Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas - 9 tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
justess22
Pirma tema
Antra tema
Trečia tema
Ketvirta tema
Penkta tema
Šešta tema
Septinta tema
Aštunta tema

Dekupažo darbų kolekcija

Ką reikia turėti norint pradėt dirbti:
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės.
3. PVA klijai (lipalas). Skiedžiama su vandeniu santykiu 1/3 (vandens daugiau).
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai (minkšti, įvairių dydžių).
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).

Servetėles ir dekupažinį/ryžinį popierių perkame:
SERVETĖLĖS:Imdeco, Alandeko, prekybos centruose (Maxima, Iki, Rimi, Norfa ir t.t.), Kauno bazėse, internetinėse parduotuvėse (Lietuvoje: „Artmanija“, „Senasnaujas“, „Artdeco“).
DEKUPAŽINĮ/RYŽINĮ POPIERIŲ: Kaune „PusePlus“, internetinėse parduotuvėse (Lietuvoje: „Artmanija“, „Senasnaujas“).

www.artmanija.com – čia mes perkam priemones dekupažui (internetu, Klaipėda, Didžioji vandens g.13)
www.artdeco.lt – čia organizuojami kursai ir galima nusipirkt servetėlių internetu
www.senasnaujas.lt – prekės įvairiems rankdarbiams (internetu)
www.puseplus.lt – prekės dekupažui (prekiauja “Stamperia“ firmos produktais, kursai. Kaunas, E.Ožeškienės g. 18)
www.hobbycentras.lt – prekės įvairiems rankdarbiams (Kaunas, Aleksotas, Veiverių 132)
craftladies forumas – išsamūs paaiškinimai apie dekupažą (suskirstyta temomis)

Video pamokos:
Dekupažo pradžiamokslis italų kalba (su šešėliavimu, ant medinio paviršiaus)
Dekupažo pradžiamokslis italų kalba(ant medinio paviršiaus)
Dekupažo pradžiamokslis italų kalba(ant metalinio paviršiaus)
video lenkų kalba (klasikinis dekupažas)
video lenkų kalba (sendinimas vienkomponentis)
video iš YouTube.com
video anglų kalba (klasikinis dekupažas)
Video pamokėlės ir ne tik

Aprašymai su nuotraukomis:
Pamokėlė lietuvių kalba
Pamokėlė anglų kalba
Pamokėlės anglų kalba, su paprastu bei 3D dekupažo popieriumi
Pamokėlė anglų kalba (3D dekupažas)
Pamokėlė anglų kalba (tik tekstas)
Pamokėlė italų kalba (klasikinis dekupažas)
Pamokėlė rusų kalba, dekupažas ant audinio
Pamokėlė rusų kalba, dekupažas ant audinio
Pamokėlė rusų kalba (spausdinto paveikslėlio ploninimas)
Pamokėlė rusų kalba
Pamokėlė rusų kalba (dekoruotas rėmelis)
Pamokėlė prancūzų kalba
Pamokėlė prancūzų kalba, daug žurnalų su paveikslėliais
Pamokėlė prancūzų kalba, dekupažas ant stiklo (aiškios foto)
Pamokėlė prancūzų kalba (kaip dekoruoti kalėdinius žaislus)
Pamokėlė ispanų kalba (dekupažas ant modeliavimo masės, yra pamokos ant stiklo, audinio)
Pamokėlė ispanų kalba (žurnalai su iliustracijom)
Pamokėlė ispanų kalba (daug žurnalų apie dekupažą)
Pamokėlė ispanų kalba (žurnalas apie dekupažą)
Pamokėlė ispanų kalba (dekupažas ant audinio, aiškios foto)
Pamokėlė ispanų kalba (3D dekupažas)
Pamokėlė vokiečių kalba
Pamokėlė vokiečių kalba
Pamokėlė vokiečių kalba
Pamokėlės vokiečių kalba
Pamokėlė vokiečių kalba
Pamokėlė kroatų kalba (aiškios foto)

Darbų galerijos internete:
Darbų galerija 01
Darbų galerija 02
Darbų galerija 03
Darbų galerija 04
Darbų galerija 05
Darbų galerija 06
Darbų galerija 07
Darbų galerija 08
Darbų galerija 09
Darbų galerija 10
Darbų galerija 11
Darbų galerija 12
Darbų galerija 13
Darbų galerija 14
Darbų galerija 15 (dekupažinti baldai)

