Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šeškinė: Kodėlčiukas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ajas
Negi nieks nelankė Šeškinėj "Kodėlčiuko"?
ajas
Maniškis lanko Kodėlčiuką, kai neserga. Mes patenkinti smile.gif Daug info nesuteiksiu, nes aktyviai darželio reikaluose nedalyvaujam blush2.gif
Klausk, kas konkrečiai domina.
zuza
Ajas, smagu, kad atsiliepei 4u.gif Na, man rūpi viskas smile.gif
1) Ar yra koks startinis mokestis, šiaip rinkliavos?
2) Kokių darželyje yra būrelių, ugdomosios veiklos? Ar dalyvauja darželis kokiuose projektuose? Ar veža vaikučius į kokias išvykas, organizuoja ypatingas šventes?
3) Kaip maitina? Ar labai "valdiškai"?
4) Kokio dydžio grupės? Ar griežta disciplina, taip sakant, ar vaikų per daug nemuštruoja smile.gif ?
5) Kaip direktorė ir auklėtojos? Ar dažna personalo kaita?

Beje, kokią grupę lankote? Mes tai planuojam į Valdorfo.

Lauksiu pasakojimo smile.gif
ajas
QUOTE(zuza @ 2005 04 27, 10:58)
Ajas, smagu, kad atsiliepei  4u.gif Na, man rūpi viskas  smile.gif
1) Ar yra koks startinis mokestis, šiaip rinkliavos?
2) Kokių darželyje yra būrelių, ugdomosios veiklos? Ar dalyvauja darželis kokiuose projektuose? Ar veža vaikučius į kokias išvykas, organizuoja ypatingas šventes?
3) Kaip maitina? Ar labai "valdiškai"?
4) Kokio dydžio grupės? Ar griežta disciplina, taip sakant, ar vaikų per daug nemuštruoja  smile.gif ?
5) Kaip direktorė ir auklėtojos? Ar dažna personalo kaita?

Beje, kokią grupę lankote? Mes tai planuojam į Valdorfo.

Lauksiu pasakojimo smile.gif
*

Kaip minejau, mes lankome tik pirmi metai, tai apie visa darzeli zinau labai nedaug, daugiau papasakociau apie savo grupe ax.gif
Startinio mokescio lyg ir nebuvo, o rinkliavos priklauso nuo grupes, nes tie pinigeliai naudojami grupes reikmems. Musu grupeje rinko metams po 50 Lt, pirko kilima vaikams voliotis, kanceliarines, atrodo sildytuva, nes ziema miegamajame salta, o be to po lauko reikia vaiku pirstines ir batus dziovinti smile.gif Dar reikejo tradiciskai atnesti tualet. popieriaus, skalbimo milteliu, muilo...
Zinau, kad uz tuos 2% paramos zada pradeti keisti darzelyje langus thumbup.gif
Siai vedeja visai faina, jokio reketo, uz visus pinigus atsiskaito smile.gif
Yra sokiu burelis, rytu kovos menu (atrodo), bet saviskio as niekus neleidau, nes ir aukletojos pakankamai uzsiima, ruosia sventems. 2 k. per sav. eina sportuoti i sporto sale, 2k. i sokiu sale - soka, zaidzia, dainuoja (nezinau, gal ne visada taip reguliariai?)
Sventes turbut tradicines kaip ir kitur. Kartais atvaziuoja teatrai. Manu, kad daugelis uzsiemimu priklauso nuo aukletoju. Musu aukletojos ir seimininke tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nors grupe didoka (virs 20) sad.gif
zuza
QUOTE(ajas @ 2005 04 27, 10:41)
idomu, kuri ten Valdorfo vadinasi?
*

Na, žinau tik, kad ji yra pirmame aukšte, ir kad tai nėra grynas Valdorfo modelis, o kombinuotas su tradiciniu Vėrinėliu, taigi ten ne tik mediniai žaislai biggrin.gif
Nuo kitų grupių skiriasi tuo, kad vaikučiai mišraus amžiaus, pačioje grupėje yra didelis stalas, prie kurio visi valgo - neina į bendrą darželio valgyklėlę, be to, grupė daugiau meninės-gamtinės pakraipos, ten net yra narvelis su jūrų kiaulyte tongue.gif Daugiau papasakot negaliu, čia tiek, kiek direktorė mane nušvietė, o kadangi patys dar nelankome, tai nežinau, kaip praktikoje viskas vyksta.
O gal jūs būtent šitą grupę ir lankote?
ajas
QUOTE(zuza @ 2005 04 28, 09:25)

Bet kuriuo atveju mums jau yra pažadėję priimti. Na, mano berno atvejis šioks toks netipinis, kai pradėsim lankyti, susipažinsim tikiuosi  tongue.gif
O kaip taviškis, neprisigaudo darže ligų?
*

Darže, aišku, daugiau serga, nei sėdint namie sad.gif Maniškis nėra labai savarankiškas, laksto, sušyla net šlapias, bet nenusirengia megztinio doh.gif Auklėtoja, kokia faina ji bebūtų, visų 20 neprižiūrės taip gerai kaip mama savo vienintelį smile.gif Dabar irgi namuose sėdim.
O nuo kada jūs žadat pradėti lankyti? Mes tai liepą, turbūt, jau išeisim g.gif nes planuojam pakeisti gyvenamąją vietą tongue.gif
ajas
QUOTE(zuza @ 2005 04 28, 10:04)
Jau ateinantį mėnesį planuojam... Tai turbūt dar spėsim susipažinti tongue.gif Nors pradžioje žadu jį vesti tik po pusdienį  ax.gif
O kaip Tau patinka auklėtojos toje grupėje? Direktorė man lyg minėjo, kad yra dvi auklėtojos, bet nesupratau, ar jos keičiasi, ar vienu metu grupėje būna dviese?
*

