Centre yra superinis darželis "Pasagėlė" Vokiečių g. 1....na,bent auklėtojos superinės
Bet ten turbut priima nuo 3 metu...? Juk darzelis...
man ir idomu nuo kokio amziaus vaikucius priima i Pasagele
Mane irgi domina nuo kokio amziaus?
Nuo 3 metuku,nes nera lopselio.
Taip, auklėtojas ten visi giria. Bet kiemo tai tie vaikiukai, galima sakyti, visai neturi. O ir pats daržiukas šalia judrių gatvių - oras tikrai ne koks. Aš pasirinkau kitą, mat man svarbu, kad vaikas lauke pabūtų, grynu oru pakvėpuotų.
Na va aš irgi galvoju kaip darželis gali būt superinis jei tarp judrių gatvių. Gal kas žinote kiek ten grupėse vaikų?
apie 20 kiek zinau sarasiniu...
QUOTE(cnopka @ 2005 04 22, 21:25) Vakar buvau ten užrašyti vaikiuko, tai apžiūrėjau grupes (visas 3), stebėjau renginį, skirtą "Šeimos dienai". Pvz. mažiausiųjų grupėje (3-4 m.) buvo 8 vaikiukai. Sakė sąrašinių iki 20, bet būna ir tokių dienų, kad tik 3 vaikai grupėje (na, čia kai ligų sezonas ateina). Sakė, kad "adaptacijos" prie darželio metu pas juos mamytės nepasilieka grupėje su vaiku. Dar norėjau paklausti apie auklėtojas. Čia buvo minėta, kad "superinės" - kuo jos ypatingos, norisi kuo daugiau sužinoti: ar ugdymo, užsiėmimų prasme daug dirba, ar tiesiog yra švelnios, geros, ar kt. ? Ir šiaip, kas tik turit kokios info apie darželį, please - parašykit kuo plačiau, būsiu labai labai dėkinga! QUOTE(Aurėja @ 2005 04 29, 11:29) Vakar buvau ten užrašyti vaikiuko, tai apžiūrėjau grupes (visas 3), stebėjau renginį, skirtą "Šeimos dienai". Pvz. mažiausiųjų grupėje (3-4 m.) buvo 8 vaikiukai. Sakė sąrašinių iki 20, bet būna ir tokių dienų, kad tik 3 vaikai grupėje (na, čia kai ligų sezonas ateina). Sakė, kad "adaptacijos" prie darželio metu pas juos mamytės nepasilieka grupėje su vaiku. Dar norėjau paklausti apie auklėtojas. Čia buvo minėta, kad "superinės" - kuo jos ypatingos, norisi kuo daugiau sužinoti: ar ugdymo, užsiėmimų prasme daug dirba, ar tiesiog yra švelnios, geros, ar kt. ? Ir šiaip, kas tik turit kokios info apie darželį, please - parašykit kuo plačiau, būsiu labai labai dėkinga! Pazistu vyresniu grupes aukletoja Terese,kuri turi priesmokykline grupe.Kuri ir ruosia visus renginius,daro ivairius projektus.Kitos aukletojos taip pat labai geros.Nes su vaikais uzsiima.Tikrai nepyktybiskos ir dirbancios,o ne sedincios ir rekiancios.Sunku ka daug nupasakoti,nes kad placiau papasakoti,reikia ten dirbti,o as tiesiog vedziau savo krikstadukre,kuri ejo ne nuo 3 metuku.Taciau tos aukletojos pazistamos,nes vasaros metu jos dirbdavo pasikeisdamos. Beje,geras valgis darzeli. O kokiu dar reikia duomenu? Minusu nelabai cia prirasysiu,nes man patinka tas darzelis.Tiek vieta,tiek aukletojom,tiek auklejimu,tiek valgiu-kol kas labai patinka. QUOTE(cnopka @ 2005 05 02, 13:32) O kokiu dar reikia duomenu? Minusu nelabai cia prirasysiu,nes man patinka tas darzelis.Tiek vieta,tiek aukletojom,tiek auklejimu,tiek valgiu-kol kas labai patinka. man pasirodė miela nedidelė bendruomenė. tas gal net geriau nei didžiulis darželis. Tik keletas dalykų užkliuvo: 1) kiemelis su pailgu siauru ruožu žaidimų aikštelės, šalia automobilių stovėjimo aikštelių. Tvorelė tokia žema žema 2) apėjus visas grupes, pasirodė, kad skurdokas inventorius. Pamaniau kad tai vienas tų "neturtingesnių" darželių. Nemačiau kad būtų daug įdomių žaislų, laipioti visokiausių dalykėlių. Na, bet ką aš žinau kaip kituose 3) prieš "pasagėlę" teko būti viename darželyje, kur yra galimybė ugdyti vaiką įvairesnėm veiklom, tokiom kaip - mergyčių pop choras, keramika, vaikų joga, krepšinis ir pan. (Tai kainuoja papildomai, bet man tai labai svarbu ir tam tikrai skirčiau pinigų) Deja, ten vietų jau nėra, todėl ir ieškojom kito darželio. O šiame darželyje kaip supratau dirbama įprastai - 2 muzikos pamokėlės per savaitę, dar mačiau yra padaryta pasportavimui virvinės kopėčios lipti salėje. Dar pasigyrė kad laimėjo Teatrų festivalyje diplomą už savo spektakliuką (bet čia didesniųjų vaikų grupė). 