Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senamiestis: Dainorėliai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2
LadyDi
Ieskau vaiku darzelio Vilniaus m. centre. Mano mergaitei 3 metukai. Noreciau su meniniu ugdymu. Bandziau uzrasineti i menu darzeli-mokyklele "Dainoreliai". Deja, nesekmingai. Jau nera vietu.
Gal kas turite geros patirties? Lauksiu Jusu pasiulymu.
Dekoju is anksto.

Di
Uriukas
ten sunku patekti, bet viskas imanoma. rolleyes.gif Tas darzelis tikrai labai geras, be kalbu, bet yra ir vienas minusiukas - diiiideles rinkliavos ivairiomis formomis.
svona
Mazaja uzrasiau i Dainorelius pries metus. Uzrase be jokiu kalbu. Tikiuosi, kita rudeni prades lankyti. Gal kas nors artimiau susipazines su siuo darzeliu, butu labai idomu isgirsti daugiau nuomoniu!
Ar grupes ten tikrai labai dideles? Kaip aukletojos? O dideles rinkliavos tai kam ir kiek? Ejau pro sali, maciau nauja tvora aptvere ir langai plastikiniai sudeti, bet cia tikiuosi ne uz teveliu pinigus g.gif
Uriukas
Tai, ką tu matei - ne už tėvelių pinigus, bet už tėvelių pinigus ten padaryta daug. Pinigus ten renka daugiau ir dažniau nei kituose darželiuose (dar du jau esame išbandę), bet ugdymo kokybė viską atperka su kaupu - taigi ir ne gaila.
saltrune
QUOTE(svona @ 2004 12 20, 15:44)
Mazaja uzrasiau i Dainorelius pries metus. Uzrase be jokiu kalbu. Tikiuosi, kita rudeni prades lankyti. Gal kas nors artimiau susipazines su siuo darzeliu, butu labai idomu isgirsti daugiau nuomoniu!
Ar grupes ten tikrai labai dideles?  Kaip aukletojos? O dideles rinkliavos tai kam ir kiek? Ejau pro sali, maciau nauja tvora aptvere ir langai plastikiniai sudeti, bet cia tikiuosi ne uz teveliu pinigus g.gif
*

O užrašo ten pagal gyvenamą vietą, ar visus norinčius? Ar kas papildomai ką nešėt vedėjai? Kaip apskritai tai daroma?
svona
QUOTE(RamuneA @ 2005 02 22, 13:20)
Mano vyresnis vaikšto į Dainorėlius, o jaunesnis pradės eiti rudenį, taigi papulsim į vieną grupę 4u.gif
*

Smagu!
As tik vis mastau, kada verta teirautis vedejos, ar tikrai pakliusim i galutini sarasa. Uzrasiau kaip minejau 2003 rudeni (viska oficialiai i knyga), irasiau lankyma nuo 2005 rugsejo 1 d.
Dar butu idomu suzinoti is tavo patirties, ar ten tikrai toks intensyvus meninis ugdymas, kaip mane tikino vedeja - anot jos "negabiems vaikams pas mus bus sunku, todel stebekite ar turi polinki muziikai, dailei". Keistokai man nuskambejo, mazdaug taip lyg sis darzelis butu menu gimnazijos paruosiamoji grupe smile.gif O kokia reali situacija?

SuperBaba
O kur randasi sis darzelis? smile.gif
GiedrUla
oj ,mamos.....

mano broliukas - 9 metu,lanko jau nebe darzeli o pradine "dainorelio" mokykla....darzely jam buvo smagu,buvo patenkintas,tikrai daug svenciu ( dar daugiau rinkliavos smile.gif )...daug muzikinio lavinimo....na bet ne super lygmeny,tikrai po to i menines pakraipos mokyklas neiseis istot smile.gif
o pradine mokykla yra didelis burbulas,kuris jau antroj klasej jam bunant - susprogo....neuzsiima su vaikais,vaikai daro ka nori,mokytojai tokie,kad 9 - metis gali apspjaut,pasakyt ,kad ji " uzkniso" ,atsistot ir iseit namo ...taip,taip....dar labai nepatinkantis dalykas,kad ten ir i darzeli ir i mokykla eina pasiturinciu tevus vaikai,daug seimūnų vaikų,kadangi darželis yra šalia seimo,vaikai kalba tik apie tai kokią mašina turi kieno tėvas,kur atostogavo - Kretoj,ar Egipte šią žiemą....kelių aukštų Tavo ar kito draugo namas??....na,nėr tvarkos,pažymiai superiniai,bet žinių - 0....po " Dainorėlio " daug vaikų girdėjau negalėjo į paprasčiausias vidurines išeit,nes žinių lygis buvo labai žemas...
atleiskit,nukrypau nuo darželio iki pradinės mokyklos....bet,tiesiog noriu pasakyti kaip yra ....
vieversys
Sveikutes,
mano vyresnelis lanko Dainorėlių trečią klasę. Taip pat lankė ir darželį.

