Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Placentos lokalizacija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Žanė
esu rašiusi anksčiau apie placentos pirmeigą. man ji buvo nustatyta 16 savaitę, kai atvykau į ligoninę dėl kraujavimo (beje, kraujavimas prasidėjo po depiliacijos).
20 savaitės echoskopija taip pat patvirtino ta pati: placenta nugarinėje dalyje, dengia vidines kaklelio žiotis. režimas buvo toks pat, kaip jau ne viena čia rašė: atsargumas, jokių daiktų kilnojimų, sulėtinti judesiai, jokiu lyt.santykių, jokio sporto / baseino, jokių dviračių ir t.t. ir pan.
saugotis reikia todėl, kad placenta šioje padėtyje yra labai jautri - gali imti kraujuoti, atplyšti (atsidalinti) ir pan. tuomet reikės gultis į ligoninę, yra rizika prarasti vaikutį.
į darbą aš beje ėjau, auto vairavau. tačiau niekad nepraleidau progos ilsėtis. po darbo - į lovytę ir poilsis. beje, kankino ir pilvo skausmai, tempimai.
vėliau, apie 27-28sav. placenta pasislinko - augo gimda ir pasitempe pati placenta. režimas buvo "nuimtas". beje, pati irgi pradėjau daug geriau jaustis - sumažėjo skausmų ir tempimų.
dabar noriu paneigti keletą mitų, kuriuos čia kitos rašineja. savo paneigimą grindžiu kątik perskaityta informacija iš knygos "nėštumo biblija" ir savo gydytojo teiginiais:
antrąjį trimestrą beveik kas 5 nėštukei diagnozuoja placentą apačioje. daugeliu atveju ji paskui pasislenka ir tik 1% nėščiųjų lieka su placenta apačioje. tuomet daromas cezaris.
netiesa, kad jeigu placenta yra nugarinėje dalyje, ji jau niekada nepasislinks. tai visiskai nesusiję - man pvz pasislinko.
tikiuosi savo postu čia kiek pagelbėjau 4u.gif
Žm@nytė
QUOTE(Zhani @ 2007 08 27, 16:15)
esu rašiusi anksčiau apie placentos pirmeigą. man ji buvo nustatyta 16 savaitę, kai atvykau į ligoninę dėl kraujavimo (beje, kraujavimas prasidėjo po depiliacijos).

va va..... ir aš sakau- vaikiuku istresas tie moteriški dalykiukai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Alexia @ 2005 03 15, 16:45)
Lokalizacija - vietos nustatymas ir cia informacija gydytojams, nesuk del to sau galvos.  Svarbu, kad ji nebutu priekyje. Bet ir tada nera ko nerimauti - padarys cezario pjuvi.
*

blink.gif tai kaip suprasti? ką, dėl to cezary darys?
pas mane priekinėje g.gif bet ginė nieko papildomai nesakė.....
kai 17 buvo - priekinėje,
26 sav. irgi priekinėje .......

eisim kitą sav. pas genetikę - reikės klustert g.gif
jalka
sveikutes,viename forume isskaiciau,kad negerai jei placenta isitvirtinusi priekineje gimdos puseje,gali gimdi priduses kudikis,gresia nukraujavimas..
gal kas galite apie papasakoti placiau? g.gif
austra
QUOTE(jalka @ 2007 12 06, 15:47)
sveikutes,viename forume isskaiciau,kad negerai jei placenta isitvirtinusi priekineje gimdos puseje,gali gimdi priduses kudikis,gresia nukraujavimas..
*

Pirma karta girdziu, bet butu labai aktualu
Erkesta
Kurioje sienoje placenta - individualu. Čia jau leliukas nusprendžia kaip jam prisitvirtinti... ax.gif Man atrodo kad tokiu atveju skiriamas cezario pjūvis... Bet tą nuspręs tik prieš gimdymą, dar visaip gali būti... g.gif Taigi dar šiek tiek anksti dėl to nerimauti - viskas bus gerai 4u.gif
Vijurka
QUOTE(Žm0nytė @ 2007 12 06, 09:02)
blink.gif  tai kaip suprasti? ką, dėl to cezary darys?
pas mane priekinėje  g.gif  bet ginė nieko papildomai nesakė.....
kai 17 buvo - priekinėje,
26 sav. irgi priekinėje .......
*

