Man atrodo nereiketu maisyti dvieju dalyku: zindymo apskritai ir zindymo "pagal pareikalavima" bet kur ir bet kada. Saviski zadu maitinti iki 2 m. (del alergijos gydytojai rekomendavo), bet jokiu "prasymu" pas mus nera, pieniuka gauna pries miega (diena ir vakare). Vaikas taip ir iprato, todel jam ne i galva nesauna prasyti kruties kitokiom aplinkybem (tik kai i lova paguldau, tempia ant saves antklode ir sako amam
QUOTE(Agotukas @ 2005 03 08, 13:55) Mano manymu, maitinkit, mamkos, kad ir iki 7 metu, tik nereikia to afisuoti. Pati ir kavinej, ir kopose truputi uzsislepus maitinau Man maitinimas yra labai intymus dalykas ir sveciuose niekad netraukiu papo prie visu, visada paklausiu ap[ie maza kampeli mums dviem Aš irgi taip sakau. Gi vaikas jau protauja, o tas drabužių plėšimas tai yra grynų gryniausi ožiai. Kažkaip taip jau pasitaiko, kad ta kuri maitina metus ar du būtinai tą pabrėžia. Man maitinimas tai yra bendravimas su kūdikiu ir tik su juo. Kai pas mane atėjo draugė su dukryte ir ji užsimanė pienelio aš išėjau iš kambario, kad ji normaliai pamaitintų, nes tai yra gana intymu, kad ir kokia gera draugė ji būtų. Ir pati norėjau, kad kai aš maitinu būčiau viena su dukryte. O apie viešą vietą išviso nekalbu.
[quote=neras,2005 03 08, 08:38]
O dėl pagarbos [/quote] Gerai butu jei tik giminaiciai [/quote] Kaip keista, kiek susiduriau, paprastai visi labai palaiko ilgai lelius žindančias mamašas, bent jau mano aplinkoje. [/quote] Pas mane atvirksciai - jau dabar kai pasneku, kad ko gero maitinsiu ir virs metu matau kaip giminaites akis varto, bet dar matyt nedrista nieko sakyti garsiai [quote=mamairute,2005 03 08, 11:19] SiDo, šitos mamytės nevertos nei pagarbos, nei nepagarbos. Jos tiesiog pasirenka priimtiniausią leliaus maitinimo būdą. [/quote] Cia buvo labiau klausimas paciai Erzebeth del jos zinutes tono
Dar pagalvojau, kad ko gero musu visuomeneje netoleruotinas viesas kruties demonstravimas (nors man asmeniskai tai nesukelia pasibjaurejimo - ai bet gal as miske uzaugau
Man keista pypsejimai "va, as noriu savo vaikui geriausio". O ar cia susirinko nors viena to nenorinti? Man negrazu, kai perauges , vos ne paauglys, vaikas lenda prie moters kruties. Man keisti susireiksminimai. Jus noretumete, kad visi praeinantys stabteletu pasigereti jumis, kai maitinate trimetinuka? Kodel paklausiau apie keturmeciu maitinima? Todel, kad jei jau tai yra taip reikalinga, sektintina, verta pagarbos ir kt. tai kodel to nepratesus iki vaikas eis mokyklon? juk norit geriauso. Argi jums svarbu kas ka mano?
