Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodel negražu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SiDo
Vat skaitau as labai daznai pasisakymus ir beje daznai ir isgirstu, kad negrazu kai virs metu vaikas bega prie mamos, ir praso pieno, o jei tai daro dvimetinukas tai jau is viso blink.gif fear.gif
Nu as suprantu, kad gal tokiais atvejais mamai nelabai patogu, jei viesoje vietoje vaikas pradeda bliauti ir plesti rubus, bet kas cia gali buti negrazaus aplinkiniams g.gif Vat man asmeniskai tai vienodai sviecia, kad salia kazkoks vaikas praso pieno. As kaip ir suprantu visa reikala ir net man grazu - vaikutis praso papuko blush2.gif ax.gif Bet gal kitiems tai slykstu? g.gif g.gif Gal kiti pasijunta kaip nors negerai? schmoll.gif

Gal galetumet parasyti tie, kuriems tai neatrodo grazu - kodel, kas cia negrazaus? Gal as suprasiu tada ir noresiu kuo greiciau nutraukti maitinima - bus stipresnis mano motyvas unsure.gif
Momo
Man irgi grazu smile.gif
Maitink, kiek vaikutis nores ir paciai bus malonu, ilgas maitinimas naudingas ir vaikui, ir mamai (mazina kruties vezio rizika).
O del kitu nuomones - visiems gi neitiksi smile.gif
egliuke
Man irgi visai gražu, kai vaikutis prašo papo smile.gif Ir nesuprantu, kaip tai gali būti kitiems šlykštu ar iškrypėliška kaip kažkas rašė blink.gif Norėčiau pažvelgti tokių žmonių akimis rolleyes.gif
Kaštonė
Aš irgi ne kartą girdėjau, kai žmonės stebėjosi, girdi, vaikas pribėga prie mamos, kelia jos rūbus, prašo pieno, atseit, kaip negražu. Va, mažą maitinti tai gražu, o didesnį tai jau ne? Man tai atrodo iškreiptas supratimas.
Kai kurie giminaičiai mane ragina baigti maitinti, neva užteks iki metų. Toks kišimasis mane tai siutina bash.gif . Koks kieno reikalas?!
Beje, pastebėjau, kad stebisi vyresnės kartos žmonės, gal todėl, kad prieš keliasdešimt metų reta kuri maitindavo iki metų, tai matyt, jiems labai neįprastas dalykas blink.gif .
Mes, matyt, irgi aplinkinius "kraupinsim", nes iki pusantrų metų tikrai ketinu maitinti, o gal ir ilgiau mirksiukas.gif .
SiDo
Na kad ne tik vyresni zmones taip kalba - ir mano bendraamzes ir net jaunesnes kartais taip pasako ax.gif

Dziugu, kad yra zmoniu, kuriems tai grazu wub.gif

Visgi butu idomu isgirsti argumentus zmoniu, kuriems tai nepatinka ar negrazu, jeigu tokiu bus rolleyes.gif
Ele
Man neteko stebeti situacijos, kurioje ~2 m. viesai griebtu mamai uz krutines prasydamas pieno..., tai nezinau, gal ir graziai man atrodytu, o gal isvis nekreipciau demesio... Greiciausiai apsimesciau, kad nieko nepastebejau, kad mamos "nesunepatoginciau"...
Apskritai, kudiki maitinancios mamos man l. miela ir grazu. Juk ir kudikyje ypatingai viskas yra grazu- ir uzpakaliukas, ir bedante burnyte.
O va vyresnis vaikutis isgedusiais datukais jau nelabai grazu...
Turbut tai, kas labai grazu ir tinka kudikiui, pagal musu visuomenes supratima, nelabai tinka vaikui.
SiDo
QUOTE(Ele @ 2005 03 04, 12:52)
O va vyresnis vaikutis isgedusiais datukais jau nelabai grazu...
Turbut tai, kas labai grazu ir tinka kudikiui, pagal musu visuomenes supratima, nelabai tinka vaikui.
*

O prie ko cia dantukai blink.gif

O nuo kada jau vaikas skaitosi?
Ele
norejau pasakyti, kad kudikis be dantu - grazu, o trimetis jau be dantu- nelabai grazu. Analogiskai, gal kazkam kudikis mamai ant papo grazu, o 2 m vaikas jau negrazu...

vaikais paprastai tampama nuo 1 metu
smile.gif
rolana
Nu matai, gi kvienas grožį supranta savaip. Gi visi skirtingi ir ko čia dabar stebėtis. Man maitinanti mama yra ne tiek gražu, bet normalu. Jei vaikas nori tai tegu ir valgo, aš tai nekreipiu dėmesio. Nelabai supratau, tu nori nutraukti maitinimą, nes kažkam tai yra negražu. Mažiau kreip dėmesį ir daryk taip kaip tau geriau.
Raideles
Šioje temoje

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=7810

rasi nemažai nuomonių smile.gif
Kaštonė
QUOTE(Raideles @ 2005 03 04, 16:00)

