Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis ir pirtis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
AIRRA
Gal yra mamyčių kurios eina su savo 2.gif į pirtį? Maniškei 7mėn.noriu nusivesti į pirtį (nuosavam name),bet nežinau ar galima.Gal galit pasidalinti patirtimi-nuo kelių mėnesių nešatės,kiek laiko būnat,prie kokios temperatūros,ką veikiat išėję ir t.t.Viską kuo smulkiau ax.gif
Magi
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 06, 20:53)
Gal yra mamyčių kurios eina su savo 2.gif į pirtį? Maniškei 7mėn.noriu nusivesti į pirtį (nuosavam name),bet nežinau ar galima.Gal galit pasidalinti patirtimi-nuo kelių mėnesių nešatės,kiek laiko būnat,prie kokios temperatūros,ką veikiat išėję ir t.t.Viską kuo smulkiau ax.gif
*

Aš su dukra prieš savaitę buvau pirtyje t.y. pirtyse. Suomiškoje temperatūra buvo +50, turkiškoje - +40. Pabuvome kokias 3-5 min. Paskui pasivaikščiojome 5 min. šiltame prieangyje, o tada į baseiną. Dukrai buvo beveik 8 mėn. Kitą kartą planuoju pabūti pirtyje ilgiau apie 10 min. Tik, mano manymu, nereikia pirties baisiai smarkiai prikurenti, arba, jeigu labai kartsta, atsidaryti duris. mirksiukas.gif
laurencijal
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 06, 21:53)
*

Mano manymu reiketu pasikonsultuoti siuo klausimu su gydytoju. Suprantu, kad suaugusiam zmogui sveika pirtis, bet ir tai neilgai pabuvus. O cia tokiam zvirbliui. Na as tikrai pirma klausciau gydytoju patarimo, o tik paskiau vesciausi smile.gif
Saiva
Na mes su vyru irgi esam pirtininkai, bet kad ten nestis ir mazyle net nebuvo mintis atejusi i galva g.gif , kazin ar gerai tokiems pypliams tokia stipri temperaturos kaita g.gif , pritariu Laurencijai - pasitark su gydytoja smile.gif
aiwa
Matau, taviske mano pyplio amziaus ax.gif ...Bet kisti toki vaikiuka i pirti...atleisk, nu man net mintis toookia nebutu kilus...ziauru.. cry.gif
astux
musu maziui 10 men. bet dar nesivedeme, nors jau galvoju apie tai. bet jau pavasaris, tai nedaznai ir eisime, o rudeni tikrai vesiuosi. skaiciau straipsni Mamos zurnale apie vaikus ir pirti, galiu pasakyti, ka raso A. Vingras siuo klausimu:

Pirtyje galima ir zindyti ir vestis vaika, tik viskas turi buti su saiku. Pirties temp. neturi buti aukstesne kaip 40-50C, o dregme 25-35%. pries ieinant su kudikiu ar vaiku i pirti, ji turi buti gerai isvedinta. Jaunoji mama pirtyje neturetu uztrukti ilgiau kaip 10min. ir svarbiausia-po pirties staigiai neatsalti.Vaikams aiskai geresne dregna, garine pirtis. pirma karta garineje pirtyje vaikas gali pabuti 1-2min. (kai temp.50-60) iprates vaikas pirtyje gali pabuti ilgiau 5-6min. o po to padaryti pertraukele.