Imunitetas. Pati savo vaika ilgokai maitinau. Drauge maitino savaite(veliau zliumbe nes "gerosios" mamos buvo nemazai pasidarbave kalbedamos apie vaiko organizmo,psichines ir socialines sveikatos griuti, negavus motimos pieno ). Rezultatas. Vaikui trys metukai. Jis nei karto nesirgo. Maniskis iki metu turejo l. daug bedeliu. Gal pritaikykim taisykles? QUOTE(SiDo @ 2005 03 08, 16:07) Dar pagalvojau, kad ko gero musu visuomeneje netoleruotinas viesas kruties demonstravimas (nors man asmeniskai tai nesukelia pasibjaurejimo - ai bet gal as miske uzaugau Gal tu man galetum paaiskinti (uzaugau irgi ne miske), kokiu tikslu ta kruti reik demonstruot? Kad pamaitinti kudikeli? Pati maitinau, esu maciusi mase moteru tai darant. Nemaciau jokio demonstravimo. Tiesa buvau sutikusi pora moteriskiu, kurios maitindamos vaika ne tik kad krutis demonstravo. Jos, visa povyza, demonstravo maitinimo procesa, manydamos, jog nusipelne medaliu. QUOTE(uola @ 2005 03 08, 14:42) Man keista pypsejimai "va, as noriu savo vaikui geriausio". O ar cia susirinko nors viena to nenorinti? Man negrazu, kai perauges , vos ne paauglys, vaikas lenda prie moters kruties. Man keisti susireiksminimai. Jus noretumete, kad visi praeinantys stabteletu pasigereti jumis, kai maitinate trimetinuka? Kodel paklausiau apie keturmeciu maitinima? Todel, kad jei jau tai yra taip reikalinga, sektintina, verta pagarbos ir kt. tai kodel to nepratesus iki vaikas eis mokyklon? juk norit geriauso. Argi jums svarbu kas ka mano? Man pavyzdziui svarbu ka aplinkiniai apie mane mano ir ka kalba. As toks zmogus. Ir visi zmones tokie, nes jei jau visiems butu dzin ka kiti apie juos pagalvos, tai ne tik myletusi viesai, bet ir kitus gamtinius reikalus ca pat atlikinetu - tuo mes ir skiriames nuo gyvunu, as taip manau. Del to ir sita tema uzvedziau, nes as tikrai nekaip jauciuosi, kai man pazystamos porina apie tai kaip negerai, negrazu ir t.t., todel stengiuos issiaiskinti ir atitinkamai planuoju elgtis. As nenoreciau, kad manimi kazkas geretusi kai as maitinu net 1 menesio kudiki, ir dauguma cia sutinka su ta nuomone, kad ne viena netroksta atsisesti viesoj vietoj ir demonstratyviai maitinti, na nebent jau nebutu kur detis. Kur tu cia matai susireiksminima man neaisku? Tau atrodo, kad 2 metu vaikas jau kaip ir paauglys beveik QUOTE(uola @ 2005 03 08, 14:51) Gal tu man galetum paaiskinti (uzaugau irgi ne miske), kokiu tikslu ta kruti reik demonstruot? Kad pamaitinti kudikeli? Pati maitinau, esu maciusi mase moteru tai darant. Nemaciau jokio demonstravimo. Tiesa buvau sutikusi pora moteriskiu, kurios maitindamos vaika ne tik kad krutis demonstravo. Jos, visa povyza, demonstravo maitinimo procesa, manydamos, jog nusipelne medaliu. Nu cia zodis ''demonstravimas'' nereiskia to, kad iskisau ir rodau visiems, o tai, kad maitinimo metu krutis naturaliai kazkiek apsinuogina ir jos kazkiek matosi, o tai netoleruojama pas mus. O kitose kulturose kitaip i tai ziurima. QUOTE(uola @ 2005 03 08, 17:42) Man keista pypsejimai "va, as noriu savo vaikui geriausio". O ar cia susirinko nors viena to nenorinti? Man negrazu, kai perauges , vos ne paauglys, vaikas lenda prie moters kruties. Man keisti susireiksminimai. Jus noretumete, kad visi praeinantys stabteletu pasigereti jumis, kai maitinate trimetinuka? Kodel paklausiau apie keturmeciu maitinima? Todel, kad jei jau tai yra taip reikalinga, sektintina, verta pagarbos ir kt. tai kodel to nepratesus iki vaikas eis mokyklon? juk norit geriauso. Argi jums svarbu kas ka mano? Imunitetas. Pati savo vaika ilgokai maitinau. Drauge maitino savaite(veliau zliumbe nes "gerosios" mamos