Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikiškos knygelės
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2
stebukliuke
Sveiki,
įdomu, į ką labiausiai atsižvelgiate pirkdami vaikui nauja knygelę? Ypač, jei tai nežinomas, Jūsų neskaitytas kūrinys? Kokia vaikiškos knygelės kaina Jums atrodo priimtina?
edvina
kadangi mano vaikas jau ūgtelėjęs tai knygeles dažniausiai išsirenka pats.
O šiaip aš žiūrėdavau, kad būtų spalvinga, labai mėgau didžiosiomis raidėmis, nes vaikis anksti pradėjo pažinti raides, ta jam norėjosi pačiam ir skaityti.
Pas mus daug pasakų knygelių, kur reikėdavo suklijuoti lipdukus ( tai jas pirkdavome būtent dėl lipdukų).
Dabar daugumoj renkamės pažintines knygeles: apie gamtą, gyvūnus, kitus miestus.
Tik tak
Mano didžioji labiausiai mėgsta spalvinimo ar kitų užduočių reikalaujančias knygeles, o taip pat pasakas su gražiomis iliustracijomis. Turime ir knygelių su lipdukais, tai juos ten taip fantastiškai sulipdo good.gif Dar gavome kelias iš užsienio su įvairiais langais, kur siurprizai slepiasi - šias jau ir mažoji pamėgo biggrin.gif Tos užsieninės tokios išradingos, gyvūnėlių formos su" tikrom" uodegom ir t.t. - pas mus jos labai brangios.... cry.gif
Aushrine
Pirkdami knygeles ziurim apie ka jos-stengiuosi perzvelgti teksta, kad paskui skaitant netektu uzsiiminet sava kuryba. Musu panai labai patinka neilgos, "vienu prisedimu" perskaitomos knygeles. Pvz.dabar bando mus mintinai ismokyt "Doros nuotykius"-tai serija mazu knyguciu, kur pasakaites gana idomios, o ir kaina labai patraukli-tik 70cnt
indreu
Perku knygas tik su storais lapais.Taip pat svarbu iliustracijos. Gimimo dienos proga gavom 2 dideles ir storas knygas, bet vienos labai negražūs herojų veidai, tai sūnus ir nelabai žiūri.
stebukliuke
Kokias pasakas labiau megsta jusu vaikuciai?? Turiu oemeny kai jus jas skaitote.
Kai palyginu kokius filmukus mes vaikysteje ziurejom ir ka ziuri dabartiniai vaikai, susimastau, gal ir pasakos dabar jiems kitokios patinka... g.gif
Ele
Pirkdama jaunesniam vaikui ziuriu, kad iliustracijos butu aiskios, spalvingos, neperkrautos detalemis, stori lapai. O rinkdama vyresniajam- daug daugiau iv. reikalavimu. smile.gif
edvina
Paskutinė knyga, kurią pirkau tai mįslių knyga. Joje 184 mįslės, kiekviena mįslė su atskiru paveiksliuku, o taip pat dar ir reikėjo sulipinti lipdukus. Tik gaila, kad kai kurios mįslės tokios nevaikiškos, nesamoningos. Bet čia jau mano tokia nuomonė, vaikui ta knygelė visai patiko. Tai vis užduoda man tų mįslių, bet tikrai nors jau visos perskaitytos, ne visą laiką prisimenu atsakymą.
xantia
[B]mes perkame knygutes kur daug paveiksleliu ir mazai teksto ,nes dukra neturi kantrybes isklausyti iki galo ir vercia puslapi toliau
Eri-ka
Mano mazyle labai megsta spalvinimo knygeles, nes gali ir papasakoti isgalvotas istorijas ir tuo paciu paspalvinti, o ypac su vandeniniais dazais. ax.gif
Tik tak
QUOTE(stebukliuke @ 2005 03 05, 22:35)
Kokias pasakas labiau megsta jusu vaikuciai?? Turiu oemeny kai jus jas skaitote.
Kai palyginu kokius filmukus mes vaikysteje ziurejom ir ka ziuri dabartiniai vaikai, susimastau, gal ir pasakos dabar jiems kitokios patinka...  g.gif
*

