Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zvirbliukes gimdymo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Zvirbliuke
Tu neskubėjai...Svarbioji data gimdyvės kortelėje vis artėjo, tačiau  tu nerodei jokių ženklų , kad esi jau pasiruošęs   ateiti. Matyt, tau labai patiko ten, šiltame ir jaukiame tavo namelyje, kur švelnus sūpavimas ramino, o prislopinti garsai neleido pasijusti vienišam... Kas, kad čia tavęs taip nekantriai laukia ir nerimauja – tu sau sėdi ir čiulpi pirštelį,  netgi pozuodamas savo pirmajai nuotraukai per echoskopą jo neišsiimi...O man jau darosi sunku...Ir nešioti tave, ir atsakinėti į tą patį pažįstamų klausimą – tai kada? O dar gydytojas, žvilgtelėjęs į kortelę, pasakė: jei iki pirmadienio nepagimdysi, atvažiuok pas mus į ligoninę. Prognozės liūdnos – gresia pernešiojimas, vaisiaus hipoksija, taigi, atrodo, reikės tave spartinti , bet...visa tai nustatoma tik pagal tą nelemtąją numatomą gimdymo datą.  Bet ar tikrai verta tikėti skaičiais, kuriuos brūkštelėjo seselė, man  pirmąkart  atėjus sužinoti, ar nėštumo testas nemeluoja?   Laukiu pirmadienio. Nieko, išskyrus mano baimę ir laukimą...  Nuvažiuojam pas kitą gydytoją, tik šįkart nepaimu kortelės. Klausia, kada gimdyti. Sakau, tiksliai nežinau, dėl to ir atvažiavau, bijau, kad jau per ilgai laukiu.... Apžiūri – pasirodo, laukti galiu dar savaitę – pusantros,  tu jautiesi puikiai, jokių pernešiojimo požymių nėra...
Dar savaitę mes gyvenam taip arti vienas kito, kvėpuojam vienu oru, mėgaujamės, kai tėtis švelniai glosto pilvelį ...Penktadienio rytą pajuntu keistus diegliukus, jie vis kartojasi, neišnyksta iki pat pietų. Paruošiamieji sąrėmiai ? Nueinu į dušą, išplaunu virtuvėje grindis, pakloju tavo lovelę . Žinau, kad reikėtų pamiegoti (gali tekti būdrauti visą naktį), bet nesimiega , aš vaikštau po namus apimta savotiškos euforijos – pagaliau!  Iš darbo sugrįžta tavo tėtis. Jaučiuosi puikiai, o tą pasikartojantį sąrėmiuką vargu ar galima būtų pavadinti skausmu. Šeštą nubėga vandenys – taip, tikrai tu jau ateini...
O toliau atsiminimai plaukia lyg upės vanduo, neišskirdamas nė vienos detalės, visa suliedamas į vieną ilgą akimirką. Ramus pribuvėjos veidas ir geros, palaikančios akys... kambarys be įkyrios lempų šviesos, žvakių virpėjimas... muzika, su kuria aš yriausi per skausmą  vis tolyn  .... gaivinantis baseino vanduo, noras pasislėpti jame nuo visų žvilgsnių, nuo savęs pačios ... tvirtos vyro rankos, glosčiusios, šluosčiusios prakaitą, per sąrėmį suvirpėjusios – ir atnešti ledukai vienas po kito tarsi didžiuliai lietaus lašai pabiro į vandenį...laikrodis ant televizoriaus (reikėjo tą laikrodį paslėpti...), taip negailestingai lėtai tiksėjęs per stangas... mano vaikiškas nekantravimas “ar dar ilgai”, ir maištavimas “viskas, daugiau nebegaliu!”... ir vėl – nepaprastai švelnus, toks savas pribuvėjos balsas... man siūlo paliesti artėjančio vaikučio  galvytę, bet aš nenoriu, nenoriu nei gerti, nei ledukų, nei pakeisti pozicijos -  noriu pirmiausia pagimdyti... atrodo, stangos niekad nesibaigs, aš vos spėju įveikti vieną,  jau tarsi didžiulė banga ateina kita... ir dar kita... neprisijaukinu to skausmo, bėgu nuo jo...
Ir galiausiai – deginantis pojūtis, tai galvytė, kiek pasisukusi, einanti ne pačia mažiausia apimtimi. Mano nuostaba ir dėkingumas rankoms, priėmusioms, išsaugojusioms, neleidusioms suplyšti...  Kažkas greitai iščiuožia iš manęs ir yra padedamas man ant kelių, tas kažkas – tai didžiausias mano gyvenimo stebuklas, mano sūnus. Tai tu, gimęs  dešimtą vakaro...  Ir visą naktį mes žiūrėjome vieni į kitus – tu – plačiai atmerktomis nuostabos pilnomis akytėmis ir mes, tokie pavargę ir tokie laimingi...
Yra tokia kinų legenda, pasak kurios, imperatorius liepė išminčiams sugalvoti priežodį, tinkantį visiems gyvenimo atvejams. Ir vienas išminčius pasakė: ”Ir visa tai praeis”. Anksčiau tikėjau, kad šie žodžiai tinka viskam. Tačiau dabar, rytais pabudusi ir pamačiusi tavo šypseną, žinau – yra dalykų, kurie nepraeina. Niekada.