Produktai:
Marabu
Stamperia
Paper Design servetėlės (Vokietija)
servetėlės (Vokietija)
servetėlės(Vokietija)
servetėlės (Vokietija)
priemonės dekupažui (Danija)
priemonės dekupažui (Lenkija)
priemonės įvairiems rankdarbiams (Lenkija)
priemonės įvairiems rankdarbiams (Lenkija)
servetėlės (Lenkija)
rankdarbių parduotuvės (Rusija)

Forumai:
rusiškas forumas
rusiškas forumas
rusiškas forumas (foto darbo eigoje)
rusiškas forumas (foto darbo eigoje)

Paveiksliukų lobynai:

user posted image Dailininkų paveikslai (A-Z)

user posted image Dailininkų paveikslai (A-Z)

user posted image įvairūs paveikslai (nedideli)

user posted image paveikslų galerija (pagal dailininkus, stilius, temas)

user posted image paveikslų galerija (pagal dailininkus, stilius, temas)

user posted image paveikslėlių galerija pagal temas

user posted image paveikslėlių galerija pagal temas

user posted image kelių dailininkų paveikslai

user posted image kelių dailininkų paveikslai (Klimt, Renoir...)

user posted image tapybos darbai (pagal temas)

Papildyta:
user posted image Rafaelio angeliukai

user posted image angeliukai

user posted image paveikslėlių galerija (pagal temas, stilius)

user posted image freskos, paveikslai

user posted image vaikučių serija (vintage)

user posted image senovinės aktorių nuotraukos

user posted image Retro nuotraukos

user posted image vintage stiliaus aktai

user posted image retro moterų portretai

user posted image senovinės muzikantų nuotraukos

Papildyta:
user posted image daug įvairių nuotraukų, plakatų

user posted image vien tik moterys (retro ir šiuolaikinės foto, paveikslai)

user posted image vintage atvirutės, paveiksliukai (nedideli)

user posted image įvairūs paveikslėliai

user posted image piešti paveikslėliai pagal temas

user posted image rusų forumas su daug nuorodų į paveikslėlių lobynus

user posted image pieštos gėlės

user posted image nuotakų nuotraukos

user posted image Audrey Hepburn nuotraukos

user posted image kinietiški motyvai
Papildyta:
user posted image drugeliai

user posted image tulpės

user posted image lelijos

user posted image kalijos
user posted image Walt Disney herojai
Mėlyna
Aciu, Juste, uz visas nuorodas ir puikius, naujus dekupazo namucius 4u.gif
Rodausi naujoj temoj, su savo blyneliais prisvilusiais blush2.gif ax.gif
http://agnevos.multiply.com/photos/photo/4/17
http://agnevos.multiply.com/photos/photo/4/19
http://agnevos.multiply.com/photos/photo/4/20
http://agnevos.multiply.com/photos/photo/4/18
Reina

Ir vel nauja tema biggrin.gif

Neuzilgo tureciau ir as savo viena darbeli imest Jusu teismui, jei as jo isvis neismesiu. Nu kas per s.... tas akrilinis lakas? Taburete seniai isdziuvus, o vis tiek toks jausmas, kad limpa.
saulala
Negaliu nepagirti Justess22 4u.gif Kiek savo laiko turėjai šitam nuotraukų lobynui paaukoti blink.gif Šaunuolė. Smagu ir savo suoliuką pamatyti (turėjai pirmoj ar antroj temoj atkapstyti) biggrin.gif
Adatėlė
labutis, noriu pasidalyti patirtimi smile.gif
1. jei ant sendinimo lako tepsime dazus teptuku bus rezultatas toks

Su teptuku

2. jei ant sendinimo lako tapnosime kempine rezultatas bus toks

Su kempine

justess22
Nugi dar kartą prašom visoms lotuliukas.gif jau padėkų tiek daug susilaukiau, kad net miela malonu 4u.gif O klausimų gi vistiek neišvengsim, todėl klauskit drąsiai, bet prieš klausiant pabandykit pačios atsakymą rasti lotuliukas.gif o vat kai nerasit, tai tuomet jau klauskit 4u.gif

Ir sėkmės visoms dekupažo srityje 4u.gif

P.S. Nepamirškit čia rodomų darbelių foto sukelti į mūsų bendrą albumą blush2.gif Jei kas neturit prisijungimo duomenų, tai parašykit man AŽ - atsiųsiu 4u.gif
cikcak
Ačiū Justess22 už naują temą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
[quote=Mėlyna,2007 10 29, 17:47]

Rodausi naujoj temoj, su savo blyneliais prisvilusiais blush2.gif ax.gif

Na jau, niekas ten neprisvilo, labai jaukūs tvarkingi darbeliai thumbup.gif

[quote=Reina,2007 10 29, 18:05]
Neuzilgo tureciau ir as savo viena darbeli imest Jusu teismui, jei as jo isvis neismesiu. Nu kas per s.... tas akrilinis lakas? Taburete seniai isdziuvus, o vis tiek toks jausmas, kad limpa.