Nesigasdink iš anksto, kaip tik nusiteik, kad placenta "pakils", juk laiko dar matau pakankamai. mirksiukas.gif
Ir jei medikai nuspręs, kad Cezaris, tai irgi daug geriau, nei po natūralaus gimdymo (su tokia placentos lokalizacija) nukraujuoti. Bet šitą dalyką jau spręs gydytojai. Svarbiausia - ramybė. 4u.gif
rence*
Zinau tiek kad svarbu ar placenta nera prisitvirtinusi zemai- ji kartais gali uzdengti ir gimdos kaklelio ziomenys- o tai jau pavojinga. Siaip tai svarbiau ar ji prisitvirtinusi zemai ar ne , o tai ar preikineje ar uzpakalineje gimdos dalyje manau neturi dideles reiksmes.
ramyra
Man per pirma nestuma placenta buvo nugarinej dali, o per dabartini- priekineje. Skirtumo jokio nera, svarbu kad placenta nebutu zemai.
Žanė
daugiau pasiskaitykite cia
jauna nestuke
man 20 sav.gine pasake kad placenta zemai, bet sake pakils g.gif , ar kam taip buvo? o jei nepakils ka tai reiskia?
rence*
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 09, 17:39)
man 20 sav.gine pasake kad placenta zemai, bet sake pakils  g.gif , ar kam taip buvo? o jei nepakils ka tai reiskia?
*

Gali pakilti. Priklausomai nuo organizmo. Jei nepakils tai jau pavojinga, gydytoja tikriausiai tau paasikins kad gali atsirasti kraujavimas, negalima paciai gimdyti, reikia labai saugoti nestuma.Nepanikuok, viska issiaiskink su savo gine, gal ka ne taip supratai- juk med terminu galybe g.gif
vaidavel
nors man čia jau antras gimdymas, bet aš tik dabar sužinojau apie tas placentos subtilybes blink.gif geriau jau būčiau net neskaičiusi, nes dabar, prieš pat galą ( man jau 37 sav.) visai persigandau, nes mano placenta irgi priekinėje pusėje unsure.gif
vaidavel
aš pasiskaičiau internete apie Cezario pjūvio operacijas ir dabar labai bijau, nes jas daro dar ir tuomet, kai placenta būna priekinėje gimdos sienoje blink.gif o mano būtent toj vietoj ir prisitvirtinusi verysad.gif
bankininke
Mano placenta si karta taip pat priekineje gimdos puseje, bet nei viena gydytoja tikrai nesake, kad del to galetu buti daromas cezaris, nors as ko gera buciau nieko pries.
rimasita
kas cia su tom placentom darosi? mano leliuka irgi ji spaudzia, sako jau greitai vaikutis, nebetures kur augti, nes jau dabar dengia ziomenis... verysad.gif kai dare echoskopa buvo 19 sav ir 3 dienos, tik sako gine nesijaudink, nes placentos padetis nepastovi.... israse magnio 7d pagerti ir 28-30 savaites reiks kartoti echoskopa, o ka daryt jei jau bus per velu? gal kas zinot ar nepakenskiu labai jei pas kita gine pasirodysiu ir echo pasidarysiu? g.gif nes jauciu,kad tokiu susirupinimu savo vaikiukui nepadedu.... unsure.gif patark kas zinot
vaidavel
o man jau 37 sav. ir gydytoja nesutinka daugiau daryti echo unsure.gif sako, kad užteks tos vienos, darytos 18 sav. doh.gif tai aš dabar ir nežinau ar man ta placenta kur nors kitur pasisuko, ar liko taip pat... neaišku ar teks gimdyt normaliai, ar su cezariu... verysad.gif blink.gif
aiisstte
na va tai tau, man 28 savaitę darė echo, ir ataskaitoj radau parašyta kad placenta priekinėje sienoje ir dugne g.gif , gydytojas apie tai nieko nesakė, tik dabar perskaičiusi sunerimau. na šią savaitę eisiu pas gydytoją ir paklausiu.
įdomu kur tas dugnas, niekur neradau aprašymo, tik kad placenta aukštai ar žemai, ar dengia kaklelį, o va apie dugną neužsimenama, gal tai ir yra ta apačia? g.gif
jauna nestuke
kodel jus taip tu echo baiminates? g.gif man ji daro kiekviena karta pas gine!
ir dar cia paskaicius susidariau nuomone kad kazkaip dauguma bijo cezario ..as tai asmeniskai tik apie ji ir tesvavoju..nors greiciausiai man jis bus privalomas, jei placenta nepakils unsure.gif
zvirbliukas
QUOTE(vaidavel @ 2007 12 14, 18:57)
aš pasiskaičiau internete apie Cezario pjūvio operacijas ir dabar labai bijau, nes jas daro dar ir tuomet, kai placenta būna priekinėje gimdos sienoje  blink.gif  o mano būtent toj vietoj ir prisitvirtinusi  verysad.gif
*

