Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dietiškas ir ne, naudingas ir nenaudingas maistas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Regresia*
QUOTE(Gardee @ 2008 06 19, 20:39)
dar norėjau paklaust, ar sveika valgyti košę, pagamintą iš avižinų dribsnių, ten, kur dėžutėse būna?
ir ar sveika valgyti sausus pusryčius?
*

Sveikiausia valgyti neapdorota avizine kose, kuria pati verdi, o ne jau paruosta, kuria tik vandeneliu tereikia uzplikinti. Arba visokie miusliai su dziovintais vaisiais ir riesutais, kuriuose nera prikrauta cukraus rolleyes.gif
Kopytė
QUOTE(studija @ 2008 05 11, 21:52)
Sveikutes,nesu kokia ypatingai pasinesusi ant sveikos mitybos,bet bulviu ir keptu aliejuje patiekalu jau senokai kazkaip savaime atsisakiau,nes pasidare neskanu:),jauciuosi gerai ir jei kur sveciuose tenka uzvalgyti,tai jauciu gerklej riebalu skoni:),o bulviu visai nepasigendu.
Skaityti praduotuveje etikeciu dar neismokau,bet ir tuo po truputi domiuosi.Noriu paklausti jusu nuomones apie soju piena.Naudoju ji kosems pagardinti verdant,nes labai patogu.Gal kas zino ,,tikraji"sojos pieno veida?smile.gif,t.y.blogietiskas savybes?ar atvirksciai,pasidalinkit,prasau.
*

Jei soju pienas pagamintas is paprastos sojos, o ne is modifikuotos -tuomet gerai. Bet dazniausiai ji gamina is modifikuotu soju (etiketeje turi buti nurodoma).
O kas del bulviu -as jas reabilituociau. Sviezios virtos bulves tirkai neblogas angliavandeniu ir mineralu saltinis.
Papildyta:
QUOTE(Irėja @ 2008 06 19, 21:11)
kiek teko skaityti etikečių, "mažiausiai baisus" man irgi pasirodė Hellmans.
*

Visi be isimties majonezai yra gera bombike kepenukams. mirksiukas.gif
Irėja
QUOTE(________ @ 2008 06 18, 00:16)
1.  Etiketė patvirtino: pieniškos dešrelės pagamintos iš kiaulienos, vandens, jautienos, lašinių, druskos ir prieskonių. 
2.Dar į krepšį pateko vienintelis iš fermentinių sūrių — „Žemaitijos pieno" bendrovės ekologiškas sūris "Dobilas" (sudėtis: pienas ir ekologiškos sudedamosios dalys), visi likę — su E, išskyrus nebent specifinių, ne mūsiškų technologijų sūrius, kaip antai mocarella, kurie yra gaminami su šliužo fermentais (pienas, druska, raugai, fermentai).

3. Su eksperimento išvadomis „Šiaulių kraštas" supažindino Vincentą SAKĄ, nepriklausomą mitybos ir kulinarijos ekspertą. V. Sakas baigė griauti paskutinius mitus apie sveiką maistą parduotuvėse.
*

1. Tų dešrelių sudėtis man seniai įtartina. "prieskoniai". o kokie prieskoniai? turėtų būti nurodyta, manau.
2. tas pats sūriu. "ekologiškos sudedamosios dalys". kokios dalys? jau aptarinėjom šitą kitoj temoj. juk bent druskos deda. negi druska irgi ekologiška? nors pats sūris man skaniausias iš visų ragautų (lietuviškų) tokio tipo sūrių.
3. gal ponas Sakas ir ekspertas, bet kalba tai kaip kokio "kaimo japo". aišku, ją galėjo perdirbti žurnalistai, bet vis tiek. .. smile.gif

QUOTE(Kopytė @ 2008 06 20, 09:53)
Visi be isimties majonezai yra gera bombike kepenukams. mirksiukas.gif
*

tas tai taip, bet yra toks dalykas kaip "mažiausia blogybė iš visų blogybių" smile.gif
Gardee
QUOTE(Shape @ 2008 06 20, 00:18)
Sveikiausia valgyti neapdorota avizine kose, kuria pati verdi, o ne jau paruosta, kuria tik vandeneliu tereikia uzplikinti. Arba visokie miusliai su dziovintais vaisiais ir riesutais, kuriuose nera prikrauta cukraus  rolleyes.gif
*

na kalbu apie tas košes, kurias reikia virti po 3 ar 5 min. tai reiškia, nėra jos labai gerai? rolleyes.gif
Mercredi
QUOTE(Gardee @ 2008 06 20, 12:15)
na kalbu apie tas košes, kurias reikia virti po 3 ar 5 min. tai reiškia, nėra jos labai gerai?  rolleyes.gif
*

Manau, kad nieko blogo, tiesiog pačios kruopos (ne paruošti dribsniai) dar sveikiau wink.gif
mergytia
QUOTE(________ @ 2008 06 17, 23:16)
paštu atkeliavo tokia straipsniuko kopija
      Krepšelis be E

