Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikiškos knygelės
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2
AgneDD
QUOTE(ciaramashka @ 2008 05 10, 18:21)
Mums svarbiausia, kad knygele butu [arasyta suprantama vaikui kalba, t.y. kuo aisjesnis zodynas, kad nebutu perr daug sudetingu issireiskimu. Aisku, atsizvelgiant i amziu..
*

maniskis tai dar nelabai domisi knygutem. Tiksliau domisi, meto, lanksto.. bet nelabai leidzia paskaityti, pats ima, vercia lapus, kazka kalba.
a.k.i.s.

mano vaikai labai megsta knygutes, idomiausios yra plonos vienos pasakos graziai iliustruotos knygutes, pvz. pagrandukas, rope, vistyte ir gaidelis ir t.t. na ir zinoma, visa serija peliuko Luko nuotykiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moon_Light @ 2008 10 05, 00:13)
Musu pupa dar tik 1.2 m tai visada renku knygutes spalvingas ir kad turinys kazko ismokytu. dabar pati megstamiausia "Mile eina i darzeli" Ten ir spalvas mokina, ir skaiciuoti, ir daiktu pavadinimus ir metu laikus ir dar daug daug ko. Vienu zodziu  thumbup.gif
*

g.gif reikes ir mums nusipirkti mirksiukas.gif
time
Sveikos mamytes 4u.gif
Dziugu,kad si tema egzistuoja,ji man padeda apsispresti renkant knygutes.Kadangi gyvenam uz juru mariu,tenka pasikliauti mociutes intujicija.Ir kaip cia rasusiom pritariu,kad siuolaikines knygutes,kartais man siurpa kelia.Ypac turiniu,todel dabar prasom mociutes,kad labai atidziai ziuretu i turini.Paskui i paveiksliukus,turime keliata knyguciu,kurias beskaitant tenka perkurti savaip. :ohMazajam mano labai patinka gyvunu enciklopedija,jis daznai varto ir manes klausineja gyvunu vardu.Turime ir tas po viena pasaka knygutes,pagrandukas favoritine. thumbup.gif
Kadangi mums arteja,ketvirti metukai,ruosemes mokintis raides ir skaiciukus,tad gal kas rekomenduotumet knygute,kuri butu verta demesio 4u.gif
Ir pasidalintumete,kuriu knyguciu tikrai neverta pirkti. g.gif
ulencija
Mamos, tik nepirkit visų tų disnėjinių. kas kad ten paveiksliukai vaikus žavi, manišė vyresnioji dėl tų visų princesių tiesio miršta, bet tekstai ten beverčiai.

Kaip literatūrologė rekomenduočiau knygynuose paieškoti:

1. Sven Nordqvist. Petsono tortas.
Lapių medžioklė.
Nelaimingas Petsonas.
Sąmyšis darže.
Šais knygas vaikai laaabai mėgsta dėl linksmų iliustracijų.
2. Jujja Wieslander. Mamulė Mū (tiks nuo kokių trejų metukų)
Mamulė Mū laipioja po medžius(Labiau penkiamečiams).
3. Korky Paul, Valerie Thomas.Ragana Vinė(liuksusinė knyga, kaip ragana perdažinėjo namus, padeda mokytis skirti spalvas).

ivil
QUOTE(ulencija @ 2008 11 13, 11:04)
Mamos, tik nepirkit visų tų disnėjinių. kas kad ten paveiksliukai vaikus žavi, manišė vyresnioji dėl tų visų princesių tiesio miršta, bet tekstai ten beverčiai.

Lapių medžioklė.
                            Nelaimingas Petsonas.
                          Sąmyšis darže.
3. Korky Paul, Valerie Thomas.Ragana Vinė(liuksusinė knyga, kaip ragana perdažinėjo namus, padeda mokytis skirti spalvas).
*

butinai reikes paieskot ateity smile.gif

Man labai patinka V.V. Landsbergio knygutes. tikrai smagios istorijos ir pamokancios. pati skaitau biggrin.gif tuoj ir mazajai pradesiu skaityti, lavinsiu busimaja kalba smile.gif
lenke555
siuo metu perkam knygelias kur yra daugiau iliustraciju,kad galetume aptart kas jose pavaizduota,nes taip kaip ka skaitau,tai buna idomu maniskiai tik kokia 15-20min,neilgiau. smile.gif
Meduvė
Nusipirkome stebuklinga knygele. Labai paprasta ir gana plona - tik 5lapai "Kiskio trobele". Bet vaikas iki siol kiekviena diena po kelis kartus ja varto ir varto.
wilike
QUOTE(Moon_Light @ 2008 10 04, 23:13)
Musu pupa dar tik 1.2 m tai visada renku knygutes spalvingas ir kad turinys kazko ismokytu. dabar pati megstamiausia "Mile eina i darzeli" Ten ir spalvas mokina, ir skaiciuoti, ir daiktu pavadinimus ir metu laikus ir dar daug daug ko. Vienu zodziu  thumbup.gif
*