Guga
Nuostabi istorija  :D Zvirbliuke, kiek supratau is pasakojimo tu gimdei namuose? Dziugu skaityti, kad vaikelis taip graziai atejo i pasauli  :) O tai, kai paskaitai kitu pasakojimus, tai siurpas per nugara nubega. Tai juk turetu buti pats graziausias gyvenimo ivykis  :D
Zvirbliuke
Aciu  ;) Taip, as gimdziau namuose smile.gif
Etina
nuostabi istorija,Zvirbliuke,net susigraudinau,tikrai nuostabi...
gitulia
ir man asara nubego  :)
saulute
apsiverkiau ir as....... nuostabiai papasakojai wink.gif
Irena
Labai poetiskai ir svelniai papasakota.
Dabar gailiuosi, kad savo pirmagimio neisdrysau namie gimdyt, nors vyras siule... Na, bet nieko - visus likusius vaikus gimdysiu tik namie !  :D
Zvirbliuke
smile.gif smile.gif
Iva
Tikrai graziai parasyta ;D
limba
Vienintelė istorija, kuri tikrai už širdies užgriebė... Man patiko  :)
Shinshila
Nuostabiai taikliai suvirpinai jau prisnudusi motinystes jausma! Achiu.
Ecola
sirdele tikrai suvirpino.. aukit sveiki ir laimingi..
Laimis
Labai gražiai Žvirbliuke parašei. Taip norėjau išgirsti tavo gimdymo istoriją ir štai radau tave visai kitam forume netyčia. Labai gražiai parašei...
pusk
Likau sujaudinta...........nuostabu.............Tu turi talenta rasyti............ir papasakoti taip, kad kiti neatsitrauke skaitytu, bei asara nubrauktu smile.gif
Aciu....sekmes...
Starkute
As irgi pakereta.  :D  Labai jaudinanti, grazi, svelni, romantiska istorija. Tiesiog skaiciau, lyg butu surymuota. Sveikinu.   wink.gif   Atiduodu didziausia bala.
Aistringa
Labai graziai parasei! Tikrai grazi tavo istorija apie 2.gif gimima. Aukit sveiki,laimingi,protingi biggrin.gif
LAUDER
Jausmingai, ir graziai aprasiai savo svarbiausia gyvenimo ivyki. labai malonu skaityt. sekmes jums
Sigute
Jaudinanciai parasyta, graziau ne nesu girdejusi. Taip susigraudinau ir pamaniau jog tikrai mamytes mes pacios laimingiausios, nes turim savo pupulius. 2.gif
Medeina
Taip gražiai parašyta, iš širdies.Manau ir pačiai Žvirbliukei dabar paskaičius širdukė suvirpa wink.gif
nigrita
[FONT=Arial][SIZE=7][COLOR=blue] Sveika, Zhvirbliuke, tavo istorija ish tiesu pribloshkianti rolleyes.gif Panashu, kad tai tikrai nuostabu... Manes dar tai laukia ir, tiesa sakant, velnishkai bijau. Gal del savo neishmanymo sad.gif ...
Na, nesvarbu, kam liudeti?
Labai norejau suzhinoti daugiau apie gimdyma namuose: kas, kaip, kiek...
Prashau, papasakok plachiau, kokiu budu jus su vyru viska susiorganizavot.
Buchiau labai dekinga.
Smurka
Nu bet ir drasumas tavo, Zvirbliuke. As tai net jei ir buciau sumascius gimdyti namuose, po vaisiaus hipoksijos prognoziu tekina buciau i ligonine nudumus
Zvirbliuke
QUOTE (Smurka @ 2004 01 11, 09:42)
Nu bet ir drasumas tavo, Zvirbliuke. As tai net jei ir buciau sumascius gimdyti namuose, po vaisiaus hipoksijos prognoziu tekina buciau i ligonine nudumus