*

Perskaicius straipsi susidariau nuomone, kad nieko nera sveiko parduotuvese schmoll.gif o ka daryti jeigu gyveni mieste? g.gif Abejoju ar koks ukininkas sutiktu vezioti tau tas prekes, ir kiti, kad ir kaimynai mieliau rinksis maksima negu mokes uz viska 2 kartus brangiau verysad.gif
kerynea
QUOTE(mergytia @ 2008 07 14, 16:14)
Perskaicius straipsi susidariau nuomone, kad nieko nera sveiko parduotuvese schmoll.gif  o ka daryti jeigu gyveni mieste?  g.gif  Abejoju ar koks ukininkas sutiktu vezioti tau tas prekes, ir kiti, kad ir kaimynai mieliau rinksis maksima negu mokes uz viska 2 kartus brangiau  verysad.gif
*

is tikruju siais laikais lb sunku nusipirkti produkta, kuris butu visiskai sveikas ir be visokiu E. merginos, neisivaizduojat kaip skiriasi net kvapas obuolio is sodo ir obuolio is parduotuves. is kokios maximos, jei suvalgai daugiau kaip viena obuoli, tai jau skauda pilva, bent jau man.. tie patys pomidorai - nezinau, ar kas skaitet, bet buvo pakeltas triuksmas, kai viena vilniete nusipirko pomidoru sunokusiu, kuriuos padejo ant lango ir jie per 3 ir daugiau menesiu nesuminkstejo ar sugedo.. isivaizduojat, kiek juose chemijos? man ima pyktis, kai jauciu, kad esame taip apgaudinejami, bet del to nieko neina padaryti arba niekas nieko neketina daryti.. kartais manau, kad Lietuvai, produktus veza kaip i treciaja sali, nes gal girdejote, kad nesenai buvo parduodami apelsinai, kuriu uzterstumas buvo 5 kartus didesnis, nei leidziama. aisku, pardavinejamas buvo visokiose maximose.. stai ka mes valgom doh.gif
mergytia
QUOTE(kerynea @ 2008 07 14, 15:24)
is tikruju siais laikais lb sunku nusipirkti produkta, kuris butu visiskai sveikas ir be visokiu E. merginos, neisivaizduojat kaip skiriasi net kvapas obuolio is sodo ir obuolio is parduotuves. is kokios maximos, jei suvalgai daugiau kaip viena obuoli, tai jau skauda pilva, bent jau man.. tie patys pomidorai - nezinau, ar kas skaitet, bet buvo pakeltas triuksmas, kai viena vilniete nusipirko pomidoru sunokusiu, kuriuos padejo ant lango ir jie per 3 ir daugiau menesiu nesuminkstejo ar sugedo.. isivaizduojat, kiek juose chemijos? man ima pyktis, kai jauciu, kad esame taip apgaudinejami, bet del to nieko neina padaryti arba niekas nieko neketina daryti.. kartais manau, kad Lietuvai, produktus veza kaip i treciaja sali, nes gal girdejote, kad nesenai buvo parduodami apelsinai, kuriu uzterstumas buvo 5 kartus didesnis, nei leidziama. aisku, pardavinejamas buvo visokiose maximose.. stai ka mes valgom  doh.gif
*

Sutinku, cia tas pats kas su kosmetika, nusipirk tusa ar dantu pasta prancuzijoj bus toks rezultatas kaip reklamoj, cia sveisk nors visa diena - nieko. doh.gif tai cia tas pats ir su maistu, niekas nieko nekeicia tai ir palieka taip kad butu daugiau pelno, o zmones ir ju sveikata paskutinei veitoj... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Mercredi
QUOTE(kerynea @ 2008 07 14, 16:24)
is tikruju siais laikais lb sunku nusipirkti produkta, kuris butu visiskai sveikas ir be visokiu E. merginos, neisivaizduojat kaip skiriasi net kvapas obuolio is sodo ir obuolio is parduotuves. is kokios maximos, jei suvalgai daugiau kaip viena obuoli, tai jau skauda pilva, bent jau man.. tie patys pomidorai - nezinau, ar kas skaitet, bet buvo pakeltas triuksmas, kai viena vilniete nusipirko pomidoru sunokusiu, kuriuos padejo ant lango ir jie per 3 ir daugiau menesiu nesuminkstejo ar sugedo.. isivaizduojat, kiek juose chemijos? man ima pyktis, kai jauciu, kad esame taip apgaudinejami, bet del to nieko neina padaryti arba niekas nieko neketina daryti.. kartais manau, kad Lietuvai, produktus veza kaip i treciaja sali, nes gal girdejote, kad nesenai buvo parduodami apelsinai, kuriu uzterstumas buvo 5 kartus didesnis, nei leidziama. aisku, pardavinejamas buvo visokiose maximose.. stai ka mes valgom  doh.gif
*

Man tai nei nuo Maximos, nei nuo sodo obuolių pilvo neskauda biggrin.gif Bet taip, reikia žinot ką pirkt, nors apskritai, mažai belikę ką. Kai atidžiau pasiskaitai etiketes ir išsiaiškini "E" reikšmes ir galimas grėsmes atpuola noras valgyt schmoll.gif
mergytia
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 07 14, 16:07)
Man tai nei nuo Maximos, nei nuo sodo obuolių pilvo neskauda  biggrin.gif Bet taip, reikia žinot ką pirkt, nors apskritai, mažai belikę ką. Kai atidžiau pasiskaitai etiketes ir išsiaiškini "E" reikšmes ir galimas grėsmes atpuola noras valgyt  schmoll.gif
*

geriausia kai mano draugas sako - valgyk ir nesirupink vistiek nieko sveiko nerasi, todel neverta net galvos kvarsinti doh.gif lotuliukas.gif
mexica
As tai vis laukiu kol musu parduotuvese, kaip visoj normalioj europoj, atsiras BIO prekiu skyrelis.
Ne viena lentyna su a la "sveikais" maistais, bet visas normalus skyrius su darzovem, mesa, paukstiena, pieno produktais, saldumynais ..
ech,lietuvai dar augt ir augt verysad.gif
mergytia
QUOTE(mexica @ 2008 07 14, 23:06)
As tai vis laukiu kol musu parduotuvese, kaip visoj normalioj europoj, atsiras BIO prekiu skyrelis.
Ne viena lentyna su a la "sveikais" maistais, bet visas normalus skyrius su darzovem, mesa, paukstiena, pieno produktais, saldumynais ..
ech,lietuvai dar augt ir augt  verysad.gif
*