Man irgi visi tie akriliniai limpa ilgą laiką doh.gif doh.gif ,todėl pabaigai dažniausiai naudoju neakrilinį ax.gif
justess22
Na, aš dar su savo problemėlėm čia pasimalsiu... gi nulėkiau šiandien nusipirkti to purškiamo aerozolinio lako, kad galėčiau išbandyt dekoravimą ryžiniu popierium su atspausdintais piešinukais. Klausiu "Senukuose" konsultanto, ar galima ant to lako paskiau užtepti akrilinį laką...tai tas gūžčioja pečiais g.gif o ant lietuviškos instrukcijos nieko apie tai neužsimenama...tai ir nusipirkau...grįžtu visa laiminga namo, o MB paskaito instrukciją rusiškai ir ką gi aš sužinau...ogi kad negalima akriliniu laku ant viršaus lakuoti schmoll.gif bet Jūs lyg ir darot taip...ar to aerozolinio lako "nesutraukia" akrilinis? Aišku, ryt imsiuos eksperimentų...bet ir Jūsų nuomonę norėčiau išgirsti blush2.gif
sanpaulija2
justess22, niekas nieko nesutraukia, jei viskas gerai išdžiūvę. Vat jei neišdžiūvę, tada ir gaunasi visi "krakeliūrai" - tuo ir paremti visi skylimai/trūkimai.
Ir vis dėlto geriau išbandyk ant ko nors nereikalingo dėl šventos ramybės cool.gif
Pakeliautoja
As tai negaliu atsistebeti Paveikleliu lobynais wub.gif cia toks didelis darbas padarytas, kiek laiko sugaistume ieskodmos interneto platybese norimo pav. o cia atsidarai ir viskas pries akis aciuks.gif
o kaip ten baigesi su serveteliu uzsisakimu is lenkisku saitu? ar dar kas uzsiima tuo?
MELYNA PAUKŠTĖ
Lakas akriliniu pagrindu dziusta maziausia keturias paras.
Bransha
Mergaites, o kas nors uzsakinejot ka is www.senasnaujas.lt?
radau daug idomybiu ten, bet kazkaip ne kart neuzsakinejau ten.. nepatikli esu dar smile.gif nes sumoketi reikia visa suma iskart ir tik po to jie issiuncia prekes.. o jeigu kas ne taip?!
frederica
QUOTE(Bransha @ 2007 10 30, 16:47)
radau daug idomybiu ten, bet kazkaip ne kart neuzsakinejau ten.. nepatikli esu dar smile.gif nes sumoketi reikia visa suma iskart ir tik po to jie issiuncia prekes.. o jeigu kas ne taip?!
*

Aš užsisakinėjau viskas ok,tiesa gyvenu Vilniuj.Žodžiu jei esi vilnietė ir užsisakai už 35LT,gali tartis,kad pasiimsi pati, taip išvengsi sintimo išlaidų ir galėsi gyvai apžūrėti prekes.
MELYNA PAUKŠTĖ
O galima metaline dezute dekupazuoti nenudazius akriliniais dazais?
Marzde
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2007 10 30, 16:45)
*

Lakų akriliniu pagrindu nebūna. Matyt norėjai pasakyt vandens pagrindu rolleyes.gif

Dekupažinti, t.y. klijuot motyvą galima bet kur ir ant bet ko. Jei jums tinka paviršiaus spalva, o ji turi būti šviesi, kitaip sevetėlės motyvo nesimatys, klijuokit. Storesnio popieriaus motyvą galit klijuot ir be šviesaus pagrindo.
mijaka
QUOTE(justess22 @ 2007 10 30, 00:47)
MB paskaito instrukciją rusiškai ir ką gi aš sužinau...ogi kad negalima akriliniu laku ant viršaus lakuoti schmoll.gif bet Jūs lyg ir darot taip...ar to aerozolinio lako "nesutraukia" akrilinis?
*

justess, aš naudoju tokį ir ant jo nieko neparašyta panašaus lietuviškai, o vat rusiškai irgi parašyta kad negalima ant viršaus akriliniu lakuot laugh.gif bet aš jau antrą buteliuką sunaudoju ir nieko, viskas puikiausiai dera ax.gif
user posted image
QUOTE(Bransha @ 2007 10 30, 16:47)
*

aš užsakinėju ir viskas čiki būna thumbup.gif ir dar patys parašo e-mailą ir paklausia ar gavai siuntinuką ax.gif
sanpaulija2
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2007 10 30, 17:45)
*