Tai kad nebuvo jokio pagrindo įtarti vaisiaus hipoksiją, išskyrus gimdymo datą kortelėje. Rašiau, kad lankiausi pas TRIS (!) akušerius-ginekologus prieš gimdymą. Taigi, įdėmiai apžiūrėjusi ultragarsu, ginekologė pasakė, kad nėra jokio pagrindo nerimauti ir laukti galiu dar savaitę - pusantros. Įdėmiau skaityti reikėtų wink.gif O jei būtų skatinę dėl " hiposkijos", gal vaikeliui būtų buvusi rimta gimdymo trauma, nes gimti tada jis dar nebuvo pasiruošęs...

Prašau nedaryti išvadų iš vieno sakinio, ištraukto iš konteksto ph34r.gif
gute
Labai grazu... pamacius, kad yra tavo gimdymo istorija to ir tikejausi, labai jau jusu seimyna meniska ir silta...
Kotryna 28
Istorija nuostabi!!! Tikrai labai jaudinanti. Tu saunuole! Gaila, kad as tik antro nestumo pabaigoje suzinojau, kad galima su gydytojais tartis del gimdymo namuose, tikrai buciau gimdziusi namie. Istengiau susiprasti gimdyti sedint ir po gimdymo ta pacia diena gristi namo. Nors ligoninej nebuvo nei ryskios sviesos ir aplink visokiu prietaisu bei aparatu nesimate, netgi jokio blogo zodzio apie gydytojus negaliu pasakyti, bet labai norejosi kuo greiciau namo, nes namai mano tvirtove biggrin.gif
Nukė
Reikes dar karta tavo istorija pasiskaityt pries gimdyma - labai ikvepia ir gerai psichologiskai nuteikia.. smile.gif
Ir vyrui duosiu paskaityt, kad neisivaizduotu gimdymo kaip kazkokio siaubiako. Visgi jis, nors ir tirtanciom kojom, zada nepalikt manes ta sventa akimirka smile.gif

Zvirbliuke, nuostabu, kad tau teko TAIP pagimdyti..