Cia dar ilgai ir ilgai tokiu dalyku laukt doh.gif
kerynea
QUOTE(mexica @ 2008 07 15, 00:06)
*

na aš išliksiu pesimistė ir nelabai tikiu, kad tie produktai a la BIO būtų tikrai sveiki.. na, gal kažkur toli toli užsienyje lotuliukas.gif kaip skaičiau straipsnį, kad pvz.: ekologiškos mėsos šiais laikais net neįmanoma užauginti, nes gyvuliai turėtų būti laikomi kažkur miško gūdumoj, o kaip pvz.: karvės pieną be konservantų išlaikyti taip ilgai galiojantį? eh, amžina diskusija doh.gif
mergytia
QUOTE(kerynea @ 2008 07 17, 08:18)
na aš išliksiu pesimistė ir nelabai tikiu, kad tie produktai a la BIO būtų tikrai sveiki.. na, gal kažkur toli toli užsienyje  lotuliukas.gif  kaip skaičiau straipsnį, kad pvz.: ekologiškos mėsos šiais laikais net neįmanoma užauginti, nes gyvuliai turėtų būti laikomi kažkur miško gūdumoj, o kaip pvz.: karvės pieną be konservantų išlaikyti taip ilgai galiojantį? eh, amžina diskusija  doh.gif
*

Ypac del pieno mu pienas laikomas netgi ne saldytuvuose parduotuveje, o galioja kelis men.... doh.gif
linuzielia
QUOTE(mergytia @ 2008 07 19, 13:33)
Ypac del pieno mu  pienas laikomas netgi ne saldytuvuose parduotuveje, o galioja kelis men....  doh.gif
*

tai kad ne vien kelis menesius, bent jau oranzinis MU galioja puse metu net....galvojau pirkti neseniai ,ziuriu galioja iki 2009 blink.gif kolkas kiek maciau vienintelis panasus i naturalu yra dvaro ,jis greitai genda
mergytia
QUOTE(linuzielia @ 2008 07 21, 16:08)
tai kad ne vien kelis menesius, bent jau oranzinis MU galioja puse metu net....galvojau pirkti neseniai ,ziuriu galioja iki 2009  blink.gif  kolkas kiek maciau vienintelis panasus i naturalu yra dvaro ,jis greitai genda
*

Tas pats manau yra su visais produktas, kuo maziau jame chemikalu tuo maziau galioja g.gif
Juura
QUOTE(mergytia @ 2008 07 19, 13:33)
Ypac del pieno mu  pienas laikomas netgi ne saldytuvuose parduotuveje, o galioja kelis men....  doh.gif
*

QUOTE(linuzielia @ 2008 07 21, 17:08)
tai kad ne vien kelis menesius, bent jau oranzinis MU galioja puse metu net....galvojau pirkti neseniai ,ziuriu galioja iki 2009  blink.gif  kolkas kiek maciau vienintelis panasus i naturalu yra dvaro ,jis greitai genda
*

as irgi perku tik dvaro piena .. -jo skonis labiausiai primena tikraji. drinks_cheers.gif ..o va del "mu" pieno ,tai isskaiciau,kad apdorotas belenkiek..bet tipo GERAS NATURALUS pienas cool.gif biggrin.gif ..niu pasiskaitykit,jei kas turit laiko,ir idomu.. :MU pienas ,jo gaminimo tecnologija....
mergytia
QUOTE(Juura @ 2008 07 28, 23:06)
as irgi perku tik dvaro piena .. -jo skonis labiausiai primena tikraji. drinks_cheers.gif ..o va del "mu" pieno ,tai isskaiciau,kad apdorotas belenkiek..bet tipo GERAS NATURALUS pienas cool.gif  biggrin.gif ..niu pasiskaitykit,jei kas turit laiko,ir idomu.. :MU pienas ,jo gaminimo tecnologija....
*

Ir dar sako kad naturalus doh.gif
Victorious
QUOTE(Pienė. @ 2008 04 28, 20:27)
Ar geriate daug vandens? Esu girdėjusi, kad per parą reikia išgerti 2-3 l. Ne arbatos, ne kitokio gėrimo, o gryno tikro vandens, nes tik jį mūsų organizmas įsisavina, ir tik jo labiausiai jam reikia. Tiesa ar melas? Gal kas žinote?
*

Taip, būtent taip ir rašo visi sveiko maitinimosi šaltiniai. Netgi žalioji arnata nepriskirtina prie 2l skysčių, kuriuos būtina suvartoti per parą - tai turi būti tik gryniausias vanduo g.gif
mergytia
QUOTE(Viktuteee @ 2008 08 09, 19:54)
Taip, būtent taip ir rašo visi sveiko maitinimosi šaltiniai. Netgi žalioji arnata nepriskirtina prie 2l skysčių, kuriuos būtina suvartoti per parą  - tai turi būti tik gryniausias vanduo  g.gif
*