Abi aukletojos jaunos ir labai fainos. Jos dirba pamainom: viena iki pietu, kita - po pietu, o kita diena atvirksciai. Dar yra viena seimininkele, kuri buna kas diena, bet ne pilnai.
bububu
Negalėčiau nieko gero pasakyti apie "Kodelčiuką". Dukrytę 2,5 m į tą darželį pradėjome vesti 2003 vasara. Tai per vasara 3 nedarbingumus teko imti....na galvojau - visi vaikai serga ir turi pereiti adaptacini periodą darželio ligoms. Bet, kuo toliau, tuo labiau teko reikšti pretenzijas auklėtojoms. Prieš pradedant lankyti darželį buvome jau išmokę daryti ant puoduko ir pasiprašyti. Bet...deja, kiekvieną dieną tekdavo iš vaiko spintelės pasiimti po keleta porų šlapių kelnių. Na ką, galvojau nespėja pasiprašyti. Bet...vieną kartą užtikau vaiką lauke su šlapiom kelnytėm. Aišku, iš karto daviau pastabą auklėtojai, kuri sėdėjo ant suoliuko kartu su kitomis ir vargiai kreipė dėmesį į besikarstančius vaikus. Tai žinot kokį atsakymą teko išgirsti? - "Aš kiekvieno vaiko atskirai nevedžioju į tualetą, jie visi pasodinami ant puoduko prieš išeinant į lauką.". Tai klausimas ar visi vaikai vienu metu užsinori sisioti?
Kitas nepasitenkinimo kartas buvo tas, kad penktadienį, anksčiau po darbo,atlekiau pasiimti vaiką, nes norėjome važiuoti į močiutės gimtadienį ir ką matau...vaikai žaidžia smėlio dėžėje, nors visą dieną lijo lietus.....savo vaiką radau sėdinčią smėlio dėžėje permirkusiomis nuo lietaus ir purvo kelnėmis....auklėtoja (~ 50 m) vos ne vos pakėlė akis.....gaila, kad nebuvo darželio direktorės, nes pasibaigęs jos darbo laikas, tai tikrai tokią auklėtoją bučiau už kupros nutempusi. Po šio įvykio teko ilgai ir nuobodžiai gydytis vasaros metu...
Taip atkentėjome iki žiemos - pykomės su auklėtojomis, su tėveliais, kurie atveda sergančius vaikus (suprantama, kad nenori prarasti darbų, bet juk laiku nesustabdžius ligos galima paskiau ilgai gailėtis apie pasėkmes).
Taigi, paskutinis kantrybės lašas buvo tas, kad prieš Šv.Kalėdas atvedėme sveikutėlį savo kūdikį, o pasiimti teko jau karščiuojantį...o dar po dienos ir greitąją kvietėm. Bet tai ne pats blogiausias dalykas....vyras taip pat prigulė į ligoninę. Taip mes išgulėjome 1,5 men. su abipusiais plaučių uždegimais, o diagnozė - MIKOPLAZMINĖ PNIAUMONIJA!
Kiek teko vėliau girdėti iš savo vaiko gydytojos, tuo pačiu laiku ir ta pačia liga sirgo dar keli vaikai iš darželio "Kodėlčiukas", o vėliau ( gal po 2 mėn.)iš draugų sužinojome, kad ir jų vaikas tame darželyje Mikoplazmine pniaumonija sirgo...Nuo to laiko, vaikų gydytojos patarimu nebevaikštome į darželį.
Stebuklas - po pusės metų reabilitacijos nesergame jokia rimta liga (išskyrus sloga smile.gif )
Ši pamoka su darželiu man buvo labai skaudi, nes netekau darbo (per metus viršijau leistina nedarbingumo dienų skaičių ir darbdavys turėjo teisę mane atleisti)....
Dabar džiaugiuosi: laukiuosi antro leliuko ir tokių klaidų nedarysiu - jokiu būdu neleisiu į darželį. Dabar dukrytei 4 m, auga sveika, nors imunitetas liko labai silpnas ir pagauna kiekvieno kito vaiko slogą ar čiaudulį, bet neleidžiam paprastai slogai "užkariauti" iki rimtos ligos.
Manau, mielos mamos, rimtai pagalvokite prieš rinktamos darželį "Kodėlčiukas" (viskas priklauso nuo darželio politikos ir grupės auklėtojos). Taip pat bukit geros, pagailėkite savo ir kitų vaikų ir neveskite sergančių vaikų į darželį!
zuza
bububu, tikrai siaubingai aprašei auklėtojų požiūrį į vaikus ir į savo darbą. blink.gif Bet jeigu tai auklėtojai apie 50 metelių (jei teisngai supratau), tai gal ji jau viskam atbukusi moteriškė, kuriai jos darbas absoliučiai dzin blink.gif blink.gif g.gif
O dėl ligų - ko gero visur tas pats, tėvai veda sergančius vaikelius, nes neturi kitos išeities, o darželio politika čia mažai turi galių.
Aš tikiuosi, kad toje grupėje, kur mes ruošiamės lankyt, dirba kur kas šaunesnės auklėtojos - jau vien todėl, kad tai Valdorfo grupė, kur turi dirbti atitinkamai paruošti pedagogai ax.gif Juk svarbiausia grupėje šiaip ar taip yra būtent auklėtoja.
Bet dėkui, bububu, už tavo atsiliepimus, turėsiu juos omenyje cool.gif
aldonute
MES KODELCIUKO DARZELI LANKOME 4METUS. SI DARZELI GALIU PAMINETI TIK GERU ZODZIU.KAI ATVEDZIAU VAIKA I LOPSELI ,NES MES BUVOME DAR MAZI 2 METUKU , AUKLETOJOS LABAI SILTAI MUS PRIEME. VAIKAS BUVO PRIZIURETAS, GALIU LABAI DIDELI ACIU PASAKYTI LOPSELIO AUKLETOJOMS, JUK JOS ATLIKO PATI SUNKIAUSIA DARBA [ IR PAVALGYDINA , IR UZMIGDO , IR APTVARKO ].DABAR MES JAU LANKOME DARZELI - AUKLETOJOS NUOSTABIOS. DAUG DIRBA SU VAIKAIS , VISADA RUBINELEJE ISKABINTI VAIKU DARBELIAI, VAIKAS PRIZIURETAS, O SVARBIAUSIA NORIAI EINA I DARZELI NET PER ISEIGINES DIENAS KLAUSIA KADA GI PIRMADIENIS ,KAD GALETU EITI PAS DRAUGUS. DAR KAS MAN PATINKA SIAME DARZELYJE: SUTVARKYTOS GRUPES , SU TEVELIAIS BENDRAUJANCIOS AUKLETOJOS ,LABAI MALONI DIREKTORE, GRAZI IR TVARKINGA DARZELIO APLINKA , RENGIAMOS SVENTES TAI: ZIBINTU, MAMYCIU , KALEDU, SPORTO , SMAGU ,KAD JOS TOKIOS IDOMIOS IR LINKSMOS, LABAI GERAI KAD YRA MUZIKINIO LAVINIMO PAMOKELES IR SOKIAI, LABAI NORECIAU ,KAD BUTU DAR DAILES - KERAMIKOS UZSIEMIMAI. biggrin.gif gathering.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
nanana
Mano draugužės veda į "Kodėlčiuką" savo mažylius. Jos labai patenkintos pačiu darželiu, auklėtojom ir visa darželio politika. Iš vedėjos pusės nėra jokio spaudimo, reketavimo. Pakankamai graži ir jauki darželio aplinka (neprabangi, nes tam reikėtų tėvelių pinigėlių). 4u.gif
Varėnė
Augustas lanko Nežiniukų grupę, man labai patinka ir auklėtoja (kol kas tik viena, turi grįšti antra iš motinystės atostogų), tiek auklytė. Ir vedėja labai faina. Man ten nepatinka tik maistas (cepelinai tokiems mažiams pietums su padažu blink.gif ) - nevaikiškas. Visa kita liuks.
Juodaplauke
Baikit jus merginos,paskaitykite apie bet kuri darzeli ir rastite kiek super geru tiek ir kelias tokias tokias bauginancias ir gasdinancias nuomones kai bubudu
visu pirma tavo vaikas galejo taip par sirgti ir bet kuriame kitame darzelyje,juk Kodelciuke tuo metu kai nuolat sirgo tavo vaikas, buvo ir neserganciu tiek daug.
Del infekcijos kuria pasigavote,aisku labai labai gaila bet juk niekas tavo leliuko specialiai neapkrete,kituose darzeliuose buvo salmaneliozes protrukis,tai nutinka ir nereikia cia visa kalte suversti darzeliui.del slapiu kelnyciu ir to kad vaikas anksciau pasiprasydavo ant puodu,siulyciau pasiskaityti literaturos,kad kartais vaikuciai kai pradeda lankyti darzeli patyria stresa ir pradeda slapintis nors jau mokejo pasiprasyti,nors tevai gali nepastebeti kad vaikui stresas.Juk nauja aplinka,kruva zmoniu,naujos taisykles. Bet to daugumoje darzeliu vaikai vedziojame sisioti vienu metu,nes isivaizduok jei jos vedziotu vaikus jiems paprasius,tai visa diena tik ir lakstytu tai su vienu tai su kitu i tualeta. Kai tam tikra laika vaikelius sodina vienu laiku ant puodelio,jie ismoksta sulaikyti slapima ir nebesisioti kai tik puslyte prisipildo.Nemanau kad reikia taip jau grieztai peikti darzeli del viskuo.Sekmes ir sveikatos drinks_cheers.gif
laiva
QUOTE(Varėnė @ 2005 09 09, 14:27)
Augustas lanko Nežiniukų grupę, man labai patinka ir auklėtoja (kol kas tik viena, turi grįšti antra iš motinystės atostogų), tiek auklytė. Ir vedėja labai faina. Man ten nepatinka tik maistas (cepelinai tokiems mažiams pietums su padažu  blink.gif ) - nevaikiškas. Visa kita liuks.
*