Sita knyga turime nuo pirmojo vaikucio gymimo thumbup.gif Nereali bigsmile.gif
Ir taip musu vaikuciai labiau domisi knygutem, nei zaislais. Jau nuo tada kai tik pradejo sedeti ir idomauti.
Renkames tokias knygutes kurios butu pamokancios.
Kaledom nusiziurejom tokia apie ukio darbus, kieno ir kaip tiksliai vadinasi nezinau. Bet kiekvienam lape pagal sezona isdelioti lauko darbai, technika, gyvuneliai ir t.t. Mes labiau prie kaimo linke, tai mums tai bus thumbup.gif
Ir vaikam nepatinka knygos, kur kikevienam lape tas pats per ta pati, pvz viena knyga ir kiekvienam lape suo ir daugiau nieko doh.gif
Splavinimo knygeles labai greitai susipiesia ir dar patinka kur lipdukus riekia klijuoti.
Nors mazoji vos metuku sulauke, bet noriai ima i ranka teptuka, piestuka ir spalvina. Aisku kaip isiena biggrin.gif O skaitymui mazoji renkasi labiau mergaitiskas knygeles, pati issirenka, kur buna lelytes. Viena turim apie pirncese, ten parodyta kaip prausiais, kaip rengiasi ir t.t. Knygele daniska, bet tokiam vaikui tik paveiksleliu tereikia rolleyes.gif
Avižinė_košė
Mamytės, patarkit, kokias knygeles pirkti 1.2 metukų mergytei, kad būtų įdomios?
Renatulis
QUOTE(ulencija @ 2008 11 13, 10:04)

Lapių medžioklė.
                            Nelaimingas Petsonas.
                          Sąmyšis darže.
*

Petsonas mano 4-mečiui labai patinka. Ir Mamulė Mū thumbup.gif , o Raganos Vinės neskaitėm verysad.gif , reiks paieškoti knygyne.

Dar patinka "Puokiai", K.Kasparavičiaus knygelės, "Miško pasakos",.....

Papildyta:
QUOTE(Avižinė_košė @ 2010 02 12, 14:18)
Mamytės, patarkit, kokias knygeles pirkti 1.2 metukų mergytei, kad būtų įdomios?
*

mano vyresnėlis toks būdamas ir dabar mažius iš rankų nepalaidžia knygos Mano pirmoji knyga tai dabar mažius (jam 19mėn) ten ir savo ir brolio raidę parodo, ir pora spalvų, ir mielai paveikslėlius žiūri, ieško daikto, kurį pasakau,....
gingizė
Svarbu, kad daug paveiksliuku butu....
Emerencija
iliustracijos ir kaina smile.gif
VeroniQ
Iliustracijos kaina ir turinys..
Iliustracijos mazajm butinos. Jis ziuri, kol tu skaitai.
Bet kai kur turinys buna..
Pasiemiau kazkokias Misko pasakas.. tai skaitau, kaip nykstukai kazko ten prisigere (vyno ar alaus ar degtines, nepamenu) blink.gif Tai ants mugio kitaip perskaiciau. Nesamone apie tai mazajam rasyt
vasareja123
TURINYS, kad nebūtų blogas, kaip žudo spardo ir t.t, kaina ir iliustracijos
Geliu feja
Mano skaitytojui tik 7 menesiai, tai pirmiausia ziuriu, kad butu stori lapai, o tada ir iliustracijos. Pakolkas jo megstamiausia knyga yra is Paslapciu sodo serijos "Slepkis ir surask", kurios paskutiniame puslapyje yra veidrodis.
SandraRupke
Man svarbu grazios iliustracijos, kadangi mazasai pats dar neskaito o tik ziuri. Taip pat turinys, bet perkant viso jo tikrai neperskaitysi, tik mazdaug gali paziureti. Man keista, kai knygutes skirtos patiems maziausiems, bet tokiais terminais parasyta, kad pati vos liezuvi lauzydama perskaitau doh.gif Tokias tik praverciu ir neskaitau, nebent savo zodziais ka nors papasakoju
padraika22
pirmiausia atkreipiu demesi i tai ar ju lapai kartoniniai, nes mazasis iskart padarytu tvarka is paprastu plonu lapu. antra tai iliustracijos, nes sunus dar nesiklauso ka skaitau tik paveiksliukus ziurineja. ziuriu, kad butu kuo ivairesniu paveiksliuku. jeigu turim knyga apie masinas tai kita karta neperku knygu apie masinas. trecioj eilej buna kaina.brangiu neperku.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.