Paprastas akrilinis/vandens pagrindu lakas iš statybinių prekių parduotuvių be jokių pašildymų išdžiūsta per pusvalandį, na valandą, o jei palaikysi pusdienį - tikrai gana. Arba galima padžiovinti su fenu - užteks kelių minučių. Tikrai dar neteko sutikti akrilinio, džiūstančio 4 paras... tiek džiūsta visi lakai-smirdaliai: poliuretaniniai, aliejiniai ir kt.
justess22
QUOTE(mijaka @ 2007 10 30, 18:18)
justess, aš naudoju tokį ir ant jo nieko neparašyta panašaus lietuviškai, o vat rusiškai irgi parašyta kad negalima ant viršaus akriliniu lakuot laugh.gif bet aš jau antrą buteliuką sunaudoju ir nieko, viskas puikiausiai dera  ax.gif

super thumbup.gif aš tokį patį nusipirkau drinks_cheers.gif reiškia, pataikiau lotuliukas.gif bet siandien is namų išlindus nebuvau, tai neteko to lako panaudoti...o namie tai smirda doh.gif reiks turbūt rytojaus sulaukt... ir ačiū už info su nuotrauka 4u.gif
mijaka
justess, nėr už ką

šiaip aš dėžutes jau po visko irgi purškiu tuo aerozoliniu, ir tada niekas nelimpa...turiu omeny, kad padengus akriliniu, man pats paviršius nelimpa (tas lipnumas manau nuo akrilinio lako rūšies priklauso), bet kai uždarau ir palaikau uždarytą, tai paskui atidarant jaučiasi lig sulipo dėžutė su dangteliu. Tai va, aš purškiu tuo aerozoliniu ir po jo jau niekas nelimpa. Nes aš nesu spece dėžučių darymo sryty ir man vis vaidenasi, kad jei padovanosiu ją žmogui, jis laikys dežutę uždarytą kokį mėnesį, tai paskui atidaręs nusilups dažai nuo tų briaunų doh.gif nes ir jas dažau gi g.gif

na ir parašiau blink.gif na, gal suprantamai.... blush2.gif
mijaka
tiesa, šiandien Kaune Maximoje nupirkau tokią baisingą dėžutę biggrin.gif taip ir prašosi būti pagražinta hihihi.gif gana tvirta, medinė - 12.99 Lt
sorry, foto tamsios kažkokios, trūksta šviesos namie doh.gif
user posted image
user posted image
sizike
QUOTE(mijaka @ 2007 10 30, 21:51)
tiesa, šiandien Kaune Maximoje nupirkau tokią baisingą dėžutę biggrin.gif taip ir prašosi būti pagražinta hihihi.gif gana tvirta, medinė - 12.99 Lt
sorry, foto tamsios kažkokios, trūksta šviesos namie doh.gif

*

Aha, aš irgi šitas mačiau, bet kažkodėl nepirkau g.gif
MELYNA PAUKŠTĖ
QUOTE(Marzde @ 2007 10 30, 19:32)
Lakų akriliniu pagrindu nebūna. Matyt norėjai pasakyt vandens pagrindu  rolleyes.gif 

Dekupažinti, t.y. klijuot motyvą galima bet kur ir ant bet ko. Jei jums tinka paviršiaus spalva, o ji turi būti šviesi, kitaip sevetėlės motyvo nesimatys, klijuokit. Storesnio popieriaus motyvą galit klijuot ir be šviesaus pagrindo.
*

Aciu uz paaiskinima.
O pasakiau ka ir norejau pasakyti.