Jooo, sakyčiau sočiai maitinai rolleyes.gif Aišku, kad tokiems mažuliams ne pats geriausias maistas, sunkokas. Mano vaikis nelabai valgus, tai būčiau laiminga, jei jis kad ir tuos cepelinus daržely valgyt pradėtų biggrin.gif

Labai gaila, kad bubudu turėjo tokią patirtį su šiuo darželiu.

Kad vaikus į daržą veda nevisai pasveikusius, tai yra visų be išimties darželių problema verysad.gif
Varėnė
QUOTE(babouziuke @ 2005 09 19, 01:15)
Sveikos mamos, aš dar saviškės nuo rugsėjo neleidau į darželį, sakau palauksiu kokio lapkričio, nes vistiek dar nedirbu, tai nesunku su savo vaiku pabūti namuose. Tik noriu paklausti ar ten daržely galima pasirinkti į kokią grupę eiti ar ten iš karto paskiria?
*

Grupę paskiria. Bobouziuke, jūs papultumėt į mūsų grupę, ten vaikučiai nuo 1,5m iki 2,5m maždaug. Kaip minėjau, auklėtojos labai patinka. Vaikučiai 8 ar 9 grupėj. Kiti jau vyresni, kai kurie normaliai kalbantys, o tokie kaip Augustas dar du yra - patys mažiausi. Džiaugiuosi, kad Augustas pateko į šią grupę, kurioje vaikučiai vyresni, jam čia kur kas labiau patinka nei kai buvo vasarą mišrioj grupėj su mažiukais.
Tiesa, dar šių mažių ant puodukų nesodina, jeigu patys nesiprašo. Tai aš paprašiau rugsėjo pradžioj, kad maniškį sodintų, sakė, galim sodint jei norit, tik ne dabar, dar labai daug naujokų ir sunku. Jaučiu reiks nupirkt tų pampersų - kelnaičių ir primint auklėtojoms smile.gif
zuza
QUOTE(laiva @ 2005 09 07, 14:48)
Zuza, kaip sekasi tam daržely? Gal kokių pastebėjimų turi?
Mes šaindien užsirašėm, kitais metais žingsniuosim ax.gif
*

Darželio dar nepradėjom lankyti, nes ta grupė, kur mes norim (Valdorfo pakraipos) turi labai daug vaikučių, o auklėtojos dar spalį turėjo mokymosi atostogų eiti. Mano mažius turi šiokių tokių problemų (vaikšto su kojyčių protezais), tai esant didelei grupei ir tik vienai auklėtojai, nenorim rizikuoti.
O ar yra čia mamų, kurių vaikai lankytų šią grupę? Įdomu, kiek ten vaikučių šiais metais, ar visi lankantys?
babouziuke
QUOTE(smulkute @ 2005 11 21, 18:19)
Bobouziuke, ar pradejot lankyt lopšelį? ax.gif
*