straipsnis ilgesnis, cia mano nuomone, kas svarbiausia.
Gero garo!!!
Cuca
Nescia,tai nuo pat pradziu iki beveik pabaigos vaiksciojau i pirti good.gif O tokio maziuko truputi dar gaila,jis gi nesupranta,kad reikia pakenteti,kol nuo nosies trys lasai nuvarves blink.gif biggrin.gif Cia mes taip vyriasniajai sakom 4u.gif
AIRRA
Aciu uz nuoroda,kai mano mazei dar tik 7men.tai as neziurineju tokiu kur nuo 1metu iki 3m.ir pan. ax.gif Dabar zinosiu kur apie tai pasiskaityti biggrin.gif
Austre 123
Maničiau reikia pasitarti su gydytoja man atrodo kad tokiem mažiukam ar neperkaršta temperatūra
jurguze.g
Na, gal ir ziauriai nuskambes, bet as savo dukra nesiaus i pirti kai jai buvo 2men. As pati l.l. megstu pirti, daugiau garine, todel visa nestuma isvaiksciojau ir tai man tik jegu priduodavo, o dukryte tuomet jauciu kad ir nepajuto, jog pirty buvo. Inesiau ja kai buvo gal kokia +60C ir tai pazeme- tikslas buvo ismaudyti vonelej. Vandens temp. gal vos vienu laipsniu buvo saltesnis nei iprastai (+36), ziurejau kad man butu malonus ir ne per karstas. Dabar pagalvoju, kad nesenai praeje nezmoniski karsciai vaikui daugiau streso ivare nei vos 2min. pasibuvimas pirty...
O va visai nesenai, kai Saulei buvo 3,5 men. pirma karta visi trys miegojom palapinej. Vaika supakavau kaip kokona, susupau i lanos vilnos pleduka ir vaikas sauniai pagal savo rezima ismiegojo... thumbup.gif
As laikausi tokios nuomones, kad mama uzvis geriausiai zino, kas galima ir kas ne- jei nors kiek dvejoju, jokiu bandymu nesiimu ir aisku ziuriu, kokia vaiko nuotaika. Jei zirzalioja ar siaip neramus, tai tuo labiau nevarau i didesni stresa.
Pirtis viena is grudinimo formu, bet iki jos ejom po truputi grudindami vaika: oro vonios, kasdienis pietu miegas lauke, apsitrynimai slapiu ranksluosciu. Bandem su Semetos m-klos akusere Kristina ir nardyti- buvo nusikalus kaip reikiant, bet toliau tuo uzsiimti patingejau unsure.gif Tikiuos su sekanciu vaikiuku busiu ryztingesne blush2.gif
Elenele Raganele
blink.gif ziauru cia su ta pirtim,asmeniskai as jos ir siaip pernesti negaliu,tai nzn kaip mazuliukai iskencia.O nestumui,kiek zinau,pirtis apskritai gali padaryt neatitaisoma zala-vaikutis gali issigimti.Aisku tik GALI,bet as tikrai nerizikuociau.
Su ta pirtim gal taip-jei maziukas gerai jaucias,neverkia,tai gal ir nekenkia??? g.gif o Vingro tikrai nedrisciau besalygiskai"klausyt".s mediku girdejau ne paciu sauniausiu atsiliepimu apie ji ir jo"kuryba"
modestasta
Na as kiek zinau i pirti vaikams galima tik nuo 12 metu mamkos neisprotekit!
kitia
As nestumo metu 1k per sav lankydavausi pirtyje, nes kitokios galimybes nusiprausti nebuvo- pas uosvius tik pirtis, o kur mes nuomavomes ten nebuvo nieko. o kai gime mazius, mes persikraustem pas uosvius. Tai va , mano nuomone buvo labai priesiskai sutikta, nes po gimdymo atsisakiau eit i pirti ir ten nesti maziuka. blink.gif O cia visi uzkieteje pirtininkai doh.gif Net vyro dukterecia (jai 6 metai).Taciau kai visi (mazdaug 4-5 zmones ) kaskart tau eda smegenis, galu gale nusileidi verysad.gif Tai va musu zuikis i pirti pradejoeit 1.5 men, O ejimas toks:pirties durys pradrytos, kad nebutu karsta, vyras pripila vonele mazdaug +35 vandens , paguldom maziuka, nuprausiam,priespirtyje nusluostom, aprengiam, suvyniojam ir namo. ax.gif
Miegaliuke S
QUOTE(kitia @ 2007 09 26, 10:18)
As nestumo metu 1k per sav lankydavausi pirtyje, nes kitokios galimybes nusiprausti nebuvo- pas uosvius tik pirtis, o kur mes nuomavomes ten nebuvo nieko. o kai gime mazius, mes persikraustem pas uosvius. Tai va , mano nuomone buvo labai priesiskai sutikta, nes po gimdymo atsisakiau eit i pirti ir ten nesti maziuka. blink.gif O cia visi uzkieteje pirtininkai doh.gif Net vyro dukterecia (jai 6 metai).Taciau kai visi (mazdaug 4-5 zmones ) kaskart tau eda smegenis, galu gale nusileidi verysad.gif Tai va musu zuikis i pirti pradejoeit 1.5 men, O ejimas toks:pirties durys pradrytos, kad nebutu karsta, vyras pripila vonele mazdaug +35 vandens , paguldom maziuka, nuprausiam,priespirtyje nusluostom, aprengiam, suvyniojam ir namo. ax.gif
*