Kiek aš supratau, čia klausimas buvo apie požiūrį į ILGĄ žindymą... 4u.gif
Raideles
QUOTE(neras @ 2005 03 04, 19:20)
Kiek aš supratau, čia klausimas buvo apie požiūrį į ILGĄ žindymą...  4u.gif
*

Na, jei nezindysi viesai, tai ir nesukelsi jokiu emociju kitiems, o jei zindysi, tai pradedant naujagimiu ir iki baigsi visada atsiras tokiu, kuriems tai negrazu ir ne tik negrazu wink.gif
SiDo
QUOTE(rolana @ 2005 03 04, 14:20)
Nu matai, gi kvienas grožį supranta savaip. Gi visi skirtingi ir ko čia dabar stebėtis. Man maitinanti mama yra ne tiek gražu, bet normalu. Jei vaikas nori tai tegu ir valgo, aš tai nekreipiu dėmesio. Nelabai supratau, tu nori nutraukti maitinimą, nes kažkam tai yra negražu. Mažiau kreip dėmesį ir daryk taip kaip tau geriau.
*

Na taip ta as suprantu, bet as noriu suprasti ta kitoki poziuri. Taip, daznai girdedama aplinkiniu nuomone, kad tai negrazu as kaip ir pradedu noreti kuo greiciau nutraukti maitinima, nes as nesijausiu gerai, jei kelsiu kazkam pasibjaurejima. Tik as noriu suprasti kodel.

QUOTE(Raideles @ 2005 03 04, 19:42)
Na, jei nezindysi viesai, tai ir nesukelsi jokiu emociju kitiems, o jei zindysi, tai pradedant naujagimiu ir iki baigsi visada atsiras tokiu, kuriems tai negrazu ir ne tik negrazu wink.gif
*

Jo, jei nepavyks atjunkyti iki metu, teks lysti i bunkeri doh.gif mirksiukas.gif O kazkada galvojau, kad kuo ilgiau moteris zindo, tuo ji labiau pagarbos nusipelno rolleyes.gif
rolana
QUOTE(SiDo @ 2005 03 04, 22:54)
O kazkada galvojau, kad kuo ilgiau moteris zindo, tuo ji labiau pagarbos nusipelno rolleyes.gif

O iš kur tu tos pagarbos tikiesi susilaukti?
uola
O kazkada galvojau, kad kuo ilgiau moteris zindo, tuo ji labiau pagarbos nusipelno rolleyes.gif
*

Jei taip galvoji, tai pirmyn. Zindyk sau, kiek sirdis geidzia . Ar noretum apklausa surengti "manau, kad graziausia spalva melyna, kodel ji jums negrazi?"
SiDo
QUOTE(rolana @ 2005 03 04, 21:03)
*

Na siaip tai noretusi bent jau negirdeti tokiu repliku ''kaip negrazu, toks didelis, o dar papa zinda''. Kazkokiu kitokiu pagarbos veiksmu man kaip ir nereiketu schmoll.gif

QUOTE(uola @ 2005 03 04, 21:13)
Jei taip galvoji, tai pirmyn. Zindyk sau, kiek sirdis geidzia . Ar noretum apklausa surengti "manau, kad graziausia spalva melyna, kodel ji jums negrazi?"
*

Reikalas tame, kad as jau ir pati nelabai galvoju, kad ilgai zindyti gerai, nes kazkam tai negrazu. Man taip galvojasi, ka as galiu padaryti? Nebent cia pasinarplioti sita problema.