buvo nemazai pasidarbave kalbedamos apie vaiko organizmo,psichines ir socialines sveikatos griuti, negavus motimos pieno ). Rezultatas. Vaikui trys metukai. Jis nei karto nesirgo. Maniskis iki metu turejo l. daug bedeliu. Gal pritaikykim taisykles? Niekas ir nesako, kad cia yra nenorinciu savo vaikui geriausio. Tik kiekviena kitaip tai isreiskia. Niekada nenorejau, kad i mane kas ziuretu kai maitinu savo vaika. Jei pati ilgokai(beje, kiek?) maitinai, kodel leidiesi i tokius krastitunumus ir ironija? O ka, nera taisykliu be isimciu? QUOTE(SiDo @ 2005 03 08, 17:05) Man pavyzdziui svarbu ka aplinkiniai apie mane mano ir ka kalba... ...atitinkamai planuoju elgtis. Tau turetu but labai sunku gyvent. QUOTE(SiDo @ 2005 03 08, 17:05) dauguma cia sutinka su ta nuomone, kad ne viena netroksta atsisesti viesoj vietoj ir demonstratyviai maitinti, na nebent jau nebutu kur detis. Pati atsakei i klausima. Jei tai daroma "nedemonstruojant", tai tegul mam maitina nors ir sesemeti. Manau to nieks ir nepastebes. Bet kazkodel moteriskos labai linke save sureiksmint. Sureiksmint save ir pati maitinimo procesa. Atrodo, cia jau kita tema. QUOTE(jurgita_b @ 2005 03 08, 17:09) Niekas ir nesako, kad cia yra nenorinciu savo vaikui geriausio. Tik kiekviena kitaip tai isreiskia. Gal reiktu tai reiksti savo vaikams? Atrodo, kad vaikui meiles deklaravimas "per zindyma" yra kazkoks mados reikalas? QUOTE(jurgita_b @ 2005 03 08, 17:09) Niekada nenorejau, kad i mane kas ziuretu kai maitinu savo vaika. Jei pati ilgokai(beje, kiek?) maitinai, kodel leidiesi i tokius krastitunumus ir ironija? O ka, nera taisykliu be isimciu? As zinau, kad vaikui labai gerai mamos pienas. Taciau tai nera kazkoks zygdarbis,vertas medalio. Kas nera aisku? Taip, mamos pienas yra gerai. Taciau be to yra dar daug esminiu geru dalyku, kuriuos mama gali suteikti vaikui. Man keistos istisai kultivuojamos temos apie mamu "didvyriskuma" ir apie visuomenes netolerantiskuma. Tai naturalus vaiko maitinimo procesas, kuris nereikalauja jokio isskirtinio demesio, tik siek tiek subtilumo. QUOTE(egliuke @ 2005 03 08, 14:40) Na nežinau, yra daugybė daugybė dalykų, kuriuos afišuoti turėtų būti daug gėdingiau (pvz. rūkymas ar pan.), bet niekas apie tai nekalba. O maitinimas krūtimi, kad ir 2 metų ar vyresnį vaiką tai čia yra paskutinėje vietoje iš dalykų, kurių reikėtų gėdytis. Koks kieno reikalas, kad kažkokia mama maitina savo vaiką, kad ir viešoje vietoje. Man tai netrukdo ir neįsivazduoju, kam galėtų trukdyti, tuo labiau, kad visame pasaulyje yra rekomenduojama vaikus maitinti iki 2 metų ir ilgiau ir pripažįstama, kad tai yra sveika vaikui ir mamai (PSO rekomendacijos). Kažkaip mūsų visuomenei labai trūksta tolerancijos... Ne maitinimas blogai, neestetiškai atrodo apsinuoginimas, tegu ir leliaus labui
shitoje diskusijoje vieno nesuprantu: KAM I TAS MAITINANCHIAS MAMAS SPOKSOTI? nu maitina ir tegu sau. ne musu reikalas, ka, kur ir kaip ji maitina.
del manes tegul nors ir dulkinasi akropoly ant suoliuko, neidomus man svetimi gyvenimai... beje, manau, kad ir manishkis gyvenimas idomus tik man pachiai... QUOTE(mamairute @ 2005 03 08, 17:51) Man atrodo, beveik visos mamos labai estetiškai sugeba pamaitinti vaiką, nė karto nemačiau, kad kuri nors išsirengtų nuoga ir demonstruotų visiems viską ką turi
Panašu, kad čia tema ne apie "kodėl negražu?", o "prašau medalio", arba "noriu daugiau pagarbos, nei man rodoma". Gal toks ir tikslas buvo, tikintis, kad visi puls klykti "kaip tai negražu, taigi kuo ilgiau maitini, tuo daugiau pagarbos nusipelnai, blablabla". Toks sakyčiau savotiškas pagarbos kaulijimo būdas.
