Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldumynai su/iš uogienės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
inuska
Prisikaupe labai jau daug ivairiu uogieniu. blush2.gif
Gal galite patarti kokiu nors skanumynu, kuirems reiketu panaudoti bent kazkiek uogienes? g.gif
As naudoju skenduoliui pertepti, dar vaflius kartais pertepu. O ka daugiau, gal yra kokiu pyragu, i kuriu vidu deti uogiene?

Pasidalinkite savo patirtimi smile.gif
jolia
Mano anyta kepa pyragus,mieline tesla-viduje uogiene.
Shiduh
o kas yra skenduolis??????
Inguole
as trupiniuoti kepu (pertepimui uogiene naudoju), dar yra toks pyragas, kur is karto 0,5 litro sueina uogienes. namie pakrapstysiu recepta. skonis i meduoliuo panasus. mirksiukas.gif
Tuki
QUOTE(inuska @ 2005 03 06, 22:37)
Prisikaupe labai jau daug ivairiu uogieniu. blush2.gif 
Gal galite patarti kokiu nors skanumynu, kuirems reiketu panaudoti bent kazkiek uogienes? g.gif
As naudoju skenduoliui pertepti, dar vaflius kartais pertepu. O ka daugiau, gal yra kokiu pyragu, i kuriu vidu deti uogiene?

Pasidalinkite savo patirtimi smile.gif
*

Greitas pyragas
1 ST.GRIETINĖS, 2 ŠAUKŠTELIAI SODOS, 1 ST.UOGIENĖS, 2 KIAUŠINIAI, 1 ST.CUKRAUS, 12 ŠAUKŠTŲ MILTŲ.
Viską išmaišyti ir kepti 180-200 C temp. 30 min.
P.S.dar nebandžiau kept,bet tuoj eisiu. smile.gif
inuska
QUOTE(hobo @ 2005 03 07, 11:19)
o kas yra skenduolis??????
*

Mielines teslos kamuoli imeti i vandeni ir lauki kol iskils. mirksiukas.gif
Jei noresi recepto galesiu parasyti ax.gif
manyte
QUOTE(inuska @ 2005 03 07, 20:10)
Mielines teslos kamuoli imeti i vandeni ir lauki kol iskils. mirksiukas.gif
Jei noresi recepto galesiu parasyti ax.gif
*

Noriu, noriu to skenduolio recepto. biggrin.gif
vapsva
Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
Dazniausiai dedu dviguba norma.

Skanaus!
inuska
As gaminu toki skenduoli. Anyta kazkaip kitaip daro. g.gif mirksiukas.gif

Skenduolis: blink.gif
0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes

Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta.
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje. essen.gif

man patinka nes nesaldus ir paprastas. Skanaus
bitemajagsm
Greitas pyragas

Tiksliai, labai geras ir pigus receptukas - mano teta vaikystėje kaime turėdavo po kelis reisus kepti. Gaunasi kaip minkštas ir skanus meduolis. Tik aš vietoje greitinės kefyrą dedu - man jis ne toks reibus daugiau patinka.
Siūlau pabandyti visoms. Aš šį pyragą dar vadinu tinginio pyragu, nes jei nori ko nors saldaus ir greito - pats tas.
filifjonka
QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 22:01)

0,5 kg miltu, 200 g sviesto, 2 kiausianiai, 50 g mieliu, 3 sauskatai grietines, 4 saukstai cukraus, cinamono, uogienes

Mieles istirpinti su 2 saukstais cukraus, atskirai istirpinti sviesta. I inda su miltais imusti kiausinius, supilti grietine, istirpintas mieles. Minkyti palaipsniui pilant sviesta. 
Is teslos padaryti kamuoli ir imesti i inda su saltu vandeniu. Laukti, kol iskilsi pavirsiu. Tada padalinti i dvi dalis. Viena dali iskloti skarda, pertepti uogiene, deti antra dali. Pavirsiu apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti 200 C orkaiteje.  essen.gif

*

mano ne toks receptas schmoll.gif
jis didesnis, su daug daug cinamono... liabai kenkia figurai. blush2.gif .. bet liabai skanus thumbup.gif
galesiu idet, bet veliau mirksiukas.gif
poskriptum
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 19:08)

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.