4) šiek tiek neramina ta diena, kai reiks dukrą palikti pirmai dienai darželyje. Jų nuomone (direktorės ir auklėtojų), geriau, kai mama nepasilieka su vaiku darželyje adaptacijos pradžioje. Aš visada įsivaizdavau, kad pirmomis dienomis tikrai pabūsiu su vaiku nors pusdienį kartu. Žinoma, esu ir aš skaičiusi psichologų straipsnių apie tai, kad kai kurie palaiko tokią poziciją, kad visiems bus geriau, jei i6kart atsisveikins su mama, bet... man gal artimesnė kita nuomonė. Ką darysi, reiks prisitaikyt mums abiems. Guodžia tik tai, kad galima auklėtojoms paskambinti ir vis pasiteirauti, kaip laikosi vaikas. Sakė tikrai nemeluojam mamoms ir pasakom, kai verkia...
Del daug ko galima sutikti ka cia prirasei,taciaudel aiksteles...geriau maza ir pailga,negu kokia plati su krumais uz kuriu slepiasi vaikai...
O del 15min.pasilikimo mamai...mano nuomone nera gerai...ji sunkiau atpras nuo taves....cia tau skausmingiau palikti vaika,nei jam turbut pasilikti...
80-tais šis darželis buvo l.geras, priklausė Grąžtų gamyklai. Aš jį lankiau ir tikrai neturėjau jokių problemų, lyginant su prieš tai buvusiu. Lauko aikštelė labai skurdi, bet juk Senamiesčio centre.
Mano vyresnėlis nuo rudens eina į šį darželį. Nors tolokai nuo namų (šalia esančioj Krivūlėj nėra vietų), bet nesiskundžiu. Vaikų grupėj nedaug, sąrašinių 16, o lanko dažniausiai ~12, šiltos patalpos (kai buvo ruduo ir per žinias kituose darželiuose rodė sušalusius vaikus, šitame buvo šilta kaip šildymo sezono metu). Auklėtojos malonios, bet ne per saldžios, jei reikia, būna griežtesnės, jei reikia, paguodžia. Į lauką veda, kai tik nelyja, ir man visai nebaisus tas kiemas su maža tvorele, nes savo vaiku pasitikiu. Jis žino, kad vienam niekur eiti nevalia. O be to, visų trijų grupių vaikai išvedami kartu, tad lauke būna po 3-4 auklėtojas ir juos "gano". O šiais metais tai dar ir pasisekė
Aišku, darželis apšiuręs, bet juk vaikams ne blizgesys svarbu, o normalus bendravimas su jais. Auklėtojos tikrai užsiima, muzikos pamokėlės 3 kartus per savaitę, piešia jie ten, kitokius darbelius daro, pasportuoja - kaip ir visuose darželiuose. O per Kalėdų šventę taip fainai buvo papuošta salė, kad net man, suaugusiai tetai, gražu buvo pažiūrėti. Su laivu, žuvų pulkais ir kitais jūrinės tematikos dalyviais (nepalyginsi su tradiciškai, šimtą metų taip pat puošiama Domanto pusseserės darželio sale). Žodžiu, aš visai patenkinta, vaikas irgi noriai eina, tad net abejoju, ar vesti į Krivūlę, kai joje prieis eilė
Kiek galiu pasakyt, tai tik teigiamus atsiliepimus. Mes lankom pas Terese, paruosiamuku grupej. super aukletoja.
o del aiksteles... mamos kurios nemaciusios nesusidarykit klaidingos nuomuones. kiemelyje yra ta aikstele. Na taip, man irgi buvo sunku patiket, kad tai aikstele. bet, uztat kokie vaikai kurybinki, kokias pilis smelynej pasistato ... pasedziu kiemelyj kol maniskis issikuis, tai matai, kad vaikam ne motais. jie mokia dziaugtis tuo ka turi. ir as manau kad tai gerai.