Sita as ir zinau, tik beda kad nenoriu gerti pirmoj dienos pusej, o kai geriu vakare (kada noriu) ryte visa netokia pabundu, kaip pabrinkus doh.gif reikes pratint organizma ax.gif
kerynea
QUOTE(mergytia @ 2008 08 10, 20:09)
Sita as ir zinau, tik beda kad nenoriu gerti pirmoj dienos pusej, o kai geriu vakare (kada noriu) ryte visa netokia pabundu, kaip pabrinkus  doh.gif  reikes pratint organizma  ax.gif
*

kiek žinau, vandenį reikia gerti ne kada nori gerti, o visada gurkšnot, nes kada įsijungia troškulio režimas, tai jau reiškia, kad vanduo yra būtinas tą akimirką.. na, žodžiu nereik, kad taip būtų biggrin.gif reik visad gurkšnot biggrin.gif
linuzielia
Nu tai reiskias as del vandens viska darau teisingai.Nes arbatas geriu labai retai ,kavos is viso negeriu ,kaip ir limonadu. tik retkarciais sulciu.Vandens tai negaliu tiksliai suskaiciuoti kiek isgeriu.Bet kuo dazniau geriu tuo daugiau jo noriu.Esu nusipirkusi tokius puodukus po 0.7litro. Tai isgeriu tik atsikelusi pries valgi toki viena puoda ,jei karsta tai visus du, ir dar po to stikline sulciu.vakare irgi baisiausia troskina, tai isgeriu 1-2, bet tada buna beda ,kad tenka nakti keltis i WC, bet po WC dar nakti isgeriu dar viena, diena kiek isgeriu vandens sunku suskaiciuoti , bet ne tiek daug kiek ryte ar vakare.tai manyciau ,kad as isgeriu tuos 2litrus kuriuos reikia ,aisku butina gerti negazuota vandeni ,nes gazuoto neina daug isgerti.
Sakysit kazkas negerai su sveikata ,tyriausi viskas OK, jokiu bedu.Nors visi gimines ir artimieji ziuri i mane kaip i nenormalia.beje apetito sitas dalykas nemazina.

o prasidejo viskas nuo to , kad neseniai buvom su MB pradeje draugauti , ir jis jau JAV buvo pratinamas ,gerti daug skysciu ,jis man kalbedavo ,kad reikia reikia ,o as kaip negerdavau ,tik karta per diena arbatos maza puodeli ir tuom baigdavosi mano skysciai.O jisai vargsas troksdavo ,pasistatydavo 3lt.stiklaini ir isgerdavo, beveik vienu kartu.
Tai va zodziu ,viena diena kazkaip nezmoniskai blogai jauciausi . atrode kad tuoj apalpsiu , buvo karsta vasaros diena, pasiskundziau jam ,tai jis kioske artimiausiam nupirko negazuoti mineralinio litra ir liepe isgerti.as dar pradzioj priesinaus (nes gerdavau ti gazuota), bet priverte, ir didziai mano nuostabai isgerusi vandens pasijutau zenkliai geriau ,kaip po gero duso.ir nuo to laiko kai tik blogiau pasijuntu irt ne tik geriu vandens.
Beje tas pats labai padeda ir vartojant alkoholi , mes su MB ant vieno stikliuko arba salia vyno, sampano pastoviai turim negazuoto vandens, ir geriam , ir pasirodo tas alkoholis atsiskiedzia ,ir mes bunam blaivi o kiti girti.Beje ant taip vadinamo pachmielo irgi reikia gerti ne alkoholio kaip dauguma lietuvos vyru daro ,o vandens , nes dazniausia tada buna dehidratacija.tai mes velgi po kokio baliaus is pacio ryto isgeriam po kokius 2lt vandens ,ir nei pagiriu nieko ,kaip naujai gime.visada padeda. thumbup.gif
ir nors visi ziuri i mus kaip i nenormalius , bet uztai mes zymiai geriau uz juos jauciames. biggrin.gif Skysciai yra visko pagrindas, o arbatos ir kavos nesiskaito skysciais ,nes sitie gerimai tik isvaro skyscius is organizmo.o limonadai siaip labai nesveika.

A ir dar apie medicini irodyma ,kad vandens gerti butina mano mamos drauge , viena vakara labai blogai pasijuto,taip blogai ,kad ja isveze i ligonine , gydytojai istyre krauja nustate ,kad jos kraujas per tirstas ,nepasakysiu kaip tiksliai vadinasi ta bukle ,bet jai buvo pasakyta ,kad jinai blogai jauciasi ,nes del skysciu trukumo sitirstejo kraujas tiek kad jis negali normaliai cirkuliuoti ,ir lipe kas diena isgerti tuos 2litrus. na ir padetis jos velgi pasitaise.bert jai kaip ir man ,kaip iprotis pasidare kuo daugiau geri to vandens tuo daugiau jo norisi......
tai va tiek mano isminties.... karsta.gif tikiuosi kam nors pades...
kerynea
Is tikruju vanduo zmogui yra butinas, o jukjis sudaro jei neklystu 2 trecdalius zmogaus organizmo ir kuo jo daugiau geriam tuo geriau. aisku nereik isgert kokius 5-10l, bet manau 1,5-2l yra pats tas. kazkur skaiciau, kad zmogui reik isgert tiek vandens, kiek turetu buti jo normalus dienos raciono kaloriju kiekis nubraukus du nulius, pvz.: jei man reik suvartot 1500kcal per diena, tai vandens turiu isgert 1,5l. nors cia gal tik plepalai.. as pvz pastebejau, kad ir man silpnuma bei pagirias nuima tik vandenelis biggrin.gif bei kai man skauda pilva, tai pirmas vaistas - vanduo. net troskint pradeda, kai pilva uzsiskauda. triskart valio vandeniui biggrin.gif
linuzielia
QUOTE(kerynea @ 2008 08 11, 15:20)
Is tikruju vanduo zmogui yra butinas, o jukjis sudaro jei neklystu 2 trecdalius zmogaus organizmo ir kuo jo daugiau geriam tuo geriau. aisku nereik isgert kokius 5-10l, bet manau 1,5-2l yra pats tas. kazkur skaiciau, kad zmogui reik isgert tiek vandens, kiek turetu buti jo normalus dienos raciono kaloriju kiekis nubraukus du nulius, pvz.: jei man reik suvartot 1500kcal per diena, tai vandens turiu isgert 1,5l. nors cia gal tik plepalai.. as pvz pastebejau, kad ir man silpnuma bei pagirias nuima tik vandenelis  biggrin.gif bei kai man skauda pilva, tai pirmas vaistas - vanduo. net troskint pradeda, kai pilva uzsiskauda. triskart valio vandeniui  biggrin.gif
*

