Gal yra mamyčių kurios eina su savo
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 06, 20:53) Gal yra mamyčių kurios eina su savo Aš su dukra prieš savaitę buvau pirtyje t.y. pirtyse. Suomiškoje temperatūra buvo +50, turkiškoje - +40. Pabuvome kokias 3-5 min. Paskui pasivaikščiojome 5 min. šiltame prieangyje, o tada į baseiną. Dukrai buvo beveik 8 mėn. Kitą kartą planuoju pabūti pirtyje ilgiau apie 10 min. Tik, mano manymu, nereikia pirties baisiai smarkiai prikurenti, arba, jeigu labai kartsta, atsidaryti duris. QUOTE(AIRRA @ 2005 03 06, 21:53) Gal yra mamyčių kurios eina su savo Mano manymu reiketu pasikonsultuoti siuo klausimu su gydytoju. Suprantu, kad suaugusiam zmogui sveika pirtis, bet ir tai neilgai pabuvus. O cia tokiam zvirbliui. Na as tikrai pirma klausciau gydytoju patarimo, o tik paskiau vesciausi
Na mes su vyru irgi esam pirtininkai, bet kad ten nestis ir mazyle net nebuvo mintis atejusi i galva
Matau, taviske mano pyplio amziaus
musu maziui 10 men. bet dar nesivedeme, nors jau galvoju apie tai. bet jau pavasaris, tai nedaznai ir eisime, o rudeni tikrai vesiuosi. skaiciau straipsni Mamos zurnale apie vaikus ir pirti, galiu pasakyti, ka raso A. Vingras siuo klausimu:
Pirtyje galima ir zindyti ir vestis vaika, tik viskas turi buti su saiku. Pirties temp. neturi buti aukstesne kaip 40-50C, o dregme 25-35%. pries ieinant su kudikiu ar vaiku i pirti, ji turi buti gerai isvedinta. Jaunoji mama pirtyje neturetu uztrukti ilgiau kaip 10min. ir svarbiausia-po pirties staigiai neatsalti.Vaikams aiskai geresne dregna, garine pirtis. pirma karta garineje pirtyje vaikas gali pabuti 1-2min. (kai temp.50-60) iprates vaikas pirtyje gali pabuti ilgiau 5-6min. o po to padaryti pertraukele. straipsnis ilgesnis, cia mano nuomone, kas svarbiausia. Gero garo!!!
Nescia,tai nuo pat pradziu iki beveik pabaigos vaiksciojau i pirti
Aciu uz nuoroda,kai mano mazei dar tik 7men.tai as neziurineju tokiu kur nuo 1metu iki 3m.ir pan.
Maničiau reikia pasitarti su gydytoja man atrodo kad tokiem mažiukam ar neperkaršta temperatūra
Na, gal ir ziauriai nuskambes, bet as savo dukra nesiaus i pirti kai jai buvo 2men. As pati l.l. megstu pirti, daugiau garine, todel visa nestuma isvaiksciojau ir tai man tik jegu priduodavo, o dukryte tuomet jauciu kad ir nepajuto, jog pirty buvo. Inesiau ja kai buvo gal kokia +60C ir tai pazeme- tikslas buvo ismaudyti vonelej. Vandens temp. gal vos vienu laipsniu buvo saltesnis nei iprastai (+36), ziurejau kad man butu malonus ir ne per karstas. Dabar pagalvoju, kad nesenai praeje nezmoniski karsciai vaikui daugiau streso ivare nei vos 2min. pasibuvimas pirty...
O va visai nesenai, kai Saulei buvo 3,5 men. pirma karta visi trys miegojom palapinej. Vaika supakavau kaip kokona, susupau i lanos vilnos pleduka ir vaikas sauniai pagal savo rezima ismiegojo... As laikausi tokios nuomones, kad mama uzvis geriausiai zino, kas galima ir kas ne- jei nors kiek dvejoju, jokiu bandymu nesiimu ir aisku ziuriu, kokia vaiko nuotaika. Jei zirzalioja ar siaip neramus, tai tuo labiau nevarau i didesni stresa. Pirtis viena is grudinimo formu, bet iki jos ejom po truputi grudindami vaika: oro vonios, kasdienis pietu miegas lauke, apsitrynimai slapiu ranksluosciu. Bandem su Semetos m-klos akusere Kristina ir nardyti- buvo nusikalus kaip reikiant, bet toliau tuo uzsiimti patingejau Su ta pirtim gal taip-jei maziukas gerai jaucias,neverkia,tai gal ir nekenkia???
Na as kiek zinau i pirti vaikams galima tik nuo 12 metu mamkos neisprotekit!