Gal ir durna tema, bet siaip tikejaus, kad kas nors parasys savo tikra nuomone, kodel tai negrazu. Bet nieks neraso g.gif
uups
Man negrazhu. Negrazhu ne pats 'prashymas', o tai, kaip tai vyksta,- kai vaikas blogiausioj imanomoj vieshoj vietoj (pvz, parduotuvej prie kasos) pleshia rubus, isterishkai rekia, mama ginasi, balamutinasi,- duot-neduot ir finale 'nusileidzia'. Ozhiai ir tiek. Metu- dvieju vaikui jau yra imanoma nukreipti demesi ir apskritai ivesti kazkokias taisykles. Nekalbu apie extra atvejus, pvz, kokia trauma ar stipru ishgasti, skausmingas gydymo proceduras.
Maniskiui 22 menesiai. Dar zhindau.
Erszebeth
Aš iš tų, kam negražu. Gal nelabai tinka sakyti "negražu" - greičiau komiška, gal truputį apgailėtina. Nors šiaip jau tai manęs nekaso - kas kiek nori, tas tiek žindo, savo požiūrio niekam nebruku ir viešai nereiškiu, manau sau tyliai, jeigu išvis manau, ir tiek. Bet kadangi temos autorė prašo, tai pabandysiu pasakyt, kame tas negražumas. Kažką panašaus jau pasakė Ele. Viskam savas laikas. Savo laiku - gražu. Kai tą patį daro "peraugėlis" - nebegražu. Negražu, kai dvimetis ieško papo. Negražu dvimetis su soske dantyse. Negražu trimetis sportiniame vežimėlyje. Negražu trimetis su pampersu. Negražu peraugęs, aštuonmetis pirmokas. Negražu, kai trečioką mama lydi į mokyklą ir dar kuprinę neša. Nors patys savaime šie vaizdai ir nereiškia vaiko nebrandumo (kitose srityse jis gali būti ir dar koks "šustras"), bet asociacijas kelia būtent tokias. Nemuškit, žindyvės, pasakiau tik todėl, kad prašo. Šiaip jau man dzin. Žindžiau 6 mėnesius.
Germante
Zindyti as planuoju ne trumpiau kaip iki 6 men.. Bet mama zindanti dvimeti ar pan. man yra kaip cia issireiskete - negrazu. Labai gerai Erzebeth parase - is tokiu dalyku "isaugama", tampama peraugeliais. Kiekviena diena matau tokiu jau paaugusiu vaiku ir su sauskelnemis ir su zindukais ir vezimeliuose vos betelpancius. Cia tevai labai neskuba nuo tu visu dalyku vaiku atpratinti, sako, kad jiems patiems reikia naturaliai atprasti. Bet man tai atrodo, kad cia labai daugelis teveliu tiesiog pritingi uzsiimti siek tiek su savo atzalelemis. Pavargsta, jiems labai svarbu karjera, darbas. Na, issipleciau labai. Vienzo, mano nuomone, viskam savas laikas.
kajote
Nepasakyciau, kad negrazu... bet kaip kazkuri jau sake, viskam savas laikas. Manau 2-metis mamos papo jau nebeturetu zysti... lygiai taip kaip nebeturetu daryti i daiperius...
As manau, kad cia nelabai tinka "klausimas kodel negrazu"? Nes tai nera negrazu, paprasciausiai tai jau nebebutinybe rolleyes.gif
delfinas
Tiesą sakant, niekada neteko matyti viešoj vietoj žindančio vyresnio vaiko - gal dykumoj gyvenu ax.gif. Tikrai galima su vyresniu vaiku susitarti, kad drabužių pačioj netinkamiausioj vietoj neplėštų. Ir jokių problemų mirksiukas.gif.
jurgita_b
QUOTE(SiDo @ 2005 03 04, 00:42)
Vat skaitau as labai daznai pasisakymus ir beje daznai ir isgirstu, kad negrazu kai virs metu vaikas bega prie mamos, ir praso pieno, o jei tai daro dvimetinukas tai jau is viso blink.gif  fear.gif
Nu as suprantu, kad gal tokiais atvejais mamai nelabai patogu, jei viesoje vietoje vaikas pradeda bliauti ir plesti rubus, bet kas cia gali buti negrazaus aplinkiniams g.gif Vat man asmeniskai tai vienodai sviecia, kad salia kazkoks vaikas praso pieno. As kaip ir suprantu visa reikala ir net man grazu - vaikutis praso papuko blush2.gif  ax.gif Bet gal kitiems tai slykstu? g.gif  g.gif Gal kiti pasijunta kaip nors negerai? schmoll.gif

Gal galetumet parasyti tie, kuriems tai neatrodo grazu - kodel, kas cia negrazaus? Gal as suprasiu tada ir noresiu kuo greiciau nutraukti maitinima - bus stipresnis mano motyvas unsure.gif
*

Tik nenutraukinek zindymo, jei tau paciai malonu ir vaikutis nori. Koks skirtumas, ka galvoja zmones. Ir isvis, kas cia per klausimas, juk tai naturalus dalykas! Man daug negraziau, kai motina vedina vaiku, ruko. Kodel apie tai niekas nekalba??? Mano dukrytei 1.8 m, zadu iki 2m maitinti.
uola
QUOTE(jurgita_b @ 2005 03 05, 02:14)
zadu iki 2m maitinti.
*

Kodel ne iki keturiu?
Kazimiera d'Artanjan
Jo, jei nepavyks atjunkyti iki metu, teks lysti i bunkeri doh.gif  mirksiukas.gif O kazkada galvojau, kad kuo ilgiau moteris zindo, tuo ji labiau pagarbos nusipelno rolleyes.gif
*

Aš tuoj jau lysiu. Planavau maitinti iki metukų. Bet pasirodo ne visada taip būna, kaip nori. Vaikas kitą maistą labai sunkiai ir mažai valgo, taigi dar kelis mėnesius tikrai draugausim. Maitinti iki3 metų tikrai nenorėčiau, iki dviejų irgi. Bijau jau prisišnekėti.

O maitinimas man atrodo labai intymus dalykas, to viešumoj nedaryčiau schmoll.gif Bet tikrai man nebaisu. Vieną kartą tokį prašymą mačiau, tai nepatiko tik vaiko intonacija.
SiDo
Aciu, atrodo sulaukiau atsakymu, kuriu ir laukiau 4u.gif rolleyes.gif
Klausima suformulavau taip, nes taip dazniausiai sakoma - negrazu.
Isvada persasi tokia, kad visas ''negrazumas'' slypi: 1. vaiko amziuje ir su tuo keliamais jam reikalavimais ir 2. vaiko elgesyje tam tikroje situacijoje.
Reiskiasi visuomeneje yra toks stereotipas, kad mazdaug 1-2 metu vaikas turi buti atpratintas nuo papo. Jei ta stereotipa pazeidziam, tai sulaukiam reakcijos, kad tai - ''negrazu''. O vaiko oziai viesoje vietoje, nesvarbu kokia ju priezastis - papas ar zaislas, bet kokiu atveju sukelia neigiama reakcija.