Jo, jau pradėjome ax.gif . Einame jau 3 savaites, bet mus užklupo sloga sad.gif . Visą savaitę gydžiau pati ir penktadienį jau nebevedžiau į darželį. Bet kas iš to, kad šeštadienį mums pakilo temperatūra. Pasirodo nors ir gydžiau slogą, bet ji vistiek komplikavosi į sinusitą, todėl ir pakilo temperatūra. todėl dabat visą savaitę į darželį neisim ir gydysimės namuose.
O maniškei lopšelis labai jau patinka, visada noriai bėga į grupę, tik rytais pastoviai verkia, nes ją prižadinu ir nebeleidžiu miegoti biggrin.gif . Grupėje labai nedaug vaikučių, todėl esu patenkinta, kad auklėtojos gali visus sužiūrėti. Beatričė ir pietų labai noriai eina thumbup.gif .
Esu patenkinta ir auklėtojomis, nes visos labai malonios ir geros. Jos kiekvieną dieną papasakoja ką Beatričė valgė ir ko nevalgė, kaip miegojo ir kaip elgėsi grupėje.
Jau po 3 dienų vedimo į lopšelį, pamačiau, kad mano dukrytė jau padarė didelę pažangą: pati niekaip negalėjau išmokyti valgyti sriubą su šaukštu, nes viską pildavo pro šalį, o dabar ji visą laiką sriubą pavalgo pati thumbup.gif .
Jeigu ne tos ligos, tai iš viso viskas būtų thumbup.gif .
Meda_a
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 04 24, 22:05)
mes pradesim eiti i lopseline grupe po savaites 'katineliu', gal yra lankanciu vaikiuku?
papasakokit kaip aukletojos, kiek grupeje vaiku ...  4u.gif
*

Sveikute,

Mes nuo balandzio pradzios lankom katinelius, dziugu kad bus dar vienas mazius, nes kolkas maniskis ten maziausias clap.gif

Vakare pasiziuresiu kiek tiksliai ten tu vaikiuku, bet man kazkaip atrodo kad apie 12 g.gif O siaip grupe gan jauki, dirba 2 aukletojos (pamainom) ir labai maloni seimininkele. Sita grupe dirba iki 18 val., bet jeigu nespeji, tai vaikiuka nuveda i budincia grupe (salia valgyklos), o si dirba ar iki 18.30 ar iki 19 net nezinau tiksliai blush2.gif

Maniskis palankes darzeli apie pusantros savaites susirgo stomatitu, bet manau kad tai visiskai normali <darzeliniu>ligu pradzia g.gif smile.gif

Siaip mes gal kiek per trumpai lankom darzeli. kad galeciau pasakyt kazka itin gero ar blogo, bus matyt ateity smile.gif

Na gal vienintelis dalykas kas man ne itin patiko, tai aukletojos komentaras, kad penktadieniais visi teveliai dirba trumpiau, ir as irgi tureciau pasiimti vaikiuka iki 16.30. blink.gif mat <darbas darbu, o vaikas yra vaikas> blink.gif Na as tai ne biudzetinej istaigoj dirbu, ir sutrumpintu penktadieniu pas mus nebuna verysad.gif Zodziu, pasiemiau vaikiuka tada, kada darba baigiu as, o ne kiti teveliai, ir i galva nieks man uz tai nedave biggrin.gif
Nors..turiu itarima, kad ta aukletoja ne itin didele simpatija man jaust pradejo blush2.gif g.gif blush2.gif

Tai ka, laukiam nesulaukiam jusu <katineliuose> 4u.gif
Varėnė
Mes lankom Nežiniukų grupę, tai tokio paties mažiau mažiai kaip ir Katinėliuose.
Apie penktadienio sutrumpintą darbo laiką mums nieks nesakė, mes neturim sutrumpintos darbo dienos. Aną penktadienį pasiėmėm apie 18val mažių, tai jau buvo pats paskutinis kieme, matyt tikrai kiti tėveliai anksčiau ateina. g.gif
Šiaip man patinka grupė, mes lankom nuo rugpjūčio, tik kad labai daug sirgom ir visą žiemą nėjom į lopšelį. Auklėtojos labai rūpinosi, klausinėjo kaip mažius, kai neateidavo. Labai gaila, kad žiemą pakeitė vieną auklėtoją, tad dabar viena ne tokia maloni, kaip kad buvo, nes buvo tikrai idelaus variantus - abi laaabai fainos auklėtojos ir auklytė maloni, mano mažius su dideliu džiaugsmu ėjo "pas lialias", o dabar retkarčiais verkia, nenori, kai būna ta naujoji auklėtoja verysad.gif
Vaikų rudenį būdavo apie 5 grupėj, dabar jau daugiau, 8-12 (šiandien ryte buvo 10)
Meda_a
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 04 28, 22:12)
niu smagu, kad turime bendraminciu  biggrin.gif

o kaip ten ta auklyte susitvarko su maziais, jei ju net 12 ?  blink.gif

papasakokite kaip jum adaptacija vyko, kiek laiko pratinotes ir kaip?
*

Sveikute, tai ar jau pradejot lankyt darzeli? Maniskis tai serga bronchitu, tad darzely nesirodom ir naujienu nezinom cray.gif

O siaip tai pirmoji ta adaptacija idomiai vyko - pirmas kelias dienas tai begte begdavo su vaikais zaisti, savaites pabaigoj jau paverkslendavo bet dar zaizdavo, viena ranka mane laikydamas kad nepabegciau hihihi.gif O vat jau antraja savaite palikdavau su raudom dideliausiom verysad.gif
Kai jau isejau i darba ir negalejau ilgai rytais su atsisveikindineti, tai pradzioj verkdavo, o dabar pas viena auklyte tai noriai eina, pas kita - verkslendamas g.gif

O auklytes susitvarko su tais maziukais, dauguma ju patys jau ir pavalgyt moka ir siaip savarankiskesni, cia tik mano kleckas nei pats valgo, nei vaiksto doh.gif
rucike
[quote=Meda_a,2006 04 27, 15:48]
Sveikute,

Mes nuo balandzio pradzios lankom katinelius, dziugu kad bus dar vienas mazius, nes kolkas maniskis ten maziausias clap.gif

O kaip Jus priėmė nuo balandžio ? Aš prieš porą mėnesių prašiau, kad mus priimtų irgi nuo balandžio, tai niekaip nesusitariau ? Gal išduosi paslaptį ? ax.gif ax.gif
Meda_a
[quote=rucike,2006 05 07, 14:51]
[quote=Meda_a,2006 04 27, 15:48]
Sveikute,

O kaip Jus priėmė nuo balandžio ? Aš prieš porą mėnesių prašiau, kad mus priimtų irgi nuo balandžio, tai niekaip nesusitariau ? Gal išduosi paslaptį ? ax.gif ax.gif
*

[/quote]