Ieskau darzelio centre, Pasagele mums labai patogioje vietoje, noreciau suzinoti, ar labai sunku ten pakliuti. Ar daug vaikuciu? Nes su uzsirasymu mes per velai susipratom...
Vis dar idomu kaip cia su tuo darzeliu...
Mes atejom i Pasagele "paskutine minute" ir mus prieme. Nezinau, gal priklauso nuo gupes i kuria eis. Juk negali priimti vaiku "virs normos" man rodos ta norma 20 sarasiniu vaiku.
O del adabtacijos... jei viena mama sedes su savo vaikuciu, kiti vaikai irgi uzsimanys savosios... del to neleidzia. As adabtacija vadinciau tai, kad teveliai pradzioj vaika palieka ne visai dienai. Tokiu budu pratina vaika prie ilgos issiskyrimo dienos. Beje visi vaikai bliauna pries issiskirdami su teveliais,veliau pripranta ir nenori namo eit sekmes cia skaitau pasisakymu del inventoriaus... man kaip tik pasirode vieni idomiausiu zaislu turinti grupe (ir kitose grupese buvau, nepasirode maza zaislu). Aukletoja parenka labai idomius zaislus vaikams... maniskis labai patenkintas darzelio zaislais (lanko paruosiamuku grupe)
Man rodos visuose darzeliuose senamiestyje kiemai labai mazi?Ar as klystu?
Man rodos, kad visame Senamiestyje kiemai maži
Bet juk tai nėra didelė problema. Pasagėlės darželyje tik 3 vaikų grupės, tad visi vaikučiai tame kiemelyje telpa ir net kamuoliu žaisti gali. O svarbiausia, kad smėlio dėžė yra, tad yra kur mažiams kapstytis. Vien dėl šios priežasties maniškis nenori pereiti į "Gudručio" darželį, nes ten kiemo nėra ir smėlio, kur galėtų kapstytis. Ir jam visai nerūpi, kad šiame darželyje nėra papildomų būrelių. Ir taip nuo ryto iki vakaro būna užsiėmęs, vakare eiti namo nenori, vis kniaukia, kad dar pabus
Šiandien ir aš nuvaziavau savo dukrytę į šį darzelį uzrašyti, galiu pasakyti, kad labai maloni direktorė
O vaikai miega kitame kambaryje nei žaidžia, ar tame pačiame?Žinau, kad būna įvairiai.Ieškom daržo nuo rugsėjo centre ar arti jo, tai va ir ieškau PAČIO geriausio
Šiame darželyje yra trys grupės. Mažiausi "Pabiručiai" (3-4 metai) ir viduriniukai "Smalsučiai" (4-5, kartais 6 metai) turi patalpas iš dviejų kambarių. Tai viename stovi staliukai, o kitame jie miega, o ne miego metu lovytės sulankstomos, išnešamos, ir ten gaunasi aktyvių žaidimų kambarys. Didžiausieji "Gudručiai" (priešmokyklinukai, 5-7 metai) turi vieną didelę patalpą. Vienam jos gale stovi staliukai, o visa kita erdvė žaidimams arba miegui. Aišku, geriausia nueiti ir pačiam apžiūrėti.
Nors kai aš ėjau, tai net nežiūrėjau į grupes. Man buvo svarbu, kad direktorė šiltai bendrauja, ir kad iš pat pirmų žodžių nebuvo jokių aiškinimų apie materialinius dalykus, ne taip kaip kitame darželyje. Beje, apie finansus. Kai buvo tėvų susirinkimas, nebuvo pasakyta konkreti suma, kokią reikia tėvams susimesti dėl žaislų atnaujinimo. Buvo paleistas lapas per tėvus, jame visi surašė, kokią sumą galėtų skirti darželiui, o tada išvestas bendras vidurkis, kuriam visi pritarė. O remontui naudojamos tik tos lėšos, kurios surenkamos iš kasmėnesinių mokesčių ir už tėvų suaukotus procentus. Tad darželis gal ir nėra labai "nuglaistytas", bet jis tiesiog žmoniškas. QUOTE(Daringa @ 2008 03 13, 11:14) Šiame darželyje yra trys grupės. Mažiausi "Pabiručiai" (3-4 metai) ir viduriniukai "Smalsučiai" (4-5, kartais 6 metai) turi patalpas iš dviejų kambarių. Tai viename stovi staliukai, o kitame jie miega, o ne miego metu lovytės sulankstomos, išnešamos, ir ten gaunasi aktyvių žaidimų kambarys. Didžiausieji "Gudručiai" (priešmokyklinukai, 5-7 metai) turi vieną didelę patalpą. Vienam jos gale stovi staliukai, o visa kita erdvė