Ne, as nesiruosiu nutraukti maitinimo vien del to, kad egzistuoja toks poziuris, bet siaip ar taip gyvenam visuomeneje ir teks kazkaip prie joje egzistuojanciu ''standartu'' prisiderinti - kaip kad cia rasot, nukreipti vaiko demesi kitur ar panasiai smile.gif
Ech, noretusi, kad tie standartai butu siek tiek kitokie, bet cia jau kita tema ax.gif smile.gif
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(SiDo @ 2005 03 06, 01:42)
Reiskiasi visuomeneje yra toks stereotipas, kad mazdaug 1-2 metu vaikas turi buti atpratintas nuo papo.
*

Man tas pavadinimas "iš papo"- va kas man labiausiai nepatinka. duok papą, imk papą, noriu papo, kur papas- fe, fe..

SiDo, maitink į sveikatą thumbup.gif
jurgita_b
QUOTE(uola @ 2005 03 05, 22:58)
Kodel ne iki keturiu?
*

Todel.kad mano dukryte yra alergiska,o as turiu pakankamai pieno, kuris yra daug geriau uz visokius misinelius. O karves pieno vaikam nerekomenduojama siaip ar taip iki 2 metu. O be to, as taip noriu.
pokemonas
Na taip ta as suprantu, bet as noriu suprasti ta kitoki poziuri. Taip, daznai girdedama aplinkiniu nuomone, kad tai negrazu as kaip ir pradedu noreti kuo greiciau nutraukti maitinima, nes as nesijausiu gerai, jei kelsiu kazkam pasibjaurejima. Tik as noriu suprasti kodel.
Jo, jei nepavyks atjunkyti iki metu, teks lysti i bunkeri doh.gif  mirksiukas.gif O kazkada galvojau, kad kuo ilgiau moteris zindo, tuo ji labiau pagarbos nusipelno rolleyes.gif
*

Nelabai supratau prie ko čia ta pagarba - Tavo pareiga rūpintis savo vaiku, matinti taip pat.
O kas link gražu negražu, tai man pavyzdžiui tikrai neestetiškai atrodo viešoje vietoje vaiką (tegu ir kūdikį) žindanti moteris. Vasarą teko matyti gana kraupų vaizdą, kai tokia atsipenėjusi mamaša pasigavo bėgiojantį vaiką, atsisėdo ant suoliuko, pasikėlė megztinį, atverdama savo storą pilvą ir išpampusį papą visam pasauliui ir nutaisius monos lizos veidą maitino savo vaikiuką. Vaizdelis kraupus, kažkodėl man labai asociavosi su paršavede
SiDo
QUOTE(mamairute @ 2005 03 07, 10:35)
Nelabai supratau prie ko čia ta pagarba - Tavo pareiga rūpintis savo vaiku, matinti taip pat.
O kas link gražu negražu, tai man pavyzdžiui tikrai neestetiškai atrodo viešoje vietoje vaiką (tegu ir kūdikį) žindanti moteris. Vasarą teko matyti gana kraupų vaizdą, kai tokia atsipenėjusi mamaša pasigavo bėgiojantį vaiką, atsisėdo ant suoliuko, pasikėlė megztinį, atverdama savo storą pilvą ir išpampusį papą visam pasauliui ir nutaisius monos lizos veidą maitino savo vaikiuką. Vaizdelis kraupus, kažkodėl man labai asociavosi su paršavede
*

Jatus... blink.gif tikrai nenoreciau kam nors asocijuotis su karve ar parsavede g.gif - vat prie to ir pagarba, juk tu tikrai nejauti susizavejimo ir pagarbos tai moteriskei, kuri tau pasirode kaip kiaule, a ne?

O karves pienas duotinas tik nuo 2 metu??? Kazkaip galvojau kad nuo metu duosiu savo maziui ax.gif
SiDo
QUOTE(Kopa @ 2005 03 07, 07:37)
Man tas pavadinimas "iš papo"- va kas man labiausiai nepatinka. duok papą, imk papą, noriu papo, kur papas- fe, fe..

SiDo, maitink į sveikatą thumbup.gif
*

Man pats zodis 'papas' nekelia neigiamu emociju, viskas priklauso nuo konteksto.