O kodel jusu neprieme? g.gif

Na as tai gal koki sausi nuejau ir pasnekejau su direktore, kad balandzio 18 mano kleckui bus metukai, ir jau kita diena turesiu iseit i darba ir nebus kur palikt vaiko. Tai ji man pati pasiule pradet vest nuo balandzio pradzios, kad dar nedirbdama galeciau apie pora savaiciu pamazu pripratint klecka prie darzelio (tik apie pusantros val. pradzioj palikdavau). Nieko daugiau ypatingo nedariau, net jokiu kysiu nemokejau (vyresnelio darzeli tai teko 500lt turinio vokeli duot kad priimtu). o tai nuo kada zada jus priimt ir kiek jums dabar metu?
rucike
Mano pagrandukas gimęs 2005 01 20 - jam jau 1.3 m. Užrašiau vasario mėnesį, kad lankytų nuo balandžio 1 dienos, tai buvo nepatenkinta, kad ne nuo rugsėjo. Dabar atseit nėra vietų ir nenusimato. Bet gal problema ta, kad kalbėjau su pavaduotoja, nes vedėjos nebuvo. Turbūt reikės pamėginti pas pačią vedėją nueiti
Varėnė
QUOTE(rucike @ 2006 05 09, 11:07)
Mano pagrandukas gimęs 2005 01 20 - jam jau 1.3 m. Užrašiau vasario mėnesį, kad lankytų nuo balandžio 1 dienos, tai buvo nepatenkinta, kad ne nuo rugsėjo. Dabar atseit nėra vietų ir nenusimato. Bet gal problema ta, kad kalbėjau su pavaduotoja, nes vedėjos nebuvo. Turbūt reikės pamėginti pas pačią vedėją nueiti
*

Tai turbūt, nes vedėja labai maloni, mums staigiai reikėjo į darželį, tai priėmė pernai vasarą po savaitės. Be jokių dovanų.
Meda_a
QUOTE(rucike @ 2006 05 09, 10:07)
*

Gal rimtai pabandyk su direktore pakalbet, paaiskink kad iki rudens laukt negali...
Direktore tai ten thumbup.gif thumbup.gif
FaTaFeE
turbut jusu neprieme, nes jau vienas vaikiukas ejo nuo balandzio pirmos. ten taip yra , kad vienam vaikiukui duoda men apsipratimui, mes kai uzsirasinejom taip pat tik nuo geguzes pradzios leido, nes nuo balandzio jau buvo...

bet mum tai sunkiai ... visu pirma pasibaisejau vaikiuku snargliais iki keliu blink.gif visai nepagrazinu .. viena mergyte vapsce kosejo ziauriai ... blink.gif ir mazius po pusvalandzio verkt pradejo, per daug jam garsu turbut g.gif

o pas kokia auklyte meda a tavo mazulis pasilieka - vyresne? ar ilgais plaukais?
sveikit 4u.gif

neznau neznau, gal ir atsilaisvins vieta , bo mes matyt keliausim i kita darziuka ir veliau g.gif rolleyes.gif
Meda_a
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 05 09, 22:01)
turbut jusu neprieme, nes jau vienas vaikiukas ejo nuo balandzio pirmos. ten taip yra , kad vienam vaikiukui duoda men apsipratimui, mes kai uzsirasinejom taip pat tik nuo geguzes pradzios leido, nes nuo balandzio jau buvo...

bet mum tai sunkiai ... visu pirma pasibaisejau vaikiuku snargliais iki keliu  blink.gif  visai nepagrazinu .. viena mergyte vapsce kosejo ziauriai ...  blink.gif  ir mazius po pusvalandzio verkt pradejo, per daug jam garsu turbut  g.gif

o pas kokia auklyte meda a tavo mazulis pasilieka - vyresne? ar ilgais plaukais?
sveikit  4u.gif

neznau neznau, gal ir atsilaisvins vieta , bo mes matyt keliausim i kita darziuka ir veliau  g.gif  rolleyes.gif
*

maniskis mieliau lieka pas ta vyresniaja. O siaip kad po pusvalandzio verkia tai gal ir suprantama, juk baisoka jam maziukui. Nemanau kad kitam darzeli kitaip butu, nors.... g.gif Ta prasme, kad jei problemos tik triuksme, garsuose, tai kitam darzely vaikai juk irgi triuksmautu smile.gif
FaTaFeE
is tikruju tai ne tik garsuose problemos, man kazkodel nelimpa nei darzelis , nei aukletojos. pabusim dar namuciuose, eisim nuo dvieju metuku kokiu...

meda a Jusu ne Justas? blush2.gif

nenoriu pasakyti, kad darzelis blogas, jis visai mielas tik mano sirdis turbut per minksta verysad.gif unsure.gif

ir tie snargliai visi verysad.gif turbut taip bus ir kituose darziukuose, bet as pati dar nepasiruosus palikti mazylio kitu prieziurai rolleyes.gif
Meda_a
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 05 10, 12:06)
is tikruju tai ne tik garsuose problemos, man kazkodel nelimpa nei darzelis , nei aukletojos. pabusim dar namuciuose, eisim nuo dvieju metuku kokiu...

meda a Jusu ne Justas?  blush2.gif

nenoriu pasakyti, kad darzelis blogas, jis visai mielas tik mano sirdis turbut per minksta  verysad.gif  unsure.gif

ir tie snargliai visi  verysad.gif  turbut taip bus ir kituose darziukuose, bet as pati dar nepasiruosus palikti mazylio kitu prieziurai  rolleyes.gif
*

Nea, ne justas, mano augustas, bet tikriausiai jo nematei nes mes tik siandien po ligos pirmakart atejom ax.gif

Maciau ta justa siandien-susipazinom, vargsiukas, istisai verkia verysad.gif

Gerai jei turi galimybe augint maziuka iki 2m. as irgi mielai savaji paauginciau bent iki kokiu pusantru - deja reikia dirbt verysad.gif
rucike
Mano pagranduką vis tik priėmė rolleyes.gif Užteko pakalbėti su vedėja.
Startuojam birželio 5 d. drinks_cheers.gif
FaTaFeE
keista, kad dar viena kliacka prieme g.gif i katineliu grupe jus uzrase?