Į darželį papuolėm su protekcijomis. Kai atsikėlėme gyventi į centrą, tai buvo artimiausias daržas. Mūsų buvusio darželio vedėja pati skambino į dainorėlius ir patikino, kad vaikas gabus ir bla bla bla...
Kyšio jokio nenešiau rolleyes.gif
Na nemoku aš jo paduoti ir pan...

Pradžioje labai svarsčiau ar nesieškoti kito darželio, nes tikrai jaučiau, kad mano vaikas ten nelabai lauktas ir reikalingas. Na, suprantat, auklėtojai didesnis krūvis...

Jeigu kitame darželyje jis buvo labai aktyvus ir grupės lyderis visom prasmėm (mokėjo skaityti, šiaip labai komunikabilus ir savim pasitikintis vaikas), tai čia jis tapo tiesiog eiliniu darželioku. Niekas niekada man nebegyrė, kad gražiai piešia ar pan.

Mokykloje tas pat. Tiesa, pagal pasiekimus klasės lygis išties aukštas.
Ir tai ne užkelti pažymiia, nes kontroliniai vertinami pagal bendrus kriterijus.

Dėl meninio ugdymo, taip lanko dailę, muziką. Šių pamokų pakankamai ir ugdymo plane. Bet tai nepakeičia muzikos mokyklos ar dailės, nes jie mokosi tik specialybės. Jokio solfedžio kaip muz. m-kloj. Maniškis taip natų ir nepžįsta:(

Dėl rinkliavų. Kai atėjo pirmos klasės laikas klasės remontui ir baldams rinkome po 700 lt. Kasmet - simboliškai, po 20-30 lt klsės reikmėms. Mokytoja visuomet pateikia ataskaitą kur panaudotas klasės fondas. Už tuos pinigus perkamos priemonės, pvz. gaublys, žemėlapiai ir tt.
Vaikai mokosi išties super klasėje. Spalvingoje, sėdi narbutas ir co. suoluose.

Dėl turtingumo-neturtingumo. Mes kaip vidutiniokai, kurie vietoj brangių kelionių geriau auginam antrą vaiką, tikrai nesijaučiam diskriminuojami. Yra ir turtinguolių, bet kaip į tokius reaguoja vaikas, matyt nuo jo vertybių priklauso. Mūsiškis niekad neprašinėja ko nors, ką neva turi koks nors super klasiokas.

Ai tiek kol kas, nes mano diedas jau rėkia, kad važiuojam pas mamąsmile.gif)
saltrune
na tai lankot jau kas nors darželį??? kaip sekasi?
Coca - cola
po kiek vaikuciu trimeciu grupese? 4u.gif
Natalija.it
Trimečių grupėse apie 20-22 vaikučius.
Coca - cola
QUOTE(Ėnumar @ 2006 01 12, 08:06)
Trimečių grupėse apie 20-22 vaikučius.
*

aciu, kad atsakei. 20 - tai daug. kazin ar galima rasti darza, kad vaiku nedaugiau 10 butu?
Natalija.it
QUOTE(Coca - cola @ 2006 01 13, 22:34)
aciu, kad atsakei. 20 - tai daug.  kazin ar galima rasti darza, kad vaiku nedaugiau 10 butu?
*

Yra Sadutė prie Vokiečių ambasados. Ten vaikų grupėse tikrai mažiau.
linoo
O tai kaip su ta galimybe patekti g.gif Jei, pvz, ne centre gyvenam, bet del darbovietes butu patogu? Cia viena mamyte jau klause - ar direktore kysius ima ar kaip? (nors pati ziauriai nemegstu imanciu kysius, bet ka daryt!!! doh.gif )
Uriukas
Patekti ten tikrai pasidare labai sunku. Rudenį direktorė visiems moralus skaitė, kad daugiau niekam dainorėlių nerekomenduotume, nes jau neįmanoma. Skundėsi, kad nuolat skambina visokie įtakingi dėdės ir tetos ir proteguoja, ir dargi pridūrė: "dauguma iš jūsų čia taip ir papuolė" schmoll.gif Buvo labai nemalonu klausyti.

