Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kauno 2 ligoninės kūdikių slaugės
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Kaunas
Pages: 1, 2, 3
WWWgarba
Sveikutės norėjau jums papasakoti ko galite tikėtis gimdydamos Kauno 2 ligoninėje is kudikių slaugių. Zinokit pries keturis mėn pasigimdziau mergaite . Gimdymas buvo sunkus , pati buvau issekusi nezmoniskai. Po gimdymo is slaugių jokios pagalbos negalejau sulaukti. Viskas prasidėjo nuo to kad mano maziukė l prastai ėmė krūtį, prasiau ir slaugusciu pagalbos bet sulaukiau tik is akuseres. Aprasysiu slaugiu darba, kaip tik nueidavau paprasyti pagalbos del maziukes tai jos visad su panieka ir nepasitenkinimu ziuredavo i mane, tiesiog akivaizdziai saipydavosi kad kudikio sudas smirda taip viena slauge ir issireiske, kai nuejau susirupinusi del mazes cituoju: ka edi juk ka nematai kaip tavo vaiko sudas smirda" Pastoviai kai tik reikedavo pagalbos negaudavau, jos savo kambariukiuose tik linksminasi, kiek nueini ne vieno kudikelio nebudavo pas jas, jos an tiek yra slykcios ir nepagarbios kad jei sugalvotumete gimdyti antroje ligonineje tai po gindymo pagalbos nesulauksit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ir dar mano maze, kuria nikeas nesirupino apart manim, nors ir paciai buvo l blogai, buvo numetusi net 600 g, tai ka jus galvojat kai pakeliau triuksma kad nuejus negaunu jokiu atsakymu, tai slauges tada visikai persigandusios iskviete vaiku gyd. Bet aciu dievui dabar viskas gerai. zodziu tokiu tinginiu, tokiu zveriu, tokiu nieksiu kaip antros lig slauges gyvenime nelinkeciau niekam sutikti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gendre
QUOTE(WWWgarba @ 2007 11 05, 12:31)
Sveikutės norėjau jums papasakoti ko galite tikėtis gimdydamos Kauno 2 ligoninėje is kudikių slaugių.
*

Na man tokiu dalyku nepasitaike, gal del to, kad visa laika kartu buvo vyras.
WWWgarba
Smagu girdeti jei viskas gerai buvo, bet kai gulejau visa savaite, tai ju virtuve puikiai maciau, zodziu kosmaras o ne slauges, taip buvau supykus ir isiutus kad galvojau televizija pakviesiu tegul parodo kaip kas ir kur,nes pirma karta susiduriau su tokiu absurdu ir abejingumu viskam!!!!!!!!
bambinoo
Nesinori man tiketi kazkaip... g.gif pries 4,5 men per dvi gulejimo savaites nepatyriau tokiu dalyku.
Klausdavo ar ko nereikia, ar viskas gerai, jei pamatydavo, kad negerai paemes kruti- paduodavo taisyklingai. Pacios du kart maude mano vaikuti. smile.gif

Mano patirtis su naujagimiu skyrium visiskai kitokia. smile.gif
Amneza
Man irgi viena slaugė labai nepatiko. Kadangi auginu pirmą vaiką tai norėjau paklaust kaip reik bambutę valyt ir pan. Netyčia užtaikiau ant tos raganos. Išdrožė, kad kaip aš čia galiu nežinot tokių dalykų, kaip čia man anksčiau niekas nieko nepasakė, na tada aš patylėjau. O kaip antrą kartą jai pasitaikė vėl pamaina budėti, tai gavau irgi komplimentą, kad vaiko šūdas smirda, tai neiškenčiau, pasakiau, gal tada reik darbą keis jei taip smirda. Užsičiaupė. O šiaip kitos slaugutės ir ypač vaikų gydytojos, akušerės buvo labai malonios.
-Aiva-
Na, mano patirtis visai kitokia, nepasitaike, man nei viena nemaloni slauge schmoll.gif As galiu tik geru zodziu jas pamineti mirksiukas.gif
Šalta
QUOTE(WWWgarba @ 2007 11 05, 12:31)
tiesiog akivaizdziai saipydavosi kad kudikio sudas smirda taip viena slauge ir issireiske, kai nuejau susirupinusi del mazes cituoju: ka edi juk ka nematai kaip tavo vaiko sudas smirda"
*