na nzn kaip cia su tais kiekiais ,as kazkaip neskaiciuoju ,geriu kiek norisi ir neriboju saves .nors valgau paskutiniu metu ir tikrai nemazai, tai gal ir gaunasi tas balansas.
Beje pastebejau kai uzvalgau saldumynu dar labiau troskina , tas pats buna per men., arba kaip siaip kuom nors sergu .Matyt neveltui sakoma ,kad vanduo turi gydomuju galiu.
mergytia
Va del to pasijutimo geriau isgerus vandens tai ir man tas pats smile.gif buna negera, artodo kazka netaip suvalgiau, arba jegu neturiu, tokia pridujus vaiskstau, tada vanduo first.gif ir geriau pasijauciu ir energijos atsiranda drinks_cheers.gif
Spurgelė
QUOTE(mexica @ 2008 07 15, 00:06)
*

Aš tokiomis prekėmis visiškai nesižaviu ,nes abejoju ar ten labai jau viskas a la sveikuoliška doh.gif
QUOTE(kerynea @ 2008 07 17, 09:18)
  kaip skaičiau straipsnį, kad pvz.: ekologiškos mėsos šiais laikais net neįmanoma užauginti, nes gyvuliai turėtų būti laikomi kažkur miško gūdumoj, o kaip pvz.: karvės pieną be konservantų išlaikyti taip ilgai galiojantį? eh, amžina diskusija  doh.gif

Tikrai įmanoma jei žmogus augina sau,o ne pardavimui,nes yra daug žmonių gyvenančių kaimuose ir auginančių gyvulius tik sau (vištas,kiaules,karves ir t.t)ir juos auginai tikrai ekologiškai rolleyes.gif
kerynea
QUOTE(Spurgelė @ 2008 08 13, 19:30)
Tikrai įmanoma jei žmogus augina sau,o ne pardavimui,nes yra daug žmonių gyvenančių kaimuose ir auginančių gyvulius tik sau (vištas,kiaules,karves ir t.t)ir juos auginai tikrai ekologiškai  rolleyes.gif
*

taip, sau imanoma, ir mes keleta darzoviu savo turim, bet as kalbu apie pardavima kitiems, juk tokios ekologiskos darzoves, ar mesos neimanoma dideliais kiekiais isaugint
Spurgelė
QUOTE(kerynea @ 2008 08 14, 08:25)
taip, sau imanoma, ir mes keleta darzoviu savo turim, bet as kalbu apie pardavima kitiems, juk tokios ekologiskos darzoves, ar mesos neimanoma dideliais kiekiais isaugint
*

Dideliais kiekiais tikrai neįmanoma doh.gif ,bet sau tikrai galima ekologiškai užsiauginti bigsmile.gif
mergytia
QUOTE(Spurgelė @ 2008 08 14, 08:53)
Dideliais kiekiais tikrai neįmanoma  doh.gif  ,bet sau tikrai galima ekologiškai užsiauginti  bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif
vavux
Sveikos, merginos. Norejau paklausti, ar imanoma numesti svorio, jei as valgysiu lb daug vaisiu ir darzoviu? Tarkim, atsisakau miltiniu patiekalu, palieku saikingai mesos, bet valgau daug vaisiu ir darzoviu. Nes man reikia daug valgyt, kunas reikalauja, todel as tarkim isverdu keturias mazas desreles, prisidedu tris agurkus, ir dar puse indelio konservuotu zirneliu? blush2.gif
Ka manot? Ar imanoma nuvesti svorio, ar vis tiek gaunu per daug kaloriju? Arba tarkim, per diena suvalgau visa kg vynuogiu. blush2.gif
Šaltmėtė
QUOTE(vavux @ 2008 08 21, 14:50)
Sveikos, merginos. Norejau paklausti, ar imanoma numesti svorio, jei as valgysiu lb daug vaisiu ir darzoviu? Tarkim, atsisakau miltiniu patiekalu, palieku saikingai mesos, bet valgau daug vaisiu ir darzoviu. Nes man reikia daug valgyt, kunas reikalauja, todel as tarkim isverdu keturias mazas desreles, prisidedu tris agurkus, ir dar puse indelio konservuotu zirneliu?  blush2.gif
Ka manot? Ar imanoma nuvesti svorio, ar vis tiek gaunu per daug kaloriju? Arba tarkim, per diena suvalgau visa kg vynuogiu.  blush2.gif
*