Tai nemalonioji pusė. Bet kas dėl ugdymo - na vertinu jį 10 balų. Jūs net neįsivaizduojate, kiek jie visko ten veikia. Kai vežuosi namo, užmiega. stato visokias operas (dainavo/ vaidino operhauze, dalyvauja festivaliuose, mokyklos ansamblis praėjo dainų dainelės vieną turą, kitą savaitę pažiūrėsim, gal praeis ir dar vieną). Šiaip jau esu labai patenkinta.

dėl tėvelių. Na, visi mes būnam visokie. Visko pasitaiko, bet kad pasipūtę tėveliai būtų taisyklė - nesąmonė.
Natalija.it
Mano vienas vaikas labai nori eiti į darželį, o kitas nelabai. Na, bet tikiuosi šios problemos su amžiumi išsispręs.
Man atrodo, kad nesvarbu koks darželis, svarbiausia auklėtojos. Taigi jei vaikas matys, kad jis gerbiamas ir laukiamas, tai jam visur bus gerai smile.gif

O dėl priėmimo, tai manau svarbiausia laiku pareiškimus nunešti, kad nebūtų vaikas koks 50-asis ir t.t.. O direktorė tikrai geranoriška.
saule111
nuo kokio amžiaus ten priima vaikus?
flamingo
su situo darzeliu tai ner zodziu.
dirbu visai salia, per langa darzo kiema matau. norejau cia savo pana vesti.
tai direktore net i kambari neileido. tarpdury papus (sorry) pastate ir sako nera vietu. viso gero.
jokio mandagumo.

o veliau apsidziaugiau kad ten nepkaliuvom.
puse dienos vaiaki kieme rekauja, keikiasi, spjaudosi.. siaubas, kur ten tos aukletojos ziuri
liusi
Mes uzrasem savo maze i sita darzeli, tai labai idomu, gal ka nors galetu papasakoti mamytes tu vaikuciu, kurie jau baigs siemet lankyti darzeli. Mat mums klius tu vaikuciu aukletojos.
O del uzrasymo, tai mes uzsirasem pries gerus metus ir tai nelabai norejo priimti. Bet man ta direktore tai visai nieko moteriske pasirode. O kad nepriima visu vaikuciu, tai normalu, negali gi i grupe 30 tilpti.
Otra
QUOTE(saule111 @ 2006 03 11, 15:40)
nuo kokio amžiaus ten priima vaikus?
*

nuo 3 m.
Bumcik
Pirma karta pasiskaiciau apie darzeli ir nesusilaikiau nepakomentavus. Mes pries tai ejom i darzeli Seskinej, tai buvom baisiai nusivyle -direktore kysininke ir isvis kazkoks nesusipratimas, o ne direktore, viena aukletoja nuostabi, bet kita tikras siaubas. O Dainoreliais esam be proto patenkinti, nes ugdymo programa fantastiska, aukletojos geros ir viskas tikrai fine. O del direktores, tai man asmeniskai ji be proto patiko. Kai ejom uzsirasyt pirma karta, taip pat dar koridoriui pasake, kad enra vietu, teko eit i Seskine. Kai antra karta atejom paziuret -kaip tik vienas vaikas is gruopes su tevais i uzsieni isvaziavo, tai mums nuskilo pakliuti. Direktore baisiai vertinu, nes man labai patinka dalykiski zmones - iskart pasako kokios yra problemos, kokie galimi sprendimai, paklausia nuomoniu ir pasiulymu. Manau, jei kiti darzeliai tokias direktores turetu, tai ir i juois zmones verztusi. O del jos piktumo, tai labai galima zmogu suprast, nes isties visi "dedes ir tetos" spaudzia, vis savus isudyt nori. Manot lengva pasakyti ne? Siaip jei kas masto, tai tikrai labai rekomenduociau, mes esam be proto patenkinti
Viliana
sveikos mamos, jau seniai niekas nieko apie si darzeli nerase g.gif