Pasakas maniškės mėgsta tas pačias biggrin.gif Turime tokią didelę knygą "Gražiausios pasaulio pasakos", tai ten visa klasika. Vakarais dažniausiai prieš miegą seku apie Pagranduką - vyresnioji jau moka mintinai, tai dažnai ir pati paseka, o mažoji tai dainelę kartu traukia thumbup.gif
Tų baisių filmukų tai mes dažniausiai nežiūrim schmoll.gif , atsirenkam geresnius. Ir dar turim vaizdo kasečių su gražiais filmukais...
laguna
Mano vaikas niekaip negali atsiplesti nuo ABECELES. Jos pirmasis leidimas buvo 1958m. Prie kiekvienos raideles yra eilerastukas apie daikta is tos raides. Man ja tenka skaityti kartais ir kokius 6 kartus per diena.
Taip pat pastebejau kad jam labai patinka eiliuotos pasakos ar pasakojimai. Pvz GRYBU KARAS. DESIMT ACIU. KATINELIS IR GAIDELIS.
Elina
As vaikams labai daug knygu perku ir vakare skaitau jiems smile.gif . Labiausiai jie megsta ivairiausias pasakas, paveiksleliai siuo atveju jiems neidomu schmoll.gif , nes labai jau i esme isigilina smile.gif . Del paveiksleliu perku Geneli ir kitas pratybu knygutes, jie patys i jas gali piesti ir rasyti. Labai rekomenduoju vaikams ir ne tik vaikams knygute " Ar zinai kaip as tave myliu?" thumbup.gif . As ja nupirkau, perskaiciau ir apsiverkiau...Va sita knyga mano vaikams nenusibosta jau metai 4u.gif . Ypac kai susipykstam, vakare atsigulam, apsikabinam ir vel is naujo ta knygute skaitom ax.gif . Mums ji tapo kazkokia ritualine. wub.gif
stebukliuke
QUOTE(laguna @ 2005 03 11, 17:14)
Mano vaikas niekaip negali atsiplesti nuo ABECELES. Jos pirmasis leidimas buvo 1958m. Prie kiekvienos raideles yra eilerastukas apie daikta is tos raides. Man ja tenka skaityti  kartais ir kokius 6 kartus per diena.
Taip pat pastebejau kad jam labai patinka eiliuotos pasakos ar pasakojimai. Pvz GRYBU KARAS. DESIMT ACIU. KATINELIS IR GAIDELIS.
*

manirgi vaikystej labai eiliuotos pasakos patikdavo smile.gif Labai greitai jas isimindavau thumbup.gif
edvina
Vaikinas šiandien išsirinko ne pagal jo amžių knygelę: Daugybos lentelė - kaip ir visos su lipdukais.
Tai dabar "studijuoja" matematiką.
JULIJANA
Maniškis pastaruoju metu įsimylėjo komiksus, tokius apie Donaldą ir pan. Dažnai prie knygutės dar būna koks nors žaislas (prie paskutinės - juodi seklio akiniai). Daug veiksmo, mažai teksto, tai po keletą kartų per dieną tą patį gali skaityti.
Keberiokšt
O mums tai labai patinka pasakos su lipdukais- vaikui smagu suklijuoti, o po to lieka kaip normali pasaku knygele thumbup.gif
Maša
Pastebėjau, kad paskutiniu metu mano didžiajam nebelabai berūpi knygų paveikslėliai, o daug labiau domisi pasakojimu. Per paskutinį pusmetį taip išsiplėtė skaitomų knygų eilės... smile.gif Geriausia pasakų knyga patapo "Brolių Grimų pasakos", seno leidimo apiplyšus knyga, dar iš mano vaikystės. Joje pasakos neadaptuotos, tai daug įdomiau skaitosi negu dauguma dabartinių pasakų knygų smile.gif O iš eiliuotų - tai Kubilinskas be konkurencijos smile.gif Beje, irgi mano vaikystės knyga ax.gif . Atrodo, turi tų gražių šiuolaikinių knygų į valias, bet kažkodėl daug mieliau renkasi senas knygas.
O mažylė dabar atrado Biseto pasakas. Labai smagios ir jai labai tinka, kad trumpos, nespėja atsibosti smile.gif
JOVITA A.
Svarbu,kad būtų lengvai suprantamas tekstas , nes kai kurias pasakas skaitydama pusę teksto pakeičiu savaip.Paskutinė pirkta knygelė S.Renčys "Berniukų eilėraščiai" - labai thumbup.gif
Laima A.
Mano sūnui anksčiau taip pat patiko knygelės su lipdukais. Dar labai patiko (IR IKI ŠIOL PATINKA) su atverčiamais langeliais, po kuriais kas nors nupiešta. Tokių knygų būna įv. amžiaus vaikams. Mažesniam patiko mokomoji serija "Priešingybės", "Skaičiai", o vyresniam serija "Mano kūnas" (kur "atvertus" mamytės suknelės dalį matosi pilvelyje esantis kūdikėlis), "Klimatas", "Pas gydytoją".