Sauniai juscia su leliuku thumbup.gif As labai megstu pirtele,bet vis bijau kartu nestis savo mazyle,perkaitimas ir nera gerai. Galreiktu pabandyti g.gif
laukine
man jau irgi kirba mintis i pirti saviske pasiimti, bet vis dar kazkodel delsiu blush2.gif
gintariux.82
aš irgi pritariu nuomonei, kad kiekviena mama jaučia, kas jos vaikui geriausia rolleyes.gif mano mažiukui trys mėnesiukai, tai sakiau kokį mėnesį ar du palauksiu, o po to bandysiu ax.gif žiūrėsim, kas išeis g.gif be to, nuo pat gimimo kankina užgulta nosis, sloga, o mums su vyru pirtis šiuo atveju padeda, tad gal ir mažius neprieštaraus mirksiukas.gif
Oasis

na, mano nuomone, persistengt nereikia su pirties karščiu, bet jei šilta, ne per drėgna ir ne per sausa pirtelė, tai blogai nebus schmoll.gif ir reikia žiūrėt, kad paskui neperpūstų skersvėjis... jei vaikiukas sveikas, manau, kai jau pradeda tvirčiau jaustis (sėstis, ar bent jau galvytę visai tvirtai nulaiko), tai po truputį pratint sveikintina g.gif bet čia taip pat tik mano nuomonė. Aš asmeniškai irgi dievinu pirtį ir labai liūdžiu, kad negaliu eit... kažkaip rizikuot nesinori, nes papildomai visokių bėdelių turiu, tai... bet paskutinius porą kartų, kai vyras užsikuria namuose (namo rūsy) pirtelę, tai nueinu jo išperti vantele. užtrunku tik porą minučių, bet malonumas būna neapsakomas rolleyes.gif tai nors taip kompensuoju tą širdgėliukę smile.gif

ai, aš irgi klausimą turiu - ar maitinančiai mamai galima į pirtį eit? tokia baimė, kad pienas perkaist gali ar šiaip... pasidalinkite savo patirtim 4u.gif
dilgelyti
o mes turim infraraudonuju spinduliu pirti, tai jau du kart buvom su maziuku po 5 min. Man patinka ten, nes nera karsta, o tiesiog silta, tave sildo spinduliai,temperatura palaipsniui kyla pagal tai, kokia nusistatai. Taip kad mumslabai patinka.. I pirti 5 min o paskui i sukurine vonia smile.gif
Indrul
Pirti as pati labai megstu, bet savo leliukus bijociau nestis blush2.gif Net nzn, keliu metuku pirma kart mes ja isbandysim g.gif o gal kuri zinot, nuo kiek laiko galima vaikuciams? ax.gif
Rasytee
oho kokios drasios mamytes bigsmile.gif
as saviski pirma kart nusivedziau 2,3metu ir tai sedejo apacioj , pilste vandeni ir buvo kokias 5min
TheSweetest

ai, aš irgi klausimą turiu - ar maitinančiai mamai galima į pirtį eit? tokia baimė, kad pienas perkaist gali ar šiaip... pasidalinkite savo patirtim 4u.gif
*