Nugi netikėk visomis perskaitytomis nesąmonėmis, jei kyla abejonių ieškok profesionalių nuomonių smile.gif Pavojinga, jei placenta prisitivirtinusi žemai, o ar nugaros, ar priekio pusėje jokio skirtumo mirksiukas.gif
ramyra
QUOTE(vaidavel @ 2007 12 14, 18:57)
aš pasiskaičiau internete apie Cezario pjūvio operacijas ir dabar labai bijau, nes jas daro dar ir tuomet, kai placenta būna priekinėje gimdos sienoje  blink.gif  o mano būtent toj vietoj ir prisitvirtinusi  verysad.gif
*

mano placenta taip pat priekineje puseje, is pradziu nerimavau, kad nebutu zemai, neuzliptu ant rando nuo buvusio pirmojo cezario. bet daro echo tikrai dazniau, o ne viena karta per nestuma doh.gif ir placenta nors priekyje (tai yra desiniam sone pilvo) bet auksciau rando ir sekanciai operacijai netrukdys.
vaidavel
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 28, 15:04)
kodel jus taip tu echo baiminates? g.gif  man ji daro kiekviena karta pas gine!
ir dar cia paskaicius susidariau nuomone kad kazkaip dauguma bijo cezario ..as tai asmeniskai tik apie ji ir tesvavoju..nors greiciausiai man jis bus privalomas, jei placenta nepakils unsure.gif
*

aš echo tikrai nesibaiminu...aš labai norėjau, kad man dar nors vieną padarytų...kaip tik baiminuos todėl, kad man daugiau nesutiko jų daryt... unsure.gif o dėl placentos priekinėje pusėje, tai gydytoja nuramino, jog čia nieko blogo... rolleyes.gif o cezarį aš rinkčiaus tik tuomet, jei tai būtų būtinybė... mirksiukas.gif
jautuke0
Kad placenta priekinėje sienoje tai nieko nereiškia 4u.gif Pas mane buvo priekinėje sienoje ir klausiau ginekologės ar blogai, nes irgi skaičiau, kad negerai. Ji man pasakė, kad jokio skirtumo nėra, tiesiog būna, kad ji ne visa išeina per gimdymą ir gydytojai turi atidžiau ją apžiūrėti ax.gif O dėl cezario, tai tikrai nėra ko bijoti. Antras gimdymas man pasibaigė cezariu, bet ne dėl to, kad placenta buvo priekinėje sienoje.... 4u.gif ,bučiau pagimdžiusi pati, bet į pabaigą virkštelė iškrito
baikscioji
negi niekam nebuvo pridetines placentos .niekur nerandu informacijos gyditoja sake nieko tokio,bet man labai neramu
MO
QUOTE(jalka @ 2007 12 06, 15:47)
*

turi omeny priekine siena? nu nieko cia blogo mirksiukas.gif blogai tik, jei yra placentos pirmeiga, tada jau daro cezari...
tvixsi
labukas visoms, norejau paklausti gal kuriai yra buve kad placenta butu prie vaisiaus ziomenu, ar labai blogai atsakykit greiciau.
daluzenik
net zalio supratimo neturiu, bet gal cia mediku reiktu klaust?
net negirdejau, kad taip buna verysad.gif
gliuka
nusiramink, taip nebuna. placenta buna ne prie vaisiaus, o prie kaklelio. ir ne prie ziomenu, o prie ziociu, ir nieko cia tokio, paprastai nestumo metu ji siek tiek pakyla, o jei ir ne, nieko tokio, svarbu, kad gimdymo metu nedengtu kaklelio ziociu, tada jau grestu cezaris.
mejja
na tavo vietoj buciau gines pasiklaususi ka tai reiskia,o ne issigandus ieskoti atsakymo forume g.gif
zamke
QUOTE(tvixsi @ 2008 01 31, 18:11)
labukas visoms, norejau paklausti gal kuriai yra buve kad placenta butu prie vaisiaus ziomenu, ar labai blogai atsakykit greiciau.
*