Jeigu kalbėt apie pagarbą žmogui apskritai - nu netgi šikdamas jis vertas pagarbos, bet ne už tai, kad šika, juk suvokiat. Ir miegodamas, ir valgydamas, ir besidulkindamas, ir žindydamas, ir depresija sirgdamas, ir žaisdamas... Gali žmogus tapti nevertas pagarbos kaip žmogus už tam tikrus poelgius - na bet juk niekas nesako, kad ilgas žindymas yra iš tų poelgių. Nesuprantu, ko čia taip skausmingai/jausmingai reaguoti, lyg ir ne nėštukės esat. Smerkti juk niekas nesmerkia, bet pasišaipyti tikrai ne nuodėmė, nes dvimečiui mamos pienas tikrai ne tą reiškia, kaip dviejų mėnesių kūdikiui. Persistengimas iššaukia tokią reakciją. Fanatikai juokingi. Yra daug sveikų dalykų, bet... sveiko proto ribose. Net jeigu į gamtą žiūrėsim, kaip natūralumo propaguotojai - ar nesat matę, kaip katė varo nuo savęs paaugusį kačiuką, ieškantį papo? Yra dantys - laikas kramtyti, pratintis išgyventi, taip gamta sutvarkė. Jeigu motinos pienas būtų toks nepakeičiamas, ir pensininkai jį gertų (pvz., Maximose pardavinėtų) - gal mažiau sirgtų QUOTE(ragnez @ 2005 03 08, 18:33) shitoje diskusijoje vieno nesuprantu: KAM I TAS MAITINANCHIAS MAMAS SPOKSOTI? nu maitina ir tegu sau. ne musu reikalas, ka, kur ir kaip ji maitina. del manes tegul nors ir dulkinasi akropoly ant suoliuko, neidomus man svetimi gyvenimai... beje, manau, kad ir manishkis gyvenimas idomus tik man pachiai... Labai pritariu QUOTE(ragnez @ 2005 03 08, 18:33) shitoje diskusijoje vieno nesuprantu: KAM I TAS MAITINANCHIAS MAMAS SPOKSOTI? nu maitina ir tegu sau. ne musu reikalas, ka, kur ir kaip ji maitina. del manes tegul nors ir dulkinasi akropoly ant suoliuko, neidomus man svetimi gyvenimai... beje, manau, kad ir manishkis gyvenimas idomus tik man pachiai... Kad ir nespokso, pačios juk klausia, o gavę atsakymą pyksta
Klausykit, man atrodo prašviesėjimas užėjo - dėl įvairių priežasčių išsikreipė tema. Greičiausiai mintis apie gražu ar ne buvo turint galvoj ne kaip atrodo, o apie tai, kaip artimi ir tolimi giminės bei artimieji pradeda listi su vertingais patarimais, mol ką, tokį didelį iš papo peni, baik tu, negražu (gėda) tokiam dideliam papą žįsti. Jeigu taip, tai eina jie visi š. Tik Tu viena žinai kas gražu Tau ir Tavo vaikui. O patarimų veltui galim gauti kiek nori ir kokių nori.