QUOTE(sanpaulija2 @ 2007 10 30, 20:18)
Paprastas akrilinis/vandens pagrindu lakas iš statybinių prekių parduotuvių be jokių pašildymų išdžiūsta per pusvalandį, na valandą, o jei palaikysi pusdienį - tikrai gana. Arba galima padžiovinti su fenu - užteks kelių minučių. Tikrai dar neteko sutikti akrilinio, džiūstančio 4 paras... tiek džiūsta visi lakai-smirdaliai: poliuretaniniai, aliejiniai ir kt.
*

Aha.. atsiprasau, nes suklydau. Galvoju viena rasau visai ka kita. Kalbejau aoie 4val., o ne paras.
:) Joanna
Justess22, tu tikra šaunuole!!!! Beje, ir visos kitos darbštuolės taip pat thumbup.gif

Skaitinėjau Jūsų pokalbius, žiūrinėjau darbelius ir.... beviltiškai susirgau ax.gif
Nusipirkau is senasnaujas dežučių, popieriaus ir pradejau savo nuotykį su dekupažu, o dar prieš mėnesį net nežinojau, ką tas žodis reiškia blush2.gif

Po ilgų bandymų, ašarų, nes niekaip ta servetėlė nenorėjo lygiai prisikliuoti, pagaliau išspaudžiau pirmus darbelius smile.gif

Netrukus tikiuosi juos pademonstruoti, tik dar pastudijuosiu kaip tas nuotraukas reikia dėti unsure.gif
Ir kažką minėjo Justess22 apie bendrą galeriją darbelių, tai nežinau, kur jos ieškoti blush2.gif

justess22
smile.gif Joanna+2007 10 30, 22:13-->
QUOTE(smile.gif Joanna @ 2007 10 30, 22:13)
Ir kažką minėjo Justess22 apie bendrą galeriją darbelių, tai nežinau, kur jos ieškoti blush2.gif
*

darbelių galeriją rasi pirmam puslapyje, pirmoje žinutėje yra nuoroda DEKUPAŽO DARBELIŲ KOLEKCIJA 4u.gif
QUOTE(justess22 @ 2007 10 30, 23:35)
darbelių galeriją rasi pirmam puslapyje, pirmoje žinutėje yra nuoroda DEKUPAŽO DARBELIŲ KOLEKCIJA 4u.gif
*

Aha, aciu radau biggrin.gif

na va, sukeliau i fotki.com - stai ir mano ,,darbeliukai":
http://public.fotki.com/missTaiger/

ax.gif
mama_gulbe
smile.gif Joanna+2007 10 31, 00:44-->
QUOTE(smile.gif Joanna @ 2007 10 31, 00:44)
Aha, aciu radau  biggrin.gif

na va, sukeliau i fotki.com - stai ir mano ,,darbeliukai":
http://public.fotki.com/missTaiger/

ax.gif
*

grazus darbeliai
tik pakaba kodel su juodu bantuku unsure.gif

a ta su zmogum voru thumbup.gif -is kur gavai ji - atispausdinai o gal pirkt yra kur? blush2.gif
dezute ir remelis thumbup.gif
mijaka
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 31, 09:59)
a ta su zmogum voru  thumbup.gif -is kur gavai ji - atispausdinai o gal pirkt yra kur? blush2.gif
*

yra šitų vorų maximose, čia servetėlės, tik ne prie visų servetkų o ten kur visokie dalykėliai vaikų šventėms. Kažkur knygų pusėje būna ax.gif
Bransha
siaubiakas, pasigavau virusa vel doh.gif Dekupažas thumbup.gif

siandien pabandziau vonioj plyteles pagyvint, is servietku kriauklytes priklijavau klijais, ir dabar mastau... kuo cia butu galima uzlakuot, kad nenusitrintu ? g.gif
nelabai as nusimanau apie dazus ir lakus.. bet gal akrilinis lakas tiktu? gal kas patartu? ax.gif
Domė
Sveikutes, pagaliau neta susitvarkiau... biggrin.gif Jau kiek daug nauju graziu darbeliu. Pora dienu neprisedau prie kompiuterio ir spek skaityti ir ziureti. smile.gif
As vel jums ikyriu su tom servetelem... 4u.gif Tai ka, laukiam to mano draugo kada jis vaziuos i Lenkija (oi kaip as laukiu tos dienos). Galetu ir paskubeti, nes tiek visokiausiu minciu....sakes...
rutt
Sveikos smile.gif

Skaitinėju apie Jūsų rankdandarbius ir tikrai labai daug naudingos info radau thumbup.gif