Matyt ji pati ši... rožiu žiedlapiais doh.gif
Nu žiauru, gaila kudikelio ir mamos. Truksta žodžiu, gerai kad as nepataikiau ant tokios...
ausrutis
Kaip jau rašiau kitoj temoj, buvo viena šlykšti, bet ji gal ten kokia vyresnioji, nes po palatas nevaikščiodavo ir lyg savo kabinetą turėjo. Gal ne visos buvo labai malonios, bet visada ateidavo padėti, jei vyras pakviesdavo, parodė ir kaip nuprausti, ir padėjo nuraminti, kai klykė pora valandų. Ir kai palikdavau pažiūrėti, visada rasdavau arba pas jas , arba miegančią. Tik kartą radau klykiančią, bet tada jos skiepino vaikučius, tad buvo užsiėmusios. Vienintelė problema buvo su maitinimo,kai tos raganos dėka mažulė užsibadavo, bet kitos tikrai daug padėjo ir ateidavo pažiūrėt... O paskutinį vakarą budėjusi užsibuvo pas mus ilgiau, davė visokių patarimų. Taip kad negaliu labai skųstis...
WWWgarba
kazkaip pagalvoju, kodel yra tokiu zmoniu kurie dirbdami su leliukais elgesi kaip zverys. Nesuprantu tada kam toki darba pasirinkti. Juk mamos bet kuriuo atveju is pat pradziu buna pasimetusios, juk viskas nauja, nauja gyvybe, nauji pojuciai nauji rupesciai, kiekvienas judesys kuri darai su leliuku atrodo pats svarbiausias, bet kai pagalbos nesulauki, tai pagalvoji ar vertos tos slauges toki darba dirbti, bet vistiek lazda turi du galus, nikeo pikto nelinkiu, bet juk kazkada viskas sugrista su kaupu!!!!!!!!
Liusii
QUOTE(WWWgarba @ 2007 11 07, 14:44)
kazkaip pagalvoju, kodel yra tokiu zmoniu kurie dirbdami su leliukais elgesi kaip zverys. Nesuprantu tada kam toki darba pasirinkti. Juk mamos bet kuriuo atveju is pat pradziu buna pasimetusios, juk viskas nauja, nauja gyvybe, nauji pojuciai nauji rupesciai, kiekvienas judesys kuri darai su leliuku atrodo pats svarbiausias, bet kai pagalbos nesulauki, tai pagalvoji ar vertos tos slauges toki darba dirbti, bet vistiek lazda turi du galus, nikeo pikto nelinkiu, bet juk kazkada viskas sugrista su kaupu!!!!!!!!
*

pritariu tau, kam uzimti vieta, jei darbo nemegsti? Man isviso ta 2 ligonine atrodo baisi, buvau ten su persileidimu, tai ispudziai baisus, niekada ten negimdyciau schmoll.gif Baisu kad tau teko tai iskesti. Jei gimdysi kada antra geriau rinkis Krikscioniskus ar Mazyli
WWWgarba
tai taip ir darysiu, nes cia dar ne viskas ka istveriau po svaites kai grizau namo vel atsiduriau toje pacioje ligonineje su kraujo uzkretimu, va tada tai kosmaras kartojosi is naujo, bet cia ne sitoje temoje sneketi.
Dziaugsmukas
Aha,ne visos slauges ar seseles ten malonios schmoll.gif Dauguma ne verysad.gif
jjjolanta
Gimdziau II ligonineje du kartus ir abu kartus susikirtau su viena slaugytoja. Pirma karta, tai visos slaugytojos mane galima sakyti terorizavo, bande buti naudingos ir pan., matyt atlygio tikejosi.Gavo bendrai ir simboliskai.O antra karta, tai dukrytes padetis buvo labai kritiska, tai jos tikrai sokinejo, bet viena vistiek isliko bjauri. Laime, kad antraji karta buvau pasichologiskai stipresne ir nepasidaviau.
Laivite
Yra ten kelios tokios nemalonios g.gif Bet visa laik reikia nenusileisti as ir dvi savaites pragulejau tai teko susidurti su daugeliu bet buvo ir labai maloniu na jos sunku ir atsakinga darba dirba kartais ir jos pavargsta ir jos zmones thumbup.gif Aisku vyras kekviena diena budavo mirksiukas.gif
astukas111
mums pasisekė,per tris paras nei viena nepasakė nei vieno blogo ar užgaulaus žodžio.dar pačios paklausė ar nenoriu mergytės nuvežt i skyriu vaikiuku ir pailset.ar išsimiegu,ar užtenka pienelio ar nepikta lelytė klausinėjo,nes pati pas jas nėjau viskas man kaip ir aisku buvo. i kudikeliu skyriu buvau du syk nuvežus kai ėjau krūtų šildyti,tai buvo malonios ir švelnios jokių problemų. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
AgnePagne
Klausimas, ar tos, kurios sako, kad viskas ten labai faina, tai yra užkišusios pinigėliais tas sovietų palikimo reliktines atgyvenas, ar kaip? Nes II ligoninė jau nuo laaaaabai senai garsėja, kaip super bjauraus personalo lizdas. Mano draugė 99m. gimdė. Sakė ten daugiau niekada nebegrįžtų. Išsišaipė, išniekino ją tenai būtent tos pačios seselės. Atseit, ką jau pakentėti negali, kokia tu motina būsi, jei taip staugi. Smagu, ane, jaunai, 21 metų mamai gimdyti, kai nulis patirties šioje srityje ir nulis palaikymo. Viena pašnekovė minėjo, kad reiktų suprasti ir seseles, nes jos sunkų ir atsakingą darbą dirba, pavargsta. Žinai, gimdant man nė motais, kas ką dirba ir ar yra pavargęs. Tam yra pamaininis darbas. Jei pavargsti ir dėl to nesugebi būti bent žmogiška (nekalbu apie šypseną iki ausų ir perdėta dėmesį, nes tas dėmesys, kaip bebūtų, atsiranda už pinigus (nors ir tai ne visada)), tada žygiuok į kitus vandenis. Pasirinkimas platus. Leliukai yra labai gležni, jų mamų nuotaikos persiduoda jiem per emocijas, žindymą. Tai kokias emocijas gali perduoti mama vaikučiui, jei ji turi kovoti su tom raganom???Ai, koks ligoninės vyr. gydytojas, tokie ir jo darbuotojai.