na, vaisius neribotai valgydama tai tikrai abejoju ar numesi. nebent prieš tai tavo maisto kiekiai neriboti buvo. pvz., suvalgius kilogramą vynuogių tu gauni vos ne pusę dienos kalorijų normos, o kur dar ktas maistas? taigi, daržoves valgyk neribotai, bet vaisius tai tikrai ribot reikia.
mergytia
QUOTE(vavux @ 2008 08 21, 13:50)
Sveikos, merginos. Norejau paklausti, ar imanoma numesti svorio, jei as valgysiu lb daug vaisiu ir darzoviu? Tarkim, atsisakau miltiniu patiekalu, palieku saikingai mesos, bet valgau daug vaisiu ir darzoviu. Nes man reikia daug valgyt, kunas reikalauja, todel as tarkim isverdu keturias mazas desreles, prisidedu tris agurkus, ir dar puse indelio konservuotu zirneliu?  blush2.gif
Ka manot? Ar imanoma nuvesti svorio, ar vis tiek gaunu per daug kaloriju? Arba tarkim, per diena suvalgau visa kg vynuogiu.  blush2.gif
*

Gali valgyt vaisius ir darzoves, bet skaiciuok kalorijas, rinkis neperdaug kaloringus. Kaloringi bananai, vynuoges, melionai, beto nemanau kad is vaisiu ir darzoviu gausi pakankamai medziagu naudingu ir reikalingu organizmui smile.gif 4u.gif
qqte
QUOTE(vavux @ 2008 08 21, 14:50)
*

na vien vynuogem tai gyva nebusi
ju kg turi apie 700 kcal
mazoka
jei valgysi vien vaisius ir darzoves tai kad gautum pakankama energijos kieki tai labai ju daug suslamst turesi-pilvas isitampys ir isipus
reik subalansuotai maitintis
valgyti ir mesa ir darzoves ir kruopu ar nevalytu miltu patiekalus
o 4 mazas desreles suvalgyt ir dar kalna darzoviu prie ju yra imanoma? blink.gif
mergytia
QUOTE(qqte @ 2008 08 28, 14:32)
na vien vynuogem tai gyva nebusi
ju kg turi apie 700 kcal
mazoka
jei valgysi vien vaisius ir darzoves tai kad gautum pakankama energijos kieki tai labai ju daug suslamst turesi-pilvas isitampys ir isipus
reik subalansuotai maitintis
valgyti ir mesa ir darzoves ir kruopu ar nevalytu miltu patiekalus
o 4 mazas desreles suvalgyt ir dar kalna darzoviu prie ju yra imanoma?  blink.gif
*

Buna tokios mazos kaip puse ir dar maziau normalios smile.gif gal ji apie jas sneka smile.gif
Šelma
QUOTE(qqte @ 2008 08 28, 15:32)
o 4 mazas desreles suvalgyt ir dar kalna darzoviu prie ju yra imanoma?  blink.gif
*

O 3 agurkai ir pusindelis žirnelių kalnas blink.gif
mergytia
QUOTE(Šelma @ 2008 08 29, 08:04)
O 3 agurkai ir pusindelis žirnelių kalnas  blink.gif
*

Viskas cia normaliai, as ir tiek laisvai suvalgyciau drinks_cheers.gif
akcent
Sveikos.
Sveikai maitinti pradejau vos pries menesi ir 1savaite biggrin.gif Taip pripratu derinti maista, atsisakiau daug nereikalingo maisto ir dabar suvalgiusi kazka nesuderinto - man taip buna bloga, skrandzio skausmai ir pan doh.gif
Valios man uztenka, dar neatsibodo, susitvarkau su pagundomis ir dziaugiuosi atradusi toki gyvenimo buda thumbup.gif
mergytia
QUOTE(sundew @ 2008 09 15, 15:30)
Sveikos.
Sveikai maitinti pradejau vos pries menesi ir 1savaite biggrin.gif Taip pripratu derinti maista, atsisakiau daug nereikalingo maisto ir dabar suvalgiusi kazka nesuderinto - man taip buna bloga, skrandzio skausmai ir pan doh.gif
Valios man uztenka, dar neatsibodo, susitvarkau su pagundomis ir dziaugiuosi atradusi toki gyvenimo buda thumbup.gif
*

saunuole thumbup.gif as ir stengiuosi, bet kartais sugriesyju doh.gif
bubblegum
Sveikos visos 4u.gif

nežinau, ar čia pataikiau, bet perskaičius visų temelių pavadinimus atrodo, kad čia rasiu, kas man padės. Trumapi tariant, esu visiškai pasimetus ir man labai labai reikia patarimo iš tokių valingų ir sveikai besimaitinančių kaip jūs blush2.gif

Visą gyvenimą nesusitvarkau su savo svoriu. Iš pradžių nekreipdavau jokio dėmesio į svarstyklių parodymus ir "mėgavausi" gyvenimu valgydama VISKĄ. Bet pernai supratau, kad nepatinka man būt tokiai apvalutei. Todėl pradėjau "Kūdintis". Ir tikrai valios buvo iki kaklo - atsisakiau saldumynų, nevalgiau po 18 val, atsilenkimus ir kitokius pratimus dariau. Bet nesuprantu, kas su manim atsitiko - po vasaros vėl valgau VISKĄ ir kas svarbiausia, dar daugiau negu anksčiau. Atrodo, organizmas atsiima už visus pernai metus blink.gif Dabar niekaip nebegaliu susitvarkyt. Jau ima neviltis nuo pasižadėjimų sau: "rytoj nevalgysiu nuo šešių", "viskas, ryt baigiu ėst" ir t.t. Kas svarbiausia, kad aš neturiu antsvorio, bet esu tokia"drūta", o taip norisi gržios moteriškos figūros. Tik iš kur valios vėl paimt? Atrodo, suprantu, ką ir kaip daryt, bet neišeina ir nors tu ką. O pernai taip visi gyrė, kad graži mano figūra... unsure.gif