mamairute, labai teisinga tavo mintis
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 08, 18:53) Persistengimas iššaukia tokią reakciją. Fanatikai juokingi. Yra daug sveikų dalykų, bet... sveiko proto ribose. Net jeigu į gamtą žiūrėsim, kaip natūralumo propaguotojai - ar nesat matę, kaip katė varo nuo savęs paaugusį kačiuką, ieškantį papo? Yra dantys - laikas kramtyti, pratintis išgyventi, taip gamta sutvarkė. Jeigu motinos pienas būtų toks nepakeičiamas, ir pensininkai jį gertų (pvz., Maximose pardavinėtų) - gal mažiau sirgtų Maitinimas krūtimi iki 2 metų fanatizmu tikrai nekvepia Be to, dar galiu pacituoti vienos gydytojos daktaro disertaciją apie žindymą "...iki dirbtinio kūdikių maisto atsiradimo, tiek Afrikos, Azijos, Amerikos, tiek Europos tautose vaikai buvo žindomi ilgai - vidutiniškai iki 3-4 metų. Visada buvo nujunkytų metų, dvejų ar žindytų iki šešerių septynerių metų. Viena svarbu pastebėti, jog nujunkymą inicijuodavo vaikas, t.y. sulaukęs tam tikro amžiaus vaikas pats atsisako krūties. Tai gali būti elgesio modeliavimas, nes vaikas mato, jog vyresni vaikai nežinda. Bandoma išvesti paraleles tarp žinduolių nujunkymo laiko ir kūno masės prieaugio. Pastebėta, jog žinduolių nujunkymas įvyksta padidėjus jauniklio kūno masei 4 kartus. Pritaikius šią taisyklę žmonėms, nujunkymas turėtų įvykti tarp dvejų trejų metų amžiaus." Pirmiausia reiktų pasidomėti tais dalykais, o paskui kalbėti apie fanatizmą QUOTE(egliuke @ 2005 03 08, 19:16) Maitinimas krūtimi iki 2 metų fanatizmu tikrai nekvepia Be to, dar galiu pacituoti vienos gydytojos daktaro disertaciją apie žindymą "...iki dirbtinio kūdikių maisto atsiradimo, tiek Afrikos, Azijos, Amerikos, tiek Europos tautose vaikai buvo žindomi ilgai - vidutiniškai iki 3-4 metų. Visada buvo nujunkytų metų, dvejų ar žindytų iki šešerių septynerių metų. Viena svarbu pastebėti, jog nujunkymą inicijuodavo vaikas, t.y. sulaukęs tam tikro amžiaus vaikas pats atsisako krūties. Tai gali būti elgesio modeliavimas, nes vaikas mato, jog vyresni vaikai nežinda. Bandoma išvesti paraleles tarp žinduolių nujunkymo laiko ir kūno masės prieaugio. Pastebėta, jog žinduolių nujunkymas įvyksta padidėjus jauniklio kūno masei 4 kartus. Pritaikius šią taisyklę žmonėms, nujunkymas turėtų įvykti tarp dvejų trejų metų amžiaus." Pirmiausia reiktų pasidomėti tais dalykais, o paskui kalbėti apie fanatizmą Vot vot. Reikėtų penktos eilės tetai ir papasakoti apie žinduolių atjunkymą. Nepamirštant dar ir mandagia išlikti, kai reikės eilinį kartą išklausyti pasakojimų apie negražu..., o be to girdėjau Vanda sakė, o jinai tai tikrai viską žino, kad nuo per ilgo žindymo dantai kreivi būna... Bet piktinatės jūs taip maitinančiom mamom?uola, ko tu taip? Erszebeth, gal tik pačioje temoje išsirutuliojo, begindamos save lyg ir pradėjo prašytis medalio? Bet jeigu grįžtume prie temos pavadinimo. Tai dėl ko negražu? man tai kyla klausimas, kodėl man gėda sakyti, kad vis dar maitinu? Juk neklausia niekas, gal kitaip negaliu? Iš karto nusivaipo arba nieko nebesako, tik "aaa..", biesina mane. Jau kelis kartus melavau. Kodėl iš karto, jeigu maitini- tai lepini vaiką ir dar, velniažin ką prisigalvojusi, sau karūną dedi? jei viešumoj- suprantu, gali nepatikti vaizdas ir pan, bet dėl ko pats faktas jums pasibjaurėjimą kelia? A? QUOTE(mamairute @ 2005 03 08, 17:08) Klausykit, man atrodo prašviesėjimas užėjo - dėl įvairių priežasčių išsikreipė tema. Greičiausiai mintis apie gražu ar ne buvo turint galvoj ne kaip atrodo, o apie tai, kaip artimi ir tolimi giminės bei artimieji pradeda listi su vertingais patarimais, mol ką, tokį didelį iš papo peni, baik tu, negražu (gėda) tokiam dideliam papą žįsti. Jeigu taip, tai eina jie visi š. Tik Tu viena žinai kas gražu Tau ir Tavo vaikui. O patarimų veltui galim gauti kiek nori ir kokių nori. Aciu - taip tema yra butent apie tai O ta diskusija apie pagarba