Tik kilo toks vienas klausimėlis, ar galima naudoti ne servetėles, ne ryžinį ar dekupažo popierių, o spausdintuvu atspausdintus spalvotus paveikslėlius? Ir kaip tai reikėtų daryti? Būčiau labai dėkinga pasidalijusioms patirtimi mirksiukas.gif
diora
Jau koks geras išradimas Pakabas papuošti, tai Nerealiai thumbup.gif thumbup.gif
Kaip gražu wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rutt @ 2007 10 31, 12:03)
Tik kilo toks vienas klausimėlis, ar galima naudoti ne servetėles, ne ryžinį ar dekupažo popierių, o spausdintuvu atspausdintus spalvotus paveikslėlius?
*

nepatingėk bigsmile.gif 4u.gif paskaityk temas kelias atgal, ten tikrai daug info yra, jau ne kartą merginos pasakojo kaip dekupažinti su atspausdintais paveikslėliais mirksiukas.gif
uups
Juste, kaip shauniai pirma posta sutvarkei thumbup.gif aciu 4u.gif
vel pradejau truputeli dekupazhint... giriuosi:
user posted image
Marzde
Čia rasi aprašymą išsamų kaip spausdint
http://www.craftladies.puslapiai.org/topics4/spausdiname-piedinukus-pacios-vt222,75.htm#18921
Papildyta:
Ar žinot apie naują decoupage rūšį- DECOPATCH?
Tai klijavimas specialiu decopatch popierium, jis geriausiai tinka šiai technikai, bet galima naudot ir plonesnį popierių arba servetėles. Viskas paprasta, tiesiog reik suplėšyt popierių gabaliukais ir klijuot. Pažiūrėkit nuorodas, visaks aiškiai parodyta ir aprašyta smile.gif
user posted image
user posted image
Papildyta:
Toliau

user posted image
user posted image
Papildyta:
Ir dar šiek tiek

user posted image
user posted image
Papildyta:
Taip atrodo popierius naudojamas decopatch technikai
user posted image

O čia priemonės, klijuot ir apsauginis lakas. Bet kaip ir paprastam dekupaže, taip ir čia galim apsieit be tų spec. priemonių. Naudojam klijus skiestus vandeniu ir akrilinį laką darbui apsaugot. smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
mijaka
eina sau, Marzde swoon.gif aš kaip tik "susirgau" afrikos stilium wub.gif o tu čia toooooooooookią spintelę įdėjai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif wub.gif
diora
QUOTE(rutt @ 2007 10 31, 12:45)
Kol kas tik pirmas dvi temas įveikiau  karsta.gif
*

bigsmile.gif ir aš ilgai vijausi kol pasivijau ir darbuotis po truputį pradėjau lotuliukas.gif

Jau kokie Afrikos motyvai swoon.gif swoon.gif wub.gif wub.gif o spintelė wub.gif wub.gif ĮSIMYLĖJAU ohmy.gif clap_1.gif

Šepetys thumbup.gif thumbup.gif
Šiaurė
Marzde -- Какой лак мне посоветуешь Петри полиуритановый или яхтный Ищу лак для белой мебели, в огромном колличестве, чтоб не давал желтизну, со временем g.gif
Marzde
Šiaure Петри лак очень хорош,но дает желтезну,и не со временем а сразу,он имеет желтый оттенок. А про какой яхтный идет речь,Sadolin? Мебель будет использоваться в жестких условиях (дождь,солнце и т.д.)?
Šiaurė
QUOTE(Marzde @ 2007 10 31, 14:59)
Šiaure  Петри лак очень хорош,но дает желтезну,и не со временем а сразу,он имеет желтый оттенок. А про какой яхтный идет речь,Sadolin?  Мебель будет использоваться в жестких условиях (дождь,солнце и т.д.)?
*

Про Петри, что я узнала---Американская фирма ПЕТРИ выпускает лак ЧИСТЫЙ ПОЛИУРЕТАН. Безопасен для младенцев (в высохшем состоянии). Бывает глянцевый, шелковый и матовый. Очень износоустойчивый.
1. Не пахнет. Ну, запах есть небольшой, но с алкидным ни в какое сравнение не идет! А поскольку быстросохнущий, то и выветривается быстро.
2. Сохнет реально быстро. За час максимум.
3. Покрытие матовое совсем. Единственный нюанс, перед каждым нанесением лак нужно тщательно (!!!) мешать, ибо матирующие пигменты на дне оседают.
4. Это скорее минус, но все зависит от ситуации - покрытие получается очень тонким. То есть нужно нанести много слоев, чтобы получить идеальное покрытие декупажа.
5. Покрытие получается гораздо-гораздо-гораздо прочнее обычных лаков на истирание, царапины и все такое. Ибо пластиковое оно.
Забыла еще один недостаток - растворитель уайт-спирит.
Петри,который становится желтым и неприятно густым в течение нескольких месяцев в своей банке.Оказывается ВСЕ полиуретановые лаки БОЯТСЯ ВОЗДУХА! Поэтому после того,как вы открываете банку, его надо сразу переливать в другую посуду, лучше пластиковую, и ,после каждого открывания, выгонять воздух!(из пластиковой банки это сделать не трудно)Говорит,что тогда желтеть и густеть не должен.