Labai labai prašau Jūsų patart, kaip man ateit į sveikos gyvensenos kelią, nes dietom savęs alint nenoriu ir netikiu jų ilgalaikiu poveikiu. O jūs visos atrodot tooookios valingos ir ryžtingos wub.gif

AČIŪ iš anskto 4u.gif
Šaltmėtė
QUOTE(bubblegum @ 2008 09 23, 22:14)
Labai labai prašau Jūsų patart, kaip man ateit į sveikos gyvensenos kelią, nes dietom savęs alint nenoriu ir netikiu jų ilgalaikiu poveikiu. O jūs visos atrodot tooookios valingos ir ryžtingos  wub.gif

AČIŪ  iš anskto  4u.gif
*

Pirmiausia, tai sunku tau patart, nežinant ką ir kiek tu valgai.
Bet tokie bendri patarimai būtų valgyti sveiką, visapusiškai subalansuotą maistą (pakankamai maistinės ląstelienos, baltymų, angliavandenių, daržovių, vandens), valgyti ir užkąsti kas 3 tris valandas, būtinai valgyti pusryčius ir normalią vakarienę. Tada kaip ir turėtų dingt noras prisiryt ir užkandžiaut be reikalo.
O kiek tu šiaip sveri ir koks ūgis? g.gif
bubblegum
Ūgis mano 169, o sveriu 64 kg..

Vakar visą temą turbūt perskaičiau, apsišviečiau kaip baltas žmogus thumbup.gif
Gal jau pagaliau ateis tas mano "rytoj".
Reiktų nevalgyt nuo šešių ir pabandyt valią susigrąžint, m? g.gif

mergytia
QUOTE(bubblegum @ 2008 09 24, 14:37)

Vakar visą temą turbūt perskaičiau, apsišviečiau kaip baltas žmogus  thumbup.gif
Gal jau pagaliau ateis tas mano "rytoj".
Reiktų nevalgyt nuo šešių ir pabandyt valią susigrąžint, m?  g.gif
*

Reiketu valgyti tada kai organizmas nori, jeigu visa diena normaliai maistinsiesi, vakare tikrai nenoresi valgyt mirksiukas.gif
mucka

QUOTE(sena pažįstama @ 2007 11 19, 16:33)
Nei kas ten purskia, nei ka irnesakyk.gif  Kai zmones pamato purskimo aparata ekologiniame ukyje-nezinodami nei kas, nei kur rekti ant visos Lietuvos pradeda "va va pesticidus purskia, va va naktimis trasas meto" lotuliukas.gif O purksti gali ir arbatzoliu nuoviru, beje, jis ir pigesnis, ir leistinas, ir labai gerai nuo visu ligu gina thumbup.gif
Ir mano tevai ekologini uki turi, ir mus perspeja tikrintojai pries savaite, bet nedurni jie-jei mato, kad augalai(darzoves, javai) auga didesni nei turetu buti ar zoliu nesimato, ar ligu ne zymeles-ima dirvozemio meginius, augalu meginius ir tiria:jei islenda "pagardinimai"-atima sertifikata penkiems metams, paskelbia internetineje svetaineje, o is ES negaunama dideliu ismoku. Taip kad kiekvienas ekologinio ukio ukinininkas dreba del tu ismoku ir net meslu pavasari bijo gausiau patresti, neduok D., tikrintojai paskui atras pertekliu trasu. doh.gif
*

100 proc. drinks_cheers.gif
QUOTE(setule @ 2008 01 08, 22:57)
Merginos ,jei jau blogai kalbat apie ekologinių ūkių turėtojus ,tai nors kažkokios informacijos pasirinkit ,o ne iš lubų fantazuokit .Tikrintojai ne kvaili ,o ekologinė produkcija yra ženklinama specialiu ženklu ,ir nemanau ,kad kiekvienas gali neekologinius produktus parduoti už ekologinius.Problema kita ,-kai užaugini ekologinius produktus ,o parduoti juos reikia ,kaip paprastus ,nes žmonės dar nesupranta ,arba neįperka šių produktų. Dėl pilietiškumo tai pritariu ,kad reikia pranešti ,pastebėjus negera ,tik prieš tai rimtai įsitikinti ,ar ne be reikalo keli bangas .Gal žmogus tikrai leidžiamu preparatu purškia, o jų yra daug ,ne tik liaudiški nuovirai. ax.gif  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(bubblegum @ 2008 09 24, 14:37)
*

čia daug? blink.gif

Perskaičiau visą temą ax.gif Nesu aš didelė sveikos gyvensenos propaguotoja - mano požiūriu sveikiausia yra tai, kas yra natūralu ax.gif tai ir valgom kaime augintas daržoves, pieno produktus, mėsą ir kiaušinius ax.gif Svarbu daug būti gamtoje, judėti (natūraliai, o ne priverstinai sportuoti).