Skanaus!
*

Na,tuoj bandysiu. mirksiukas.gif Apsidžiaugiau,kad sviesto turiu. thumbup.gif
inuska
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 19:07)

*

thumbup.gif receptukas, jau tris kartus kepiau. O šiandien net dviguba norma ax.gif
rasema
QUOTE(inuska @ 2005 03 30, 22:04)
thumbup.gif receptukas, jau tris kartus kepiau. O šiandien net dviguba norma ax.gif
*

Aš tą receptuką irgi išbandžiau ,tik iš kart dvigubą normą dėjau .Labai skanu thumbup.gif ,man tokie receptukai visų geriausi ,ir greita ir skanu .
Inguole
Tai cia tas trupiniuostis, kur zadejau kazkada blush2.gif
2-3 kaiušinių tryniai (išsukti su cukrum)
250 g. margarino (tarkuoju)
3 st. miltu
2-3 š-eliai majonezo
2 š. grietines
1 nubrauktas š-elis sodos/kepimo milteliu
2/3 st. cukraus
Is viso to susimaiso tesla, kurios dali iskloju i skarda
tada ant jos dedu uogiene (labai skanu juodu serbentu). Likusia teslos dali sutrupinu ant virsaus ir kepu. Kol kepa isplaku kiausinio baltymus. Bebaigiant kepti sudedu tuos baltymus ant virsaus ir da truputi pakepu mazesnei temperaturoje. Po to isjungiu ir dar palaikau (kad truputi apstingtu - apkeptu).
kepimo laikas - orentuojuosi "is akies"
linum
QUOTE(Inguole @ 2005 04 07, 09:16)
Tai cia tas trupiniuostis, kur zadejau kazkada  blush2.gif
3 st. miltu
2-3 š-eliai majonezo
2 š. grietines
2/3 st. cukraus
tada ant jos dedu uogiene (labai skanu juodu serbentu). Likusia teslos dali sutrupinu ant virsaus ir kepu. Kol kepa isplaku kiausinio baltymus. Bebaigiant kepti sudedu tuos baltymus ant virsaus ir da truputi pakepu mazesnei temperaturoje. Po to isjungiu ir dar palaikau (kad truputi apstingtu - apkeptu).
*

O baltymus vienus ar su cukraus pudra išplakti?
Inguole
QUOTE(Kenzo @ 2005 04 07, 20:51)
O baltymus vienus ar su cukraus pudra išplakti?
*

Vienus. Tada gaunasi ne taip saldu, juk pats pyradgas su cukrumi, dar ir uogiene dedasi....
linum
QUOTE(Inguole @ 2005 04 08, 08:24)
Vienus. Tada gaunasi ne taip saldu, juk pats pyradgas su cukrumi, dar ir uogiene dedasi....
*

Ačiū 4u.gif Bandysim mirksiukas.gif
linum
3 st. miltu
2-3 š-eliai majonezo
2 š. grietines
2/3 st. cukraus
*

Inguole, ačiū už receptą 4u.gif Jau išbandžiau, visiems labai patiko smile.gif
Inguole
QUOTE(Kenzo @ 2005 04 16, 12:55)
Inguole, ačiū už receptą 4u.gif Jau išbandžiau, visiems labai patiko smile.gif
*

Smagu, kad patiko. O tai skonis toks dalykas... ax.gif
seima

Skanaus!
*

labai skanus gavosi...kepiau su obuoliais...ir labai greitas...draugas ir jo seimyna pirstus laize.... pati saldumynu nelabai megstu,bet sito paragavau gabaleli thumbup.gif
mamux02
3 st. miltu
2-3 š-eliai majonezo
2 š. grietines
2/3 st. cukraus
*

Inguole, o kaip sutrupinti tą tešlą? Kokiu būdu?
Inguole
biggrin.gif
QUOTE(mamux02 @ 2005 04 25, 13:55)
Inguole, o kaip sutrupinti tą tešlą? Kokiu būdu?
*

atgnybiu gabaliuką ir metu ant uogienes biggrin.gif
o jei kartais kokiam pyragui (ar net sitam) tesla buna is šaldiklio, tai tarkuoju thumbup.gif
Milde
O as toki pavarau ant greicio.Paprastas toks gaunasi ir skanus:)