As nestumo metu 1k per sav lankydavausi pirtyje, nes kitokios galimybes nusiprausti nebuvo- pas uosvius tik pirtis, o kur mes nuomavomes ten nebuvo nieko. o kai gime mazius, mes persikraustem pas uosvius. Tai va , mano nuomone buvo labai priesiskai sutikta, nes po gimdymo atsisakiau eit i pirti ir ten nesti maziuka.
QUOTE(kitia @ 2007 09 26, 10:18) As nestumo metu 1k per sav lankydavausi pirtyje, nes kitokios galimybes nusiprausti nebuvo- pas uosvius tik pirtis, o kur mes nuomavomes ten nebuvo nieko. o kai gime mazius, mes persikraustem pas uosvius. Tai va , mano nuomone buvo labai priesiskai sutikta, nes po gimdymo atsisakiau eit i pirti ir ten nesti maziuka. Sauniai juscia su leliuku
man jau irgi kirba mintis i pirti saviske pasiimti, bet vis dar kazkodel delsiu
aš irgi pritariu nuomonei, kad kiekviena mama jaučia, kas jos vaikui geriausia
na, mano nuomone, persistengt nereikia su pirties karščiu, bet jei šilta, ne per drėgna ir ne per sausa pirtelė, tai blogai nebus ai, aš irgi klausimą turiu - ar maitinančiai mamai galima į pirtį eit? tokia baimė, kad pienas perkaist gali ar šiaip... pasidalinkite savo patirtim
o mes turim infraraudonuju spinduliu pirti, tai jau du kart buvom su maziuku po 5 min. Man patinka ten, nes nera karsta, o tiesiog silta, tave sildo spinduliai,temperatura palaipsniui kyla pagal tai, kokia nusistatai. Taip kad mumslabai patinka.. I pirti 5 min o paskui i sukurine vonia
Pirti as pati labai megstu, bet savo leliukus bijociau nestis
oho kokios drasios mamytes
as saviski pirma kart nusivedziau 2,3metu ir tai sedejo apacioj , pilste vandeni ir buvo kokias 5min ai, aš irgi klausimą turiu - ar maitinančiai mamai galima į pirtį eit? tokia baimė, kad pienas perkaist gali ar šiaip... pasidalinkite savo patirtim [/quote] galima, tik ne per ilgai, pienui nieko neatsitiks, tik teketi gali pradeti o del mazyliu, tai galima , neseniai buvo straipsnis zurnale mamos man atrodo apie pirti praejusiame nr. arba mazylyje arba tavo vaike, bet atdodo mamos, kad negalima vaikams kurie turi sirdies, kraujotakos problemu ir dar ten buvo prirasyta su kokiom problemom negalima, sveikiems galima, tik neilgai
Mano maziukei buvo sirdies uzesiukas pries pora men, dabar vel registruosimes pas kardiologa, ir jei bus viskas gerai tai gal pabandysiu kaip kita mama rase - i vonele vandens, paguldysiu ja, ir pirti nekarksta padarysim - labai jau knieti kartu nueit
Nuo kokio amžiaus vaiką galima vestis į suomišką pirtį?
Šiaurės tautų moterys, taip pat ir Lietuvos, Latvijos moterys praėjusio šimtmečio pirmoje pusėje ir anksčiau gimdydavo pirtyse. Prieš gimdymą pribuvėja padėdavo gimdyvei išsiprausti. Tai buvo ne tik vienas iš gimdymo palengvinimo būdų, bet kartu ir būtinas asmens higienos ritualas. Pirtyse gimdydavo dar ir todėl, kad tai buvo vienintelė patalpa, kurioje būdavo tik gimdyvė ir pribuvėja. Gimdymas pirtyje susijęs ir su tikėjimu likimo lėmėja Laima (Laime). Vienas iš gimdymo lengvinimo būdų buvo gimdyvės kaitinimas. Visai natūralu, kad pirtyje galima žindyti, būti su kūdikiu, tik viskas turi būti su saiku. Pirties temperatūra neturi būti aukštesnė kaip 40-50°C, o drėgmė - 25-35 proc. Prieš įeinant su kūdikiu ar vaiku į pirtį, ji turi būti gerai išvėdinta. Pirtyje jaunoji mama neturi užtrukti ilgiau kaip 10 min. ir svarbiausia - po pirties staigiai neatšalti. Taigi priepirtis irgi turi būti šiltas. http://www.tavovaikas.lt/newnumber/94/art/8.html
kudikiu termoreguliacija dar nera issivysciusi, o ir kuno mase yra mazesne (jie greiciau perkaista, greiciau atshala) mano nuomone pirtis vaikuciams ne vieta, Jus - mamos labai rizikuojate vesdamos savo mazuciukus
Aš nedrįsčiau kūdikio neštis į pirtį, per karšta ir per tvanku
QUOTE(kytia @ 2009 04 27, 19:00) kudikiu termoreguliacija dar nera issivysciusi, o ir kuno mase yra mazesne (jie greiciau perkaista, greiciau atshala) mano nuomone pirtis vaikuciams ne vieta, Jus - mamos labai rizikuojate vesdamos savo mazuciukus Mane tevai i pirti vesdavosi nuo mazdaug 6 metu ir buvo pats tas.