Palyginimui- draugė gimdė Krikščioniškuose. Sakė, nėra net ką lyginti schmoll.gif Aš pati antram leliui tik Krikščioniškus rinkčiausi. LT gimdymo patirties neturiu, nes gimdžiau ne LT.
Šalta
QUOTE(AgnePagne @ 2007 11 17, 11:01)
Klausimas, ar tos, kurios sako, kad viskas ten labai faina, tai yra užkišusios pinigėliais tas sovietų palikimo reliktines atgyvenas, ar kaip? Nes II ligoninė jau nuo laaaaabai senai garsėja, kaip super bjauraus personalo lizdas.
Palyginimui- draugė gimdė Krikščioniškuose. Sakė, nėra net ką lyginti schmoll.gif Aš pati antram leliui tik Krikščioniškus rinkčiausi. LT gimdymo patirties neturiu, nes gimdžiau ne LT.
*

ai nu nežinau,labai piktai tu cia parasei g.gif
Yra atskira tema apie tuos mokejimus ir "užkišimus" pinigais mirksiukas.gif ,
Manau dar dabar elgesi jos kitaip nes gimdant dalyvauja vyrai o ir palatose buna kartu tad manau , kad yra bijoma švaistytis tokiais žodžiais.
O nemalonaus personalo yra visose ligoninese tik manau nereikia nusileisti kad su tavim sneketu britkiai, ir visai nesvarbu ar tu jaunute ar ne drinks_cheers.gif
AgnePagne
QUOTE(Šalta @ 2007 11 17, 15:16)
Manau dar dabar elgesi jos kitaip nes gimdant dalyvauja vyrai o ir palatose buna kartu tad manau , kad yra bijoma švaistytis tokiais žodžiais.
O nemalonaus personalo yra visose ligoninese tik manau nereikia nusileisti kad su tavim sneketu britkiai, ir visai nesvarbu ar tu jaunute ar ne drinks_cheers.gif
*

Žinai, po kelių Hipokrato pasekėjų akibrokštų mūsų šeimos asmeniniame gyvenime ko tais nebenoriu apie juos nepiktai kalbėti. Ir nėra čia ko slėpti- kyšininkai jie visi. Nebemoka jie kitaip elgtis. Ir atsiprašau, jei seselė kalba, kad leliuko kakus smirda, tai jau, žinai, virš visko. Kiba naujai iškepta motina be patirties kalta, kad tai personai su baltu chalatu nosies receptoriai labai jau jautrūs schmoll.gif Taip, visur visokių yra, galima sakyti, kad visokių ir reikia. Tik ar visokių tikrai reikia akušeriniame ir naujagymių skyriuje? Manau, tikrai ne. Ir nejaugi kiekviena gimdyvė turi stresuoti prieš vykdama į ligoninę, jau turėdama išankstinę nuostatą, kaip bus, ar jai pavyks ramiai pagimdyti, ar nebus apšaukta, iškvailinta, pažeminta. Ir kokia realija baisi šiandien, kad mamytės, užuot ramiai laukusios naujos gyvybės atėjimu, dar rūpinasi, kad kaip čia pasielgus, kad toje ligoninėje viskas kuo sklandžiau praeitų. Fui fui fui. Ai, čia galima plėstis ir plėstis be galo, be krašto.
Šalta
AgnePagne, sutinku su tavim kad visi myli pinigelius, na bet jei neturi pinigeliu tada turi buti labai stipri ir turi moketi už save pastoveti 4u.gif toks jau gyvenimas, buvo paciai nemaloniu momentu kai gulejau ligoninej, bet tuos nemalonius prisiminimus nustumiau kuo gilau i pasamone. Aisku ne visada mes galim buti tvirtos it sienos .
Kad ir šioje temoje, rašo kad kai kurios slauges ir seseles nemalonios. Tokias reiktu ivardinti vardais kad kitos mamytes žinotu.
norita

Nunežinau, gal man tiesiog pasisekė, bet kūdikių skyriaus sesutės iš manęs nei pinigų, nei šokolado negavo, bet nei viena nebuvo bjauri, nerėkė ir viską normaliai šnekėjo.Gal man tiesiog paisekė g.gif
rassamella
man 2-oji ligonine super patiko thumbup.gif !Niekas ant manes nesauke, nezemino ir nekvailino.Gydytojas kol neatvaziavo vyras, tai grubus buvo tikrai, bet kai atvaziavo tai jau toks geras buvo, nors prie sirdies dek.Akusere tai buvo savo darbo profesionale, bet elgesi siek tiek arogantiskai ir pasaipiai, irgi kol vyro dar nebuvo.Bet ji pasake, :"Dziaukis, kad plysai, tai dabar susiusiu taip, kad su vyru bus super!"Nemelavo blush2.gif ...Tai uz tai jai aciu.Personalo ten be galo daug, kai kurios seseles tokios fainos, tokios nuosirdzios ir nekviestos vis i palata ateina, vis klausineja, gal net ir per daug, bet buvo ir tokia idiote, kuri man po gimdymo vilkdama svarius naktinius pareiske:"Cia tai moteriske ohoho!Didesniu naktiniu reikia", o kai nuveziau seselems savo kudiki nakciai, tai pareiske, kad cia ne vaiku namai, as tipo gerai jauciuosi, pati galiu ziureti.
Meina
QUOTE(rassamella @ 2007 11 17, 20:19)
man 2-oji ligonine super patiko thumbup.gif !(...)