Man taip buvo, kai buvo nedidelis nestumas, netgi biski pakraujavus buvau. Bet cia nieko baisaus, su vaisiaus augimu placenta kyla.
rence*
QUOTE(tvixsi @ 2008 01 31, 18:11)
*

Siaip tai nera gerai, didesnis kraujavimo pavojus ir kazi ar galesi pati gimdyti. Bet nesijaudink, tave gydytojai labiau priziures, pati turesi lab saugotis - bet viskas bus ok. Sekmes 4u.gif
nakvisa
Per pirma musu scana gydytoja pasake,kad placenta yra zemai,bet dar tik 12 savaiciu,todel nereikia bijoti.Per antra vizita,(20savaciu)gydytoja nieko nesake,bet poto pati radau jos irasuose pazymeta,kad mano placenta per zemai ir po keliu savaiciu suncia pakartotinai apziurai.Gal yra kam taip taip buve?Ar cia labai rimtai?
cavalli
QUOTE(nakvisa @ 2008 02 02, 20:09)
Per pirma musu scana gydytoja pasake,kad placenta yra zemai,bet dar tik 12 savaiciu,todel nereikia bijoti.Per antra vizita,(20savaciu)gydytoja nieko nesake,bet poto pati radau jos irasuose pazymeta,kad mano placenta per zemai ir po keliu savaiciu suncia pakartotinai apziurai.Gal yra kam taip taip buve?Ar cia labai rimtai?
*

As dabar neseniai, pereita savaite buvau daryt echo, tai taip pat sake, kad placenta yra zemai. Man dabar apie 18-19savaiciu. Gydytojas sake, kad saugantis, save priziurint, nieko baisaus nera. Sake, dazniausiai veliau ji pasikelia i virsu. 4u.gif
nakvisa
QUOTE(cavalli @ 2008 02 03, 18:07)
As dabar neseniai, pereita savaite buvau daryt echo, tai taip pat sake, kad placenta yra zemai. Man dabar apie 18-19savaiciu. Gydytojas sake, kad saugantis, save priziurint, nieko baisaus nera. Sake, dazniausiai veliau ji pasikelia i virsu.  4u.gif
*

o kaip suprasti saugotis?ta prasme netampyt sunkiai ra kaip... blush2.gif
another
QUOTE(nakvisa @ 2008 02 04, 21:12)
*

Netampyti, nekelti nieko sunkesnio, nekilnoti rankų (pvz užuolaidų nekabinti lotuliukas.gif ), santykiai gali būti tik itin atsargūs, arba visai nebūti...
cavalli
QUOTE(nakvisa @ 2008 02 04, 23:12)
*

Aga, teisingai Will raso 4u.gif Man dar kartais, kai daug vaikstau ar siaip pavargstu, biski paskausta toj pusej, kur yra ta placenta. Tai gyd. sake, geriau tada atsigult pagulet ramiai. Jei kartais pasirodytu kokiu isskyru rausvu, rusvu, iskart kreiptis i gydytojus. Dar sake, nesinervint, stengtis nepergyvent del nieko ir t.t. 4u.gif Na, ir jei skausmas butu labai stiprus tada taip pat vaziuot pas gyd 4u.gif
nakvisa
ei...o mum placenta jau pakilo... biggrin.gif sake gydytoja joks pavojus nebegresia... thumbup.gif
cavalli
QUOTE(nakvisa @ 2008 02 09, 14:43)
ei...o mum placenta jau pakilo... biggrin.gif  sake gydytoja joks pavojus nebegresia... thumbup.gif
*