O pirmoje klasėje, siekiant paskatinti norą skaityti, rekomenduočiau knygą
"Žvėreliai seka 365 pasakaites". Sūnus gavo ją Kalėdų proga. Čia kiekvienai metų dienai "priklauso" po vieną trumpą pasakaitę (apie 6-7 sakiniai). Perskaityti pačiam nesunku, o vaikas jaučiasi kaip perskaitęs visą atskirą kūrinį smile.gif
Springlet
Nei virselis, nei knygos pavadinimas mano demesio nepatraukia. Man svarbu turinys, taisyklinga kalba, tada iliustracijos smile.gif
Incė
maniskei kol buvo mazesne tai labiau patikdavo su spalvingom iliustracijom :superkadangi skaityt nemokedavo tai pati kurdavo istorija. smile.gif
joolle
Mano merginai 3-eji, tai aš noriu, kad knyga duotų kuo daugiau naudos, o ne tik kad perskaitytumėm ir padėtumėm. Dukrai labai patinka knygelės su lipdukais thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , pasakos su dėlionėm, naujausia buvo su magnetukais. Dabar aktualu ir visokios pažintinės, pvz. apie gyvūnus.
perlas
QUOTE(Elina @ 2005 03 11, 18:02)
Labai rekomenduoju vaikams ir ne tik vaikams knygute " Ar zinai kaip as tave myliu?" thumbup.gif . As ja nupirkau, perskaiciau ir apsiverkiau...Va sita knyga mano vaikams nenusibosta jau metai 4u.gif . Ypac kai susipykstam, vakare atsigulam, apsikabinam ir vel is naujo ta knygute skaitom ax.gif . Mums ji tapo kazkokia ritualine. wub.gif
*

Tikra tiesa, ši knygelė SUPER. Mes irgi ją labai mėgstam.
Šiaip skaitom įvairias knygeles, turinys mums svarbiau nei forma, bet turiu pastebėti gavom dovanų knygelę , tiksliai neatsimenu dabar pavadinimo , ten yra 4 dalių serija apie mergaitę Elenytę. Paveiksliukai fantastiški, galima net neskaityti ir taip visa istorija aiški. (Pačią istoriją aprašyti ar išversti buvo galima ir geriau, bet čia tik kukli mano nuomonė blush2.gif ). Mažąjai labai patiko .
Paskutiniu metu kas vakarą skaitom "Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo" (mamos vaikystės nudralintas egzempliorius). Buvau nustebinta, kaip dukra supranta Astrid Lindgren bajeriukus- "perliukus". Laukia pasiruošusi lovoje, nebereikia raginti rengtis, praustis, dantų valyt, pati greit apsisuka ir laukia kol mama baigs savo reikalus. smile.gif
2maziu_mama
Namuose pilna pintynė įvairiausių knygų... Ir su lipdukais, ir su užduotėlėm įvairiausiom, ir eiliuotų, ir jau gerai paplėšytų..... Labai džiaugiuos, kad vaikams knygos patinka, nenusibosta taip greitai kaip įvairiausi žaislai. thumbup.gif
Sūnus antro gimtadienio proga gavo didžiulę knyga kietais lapais - "Žaislų karalystė". Tai dar ir šiandien (jam jau ketvirti eina) tai jo mėgstamiausia knyga. Kai mažesnis, tai būdavo pats atsisėda ant tos knygos ir žiūrinėja kokį pusvalandį visus paveikslėlius. Dabar, jei kartais neturiu vakare laiko pasakai paskaityti, tai pasiemęs tą knygą vis varto. Man taip gražu į jį žiūrėti.... rolleyes.gif
Panelė tokios vienos numylėtinės knygelės neturi. Dabar pamišusi dėl Barbių žurnaliukų.... g.gif Ne pats geriausias pasirinkimas..... Tačiau vakarais visada skaitome pasakas iš knygos "Vakaro pasakaitės", tai vaikai dažniausiai prašo paskaityti apie Pelenę, Raudonkepuraitę, Bjaurųjį ančiuką. Tokios pat kaip vaikystėje man pačiai patikdavo thumbup.gif
O perkant knyga, pirmiausia įvertinu knygos turinį, paskui iliustracijas, o paskui, aišku, tenka pažiūrėti ir į kainą.... ax.gif
Tiesa, mano sūnus turi dar vieną knygelę - telefoną, kuri vadinasi Adomėlis astronautas. Jam ji labai patinka, nes juk ir jis Adomas!!!!
delfinas
QUOTE(Springlet @ 2005 04 17, 22:21)
Nei virselis, nei knygos pavadinimas mano demesio nepatraukia. Man svarbu turinys, taisyklinga kalba, tada iliustracijos smile.gif