smagu, kai yra žmonių taip pozityviai mąstančių 4u.gif nors iš pasakojimo, atrodo, kad turėjo būti kitokie pirmi du sakiniai bigsmile.gif
AgnePagne
Panašu, kad gimdyvių vyrai tai kaip koks eliksyras ar priešnuodis veikia. Tada ir personalas labiau šokinėja aplink. O vat jei vieniša motina gimdytų, tai matyt užgraužtų jie ten visi negyvai ją schmoll.gif g.gif
astukas111
pinigeliu nei vienam is personalo nedaviau,o apie visokius sokoladus ir kalbos but negali,nieks man nieko nepadarė blogo buvo normalus personalas ir vyras tik gimdyme dalyvavo o kitom dienom tik aplankyt ateidavo su vyresnėle.jus jau man atleiskit bet manau kad ir nuo gimdyviu daugkas priklauso,jei moteris jaučiasi pasaulio bamba tai jei viskas blogai tada,juk yra ir tokiu,prie kuriu po sesute neuztektu pastatyt.o del kudikio nuvezimo nakciai i naujagimiu skyriu,tai pala mamos jei jums viskas tvarkoj jauciates gerai,samoningos tai kaip galit atsikratyt savo kudikeliu,namuose jo niekur neisvešit,o beto ir pries aštuonis metus tas pats buvo visur ne tik 2ligonijej,o juo labiau dabar kai visi tik ir skatina kudikio ir motinos rysi nuo pirmos akimirkos,juk jau seniai ne tarybu laikai kai mamoms leliukus tik pamaitint atveždavo.manau kad visur ir visada reikia bendradarbiauti ir abiems pusesms rodyti pastangas,beto ne tik personalui bet ir mamoms daugiau šypsotis,kažkaip visos man ten bunant pasirodė kankinio veidais
AgnePagne
QUOTE(astukas111 @ 2007 11 18, 13:11)
pinigeliu nei vienam is personalo nedaviau,o apie visokius sokoladus  ir kalbos but negali,nieks man nieko nepadarė blogo buvo normalus personalas ir vyras tik gimdyme dalyvavo o kitom dienom tik aplankyt ateidavo su vyresnėle.jus jau man atleiskit bet manau kad ir nuo gimdyviu daugkas priklauso,jei moteris jaučiasi pasaulio bamba tai jei viskas blogai tada,juk yra ir tokiu,prie kuriu po sesute neuztektu pastatyt.o del kudikio nuvezimo nakciai i naujagimiu skyriu,tai pala mamos jei jums viskas tvarkoj jauciates gerai,samoningos tai kaip galit atsikratyt savo kudikeliu,namuose jo niekur neisvešit,o beto ir pries aštuonis metus tas pats buvo  visur ne tik 2ligonijej,o juo labiau dabar kai visi tik ir skatina kudikio ir motinos rysi nuo pirmos akimirkos,juk jau seniai ne tarybu laikai kai mamoms leliukus tik pamaitint atveždavo.manau kad visur ir visada reikia bendradarbiauti ir abiems pusesms rodyti pastangas,beto ne tik personalui bet ir mamoms daugiau šypsotis,kažkaip visos man ten bunant pasirodė kankinio veidais
*

Prieš aštuonerius metus irgi nebuvo akmens amžiaus gūduma. Ne visada viskas priklauso nuo bendradarbiavimo. Mažylyje man darė operaciją. Buvau taip nukraujavusi, kad nedasiprotėjau duoti pinigų, nes smegenams buvo amba. Taigi, ir ką gavau? Ogi paguldė mane į vieną skyrių tokį net kaip koks "praxodnoj dvor", kur mergos išvalymus darėsi ir džiūgavo, kaip gerai, kad yra tokia galimybė. Ir mokesčius lyg moku, ir vat vis tiek kaip ciuciką patąsė g.gif Žooooodžių... Ir lyg ne pasaulio bamba esu g.gif
Šalta
QUOTE(rassamella @ 2007 11 17, 20:19)
man 2-oji ligonine super patiko thumbup.gif !Niekas ant manes nesauke, nezemino ir nekvailino.Gydytojas kol neatvaziavo vyras, tai grubus buvo tikrai, bet kai atvaziavo tai jau toks geras buvo, nors prie sirdies dek.Akusere tai buvo savo darbo profesionale, bet elgesi siek tiek arogantiskai ir pasaipiai, irgi kol vyro dar nebuvo.Bet ji pasake, :"Dziaukis, kad plysai, tai dabar susiusiu taip, kad su vyru bus super!"Nemelavo blush2.gif ...Tai uz tai jai aciu.Personalo ten be galo daug, kai kurios seseles tokios fainos, tokios nuosirdzios ir nekviestos vis i palata ateina, vis klausineja, gal net ir per daug, bet buvo ir tokia idiote, kuri man po gimdymo vilkdama svarius naktinius pareiske:"Cia tai moteriske ohoho!Didesniu naktiniu reikia", o kai nuveziau seselems savo kudiki nakciai, tai pareiske, kad cia ne vaiku namai, as tipo gerai jauciuosi, pati galiu ziureti.
*

blink.gif blink.gif "Dziaukis, kad plysai....." jei butu gera akušere tai gal nebutai plyšus, nes kai diskutavo sm mamytes tai ne viena minejo kad nuo akušeres priklauso. O ta susiuvimas tai tikrai sveikatos neprideda po gimdymo. o i ateiti ax.gif koks gi ten daktaras buvo?? jei gali tai i až
Minela*
man 2 ligoninei gimdymas buvo thumbup.gif ir prieziura thumbup.gif
bevardė
Gal man neteko laimė sutikt tos vadinamos pabaisos seselės, buvo viena gydytoja kuri nenoriai kažką aiškino, bet šiaip tai visada viska aiškia susakydavo, bet kazkaip su viena įsišnekėjom leliuką bevystant ir ji pasakė "Žinote kaip malonu ateit į palatą kur mama geranoriška ir mandagi, net nuovargio nebejauti su tokiom mamom bendradarbiaujant", taigi manau ne vien seselės kaltos o ir pacientės. kaip šauksi taip ir atsilieps. Ir naktim į seseles kreipiausi, aišku moteriškė prižadinau tai ji tokai apsimiegojus mišinuką padarė nes dėl jo ir buvau nuėjus, bet man tai nekliudė aš dar baisesne mina vaikštau tik ką netikėtai nubudus. Abu vaikus II oje gmdžiau taigi manau irgi nemažai su seselėm tom bendravau, pirmu kartu 5 paras antrą kartą 4 paras.