man jis butu prie pat darbo, gal kas galit papasakot kokia ten dabar situacija? ar yra vietu? ar visi patenkinti??? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
liusi
Del vietu, tai sunku pasakyti - reikia eiti ir klausti. O siaip darzelis mums labai patinka - tikrai mielos ir kurybingos aukletojos, gera atmosfera, tvarkingos patalpos 4u.gif
As asmeniskai esu viskuo patenkinta, isskyrus aiksu tuo, kad kai kurie teveliai amzinai atveda sergancius vaikus, kurie uzkrecia sveikuosius ir taip pasaka be galo, bet cia aisku jau ne darzelio problema.
Viliana
aisku vilties nedaug, bet bandysiu smile.gif
pirmune
Mane ir domina šis darželis.Įdomu, kiek šansų ten patekti?pas mane juk du iš karto:)Gal kas žinot kokių šviežių naujienėlių?
maman
Mane tai didziules pinigines rinkliavos itin glumina klausant is salies unsure.gif Nezinau, is kur vat tiesiog dabar 700 lt paimciau "baldams, priemonems ar kt."... Nieko sau doh.gif Ir jie dar 2 proc. pajamu mokescio kaulija neraudonuodami blink.gif
ezytee
Ar tiesa čia su toms rinkliavom šitam daržely?
kas turite tokios aptirties -atsiliepokite blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif ax.gif
pirmune
Na, ir mane rinkliavos domina...Ir kaip dažnai tos rinkliavos?
r@siukas
na,kas pateiks naujausią info? smile.gif
Veja234
Mano vaikas lanko jau treti metai sita darzeli. Esam labai patenkinti. Aukletojos nuostabios, su vaikais uzsiima ne tik kad laika praleisti, bet dirba su kiekvienu asmeniskai atsizvelgdamos i jo charakterio ypatumus, problemines vietas ir pan. Vaikas eina noriai, aukletojas gerbia, ju deka ismoko suvaldyti pykcio priepuolius, uzsispyrima, atsiprasyti. Tevu aisku yra visokiu, bet kliuna tik keletas, kurie veda sergancius vaikus. Del rinkliavu - kas pora menesiu susimetam po 20-30 litu vaiku zaislams ir priemonems, po 200 metemes tik pirmus metus, uz juos patys teveliai nupirko po nauja ciuzinuka kiekvienam vaikui, kad nereiketu ant ansktesnes laidos susisiotu miegoti. O siaip visas rinkliavas organizuoja ir leidzia teveliai, kasmet isrenkamas vienas, kuris atsakingai tvarko "izda", renka cekius ir zymi, kam kiek isleido. Vienintelis spaudimas yra skirti 2% darzeliui, bet juos isleidzia prasmingai ir kasmet pateikia detalizacija visiems teveliams, kiek viso gavo pinigu ir ant ko juos isleido.
Zuikiosaulute
Mane irgi domina šis darželis, vyrui būtų prie darbo, o ir nuo namų visai netoli. Tik gąsdina rinkliavos g.gif
QUOTE(Dukis @ 2008 06 04, 11:05)
Del rinkliavu - kas pora menesiu susimetam po 20-30 litu vaiku zaislams ir priemonems, po 200 metemes tik pirmus metus, uz juos patys teveliai nupirko po nauja ciuzinuka kiekvienam vaikui, kad nereiketu ant ansktesnes laidos susisiotu miegoti. O siaip visas rinkliavas organizuoja ir leidzia teveliai, kasmet isrenkamas vienas, kuris atsakingai tvarko "izda", renka cekius ir zymi, kam kiek isleido. Vienintelis spaudimas yra skirti 2% darzeliui, bet juos isleidzia prasmingai ir kasmet pateikia detalizacija visiems teveliams, kiek viso gavo pinigu ir ant ko juos isleido.
*

Įdomu, kur senus žaislu deda, jei vis perka ir perka??? Gi nesandeliuoja? Todėl niekaip nesuprantu, kam tiek leisti pinigų vienam ir tam pačiam tikslui schmoll.gif
O dėl 2 proc. tai nežinau, ko čia mamos spirga, nebent turi kur kitur juos padėti. Čia normalus dalykas, kad remiat savo vaiko ygdymo įstaigą.
crazyev
Sveikos mamytes,