iewa
thumbup.gif Sauni istorija ir saunus jos dalyviai.Visiems smagu paskaityti tokias grazias istorijas.Nors jus esat labai laimingi,noreciau palinketi sekmes ,kantrybes auginant mazyly ir daug daug laimes. clap.gif
Infinity
Nuostabiai papasakota istorija, kuri mane puikiai nuteikia artejanciam gimdymui (jau kita savaite) smile.gif Aciu Tau labai, Zvirbliuke...tiek meiles, silumos, pasitikejimo savim ir ramybes siame pasakojime...visa tai tikrai labai palaiko...as,deja, nemoku taip poetiskai reiksti savo minciu...tad dar karta ACIU TAU ir sekmes Jums smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Yurgita
ir as susigraudinau, jei nesedeciau darbe, jau raudociau.
Aciu, Zvirbliuke.
*Nendria*
wow wub.gif kaip grazhiai papasakota istorija heart.gif
Sekmes jusu sheimai user posted image
Rožytė
labai grazu wub.gif
Lexana
Nuostabiai papasakota istorija. wub.gif Sekmes jumsaugant ir stiprejant!
Noja
Dar karta perskaiciau tavo istorija wub.gif grazu...
ir dar karta sveikinu tavo suneli su dvieju metuku gimtadieniuku smile.gif linkiu jam greiciau sulaukti broliuko arba sesytes laugh.gif
Ramunita
zinai,kinu ismincius turbut turejo omeny ta deginima ir tavo "daugiau nebegaliu" sakydamas "ir visa tai praeis" wink.gif
burbuole
Nuostabi jaudinanti istorja heart.gif wub.gif Bukit sveiki, stiprus ir laimingi wub.gif
mavromatis
lABAI GRAZIAI PAPASAKOJAI,ZVIRBLIUKE:)

NET SIURPAS PER UNA EJO SKAITANT.

MES IRGI LAUKIAM LABAI SAVO MAZYLES, LIKO TIK KELI MENESIUKAI, NORS MAN ATRODO, KAD JIE NIEKADA NESIBAIGS.
ACIU UZ TOKI GRAZU PAPASAKOJIMA thumbup.gif