O maitinti tai as maitinsiu, nes matau, kad bicas kuo toliau, tuo labiau kaifa gaudo blush2.gif Tik va reiks sakiau bukeryje sleptis, kad nepasirodyciau kaip parsavede kam nors tongue.gif Tik matau viena problemele - jei mano pareiga rupintis vaiku, o taip pat ir ji maitinti, tai ka man daryti, jei jis uzsimano gerti kokiam prekybos centre ar parduotuvej - ieskoti toleto maitinimui g.gif Nes apie zindymo kambarius kazkaip neteko girdeti unsure.gif Tiesa, sitas aspektas irgi liecia pagarba apie kuria cia jau kelis kartus manes klausia... ax.gif

Ai siaip gerai kad sita tema uzvedziau - kazkaip man dabar aiskiau viskas galvoje deliojasi, kaip ir ka reikes daryti ateity rolleyes.gif
pokemonas
QUOTE(SiDo @ 2005 03 07, 13:46)
Jatus... blink.gif tikrai nenoreciau kam nors asocijuotis su karve ar parsavede g.gif - vat prie to ir pagarba, juk tu tikrai nejauti susizavejimo ir pagarbos tai moteriskei, kuri tau pasirode kaip kiaule, a ne?

O karves pienas duotinas tik nuo 2 metu??? Kazkaip galvojau kad nuo metu duosiu savo maziui ax.gif
*

Pagalvojau, kad gal ir per riebiai užnešiau, tiesiog parašiau kaip man atrodo. Šiaip tai esu natūralaus maitinimo šalininkė, tik manau, kad žindymas yra perdaug intymus momentas, kad tai reikėtų tai atlikti viešoje vietoje. Ir tikrai nejaučiu ypatingos pagarbos taip susireikšminusiai moteriškei.
pokemonas
QUOTE(SiDo @ 2005 03 07, 13:54)
Man pats zodis 'papas' nekelia neigiamu emociju, viskas priklauso nuo konteksto.

O maitinti tai as maitinsiu, nes matau, kad bicas kuo toliau, tuo labiau kaifa gaudo  blush2.gif Tik va reiks sakiau bukeryje sleptis, kad nepasirodyciau kaip parsavede kam nors tongue.gif Tik matau viena problemele - jei mano pareiga rupintis vaiku, o taip pat ir ji maitinti, tai ka man daryti, jei jis uzsimano gerti kokiam prekybos centre ar parduotuvej - ieskoti toleto maitinimui g.gif Nes apie zindymo kambarius kazkaip neteko girdeti unsure.gif Tiesa, sitas aspektas irgi liecia pagarba apie kuria cia jau kelis kartus manes klausia... ax.gif

Ai siaip gerai kad sita tema uzvedziau - kazkaip man dabar aiskiau viskas galvoje deliojasi, kaip ir ka reikes daryti ateity rolleyes.gif
*

Žinoma, mamos ir kūdikio kambariai be reikalo išnyko. O dar toks klausimas, jei vaikas nori gerti, ar jam negalima duoti kokios arbatytės?
SiDo
QUOTE(mamairute @ 2005 03 07, 11:59)
Pagalvojau, kad gal ir per riebiai užnešiau, tiesiog parašiau kaip man atrodo. Šiaip tai esu natūralaus maitinimo šalininkė, tik manau, kad žindymas yra perdaug intymus momentas, kad tai reikėtų tai atlikti viešoje vietoje. Ir tikrai nejaučiu ypatingos pagarbos taip susireikšminusiai moteriškei.
*

As irgi uz naturalu maitinima, bet jauciuosi biski uzspausta i kampa del visuomenes poziurio. Man zindymas irgi intymus dalykas - niekaip nenoreciau maitinti kur nors akropolyje ant suoliuko, nu bet ir toletas man nelabai tinkama vieta atrodo - juk neinam i toleta valgyti g.gif

O kodel tau atrodo, kad moteriske susireiksminusi - del monos lizos veido? Nu bet negalima gi i vaika ziureti piktai, kai jis zinda rolleyes.gif

Aisku, vaikui pirmiausia siulysiu arbateles ar sulciu, bet zinai kaip kartais buna su tais oziais - va sito biski bijau rolleyes.gif
smulkute
QUOTE(uola @ 2005 03 05, 22:58)
Kodel ne iki keturiu?
*

Kas per Klausimas?!
Manau kiekviena (arba beveik) mama yra skaiciuisi apie ilgo zindymo privalumus. Yra rekomenduojama maitinti bent iki 2 m. Jei kam tai pavyksta, tai thumbup.gif . O ne iki 4 m. todel, kad vaikas eina i darzeli yra visi dantukai, visus vitaminus gali gaut su kitu maistu ir jau yra susiformaves imunitetas, kurio kudikiai iki 2 m. neturi ir yra gaunamas tik su MP. Beje, ar zinot, kad dazniasiai vaikas serga 1,5-2 metu. Kode? O todel, kad mama dazniausiai maitina iki 1m. Dar pusmeciui uztenka is MP pieno gautu antikuniu, o jau nuo 1,5m. nebe. Uz tai ir serga. O kas gali buti svarbiau uz vaiko sveikata?! Arba dar vienas pavyzdys- kudikiai nemaitinmai MP 3k. dazniau serga ausu uzdegimu. Na,apie tai galima ilgai rasyt. Bet negaliu nesipiktint, kai taip ciniskai klausiama "O kodel ne iki 4?"
SiDo
QUOTE(smulkute @ 2005 03 07, 12:42)
Beje, ar zinot, kad dazniasiai vaikas serga 1,5-2 metu. Kode? O todel, kad mama dazniausiai maitina iki 1m. Dar pusmeciui uztenka is MP pieno gautu antikuniu, o jau nuo 1,5m. nebe. Uz tai ir serga. O kas gali buti svarbiau uz vaiko sveikata?! Arba dar vienas pavyzdys- kudikiai nemaitinmai MP 3k. dazniau serga ausu uzdegimu. Na,apie tai galima ilgai rasyt. Bet negaliu nesipiktint, kai taip ciniskai klausiama "O kodel ne iki 4?"
*