issivyste, kai parasiau vienam savo poste, kad maniau, jog ilgai zindanti mama nusipelno pagarbos, o ne sleptis bunkeryje. Tiesiog parasiau tai ir viskas, bet kaikas labai tiesiogiai suprato, jog tai yra vos ne pagarbos reikalavimas ir/ar susireiksminimas QUOTE(Kopa @ 2005 03 08, 19:33) Bet piktinatės jūs taip maitinančiom mamom?uola, ko tu taip? man tai kyla klausimas, kodėl man gėda sakyti, kad vis dar maitinu? Juk neklausia niekas, gal kitaip negaliu? Iš karto nusivaipo arba nieko nebesako, tik "aaa..", biesina mane. Jau kelis kartus melavau. Kodėl iš karto, jeigu maitini- tai lepini vaiką ir dar, velniažin ką prisigalvojusi, sau karūną dedi? jei viešumoj- suprantu, gali nepatikti vaizdas ir pan, bet dėl ko pats faktas jums pasibjaurėjimą kelia? A? Ntaji karta kartoju, kad as pati vaika maitinau. Kaip galeciau piktintis savimi ar kazkuo kitu? Kad tau geda sakyti apie maitinima, tai yra tavo asmeninis reikalas. Jus ka, visuomenes apklausa padarete ir nusprendete , kad visuomene smerkia maitinancias motinas? Keli is desimties nusivaipe , suzinoje apie maitinima? Kokio amziaus, issilavinimo ir soc. sluoksnio atstovai? Man keista, jog keliamos bedos lygioj vietoj. Noreciau pasikartoti, kad man ne zindymo faktas kelia pasibjaurejima(net pasibjaurejimu to nepavadinsi), o tai kaip tai (kartais) daroma.
Pridursiu, jog man priimtiniausias zindymo ilgumas pusantru metu ( poreikiai, mano supratimas, seimos tradicija, gyvenimo budas, ritmas, nuostatos ir kt.). Man nesuprantama, kai vaikas maitinamas iki triju -keturiu metu. man nesuprantama, nes mano esybei tai nepriimtina ( poreikiai, mano supratimas, seimos tradicija, gyvenimo budas, ritmas, nuostatos ir kt.). Sakykite, kokio amziaus vaiko zindymas jums butu nesuprantamas(t.y. nepriimtinas jusu seimos tradicijoms, suvokimui, ritmui, gyvenimo budui, nuostatoms, jusu suvokimui)
QUOTE(Kopa @ 2005 03 08, 17:33) Bet piktinatės jūs taip maitinančiom mamom?uola, ko tu taip? Erszebeth, gal tik pačioje temoje išsirutuliojo, begindamos save lyg ir pradėjo prašytis medalio? Bet jeigu grįžtume prie temos pavadinimo. Tai dėl ko negražu? man tai kyla klausimas, kodėl man gėda sakyti, kad vis dar maitinu? Juk neklausia niekas, gal kitaip negaliu? Iš karto nusivaipo arba nieko nebesako, tik "aaa..", biesina mane. Jau kelis kartus melavau. Kodėl iš karto, jeigu maitini- tai lepini vaiką ir dar, velniažin ką prisigalvojusi, sau karūną dedi? jei viešumoj- suprantu, gali nepatikti vaizdas ir pan, bet dėl ko pats faktas jums pasibjaurėjimą kelia? A? Kopa, pataikei i desimtuka QUOTE(uola @ 2005 03 08, 20:48) Kad tau geda sakyti apie maitinima, tai yra tavo asmeninis reikalas. Jus ka, visuomenes apklausa padarete ir nusprendete , kad visuomene smerkia maitinancias motinas? Keli is desimties nusivaipe , suzinoje apie maitinima? Kokio amziaus, issilavinimo ir soc. sluoksnio atstovai? Man keista, jog keliamos bedos lygioj vietoj. Daug kas yra asmeninis reikalas, bet forume apie tai diskutuojama Mano nuomone iki pusantrų metukų pilnai pakanka maitinti, bet man netrukdo maitinančios ilgiau. QUOTE(Kopa @ 2005 03 08, 21:36) Daug kas yra asmeninis reikalas, bet forume apie tai diskutuojama Mano nuomone iki pusantrų metukų pilnai pakanka maitinti, bet man netrukdo maitinančios ilgiau. 1. Isknisk man nors viena pasisakyme, kuriame kazkas kategoriskai pries naturalu maitinima. 2. Man netrukdo maitinancios ilgiau. Net nemastau apie tai,man tai dabar visai neaktualu ir kol nieks prie manes nepriekabiauja su verkslenanciom samokslo teorijom, tol kazkieno asmeniniuose mitybos iprociuose neizvelgiu jokiu trukdziu savo buvimui. 3. Kiek itakos tures triju is desimties zmoniu nuomone , jusu skonio supratimui. Imsite save grauzti, jei trys is desimties jums kalbes, jog dabar sveikiau nesioti sintetinius treningus, nei medvilnine palaidine? Kam aplamai sneketi su tais trim apie rubu praktiskuma?