žaidimams arba miegui. Aišku, geriausia nueiti ir pačiam apžiūrėti. Nors kai aš ėjau, tai net nežiūrėjau į grupes. Man buvo svarbu, kad direktorė šiltai bendrauja, ir kad iš pat pirmų žodžių nebuvo jokių aiškinimų apie materialinius dalykus, ne taip kaip kitame darželyje. Beje, apie finansus. Kai buvo tėvų susirinkimas, nebuvo pasakyta konkreti suma, kokią reikia tėvams susimesti dėl žaislų atnaujinimo. Buvo paleistas lapas per tėvus, jame visi surašė, kokią sumą galėtų skirti darželiui, o tada išvestas bendras vidurkis, kuriam visi pritarė. O remontui naudojamos tik tos lėšos, kurios surenkamos iš kasmėnesinių mokesčių ir už tėvų suaukotus procentus. Tad darželis gal ir nėra labai "nuglaistytas", bet jis tiesiog žmoniškas. Visiškai sutinku
na papasakokit dar ką nors gera apie šį darželį
as pati laniau si darzeli.pries tai zveryne. tai mano kaip vaiko emocijoms tuo metu sitas darzelis buvo super. ko negaleciu pasakyti apie zveryne esanti. o kiemo mums uztekdavo ir net labai.;]
Sveikutės, buvau aš pažiūrėti nuėjusi į darželį. Kadangi direktorė atostogauja, tai man viską aprodė viena auklėtoja, kuri man laaaaabai patiko
Taip, principas tas pats, tik vietoj "raskloduskose" buvusių išsitampančių spyruoklių yra klijuoto medžio plaušo plokštės. Tad vaikų nugarytės tiesios, neišlinks. O ant tų plokščių tiesiami čiužinukai.
na, dar paklausinėsiu
Gal tada žinot, kas rudenį turės mažiausius(nors, ko gero nesvarbu, jei jos visos gerietės)?
Greičiausiai mažųjų grupę ir vėl prižiūrės auklėtoja Gražina, ta, kur ir šiemet su mažiukais. Bet kadangi tas darželis mažiukas, vaikai visas auklėtojas puikiai žino. O be to, tikrai visos auklėtojos puikios, sugeba bendrauti su vaikais. Kai reikia - paguodžia, kartais, kai reikia - pabara (čia man sūnus sakė, bet barimas buvo ne be reikalo), žodžiu, viskas savo vietoj.
Žinau, kad žadėjo keisti langus.Įdomu, ar jau pradėjo, ar baigė, ar viskas po senovei...
ar priema tuos, kurie nepriklauso pagal gyvenamaja vieta>?
QUOTE(pradingau @ 2009 01 29, 03:48) As uzrasiau vaikus pagal darboviete ir seneliu adresu, nes jie salia gyvena. Deja pazado, kad priims negavome, nes vaiku jau kaip ir uztenka, idomu ka jums paskys.
Ar reikia is anksto uzsirasyti i si darzeli? Mes nuo rudens noretumem leisti,bet neuzsirase
QUOTE(Lahja @ 2009 03 30, 16:17) Reikia. nes situacija vis keičiasi, tai daug vaikų, tai nelabai
Būtinai eikit užsirašyti. Antro vaiko neužrašiau iš anksto (užrašinėt pradeda nuo kovo mėn.), tai liepą vietų jau nebebuvo. Tad geriau apsidrausti.
Labas mamytes
mums labai reikia darzelio
Situacija paaiškės tik rudenį, na gal vasaros antroj pusėj, nes tuomet dalis vaikų bus jau išėję į mokyklas, dalis likusių (tikriausiai ir maniškis tarp jų), dalis pereis į priešmokyklinę iš vidurinės grupės.
Kur visos "Pasagėlės" mamytės?
Mano mergaites irgi prades lankyti nuo kito rudens, tai vis lendu cia paziureti komentaru
QUOTE(six @ 2009 10 15, 16:43) Mano mergaites irgi prades lankyti nuo kito rudens, tai vis lendu cia paziureti komentaru Na aš galiu tik geriausius atsiliepimus parašyti O čia pora nuotraukičių iš rudenėlio šventės ![]()
Antonina, aciu labai uz atsakyma ir dar su kokiomis puikiomis nuotraukomis!!!!!
QUOTE(six @ 2009 10 17, 11:12) Nėra uz ka Papildyta: Na aš galiu tik geriausius atsiliepimus parašyti O čia pora nuotraukičių iš rudenėlio šventės ![]() ![]() ![]()
Šiandien buvom Pasagėlėje, aprodė mažiausiųjų grupę,susipažinom su auklėtoja, bandysim pratintis nuo pirmadienio
Maniškė tikriausiai bus vos ne mažiausia iš visų, bet tikiuosi viskas bus gerai |