Mano bendradarbe vede savo sunu i si darzeli ir buvo tikrai patenkinta.
As pati nuolat maciau, kad vaikas tikrai dalyvauja daugelyje veiklu susijusiu su menais.
Del tu rinkliavu-zinau, kad ju kazkiek budavo, bet niekada nebuvo labai tragiskos sumos, man atrodo ne daugiau nei kituose darzeliuose..smile.gif, bet pati dar nevedu savo maziaus, tai is tiesu negaleciau sia tema ir diskutuoti.

Mane, is tiesu, domintu kokia yra dabartine situacija siame darzelyje. Ar sunku patekti i ji, jeigu pagal gyvenama vieta jis mums nepriklauso?
Kokios aukletojos dirba?
Kaip vaikams patinka?

Gal kas galetumete parasyti? Buciau dekinga...

Is anksto ACIU!
Angele
Ir mane domina naujausia info wink.gif
AŪRI
Sveiki, Dainorėliai,

Matau,kad temelė nėra populiari g.gif
ar mamytės neturi laiko ir prasmės čia pasidalinti savo įspūdžiais, ar tiesiog nėra jokių problemų gvildenti ax.gif

Mane domina šis darželis, juolab,akd jis kartu su mokyklėle.
Domina kokios auklytės, kaip vaikučiams ten patinka?

kažkada ketinam visi apsilankyti, paprašyt,kad leistų artimikausiu susipinti su veikla ir kt.šio darželio ypatumais, tik nžn ar įmanoma unsure.gif toks dalykas...

jeigu kas turite šviečiausių žinių - pasidalinkite ax.gif
su nekantrumu lauksiu 4u.gif
lašas
puikus darzelis
AŪRI
labas,laše,

o kodėl jūsų toks lankymas "3 dienos-per metus"?
AŪRI
Nezinau kaip su nesubrendusiais vaikais, taciau yra dar opesne problema t.y. mokyklos kurios dirbtinai uzkelusios "kartele" o po to mokytojas jau savo nuoziura sprendzia ar su tevais "susitarti" ar bandyti isguiti vaika.
Gyv pav. Vilniuas "Dainorelio" mokykla kurioje mokosi nemaza dalimi Seimo nariu aukstuos valdininkijos ar siaip "pateptuju" atzalos. Ko gero nereikia pasakoti kad net gyvevant priskirtame rajone i sia mokykla "uz aciu" neima taciau patekus jau kitamet verta pagalvoti ar reikia traumuoti vaika tokioje aplinkoje ar verciau pervesti i eiline mokykla kur neieskos priekabiu.
Įvertink:

įmetu vieną komenatrą iš staripsnio "Mokyklai – nesubrendę, darželiui – nereikalingi" manau bus daug kam naudinga pasiskaityti
Asta75
Sveikos, mamytes,
Musu irgi lelius nuo rugsejo pradeda lankyti si darzeli.
Gal kuri ka nors jau esate girdejusi apie aukletojas Vilija ir Dalia?
4u.gif
ingridushka
Sveikos mamytes

i Dainorelius leidziu dvi dukrytes, vyresnioji jau eis i trecia klase, virurinioji i pirma, ir jaunli jau esu i ji uzrasius.
Del priemimo nebuvo jokiu problemu, kadangi priklauso pagal gyvenama vieta, nuejau parasiau prasyma ir viskas, jau sarasuose, tiesa uzrasiau vos tik gimusius.
Vaikai laba patenkinti, ejo su mielu noru, nebuvo jokiu asaru, vis prasydavo kad pasiimtume kuo veliau ax.gif
Del rinkliavu sutarem per pirma tevu susirinkima, musu grupeje rinkom 2-3 kartus per metus po 100Lt, ir tikrai leidom labai prasmingai. Didesne suma rinkdavom tik pirmais metais, nes remonta padaryt reikia, nauju zaislu nupirkti.