1st betkokios uogienes
1st kefyro
1st miltu
0.5-1st cukraus (ziurint kokia uogiene)
1-2 saukstai sodos arba kepimo milteliu
2 saukstai aliejaus

Viska sukrest, sumaisyt ir kept 200 kol iskeps:)Labai paprasta.
dorado
QUOTE(Milde @ 2005 04 25, 12:34)

1st betkokios uogienes
1st kefyro
1st miltu
2 saukstai aliejaus

*

Noreciau pasitikslinti, kiek gi tos sodos deti???? Ar tikrai net du SAUKSTUS??? Tai gal juos reikia "nubraukti", t.y. ne su kaupu...

Milde
QUOTE(dorado @ 2005 05 12, 16:30)
Noreciau pasitikslinti, kiek gi tos sodos deti???? Ar tikrai net  du SAUKSTUS???  Tai gal juos reikia "nubraukti", t.y. ne su kaupu...
*

Aham, ne sukaupu:)
Shiduh
o aš tai kepiau su uogienę nu ir ką aš žinau labai jau šlapias gavosi.
olé
QUOTE(Milde @ 2005 04 25, 15:34)

1st betkokios uogienes
1st kefyro
1st miltu
2 saukstai aliejaus

*

ačiū, Milde už receptą. štai ką aš suimprovizavau pagal jį:

LENGVAS PYRAGAS SU OBUOLIENE
1 stiklinė obuolienės
1,5 stiklinės jogurto (ypač tinka persikinis arba bananinis)
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
nuluptų ir supjaustytų plonom skiltelėm obuolių (tiek, kad padengtų skardelės dugną)
cinamono
kardamono

beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų smile.gif o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.

skardelės dugną išklojau kepimo popierium, o šonus patepiau sviestu. ant dugno išdėliojau obuolius. obuolienę sumaišiau su jogurtu, cukrum, prieskoniais. atskirai išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir sėlenom, tada įmaišiau į obuolienės masę. viską supyliau ant obuolių ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.

pyragiukas gavosi labai švelnus ir gaivus, sulaukė daug komplimentų ax.gif
Filia
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 20:07)

Skanaus!
*

Norėčiau nuoširdžiai padėkoti už šį genialiai paprastą ir skanų pyrago receptą. Paruošiamas ant smūgio, pigiai atsieina. O visiems ragavusiems taip patinka, kad net smagu. Ir uogienė, ir bananai neužsilaiko. Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų. AČIŪ

Ai, pamiršau, aš dar dedu vanilinio cukraus į tešlą, o paties cukraus dedu biškį mažiau.
Filia
QUOTE(olé @ 2005 11 12, 23:56)

1 stiklinė obuolienės
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
nuluptų ir supjaustytų plonom skiltelėm obuolių (tiek, kad padengtų skardelės dugną)
cinamono
kardamono

beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų  smile.gif o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.

skardelės dugną išklojau kepimo popierium, o šonus patepiau sviestu. ant dugno išdėliojau obuolius. obuolienę sumaišiau su jogurtu, cukrum, prieskoniais. atskirai išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir sėlenom, tada įmaišiau į obuolienės masę. viską supyliau ant obuolių ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.

*

Kepiau. teisingiau bandžiau. Iš viso nieko nesigavo, nors nesu aš visai nepatyrusi kepėja. Kažkaip paskui keista buvo, kad čia nei kiaušinių, nei kokio margarino nereikia dėti. Žodžiu pyrago vieta buvo šiukšlinėje - pirmą kartą per mano kepimo istoriją. verysad.gif
Kozete

Skanaus!
*

O daug uogienės dėti?
olé
QUOTE(Rucikas @ 2006 02 03, 14:40)
Kepiau. teisingiau bandžiau. Iš viso nieko nesigavo, nors nesu aš visai nepatyrusi kepėja. Kažkaip paskui keista buvo, kad čia nei kiaušinių, nei kokio margarino nereikia dėti. Žodžiu pyrago vieta buvo šiukšlinėje - pirmą kartą per mano kepimo istoriją.
*

kas konkrečiai nepavyko - trūko saldumo? nemėgsti sėlenų? mano visi pyragai yra šiek tiek kitokie, subalansuoti labiau mėgstantiems sveiką maistą, riebalus naudoju tik skardelei patepti. gal nepatiko skonis, nes esi pripratus prie labai saldžių ir riebesnių desertų? nors ką vaišinau, iki šiol dar visiems patikdavo
tikrai gaila, kad tau neišėjo
aaagnex
QUOTE(olé @ 2005 11 12, 23:56)