uola, ne į Tave asmeniškai kreipiausi su priekaištais, tikrai nesiruošiau ir priekabiauti ir bereikšmių ginčų vesti. Jau supratau, kas Tau nepatinka
Mamos, jeigu visos nusiteikusios pyktis,tuomet būsiu priversta ištrinti paskutinius postus.
QUOTE(uola @ 2005 03 08, 21:55) Pridursiu, jog man priimtiniausias zindymo ilgumas pusantru metu ( poreikiai, mano supratimas, seimos tradicija, gyvenimo budas, ritmas, nuostatos ir kt.). Man nesuprantama, kai vaikas maitinamas iki triju -keturiu metu. man nesuprantama, nes mano esybei tai nepriimtina ( poreikiai, mano supratimas, seimos tradicija, gyvenimo budas, ritmas, nuostatos ir kt.). Sakykite, kokio amziaus vaiko zindymas jums butu nesuprantamas(t.y. nepriimtinas jusu seimos tradicijoms, suvokimui, ritmui, gyvenimo budui, nuostatoms, jusu suvokimui) Manau, kad trimetis vaikas pats nebenori buti maitinamas, nekalbant jau apie vyresnius. Jo fiziologinis vystymasis(pats moka viska daryti) ir integravimasis i visuomene(darzelis, bureliai), nebeteikia jam poreikio zisti. Gal kam pasirodys, 1.5 m vaikas irgi jau per didelis zindymui? Tikrai yra tokiu. Ir jie uzduos beveik tavo klausima ("man nesuprantama, kai vaikas maitinamas iki triju -keturiu metu"), "man nesuprantama, kai vaikas matinamas iki 1.5 metu". Yra mamu, kurios kategoriskai atsisako maitinti kudyki nuo pat pirmu jo gimimo dienu. Man tas irgi nesuprantama, bet cia juk kiekvieno asmeninis reikalas.
O manęs visai netrikdo gan dideli vaikučiai, jau mokantys kalbėti, žindžiantys krūtį
o man gražu kai tokio amžiaus vaikučiai valgo MP. net labai
visiems visada gera nebusi ir neitiksi, o cia juk tik tu dvieju zmogeliuku reikalas, mamos - maitint, o vaikucio - valgyt ar ne
Na seip man jokio skirtumo kas ir kiek laiko maitina nes kiekviena sprencia pati.