mes kai atejom sake paskutine lova pietu miegeliui ir stebejosi kur guldys jei priims dar unsure.gif

bet tai dabar jau sarase bus 15 vaikiuku blink.gif lopselinej grupej blink.gif zodziu priima bilekoki skaiciu schmoll.gif

sekmes jums 4u.gif
Meda_a
Na mamytes, padekit 4u.gif
Gavau sarasiuka ka reik nupirkt i grupe, bet paklausus koki kieki man tepasake "ziurekit, kaip jums iseina" g.gif
Kokia pvz. skalbimo milteliu pakuote perkat - dezute (apie 0.5kg berods) ar ta maisiuka (3kg) ir kokiu? Aciu 4u.gif
Varėnė
Ar jūsų mažiai liko tose pačiose grupėse? Nes maniškis perėjo į "Nykštukus". Bet jam atrodo ir ten patinka biggrin.gif
Varėnė
QUOTE(Meda_a @ 2006 06 05, 21:39)
O kodel perejo ?g.gif  Maniskis tai liko "katineliuose" smile.gif
*

Mūsų "Nežiniukų" grupę tai išskirstė po kitas grupes. Dalį vaikų į darželinę grupę, su vyresniais, kitus (ir Augustą) - su jaunesniais į lopšelinę.
rucike
QUOTE(Meda_a @ 2006 06 05, 17:55)
Na, kaip Jusu pirmoji diena darzelyje?smile.gif Ar ne tavo lelius siandien naujokelis buvo? g.gif
*

Turbūt mes, nes kitų naujokių nėra.
Pirma diena sunkiai - vos sprando nesulaužė pasikabinęs ant manęs. Šiandien jau ketvirta diena - atiduodu auklėtojai į rankas verkiantį, per pietus pasiimu linksmą. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.
Man pasirodė viskas pakankamai neblogai - vaikų mažai, priežiūra gera, maistas tikrai gerai atrodo (nors maniškis kol kas tik agurkus išvalgo).
Vienintelis trūkumas - labai šalta grupėje. Prirengiu kaip svogūną - rankos vis tiek ledukai. Ir taip visų
Baltupyte
Sveikos 4u.gif
O tai "Nykštukų"grupė pasidarė lopšelinė,ar kažko nesupratau g.gif
Mūsų didžioji ją lankė,dabar bandysim nuo rudens leist mažąją.Bet ta grupė gi buvo Valdorfo-Vėrinėlio pakraipos ir ten vaikiukai skirtingo amžiaus buvo g.gif
Meda_a
QUOTE(rucike @ 2006 06 08, 13:27)
Turbūt mes, nes kitų naujokių  nėra.
Pirma diena sunkiai - vos sprando nesulaužė pasikabinęs ant manęs. Šiandien jau ketvirta diena - atiduodu auklėtojai į rankas verkiantį, per pietus pasiimu linksmą. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.
Man pasirodė viskas pakankamai neblogai - vaikų mažai, priežiūra gera, maistas tikrai gerai atrodo (nors maniškis kol kas tik agurkus išvalgo).
Vienintelis trūkumas - labai šalta grupėje. Prirengiu kaip svogūną - rankos vis tiek ledukai. Ir taip visų
*

Nu dziugu kad mano kleckas tures dar viena drauga thumbup.gif
Maistu as ten irgi patenkinta tik kazkaip man cepelinai tokiem vaikam keistokai atrodo bigsmile.gif
As tai visa savaite savo klecko nevedu i darzeli, bo pati sergu tai ir ji namie laikau:) bet jau pirmadieni vesiu, tai reiks ir su tavo zuikiu susipazint bigsmile.gif
rucike
Tai va, palankę pusantro mėn, galime daryti kai kokias išvadas.
Esu labai patenkinta lopšeliu. Vaikas tapo daug savarankiškesnis, pradėjo valgyti tik pats, susidomėjo knygutėmis - tapo didelis skaitytojas.
Paliekamas verkia tik kas antrą dieną . Kol kas dar nesupratom nuo ko tai priklauso g.gif g.gif .
Be problemų miega, daug būna lauke.
Auklėtojos tikrai rūpestingos - vaikas visada švarus ir tikrai ne kilograminiais pampersais.
Taip, kad nebijokit mamytės ir leiskit savo pyplius drąsiai. Arba neleiskit, tada mūsiškiams teks daugiau dėmesio lotuliukas.gif
FaTaFeE
Siandien buvom uzeje i darzeli su mazium, kokia maloni aukletoja pavaduoja, niu tokia fain moteriske wub.gif buvau taip ja apzaveta , kad net nepasakiau kokia ji nuostabi, perduokit mamytes jai tai ax.gif maciau Justa sake svieziausias cia, bet visi leliukai tokie patenkinti - pamyluoti, super auklyte bigsmile.gif
laiva
Feniksa, dar žiemos bent jau mes nesam išbuvę, bet šiuo metu man irgi pasirodė gan vėsu grupėj. Vaikai laksto, dūksta, tai sušyla, bet man ten rankos kojos nušąlo. Irgi stengiuos, kad būtų su džemperiu ar megztiniu... irgi toks truputį svogūninis aprengimo stilius biggrin.gif .
Gal dar čia yra Pabiručių grupės mamyčių? bigsmile.gif
Ingutė26
Sveiki mes jau lankom šį darželį metai laiko ,labai patenkinti iš tikrųjų vaikai prižiūrėti auklėtojos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,vaikas patenkintas auklėtojas vardu vadina ir darbelius įdomius daro,na neturim kuo skūstis
JM
Mes irgi lankem si darzeli,tiesa pabaigem pries 3 metus,bet kiek matau aukletojos tos pacios 4u.gif Kadangi pro langus matau darzeli,o ir pasivaikscioti pro ji kiekviena diena siuo metu einu,nes auginu dukryte,tai nuolatos matau,kas vyksta lauke.Nebuvau labai patenkinta aukletojomis,nes mazai uzsiimdavo su vaikais,o mano spejimai pasitvirtino sia vasara kai pamaciau kaip bendraujama su vaikais lauke.Is tikruju aukletojos sustojusios ratuku daznai dalijasi savais ispudziais,o vaikai zaidzia kas sau,uzsiimti niekas net nebando.Tiesa aukletojos labai pagyveja,kai pamato,pasalinius zmones g.gif Pries pora metu per langa maciau,kaip pro tvoros plysi islindo vaikutis ir vos nepabego,jau norejau saukti aukletojom,kad atkreiptu demesi,bet galu gale pacios pamate g.gif Siaip labai faina auklyte yra net nebepamenu vardo,lopselinuku grupeje,is tiesu nuostabi thumbup.gif Direktores pavaduotoja irgi buvusi musu vaikucio aukletoja-nuostabi aukletoja ir nuostabus zmogus,gaila,kad perejo i aukstesnes pareigas ir tiesiogiai nebeuzsiima vaikais.Aukletoja Roze,na irgi gera,tik sunkiai bendraujanti su vaiku teveliais,bet vaikam ji patiko thumbup.gif Na va paminejau ir gerasias ir blogasias man zinomas darzelio savybes
Saule100
QUOTE(Poskis @ 2007 02 15, 12:30)
Sveiki,