Nieko blogo negaliu pasakyt, kolektyvas, atmosfera, viskas ten PUIKU
spurrga
Įdomu, ar visiems pagal gyvenamąją vietą nėra problemų patekt į šį darželį? Į darželį užrašėme apie mėn. po gimimo, tačiau mūsų neužtikrino, kad tikrai pakliūsime...tiksliau apsilankymo darželyje atsirado tik daugiau abejonių... schmoll.gif
Asta75
Sveikos,
O mes buvome uzrase savo leliu, kai jam buvo kokie 7 men. ir patekti net neistikejau. O si rugsejo jau pradejome lankyti si darzeli, nes priklauso pagal gyvenama vieta ir tiesa, is tiesu uzteko tiktai "aciu" ir dar geliu su rugsejo 1-aja.
O siaip darzeliu sunelis labai patenkintas, tik gal maziau valgo, nes nelabai pamaitina ir dar kazko pradejo i kelnes daryti, ko anksciau nebuvo. O siaip noriai eina, turi draugu, ir kai ateinam pasiimti, tai nelabai ir skuba namo smile.gif
ringute
QUOTE(Asta75 @ 2009 10 10, 16:04)
Sveikos,
O mes buvome uzrase savo leliu, kai jam buvo kokie 7 men. ir patekti net neistikejau. O si rugsejo jau pradejome lankyti si darzeli, nes priklauso pagal gyvenama vieta ir tiesa, is tiesu uzteko tiktai "aciu" ir dar geliu su rugsejo 1-aja.
O siaip darzeliu sunelis labai patenkintas, tik gal maziau valgo, nes nelabai pamaitina ir dar kazko pradejo i kelnes daryti, ko anksciau nebuvo. O siaip noriai eina, turi draugu, ir kai ateinam pasiimti, tai nelabai ir skuba namo smile.gif
*

Idomu, ar daug kas patenka i si darzeli ne pagal gyvenama vieta? Musu darzelis turetu buti Pilaiteje, taciau ten neimanoma pateikti net uzrasius ka tik gimusi. O salia Dainreliu mano darbas, butu labai patogu vesti atzalele.
spurrga
QUOTE(ringute @ 2009 10 29, 23:32)
Idomu, ar daug kas patenka i si darzeli ne pagal gyvenama vieta? Musu darzelis turetu buti Pilaiteje, taciau ten neimanoma pateikti net uzrasius ka tik gimusi. O salia Dainreliu mano darbas, butu labai patogu vesti atzalele.
*

Na, jei dirbate Seime ar pan, įstaigoje, šansų gal ir turite biggrin.gif
Mes dukrą užrašėme vos gimus (pagal gyvenamą vietą), bet negavome jokio patvirtimo, kad pakliūsime.
AŪRI
QUOTE(spurrga @ 2009 10 30, 12:21)
Na, jei dirbate Seime ar pan, įstaigoje, šansų gal ir turite  biggrin.gif
Mes dukrą užrašėme vos gimus (pagal gyvenamą vietą), bet negavome jokio patvirtimo, kad pakliūsime.
*

smile.gif jokių patvirtinimų nieks nedalina, nei šis, n ei kitas darželis
pati turėtumėte pasidomėti, kada sudaromi sąrašai ir ar jūs juose esate 4u.gif
ringute
QUOTE(spurrga @ 2009 10 30, 11:21)
Na, jei dirbate Seime ar pan, įstaigoje, šansų gal ir turite  biggrin.gif
*