1 stiklinė obuolienės
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sėlenų
0,5 stiklinės cukraus
cinamono
kardamono

beje, obuolienė buvo labai švelni ir gana nesaldi. jei kas kepsit su saldesne, tai dėkit mažiau cukraus, nebent jei labai saldžius pyragus mėgstat. miltus ėmiau pusiau su sėlenom, kad būtų sveikiau ir mažiau kalorijų  smile.gif o jogurtu visuose pyraguose pakeičiu grietinę, nuo jo pyragai labai skanūs būna, tai čia pabandžiau juo kefyrą pakeist. dėjau bananinį "Labas rytas" jogurtą, labai tiko.

*

O tikrai, negi nereikia nei vieno kiausinio?
O kaip manau - gal ir mikrobangej iseitu issikept, ar butina metalines skardelej?
olé
QUOTE(aaagnex @ 2006 02 03, 16:25)
O tikrai, negi nereikia nei vieno kiausinio?
O kaip manau - gal ir mikrobangej iseitu issikept, ar butina metalines skardelej?
*

yra nemažai receptų, pagal kuriuo į pyragų tešlą dedama tik riebesnė grietinė (ir, aišku, soda ar kepimo milteliai). aš kartą į vieną pyragą vietoj grietinės pabandžiau dėti jogurto ir man patiko, nes taip sveikiau ir skaniau, tai nuo to laiko taip ir kepu. taigi, čia kiaušinių dėti tikrai nereikia smile.gif
o dėl mikrobangės, aaagnex, tai tikrai nežinau, aš neturiu jos, tai neišmanau, kaip ten jose kepama
Filia
QUOTE(Kozete @ 2006 02 03, 16:45)
O daug uogienės dėti?
*

Uogienės aš dedu tiek, kad tešlos nesimato.
Ant viršaus, jeigu uogienės mažiau, dedu papjaustytų bananų, juos cinamonu pabarstau. Ypač mėgstu su obuoliene atba bruknėmis.
Filia
QUOTE(olé @ 2006 02 03, 17:10)
kas konkrečiai nepavyko - trūko saldumo? nemėgsti sėlenų? mano visi pyragai yra šiek tiek kitokie, subalansuoti labiau mėgstantiems sveiką maistą, riebalus naudoju tik skardelei patepti. gal nepatiko skonis, nes esi pripratus prie labai saldžių ir riebesnių desertų? nors ką vaišinau, iki šiol dar visiems patikdavo
tikrai gaila, kad tau neišėjo
*

Visada būna pirmas kartais taip sakant bigsmile.gif
O nemėgstu aš nei saldžiai, nei riebiai. Ir sėlenas su jogurtu valgau. Tiesiog kažkaip ir išvaizda nepatiko, ir skonis nesužavėjo.
M.A.M.A
Aš kartais, kada turiu laiko, gaminu tokius paprastučius "saldainiukus" - iš uogienės ir džiūvėsėlių užsiminkau "tešlą", formuoju rutuliukus ir dar juos apvolioju džiūvėsėliuose, kad neliptų vienas prie kito. Pagamintus reikia palaikyti šaldytuve, kad gerai sustingtų. Išmokau iš močiutės. Galite pabandyti, tikrai labai paprasta. biggrin.gif
gituke
reiks pabandyt bigsmile.gif
mutantė
pas mane tik melyniu uogiene nežinau ką su ja kepti ar gausis pyragas g.gif ?
juanita
QUOTE(mutantė @ 2006 09 08, 16:30)
pas mane tik melyniu uogiene nežinau ką su ja kepti ar gausis pyragas g.gif ?
*

tiks bet kuri (tik turbut jau suvalgei hihihi.gif )
kepu dabar pyraga su uogiene kefyru ir miltais, kol kas atrodo graziai, gaila, kad recepta radau ne sioje temoje ir nepaskaiciau rekomendacijos del jogurto ir selenu bigsmile.gif
d-oncek
QUOTE(inuska @ 2005 03 08, 22:00)