Pritariu. Labai nemažai šiandien asmenų, rašančių vaikams, bet reikia paieškoti tikrai gerai rašančių. Jeigu knyga versta iš kitos kalbos, man labai svarbi vertimo kokybė. Deja, bet dažnai ji nelabai kokia...
venddetta
o gal kas zino knygute, kur veikejos vardas lolita? mirksiukas.gif mirksiukas.gif
janna
Mums taip pat patinka knygutes. As taipogi renkusi knygutes visu pirma pagal turini. Bet istiesu kai reikia ka nors pirkt tai - problema. Atrodo kad ju daug, bet ... Tiesa, pamirsau parasyti kad mums tik treti. Tai va, tekstai tokiems vaikams paprastai buna sudetingi. Sakiniai ilgi. O ir daug zodziu yra perkeltine prasme. Pasakos irgi per ilgos. Mano galva tokio amziaus vaikams, kai nekiekvienas dar ir daug kalba persudetinga. Daudgelyje knyguciu piesiniai labai margi. Issiuzeryti juose kazka konkretaus sudetinga. Truksta eilerastuku, kuriuose butu surinkti trumpuciai lengvi ketureiliai. Tai dau ga tenka ieskoti internete.
Papildyta:
Tiesa ar nepaskutineje vietoje ir knygutes kaina. Kad viskas yra brangu, tai niekam nepaslaptis. Bet uz 3 ar 5 pasakeles 30lt, manaukad brangu.
Ir Guste
"Skaitomas" knygas dažniausiai imame iš bibliotekos, bet ir joms esame labai išrankūs - tikrai ne viršelis lemia, ar skaitysime, nebent gali labai atbaidyti sintetinėmis spalvomis ir sacharininiais paveikslėliais. Iš skaitomų turbūt pirkčiau, jei būtų dar kartą išleista Janošo "Panama labai graži" su originaliais paveikslėliais (vien ko verta "tigrinė antis" bigsmile.gif ). Visada žiūriu, kas parašyta ir kaip parašyta, nes senomis knygomis namai užversti, o perliukų tikrai reikia paieškoti.
Labai nustebino Vytauto V. Landsbergio "Pelytė Zita". Tikrai liuks knygutė! Su švelniu humoru, nekvailais moralais. Ir labai skiriasi nuo ankstesnių "pusiau erotinių" VVV knygelių (hm., "Arklio Dominyko meilę" nebent per Valentiną dovanoti galima, o ne vaikų skyriuje tokias knygas dėti).
Perkame - žurnaliuką, įdomesnes "mokslų" (atminties, logikos ugdymo ir pan.) knygeles. Tik leidėjai turėtų turėti sąžinės 12 litų už tokią "supiešiamą" knygelę nereikalauti, geriau jau išleisti truputį prastesnės kokybės.
Iš močiutės dovanų pasiprašėme knygelių "su langais", labai mėgsta visokias su pasukimais, pamygimais. Apsikabinusi eina miegoti su Viržio Havelo knyga "Iš ko mes juokėmės". Pliusai: didžiosios raidės, skaitymas kartu: dalis sakinio žodžių ne parašyti, o nupiešti - puikiai plečia žodyną ir lavina linksnių suvokimą, siužetai visai neblogi. Viršelis irgi atrodo maloniai. Po poros kartų gali "pasiskaityti" ir pati.
MELDA
O MANO VAIKAMS ARKLIO DOMINYKO MEILĖ DABAR PATI MĖGSTAMIAUSIA. thumbup.gif
janna
Mamytes, o ka jus perkat savo trymeciams???