Skaičiau, kad kūdikių lankymąsis pirtyse yra viena iš grūdinimosi priemonių. Aš pati labai mėgstu pabūvoti pirtyje, su malonumu patupėčiau ten ir su savo mažule. Bet su tokia praktikia dar nesu susidūrusi. Gal yra mamyčių, turinčių daugiau informacijos, o gal net ir praktikos? Pasidalinkite!
Gal dar atsilieps mamytės, lankiusios pirtyje su savo mažyliais? Dar įdomu būtų sužinoti ar žindanti mama gali pasimėgauti pirtimi???
QUOTE(eling @ 2010 01 19, 22:37) Gal dar atsilieps mamytės, lankiusios pirtyje su savo mažyliais? Dar įdomu būtų sužinoti ar žindanti mama gali pasimėgauti pirtimi??? Zindanti tikrai gali. PAti esu buvusi keleta kartu vasara. Pienukas po to lengviau bega
su mažiuke ėjome ne i pirti o i basaina su dzakuzi, tai labai bijojo ir verke, tai negalėjau ilgai pabuti
Va ir aš galvoju, ar patiktų mano mažajai, ar nepradėtų "koncertuoti"
mes buvome pirti su mazaja. bet nesikaitinom, o tik prausemes. tik zinoma, temperatura zemesne buvo. maniske pirma nesuprato kas cia , bet paskui visai patiko.
O nusiprausus\pasikaitinus pirty, ar apipilate vėsesniu vandenuku?
QUOTE(eling @ 2010 01 19, 22:37) Gal dar atsilieps mamytės, lankiusios pirtyje su savo mažyliais? Dar įdomu būtų sužinoti ar žindanti mama gali pasimėgauti pirtimi??? na as pirtyje lankausi , bet tikrai be mazylio. pienuko tik daugiau prisigamina taigi nebijokit, bet tokio mazo tikrai nevesciau . spes dar prisibus kai pats nores QUOTE(TheSweetest @ 2009 01 05, 21:12) ai, aš irgi klausimą turiu - ar maitinančiai mamai galima į pirtį eit? tokia baimė, kad pienas perkaist gali ar šiaip... pasidalinkite savo patirtim Pati be galo mėgstu pasikaitinti pirtyje O vaikiuką su savimi taip pat karts nuo karto pasiimu, tik aišku, padarom vėsesnę pirtelę ir trumpai pabūnam
pirtis lb megstu, bet leliaus (7.5 men db) niekuomet kartu nesinesu.
11men tai jau ruosiuos bandyti
Kursuose akusere sake, kad galima, tik temperatura neturi buti aukstesne nei 70 laipsniu
Musu visa gimine labai megsta pirti, budama nescia irgi po truputi vaiksciojau
O siaip manau, kad vaikucius nuo mazens galima i pirti, nes kaip kitaip ansciau kaimuose juos maudydavo, kai dar patogumu nebudavo. Aisku, temperatura ir buvimo laikas sveiko proto ribose, o ir vaikas pats parodys savo elgesiu ar jam tinka. Tokia mano nuomone
net minties neturejau su kudikiu i pirti eiti...
O as nerealiai pasiilgau pirties! Laukiu - nesulaukiu kol orai atsils ir galesim su vaikuciu i kaima vaiuoti. Po kokio menesiuko, manau, ir maziukas isbandys pirti. Svarbu, kad lauke jau nebebutu salta.
Oaš vaikystėje pati labai bijojau pirties, atsimenu kaip klykdama kad dūstu išlekiau - tai ir vaikų savo "negrūdu" ...
ne, jau 3 metai ir "neragavo" pirties
Bet ar garai maziukuj pirty
nemanau ,kad kuri mylinti mama kudiki nestu i pirti. Kaip bebutu iki metu tikrai negalima.
pati vaikysteje pakesti negalejau, ir savo vaiko nesivesiu.
Na kolkas dar nebuvom, manau iki metu tai tikrai neisim
|