Šalta
QUOTE(bevardė @ 2007 11 18, 19:53)
manau ne vien seselės kaltos o ir pacientės. kaip šauksi taip ir atsilieps
*

drinks_cheers.gif
Skirina
as taip pat gimdziau 2 ligoninej, ir man labai patiko, ir daktare ir akusere buvo liuks, dekoju joms, prieziura taip pat superine!
pries tai gulejau patologijos skyriui, tai ten sesute is vis nereali buvo, nuosirdi,maloni, visalaik gerai nusiteikus.
ir pritariu nuomonei, kad vaikas turi but su mama, jei mama gerai jauciasi po gimdymo, taip pat kad visas bendravimas priklauso nuo abieju pusiu;)
WWWgarba
Jei kalbate apie bendravima tai buvo tik is vienos puses, bet joms dzin, ir nereikia sakyti kad daug kas priklauso nuo mamos, as jauciu kai pasigimdai vaikeli tai buni devintame danguje, bet kai pirmas lelius daug klasuimu iskyla, ir kai negauni atsakymo o tik tyla ir arogancija dvelkia tai aciu, tai koks cia gali buti abipusios simpatijos. Dziaugiuosi kai kitoms mamoms pasiseke, bet buna ir taip.................Ne is geru noru as sia tema uzvedziau, bettaip jau buvo!!!O apie akuseres ir gyd tik geri atsiliepimai. Cia kalba eina apie slauges "kudikiu padejejas " ir patarejas".Tad jeid iskutuojate tai geriau jau apie jas o ne apie gyd ir akuseres, cia kitos temos ir kitos diskusijos.
bevardė
Aš ir neneigiu kad tau taip nebuvo, bet kiek teko marširuot ilgais koridoriais po gimdymo iki tualeto ar dušo nori nenori užmeti akį į palatas stiklinėm durim, nu žinok gal tik pora mamyčių mačiau su šypsena, visos tokios surūgusios piktos, ir suprantu kad gimdymas nejuokas ir kad sunku ir baisu, bet po tokio džiaugsmingo įvykio sėdėt su savo kūdikiu tokiu niūriu veidu, tai nenuostabu kad tokios ir su personalu nesutaria. Arba sutinki kokia mama krypuojančia kaip antelė pati tokiu žingsniu irgi krypuoji, šypteli jai norėdama bent kokį kontaktą užmegst, palaikyt ją bent šypsena, tai toji pasižiūrės tokiu žvilgniu kad negera pasidaro, kai pagalvoju kad personalui kasdien savo darbe tokias surūgėles matyt irgi nesinori.
Bet tikrai neteigiu kad visos sesutės iki vienos geradūšės, yra žiežulų, ir manau ne vien toje ligoninėje ne vien tame skyriuje o visur. bet vien joms verst visus nesutarimus negalima schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(WWWgarba @ 2007 11 19, 10:04)
Tad jeid iskutuojate tai geriau jau apie jas o ne apie gyd ir akuseres

Būtent apie naujagymių sesutes ir kalbu mirksiukas.gif Paskutini karta prieš metus nei vienos sesutės nesutikau tokios kuri būtų priešiška ar pikta nors jos ne tik kad keitėsi bet ir po kiek laiko vel ateidavo jū budėjimo laikas, gal ta jūsų minima blogietė dar nedirbo ar atostogavo ar sirgo, bet jos nemačiau, nemačiau ir prieš 5 metus kai ten pat gulėjau po gimdymo. Va viena vaikučių gydytoja man nelabai patiko, bet tada su ja ir nekalbėjau kai pamačiau kad ji nesiklauso manęs į visu mano klausimu atsakė sesutė buvusi šalia jos. Gaila nepamenu vardu bet labiausaii įstrigo viena jaunutė juodais ilgais plaukais su akinukais ir viena trumpais juodais plaukais, fantastiškos moterys ko klausi tą atsakys vaikutį pagirs išrašymo dieną ta jauna kaip tik buvo tai taip gražiai su manuoju atsisveikino wub.gif
rassamella
QUOTE(Šalta @ 2007 11 18, 16:22)
blink.gif blink.gif  "Dziaukis, kad plysai....." jei butu gera akušere tai gal nebutai plyšus, nes kai diskutavo sm mamytes tai ne viena minejo kad nuo akušeres priklauso. O ta susiuvimas tai tikrai sveikatos neprideda po gimdymo. o i ateiti ax.gif  koks gi ten daktaras buvo?? jei gali tai i až
*

Zinok nezinau as jo pavardes, nes nesitariau is anksto, gimdykloje uztrukau tik valanda, tai ir nepasiziurejau.O akusere tai vyr akusere, ilona kazkokia.Ji pinigus gavo tik po gimdymo, tai ir nesistenge gal, bet zinokit, lytinis gyvenimas man visai kitas negu buvo iki tol. tikrai ax.gif as labai rekiau gimdydama kad ji manes neliesrtu, tai ji ir neliete.
jjjolanta
Butent su naujagimiu sesute su akinukais abu kartus ir susikirtau. Matyt musu biolaukai nesutiko. Su kitomis bendravau normaliai, o toji kazko vis is manes norejo. Gal nepatiko, kad buvau globojama ar priesingai, nelabai daug klausinejau.
bevardė
na iš manęs niekas nieko nenorėjo ir nieko negavo ir nebuvau globojama nes visda kai apsilankydavo naujagymių seselės būdavau veina palatoje, taigi ent neturėjo prieš ką vaidint.