mes neseniai nusipirkome dzuku pasakeles. jos trumpesnes nei aukstaiciu ir zemaiciu. kaina 25lt.

su langeliais turime nemazai knyguciu. bet jos mums jau nebeidomios.
perkame knygutes su viena pasakele. jos yra IKI. Auksine zuvele, tris parsiukai, sniego karaliene, septyni oziukai. tekstas paprastas. dideles raides, o ir piesinukai grazus.
Donatuke
Mano panelei geriausia dovana yra knyga, ir artimieji (močiutės ir seneliai) prieš visas šventes nuolat konsultuojasi su manimi, kokios knygos dar neturim.. O turim tikrai įvairių, nuo knygelių su lipdukais, spalvinimo ar užduotėlių iki rimtu enciklopedijų vaikams.. Kadangi jau nuo 5 metų skaito pati .. tai pasakelės visada populiarios... mieliausiai renkasi mano vaikystės knygeles: apie indėniuką Kiką, bjaurųjį ančiuką, ir kt..
Tik ka paprašiau atnešti mylimiausią knygą... Atnešė "Mažylių enciklopediją".. reiškia pas mus dabar enciklopedijų era;) Ir vakar gimtadienio proga gavo labai puikią knygą iš močiutės: "Klausimai ir atsakymai apie gamtą" tai stora ir gausiai iliustruota knyga su ivairiausiomis įdomybėmis apie gamtą, gyvūnus.. patiems įdomu skaityti, ir ji mielai tyrinėja.. gal tik dydis ir informacijos gausa dar šiek tiek gazdina..
Ir dabar atsistojusi prie kompo skaito garsiai mano rašliavą ir maišo man rašyti.. bigsmile.gif Todėl baigiu..
auklėtoja
mielos mamytės. patarimas. iš tiesų trejų metų vaikui pirkite knygeles su viena pasaka ir kad didžiosiomis raidėmis būtų parašyta. tada kai paaugs ir sulauks kokių penkerių ar daugiau iš tos knygelės galės mokytis skaityti. o iki kol skaityti nemoka galės paveikslėlius vartyti ir iš jų "skaityti" smile.gif
RutaT
As turiu dar savo mamos apie kokius 56-60metus leistas knygutes, tai jos be konkurencijos eina, pavyzdziui, pelyte ir liutas, kaip kurmiukas kelnytes isigijo, zaliapuke ir kitos...

Kai dukrai buvo nuo 1-2 metu labai tiko knygutes su langais, Tony Wolf, berods,

O dabar tai super knygos:

KA ZMONES DIRBA VISA DIENA.

(Kol nebuvo isversta i lietuviu kalba, mes parsivezem angliska is JAV, labai apsidziaugiau kai pasirode ir lietuviskai, tai viska dviem kalbom mokesim)

Ir dar yra 4 knygos su ELENYTE (su kaciuku, seskiuku, karnavalu ir kaip elenyte priziuri vaikus), tai tos tokios svelnios pries miega smile.gif

Seip nuo triju jau viskas idomu. Gali buti net ir visai be paveiksliuku.
Man labai svarbu kad paveiksliukai butu grazus, tikroviski, o tekstas nors siek tiek turiningas, esu paskaiciusi knygynuose net knyguciu su gramatinem klaidom...