Всем, кто интересуется лаком Петри, я недавно купила полиуретановый лак (паркетный)(около 500р за 1л) Dulux ,на котором написано, что он ,кроме всего прочего, предназначен для кухонной утвари. Продавцы подтвердили его безопасность и стойкость к высоким температурам. Он, конечно, имеет запах, но не убийственный, сохнуть по инструкции должен 24 часа, но мои тонкие слои на деревяшках высыхают гораздо быстрее, в теч. 2-3 часов, а если феном помочь, то еще лучше. Ложится ровно, следы от кисточки исчезают сразу.

unsure.gif

Про яхтный- А что касается защитного лака, мне очень нравится "Яхтный". Он бывает глянцевый и матовый, стоит в "Ашане" соответственно 107-108 р. и 147-149 р. (0,75). Примерно так. На декупаж ложится отлично, ничего не портит. Очень хорошо первый слой, когда подсохнет, пошкурить. Поверхность гладенькая становится. Лак очень прочный, хоть уличную мебель можно покрыть

Мне главное, чтоб желтизну не дал и прочный был (дети, гости....)

А, что ты думаешь про этот лак -полиуретан на водной основе не желтит и после 10 слоев - проверено. А вот чистый полиуретан - тот да начинает желтить. Belinka - паркетный лак с кислотным отвердителем эффективно защищает поверхности от механических повреждений и прочих воздействий. Выпускается в двух вариантах - глянцевом и полуматовом.
Высыхание через 2 ч (после чего отдельные слои следует отшлифовать), высыхание заключительного слоя через 8 ч, окрашенные поверхности могут подвергаться нагрузкам по истечении 1 недели.
Рекомендуемая система нанесения
Смесь раствора лака и отвердителя необходимо подготовить хотя бы за 10 минут перед нанесением. На 100 частей лака добавьте 10 частей отвердителя.
Подготовленная смесь применяется в течении 24 часов и хранится в закрытой ёмкости при комнатной температуре. Лак наносится кистью или коротковорсовым валиком.
Лакированная поверхность готова к дальнейшей обработке после двухчасового высыхания. Рекомендуется наносить три слоя лака.

Состав
Алкидные смолы, способствующие затвердению кислот, растворители.
Метод нанесения
Кистью, коротковорсовым валиком, шпателем, 3 слоя.
Пропорция при смешивании
10 вес. часть лака/1 вес. часть отвердителя.
Расфасовка
5 л, 10 л (оба компонента)
Я пользовалась таким лаком и другой Белинкой в железных банках. Эффект потрясающий. Абсолютно нецарапающаяся поверхность получается, и гладкое как стекло.

Всю ифу взяла с инета 4u.gif Ну чем мне крыть doh.gif
Marzde
Vse govoriat što parketny lak bescvetny, no oni vse ravno dajut nebolšuju želteznu. Tak kak by i ne vidno, no na beloj mebeli... Lučše jachtny, on tože chorošo temperaturu i vodu videržyvajet.

Ponimaješ što napisala? Ili pavtorit?
Šiaurė
QUOTE(Marzde @ 2007 10 31, 15:20)
Vse govoriat što parketny lak bescvetny, no oni vse ravno dajut nebolšuju želteznu. Tak kak by i ne vidno, no na beloj mebeli...  Lučše jachtny, on tože chorošo temperaturu i vodu videržyvajet.

Ponimaješ što napisala? Ili pavtorit?
*

Да я все понимаю, только писать не умею rolleyes.gif
Значит остается- яхтный лак g.gif

А вот салфетки у тебя такие классные bigsmile.gif - ты продаешь их blush2.gif
Если то за сколько и как ax.gif
Marzde
Na každoj kartinke est cena i razmer salfetki. Klikni na kartinku, uvideš.