O ka, pakanka dirbti "Seime ar pan. istaigoj", kad patektum ?
jus_soli
Gal kam nors pasirodys įdomus "užaugusio dainorėlio" požiūris ir prisiminimai apie šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą, nors, be abejo, jau daug metų praėjo ir daug kas pasikeitė.
Pradėčiau nuo to, kad "Dainorėlį" baigiau 2000-aisiais, kai šis darželis - mokykla buvo tik ką susikūrę ir eilių į jį patekti dar nebuvo. Mano grupėje, o vėliau ir klasėje, buvo tik 19-20 žmonių. Darželio ir pradinės mokyklos laikus prisimenu kuo geriausiai, mokytojai/auklėtojai daug dėmesio skirdavo kiekvienam iš mūsų, matematikos kontroliniai kartais būdavo pateikiami netgi žaidimo forma, buvo organizuojama daug įvairiausių ekskursijų, turbūt per pradinės mokyklos metus pamatėme tiek Lietuvos, kiek nepamačiau per likusius 8 mokyklos metus smile.gif Viskas visada būdavo puikiai organizuota, fotografuojama, o vėliau tėveliai, jei tik norėdavo, galėdavo įsigyti patinkančių nuotraukų. Aktyvi ir meninė veikla - dainavome Operos ir baleto teatre, dalyvavome teatrų festivaliuose, baigiamąjį 4 klasės spektaklį statėme "Vaidilutės" teatre. Būdavo po 4 muzikos ir 2 dailės pamokas per savaitę, papildomai - choras, fortepijonas, smuikas, fleita, dailė, choreografija, etnografija... kas tik ko norėdavo. Veiklos buvo daug, o ir mūsų grupė/klasė buvo šauni, taigi atėjusių pasiimti tėvų dažnai prašydavau dar palaukti. Vienintelis ne itin teigiamą įspūdį palikęs dalykas - maistas, pamenu, jų cepelinais šerdavom tais laikais kartais užklysdavusius laukinius katinus (nevalgydavo lotuliukas.gif ), bet po tiek laiko gal jau pasikeitė meniu thumbup.gif Žinoma, būdavo ir skanių patiekalų.
Viename iš komentarų rašyta, kad po pradinės mokyklos buvo sunku "prisivyti" kitus vaikus vidurinėje mokykloje. Man buvo kaip tik atvirkščiai. Pradinėje buvo visai kita atmosfera, visi būdavo draugiški, daug veiklos, visur dalyvavome, o vidurinėje (gimnazija) buvo kone visiškas sustabarėjimas, egoistiški bendraklasiai, jokios popamokinės veiklos jaunesniųjų klasių moksleiviams. Žinoma, ir pas mus buvo labiau "elitinių" vaikų, kurie atsinešdavo į mokyklą "farbius" praėjus gal savaitei po jų pasirodymo, bet didžioji dalis vaikų ir jų tėvų priklausė paprastai, "žemiškai", viduriniajai klasei.
Jeigu situacija dar nepasikeitė, rekomenduoju šį darželį-mokyklą, ir pati savo vaikus, kai jų kada nors turėsiu, norėčiau leisti čia. O bent kol kas ir didžioji užklasinės veiklos mokytojų dalis dar nepasikeitė.
Tikiuosi mano komentaras buvo įdomus ir naudingas, nors ir atspindintis ne tiek aktualią situaciją, kiek praeities prisiminimus. Tiesiog pamanau, kad tėvams bus įdomu pasiskaityti apie šį darželį iš "vaiko" pusės. Kai dabar pagalvoju, jau 16 metų praėjo nuo tos dienos, kai pirmą kartą įžengiau pro šio darželio duris... 4u.gif
Murasaki
QUOTE(spurrga @ 2009 09 07, 21:07)
Įdomu, ar visiems pagal gyvenamąją vietą nėra problemų patekt į šį darželį? Į darželį užrašėme apie mėn. po gimimo, tačiau mūsų neužtikrino, kad tikrai pakliūsime...tiksliau apsilankymo darželyje atsirado tik daugiau abejonių... schmoll.gif
*

Spurrga,

norejau paklausti, ar jau zinote, ar pateksite i si darzeli.
man aktualu, nes jis mum pagal gyvenamaja vieta priklauso, todel galvoju tik gimusia dukra eiti ir uzrasyti.
butu labai liudna, jei seimunu ir auksciausiojo teismo vaikai turetu pirmumo teise...
spurrga
QUOTE(Murasaki @ 2010 01 09, 15:44)
Spurrga,

norejau paklausti, ar jau zinote, ar pateksite i si darzeli.
man aktualu, nes jis mum pagal gyvenamaja vieta priklauso, todel galvoju tik gimusia dukra eiti ir uzrasyti.
butu labai liudna, jei seimunu ir auksciausiojo teismo vaikai turetu pirmumo teise...
*

Kol kas dar nesame tikri, kad pakliūvam, nors darželis beveik mūsų kieme, būtų gaila, jei nepakliūtumėm. Direktorė žadejo, kad preliminarus sąrašai bus pavasarį (lygtai gegužės mėn.), tada bus matyt, į kurią pusę reikalai krypsta g.gif
Murasaki
o, tai mes kaimynes bigsmile.gif
reiks pavasari eiti prasytis priimamai doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.