Nors ne į temą, negi Ilona vyr akušerė džiaugėsi kad buvai kirpta, būtnet jis ir teigia kad kirpimas parodo akušerės nenorą iki galo atlikt savo darbo ir tik retais atvejai tai nuo akušerės nepriklauso. Ji kaip tik priiminėjo mano antrą vaikiuką tai ilgai delse ir atsiprasinėjo kad dėl didelio seno rando reiks ikirpt ir tik man sutikus kirpo, bet taip kad uzteko triju sukabinimu ir aš jau po poris dienu pusiau sėdėjau, po pirmo gimdymo ir trim savaitėmm praėjus negalėjau sėdėt nes buvau perkirpta vos ne pusiau, tada akušerė buvo Linutė.
naitas
QUOTE(Šalta @ 2007 11 17, 15:16)
*

Ko gero, bijo liudininkų. Tai ir išlieja savo pyktį ant tų, kurios vienos guli ligoninėje.
Neįsivaizduoju, kaip reikia nenusileist kad su tavim šnekėtų britkiai. Taigi atvažiuoji į ligoninę, pagimdai vaiką, o ne atvyksti į pasikoliojimų buveinę. Personalo problemos, jeigu pas juos slogios nuotaikos ir jas išlieja ant pacienčių.
Gulėjau reanimacijoj, po operacijos. Tiesa, ne 2 ligoninėj. Tačiau bendrai paėmus, mūsų ligoninėse personalas dar oho kiek daug pliurpia pacientams girdint doh.gif .Tai oho kiek prisiklausiau doh.gif kiek maža alga, kiek kokia kolegė gudri ir vis pasiima patogią išeiginę, kiek jos pavargę... Na argi man tai rūpi? Kodėl aš turiu visa tai girdėti??

QUOTE(Šalta @ 2007 11 17, 16:40)
AgnePagne, sutinku su tavim kad visi myli pinigelius, na bet jei neturi pinigeliu tada turi buti labai stipri ir turi moketi už save pastoveti  4u.gif toks jau gyvenimas, buvo paciai nemaloniu momentu kai gulejau ligoninej, bet tuos nemalonius prisiminimus nustumiau kuo gilau i pasamone. Aisku ne visada mes galim buti  tvirtos it sienos .
*

Kodėl personalui turi rūpėti, turi gimdyvė pinigėlių ar neturi? Juk maitina vaiką, tai kaip galima nervinti(s), dar pienas dings...

QUOTE(bevardė @ 2007 11 19, 13:38)
Aš ir neneigiu kad tau taip nebuvo, bet kiek teko marširuot ilgais koridoriais po gimdymo iki tualeto ar dušo nori nenori užmeti akį į palatas stiklinėm durim, nu žinok gal tik pora mamyčių mačiau su šypsena, visos tokios surūgusios piktos, ir suprantu kad gimdymas nejuokas ir kad sunku ir baisu, bet po tokio džiaugsmingo įvykio sėdėt su savo kūdikiu tokiu niūriu veidu, tai nenuostabu kad tokios ir su personalu nesutaria. Arba sutinki kokia mama krypuojančia kaip antelė pati tokiu žingsniu irgi krypuoji, šypteli jai norėdama bent kokį kontaktą užmegst, palaikyt ją bent šypsena, tai toji pasižiūrės tokiu žvilgniu kad negera pasidaro, kai pagalvoju kad personalui kasdien savo darbe tokias surūgėles matyt irgi nesinori.

*

Tai gal slogi personalo nuotaika persiduoda? ax.gif Nejau taip visos jaunos moterys "susitarę" surūgo. Netikiu...
2 ligoninė seniai garsėja kaip "lavoninė". Ir ko ten vykti...
norita
QUOTE(naitas @ 2007 11 24, 14:37)
Ko gero, bijo liudininkų. Tai ir išlieja savo pyktį ant tų, kurios vienos guli ligoninėje.

Gulėjau viena ir niekas jokio pykčio ant manęs neliejo viskas  thumbup.gif buvo...Su manim vyras max valandą per dieną pabūdavo ir viskas buvo gerai, skūstis niekuo negaliu nei maidsto kokybe, nei nežmonišku personalo elgesiu schmoll.gif

*

O ten gydytis ir gimdyti ir visai ten ne lavoninė, o normali ligoninė kuriai jokių priekaištų neturiu ax.gif
Šalta
QUOTE(naitas @ 2007 11 24, 14:37)
Neįsivaizduoju, kaip reikia nenusileist kad su tavim šnekėtų britkiai.  Taigi atvažiuoji į ligoninę, pagimdai vaiką, o ne atvyksti į pasikoliojimų buveinę. Personalo problemos, jeigu pas juos slogios nuotaikos ir jas išlieja ant pacienčių.
Gulėjau reanimacijoj, po operacijos. Tiesa, ne 2 ligoninėj. Tačiau bendrai paėmus, mūsų ligoninėse personalas dar oho kiek daug pliurpia pacientams girdint  doh.gif .Tai oho kiek prisiklausiau  doh.gif kiek maža alga, kiek kokia kolegė gudri ir vis pasiima patogią išeiginę, kiek jos pavargę... Na argi man tai rūpi? Kodėl aš turiu visa tai girdėti??
Kodėl personalui turi rūpėti, turi gimdyvė pinigėlių ar neturi? Juk maitina vaiką, tai kaip galima nervinti(s), dar pienas dings...
*