Mes esam irgi 2003m. gimimo  blush2.gif
Gal galite daugiau papasakoti apie darzeli, aukletojas, nes mes planuojame nuo pavasario eiti  ax.gif
Mums bus 3.5m.  thumbup.gif , tai labai labai kvieciu visas mamytes kurios lanko ta darzeli pasidalinti paskutiniais ispudziais  mirksiukas.gif
Bet vieta tai ten prie gatves.. man del sito truputi neramu... g.gif
*

Mes tą daželį lankėm, rudenį į mokyklą išėjom. Taigi pati mačiau kaip ruošiamos grupės būsimeims patiems mažiausiems darželinukams (ne lopšelinukams, o vaikams nuo 3m). Langai pakeisti, žiemą turėtų būti šilta. Auklėtojom aš nesiskundžiau, kiek buvo, visos buvo geros, nemažai organizuojama renginių vaikams-rudenėlio šventė, sporto šventė, nekalbant apie Kalėdas, užgavėnes, motinos dieną.
Vieta ne prie gatvės, ten įvažiavimas, kokia ten gatvė. Dėl to nėr ko pergyventi.
Veikia prailginta grupė iki 7 val. -tėvų pageidavimu. Tas man labai patiko. Direktorė-atsidavusi savo darbui žmogus, Va tokie mano įspūdžiai.
Cerlina
Fainas darželis, šauni, žmogiška vedėja, turėjom labai gerą auklėtoją Ireną (kiek žinau, visiems vaikams būdavo šventė, jei ji dirba), dabar ji turi vidutiniukų grupę. Dar yra laba faina Alvyda, tokia prie bajerio, bet ji turi vyresnius, jums dar toli ax.gif Kitom auklėtojom nesu 100 proc. patenkinta, bet apie tai galiu nebent asmeniškai. Pati vedžiau į šitą daržą tik apsvarsčiusi visus įmanomus variantus. Jis tikrai ne prie pat gatvės g.gif Tiesa, viena mažiukų grupė žaidžia prie pat įvažiavimo į darželį (aišku, nors ten stovi 'plyta', blatni tėtukai su mašinytėm raunasi iki pat darželio durų, bet dabar jau kažkas susiprotėjo vartus rakint).

Papildyta:
QUOTE(Saule100 @ 2007 02 15, 17:01)
Mes tą daželį lankėm, rudenį į mokyklą išėjom.
*

Aš truputį ne įtemą: į kokią mokyklą iš šio daržo jūs išėjot?
Poskis
Labai dekoju visoms, kurios pasidalino savo mintimis 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As jau vos neprazilau beieskodama darzelio 2 menesiai jau duoduosi, aisku kaip buvo pasakiusiu reikejo is anksto uzsirasyti, butu dabar nereikeje kankintis.. g.gif
Bet tada apie tai nepagalvojau, o dabar norim nuo pavasario eiti, nes labai norim buti tarp bendraamziu vaiku. mirksiukas.gif
Netycia buvo 1 vieta sitame darzelyje ir as su dziaugsmu ja uzsiemiau.
Bet dabar dilema atsirado, nes paskambinois kito darzelio "Saules Gojus" ir yra 1 vieta mergaitei... Mums labai toli, per visa miesta.. Bet ten kaimas, vaiku nedaug, tik tiek kad daug kainuoja.. g.gif Bet nezinau ka dabar daryti...
Gal mamos patartu ka nors.. Kaip jos pasielgtu sioje situacijoje??
Jus gi labiau patyrusios, kurios zinote sita darzeli, nes apie "Saules Goju" nei vieno blogo atsiliepimo neteko isgirsti.. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(posa @ 2007 02 15, 15:39)
Mano sunus lanko si darzeli nuo rugsejo... Kodel sakai, kad prie gatves? Kazkaip visos gatves ten gan tolokai... Gal sumaisei su darzeliu "Saulegraza"?
*

O jums ar ten viskas gerai?? Kaip pripratote??
Ar Jums patinka??
Jei reiktu rinktis darzeli dabar ar sita pasirinktumete?? 4u.gif
Cerlina
QUOTE(Poskis @ 2007 02 17, 17:37)
Labai dekoju visoms, kurios pasidalino savo mintimis  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Bet dabar dilema atsirado, nes paskambinois kito darzelio "Saules Gojus" ir yra 1 vieta mergaitei... Mums labai toli, per visa miesta.. Bet ten kaimas, vaiku nedaug, tik tiek kad daug kainuoja.. g.gif  Bet nezinau ka dabar daryti...
Gal mamos patartu ka nors..  Kaip jos pasielgtu sioje situacijoje??
Jus gi labiau patyrusios, kurios zinote sita darzeli, nes apie "Saules Goju" nei vieno blogo atsiliepimo neteko isgirsti.. mirksiukas.gif
Papildyta:
Ar Jums patinka??
*

Mamyt, nelabai suprantu, kodėl svarstot variantą dėl Saulės Gojaus? Nežinau tokio darželio, bet ką čia svarstyt, jei jums toli? (Pala, čia ne tas, kur diplomatų ir "žvaigždžių" vaikai lanko?) Aš visom keturiom už Kodėlčiuką. Minėjau, viskas prasideda nuo vedėjos. Atėjom be dovanų spalio mėnesį ir iškart gavom vietą. Jaukus darželis ir aplinka jauki. Dėl Saulėgrąžos - patarčiau išvis nesvarstyt tokio varianto. Kai rinkausi, šis darželis buvo vienas iš "kandidatų", bet prisiklausiau istorijų apie girtas auklėtojas, mušančias vaikus, be to, darželio aplinka vakarais traukte traukia įtartinas kompanijas ir apskritai skurdžiai atrodo iš šalies, - taip kad vienintelis variantas - Kodėlčiukas, nesigailėsit!