Ekologiškų daržovių tikrai galima nusipirkti ax.gif Nemanau, kad ūkininkas-ekologas išvytų jei atvažiuotumėt jų produkcijos pirkti smile.gif Tik, šie produktai gerokai brangiau kainuoja. Patys ekologinių ūkių savininkai sako, kad jų produkcijos niekas neperka, nes yra per brangu 4u.gif
mergytia
QUOTE(mucka @ 2008 10 01, 21:14)
Ekologiškų daržovių tikrai galima nusipirkti  ax.gif  Nemanau, kad ūkininkas-ekologas išvytų jei atvažiuotumėt jų produkcijos pirkti  smile.gif Tik, šie produktai gerokai brangiau kainuoja. Patys ekologinių ūkių savininkai sako, kad jų produkcijos niekas neperka, nes yra per brangu  4u.gif
*

Todėl jų niekas ir neperka, nes jeigu pirkt viską vien ekologiška ir sveika tai oij oij kiek pinigelių pravalgymui reikėtų.... doh.gif
mucka
QUOTE(mergytia @ 2008 10 02, 15:25)
Todėl jų niekas ir neperka, nes jeigu pirkt viską vien ekologiška ir sveika tai oij oij kiek pinigelių pravalgymui reikėtų.... doh.gif
*

o užaugint ekologišką produkciją kainuoja gerokai brangiau mirksiukas.gif Tad kiekvieno teisė rinktis - tik nereikia sakyti, kad negalima nusipirkti mirksiukas.gif
paulinuke
Va koksz straipsniukas isz pasveik.lt apie tikrai nesveika gerima - cocacola:

Lenkijoje atsirado nauja priklausomybės liga - „kolaholizmas“, kuria sergantys žmonės negali atsispirti kokakolai, informuoja dienraštis „Gazeta Lubuska“.
Lenkijoje daugėja nuo kokakolos prikausomų žmonių. "Reuters"

Straipsnyje rašoma, kad interneto svetainėse gausu prisipažinimų apie priklausomybę nuo kokakolos. Vienas jaunuolis rašo, kad beveik metus kasdien išgerdavo po 4 litrus šio gėrimo. Pasak jo, kai tik jis pajusdavo alkį, iš karto griebdavo kokakolos butelį. Po metų atsirado sveikatos problemų - jis pradėjo skųstis bloga savijauta, skrandžio skausmais. Medikų nuomone, priklausomybė nuo kokakolos tampa sunkiai pagydoma liga, nes žmonės praranda savikontrolę, šiuo gėrimu malšina net alkį ir išsekina organizmą. Gožovo miesto priklausomybės ligų centro vedėja Apolonia Gorniak (Apolonija Gorniak) tvirtina, kad nuolatinis kokakolos gėrimas nualina organizmą ir tampa savotišku narkotiku. Tuo tarpu šio gėrimo gamintojai teigia, jog jis yra nepavojingas ir prie jo neįmanoma priprasti.
mergytia
QUOTE(paulinuke @ 2009 05 20, 19:32)
Va koksz straipsniukas isz pasveik.lt apie tikrai nesveika gerima - cocacola:

Lenkijoje atsirado nauja priklausomybės liga - „kolaholizmas“, kuria sergantys žmonės negali atsispirti kokakolai, informuoja dienraštis „Gazeta Lubuska“.
Lenkijoje daugėja nuo kokakolos prikausomų žmonių. "Reuters"

Straipsnyje rašoma, kad interneto svetainėse gausu prisipažinimų apie priklausomybę nuo kokakolos. Vienas jaunuolis rašo, kad beveik metus kasdien išgerdavo po 4 litrus šio gėrimo. Pasak jo, kai tik jis pajusdavo alkį, iš karto griebdavo kokakolos butelį. Po metų atsirado sveikatos problemų - jis pradėjo skųstis bloga savijauta, skrandžio skausmais. Medikų nuomone, priklausomybė nuo kokakolos tampa sunkiai pagydoma liga, nes žmonės praranda savikontrolę, šiuo gėrimu malšina net alkį ir išsekina organizmą. Gožovo miesto priklausomybės ligų centro vedėja Apolonia Gorniak (Apolonija Gorniak) tvirtina, kad nuolatinis kokakolos gėrimas nualina organizmą ir tampa savotišku narkotiku. Tuo tarpu šio gėrimo gamintojai teigia, jog jis yra nepavojingas ir prie jo neįmanoma priprasti.
*

siaubas doh.gif gerai kad niekada negeriu
-Maria-
Man tas straipsnis apie koka kolą kaip anekdotas biggrin.gif Nors aš jos nemėgstu ir negeriu. Perskaičiau visą temą ir padariau išvadas, kad geriausia gerti vandenį ir nieko nevalgyti lotuliukas.gif

O aš pati beveik nevalgau saldumynų ir šokoladų, tik labai retai, riboju raudonos mėsos valgymą, dažniausiai vištiena ir žuvis, duonos beveik nevalgau, apie bandeles jau net nekalbu, tokių jau seniai nevalgiau.
Lamia
pastebejau tema nusivare i dietas, o ne sveika mityba unsure.gif

pati dabar labai susirupinau mityba, nes pradeda rysketi problemos su sveikata... Kaip visada gi susirupinam kai jau reikia beveik gydytis doh.gif
Ir kilo vienas klausimas: ka galite rekomenduoti vakarais (prie filmu blush2.gif ) pakramsnoti? Nes draugas visada salia kapoja kokius sumustinukus su rukytu kumpiu, cipsiukus, ledus, sudytas moliugu seklas.... Kancia man biggrin.gif
Susigalvojau morkytes, vynuoges... ka dar?
Primenu - cia ne del dietu, o sveikos mitybos
pupune
Aš gal truputį ne į temą, bet nuo antradienio Maximoje baklažanai po 1.49 lt (1 vnt) thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.