Smulkute, idomia minti cia pametejai - tai jei as maitinsiu iki 1,5 metu ir po to nutraukciau, dar pusei metu mano maziui uztektu gauto is manes imuniteto ? Butu labai thumbup.gif

O tas klausimas apie maitinima 4 metus manau atspindi ta stereotipa, kad vos dantukus uzsiaugine ir begiot pramoke vaikuciai jau turetu valgyti kaip ir visi suauge, o papukas tik kudikiams, kurie dantu neturi sad.gif
smulkute
QUOTE(SiDo @ 2005 03 07, 15:49)
Smulkute, idomia minti cia pametejai - tai jei as maitinsiu iki 1,5 metu ir po to nutraukciau, dar pusei metu mano maziui uztektu gauto is manes imuniteto ? Butu labai thumbup.gif
*

Matai ne viskas gali iseit taip kaip nori. Juk neiseis vos tik vaikui stuktels 1m. ir 6 men. nutraukt maitnima taip iskart. Tai (kaip as isivaizduoju blush2.gif ) vyksta palaipsniui. Mazini mazini kol visai uzbaigi. Be to MP ivairus buna. Nuo vieno imuniteto uztenka 4 men. , kitam pvz. 6 men. ax.gif
smulkute
O kazkada galvojau, kad kuo ilgiau moteris zindo, tuo ji labiau pagarbos nusipelno
QUOTE(rolana @ 2005 03 05, 00:03)

*

Pvz., is manes rolleyes.gif Nes moteris, kuri zindo ilgai, turi atlaikyt didziuli visuomenes, daznai ir artimuju spaudima.
Erszebeth
Tuomet pagerbkime mamytes, kurios vaikų kuprines iki paauglystės nešioja, ir tuos pensininkus, kuriems ant sprando sėdi jau suaugę vaikai. Jeigu sunku, reikalauja pastangų, daroma "iš meilės", tai dar nereiškia, kad verta pagarbos.
rolana
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 07, 21:26)
Jeigu sunku, reikalauja pastangų, daroma "iš meilės", tai dar nereiškia, kad verta pagarbos.

Gerai pasakyta
As vis dar nelabai suprantu to pagarbos laukimo iš kažko. Abejoju kad tu jos iš kur nors sulauksi. Nu nebent tavo vyras yra labai didelis natūralumo šalininkas ir gerbs tave kaip moterį atiduodančią viską kas geriausia jo vaikui. Vaikas dar per mažas kad gerbtų tave už tai, kad tu jam duodi viską kas geriausia, o iš aplinkinių tu jos nesulauksi, nes manau pašaliniam visai vienodai kuo tu maitini savo vaiką ir kiek ilgai tu jį maitini MP.
SiDo
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 07, 19:26)
Tuomet pagerbkime mamytes, kurios vaikų kuprines iki paauglystės nešioja, ir tuos pensininkus, kuriems ant sprando sėdi jau suaugę vaikai. Jeigu sunku, reikalauja pastangų, daroma "iš meilės", tai dar nereiškia, kad verta pagarbos.
*

Tai tu nori pasakyti, kad jei motinos del kokiu nors priezasciu vis tik zindo vaikus virs 1 metu - jos nevertos pagarbos, nes jos kaip tie pensininkai, kuriems vaikai sedi ant sprando?
SiDo
QUOTE(rolana @ 2005 03 07, 21:10)
As vis dar nelabai suprantu to pagarbos laukimo iš kažko. Abejoju kad tu jos iš kur nors sulauksi. Nu nebent tavo vyras yra labai didelis natūralumo šalininkas ir gerbs tave kaip moterį atiduodančią viską kas geriausia jo vaikui. Vaikas dar per mažas kad gerbtų tave už tai, kad tu jam duodi viską kas geriausia, o iš aplinkinių tu jos nesulauksi, nes manau pašaliniam visai vienodai kuo tu maitini savo vaiką ir kiek ilgai tu jį maitini MP.
*

Siaip tai niekas ir is nieko pagarbos cia nelaukia - tu biski neteisingai kazka supratai mirksiukas.gif Cia labiau kalba eina apie tai, kodel aplinkiniai i pati zindymo fakta ziuri neigiamai.

