešai  ir neduok dieve Jūsų vaikis neįtiks kuo nors kaimynkos vaikiui. Taigi tikrai, bent jau aš, nebūčiau norėjusi kad iš manęs vaikai šaipytūsi, kaip aš dvimetė papą žindžiau. Juk vaikai žiaurūs ir labai. Ir man tirai nebūtų pakakę mamos pasakymo, kad visuomenė atsilikusi, netolerantiška...
Alabama
2009 12 19, 17:39
QUOTE(Kriss* @ 2009 12 19, 16:53) Ar kai labai reikia, tai Jūs viską darote viešai, nusispjaudama į visuomenės nuomonę? O Jūs ar būtumėte patenkinta ( nes aš nepasiduočiau visuomenės spaudimui) kai prisėdusi šalia Jūsų gadinčiau orą? Olialia plakatų pilna, bet be liemenėlų jos nevaikšto. Papildyta:Yra vienas bet. Krūtis vaikšto ir sėdmenis rodo vienas asmuo. O maitinimas yra dviejų asmenų reikalas. Na kažin ar jis (vaikas)kai bus sąmoningas bus baisiai patenkintas maitinimo ritualu viduryje miesto. Na o jeigu dar kokia kaimynka užmatys, kuri turi tokį patį vaiką, o vėliau jie susitiks mokykloje. Na o toji kaimynka nebus šalininkė krūtų demonstravimo viešai  ir neduok dieve Jūsų vaikis neįtiks kuo nors kaimynkos vaikiui. Taigi tikrai, bent jau aš, nebūčiau norėjusi kad iš manęs vaikai šaipytūsi, kaip aš dvimetė papą žindžiau. Juk vaikai žiaurūs ir labai. Ir man tirai nebūtų pakakę mamos pasakymo, kad visuomenė atsilikusi, netolerantiška... Nereikia liginti vaiko maitinima su oro gadinimu.Viesai zindyt galima taip, kad niekas nesupras, ka ten mama su mazyliu daro.Gyvenkit taip, kad jus ir jusu vaikai butu laimingi, o ne taip, ka kaimynka pagalvos.Ir beje, kas blogo, kad dvimetis papa zindo?Nemanau, kad kas nors del to erzintu veliau. Cia viskas priklauso nuo vertybiu.Vienam zindymas tolygu bezdejimui, o svarbiausia gyvenime-kad neduok Die, kaimynka ka pagalvos, o kitam rupi tai, kas geriausia vaikui.
*GAILĖ*
2009 12 19, 18:13
o kartais Kriss ir mama4xl ne tuo pačiu IP rašo?  kažkaip net ne abejoju kad tuo pačiu  . nes naujokė, o beveik visos žinutės žindymo forume (ir aišku visos priešikos žindymui  ). taip pat dar temoj apie egiptą pasisakė (mama4xl neseniai kažkur buvau užtikus kad ruošias į egiptą keliaut  ). nu žodžiu susikūrė žmogus naują nicką pasiriet ir tiek. turbūt vėl mėnulio fazė ne ta
labai rėtai prireikia dvimetį maitinti krutimi viešai ir dar akropoly..... čia daugiau iš fantastikos srities arba kaip VBS
NU ir tema atidare. Kazkokia nesamone.  Ar kada nors del grozio buvo vienybe .... nepamenu tokio atvejo.
elikule
2009 12 25, 21:28
turbut zmonems negrazu matyti zindancia mamyte, nes krutine jiems asocijuojasi tik su..... Nezinau net kaip graziau pasakyt. As savo kudiki kompleksuoju maitinti viesumoje ir net prie kai kuriu draugu. O ka jau kalbet apie didesnius vaikucius. Anot zmoniu jie supranta daugiau ir negerai juos ilgai pratinti prie krutines. Bet vaikuciai tokiu erotiniu fantaziju tikrai neturi kaip kai kurie suauge. Nesupranta zmones , kas yra naturalu ir grazu. Man tai labai grazu.
QUOTE(elikule @ 2009 12 25, 22:28) Nesupranta zmones , kas yra naturalu ir grazu. o tai viskas kas naturalu yra grazu?
Alabama
2009 12 26, 11:47
QUOTE(Bekasė @ 2009 12 25, 22:52) o tai viskas kas naturalu yra grazu? Nesikabinek prie zodziu, Silvute.Tam poste niekur nerasoma, kad viskas, kas naturalu, tas grazu.Kalbeta konkreciai apie naturalu ir grazu zindyma.
cia tik mums Lietuvoje viskas yra negrazu ir keista o kokioj nors Skandinavijos salyje tai yra visiems priimtina ir grazu, ir suprantoma ir t.t. As nesigediju, nors vieai dar nemaitinau, neteko. Jei reiktu - maitinciau. O kam tai negrazu- tegul iesko problemu savo sugedusioje sieloje.
lietaus_alisa
2009 12 26, 18:35
Neviskas, ka daro vaikai yra miela ir grazu, kai "raguciai" dygt pradeda irgi nevisada buna visiems grazu, ypac viesoje vietoje, parduotuveje, negavus zaisliuko pvz, nereikia tiketis is vaiko, kad jis visada bus mielas, ir dar visiems aplinkiniams mielas. Nieko negrazaus tame nematau, jei sitiek laiko maitinciau, manau vesciausi vaikiuka i atokesne vieta pazysti, o jei nebutu galimybes, turbut maitinciau viesumoje. O kol kudikelis, tai nera jokios kalbos, reikia maitinti kur bebutum, jei tik alkanas... kokie cia groziai gali buti, kai kudikis alkanas. Beje, man asmeniskai tai yra grazu.