posa
QUOTE(Poskis @ 2007 02 17, 17:37)
Ar Jums patinka??
*

Na, as taip vienareiksmiskai uz Kodelciuka nepasisakyciau... g.gif Siaip tai beveik viskas priklauso nuo aukletoju... Kokios paklius.... blush2.gif As tai siulyciau suzinoti i kokia grupe pakliusit, nueiti, apsidairyti kuri vakara, pabendrauti su aukletoja... O per visa miesta vezti vaikucio as nesiryzciau... labai sunku ryte ir vakare per kamscius, pagalvokite, kada reiks prikelti vaika, kad speti pries darba ji nugabenti, po to vel lekti jo pasiimti... Mums iki darzelio 10 min eiti, o ryte buna, kad ir puse valandos vaziuojam... doh.gif
Apie pati darzeli nieko blogo negaliu pasakyti - svarus, tvarkingas, pasiremontuoja kiek gali, langus kiekvienais metais keliose grupese pakeicia... Del vaikuciu lavinimo, truputi liudniau... yra ateinanti sokiu mokytoja, muzikos mokytoja yra, bet ar jinai ka su tais vaikuciais veikia, as nezinau, sportuoja pora kartu per savaite, o visa kita - pagal aukletoju norus ir iniciatyva...kiek jos su vaikuciais uzsiima, tiek... unsure.gif Darzelyje yra logopede, tik gaila, kad vaikuciu, kuriems jos pagalba reikalinga, yra daugiau, nei jos 1,5 etato leidzia, todel ji dirba beveik vien tik su priesmokyklinukais...
O apie musu asmenine patirti... Zinoma, labai daug priklauso nuo vaikucio charakterio, nuo aukletoju...Mano sunelis labai sunkiai priprato prie darzelio, nuo rugsejo iki sausio ejo tik puse dienos, iki pietu miego...o nuo sausio pradzios jau buna visa diena... Dabar jau galiu pasakyti, kad priprato ir noriai ten eina thumbup.gif Buvo laikas, pacioj pradzioj, kai ieskojau kito darzelio, bet dabar jau nesigailiu, kad pasilikom cia...rolleyes.gif O viskas buvo del vienos aukletojos...Gana nemaloni, vaikai jos nemyli, o ji irgi nesistengia, neuzsiima su jais, atbuna savo laika ir tiek... Bet palaipsniui sunus apsiprato, ismoko prie jos prisiderinti ir problemos baigesi... O kita aukletoja labai myli, auklyte irgi... wub.gif
Na, nezinau, jei dar kas domina, klausk... Gal i musu grupe ir pakliusit? Mano sunus irgi 2003 gimimo 4u.gif
Varėnė
QUOTE(posa @ 2007 02 19, 10:13)
Apie pati darzeli nieko blogo negaliu pasakyti - svarus, tvarkingas, pasiremontuoja kiek gali, langus kiekvienais metais keliose grupese pakeicia... Del vaikuciu lavinimo, truputi liudniau... yra ateinanti sokiu mokytoja, muzikos mokytoja yra, bet ar jinai ka su tais vaikuciais veikia, as nezinau, sportuoja pora kartu per savaite, o visa kita - pagal aukletoju norus ir iniciatyva...kiek jos su vaikuciais uzsiima, tiek...  unsure.gif Darzelyje yra logopede, tik gaila, kad vaikuciu, kuriems jos pagalba reikalinga, yra daugiau, nei jos 1,5 etato leidzia, todel ji dirba beveik vien tik su priesmokyklinukais...

Na muzikos mokytoja manau tikrai atlieka savo darbą, nes maniškis pastoviai naujas daineles dainuoja. Va ir šiandien ryte nuvedžiau, auklėtoja sako - "pavalgę eisim dainuot". Ir iš kitų mamų tą patį girdėjau. mirksiukas.gif
posa
QUOTE(Varėnė @ 2007 02 19, 11:02)
Na muzikos mokytoja manau tikrai atlieka savo darbą, nes maniškis pastoviai naujas daineles dainuoja. Va ir šiandien ryte nuvedžiau, auklėtoja sako - "pavalgę eisim dainuot". Ir iš kitų mamų tą patį girdėjau.  mirksiukas.gif
*

Tai kad jie dainuoja, as ne kiek neabejoju, bet kiek man teko matyti, tai juos tu dainu moko pati aukletoja... Vedasi i sale ir dainuoja, soka, zaidzia jie ten... 4u.gif Du kartus per savaite yra muzikinis lavinimas, tik nezinau, ar ta muzikos mokytoja ko nors moko, ar tik paakomponuoja jiems? Nes sakau, bent jau musu grupes vaikucius dainuoti moko pati aukletoja bigsmile.gif
posa
QUOTE(Poskis @ 2007 02 19, 21:02)
4u.gif  4u.gif  4u.gif
Labai aciu uz pasidalinta patirti  mirksiukas.gif
As rytoj eisiu pas direktore, tai galeciau paklausti i kokia grupe mus priims. O kokioje Jus grupeje?? O kaip tos aukletojos vardas?? Na tos nelabai jau vykusios??
ax.gif
Kovo menesi pradesime pratintis.. ziuresim kokia reakcija bus merginos.. ax.gif
Siandien skambinausi direktorei, kad negalesiu ateiti, nes dukra sukarsciavo, tai tokia pikta pasirode, taip grubiai snekejo, lyg buciau visai kokia nesamone pasakiusi, kuri ja ziauriai sunervino..  blink.gif  Tai susinervinau ir as siek tiek.. blink.gif
*

Mes lankome Smalsuciu grupe... Labai faina musu aukletoja Loreta, vaikuciai ja labai myli ir teveliams ji patinka, o vat su Regina sunkiau g.gif, gerai, kad ji ne pagrindine aukletoja, tai ne tiek daug su vaikais ir buna... Auklyte Onute irgi gera, myli vaikus, labai tvarkinga moteris, valo, plauna pastoviai rolleyes.gif Galiu tik pasakyti savo vaiko zodzius, kurie viska ir pasako: "Loreta su Onute mane myli, o Regina - ne" verysad.gif Bet ir tokia patirtis vaikui yra naudinga, kol neskriaudziamas ir saugus, tegul patiria, kad ne visi aplinkiniai ji myli... rolleyes.gif O del direktores, tai galiu tik tiek pasakyti, kad kai jus priims i darzeli, daugiau su ja reikalu kaip ir neturesit... todel labai nervintis neverta mirksiukas.gif
Butinai parasyk kaip seksis pas direktore ir i kokia grupe pakliusit, galesiu pasiklausinet apie busimas jusu aukletojas 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.