Kepti 200 C orkaiteje.  essen.gif

*

Aciu uz receptuka-skanus buvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Inguole @ 2005 04 07, 08:16)
3 st. miltu
2-3 š-eliai majonezo
2 š. grietines
2/3 st. cukraus
*

Liuks!Tik as dali cukraus pasilikau ir isplakiau su baltymais.Pjaustesi graziau,kol buvo siltas,o skanesnis kita diena. thumbup.gif
Gegas
pas mane 15 nereikalingu slojiku uguonies, labai aciu visoms, zinosiu kur juos utilizuoti thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Dorija
O pas mane uogienė neužsilaiko lotuliukas.gif
rutuks
o mes tai valgom uogiene su vaniliniais ledais bigsmile.gif
auroryte
QUOTE(rutuks @ 2007 02 18, 22:50)
o mes tai valgom uogiene su vaniliniais ledais  bigsmile.gif
*

Mes irgi. Dar galima tą uogienę pašildyti šiek tiek, ir ant ledų užpilti- skonis liuks- šalti ledai+šilta uogienė, tai jie kiek patirpsta, tai wub.gif
Ramutuke
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 02 14, 15:57)
pas mane 15 nereikalingu slojiku uguonies, labai aciu visoms, zinosiu kur juos utilizuoti  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  4u.gif
*

Pas mane irgi panasi situacija.

MEDUOLIS BE MEDAUS

1 stikline grietines ar kefyro
1 stikline cukraus
1 stikline uogienes (gali buti ir obuoliene) (tinka ir truputi parugus smile.gif)
2 kiausiniai
2sauksteliai kepimo milteliu ar sodos (nugesinti)
truputis riebalu (aliejaus)
Miltu kad butu tirsta ( mazdaug grietines tirstumo)

Kepti apie 30 min.

Skanaus
Ramutuke
QUOTE(Ramutuke @ 2007 02 22, 14:57)
Pas mane irgi panasi situacija.

MEDUOLIS BE MEDAUS

1 stikline grietines ar kefyro
1 stikline cukraus
1 stikline uogienes (gali buti ir obuoliene) (tinka ir truputi parugus smile.gif)
2 kiausiniai
2sauksteliai kepimo milteliu ar sodos (nugesinti)
truputis riebalu (aliejaus)
Miltu kad butu tirsta ( mazdaug grietines tirstumo)

Kepti apie 30 min.
Skanaus
*

OI doh.gif paskaiciau ankstesnius puslapius ziuriu gi kad tas past pyragas jau yra blush2.gif
uogute
QUOTE(vapsva @ 2005 03 08, 18:07)

Skanaus!
*

bandysiu kepti ir as... ziuresim kas gausis ax.gif
uogute
QUOTE(uogute @ 2007 04 15, 17:01)
bandysiu kepti ir as... ziuresim kas gausis  ax.gif
*

na neblogas, daugiau toks kaip trupintas. tikrai galima kepti.

as labiausiai vistiek megstu ir viems rekomenduoju-pabandykit! garantuoju patiks! ir laaabai paprastas!
4u.gif

6 kiausiniai isplakti su 1 stikline cukraus, deti 10 saukstu miltu ir 6 saukstus aliejaus, viena sauksteli kepimo milteliu. ant virsaus as visad dedu pora pjaustytu griezineliais ir lanku vienas ant kito griezinelius dengiu 2 obuolius. Kepti 45 minutes. Jis labai graziai iskyla, as turiu tokia apvalia bleka tai grazumas gaunasi wub.gif
manajam sitas labiau patiko nei tas su uogiene - tiesa dejau melyniu gana skania uogiene...
pabandykit
thumb_yello.gif
HappyAngel
uogute, kiaušinius su cukrum plakant, trynių irgi reikia, ar užtenka tik baltymų? Ir kokioj temperatūroj maždaug kepti? O kepimo indą ar reikia kepimo popierium iškloti?

Labai daug klausimų, bet esu pradedančioji kepėjėlė, tad norisi viską gerai padaryti 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.