[/quote]

galima, tik ne per ilgai, pienui nieko neatsitiks, tik teketi gali pradeti mirksiukas.gif
o del mazyliu, tai galima , neseniai buvo straipsnis zurnale mamos man atrodo apie pirti praejusiame nr. arba mazylyje arba tavo vaike, bet atdodo mamos, kad negalima vaikams kurie turi sirdies, kraujotakos problemu ir dar ten buvo prirasyta su kokiom problemom negalima, sveikiems galima, tik neilgai mirksiukas.gif thumbup.gif
jolitajolka
Mano maziukei buvo sirdies uzesiukas pries pora men, dabar vel registruosimes pas kardiologa, ir jei bus viskas gerai tai gal pabandysiu kaip kita mama rase - i vonele vandens, paguldysiu ja, ir pirti nekarksta padarysim - labai jau knieti kartu nueit 4u.gif
xde
Nuo kokio amžiaus vaiką galima vestis į suomišką pirtį?
Šiaurės tautų moterys, taip pat ir Lietuvos, Latvijos moterys praėjusio šimtmečio pirmoje pusėje ir anksčiau gimdydavo pirtyse. Prieš gimdymą pribuvėja padėdavo gimdyvei išsiprausti. Tai buvo ne tik vienas iš gimdymo palengvinimo būdų, bet kartu ir būtinas asmens higienos ritualas. Pirtyse gimdydavo dar ir todėl, kad tai buvo vienintelė patalpa, kurioje būdavo tik gimdyvė ir pribuvėja. Gimdymas pirtyje susijęs ir su tikėjimu likimo lėmėja Laima (Laime). Vienas iš gimdymo lengvinimo būdų buvo gimdyvės kaitinimas. Visai natūralu, kad pirtyje galima žindyti, būti su kūdikiu, tik viskas turi būti su saiku. Pirties temperatūra neturi būti aukštesnė kaip 40-50°C, o drėgmė - 25-35 proc. Prieš įeinant su kūdikiu ar vaiku į pirtį, ji turi būti gerai išvėdinta. Pirtyje jaunoji mama neturi užtrukti ilgiau kaip 10 min. ir svarbiausia - po pirties staigiai neatšalti. Taigi priepirtis irgi turi būti šiltas.

http://www.tavovaikas.lt/newnumber/94/art/8.html
kytia
kudikiu termoreguliacija dar nera issivysciusi, o ir kuno mase yra mazesne (jie greiciau perkaista, greiciau atshala) mano nuomone pirtis vaikuciams ne vieta, Jus - mamos labai rizikuojate vesdamos savo mazuciukus rolleyes.gif
mamuse
Aš nedrįsčiau kūdikio neštis į pirtį, per karšta ir per tvanku schmoll.gif
*Lyra*
QUOTE(kytia @ 2009 04 27, 19:00)
kudikiu termoreguliacija dar nera issivysciusi, o ir kuno mase yra mazesne (jie greiciau perkaista, greiciau atshala) mano nuomone pirtis vaikuciams ne vieta, Jus - mamos labai rizikuojate vesdamos savo mazuciukus  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mes irgi namuose turime pirti, bet musu dukryte, kuriai greitai 1 m 10 men, nera buvusi schmoll.gif Kai sulauks treju metu, gal pabandysim ax.gif
Mane tevai i pirti vesdavosi nuo mazdaug 6 metu ir buvo pats tas.
eling
Skaičiau, kad kūdikių lankymąsis pirtyse yra viena iš grūdinimosi priemonių. Aš pati labai mėgstu pabūvoti pirtyje, su malonumu patupėčiau ten ir su savo mažule. Bet su tokia praktikia dar nesu susidūrusi. Gal yra mamyčių, turinčių daugiau informacijos, o gal net ir praktikos? Pasidalinkite! 4u.gif
eling
Gal dar atsilieps mamytės, lankiusios pirtyje su savo mažyliais? Dar įdomu būtų sužinoti ar žindanti mama gali pasimėgauti pirtimi???
Luttuke
QUOTE(eling @ 2010 01 19, 22:37)
Gal dar atsilieps mamytės, lankiusios pirtyje su savo mažyliais? Dar įdomu būtų sužinoti ar žindanti mama gali pasimėgauti pirtimi???
*

Zindanti tikrai gali. PAti esu buvusi keleta kartu vasara. Pienukas po to lengviau bega smile.gif Tiesa, pirtyje irgi labai realu, kad prades begti. Maziuko nesinesiau. Bet kita vasara, o gal ir pavasari planuoju smile.gif
ADREV
su mažiuke ėjome ne i pirti o i basaina su dzakuzi, tai labai bijojo ir verke, tai negalėjau ilgai pabuti 4u.gif
eling
Va ir aš galvoju, ar patiktų mano mažajai, ar nepradėtų "koncertuoti" g.gif
Luttuke
QUOTE(eling @ 2010 01 20, 13:36)
Va ir aš galvoju, ar patiktų mano mažajai, ar nepradėtų "koncertuoti"  g.gif
*