P.S. Možna ispolzovat jachtny, a poslednich dva raza (ili kakich tri raza) možeš Petri lakirovat.
Aistiene
Uups, nerealu ir labai originalu bigsmile.gif
frederica
QUOTE(Domė @ 2007 10 31, 12:36)
Sveikutes, pagaliau neta susitvarkiau... biggrin.gif  Jau kiek daug nauju graziu darbeliu. Pora dienu neprisedau prie kompiuterio ir spek skaityti ir ziureti. smile.gif
As vel jums ikyriu su tom servetelem... 4u.gif  Tai ka, laukiam to mano draugo kada jis vaziuos i Lenkija (oi kaip as laukiu tos dienos). Galetu ir paskubeti, nes tiek visokiausiu minciu....sakes...
*

Nekantrauju ir aš.Parašyk kaip su atsiskaitymu...
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2007 10 31, 13:53)

liuks atrodo thumbup.gif
Adatėlė
QUOTE(Šiaurė @ 2007 10 31, 13:49)
Marzde --  Какой лак мне посоветуешь Петри полиуритановый или яхтный  Ищу лак для белой мебели, в огромном  колличестве, чтоб не давал желтизну, со временем g.gif
*

jachtinis lakas tikrai netiks, nes jis duoda gelsva atspalvi. kuo daugiau lakuoji tuo gelsviau, bet uztenka tris kartus uzlakuot ir nesijaucia nelygumu.
justess22
QUOTE(uups @ 2007 10 31, 12:53)
Juste, kaip shauniai pirma posta sutvarkei  thumbup.gif  aciu 4u.gif
user posted image
*

smagu, kad ir tau pirmas postas patiko 4u.gif bet toliau tai tikiuosi, kad kas nors apsiims kaupti informaciją, kuri atsiras šioje temoje ir papildys sekančios temos pirmą postą 4u.gif nes man aštuonių temų per akis užteko...pagrindas yra, tai gal kuri netingės blush2.gif

O šepetys tavo tai liuks thumbup.gif
Aciu visoms darbstuolems uz grazius zodelius 4u.gif
Ikvepet, dabar vel i darbus kibsiu smile.gif

QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 31, 09:59)
grazus darbeliai
tik pakaba kodel su juodu bantuku unsure.gif

a ta su zmogum voru  thumbup.gif -is kur gavai ji - atispausdinai o gal pirkt yra kur? blush2.gif
dezute ir remelis  thumbup.gif
*

bantuko neturejau po ranka melyno, tai pilka uzrisau blush2.gif
O del Spidermano tiesa - yra Maximoj. Prie balionu, gimtadienio lekstuciu, dovanu maiseliu - 3,99 Lt pokas

uups >> nerealus tas sepetys gavosi !!!!!
Ramaskyte
Sveikutės, man labai patiko Justess pastangos susisteminti turima info apie dekupazą, pagirtinas jos triūsas surenkant visu dalyviu darbelius i bendra albuma good.gif
O aš turiu štai tokį pasiulymą - turėti bendrą saugyklą paveikslėlių, skirtų atspausdinti ir naudoti dekupažui. Visi jie būtų susiteminti pagal tematiką; surinkti iš įvairių internetinių puslapių (čia labai pravers ir justess pateiktos nuorodos) ar asmeninių saugyklų.
http://public.fotki.com/dekupazui/ - štai albumas. Tik jis dar labai "jaunas" smile.gif jei kuri norėsit prisijungti prie bendro paveikslėlių kaupimo, rašykit man, duosiu albumuko slaptažodį ir galėsit įkelt grožius smile.gif tik iškart perspėju, kad paveiksliukai turėtu būt pakankamo dydžio ir kokybės... 4u.gif (niu tokie, kokius patys mielai spausdintumėte ir naudotumėte... wink.gif
Ką manot mergaitės, ar reikalingas jum toks albumukas, ar prasivers? smile.gif
p.s. aš pati pasižadu į albumuką bent vieną kartą kas savaitę įkelti naujai atrastų grožių 4u.gif
Ramaskyte
Beja, dalis nuotraukų albumuke yra didesnės, nei jas rodo. Paspaudę po paveiksliuku "get original uploaded photo" pamatysit didesnįjį dydį 4u.gif
Mėlyna
QUOTE(cikcak @ 2007 10 29, 22:14)
[b]Na jau, niekas ten neprisvilo, labai jaukūs tvarkingi darbeliai  thumbup.gif

Aciu 4u.gif
smile.gif Joanna+2007 10 30, 22:44-->
QUOTE(smile.gif Joanna @ 2007 10 30, 22:44)
stai ir mano ,,darbeliukai":

Kokie faini wub.gif Ypac kibirelis ir pakaba, tik isivaizduot galiu kiek su servetelem privargai mirksiukas.gif
QUOTE(uups @ 2007 10 31, 11:53)

Sepetys thumbup.gif
MELYNA PAUKŠTĖ
Noriu parodyti jusu teismui savo pirmuosius darbelius. As tik nelabai suprantu... ar temoje galima deti foto ar ne.. dabar idesiu, o jei negalima, tai perspekite, kad daugiau taip nedaryciau.
user posted image

user posted image

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.