Ir dar neskaitau ziaurumu visokiu, kaip pvz., turiu dar savo knygute apie batuota katina, kur katinas sako lauko darbininkams:"jei nepasakysit karaliui kad sis laukas Markizo de Karabaso, as jus sukaposiu i gabaliukus pyrageliams kimsti..." ar panasiai... doh.gif

Bitch_Intriguer
Na, o aš tai pati skaityti mokėjau jau 4 metų būdama, tai anksti mamai vargelis su skaitymu pasibaigė. O skaičiau tai viską. Pradedant pasakomis, baigiant enciklopedijomis. Mama gydytoja, tai namie enciklopedijų pilna. Tai mėgiamiausia buvo lyg tais Didžioji tarybinė enciklopedija, ir kažkokia medicinos. Iš standartinių knygelių - visos A. Lingren knygutės, ir Skudurinė Onutė. Šiaip dar turėjau pradinukų žodyną. Tokią labai iliustruotą knygelę tai irgi skaityt nenusibosdavo. Ir vaikišką encilopediją. Taip pat su visokiais paveiksliukais ten. Šitas tai rekomenduoju.
Na dar mėgau komiksus, ypač apie betmeną. Tik kad brangūs buvo, o ir išleista tuo laiku tebuvo 2. Na ten ne serijiniai tokie kaip donaldas, bet "sukomiksinti" filmai.
NU žodžiu, skaičiau viską iš eilės. Dar superinę knyga kurią perskaičiau žiloj vaikystėj - Mikrobų medžiotojai. Knyga išleista dar tarpukariu. Na atitikmuo kažkiek - Dramatiškoji Medicina.
Tai kiek žinau visi aplinkiniai buvo šiek tiek apšalę kai matė ką aš skaitau. Paskui sakė kad gal nesuprantu ką skaitau, bet kažkaip kuo puikiausiai supratau ax.gif biggrin.gif
venddetta
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 09, 09:32)
Tai mėgiamiausia buvo lyg tais Didžioji tarybinė enciklopedija, ir kažkokia medicinos.
*

geras. maniua as viena tokia keista...as irgi kai buvau maza be proto megau tas tarybines enciklopedijas ir medicinos ta is dvieju tomu. ten tokiu paveiksliuku fainu buvo. dabar i juos ir paziureti nebesinori, o tada tai buvo labai saunios knygos... mirksiukas.gif
Bitch_Intriguer
Jo, tokia ruda ir paskui dar mama zalia tokia nusipirko, tokios afigieno storumo medicinines enciklopedijos biggrin.gif knygos.Bet man ne paveiksliukai ten rupejo, o tekstas smile.gif skaitydavau viska is eiles, ypac domino visokios ligos. Dar spoko ir kitokias knygutes skaiciau apie vaiku auginima ir auklejima, tai isivaizduokit tevai paskui nesizinojo kur detis, nes as prisiskaicius tu knygeliu zinodavau kaip jie mane aukles ir nepasiduodavau bigsmile.gif o buvau laabai pasiutus.
Aj dar grauzdavau gi tarybines moters zurnalus. irgi gerulis. Ir namu seimininkes knygas tokias storas biggrin.gif
venddetta
tai jo. ligos tada ir mane domino. apie viska zinojau. ir spokas irgi patiko. spoka skaitydama lelem rupinausi. as jas vystydavau kaip spokas sake ir masazus darydavau kaip spokas sake lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

zinau, kad ne i tema, bet jei nepaslaptis-kiek tau metu?
Bitch_Intriguer
20 ax.gif gi parase yra nurodytas amželis mano smile.gif
sandralita
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 09, 10:02)
Jo, tokia ruda ir paskui dar mama zalia tokia nusipirko, tokios afigieno storumo  medicinines enciklopedijos biggrin.gif knygos.Bet man ne paveiksliukai ten rupejo, o tekstas smile.gif skaitydavau viska is eiles, ypac domino visokios ligos. Dar spoko  ir kitokias knygutes skaiciau apie vaiku auginima ir auklejima, tai isivaizduokit tevai paskui nesizinojo kur detis, nes as prisiskaicius  tu knygeliu zinodavau kaip jie mane aukles ir nepasiduodavau  bigsmile.gif  o buvau laabai pasiutus.
Aj dar grauzdavau gi tarybines moters zurnalus.  irgi gerulis.  Ir namu seimininkes knygas tokias storas  biggrin.gif
*