As dar palukeciu bent iki kokiu 6 men. Pas mazylius termoregulaicija nera gerai veikianti.
Hemera_
mes buvome pirti su mazaja. bet nesikaitinom, o tik prausemes. tik zinoma, temperatura zemesne buvo. maniske pirma nesuprato kas cia , bet paskui visai patiko. tongue.gif
eling
O nusiprausus\pasikaitinus pirty, ar apipilate vėsesniu vandenuku?
tikra.ragana
QUOTE(eling @ 2010 01 19, 22:37)
*

na as pirtyje lankausi , bet tikrai be mazylio. pienuko tik daugiau prisigamina taigi nebijokit, bet tokio mazo tikrai nevesciau . spes dar prisibus kai pats nores
ma3ca
QUOTE(TheSweetest @ 2009 01 05, 21:12)
ai, aš irgi klausimą turiu - ar maitinančiai mamai galima į pirtį eit? tokia baimė, kad pienas perkaist gali ar šiaip... pasidalinkite savo patirtim  4u.gif
*

Pati be galo mėgstu pasikaitinti pirtyje thumbup.gif , ir nemačiau problemų lankytis joje tiek nėštumo metu, tiek maitinant burbulą. Kaip maitinau taip ir maitinu, joks pienas neperkaista smile.gif
O vaikiuką su savimi taip pat karts nuo karto pasiimu, tik aišku, padarom vėsesnę pirtelę ir trumpai pabūnam smile.gif Pirmas jo apsilankymas ir susipažinimas su pirtele buvo 3 mėn. ax.gif smile.gif
virsukalne
pirtis lb megstu, bet leliaus (7.5 men db) niekuomet kartu nesinesu.
Jaanka
11men tai jau ruosiuos bandyti smile.gif
Evenvelita24
Kursuose akusere sake, kad galima, tik temperatura neturi buti aukstesne nei 70 laipsniu ax.gif musu mazoji dar ilgai nepatirs pirties malonumu, nes as pati nelabai galiu blush2.gif neistveriu karscio, alpstu g.gif
justmoon
Musu visa gimine labai megsta pirti, budama nescia irgi po truputi vaiksciojau rolleyes.gif Deja savo neturime, tai vaikstom pas gimines. Savo mazyles dar nelabai dristu vestis kartu, nes iki namu dar vaziuot reikia, o taip ir greit liga kokia pasigauti galima unsure.gif
O siaip manau, kad vaikucius nuo mazens galima i pirti, nes kaip kitaip ansciau kaimuose juos maudydavo, kai dar patogumu nebudavo. Aisku, temperatura ir buvimo laikas sveiko proto ribose, o ir vaikas pats parodys savo elgesiu ar jam tinka. Tokia mano nuomone mirksiukas.gif
sabija
net minties neturejau su kudikiu i pirti eiti...
Luttuke
O as nerealiai pasiilgau pirties! Laukiu - nesulaukiu kol orai atsils ir galesim su vaikuciu i kaima vaiuoti. Po kokio menesiuko, manau, ir maziukas isbandys pirti. Svarbu, kad lauke jau nebebutu salta.
Visosspalvos
Oaš vaikystėje pati labai bijojau pirties, atsimenu kaip klykdama kad dūstu išlekiau - tai ir vaikų savo "negrūdu" ... blush2.gif
Raudvilė
ne, jau 3 metai ir "neragavo" pirties schmoll.gif
maskanyte
Bet ar garai maziukuj pirty g.gif ?
Širdele
nemanau ,kad kuri mylinti mama kudiki nestu i pirti. Kaip bebutu iki metu tikrai negalima.
savika
pati vaikysteje pakesti negalejau, ir savo vaiko nesivesiu.
Luna69
Na kolkas dar nebuvom, manau iki metu tai tikrai neisim schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.