Kaštonė
Man labai labai keista, kad ilgas žindymas lyginamas su ilgu čiulptuko naudojimu, ilgu vaiko vėžinimu vežimėlyje, vaiko kuprinės nešiojimu ir t.t. g.gif

Aš renkuosi ilgą žindymą tikrai ne dėl to, kad suteikčiau savo vaikui kuo ilgiau psichologinį komfortą, kad jis turėtų kur įsikniaubti (ar įsisiurbti tongue.gif ) kai jam bus baisu ar kad jo nenorėčiau "paleisti". Pagrindinis dalykas, dėl ko ketinu ilgai žindyti yra tas, kad mamos pienas vaiką apsaugo nuo daugelio užkrečiamų ligų kur kas geriau nei ten visokios penkiavalentės-šešiavalentės-n-valentės vakcinos, ir mamos pieno apsauginė vertė vaikui augant didėja! thumbup.gif
Beje, ir PSO ekspertai rekomenduoja žindyti ik 2-ų metų. Turbūt ne šiaip sau mirksiukas.gif .

O dėl pagarbos g.gif , apie tai nė negalvoju, kaip ir neketinu afišuotis, kad DAR maitinu. Manau, tai yra mamos ir vaiko reikalas. Tik man keistas dalykas (su kuo man tenka susidurti), kai giminaičiai pradeda kištis, aiškinti, kad neva jau baik, jau gana...
pokemonas
QUOTE(SiDo @ 2005 03 07, 14:38)
As irgi uz naturalu maitinima, bet jauciuosi biski uzspausta i kampa del visuomenes poziurio. Man zindymas irgi intymus dalykas - niekaip nenoreciau maitinti kur nors akropolyje ant suoliuko, nu bet ir toletas man nelabai tinkama vieta atrodo - juk neinam i toleta valgyti g.gif

O kodel tau atrodo, kad moteriske susireiksminusi - del monos lizos veido? Nu bet negalima gi i vaika ziureti piktai, kai jis zinda rolleyes.gif

Aisku, vaikui pirmiausia siulysiu arbateles ar sulciu, bet zinai kaip kartais buna su tais oziais - va sito biski bijau rolleyes.gif
*

Sunku paaiškinti, kodėl ji man atrodo susireikšminusi, pamėginsiu. Na, tarkim prispyrė reikalas lelių pamaitinti, ką darysi, yra ir nuošalesnių suolelių ir pan. Ne, motina didvyrė atsisėdo pačiam centre ir t. t., mol pažiūrėkit, kokia aš motina, galų gale, kaip kam patogiau. Ji sėdi kur nori, bet aš apie ją galvoju irgi ką noriu. Tikrai nepuoliau aiškinti, ko tu čia karova sėdi storą pilvą išvertus, fe.
O kad su vaikais būna visaip - žinau, tikiuosi, maitindama savo lelių, neturėsi nesklandumų.
pokemonas
[quote=smulkute,2005 03 07, 19:45]
[/quote]
Pvz., is manes rolleyes.gif Nes moteris, kuri zindo ilgai, turi atlaikyt didziuli visuomenes, daznai ir artimuju spaudima.
*

[/quote]
Kaip keista, kiek susiduriau, paprastai visi labai palaiko ilgai lelius žindančias mamašas, bent jau mano aplinkoje. g.gif
pokemonas
QUOTE(SiDo @ 2005 03 07, 23:33)
Tai tu nori pasakyti, kad jei motinos del kokiu nors priezasciu vis tik zindo vaikus virs 1 metu - jos nevertos pagarbos, nes jos kaip tie pensininkai, kuriems vaikai sedi ant sprando?
*

SiDo, šitos mamytės nevertos nei pagarbos, nei nepagarbos. Jos tiesiog pasirenka priimtiniausią leliaus maitinimo būdą.
jurgita_b
QUOTE(smulkute @ 2005 03 07, 15:42)
Kas per Klausimas?!
Manau kiekviena (arba beveik) mama yra skaiciuisi apie ilgo zindymo privalumus. Yra rekomenduojama maitinti bent iki 2 m. Jei kam tai pavyksta, tai  thumbup.gif . O ne iki 4 m. todel, kad vaikas eina i darzeli yra visi dantukai, visus vitaminus gali gaut su kitu maistu ir jau yra susiformaves imunitetas, kurio kudikiai iki 2 m. neturi ir yra gaunamas tik su MP. Beje, ar zinot, kad dazniasiai vaikas serga 1,5-2 metu. Kode? O todel, kad mama dazniausiai maitina iki 1m. Dar pusmeciui uztenka is MP pieno gautu antikuniu, o jau nuo 1,5m. nebe. Uz tai ir serga. O kas gali buti svarbiau uz vaiko sveikata?! Arba dar vienas pavyzdys- kudikiai nemaitinmai MP 3k. dazniau serga ausu uzdegimu. Na,apie tai galima ilgai rasyt. Bet negaliu nesipiktint, kai taip ciniskai klausiama "O kodel ne iki 4?"
*