o tu dabar pasakyk kur nereikia už save pastoveti???? doh.gif pilna pavyždžių, jei sedesi kaip pele po šluota tai ir lips visi ant galvos. Niekas nesako kad reikia akis draskyti ir tt .
Aš nesuprantu tik vieno, ko jus bijot pasakyt sesutei kuri atejus i palata jus žemina ir pastatyt ją i vietą??? blink.gif Jei dabar bijot žodi pasakyti už savo kudikeli tai paskui kas bus, darželyje, kieme ir ttt Visi suauge ir niekas neturi teise kelti balsa ar rekti doh.gif
Ne piniguos cia esme o tai kad visos mokame mokescius ir tt todel privalom gauti paslaugas
Ir dar kai buvau gimdykloj, ten taip pat buvo aptarinejami darbai, algos, atostogos personalo prie manes, bet ar tokiu kasdieniniu dalyku neišgirstam kirpyklose ar kitose vietose g.gif Man asmeniškai netrukde kad jie šneka. Vis geriau nei tyla
Akva
QUOTE(naitas @ 2007 11 24, 13:37)
*

Vieniems ligonines gali patikti, kitiems-ne. Bet svaistytis "lavonais" - perlenkiai bet lazda .Jei ta nepasiseke su viena ar kita ten dirbancia "varna", nereiskia, kad reikia nurasyti visa ligonine.
Ligonines vietoje, paduocia tamsta i teisma uz toki izeidima. Galvok ka sneki. Taip pavandindama ligonine, sumenkini ten dirbancius gerus daktarus. nors... gal ir neverta pykt, jei jau esi besmegene, tai pyk nepykes, tokia ir liksi.
AgnePagne
QUOTE(Akva @ 2007 11 24, 23:53)
Vieniems ligonines gali patikti, kitiems-ne. Bet svaistytis "lavonais" - perlenkiai bet lazda .Jei ta nepasiseke su viena ar kita ten dirbancia "varna", nereiskia, kad reikia nurasyti visa ligonine.
Ligonines vietoje, paduocia tamsta i teisma uz toki izeidima. Galvok ka sneki. Taip pavandindama ligonine, sumenkini ten dirbancius gerus daktarus. nors... gal ir neverta pykt, jei jau esi besmegene, tai pyk nepykes, tokia ir liksi.
*

Ką galvoja, tą ir sako. O teismais grasinti šiais laikais visi greiti. Antroji ligoninė nuo labai senų laikų garsėja kaip prasta ligoninė. Ir nebent pastaruoju metu ji bando atgauti gerą vardą ir įvaizdį. Ir aš galiu pasakyti, kad ta ligoninė labiau į nykią įstaigą, nei į sveikatinimo vietą panaši. Galiu PAKANKAMAI teigiamai tik apie odos dispanserį atsilieptį, bet ir tai tik iš dalies. Nes ten dirba senų pažiūrų konvejerinio tipo specialistai. O forume pjautynės yra žemas tonas. Jei nemokat priimti kitų pasisakymų (beje, pasisakymai ligoninės adresu lyg ir nėra asmeninis įžeidimas), tuomet kam čia lankotės?
Akva
Ponia, isivaizduok: esi gera daktare. Dirbi ligoninej 20m, atidavei jai sirdi, nervus ir sveikata. O cia, ateina kazkokia madam ir pareiskia, jog tai lavonine. As nesipjaunu. Jei kas nepatiko, as uz tai, kad reikia informuoti ir kitus.
Man gal nepatinka Kauno Klinikos, Santariskes, Vilniaus greit.pag. ligonine, o apie Vilnaus gimdymo namus isvis liezvis neapsivercia kalbet. Beje, ne ligonines kaltos o personalas. Visur yra "blogu" daktaru, jie tokie patys zmones kaip ir mes. Bet pavadinti gydymo istaigos lavonine - neisdrsiciau.
Jei jums trukdo nedazytos sienos ir senos lovos, kreipktes i privacias klinikas, kur daktarai is tu paciu "lavoniniu" dirba.

Ir dar... jei teismai pas mus butu populiarus, sedetumet siknas suglaudusios ir pyrstelt bijotumet.
AgnePagne
QUOTE(Akva @ 2007 11 26, 01:40)
Ponia, isivaizduok: esi gera daktare. Dirbi ligoninej 20m, atidavei jai sirdi, nervus ir sveikata. O cia, ateina kazkokia madam ir pareiskia, jog tai lavonine. As nesipjaunu. Jei kas nepatiko, as uz tai, kad reikia informuoti ir kitus.
Man gal nepatinka Kauno Klinikos, Santariskes, Vilniaus greit.pag. ligonine, o apie Vilnaus gimdymo namus isvis liezvis neapsivercia kalbet. Beje, ne ligonines kaltos o personalas. Visur yra "blogu" daktaru, jie tokie patys zmones kaip ir mes. Bet pavadinti gydymo istaigos lavonine - neisdrsiciau.
Jei jums trukdo nedazytos sienos ir senos lovos, kreipktes i privacias klinikas, kur daktarai is tu paciu "lavoniniu" dirba.