elikule
2009 12 27, 21:30
Mamos, gi jus turetumet didziuotis, kad maitinate savo vaikucius savo pienuku, kurio jokioj parduotuvej nenupirksi ir niekur kitur negausi. Gi vaikiukai valgo. O ko cia valgymas negrazu?? Kai valgo is buteliuko viesoje vietoje tai viskas normalu? O krutine uzkliuna zmonems??  . O ta kaimynka, kuri turi vienmeti vaika ir kurio nemaitina matyt pavydi, kad paciai neiseina ir nustatineja visokius limitus iki kada maitint ir ziuri skersai, bado pirstais. Jei tos kaimynkos vaikas veliau i viena klase su jusu vaiku paklius ir vaika uzkliudines, tai ismokykim gintis. Sakykim, kad labiau mylim ir ilgiau maitinam Vyrai gal nesupranta kai kurie, bet mamos, nors ir nemaitina turetu suprast, kad cia nieko nera negrazaus.
QUOTE(Alabama @ 2009 12 26, 12:47) Tam poste niekur nerasoma, kad viskas, kas naturalu, tas grazu. ne tenais buvo parasyta QUOTE(elikule @ 2009 12 25, 22:28) Nesupranta zmones , kas yra naturalu ir grazu. tai ir klausiu - viskas kas naturalu yra grazu, ar yra dar kazkoks matas, pagal kuri matuojama, kuris naturalus veiksmas yra grazus ar kaip. Tai kad veiksmas yra naturalus visiskai nereiskia, kad jisai grazus. Ir dar karta galiu pakartoti jau sakyta ne vieno zmogaus ir ne viena karta minti - negrazus yra ne pats veiksmas, kad vaikas praso kruties, o kaip, kada ir kur tai yra daroma. Kaip ir bet koki kita veiksma graziu ar negraziu ji padaro vieta ir kitos aplinkybes.
elikule
2009 12 31, 00:38
[quote=Bekasė,2009 12 28, 10:36] ne tenais buvo parasyta naturalu ir grazu,- tai nereiskia, kad viskas kas naturalu yra grazu. Jei taip noreciau pasakyt, rasyciau: grazu, kas naturalu; arba naturalu, kas grazu. Ne taip supratot O pats veiksmas, prasymas valgyt, mano nuomone yra toks pat prasymas kaip ir bet kokio kito vaikui norimo dalyko. Na jei jau jie kazko uzsigeidzia visi skirtingai praso: vieni garsiai rekia, saukia; kiti kukliai tyliai verkslena zirzia.
Man gražu ... Labai miela ... Aš iki kokių pusantrų metukų visai norėčiau maitinti ...
(Lelija)
2010 03 09, 15:18
Aš pati maitinu jau virš metų. Ir pastebiu tokį dalyką. Mamoms maitinimas yra gražu, tik tai sukelia nepatogumą aplinkiniams. Jiems nėra malonus tas faktas, kad kažkas apsinuoginęs šalia, tai pirma reakcija, o kad vaikas alkanas-jau antra (ypač vyrams). Kad ir palatoj, kai maitini ir įpuola vyras medikas, būna nepatogu abiems pusėms...Nes tave visų pirma mato apsinuoginusią  (aš nekalbu apie gimdymo namus, ten apskritai leliukai visada prie krūties, taip ir turi būti).
Tigrine007
2010 05 06, 22:07
Man ir labai grazu kai kudiki maitina krutimi pati maitinau saviski daugiau nei 2 metus bet jokio nepatogumo nejauciau juolab kai prieidavo pats ir prasydavo manes mama duok niam niam
lunatikas
2010 08 22, 14:41
na kai 2 metu vaikas plesia mamos kruti viesoje vietoje ir kol ji neduoda tol vaikas nenurimsta tai tikrai nenormalu as pati maitinu ir zadu maitinti ilgai taciau manau kad visu yra laikas ir vieta...man su mano vyru meiles aktas taip pat labai grazu ir naturalu kaip viena minejo viskas is gamtos... vaikelio zindymas taip pat labai intymus tik mamos ir kudikio reikalas. o tos kurios nori lekt i miestus i prekybcentrius nesvarbu kad kudikis ant ranku maitina bele kur ant suoliuku, masinoje ant galines sedynes...nevadinkim to groziu
aisku cia tik mano nuomone ir asmeninis isitikinimas as jo ir laikaus gyvenime o ka kitos daro su savo leliukais tai jau ne mano beda
ada21lt
2010 08 22, 20:24
Laikaisi kol, tai tavo pirmas leliukas ir jam vos menesiukas  Kazin ka pasakytum, jei augintum trecia ir visus butum maitinusi virs 2 metu Man maitinimas yra grazus, paprasyti ir galima vaika graziai ismokinti, kaip ir bet ko kito, o maitinti visos tikriausiai stengiasi nuosaliau, jei imanoma ir prisidengia, siaip nemciau jokiu nuogu krutiniu mieste , kiek esu macius zindant  O sedeti vien su vaiku namie 10 metu kazkaip nesinori  , turiu omeny jei ne viena augini, tai va tenka pamaitinti ir masinoj ir mieste  O praso manes, niam niam, ir jei is kart negaliu pamaitinti, susitariam, kad nueisim kazur ir tada gaus pienuko ir vaikas laukia kiek gali
|
|