toks jausmas kad mes kartu augom..as ir visas tavo isvardintas knygas skaiciau doh.gif
Ambro
Iliustracijos ir pats tekstas. Mat mačiau keletą knygelių su gražiais paveikslėliais, nu bet pats tekstas, tai jau atleisk blink.gif
lodore
Aš tai pati parenku knygeles, kurios yra lavinamosios, o vaikas savarankiškai išsirenka spalvinimo knygeles, pagal paveiklėlius. Labai mums patiko "Mano pirmoji žaidimų knyga". thumbup.gif
Paranormali
O maniskiam patinka knygutes su garsais, turim kelias is LT, labai jau lsmos, o UK daznai perku is Disney, esam Vinni puho gerbejai bigsmile.gif Bet svarbu kad knygutes butu spalvotos ir ryskios, plius grazus paveiksliukai blush2.gif
juoduke
knygutės perkam kad būtu spalvotos gražios, gal ir su garsais.
sofija123
mano dukrelėms taip pat labai patinka knygos. Mažajai labai patinka plonos, gražiai iliustruotos knygelės (pagrandukas, katinėlis ir gaidelis, rikiki ir rududu ir t.t.), o vyresnioji nuo pat mažens nori ilgų ir istorijų ir pasakų, iliustracijos ne tiek svarbu, bet svarbu, kad tekstas būtų kabai įdomus. Jai patiko visos A. lindgren knygos, pasaulio pasakų serija ir dar daugybė kitų, kad jau net nebežinau nei ką skaityti.
gal būt yra mamyčių kurios galėtų patarti, kokios naujesnės dabartinių rašytojų knygos yra įdomesnės. Nes nesinori perkant knygyne suklysti, nes knygos tikrai nėra pigios.
Limcamca
Kai perku knygą, stengiuosi pirkti tokią, kurioje būtų pasakų rinkiniai. Todėl pirmiausia pažiūriu ar nėra tokių pasakų, kurias jau turim. Taip pat labai svarbios iliustracijos ir, kad knyga būtų kietu viršeliu. Taip pat žinoma ir kaina.
Elzbieta
O as tu pasaku rinkiniu atsikandau...
Labai jau keistai tos pasakos buna sutrumpintos! "Neskanu" net kazkaip skaityti.. Kai nuo mazens pati pamenu tas pasakas visas kiek imanoma tiksliau isverstas ir su visais isvingiavimais, tai siuolaikiniai pasaku trumpiniai mane siurpina ir kazkaip primityviai skamba.. blush2.gif

Savo dukrai pries miega skaitau tokia klasika kaip "Mike Pukuotukas", "Mazasis princas", "Karlsonas, kuris gyvena ant stogo"... Sias knygas ir paciai idomu vel prisiminti ir skaityti smile.gif Dar skaitome V.Lansbergio jaunesniojo knygeles... Jos ko gero irgi taps Lietuvos klasika, nes tikrai puikios! "Arklys Dominykas", "Angelu pasakos", "Pelyte Zita" ir kitos... kadangi vis is naujo skaityti man jau nebeidomu, tai kai perskaitome, perkame tos pasakos kompakta ir dukra jos gali pasiklausyti kada panorejusi mirksiukas.gif Kopmpaktu pliusas tas, kad jie igarsinti dar ir su puikiomis dainelemis!

Kai buvo mazesne, jos kultine knygele buvo Vytes Nemunelio eiliuotas "Rudnosiukas" wub.gif O pati aisku be skaitomu labai mego knygeles su langais kur atsidaro...
wilmusia
Mums svarbiausia, kad knygele butu [arasyta suprantama vaikui kalba, t.y. kuo aisjesnis zodynas, kad nebutu perr daug sudetingu issireiskimu. Aisku, atsizvelgiant i amziu..
katinas2
As cia gal truputuka ne i tema blush2.gif ,Alma littera isparduoda daug knygu ,tame tarpe nemazai ir vaikisku 4u.gif
Pegaso knygynuose daugiausia maciau mirksiukas.gif ,nors yra ir Vagoj 4u.gif
Moon_Light
Musu pupa dar tik 1.2 m tai visada renku knygutes spalvingas ir kad turinys kazko ismokytu. dabar pati megstamiausia "Mile eina i darzeli" Ten ir spalvas mokina, ir skaiciuoti, ir daiktu pavadinimus ir metu laikus ir dar daug daug ko. Vienu zodziu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.