Ir dar... jei teismai pas mus butu populiarus, sedetumet siknas suglaudusios ir pyrstelt bijotumet.
*

O gal tada Jūsų oponentė galėtų Jus į teismą paduoti už tai, kad ją besmegene pavadinote? Įtariu, kad pati esate gydymo įstaigoje dirbantis asmuo. Deja, mes visi esame laisvi išreikšti savo nuomonę, nes gyvename demokratiškoje šalyje. Šmeižtu čia nekvepia, nes sakome ne tik tai, ką fantazuojame, bet ir tai, ką esame patyrę. Ir jei Jūs mums to neleisite, tuomet forume draugų ir bendraminčių Jums rasti galbūt pavyks tik per aršią kovą. Spjaudančių ant kitų čia netruksta. Tad gal Jums to ir reikia, kad pikčiurnyną čia padarytumėte. Bet to tikrai nereikia daugumai šio forumo lankytojų.

Tiesa, aš ne ponia, aš tik viena iš daugelio paprastų personų.
Akva
QUOTE(AgnePagne @ 2007 11 26, 00:02)
Šmeižtu čia nekvepia, nes sakome ne tik tai, ką fantazuojame, bet ir tai, ką esame patyrę.
*

As ir medicina tai du visiskai nesuderinami dalykai. Gulejau toje ligonineje 5 kartus, abu savo vaikus ten gimdziau. Turiu ir vienokio ir kitokio patyrimo. O plesausi, nes susiduriau ten su nuostabiais gydytojas, kuriu deka galiu vaikscioti(po stuburo luzio) ir turiu du leliukus, velgi sekmingo daktaru darbo deka.

Jei jau kalbat apie "lavonine", tai toks skyrius yra visose ligoninese. ax.gif
WWWgarba
NIU sveikutes smile.gif, ziuriu kad labai arsios pas jus diskusijos. Mano nuomone tai viskas priklauso nuo personalo. Taip jos ir pavarksta, o ka mes ne . As ir dirbu toje srityje kur be perstojo reikia bendrauti su klientais, tai ka ir man reikia buti surugusiai ir piktai, ne negalima jei jau dirbi su zmonemis tai savo nuotaiku kaitas reikia pasilikti sau, tai klientai ar siuo atveju pacientai neturi matyti!!Tuo ir skiriasi geras darbuotojas nuo tu neprofesionaliu.Jei jau pasirinkai profesija kurioje reikalingas kontaktas su kitu zmogumi, tai buk geras dirbk savo darba taip kaip reikia, o ne va:mano atlyginimas mazas tai ant kitu ir issiliesiu, ar su kitais ir nesnekesiu.TAIP NEGALIMA.Taip esam mes zmones ir visko buna, bet tam yra namai, kuriuose gali buti koks nori, o ne ten kur dirbi reiksti savo nepasitenkinimus.Gaila kad nera kokios kontroles kuri priziuretu slaugiu darba, o tai daro ka nori, sneka ka nori ir elgesi kaip joms patinka. As sia tema uzvedziau todel kad man yra nesuvokiama kaip galima taip elgtis, ir parodyti savo neisprusima bei arogancija, kai bendrauji ne seip su paprastais klientais, o su pacientem o ypac su leliukais, kuriems reikia tik ramybes, kuria gauna is mamos kai ji yra rami, o ne kai sumaisyta su purvais ir su slogia nuotaika, kuria sudirba tos pacios kudikiu slauges.Tai as joms palinkeciau arba keisti profesija, arba paskaitysi forumo atsiliepimus ir daryti isvadas, nes cia viskas ne is oro, o is patirties, kurios daugiau nenoreciau patirti.
ausrutis
o nepastebėjot, kad labai ne į temą diskutuojat? g.gif
AgnePagne
QUOTE(ausrutis @ 2007 11 26, 14:30)
o nepastebėjot, kad labai ne į temą diskutuojat? g.gif
*

Taip, nukrypome nuo temos. Bet jaučiau pareigą įsikišti, kai forumietė buvo besmegene apšaukta. Tokio įžeidinėjimo negali būti. Juolab, kad jos oponentė jos asmeniškai neiįžeidė. Ko gero, jei būtumėte panašiai išvadinta, pati nuo temos nukryptumėte.
ausrutis
be abejo, įžeidinėti vieni kitų tikrai ne turim teisės, bet gal baigiam šią diskusiją ir grįžtam prie temos iš esmės...
Akva
QUOTE(AgnePagne @ 2007 11 26, 12:46)
Taip, nukrypome nuo temos. Bet jaučiau pareigą įsikišti, kai forumietė buvo besmegene apšaukta. Tokio įžeidinėjimo negali būti. Juolab, kad jos oponentė jos asmeniškai neiįžeidė. Ko gero, jei būtumėte panašiai išvadinta, pati nuo temos nukryptumėte.
*

Kokia tu teisuole. Gini forumiete, bet negini ligonines geru daktaru? Be to, prasiau pateikti "lavonines" pavyzdziu..
Atsiprasau temos autores uz netemini isikisima. 4u.gif
AgnePagne
QUOTE(Akva @ 2007 11 26, 15:08)
Kokia tu teisuole. Gini forumiete, bet negini ligonines geru daktaru? Be to, prasiau pateikti "lavonines" pavyzdziu..
Atsiprasau temos autores uz netemini isikisima.  4u.gif
*

Žinai, paskaičiau, kuo dirbi. Ir tavo specialybinis tonas jaučiamas bendravime šiame forume. Ginu forumietę? Nesu advokatė, kad ginčiau. Tiesiog man nepatiko, kaip tu ją išvadinai. Taškas, rišu šitą diskusiją.
jurgeleuogele
na jo ir diskusijos.... blink.gif doh.gif blink.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.