siaulietuke
nuostabu. wub.gif
giedrute25
Labai grazu wub.gif
Danga
Nuostabu...net silta pasidaro clap_1.gif
Gutia
Nuostabi istorija 4u.gif
Aryvle
jau senoka istorija, bet negalejau nepasakyti, kokia nuostabi, rami ir silta istorija 4u.gif
butke
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif wub.gif
*Passion*
4u.gif sveikinimai 4u.gif 4u.gif wub.gif
gintaryte001
graži istorija 4u.gif
GudriLapė
thumbup.gif
HoTea
Gražu wub.gif
vilaguona
QUOTE(Zvirbliuke @ 2003 05 07, 20:18)
Tu neskubėjai...Svarbioji data gimdyvės kortelėje vis artėjo, tačiau  tu nerodei jokių ženklų , kad esi jau pasiruošęs   ateiti. Matyt, tau labai patiko ten, šiltame ir jaukiame tavo namelyje, kur švelnus sūpavimas ramino, o prislopinti garsai neleido pasijusti vienišam... Kas, kad čia tavęs taip nekantriai laukia ir nerimauja – tu sau sėdi ir čiulpi pirštelį,  netgi pozuodamas savo pirmajai nuotraukai per echoskopą jo neišsiimi...O man jau darosi sunku...Ir nešioti tave, ir atsakinėti į tą patį pažįstamų klausimą – tai kada? O dar gydytojas, žvilgtelėjęs į kortelę, pasakė: jei iki pirmadienio nepagimdysi, atvažiuok pas mus į ligoninę. Prognozės liūdnos – gresia pernešiojimas, vaisiaus hipoksija, taigi, atrodo, reikės tave spartinti , bet...visa tai nustatoma tik pagal tą nelemtąją numatomą gimdymo datą.  Bet ar tikrai verta tikėti skaičiais, kuriuos brūkštelėjo seselė, man  pirmąkart  atėjus sužinoti, ar nėštumo testas nemeluoja?   Laukiu pirmadienio. Nieko, išskyrus mano baimę ir laukimą...  Nuvažiuojam pas kitą gydytoją, tik šįkart nepaimu kortelės. Klausia, kada gimdyti. Sakau, tiksliai nežinau, dėl to ir atvažiavau, bijau, kad jau per ilgai laukiu.... Apžiūri – pasirodo, laukti galiu dar savaitę – pusantros,  tu jautiesi puikiai, jokių pernešiojimo požymių nėra...
Dar savaitę mes gyvenam taip arti vienas kito, kvėpuojam vienu oru, mėgaujamės, kai tėtis švelniai glosto pilvelį ...Penktadienio rytą pajuntu keistus diegliukus, jie vis kartojasi, neišnyksta iki pat pietų. Paruošiamieji sąrėmiai ? Nueinu į dušą, išplaunu virtuvėje grindis, pakloju tavo lovelę . Žinau, kad reikėtų pamiegoti (gali tekti būdrauti visą naktį), bet nesimiega , aš vaikštau po namus apimta savotiškos euforijos – pagaliau!  Iš darbo sugrįžta tavo tėtis. Jaučiuosi puikiai, o tą pasikartojantį sąrėmiuką vargu ar galima būtų pavadinti skausmu. Šeštą nubėga vandenys – taip, tikrai tu jau ateini...
O toliau atsiminimai plaukia lyg upės vanduo, neišskirdamas nė vienos detalės, visa suliedamas į vieną ilgą akimirką. Ramus pribuvėjos veidas ir geros, palaikančios akys... kambarys be įkyrios lempų šviesos, žvakių virpėjimas... muzika, su kuria aš yriausi per skausmą  vis tolyn  .... gaivinantis baseino vanduo, noras pasislėpti jame nuo visų žvilgsnių, nuo savęs pačios ... tvirtos vyro rankos, glosčiusios, šluosčiusios prakaitą, per sąrėmį suvirpėjusios – ir atnešti ledukai vienas po kito tarsi didžiuliai lietaus lašai pabiro į vandenį...laikrodis ant televizoriaus (reikėjo tą laikrodį paslėpti...), taip negailestingai lėtai tiksėjęs per stangas... mano vaikiškas nekantravimas “ar dar ilgai”, ir maištavimas “viskas, daugiau nebegaliu!”... ir vėl – nepaprastai švelnus, toks savas pribuvėjos balsas... man siūlo paliesti artėjančio vaikučio  galvytę, bet aš nenoriu, nenoriu nei gerti, nei ledukų, nei pakeisti pozicijos -  noriu pirmiausia pagimdyti... atrodo, stangos niekad nesibaigs, aš vos spėju įveikti vieną,  jau tarsi didžiulė banga ateina kita... ir dar kita... neprisijaukinu to skausmo, bėgu nuo jo...
Ir galiausiai – deginantis pojūtis, tai galvytė, kiek pasisukusi, einanti ne pačia mažiausia apimtimi. Mano nuostaba ir dėkingumas rankoms, priėmusioms, išsaugojusioms, neleidusioms suplyšti...  Kažkas greitai iščiuožia iš manęs ir yra padedamas man ant kelių, tas kažkas – tai didžiausias mano gyvenimo stebuklas, mano sūnus. Tai tu, gimęs  dešimtą vakaro...  Ir visą naktį mes žiūrėjome vieni į kitus – tu – plačiai atmerktomis nuostabos pilnomis akytėmis ir mes, tokie pavargę ir tokie laimingi...
Yra tokia kinų legenda, pasak kurios, imperatorius liepė išminčiams sugalvoti priežodį, tinkantį visiems gyvenimo atvejams. Ir vienas išminčius pasakė: ”Ir visa tai praeis”. Anksčiau tikėjau, kad šie žodžiai tinka viskam. Tačiau dabar, rytais pabudusi ir pamačiusi tavo šypseną, žinau – yra dalykų, kurie nepraeina. Niekada.
*

vi78
grazi istorija mirksiukas.gif ,sveikinu 4u.gif
egle-kristina
kaip grazu... 4u.gif
tokia silta, rami ir kupina meiles istorija wub.gif
sveikinu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.