Graziai atsakei. Aciu ir mano vardu. mirksiukas.gif Man buvo irgi pateiktas tas "iki 4 m" klausimas. Pasijauciau puolama. verysad.gif Kodel turetume teisintis del to, ka geriausio darom savo vaikam?
Agotukas
Mano manymu, maitinkit, mamkos, kad ir iki 7 metu, tik nereikia to afisuoti. Pati ir kavinej, ir kopose truputi uzsislepus maitinau blush2.gif Bet yra skirtumas, kur yra menesio kudikis, kuriam tai yra butinybe, o kur dvimetinukas, galintis viesoj vietoj isgert vandenuko ar sulciu, o pieneli gaut grizes namo mirksiukas.gif
Man maitinimas yra labai intymus dalykas ir sveciuose niekad netraukiu papo prie visu, visada paklausiu ap[ie maza kampeli mums dviem ax.gif Na,nebent tai mamku meetas butu blush2.gif
egliuke
Na nežinau, yra daugybė daugybė dalykų, kuriuos afišuoti turėtų būti daug gėdingiau (pvz. rūkymas ar pan.), bet niekas apie tai nekalba. O maitinimas krūtimi, kad ir 2 metų ar vyresnį vaiką tai čia yra paskutinėje vietoje iš dalykų, kurių reikėtų gėdytis. Koks kieno reikalas, kad kažkokia mama maitina savo vaiką, kad ir viešoje vietoje. Man tai netrukdo ir neįsivazduoju, kam galėtų trukdyti, tuo labiau, kad visame pasaulyje yra rekomenduojama vaikus maitinti iki 2 metų ir ilgiau ir pripažįstama, kad tai yra sveika vaikui ir mamai (PSO rekomendacijos). Kažkaip mūsų visuomenei labai trūksta tolerancijos... unsure.gif
Momo
QUOTE(egliuke @ 2005 03 08, 11:40)
Na nežinau, yra daugybė daugybė dalykų, kuriuos afišuoti turėtų būti daug gėdingiau (pvz. rūkymas ar pan.), bet niekas apie tai nekalba. O maitinimas krūtimi, kad ir 2 metų ar vyresnį vaiką tai čia yra paskutinėje vietoje iš dalykų, kurių reikėtų gėdytis. Koks kieno reikalas, kad kažkokia mama maitina savo vaiką, kad ir viešoje vietoje. Man tai netrukdo ir neįsivazduoju, kam galėtų trukdyti, tuo labiau, kad visame pasaulyje yra rekomenduojama vaikus maitinti iki 2 metų ir ilgiau ir pripažįstama, kad tai yra sveika vaikui ir mamai (PSO rekomendacijos). Kažkaip mūsų visuomenei labai trūksta tolerancijos...  unsure.gif
*

Visiskai pritariu!
uups
QUOTE(smulkute @ 2005 03 07, 12:42)
O ne iki 4 m. todel, kad vaikas eina i darzeli yra visi dantukai, visus vitaminus gali gaut su kitu maistu ir jau yra susiformaves imunitetas, kurio kudikiai iki 2 m. neturi ir yra gaunamas tik su MP. Beje, ar zinot, kad dazniasiai vaikas serga 1,5-2 metu. Kode? O todel, kad mama dazniausiai maitina iki 1m. Dar pusmeciui uztenka is MP pieno gautu antikuniu, o jau nuo 1,5m. nebe. Uz tai ir serga. O kas gali buti svarbiau uz vaiko sveikata?! Arba dar vienas pavyzdys- kudikiai nemaitinmai MP 3k. dazniau serga ausu uzdegimu. Na,apie tai galima ilgai rasyt. Bet negaliu nesipiktint, kai taip ciniskai klausiama "O kodel ne iki 4?"
*

nu, cia jau truputeli perlenkta unsure.gif Pirma, vaikas iki 2 metu jau turi imuniteta. Tiesa sakant, dar negimes turi. O imunine sistema formuojasi ir bresta visa gyvenima, kaskart susitikdama vis su naujais virusais, bakterijom, etc. Beje, pati silpniausia ir aktyviausiai brestanti imunines sistema yra pirmus 4 gyvenimo metus, taip, kad gal ir neblogas pasiulymas zindyt 4 metus...jei kam kantrybes ir noro uztenka g.gif Tik vienas dalykas,- su motinos pienu gaunamas 'imunitetas', ty, imunoglobulinai yra labai trumpalaikiai (na,skaiciuokim parom kaip max), taip kad apsauga pasibaigs mazdaug sekancia diena po to,kai baigsit zindyt mirksiukas.gif
O va po gimimo su krauju gauti antikuniai is mamos gali gyvuoti nuo 2 iki 6 menesiu, todel naujagimiai praktiskai nesuserga uzkreciamom ligom.
Antra, vaiko imuniteto stiprumas/silpnumas yra igimtas. Atskirais atvejais ilgai zindydama gali vaikui labiau pakenkti (pvz,kai vaikas labai nenoriai valgo kita maista nei MP,- vyresniam nei metu gali pradet trukti vitaminu, etc).
Trecia,- ausu uzdegimai yra smarkiai dazhnesni ne nemaitinamiems MP,o zindantiems zhinduka. Yra kruvos straipsniu sita tema. Tik tiek, kad MP maitinamism zindukas duodamas daug reciau...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.