Tai gerai jum thumbup.gif Ziuresim ka mums pasakys, kai sekanti karta darys echo ax.gif
Diija
Mums 21sav. ir pas mane placenta taip pat žemai (dengia gimdos kaklelio žiomenis). Tai sakė daktaras 16sa. ir 18sav. Dabar 25sav. vėl darysiu echo, tai tikiuosi kad jau bus pakilus, nes dėl tos placentos lokalizacijos daug ko atsisakiau (jokio sex, fizinio krūvio (net į baseiną bijau eiti), nepervargti, nekelti, nenešti ir t.t.) doh.gif Jau norisi normalaus nestuke.gif gyvenimo biggrin.gif
nakvisa
nenusiminkit as jau irgi netikejau ,kad pakils,o pakilo per 2savaites...taip,kad sekmes visoms ir kantrybes... 4u.gif
Guoda
Man irgi, 18-19 savaitę, kai dariausi echoskopą, sakė, jog placenta žemai yra... Bet taip pat nuramino, jog turėtų ji pakilti-laiko dar yra.... Tai tikiuosi, kad viskas bus gerai...
*Bounty*
man irgi buvo zemai pagal 18 sav echo,
kita karta kai ziurejo 31 sav pasake kad pakilo, nelabai daug, bet jau normos ribose.
Nors nieko man nesake del saugojimosi, ir i parde ejau, ir tases tampiau ir rankas kilnojau ir kitu malonumu neatsisakydavau blush2.gif

...nors aisku ner cia ko girtis, dabar pagalvojau, galejau ir daugiau pagalvoti ir pasisaugoti schmoll.gif
gerai kad viskas gerai... rolleyes.gif
Dominga
Kiek dariausi echo, tai placenta buvo normaliai pakilusi, o paskutini karta, kai ligoninej dare, gydytoja nieko nepasake, tik veliau pamaciau nestuke.gif korteleje, kad parase placenta zemai.
Ar taip gali buti? Mano gydytoja sako, kad ji pakyla, bet kad nusileistu tai nelabai, bet sake del visa ko pasiasaugoti g.gif
Ar kam taip yra buve?
Kojinės
QUOTE(Will @ 2008 02 04, 21:19)
Netampyti, nekelti nieko sunkesnio, nekilnoti rankų (pvz užuolaidų nekabinti  lotuliukas.gif ), santykiai gali būti tik itin atsargūs, arba visai nebūti...
*

O ar kuri klausėt dėl pvz kelionių auto - 300 km (su sustojimais pavaikščioti) - OK ar ne? g.gif
Pamiršau paklausti savo ginės. Prieš 3 sav man irgi sakė "placenta žemokai, kraštas dengia žiotis".
nieliuke
Man taip pat gydytoja pasake, kad mano placenta yra zemai. g.gif Bet mano nestumas dar 11-12 sav. tai gali pasikelti ir tikiuosi, kad taip bus. ax.gif Bet va pasake, kad su lytiniais santykiais atsargiai. Tai jei kas turit daugiau informacijos kaip ten su jais ar visiskai reiketu atsisakyti ar ne... Buciau dekinga jei pasidalintumet ja 4u.gif
Egloja
QUOTE(nieliuke @ 2008 05 01, 22:22)
Man taip pat gydytoja pasake, kad mano placenta yra zemai.  g.gif Bet mano nestumas dar 11-12 sav. tai gali pasikelti ir tikiuosi, kad taip bus. ax.gif  Bet va pasake, kad su lytiniais santykiais atsargiai. Tai jei kas turit daugiau informacijos kaip ten su jais ar visiskai reiketu atsisakyti ar ne... Buciau dekinga jei pasidalintumet ja 4u.gif
*