Man paciai asmeniskai tai butu nejauku jai nuejus i svecius dveju metu vaikas parasytu MP
Pats maitinimas yra kiekvinos asmeninis reikalas. Tačiau viešas maitinimas... Nesuprantu kodėl paplūdimį nusiėmusi liemenėlę moteris yra negražu, nevietoj, vulgaru, O jau maitinanti viešai natūralu, gražu
Jeigu jau rodyti "ką turi" natūralu ir gražu... Tai kodėl net karščiausią dieną, leipdami iš karčio mes nenusimetame visų rūbų? Juk aplamai žmogaus kūnas yra natūralu Tačiau jei tai daroma ne viešai, manes nejaudina kiek kuri maitina. Labai malonu kai aplinkiniai nesmerkia manes kad maitinti noriu iki pusės metų. Nes esu jauna moteris ir norinti dar užsidėti ne vien žindyvės liemenuką. Ir taip ir aš noriu išgerti ir gerai pasitūsinti. Ir taip aš noriu vėl pradėti rūkyti. Gal kažkam ir bjaurūs mano norai. Bet dėl to jie ir yra mano... Savo vaikui visada linkėsiu, norėsiu ir darysiu tik tai kas geriausia. Bet tai nereiškia, kad turiu pamiršti kad pati gyvenu. Žaviuosi moterimis, kurios gali viso šito atsisakyti ir žindyti 3 metus. Dar labiau žaviuosi tomis, kurios visą tai daro nsiafišuodamos QUOTE(Ladybird*** @ 2007 03 25, 13:55) Pats maitinimas yra kiekvinos asmeninis reikalas. Tačiau viešas maitinimas... Nesuprantu kodėl paplūdimį nusiėmusi liemenėlę moteris yra negražu, nevietoj, vulgaru, O jau maitinanti viešai natūralu, gražu Jeigu jau rodyti "ką turi" natūralu ir gražu... Tai kodėl net karščiausią dieną, leipdami iš karčio mes nenusimetame visų rūbų? Juk aplamai žmogaus kūnas yra natūralu Tačiau jei tai daroma ne viešai, manes nejaudina kiek kuri maitina. Labai malonu kai aplinkiniai nesmerkia manes kad maitinti noriu iki pusės metų. Nes esu jauna moteris ir norinti dar užsidėti ne vien žindyvės liemenuką. Ir taip ir aš noriu išgerti ir gerai pasitūsinti. Ir taip aš noriu vėl pradėti rūkyti. Gal kažkam ir bjaurūs mano norai. Bet dėl to jie ir yra mano... Savo vaikui visada linkėsiu, norėsiu ir darysiu tik tai kas geriausia. Bet tai nereiškia, kad turiu pamiršti kad pati gyvenu. Žaviuosi moterimis, kurios gali viso šito atsisakyti ir žindyti 3 metus. Dar labiau žaviuosi tomis, kurios visą tai daro nsiafišuodamos ladybird dėl viešo maitinimo yra kita tema o šiaip - na yra toks auklėjimo stilius, kai tevai mokosi atpažinti ir būtinai patenkinti kudikio poreikius - ir fiziologinius ir psichologinius. O dėl balių - na čia grynai tavo reikalas, bet neįsivaizduoju, kaip tu po tuso su "kvapelių" naktį savo lelių supsi...
Įdomi tema
Aš norėjau pasisakyti dėl viešo maitinimo. Manau net ir tai nėra kažkas tokio negražaus, tiesiog reikia mokėti tai daryti estetiškai, jeigu įdomu galiu net foto įmesti, Beje, žindžiau iki 1,2 metų, tik tiek todėl, kad dukrytė pati atsisakė krūties QUOTE(Keiti @ 2007 03 25, 22:23) Įdomi tema Aš norėjau pasisakyti dėl viešo maitinimo. Manau net ir tai nėra kažkas tokio negražaus, tiesiog reikia mokėti tai daryti estetiškai, jeigu įdomu galiu net foto įmesti, Beje, žindžiau iki 1,2 metų, tik tiek todėl, kad dukrytė pati atsisakė krūties
Man irgi negražu kai vaikas viešoj vietoj prašo pvz.: Mama duok papa....
Esu maitinus net ir viešoj vietoj, tik kai tai estetiškai darai niekas nepastebi ir niekam tai nekliūva. Mergičkos kitos nusižiūrėjusios į mane irgi net antrus vaikus maitint pradėjo, nes suprato kad nei čia taip sunku, nei taip negražu, nei taip baisiai prašosi... Man atrodo neigiamas požiūris likęs iš tų laikų kai čigonės pasiėmusios savo vaikelius, ir juos maitindamos, vaikščiodavo po namus visokių niekų prašydamos O dėl rūkimo ir tūsų tai aš sutinku su Ladybird***. Taip norisi kartais nutrūkt QUOTE(Natuke @ 2007 03 25, 21:52) O pats žindymas yra gražus, nes tai nera beprasmis papų demonstravimas ar tikrai nera jau kitos iseities, kai vaikui yra 1.5 - 2 -3 ar daugiau metu? Gal paprasciausiai nenorima jos ieskoti? Kuo blogai tokio amziaus vaikui isalkus/istroskus pasiulyti normalaus maisto ar gerimo.... cia ne menesio kudikis, kuris kitokio maisto nevalgo. O paguodimui kuo puikiausiai tinka apkabinimas, pasupavimas ant keliu, priglaudimas..... |