Man nustate placentos pirmeiga 17savaite. Ka uzdraude - jokiu sportu, kelti max 5kg, ilsetis kiek imanoma daugiau, jokio sex. Berods 24 sav vel dare echo, placenta jau buvo pakilus. Bet tiesa sakant as ir dabar bijau santykiu su vyru, nemalonu ir tiek.
Sekmes!
cavalli
Man ir su pirmu nestumu placenta buvo zemai ir su dabartiniu vel yra zemai. Kad kelti sunkiai negalima, tai tikrai, nes jau buvau prisikelnojus ir teko biski ligoninej pagulet doh.gif Del santykiu mano gyd sake, kad negalima, o ligoninej, kai gulejau klausiau, tai sake taip "svelniai ir iskilmingai" galima tongue.gif Su pirmu nestumu, santykiai buvo gana daznai, bet tpfu tpfu tpfu... viskas buvo ok. Pati pagimdziau, gana greitai ir lengvai smile.gif Kiek zinau, labai labai blogai nera, kai ji zemai, svarbiausia, kad nedengtu kaklelio, nes tada yra galimybe smarkiai nukraujuot. Man dare echo, tai sake yra kazkaip zemutinej uzpakalinej dali, rode ir telike, bet nlb ka as ten supratau blush2.gif Man mirgu margu juodai balta ir tiek blush2.gif Svarbiausia, kad gydytojas sake, jog kaklelio nedengia ir tiek, didelio pavojaus nera 4u.gif
juraciukasl
O man per pirmąjį nėštumą placenta taip ir nepakilo. Kiek žinau, gydytoja jos padėtį stebėjo iki 22 sav., bet po to jau tapo beviltiška. Tada liepė labai saugotis, daug nevaikščioti, daugiau gulėti (net sėdėti nerekomendavo), atsisakyti tolimesnių kelionių automobiliu. Aš, žinoma, ne visai klausiau (gerai, kad viskas gerai baigėsi) važinėjau grybauti, buvau prie jūros ir tada niekaip negalėjau suprasti, kodėl gydytojos taip pergyvena. Patikrinimų metu mane tik iš viršaus apčiupinėdavo ir viskas, "ten" niekada nelysdavo. Prieš gimdymą liepė atvažiuoti savaite anksčiau į ligoninę, kad neduok Dieve gimdymas namuose neprasidėtų (nors aš visą nėštumą fantastiškai jaučiausia, tai buvo keistas jų nerimas). Net prasidėją sąrėmiai jau būtų negeras ženklas. Taigi, man darė Cezario pjūvį ir dabar auginu puikią mergytę. Šiaip jau geriau kad ta placenta pakiltų, bet jei taip nenutiks, nepergyvenkit, viskas gerai baigsis, pamatysit.
*Ciau ciau*
Man taip pat paziureje gydytojai praita savaite pasake kad placenta zemai isitvritinusi, liepe guleti, niekur nevaikscioti, jokiu lytiniu santykiu ax.gif
*Ciau ciau*
Sveikutes, mums jau 20 savaiteliu, taciau kolkas musu placenta taip pat zemai isitvirtinusi ax.gif tai cia ka jau reiskia, kad ji nepasislinks, jei isitvritinusi? Gydytoja nepasake nieko, tiesiog kai tikrino pries savaite rado pakietejusia gimda, liepe guleti, ilsetis, nesinervinti, o va buvom vel uzvakar tai rado gimdute minksta, ziurejo su echoskopu-jokiu spazmu, vaikutis grazus, vystosi, viskas tvarkoj, tik va ta placenta vis dar zemai g.gif beje pasakiau ginei kad kelios dienos kaip jauciu lelkos judesius labai zemai, kazkur virs gaktos plauku(net geda buvo pasakyti), siaip visuomet jausdavau auksciau, tai gine apziurejusi su ultragarsu nuramino pasakiusi kad lelka guli kojomis i apacia, todel ir spardosi taip zemai doh.gif as jau galvojau, kad pamesiu savo brangenybe blush2.gif
tas pirmas nestumas, zalia visai, nieko nezinau blush2.gif
dominyka3
QUOTE(Invincible @ 2008 06 05, 10:53)
Sveikutes, mums jau 20 savaiteliu, taciau kolkas musu placenta taip pat zemai isitvirtinusi  ax.gif tai cia ka jau reiskia, kad ji nepasislinks, jei isitvritinusi? Gydytoja nepasake nieko, tiesiog kai tikrino pries savaite rado pakietejusia gimda, liepe guleti, ilsetis, nesinervinti, o va buvom vel uzvakar tai rado gimdute minksta, ziurejo su echoskopu-jokiu spazmu, vaikutis grazus, vystosi, viskas tvarkoj, tik va ta placenta vis dar zemai  g.gif beje pasakiau ginei kad kelios dienos kaip jauciu lelkos judesius labai zemai, kazkur virs gaktos plauku(net geda buvo pasakyti), siaip visuomet jausdavau auksciau, tai gine apziurejusi su ultragarsu nuramino pasakiusi kad lelka guli kojomis i apacia, todel ir spardosi taip zemai  doh.gif  as jau galvojau, kad pamesiu savo brangenybe  blush2.gif 
tas pirmas nestumas, zalia visai, nieko nezinau  blush2.gif
*

Man lygiai tas pats, spardosi taip zemai, net nejauku ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.